Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Egy patkány bezáratott egy McDonad's éttermet Mexicóban

2015. november 10. - Toadwart66

1447116875_611471_1447119391_noticia_normal.jpgEgy McDonald's bejárata Caracasban. / FERNANDO LLANO (AP)

  • Egy vendég feljelentést tett, mivel egy rágcsáló maradványait találta az ételében
  • Az Mexikói Államügyészség vizsgálatot indított. Az étteremlánc tagadja az állításokat

Az világ egyik legelterjedtebb városi legendája szerint egy mexikói városban pánik tört ki, ami örökre megpecsételte a McDonald's nevét. Egy 45 év körüli férfi elmondta, hogy az amerikai étteremlánc éttermében egy rágcsáló fejét találta meg a hamburgerében. Néhány falat után, rájött, hogy ami benne van, az nem jár a menühöz és az állítólagos bizonyítékokkal egyenesen a Mexikói Államügyészséghez ment, hogy feljelentést tegyen. Az állami intézmény ezen a hétfőn ideiglenesen bezáratta a létesítményt. "Meg kell vizsgálnunk, hogy a helyiségen belül találunk-e döglött rágcsálókat, vagy bármi hasonlót." 

Az ügyészségi források szerint, az illető a feljelentés és vallomása megtétele után - a patkányos hamburgerrel a kezében - egy Vöröskeresztes kórházhoz fordult, hogy megfelelő bizonyítékot szerezzen tőlük. A vizsgálati eredményt feljelentése alátámasztásaként be fogja mutatni a hatóságok előtt.

A pánikot, hogy bármelyik McMenüben patkányt lehet találni, az váltotta ki, hogy a közösségi hálón futótűzként terjedt el a rágcsálómaradványok fényképe. 

Az egyesült államokbeli áruházlánc kategorikusan tagadta a vádakat, és a Twitteren keresztül, egyenként válaszolt a  fogyasztói panaszokra: "Nálunk kiemelt jelentősége van a minőségnek és az élelmiszerbiztonságnak. Szigorúan kivizsgáltuk az ügyet és az elmondottak teljesen hamisak. Az említett állatot úgy tették bele a hamburgerbe." - ismételték meg minden egyes kommentárjukban.

Az Ügyészség és más egészségügyi ellenőrző hatóságok, mint a Szövetségi Védelmi Bizottság az Egészségügyi Kockázatok Ellen (Cofperis), azt vizsgálják, hogy helyi bűncselekmény történt-e a fogyasztó ellen, vagy az egészet önmaga követte el.

Ez év áprilisában, Tijuanaban egy kínai éttermet zártak be  mivel bebizonyosodott, hogy kutyahúst értékesítettek. Ez alapján öt embert vettek őrizetbe.

vagolap01.jpg
Elena Reina; México; 10 NOV 2015 - 03:28 CET

Forrás: Una rata en una hamburguesa cierra un McDonald's en México

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr918066808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása