Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Egy diktátor víg napjai

2015. szeptember 21. - Toadwart66

1518x1213xbeatles-fans_jpg_pagespeed_ic_9axs5hk0qm.jpg

Rendkívül csúnya és undok dolog valakire azt mondani, hogy diktátor, ezért Orbán Viktor esetében is tekintsünk el ettől az elcsépelt és hatásvadász kifejezéstől. Egyáltalán nem illik az ilyesmit kimondani. Bízzuk csak őreá nyugodtan ezt a bizonyos tevékenységet, amihez olyan nagy odaadással és vehemenciával nekikezdett. Az eddigi tapasztalatok alapján biztosra vehető, hogy ezúttal sem fog semmiféle okot adni a csalódásra. Nagy valószínűséggel elég hosszú ideig megéri majd a belé fektetett szavazatokat.

Szépen, szisztematikusan kivitelezett, totalitárius államot építget ki, a tragikus sorsú őexcellenciája, Saparmyrat Nyýazow Türkmenbaşy mintájára, akit oly fájóan fiatalan, mindössze 67 éves korában ragadott el a kegyetlen és kíméletlent halál.

Orbán kissé ugyan diszkrétebb formában, de ugyanazt a gazdasági csodát hajtotta végre, mint a szemfüles türkménbasi. Elvette a nyugdíjakat, a szociális juttatásokat, majd a szegényeknek azt mondta, hogy ennyi volt, drága barátaim, ezentúl találjatok magatoknak ki valami szép és hasznos elfoglaltságot. Ennek kompenzációjaként gyakorlatilag az egész ország a magántulajdonába került, amiből a tőke célirányos újraelosztása révén sokan aránytalanul és robbanásszerűen meg is gazdagodtak.

Nyizajov fáraó természetesen jóval könnyebb helyzetben volt, mint a magyar miniszterelnök, mivel a Szovjetunió volt tagállamai megúszták a demokrácia nevű gyermekbetegséget, és egyből az illiberalizmussal kezdték meg a jámbor és felszabadult nép boldogítását.

A magyar kormányfőnek, a saját szíves közlése szerint, először is meg kellett semmisítenie az ellenzéki pártokat. Valamit kegyeleti okokból meghagyott belőlük, de csak azért, hogy legyen kikkel beszélgetnie egy szép kerek asztalnál a semmiről. Keményen és kíméletet nem ismerve fel kellet számolnia a liberalizmussal megfertőzött, dekadens demokráciát. Ehhez a tevékenységéhez mindenképpen le kellett ráznia magáról az Európai Unió rozsdás béklyóit.

Uniós tagállamként ezt vakmerő módon véghezvinni, példátlan teljesítmény, ami még a babaképű lengyel Kaczyński-ikreknek sem sikerült. A Jog és Igazságosság pártjának tulajdonosai pedig minden, a kezük ügyébe eső eszközt bevetettek. A konzervativizmust, az antikommunizmust, a nacionalizmust és egy furcsa hibridet, a keresztényszocializmust.

Jaroslaw Kaczynski hívei egy eddig, még az egykor oly büszke, mindenki által félve rettegett és dicsőséges elitgárda Békemenetein is ezerszámra támogatták a Fideszt, és annak pusztán rút irigységből, igazságtalanul megvádolt elnökét. Putyin elnök váratlan budapesti látogatása sajnos éket vert a nagy cimboraság közé.

Ahhoz, hogy egy úgy-ahogy működő európai demokráciát valaki, a saját örömére, átvezessen egy úgy-ahogy működő diktatúrába, nem a hadsereget szükséges megnyernie, hanem magát a népet kell jó alaposan átvágnia. Ez a történtek alapján, nem is lehet egy ördöngős feladat. Orbán a nagy ⅔-os dicsőséges fülkeforradalmával stabilizálta a pozícióját, majd nagy sebbel-lobbal eltakarította az útjából az okvetetlenkedőket. Végül, a múlt hibáiból bölcsen tanulva, nyakig bebetonozta magát a hatalomba. Kissé undok túlzással kijelenthető, hogy Magyarhonban lassan már 2-3 darab, megfelelő időben és helyen leadott szavazattal is kétharmados többséget lehet elérni. Mára már azonban ez nem is szükséges. A szavazni is hajlandó állampolgárok nagy része, a grandiózus és nagyvonalúan kivitelezett kormánypropaganda hatására, szíves örömest és büszkeségtől eltelve támogatja az egyetlen létező Hatalmat. Itt jelenthetjük ki, hogy: - Mélyen tisztelt, Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Köztársasági Elnök úr! Az Önök által kért diktatúra elkészült. Fogyasszák csak egészséggel, amíg lehet!

A 2018-as választással a FIDESZ-KDNP valószínűleg meg fogja közelíteni a Magyar Szocialista Munkáspárt előzőleg mindig hajszálpontosan megjósolt eredményeit.

Orbán totalitárius, tekintélyelvű, gátlástalan rendszerére az Európai Unió nagyjából úgy volt felkészülve, mint a menekültekre, vagyis sehogy. Így amikor a két krízis egymással szoros szövetségre lépve, egy megállíthatatlan “Orbán - Menekült” válságpárost alkotott, eléggé riadt kapkodás kezdődött el. Kétségtelenül nagyon groteszk, hogy a kedves miniszterelnök, legfőképpen a szíriai menekültnek köszönheti azt, hogy nem is csekély mértékben, szépen meg tudta növelni a befolyását az Európai Unióban.

A hatalma ennek hatására Magyarországon valószínűleg abnormális mértékben meg fog növekedni. Ilyen remek alkalom egy politikus életében ritkán adódik. A magyar miniszterelnököt pedig még a legádázabb ellenségei sem vádolhatják meg túlzott szerénységgel, szendeséggel vagy bizonytalansággal. Ha a hatalommal vissza lehet élni, ő azt gátlástalanul meg is fogja tenni. Totális uralmának minden cseppjét élvezi, ráadásul nem is hajlandó abból még a legjobb barátait sem megkínálni.

A nyomor, a szegénység, a korrupció, a nepotizmus, a diszkrimináció, a kilátástalanság, a rezsimnek való kiszolgáltatottság Magyarországon nem az ellenállást, hanem a kollaborációt és a félelmet erősítette meg. Nem a miniszterelnök úr politikusi képességei, hanem a beletörődés, a nemtörődömség és a gyávaság az, ami ilyen rendkívül nagy hatalommal ruházta őt fel. A magyar társadalomban mára a szolidaritás kifejezés is negatív jelzővé vált. Ez egyáltalán nem is meglepő. A „Liberté, Égalité, Fraternité” jelmondatban a Fraternité valami hasonlóra utal. "Ne tégy olyat mással, amit nem akarsz, hogy más tegyen meg veled; tégy mindig olyan jót másokkal, amit magad is szeretnél." Nem egy Magyarországon manapság elfogadott nézetről van szó.

Nincs tehát semmiféle kivetnivaló abban az állításban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a magyar nép szeretett vezérévé vált. Valami szép kifejezést biztosan ki fognak találni e helyett, mivel ez utóbbi túlságosan kommunistás, boldoggá pedig - pusztán egyszerű technikai okokból - még nem nagyon lehet őt avatni.

Ha valakinek a magyar kormányfőnek ez a nagyszerű, mindenkit elsöprő győzelme nem tetszik, az ezentúl csakis magára vessen. Dolgozó népünk mély megvetése fogja őt sújtani. Úgy nagyjából elég sokáig. Dr. Erdő Péter szíves közlése szerint, mindörökké, ámen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr247806618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.09.22. 08:42:04

"Kétségtelenül nagyon groteszk, hogy a kedves miniszterelnök, legfőképpen a szíriai menekültnek köszönheti azt, hogy nem is csekély mértékben, szépen meg tudta növelni a befolyását az Európai Unióban."

Azért kíváncsi lennék, hogy ebből a "megnövelt befolyásból" mennyi a fidesz agitprop, és mennyi a valóság...

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.22. 08:59:26

Újabb rettegjünk mert diktatúra van. És addig se kell foglalkozni a saját politikai teljesítményünkkel (ami 0) poszt. Köszönjük Emese leülhetsz. És persze ez is index főoldal lett véletlenül (de itt diktatúra van, és a sajtószabadságot már rég beszántották).

2015.09.22. 09:07:54

@metal: Biztosan elkerülte a figyelmedet, hogy szeretett vezetőd be akarta vezetni a net ellenőrzését. Technikai okokból nem sikerült.... annyi maradt, hogy a hozzászólások tartalmáért a honlap tulaja felelős, és büntethető!!!!
Természetesen mindenki számára világos, hogy ez egyáltalán nem korlátoz semmit, sőt, kimondottan bátorító, demokratikus törvény.

Toadwart66 2015.09.22. 09:13:53

Szélsőjobb nagyon erősödik. Most október 10-én lesznek Bécsben az választások. Nagyon kíváncsi leszek az FPÖ eredményeire. H. C. . Strache nagyon népszerű lett, pedig Bécs hagyományosan baloldali város, persze az Anchluss-tól eltekintve. A választásra Szíjjártó is utalt Richard Feynman kancellárral kapcsolatban. Nem véletlen, hogy most buszokkal szállítják az osztrák határra a menekülteket. Az SPÖ 35 %-on az FPÖ 32 % állt a nyáron. Ha sikerül egy kicsit megtámogatni, nem elképzelhetetlen, hogy győznek. Ausztriában azonban nem olyan éles az ellentét a jobb és baloldal között mint nálunk, nincs kizárva egy koalíció. (Magyarországnak sem ártana végre már egy, hogy abbamaradjon végre ez kakaskodás. Ma ez természetesen elképzelhetetlen, mivel nem mindenki olyan békés, mint én. :) ) Érdekes módon Häupl-t, aki húsz éve polgármester az echte bécsiek támogatják. A fiatalok Strachet. Izgalmas lesz az eredmény, Magyarország szempontjából is.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.09.22. 09:14:24

Jó cikk, és lényegileg helyes. Egy valamit tennék hozzá: Orbán, és a Fideszmaffia propagandával, agymosással nyerte meg magának azt a jobboldalt, amelyet olyan nagyon nem is kellett megnyernie, hiszen ők automatikusan, és minden körülmények között a "balliberális"-ok ellen szavaznak, még akkor is, ha Orbán holnaptól nyilvánosan fog kisgyerekeket reggelizni.
Ez a tömeg viszont bár nagyon aktív, fanatikus, és vallásos hívő (fidesz-vallás) de nincs többségben az országban. Éppenséggel kisebbségben van, és csak két tényező miatt lehet velük mindig választást nyerni. Az egyik a többség passzivitása ("nincs kire szavazni", stb."), a másik pedig az ellenzék (amely persze rettenetesen béna, passzív töketlen, sőt már lassan kollaboráns is) megosztottsága, és hiteltelensége.

Tudományos libsizmus 2015.09.22. 09:14:56

A „Liberté, Égalité, Fraternité” a történelem egyik legnagyobb trollkodása.

Tudományos libsizmus 2015.09.22. 09:24:01

@Toadwart66:
A nagykoalíció azért nem jó, mert ez esetben gyakorlatilag nincs ellenzék. Ezt isszák most a németek. Lesz is majd balhé belőle.

Na persze ellenzék alatt nem a ballibsiket értem, mert ők nem ellenzék, hanem árulók.

Toadwart66 2015.09.22. 09:26:34

@metal: Miért kedves, Metál? Nem így van? Én nem rettegek, csak megállapítom, hogy egyre inkább egy totalitárius vezetés körvonalazódik. Legfőképpen azért, mert nagyon sokan vagytok, akik mindenben hisztek a kormánynak. De ez természetes. Az emberek nagy része nagyon vonzódik a hatalomhoz, mivel szeretne a részesévé válni. Orbán jelenleg korlátlanul mindenben dönthet. Mondj valakit, aki döntéseket hozhat és nem Orbántól függ.
A "Köszönjük, Emese. Leülhetsz!" szintű mondatokat nagyon utálom. Gyűlölöm az elcsépelt közhelyeket, ki lehetne velük kergetni a világból.
A cenzúra most úgy működik, hogy én például nem kapok egy fillért sem, Bayer pedig a félrészegen megírt, zavaros írásaiért havi 1 milliót. Így működik a dolog, persze az is lehet, hogy ez így van rendben. Ezt a mindenkori többség dönti el.

telkoe 2015.09.22. 09:36:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Segitek papa, kicsit lemaradtal a vilag dolgairol. Itt kellene utana olvasnod a hozzaszolasok tartalmarol szolo iteletnek:
http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-155105#{%22itemid%22:[%22001-155105%22]}

Vicces dolog amikor a balfaszbalos okospapa attol felvilagosult europai hogy EU Human Rights Courts iteletere diktatorozik :) Kellene egy kis elolanc es tuntetes a kedvenc nagyondemokrata tancosbohocotokkal hogy figyelmeztessen a jogsertesre :))

eßemfaßom meg áll 2015.09.22. 09:36:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: "be akarta vezetni a net ellenőrzését"

Mi van???

eßemfaßom meg áll 2015.09.22. 09:39:06

@Toadwart66: "Gyűlölöm az elcsépelt közhelyeket, ki lehetne velük kergetni a világból. "

akkor miért irsz ebből álló blogot? Amit összehordtál egy kupacba azt évek óta olvashatja bárki a népszavában és hasonszőrű rettegde társaiban,

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.22. 09:49:14

@Toadwart66: Nem nem így van. Azért vesztettétek el az előző választásokat, és pontosan azért fogjátok a következőt is, mert nem tudtok egy normális alternatívát felmutatni. Amit a baloldal bemutat politikailag, az nem nulla, hanem erősen mínuszos. Tessék végre valami értelmes dolgot bemutatni. A Jobbik pont ezt csinálja, és nagy az esélye, hogy amikor a Fidesz bukik, ők jönnek (sajnos).

"A "Köszönjük, Emese. Leülhetsz!" szintű mondatokat nagyon utálom. Gyűlölöm az elcsépelt közhelyeket, ki lehetne velük kergetni a világból. "

Kit érdekel, hogy te mit utálsz?

"A cenzúra most úgy működik, hogy én például nem kapok egy fillért sem, Bayer pedig a félrészegen megírt, zavaros írásaiért havi 1 milliót."

Nem, ez nem cenzúra. A cenzúra az lenne, ha te nem írhatnád meg amit akarnál. De ez nincs így.

telkoe 2015.09.22. 09:50:01

@Toadwart66: A cenzúra most úgy működik, hogy én például nem kapok egy fillért sem, Bayer pedig a félrészegen megírt, zavaros írásaiért havi 1 milliót.

Cenzura akkor lenne ha ingyen sem jelenhetnel meg, de a jelek szerint meg egy meglehetosen latogatott blog elejere is felkerulhetsz a nagy onkenyuralomban. Az egy masik dolog, hogy most Bayer a divatos talpnyalo es a regi talpnyaloik fizetesere nincs kedve regi kegyuraiknak.

Toadwart66 2015.09.22. 09:58:41

@metal: Rajtam kívül senkit nem érdekel, az biztos. Figyelj, én nem indulok a választásokon, nem vagyok pártag sem. Alternatív ellenzék jelenleg nincs. Sajnos olyan sem, amelyik komolyan vehető ellensúlyt jelentene. Erre pedig szükség lenne, hogy a hatalmon lévők ne érezzék túlságosan jól magukat. Nem árt, ha valaki időnként rugdossa őket.

Jolka40 2015.09.22. 09:59:33

@telkoe: Bayer azért divatos, mert a Jobbik nyelvén ír. Magyarország egyre inkább jobbszélre tolódik. Volt ez már így a magyar történelemben, tudjuk, mi lett belőle.

Toadwart66 2015.09.22. 10:03:03

@eßemfaßom meg áll: Nem hiszem. Ilyen stílusban nem nagyon irkál senki. Amúgy csak szórakozásból írok.

telkoe 2015.09.22. 10:07:14

@Toadwart66: Na latod. Akkor ne cenzurarol picsogj, mert kilog a kepmutatas. Sirj arrol, hogy a balos elvtarsaknal kiurult a kassza es nincs most penz a sokadik balos picsogasra.

@Jolka40: Ugy is volt, hogy egyre inkabb balra tolodott a balos sajto jol megfizetett nyelvcsapasaitol kiserve es tudjuk mi lett belole. Aztan szep lassan megtanult labat es fogat mosni a kommuista csurhe lett belole MSzMP, aztan MSzP es most eppen megprobaljak eljatszani az egyetlen nagy demokratat.

chrisred 2015.09.22. 10:13:22

Kezdjük ott, hogy Magyarország, a magyar közvélemény az Unió számára nem tényező. Kis ország, még kisebb gazdasági potenciál, elszigetelt nyelv és társadalom. Ezért bármilyen eszközökkel kormányoznak itt, nem veri ki a biztosítékot Európában, legfeljebb egy kis színes hír jelentőségét éri el. Amit az itteni politikusok szállíthatnak nyugatra, az a mandátumszám az Európai Parlamentben a frakciójuk számára. Gyurcsány vitte a többséget, amíg az európai szocialisták voltak hatalmon, hazudhatott éjjel-nappal, fedezték őt. Most

s 2015.09.22. 10:14:15

Ez mi ez? Cikk! Linkelem.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/09/22/kiveteleznek_a_kuluggyel_quaestor-ugyben/

Na, most akkor a kérdés. Egy kibaszott okot mondjon bárki, hogy mi a kurva pestises ribanc fogatlan anyjukért nem kellene televerni a fogatlan büdös pofáját a mocsok kurva kibaszott tetvedék anyjuknak, hogy a hörögve fulladjanak bele a punnyadt gecibe?

s 2015.09.22. 10:16:12

"ezért Orbán Viktor esetében is tekintsünk el ettől az elcsépelt és hatásvadász kifejezéstől"

orbán viktor kisbetű! Hányszor a faszomba kell ezt elugassam? Ja, és faszt! Egy geci diktátor, kötélen fog megdögleni.

Toadwart66 2015.09.22. 10:16:26

@telkoe: Rendben, Telkoe! Nyugodtan elmondhatod a véleményedet, de valahogy normálisabban. A többiek sem értenek egyet mindenben, de ezt indulatok nélkül is lehet közölni. Szerintem itt senki sem politikus, csak elmondja a véleményét. Ennyi tisztelet mindenkinek kijár. Nézdemeg őt: @Tudományos libsizmus: Simán leírja, amit akar és közben elég jól érvel.

chrisred 2015.09.22. 10:16:50

Folyt.

Most ugyanez a helyzet Orbánnal és a Néppárttal. Úgy tűnik, az egyetlen esélyünk a politikai ámokfutás megakadályozására, ha Európában kisebbségben lévő párt kerül nálunk hatalomra.

Toadwart66 2015.09.22. 10:20:05

@s: Nyugi már, ne idegeskedj. @telkoe: -nak is szóltam, hogy beszélgessünk és ne veszekedjünk. Egyre kevesebb hely van, ahol normális hangnemet használnak egymással azok, akik vitatkoznak. Amit leírtam az én felelősségem, de ha egymásnak estek az már a tiétek.

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.22. 10:20:24

@Toadwart66: "Alternatív ellenzék jelenleg nincs. Sajnos olyan sem, amelyik komolyan vehető ellensúlyt jelentene. Erre pedig szükség lenne, hogy a hatalmon lévők ne érezzék túlságosan jól magukat. Nem árt, ha valaki időnként rugdossa őket. "

Ebben egyetértünk, és a baloldal legnagyobb bűne most az, hogy erre képtelenek, csak veszekednek a megmaradt koncon, de azt ügyesen megakadályozzák, hogy másnak sikerüljön felépíteni egy normális ellenzéket.

s 2015.09.22. 10:21:49

"A szavazni is hajlandó állampolgárok" Ezek lényegében mind elmebeteg idióták. A normálisat onnan fogod megismerni, hogy vascsővel, csákánnyal megy neki mindennek, szétbassza szilánkokra és molotov koktélokkal felgyújtja a picsába.

Nemfajtalan srác 2015.09.22. 10:22:19

Van az utcánkban egy ház ahol folyton megszólal a riasztó. Naponta van hogy két-háromszor, de olyan szinte nincs is hogy egyszer sem. Kutya nem figyel rá, de nyáron bosszantó amikor a nyitott ablakon keresztül fellármázza a szomszédokat. Ilyenkor azt kívánom, rabolnák már ki egyszer végre, és üssék ki a riasztót közben, annál jobb lesz utána mindenkinek

Ez az orbándiktátorozás is valami ilyen. Kutyát se érdekel már a flytonos vonyítás, legfeljebb időnként bosszantja a lárma a zembert

s 2015.09.22. 10:23:34

@Toadwart66: De hiszen én nyugodt vagyok. Amikor ideges vagyok kicsit, akkor fusson, ki merre lát.

Toadwart66 2015.09.22. 10:23:46

@metal: Igen, sajnos így van. Sok okosat nem is tudok erre válaszolni.

Toadwart66 2015.09.22. 10:24:32

@s: Akkor rendben. Én alapvetően nagyon nyugis vagyok.:) Mondhatni egy lekvár.

Feketecsuklya 2015.09.22. 10:32:16

@s: szar lesz neked az elkövetkező 10-20 év...

s 2015.09.22. 10:34:00

"boldoggá pedig - pusztán egyszerű technikai okokból - még nem nagyon lehet őt avatni"

Nézd, ha csak ezen múlik . . . hogy is mondjam . . . hajlandóak lennénk bizonyos kompromisszumokra . . . ha érted hogyan gondolom. Nekünk ez nem áldozat egyáltalán.

szamaritánus 2015.09.22. 10:34:28

ha orbán diktátor lenne, a posztoló már egy andrássy úti pincében hűsölne. ennyit erről.

s 2015.09.22. 10:34:59

@Feketecsuklya: Neked azóta szar, hogy kimásztál anyádból.

szamaritánus 2015.09.22. 10:36:55

@s: csináltál már ilyesmit, vagy csak a pattanásaid mögül vizionálsz?

Feketecsuklya 2015.09.22. 10:38:24

jól van emese. leülhetsz...

Geza16V 2015.09.22. 10:44:05

@Toadwart66: Richard Feynman. :D Ez nagy poen volt! De a feleszu osztrak pszeudo-nevrokona egy lapon se emlitheto vele...

s 2015.09.22. 10:49:53

Akkor mellékelnék én is egy videót.

A nyugdíj pénz lenyúlása, a kockásra adóztatás, az összes kibaszás a társadalom tagjaival. Nos, egyszer vége lesz. Valahogy így, ha máshogy nem megy.

www.youtube.com/watch?v=X-3HIe8qOLU

s 2015.09.22. 10:51:42

@szamaritánus: Eddig nem volt erre szükség. Más időket élünk, ezt maga orbán mondta. Csak tudta, hogy ez mivel jár.

s 2015.09.22. 10:55:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: "a hozzászólások tartalmáért a honlap tulaja felelős, és büntethető"
Akkor elnézést mindenért, amit ide okádtam. Viszont ez ettől függetlenül igaz.

Netuddki. 2015.09.22. 11:00:09

@szamaritánus: "ha orbán diktátor lenne, a posztoló már egy andrássy úti pincében hűsölne. ennyit erről."

Még az átkosban, ami valóban diktatúra volt, volt az az urban legend, hogy Hofit egy-egy előadása után leültették. A kádár "se volt" diktátor, csak egy haláláig emeszempés elsőtitkár. Ostoba vagy ha nem látod a párhuzamot. A szomorú, hogy mindig lehet pár százezer nyomorultat találni akiket rá lehet uszítani a normális többségre...

Feketecsuklya 2015.09.22. 11:03:50

@bértrollbosszantó_kovi1970: inkább pár száz, vagy ezer, és ezek ti vagytok...az 5000 értelmiségi...

­DezInf 2015.09.22. 11:08:08

Röhejes hogy a ballib "demokraták" diktatúrától bérrettegnek napi többször is.
Mintha orvos írta volna föl nekik, a frusztrációikra.

A ballib kormányok regnálásuknak 96%-ban az előrehozott választást csúfosan elbukták volna.
A Fidesz kormány a ciklusának 96%-ban megnyerte volna azt.

Amitől a ballibek rettegnek az éppenhogy a demokrácia.
Jelen esetben a menekültek kérdéskörében ez hatványozottan igaz.

Netuddki. 2015.09.22. 11:10:36

@Feketecsuklya: Dedósokkal nem foglalkozom...

s 2015.09.22. 11:11:37

@Toadwart66: A politikusok hatalmon akarnak maradni, ezért az emberek legaljasabb, legönzőbb, legszarabb tulajdonságait is kiszolgálják, támogatják. Emlékeztetnék, hogy hitler is választások útján került hatalomra, tehát a választási győzelem önmagában nem sokat jelent. Egy közelebbi példa, gyengébbek kedvéért. gyurcsótány is választások útján került hatalomra. Tehát nem ez számít igazán, hanem az, hogy hova juttat minket a megválasztott vezető. A választásokhoz értelmes többség kell, ami eleve ellentmondás. A többség SOSEM értelmes. Ha van a demokráciának bármi hátulütője, akkor az ez. A demokrácia az értelmesek sportja. Nekem személy szerint nincs kifogásom egy diktatúra ellen, csak ahhoz olyan diktátor kellene, aki nem egy részrehajló faszkalap - mint a mostaniak. Mivel az ember esendő, a hatalom eleve korrupttá és aljassá teszi, ezért általában ezek a rendszerek sem fenntarthatók. Tehát marad a demokrácia, ami végül (egy diktátor demokratikus megválasztásával) szétbassza magát, katonai puccs jön, aztán szabad választások - ez már az akasztgatás után. Akkor kb. 100 évig megint tudják a megválasztott vezetők, hogy mi meddig hány méter. Aztán elkanászodnak és helyre kell kicsit rázni a dolgokat megint.
Szerintem mostanság már eléggé elkanászodtak ezek a geci faszok, tehát van rá esély, hogy a menekült kérdést élesben is letesztelhetik majd, mint politikai menekült, mondjuk Kenyában..

s 2015.09.22. 11:15:54

@Toadwart66: "az is lehet, hogy ez így van rendben"
Az úgy van rendben, hogy az írásoknál nem az számít, hogy mennyi kapsz érte, (letöltendőt - csak vicceltem) hanem az, hogy mennyire igaz, amit írsz.

Feketecsuklya 2015.09.22. 11:17:08

@s: mindezt ki fogja megvalósítani? mármint az akasztgatást? mert jelenleg úgy néz ki, inkább titeket akasztgatnának...

Feketecsuklya 2015.09.22. 11:18:13

@Feketecsuklya: és nehogy azt írd, mint a másik idióta, hogy a "normális többség" mert ahhoz nektek közötök sincs...

s 2015.09.22. 11:19:58

@Toadwart66: "Nem árt, ha valaki időnként rugdossa őket."
Erre itt leszünk, mi. Csak mondjad, hogy fej, vese, vagy gyomor.

Feketecsuklya 2015.09.22. 11:23:01

@Feketecsuklya: dánielpéterek nem a többség...

Cuhavidéki 2015.09.22. 11:23:20

@telkoe: Az EEJB ítéletének tanulságai:
1. Az illegális határátlépés következménye lehet a fogvatartás, ezt az EEJB elismeri, jogszerűnek tartja.
2. Ám átlátható,tisztességes menekültügyi eljárásra volna szükség. Az EEJB ítélete sajnos éppen arra világit rá, hogy a magyar eljárás kaotikus, az eljárásban résztvevő magyar bíróságok nem független szereplőként, hanem az államhatalmi szervek játékszereként működtek ebben az ügyben közre. (39.pont)

Ez a szakszerűtlen eljárás a magyar államnak a három panaszos tekintetében 3* kb. 10.000 EUR-jába került.

s 2015.09.22. 11:23:58

@Toadwart66: "ezt indulatok nélkül is lehet közölni" Hát . . . nekem úgy néz ki, hogy nem sikerült. A sokadik geci húzás felbassza az ember agyát.

konrada 2015.09.22. 11:26:47

Azta qrva!!!!

Az a cenzúra, amikor valaki leír valamit, és azért nem kap egy fillért sem????
Akkor itt valóban qrva nagy diktatúra van, hiszen emberek milliói firkálgatnak össze-vissza, s nem hogy egy kiba... buznyákot nem kapnak érte, de még meg sem jelenhetnek ráadásul az Index címlapján sem...

(Mondjuk némelyiknek inkább a zártosztályon volna a helye, de hát itt minden zakkant szabadon írkálhatja le agymenéseit, és csak az adott médiumtól függ, mi fér bele.
Így igazából a cenzúrát annak az adott lapnak a vezetése gyakorol, s minél szélsőségesebb annál nagyobb mértékben. S a leginkább elterjedt formája az általuk PC-ek tartott beszédtől eltérők kicenzúrázása...)

s 2015.09.22. 11:35:15

@Feketecsuklya: Hát . . . baszod . . . téged nehéz megvádolni azzal, hogy értelmiségi vagy. Látod, meg sem próbálja senki. Én biztosan nem.

s 2015.09.22. 11:37:38

@­DezInf: Én a tíz percenként tartott lottó sorsolások nagyobb részét szerintem megnyerném. Bár ez a faszt sem érdekli, mert hetente egy sorsolás van.

grani 2015.09.22. 11:40:01

Ki az az EU? Juncker ? Schulz? Néhány nyálas ballibcsi értelmiségi? Kékharisnyák tömegei?
Tudtommal az EU-nak van vagy négyszázvalahány állampolgára és sokan közülük hánynak a mostani EU-s vezetőktől és az EU-s "értékeket" eléjük okádó kicsi, de annál inkább hangos és undorító baloldali liberális elittől.

Feketecsuklya 2015.09.22. 11:41:30

@s: hát persze, csillagom...le kell váltani a népet, már korábban is leírtad, hisz csak te vagy helikopter...

Toadwart66 2015.09.22. 11:43:21

@konrada: Jól van, rendben, teljesen igazad van. Nevezzük inkább pozitív diszkriminációnak. Valahogy kiment a fejemből, hogy ma már mindenki ír. Azt meg tényleg baromság lenne kifizetni. Vannak azonban, akik szépen meg is élnek belőle. Bayer becsületére mondva ő ezt el is ismerte.

s 2015.09.22. 11:48:54

@Feketecsuklya: Kiket akasztgatnának? A baloldal maradékát? Mi a fasznak? Azok már úgysem jók semmire, kár ezzel baszakodni. Különben is, egy kis ellenfél jó a háznál. Legalább van ki ellen háborúzni. Nem igaz?
Na de akkor kit? Aki nem szavaz orbánra és gyurcsótányra? Ez majdnem a fele a szavazóknak. Ezt a közel felet akarja felkötni 26%. Az kurva érdekes lenne. Be is fizetek rá, ha lehet valahol, mert megnézném.
Szerintem ez úgy lesz, hogy orbánt a saját kibaszott tábora fogja fellógatni. Úgy, mint annak idején mussolinit. Pedig sokan tapsikoltak neki egy időben, még a seggüket is földhöz verték örömükben, de aztán változott a lapjárás. Felkötötték, mint egy kutyát. Én majd egy hideg sört kortyolgatva nézem a TV-ben, hogy mi a szituáció. Azt nem ígérem, hogy kurva szomorú leszek, de legalább szóltam előre.

s 2015.09.22. 11:53:48

@Feketecsuklya: A bizonytalan szavazók. Így hívnak minket. Érted, ember? BIZONYTALAN. Azt hiszem mindig, amikor ilyet olvasok, hogy rögtön beszarok a röhögéstől. BIZONYTALAN. Szeretnétek ti bármiben olyan biztosak lenni, mint amennyire mi biztosak vagyunk abban, hogy húzzatok el a retkes gecibe a korrupt, szar hordátokkal és vigyétek a picsába magatokkal a gyurcsótányt is, mert az is egy gecifasz. Nos, mi ebben vagyunk eléggé biztosak.

s 2015.09.22. 11:56:43

@grani: Akkor mi a faszért nem lépnek ki?

s 2015.09.22. 11:58:54

@Feketecsuklya: Ezt a kibaszott rablóhordát kellene leváltani, de azért nem megy, mert még azok is őket támogatják, akikkel kibaszott. Most erre gyere nekem érvekkel, hogy a többség milyen okos már.

s 2015.09.22. 12:01:16

@Toadwart66: Én sem vagyok megfizetve. :-)
Mondjuk azok után, hogy elküldtem a picsába az összes politikust és a magyar szavazók nagy részét, nem is tudom, hogy miben reménykedtem.

konrada 2015.09.22. 12:06:26

@Toadwart66:
Az viszont van.

...s ez minden országban előfordul minden fizető médiumnál. Hol azért, mert a megfelelő feneket nyalja, hol azért, mert gyerekkori haver, vagy rokon...;))
(Csak van ahol ügyesebben titkolják!;))

eßemfaßom meg áll 2015.09.22. 15:02:09

@Toadwart66: nem a stílus, a tartalom. Attól, hogy ugyanazt esetleg más szavakkal írod le még ugyanaz marad

Toadwart66 2015.09.22. 15:32:47

@eßemfaßom meg áll: Ebben igazad van. Minél idősebb leszek, annál merevebbé válik a gondolkodásom. De nem vagyok fanatikuson oda egyik politikai pártért sem. Sokat betegeskedtem és láttam, hogy rengeteg ember, ha megbetegszik gyakorlatilag elveszti a talajt a lába alól. Az egészségügy pedig életveszélyessé vált. Ezt személyesen is megtapasztaltam. Egy igazi szociáldemokrata pártra nagy szükség lenne, mert jelenleg elég sok ember képviselet nélkül maradt. Megszólítani nagyon nehéz őket, mivel tényleg nem bíznak senkiben. Egyik napról a másikra élnek, ez érdekli őket. Ők nem nagyon interneteznek.

Balt 2015.09.24. 14:35:37

@bértrollbosszantó_kovi1970: Hehe. Hofi szelep volt a pártállam ülepén. Természetesen belülről. Ezt ő maga mondta a rendszerváltást megelőzően.
süti beállítások módosítása