Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Operation Lópici

2016. január 04. - Toadwart66

_4_060813.jpg

2015

Amerikai drón-támadások, repülőgép-hordozók. Hatalmas orosz haditechnikai fejlesztések. Elektronikai zavaró berendezések, Szu-35-ös típusú vadászrepülőgép, Amur osztályú tengeralattjáró, T-90-es harckocsi, P-800 Oniksz típusú robotrepülőgép. A Hibini elektronikai fegyverrel felszerelt Szu-24-es bombázó, amelynek tizenkétszer szimulált támadássorozatakor az USS Donald Cook romboló legénysége mindössze vidáman integetni tudott, mivel az az összes elektronikai berendezésüket lebénították. A Krasukha-4 mindezt 300 kilométeres körzetben vígan megteszi. Még egy rendes kávét sem tud főzni magának az ellenség. Egy új, legfőképpen elektronikai hidegháború vette kezdetét, melyre Magyarországnak is időben fel kellett készülnie.

Az elektronikai zavaró berendezések szerencsére könnyedén semlegesíthetők néhány körültekintően elhelyezett, gondosan megtervezett, rafinált pszichológiai hadviselésre alkalmas analóg plakáttal. Ez a XXI. századi, forradalmian új haditechnika az Egyesült Államok és csatlósai által irányított migrációs megszállás bravúros visszaverésének során pompásan vizsgázott. A határozott és frappánsan megfogalmazott magyar nyelvű plakátok valójában egy kifinomult, új generációs, barát-ellenség felismerő rendszer részét képezték. Ennek segítségével a magyar lakosság ébersége és harckészültsége a kellő szintre emelkedett.

A külföld által felbérelt alattomos belső ellenség szánalmas próbálkozásai csúfos kudarcba fulladtak. A Plakátrongáló Hadsereg Frakció (PrHF) és Kétfarkú Kutya Párt (KfKP) nevű terrorszervezetek tagjai kíméletlen támadásba lendültek és kegyetlen plakátmészárlást rendeztek, de ez sem tudta megakadályozni a polgári lakosság kormányközeli tájékoztatását. Az üzenetek célba értek, a migránsok pedig nem. Illetve igen, de csak kerülőúton és orosz buszok segítségével.

A titkos „Operation Lópici”, azaz a „Lópici Hadművelet” kidolgozása természetesen nem napjainkban kezdődött el. Simicska Lajos nemzetvédelmi nagyvállalkozó már 1994-ben – a B-Reklám Kft. segítségével – kiragadta az ellenség karmaiból az állami tulajdonú Mahirt. Hatalmas jelentőségű győzelem volt ez Magyarország történelmében.

Az aranykor a Fidesz világtörténelmi jelentőségű, 2010-es választási győzelmével köszöntött a köztéri hirdetési piacra. A nemzeti magántulajdonban lévő közterületi médiacégek szárnyalni kezdtek. A Publimont egymilliárdos nyereségéhez az EuroAWK 202, a Mahir Cityposter 119, az Euro Publicity 74 milliót tett hozzá, de még a korábban csak veszteséget termelő A Plakát is 37 millió forint nyereséget termelt.

Hősies, dicsőségekkel teli időszak volt ez. Az országot elárasztották Simicska Lajos esztétikus, kék hirdetőoszlopai. A Fidesz számára egy választási kampány így már nyereséget is termelt. Akkor és azt hirdettek, amit csak akartak. Akiket pedig ők nem akartak, azok nem hirdettek semmit.

Az idilli állapotoknak Simicska Lajos 2015. februárjában Orbán Viktorra tett rövid kritikai megjegyzése vetett véget, aminek következtében Simicska L. derék állampolgárból potenciális gyanúsítottá, nemzetellenes nagyvállalkozóvá alakult át. A stratégiai hirdetőpontok egy szemvillanás alatt az ellenség kezébe kerültek, így a nagy Honvédő Plakátháborúban már nem is lehetett bevetni azokat. A szíriai csapatok felett aratott fényes győzelem után azonban ismét előtérbe került Simicska Lajos rövid hatótávolságú harcászati oszlopainak kényes kérdése.

A gaz Simicska határozott ultimátumot kapott a kormányerőktől, azaz a Fővárosi Közgyűléstől. A 2015. december 22-én kelt diktátum szerint még az év december 31-ig demilitarizálni kell a budapesti övezetet. Ennek értelmében a Mahir Cityposter Kft. csapatainak feltétel nélkül fel kell számolniuk a főváros biztonságát, közlekedését, látótávolságát és esztétikai értékét sértő hirdetőoszlop arzenálját. Amennyiben ez a kiszabott haráridőig nem történik meg, a kormánycsapatok végzik el a fegyverzet megsemmisítését, amiért természetesen a Mahir Cityposter köteles háborús jóvátételt fizetni.

Az addigi állóháborút ezután felváltotta egy dinamikusan változó, gépesített, mobil „Blitzkrieg”, melynek során a felek nem kímélték egymást. Simicska Lajos fittyet hányt a diktátumra, ezért a Budapest Közút Zrt. gyorsreagálású erői 2016. január 2-án nekiláttak a 761 darab, veszélyes hirdetőoszlop leszereléséhez és a demilitarizált zónából való eltávolításához. A Mahir Cityposter dr. Magyar György bevetésével és „jogos önhatalommal” vágott vissza. A katonai objektumokat védő kommandósokat ügyvédi levéllel fegyverezték fel és parancsba adták nekik, hogy akár fizikailag is meg kell védeniük a tűz alá vett oszlopokat.

Az elkeseredett küzdelemre jellemző, hogy a kormányellenes gerillák, a már hatástalanított 13 objektum helyére, január 3-án új, azonnal bevethető hirdetőoszlopokat telepítettek. Ez a háborús bűntett már a civil lakosság életét is veszélyeztette. Immár ártatlan járókelők válhattak a kegyetlen háború vétlen áldozataivá. Ha valaki egy pillanatra megállt a Soroksári úton bámészkodni, megtörténhetett az, hogy egy hirtelen odatelepített hirdetőoszlopban találta magát, illetve a kutyáját. Olyan eset is megtörtént, hogy valaki éppen a moziműsort tanulmányozta nagy érdeklődéssel, de mielőtt még kiválaszthatta volna a számára megfelelő filmet, az oszlopot a harcosok egyszerűen elvitték az orra elől.

Kocsis Máté, önkormányzati és rendészeti tanácsnok a rendőrség segítségét kérte a kormányellenes megmozdulás, jobban mondva meg nem mozdulás ellen.

Magyar György erre azzal fenyegette meg a Mahir Kft.-vel hadban álló felet, hogy „a többletköltségeket a cég rá fogja terhelni a fővárosra, ezért kártérítési pereket indít. És hétfőn a Mahir birtokháborítás miatt is perelni fogja a fővárost.”

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a harcok a vidéki városokra is átterjedhetnek. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy az ENSZ békefenntartókat vezényel a hirdetésekkel leginkább veszélyeztetett zónákba. – Most már nem babra megy a játék! A harc rendkívül karakteres jelleget öltött, rengeteg nyomtatott nagybetűvel. – tette hozzá futtában Speedy György, a világ leggyorsabb biztonságpolitikai szakértője.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közleményben hívta fel a fővárosi lakosság figyelmét arra, hogy kerüljék el a veszélyessé vált hirdetőoszlopok környékét, és amikor az utcán tartózkodnak mindenképpen viseljenek munkavédelmi védősisakot. Ha a hatóságok úgy ítélik meg, hogy a helyzet súlyosabbá válik, a harcok által érintett területeken kijárási tilalmat is elrendelhetnek.

A kialakult krízis mélysége és erőszakos jellege arra utal, hogy a konfliktust békés, tárgyalásos módon már semmiképpen sem lehet megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr428235010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása