Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az igazság, mint szolgáltatás

2015. október 22. - Toadwart66

cropped-hellokitty_banner_small.jpg"Légyszi! Légyszi! Légyszi! Mond azt, hogy az Orbán-kormány igenis nagyon jó! De most tényleg!"

Ennek az egyszerű kijelentésnek célba juttatásához van szükség a megszámlálhatatlan tévécsatornára, a nemzeti konzultációkra, egy vadonatúj sajtóbirodalomra, egy komplett Hazugságügyi Minisztériumra, az állami hirdetésekre, taceapokra, korlátlan mennyiségű pénzre, hivatalosan finanszírozott civil szervezetekre, kézből etetett hírportálokra, aranyos, bólogató kutyusokra. És természetesen egy nagy létszámú magyarországi populációra, akik ezt kételyek nélkül hajlandóak elhinni.

Jelenleg mindez hiánytalanul a miniszterelnök úr rendelkezésre is áll, a kormány pedig a helyén van. Illetve nem a helyén, de ott van. Egyetlen apró dolog hiányzik csak a tökéletes állapot eléréséhez, mégpedig egy jó kormány. Jó kormány a valóságban természetesen nincs, mivel ez a fogalom csak elméletben létezik. Bőven elegendő lenne egy nem is annyira rossz kormány, de most az sincs. Ezért van szükség erre a méregdrága "propagandisztikus" álcahálóra, valamint egy megbízható, közgazdász végzettségű főideológusra, aki megmagyarázza azt, hogy a valósággal ellentétben mi is az igazság.

A filozófusok az évezredek során egy csomó mindent összeirkáltak az igazság és a valóság kapcsolatáról. Olyan vastag könyveket írtak – ráadásul rendkívül körmönfont mondatokkal fűszerezve –, amiket normális emberek maradandó agykárosodás nélkül nem is képesek elolvasni.

Az igazság azonban tényleg egy nagyon változékony valami. A középkorban teljesen természetes és elfogadott volt az a természettudományos ismeret, hogy a boszorkányok léteznek. Manapság Európában ez a hit lassacskán visszaszorulóban van. Az emberek többsége rendkívül igazságtalannak tartaná azt, ha egy nőt (némbert) csak azért máglyára vetnének,  mivel tudálékosságával felbosszantott egy tisztes és társadalmilag is megbecsült férfiút.

Vlagyimir Iljics Lenin megítélése is radikálisan nagy változáson ment át az utóbbi időben. A rendszerváltás előtt nagyon sokan voltak, akik úgy tettek,  mintha hinnének is az általa preferált ideológiában. Manapság, érthető okokból, azt hangoztatják, hogy ennek pont az ellenkezője az igaz. (Lásd: adaptáció)

Ma nagyon könnyen rá lehet lelni a hivatalos igazságra. Be kell csak merészkedni hozzá a kincsek őrzőjének, Magyarország legszebb koboldjának, G. Fodor Gábornak holisztikus játszóházába, a bohém 888.hu-ba. Ott szépen le van írva, hogy a Jobbik szoros szálakkal kötődik Oroszországhoz és ez nem jó. Szijjártó Péter szintén szoros szálakkal kötődik az orosz kollégájához Szergej Lavrovhoz és ez nagyon jó. László Petra szoros szálakkal akar kötődni az oroszokhoz és ez nem jó. Simicska Lajos szoros szálakkal kötődik Soros Györgyhöz, ami nem jó. Vagyis az persze jó, hogy nem jó. Orbán Viktor szerint az európai emberek többsége támogatja a magyar kormány bevándorlással kapcsolatos intézkedéseit, ami pompás. A német lakosság szerint a saját kormányuk nem tudja, hogy miként kezelje a bevándorlást és ez szintén pompás. A valóság ezzel szemben az, hogy jelenleg senkinek sincs fogalma arról, hogy miként kezelje ezt a problémát.

Az oroszok határozott fellépése és az, hogy mindent lebombáznak, ami mozog vagy biológiai aktivitást mutat, jónak tűnik, de egy másik hír szerint pont az oroszok bombáztak le ezzel a határozott fellépéssel egy szír kórházat. Ennek lezárásaként, egy igényes cikkből megtudhatjuk, hogy "Úristen, de fasza ez a nap". Az tehát a valóság, hogy jól megviccelt minket ez a pajkos kis mágnás manócska. 

Az igazság, mint szolgáltatás jelenleg rendkívül jövedelmező tevékenység Magyarországon. Egy jól működő, dinamikusan fejlődő iparágat alkot. Tényleg elkél ide egy saját minisztérium. Rengetegen élnek az igazság gyártásából, terjesztéséből és forgalmazásából. Ma valószínűleg az igazsághoz tartozik még + 27 % Áfa is. 

A TV2 körül kialakult börleszk példáján nagyon szépen látszik, hogy minden csak szemlélet kérdése. A jobb sorsa érdemes kereskedelmi tévéért jelenleg egy volt, és egy jelenleg már éppen csak, hogy kormányzati kegyenc viaskodik. Amúgy senkinek sincs fogalma arról, hogy kié is valójában ez a nyomorult tévécsatorna. Kivétel ez alól a huncut 888.hu, mivel ők pontosan tudják, hogy Vajna András Györgyé (71). A két gigász az igazság szerint a saját vagyonukat áldozták fel a szent cél érdekében. A valóságban ezek valaha közpénzek voltak, de ez már nem számít.

Simicska Lajosnak (55) több nagy előnye is van a világhíres filmproducer, és leendő strómanhoz képest. Simicska nem fél Orbán Viktortól, jóval fiatalabb Vajnánál, és olyan intim dolgokat tud a Fideszről, amiről producer úrnak, de még magának a miniszterelnök úrnak sincs fogalma. Ez a bizonytalanság rendkívül kínos helyzetet teremt. Gondoljunk csak bele, hogy egy jól időzített, sejtelmes horrorfilm milyen izgalmas.

Ha Vajna úr valami szerencsétlen véletlenből kifolyólag mégsem szerzi meg a hőn áhított TV2-t -- amelyről az igazság szerint azt állítja, hogy nem lesz belőle propagandaadó --, akkor nagy bajba kerülhet szegény feje. Amerikába - biztonsági okokból - már nem nagyon mehet vissza. Az üzlet meghiúsulásával valószínűleg vége a nyugodt öregkorról szőtt álmainak. Ilyen idős korban és  ennyire stresszes életmód mellet nagy a valószínűsége egy kardiovaszkuláris katasztrófa kialakulásának. Legalább azt a büdös szivart le kéne végre tennie.

Az igazság legnagyobb bajnoka azonban Nógrádi György (66), biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok "PhD fokozatosa", a Római Klub magyarországi főtitkára, az Euro-Atlanti Klub elnöke, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI) Zrt. elnökségi tagja, a felügyelőbizottság vezetője, a magyar és az osztrák HM miniszter mellett működő Tudományos Tanács tagja, a Brünni Katonai Akadémia kuratóriumi tagja, az ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) kuratóriumi tagja, az UNESCO elnökségi tagja, a Hamburgi Akadémia magyarországi képviselője, a Magyar Külpolitikai Társaság, Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági Szakosztály alapító tagja. Nagyjából ennyi.

Nógrádi úr nagyon mókás személyiség. Folyamatosan, határozottan és tényleg rendkívül szórakoztatóan beszél. Igazi, hamisítatlan dandy, minden társaság kedvence. A nők imádják. Pompás humora van és zseniális debattőr. Nagyon jól mutat a képernyőn. Rendkívül ügyesen menedzseli magát és igazi energiabomba. Ezen kiváló képességeit azonban összekeveri a tudományos tevékenységgel, publikációval. A valóságban ő csak egy tehetséges, szórakoztató showman. Ő a biztonságpolitika Győzikéje.

Az igazság és a valóság kapcsolatát azonban ő fogalmazta meg a legtömörebben. "Lehet utánam csinálni!" És itt a pont.

banner.jpg 

Szuszlov elvtárs a barcsi Vörös Csillagban

dd67a0dac6f48bd86a7bcc30f2f79535.jpgLeonyid Iljics Brezsnyev és Mihail Andrejevics Szuszlov, közgazdász, majd szovjet főideológus

A barcsi Vörös Csillag Termelőszövetkezetben már hozzászoktak a külföldi látogatókhoz. Aki a tsz vendégkönyvében lapozgat, meggyőződhet róla, hogy úgyszólván a világ minden részéből jártak itt vendégek.

A tsz tagsága hétfőn ismét vendégeket fogadott, s meg kell mondani, hogy ezt a látogatást nagy izgalom öröm és várakozás előzte meg. Fél tizenkettőkor Barcsra érkezett M. A. Szuszlov elvtárs, a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottsága Elnökségének tagja és Rákosi Mályás elvtárs az MDP Központi Vezetőségének első titkára, továbbá J. V. Andropov elvtárs, a Szovjetunió magyarországi nagykövete és Vég Béla elvtárs, az MDP Központi Vezetőségének titkára.

A szövetkezet udvarán Losonczi Pál, a tsz elnöke, valamint Tóth István, a Somogy megyei pártbizottság első titkára, László István, a Somogy megyei Tanács elnöke és Mandik Béla, a Barcsi járási pártbizottság első titkára köszöntötte a vendégeket.

- Mi már régi ismerősök vagyunk -ezekkel a szavakkal üdvözölte Szuszlov elvtárs a tsz elnökét. - Losonczi elvtárs minálunk alaposan megbírált egy kubáni kolhozt. Nos, mi idejöttünk, hogy visszaadjuk a kölcsönt - toldotta meg mosolyogva.

- Állunk elébe - válaszolta Losonczi, majd beljebb invitálta a vendégeket, s röviden ismertette a tsz fejlődését. Elmondta, hogy kezdettől fogva nagy gondot fordítottak az állattenyésztésre. Tavaly már a bevétel zömét, mintegy négymillió forintot, az állattenyésztésből nyerték. Száz hold után például 67 mázsa 80 kiló sertéshúst értékesítettek.

- S mi van a növénytermeléssel? -vetette közbe Szuszlov elvtárs.

- Azzal sem kell szégyenkeznünk - felelte Losonczi elvtárs. - Búzatermelésünk például tavaly hektárra átszámítva, átlagosan 25 mázsa 90 kiló volt.

Folytatás: Szabad Nép

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr108010531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása