Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter), a terrorista

2015. november 24. - Toadwart66

8745985594_b992a8f800_b_1.jpgYanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) az 1910-es években

'Tény az, hogy minden terrorista alapvetően migráns' (Orbán Viktor, átlagos magyar állampolgár)

Tény az, hogy a berber Yanayer Wahed Magreb (Matuska Szilveszter) 1892. január 29-én született Marokkóban, Béni Mellal városában (berberül: Bni Mellal, بني ملال‎), mely az azonos nevű tartomány székhelye. Apja Ibn Magareb (Matuska Antal), anyja Amina Almani (Németh Anna). Ibn Magreb, Béni Mellalban nagy tiszteletnek örvendő és elismert papucskészítő mester volt. Sajnos, Yanayer Wahed tíz éves korában elveszítette az édesapját.

A megözvegyült Amina Almani ezután hozzáment a korábbi segédükhöz, Abdul-Jalil Banna-hoz (Kőműves Sándor). Abdul-Jalil Banna gondoskodott a gyermek taníttatásáról, akit az édesanyja imámnak szánt. Mostohaapja azonban szerette volna, ha Yanayer inkább tovább folytatja apja mesterségét. Ebben az időben – Allah kegyelméből – a Magreb-papucsok a környéken nagyon keresettek és népszerűek voltak.

1903-ban a fiút beíratták egy Fikh Ben Salahban lévő vallási iskolába, de itt sajnos nagyon gyenge eredményeket ért el. Yanayert ezután egy El Kelaâ des Sraghna-ba lévő iskolába vitték át. A Fikh Ben Salahban lévő hatóságok nagy megkönnyebbülésére a városban ezután megszűntek a rejtélyes és egyre gyakoribbá váló robbantások. A fiú tehát folytatta a tanulmányait, melynek eredményeképpen El Kelaâ des Sraghnab-ban egy müezzin a hajnali adzán éneklése közben 120 métert tett meg a levegőben.

Yanayer ennek hatására határozta el, hogy ő is müezzin lesz. Erényes természete miatt ez minden további nélkül sikerült is neki, így kinevezték a Sidi Bou Othmane mecset müezzinjének. Itt hatalmas népszerűségre tett szert az igazhitű lakosság körében, mivel az imára hívó szöveg végén – figyelemfelkeltésből, és Allah legnagyobb örömére – látványos tűzijátékokat rendezett. Az esti imádságok előtt Magreb különösen szemet kápráztató bemutatókat tartott.

1913-ban azonban elhatározta, hogy katonai pályára lép, így jelentkezett a Rabati francia helyőrségbe. A francia hadseregben tehetsége folytán gyorsan haladt előre a ranglétrán. Géppuskás tanfolyamot végzett, mely után kinevezték Ain El Aouda-ba egy géppuskás osztag parancsnokának. Főhadnagyi rangot ért el és megkapta a „Medaille Militaire” érdemrendet.

Miután leszerelt, visszatért Béni Mellal-ba, de nem nagyon találta a helyét. Itt ugyan ismét müezzinként dolgozott, de kicsapongó életmódja miatt Avinash Dabir imán (Gáspár Dezső) elbocsátotta. Az imám azt sem nézte jó szemmel, hogy Yanayer Wahed megváltoztatta az imára hívó szöveg tartalmát:

„Allah a legnagyobb. Tanúsítom, hogy nincs más isten, csak Allah. Tanúsítom, hogy Mohamed Allah prófétája. Gyertek imádkozni! Gyertek az üdvösségre! Allah a legnagyobb. Nincs más isten, csak Allah. Vegyetek Magreb papucsot!”

Yanayer Wahed ezután több üzleti tevékenységbe is belefogott. Karaván diszpécser-központot nyitott Casablancában. Szőnyegekkel, teával, vízipákkal és robbanótöltetekkel kereskedett. Ezekből busás haszonra tett szert, amiből vásárolt magának egy 120 kataszteri hold nagyságú sivatagot. Felesége jól menő turbánüzletet üzemeletett Maârif környékén. Eközben megszületett a lányuk Ghadah (Gabriella).

1922-ben egy utazási katalógus csábító ajánlatának hatására elhatározta, hogy Magyarországra emigrál. Felszámolta az üzleti érdekeltségeit, eladta az értékes sivatagját, majd letelepedési államkötvény segítségével megvásárolta családjának a magyar állampolgárságot. Az előzékeny hatóságok több nevet is felajánlottak neki. Ezekből a Matuska Szilveszter tűnt számára a leginkább tiszteletre méltónak. Külön örömet okozott számára az, hogy megtudta, a névnapját Budapesten hatalmas tűzijátékkal szokták ünnepelni.

A felesége nevére nyitott egy keleti árukra szakosodott üzletet és egy hasis-kereskedést. Foglakozott még szén-, fa- és dinamit forgalmazással is. Közben elkezdett  tőzsdézni. A hasis mellett ópium eladásával is megpróbálkozott, de ez az üzlet nem bizonyult sikeresnek. Bécsben megvette a Dempschergasse 3. sz., a Klostergasse 12. és az Esterházygasse 4. számú ingatlanokat, melyeket jelzálog is terhelt. 1928-ban a berber származású Matuska (Magreb) Bécsbe költözött. Itt ismét ráállt az ópium-kereskedelemre – amit már régóta a szívügyének tartott –, de itt is kizárólag a hasisra volt igény.

1930 tavaszán az egyik háza padlásán valami izgalmas gyúelegy tulajdonságit tanulmányozta érdeklődve, melynek következtében a ház tetőzete pillanatok alatt leégett. A jól sikerült kísérletért 180.000 schilling kártérítést kapott, ami miatt később a királyi törvényszék perbe fogta. Azzal vádolták meg, hogy szándékosan idézte elő a tüzet. Ezt nem tudták rábizonyítani. Magreb, azaz ekkor már Matuska, azzal védekezett, hogy ő ezt a vegyületet nagy hatású rágcsálóirtóként vette, ami állítása szerint igaznak is bizonyult.

1929-ben a marokkói időjáráshoz szokott felesége tüdőbajt kapott. Sajnos nem tudott megfelelően integrálódni a mérsékeltövi klímához. Matuska feje felett kezdtek összecsapni a hullámok és egyre inkább elszegényedett. 1930-ban húsznál is többször foganatosítottak ellene kielégítési végrehajtást. Ezek után nagy hatékonyságú robbanószerek kifejlesztésével kezdett el kísérletezni. Végső célja egy interkontinentális ballisztikai rakéta előállítása volt, de sajnos ehhez nem volt meg az elegendő szaktudása.

Sorozatos kudarcai mélyen elkeserítették és hirtelen radikalizálódni kezdett. Felvette a kapcsolatot a fanatikus marokkói Mauta Qabillilyasi (Gyilkos Mosómedve) csoporttal. A terrorszervezet vezetője Ameer Abdullah Qabillilyasi azt javasolta neki, hogy robbantson fel valahol egy viaduktot, akkor, amikor éppen egy vonat halad át rajta, majd az egészet fogja a kommunistákra. Megnyugtatta Matuskát, hogy ne törődjön semmivel, mivel arrafelé csak hitetlenek élnek.

Így aztán 1931. szeptember 12-éről 13-ára virradó éjszaka Yanayer Wahed Magreb, berber származású migráns felrobbantotta a biatorbágyi viaduktot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr258104702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jandera 2015.11.24. 18:46:15

Hülyeség az egész! A biatorbágyi viaduktot a liberális komcsik robbantották fel, nem Yanayer Wahed Magreb!
Esetleg Gyurcsánynak is lehetett hozzá köze...

lazov 2015.11.24. 23:40:13

"De ráértek, bazmeg."
(Grafitember)

Heinz-Günther 2015.11.25. 08:12:24

"Az élet elszáll, mint a viadukt" - Matuska Szilveszter Modellező Szakkör

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.12.08. 19:15:25

A történések mégis Orbánt igazolják, nem a libsiblogokat.
süti beállítások módosítása