Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A miniszterelnök kaszkadőre

2015. december 14. - Toadwart66

stuntmen2.jpg

"A Fideszen kívül ma nincs más kormányzóképes erő Magyarországon – jelentette ki Lázár János. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki szeret minket. Még csak azt sem, hogy a választópolgárok elsöprő többsége elégedett velünk." (Forrás: Lázár üzent a törtető fiataloknak)

A Fidesz XXVI. kongresszusán nagy volt az öröm, móka és az önfeledt kacagás. A tisztelt publikum azt kapta amit óhajtott és amit el is várt. Világsikert, teljhatalmat, hazát és haladást, háborús retorikát, szabadságharcot. A csodálatos világi örömökön túl, megköttetett a Legújabb Testamentum is a pusztuló keresztény világ és erkölcs maradványainak megmentése érdekében.

Természetesen Isten is jelen volt a jeles kongresszuson, de szokása szerint nem kért szót. Helyette Semjén Zsolt, hivatásos bárányka tolmácsolta az Úr gondolatait. Isten eleinte reménykedett abban, hogy az istenfélő férfiú a Fidesz és a KDNP példátlan bilaterális sikere mellett megemlíti a szegényeket és ejt néhány együtt érző mondatot a könyörületességről is. „A keresztény mártírok nem egy pompásan sikerült pártszövetség érdekében áldozták fel nyomorultul az életüket.” – súgta diszkréten az önmagától megdicsőült politikus fülébe. A KDNP elnöke erre megkérdezte, hogy pontosan mire akart ezzel utalni az Úr. Isten elgondolkozott egy kicsit, sóhajtva legyintett, majd kisvártatva imigyen szólt: – Tudod mit? Inkább hagyjuk. Tulajdonképpen ez nem is olyan fontos.”

A miniszterelnök úr láthatóan elemében volt. Virgonckodott, kivirult, lenyűgöző látványt nyújtott. Kiosztotta az Európai Uniónak járó gyomrosokat, rutinszerűen figyelmeztette a jelenlévőket Európa szervezett megszállásra. Eztán nagyon vicceseket mesélt, amin mindenki tiszta szívből és felszabadultan kacagott. Néhányan ráadásul egész jóízűen tették mindezt. A boldog szónok mindenkit megnyugtatott, hogy elhatározta, pontban 30 év múlva, 82 éves korában fog elhunyni. Ez az esemény nagyjából 2048. december tizenharmadika körül lesz esedékes. Addig ő lesz a magyar miniszterelnök és kész. Akinek ez nem tetszik az pukkadjon meg.

Azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy nélküle a Fidesz képes lenne önállóan tíz méternél nagyobb távolságot megtenni.

Lázár János beszéde nem illet bele ebbe az euforikus hangulatba. Egyes rossz nyelvek szerint a miniszterelnök beszédét már meg sem várta. Valószínűleg más, fontosabb dolga akadt.

Eklektikusra sikeredett beszédében Lázár lényegében elmondta, amit mások nem mertek. Azt, hogy a kétharmad bizony közel sem annyi, amennyi. Az ellenzék hiányának az lett a káros következménye, hogy a kormánynak semmiféle veszélyérzete és ebből fakadóan gátlása sincs. A rokonságon, gyerekkori barátokon, hűbéreseken, ismerősökön kívül kívánatos lenne másokat is hagyni érvényesülni. A civil szervezetekről is említést tett, mint akikre érdemes odafigyelni. Nem valószínű, hogy a CÖF-re gondolt, mivel azok közbotrányokozáson kívül mást nem művelnek. Inkább a Norvég Alap hagyhatott benne mély nyomokat és kellemetlen emlékeket, amelyik a mihaszna CÖF-el ellentétben pénzt ad.

„Nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!" - mondta J. F. Lázár. Nagyon szép és nemes gondolat, de a tények azt mutatják, hogy a Fidesz és a jóság között statisztikailag nem mutatható ki szignifikáns korreláció. Jelenleg, ha valaki sikerre vágyik, annak nagyjából elég, ha kellő mértékben fideszes és ezt el is tudja hitetni a környezetével.

A miniszter másik nagyon érdekes mondata, az volt, hogy „a legnagyobb kormányzati sikernek azt tartja, hogy a kishitű és kishitűséget gerjesztő, szervilis és a szervilizmusra nevelő politikát meg tudták változtatni.” Ha ezzel az Európai Unió iránti agresszív kormányzati magatartásra utalt, akkor ebben tökéletesen igaza volt. Magyarországon belül azonban a szervilizmus soha nem látott méreteket öltött. Ennek legfőbb bizonyítéka pont a mosolygós alelnökök szerencsés kiválasztása volt. Németh Szilárdnak görögös szépségén, nemes jellemén és rendíthetetlen szervilizmusán kívül más érdeme nincs. Egyszerűbb és mindenki számára érthetőbb lett volna, ha Lázár János azt mondja, többször is megzsarolták az Európai Uniót. Ennek a kellemetlen következményeit pontosan ő fogja legjobban megszenvedni, alapos és szigorú ellenőrzések formájában.

A miniszterelnökséget vezető miniszter azért engedhet meg magának a Fideszen belül már–már egészen radikálisnak számító hangnemet, mivel a kellemetlen, rossz és fáradtságos munkákat átvette a Nagyméltóságú miniszterelnök úrtól. Orbán Viktor imád küzdeni, harcolni, nyerni, utasítani, de nem szeret kormányozni, hivatali munkát végezni és felelősséget vállalni. Lázár Jánost a népszerűség valószínűleg egyáltalán nem érdekli. Tudja, ha utálják és tartanak tőle, akkor jól végzi a munkáját. Orbán soha nem tudná átlátni a minisztériumok, hivatalok működését és képtelen lenne irányítani azokat. Kell neki egy kaszkadőr, aki a veszélyes és unalmas miniszterelnöki feladatokat elvégzi helyette. Tart a főminiszterétől, de egyben nagy szüksége is van rá. Nem véletlenül tette mellé ENSZ megfigyelőnek Rogán Antalt.

Lázár János valamikor egy súlyos influenza fertőzésen eshetett át, melynek szövődményként elpusztult az empatikus képessége és a szociális érzéke. Arrogáns, egoista és kíméletlen. Az Isten is Orbán számára teremtette, bár lehet, hogy nem pont ez volt a szándéka Lázárral. Isten útjai kifürkészhetetlenek, de kedveli a játékelméletet.

Az egész vidám násznépből egyedül Lázár érzékeli azt, hogy a jelenlegi magyar kormány rengeteget fogyaszt. Többet, mint amennyit ez a kis ország elbír. Az uralkodóosztály igényei ráadásul egyre nagyobb mértékben nőnek, aminek extrém példája Habony aranyifjakhoz méltó életmódja. Ráadásul nem ő az egyetlen. Fekete György, Schmitt Pál, Rogán Antal, Szíjjártó Péter, Andy Vajna és a többiek is rengeteg pénzbe kerülnek. A szociális, egészségügyi és oktatási kiadásokon már nem sok mindent lehet spórolni. Az Európai Uniós pénzek beígért szigorú ellenőrzése megszüntetheti az azokkal való ipari mértékű ügyeskedéseket. Lázár János valószínűleg látja, hogy kezdenek apadozni a kimeríthetetlennek tűnő pénzügyi források. A lakásépítések áfáját gyakorlatilag eltörölték, ami egy ideig elég lesz szegény gazdagok gyarapodásához. A szegények szerencsére nem építkeznek jelentős számban.

Lázárban van valami kíméletlen és gátlástalan racionalitás, ami félelmetes érzéketlenséggel és egoizmussal párosul. A legutóbbi sajtótájékoztatóján ezt mondta: „Minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk - mondta Lázár János. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.” Egy gyárban azonban odafigyelnek arra, hogy a munkahelyi légkör ne menjen a teljesítmény rovására. A magyar oktatásügy jelenleg gyalázatos állapotban van. Még a Professzionálisan Megalkuvók Batthyány Köre is valamiféle „finomhangolást szorgalmaz”. Ha már ez a teljességgel szervilis társaság is ilyen "kőkeményen" fogalmaz, akkor valószínűleg gond lehet. Ezt az elvtelen gittegyletet igazán nem lehet liberalizmussal vádolni.

A kongresszus azonban tényleg pompásan sikerült. A szervezők és a szereplők kitettek magukért.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr988171526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása