Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A Jobbik önfeláldozása

2016. január 20. - Toadwart66

ulrikemeinhof.gifUlrike Meinhof

„A tömegek szegénysége és műveletlensége újból egy hatalmas furkósbottal ellátott fegyveres vezér fenyegető alakjában materializálódik. A valaha eltávolított és megszégyenített bürokrácia a társadalom szolgálójából annak urává lett. Ez társadalmilag és erkölcsileg olyan messze távolodott a tömegektől, hogy többé tettei és jövedelme fölött semmiféle ellenőrzést nem engedhet meg.”

(Lev Davidovics Trockij)

Jelenleg még nem tudni, hogy hány képviselő fogja támogatni a „terrorvészhelyzetre” vonatkozó alkotmánymódosítást. Lelkük rajta, ők a politikusok, nem én. Amúgy meg az ördög vigye el őket a pokolba, ha megszavazzák.

Gulyás Gergely, trendi polsztár azzal indokolta a csekélyke módosítást, hogy: „A megváltozott európai helyzet miatt szükséges a törvényi szabályozás.” Cinikusan hozzá lehetne tenni, hogy Európa, amióta az ember betette a lábát a kontinensre folyamatosan „megváltozott helyzetben van.” Ő Felsége Első Ferenc József Császár és Apostoli király ellen hétszer kíséreltek meg merényletet. Habsburg–Lotaringiai Ferenc Ferdinánd főherceg ellen négyszer, az utolsó ráadásul elég tragikus következményekkel járt, mind a trónörökös és felesége, mind több millió ember számára.

Az Action Directe, az ETA, Az IRA, a RAF, a BR tevékenysége azt mutatja, hogy a terrorizmus nem áll távol az európai néplélektől sem. Szerencsére azonban nem minden európai polgár ragad azonnal fegyvert politikai nézeteinek érvényre juttatása érdekében.

Az 1990-es években Európa legnagyobb és legtöbb áldozattal járó terrorcselekménye a 10 évig tartó délszláv háború volt. Ez több mint 140.000 ember halálát okozta.

A kormányzat rendkívül nagy jelentőséget és kiemelt fontosságot tulajdonít a terrorfenyegetettségnek. Annak, hogy 2015-ben 50 nő halt meg családon belüli erőszak miatt, annyira nem. Álszent dolog ezek után a polgárok védelmére hivatkozni. A bántalmazott nők kegyetlen terrorcselekményeknek lettek az áldozatai, amelyeknek valószínűleg voltak erőszakos előzményei is, de a kutya sem törődött velük. Persze nem politikai célból ölték meg őket, csak úgy, mivel kicsit bosszantónak tűntek. A bántalmazott nők számát pontosan meg sem lehet mondani. Soha nem vonult ki nagy erőkkel a TEK a védelmükre. Gulyás Gergely, tribunus plebis sem állt elő egy meglehetősen nagyvonalúan megfogalmazott 30 pontos akciótervvel az ilyen esetek megakadályozása érdekében.

Az a legszomorúbb ezekben a cudar cselekedetekben, hogy nagyon gyakran meg kell várni azt, hogy bekövetkezzen egy konkrét haláleset. Ez valami olyasmi, mintha egy öngyilkos merénylő bemenne egy zsúfolt bevásárlóközpontba és a rendőrség addig várna türelmesen, amíg az illető végre felrobbantja magát és emiatt páran meghalnak. Minek is kapkodni. Az is lehet, hogy csak a szezonvégi kiárusítás keltette fel a figyelmét. Végül aztán az illető az akciós zoknik között idegesen válogatva szóródik szét véletlenszerűen.

Ha gyanús arab, illetve sötét bőrű férfiak marcona tekintettel és furcsán beszélve jelennek meg valahol, ott egy derék polgár azonnal terrorveszélyt szimatol és intézkedik. Szegeden arra is volt példa, hogy túlbuzgó önkéntesek maguk vették a kezükbe az igazságszolgáltatást. A lelkes „terrorelhárítók” mellékesen egy magyar lány arcát is szilánkosra törték, akinek megbocsáthatatlan bűne valószínűleg a kollaboráció volt.

A munka-alkoholista és érzékeny idegrendszerű Balogh József, Fülöpháza jelenleg aktív polgármestere, ezenkívül derék honatya, évekig szabadon terrorizálhatta az élettársát. Az orvosi jelentés szerint a nőnek régebbi törései is voltak. Egy egész falu asszisztált hozzá, csak úgy, megszokásból. „Mégiscsak jópofa, rendes, derék ember ez a Józsi. Ha valamit csinál, annak biztos oka van.”

A Jobbik, Novák Előd vezetésével Bécsben erősítette az országunk jelenleg kissé kétes jóhírét. Korteskedésüket rendkívül sikeresnek nyilvánították. A vakmerő PR akciót óvatosságból nem a muszlimok által sűrűn lakott kerületekben bonyolították le, ami egy kicsit nevetségessé teszi a nyugati offenzívát.

A magyar nőknek szerencsére nincs szükségük védelemre, ha hajlandóak „kellő mennyiséget” szülni. Sajátos érvelés, de ostobaság.

„Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.” (Varga István, Fidesz, 2011.)

Ráth-Végh István 1938-ban írta meg az „Az emberi butaság kultúrtörténete” című rendkívül szórakoztató és tanulságos könyvét. Az író 1959-ben halt meg, Varga István bolondos eszmefuttatását így a jogász, táblabíró, művelődéstörténeti szakíró sajnos már nem ismerhette meg.

Ami a Jobbik önfeláldozását illeti, ha a jobbikos képviselőknek szavazás előtt lesz elég türelmük alaposan végigolvasni a harmincpontos védelmi listát, észrevehetik, hogy abból szükség esetén néhányat simán rá lehet húzni a Jobbikra, mint olyanra, amilyenre.

Orbán Viktor február 17-én kérhet egy pecsétes igazolást Putyin elnöktől, hogy az orosz elnök, mint idegen hatalom, támogatta a Jobbikot. Putyin arra hivatkozhat, hogy látta egyszer a tévében, amint Novák Előd egy frissen, 740 forintért vásárolt EXTOL CRAFT típusú, 300 grammos kalapáccsal próbált felújítani egy második világháborús szovjet emlékművet. Az orosz elnökben fel sem merült az a nevetséges gondolat, hogy egy ilyen szerszámmal bármit is le lehetne rombolni, ami nem puhafából vagy sima üvegből készült. Ők a maguk részéről jóval praktikusabbnak tartják erre a célra a 152 mm-es tüzérségi gránát rendeltetésszerű felhasználását.  A féktelen pusztításra készülődő Novák kolléga legalább egy tisztességes kőműveskalapácsot keríthetett volna valahonnan magának. Valaki csak végzett már fizikai munkát a családjában vagy legalább látott olyat.

Azt a témát, hogy a Jobbikot az oroszok pénzelik igencsak felkapta a kínosan kormányhű média. A miniszterelnök is minden lehető alkalommal sértésként az arcukba vágja. Ez azért már jelent valamit és nem jót.

A titkosszolgálatoknak nem hiszem, hogy nehézséget jelentene a Jobbikhoz kapcsolni a Tyirityán Zsolt vezette Betyársereget, a Barcsa-Turner Gábor vezette Farkasok egységét, valamint a Nemzeti Kéményseprő Vállalatnak álcázott Gárda klónokat. Elég sok közös fotó áll rendelkezésre, amin Vona Gábor boldog arccal pózol ezekkel a furcsa szerzetekkel. Mivel a fenti alakulatok szabályos katonai kiképzéseket tartanak, fegyverekkel rohangálnak, harcias felhívásokkal árasztják el az internetet, ha a sors úgy hozza, simán le lehet kapcsolni a lelkes paramilitáris szervezeteket, plusz ezekkel együtt a Jobbikot.

Vona Gáboréknak tanulságos lenne visszaemlékezniük az elpusztíthatatlannak tűnő Torgyán József keserves kálváriájára. Amint a Független Kisgazdapárt könnyelműen megszavazta a kettős költségvetést, megindult a kegyetlen vérfürdő. Izgalmas és eseményekben dús időszak következett. (Lásd. a Szabadi Béla államtitkár ellen folytatott kacifántos büntetőeljárást) Nem biztos, hogy most is így lesz, de ha arra van szükség, Orbán Viktor mindenféle különösebb gátlás nélkül fel fogja számolni a szélsőjobbot. Ezzel jó pontokat és szavazatokat is tud szerezni magának.

Terror tehát van Magyarországon, de ez legfőképpen házon belül veszélyezteti a magyar polgárok életét. Elintézzük mi ezt a dolgot magunk között, nem kell hozzá külső segítség. Ha a konkrét erőszak nem olyan fontos, mint az elképzelt, akkor teljesen felesleges egy kitöltetlen csekket nyomni az amúgy is rendkívül mohó kormány kezébe.

A Jobbiknak pedig kívánjunk sok szerencsét az izgalmas kalandhoz, mivel lehet, hogy hamarosan nagy szükségük lesz rá. A részvétnyilvánítás az már más kérdés.

A kaland elkezdődött. Egy érdekes és izgalmas kiegészítés, ami azt mutatja, talán a Jobbik is érzi, hogy az ő számukra sem egészen hasznos ez a "statárium-rendelet":

"30 évre titkosították ezt a kormányjavaslatot, s most ennek közzétételéért 3 éves szabadságvesztést is kaphatok, de a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva (s mentelmi jogomról lemondva) akkor is felhívom a figyelmet rá, hogy abszurd módon titkosítják még ezt az Alaptörvény-módosító javaslatot is, amihez még csak háttéranyagot sem kaptunk az összpárti(nak tervezett) egyeztetésen a Honvédelmi Minisztériumban, hogy pl. mit értenek terrorveszélyen, amire hivatkozva (bemondásra) a kormány szinte bármit megtehetne, kontroll nélkül: az egész országban lekapcsolhatnák az internetet, beszüntethetnék az általuk kívánt médiumokat, felfüggeszthetnék a gyülekezési jogot, kijárási tilalmat rendelhetnének el, kitelepíthetnék az ország valamely részén élőket, akárhogy korlátozhatnák a járműforgalmat, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát, bevezethetnék a jegyrendszert…"

Novák Előd

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr258287518

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bolond időket élünk: Novák Előd, mint tiszteletbeli Átlátszó-informátor 2016.01.20. 19:25:20

Soha nem hittem volna, hogy a Jobbik kisdobosa tud olyat csinálni, amire azt mondom, hogy szép volt. Hát most ez a nap is eljött.  Novák ugyanis tegnap közzé tett a Facebook oldalán egy titkosított anyagot, amelynek persze normális országban nem hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2016.01.20. 18:42:07

Azt nem tudom, hogy a blog honnan veszi azt, hogy az LMP támogatja az alkotmány módosítását, mert nem, tessék megnézni itt: www.facebook.com/lehetmas/posts/10153639206707013

Toadwart66 2016.01.20. 18:57:35

@jt: Ez jó hír. Törlöm is.

Toadwart66 2016.01.20. 19:01:15

@jt: Sőt úgy néz ki talán a Jobbik is visszamondta. Köszi az infót. Nagyon gyorsan pörögnek az események. Egy kicsit pihenhetnének már.
süti beállítások módosítása