Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Töréskár

2016. február 17. - Toadwart66

nobantalmazas.jpg"A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában." 

Deklaráció a Nők Elleni Erőszak Megszüntetéséről, 1993

"A kecskeméti bíróság szerint bűnös az élettársa csontjainak eltöréséért Balogh József, Fülöpháza vak komondoros magyarázkodásáról elhíresült polgármestere. Börtönbe nem kerül, azt még az ügyészség sem kérte, mindössze 420 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték. Balogh megőrizheti polgármesteri posztját is."

Csak pénzbüntetést kapott a vak komondor gazdája

– Kezit csókolom, Julika. Hogy tetszik lenni, aranyos?

– Köszönöm, Ernő bácsi. Nagyon jól. Örülök, hogy látom. Miben segíthetek Önnek?

– Csak a szokásos, Julika. Jöttem befizetni az adósságomat. Mindenki tudja rólam, hogy talpig becsületes ember vagyok. Nem szeretek én senkinek se tartozni. A mi jár, az jár.

– Látom, megint túlságosan elragadtatta magát, Ernő bácsi. A felesége azért már jól van?

– Köszönöm, Julika. Nagyon kedves, hogy így törődik vele. Szólt is nekem, mondjam meg, üdvözli Önt és a kedves családját. Amint újra képes lesz járni, feltétlenül meglátogatja Önt. A körülményekhez képest nagyon szépen gyógyul. A doktor úr azt mondta, sajnos az ő korában már egy kicsit nehezebben forrnak össze a csontok. Megmutatta nekem a feleségem röntgenképeit és elmagyarázta, hogy miért nem szabad többet összetörnöm az asszony jobb lábát. A doktor úr nagyon érti a dolgát. Mindig vele dolgoztatok. Megígértem, hogy feltétlenül vigyázni fogok az asszony jobb lábára. Még egy szalagot is kötök rá, hogy ki ne menjen a fejemből. Szerencsére rendszeresen szed ilyen csont-izom komplexeket. Nem olcsó mulatság, de ha kell, hát kell. Az egészsége mindennél fontosabb számomra.

– Nem lenne olcsóbb, Ernő bácsi, ha nem törné állandóan össze? Ettől biztosan ő is jobban érezné magát.

– Lehet, drága. De én már nem nagyon tudok megváltozni. Meg aztán rengeteg feszültség ér ám nap, mint nap. A múltkor is teljesen leengedett a biciklim (ejtsd. biciglim), ráadásul szalajt is. Mire hazaértem, úgy felidegesítettem magamat, hogy egyből ütöttem. Nem néztem én, hogy szegény szomszédasszony nyitott ajtót. Alig győztem tőle bocsánatot kérni, úgy vérzett az orra. A feleségemen kívül én soha nem ütnék meg egy nőt. Micsoda dolog az, kérem? A saját feleségemet viszont kénytelen vagyok néha elverni, már csak a békesség kedvéért is. A szokás bizony nagy úr.

– Hát igen. De miért nem kiabál inkább, amikor ideges?

– Én vagy ő? Ja, hogy én. Persze. Azért, drága, mert nem akarom őt nagyon megijeszteni. Ha felemelem a hangom, akkor mindig összerezzen.

– És, ha megüti? Ha egy jó nagyot odacsap neki, akkor nem?

– Akkor általában csak nekivágódik valaminek, de nem ijed meg.

– Rendkívül kemény asszony a felesége. Meglátja Ernő bácsi, egyszer még agyon fogja magát csapni. Nem is értem. Sokkal erősebb magánál. Pillanatok alatt le tudná Ernő bácsit törölni a föld színéről. Utána legfeljebb azt mondaná, beszántotta magát egy traktor a földbe vagy átment magán valami nagyteljesítményű cölöpverő gép.

– Szerencsére én vagyok a férfi, Julika. Tudja, én régimódi ember vagyok. A faluban nagyon tiszteljük a hagyományokat. Az asszonyok kedvükre hímezgetnek, én pedig ütök egy embereset, ha úgy látom jónak. Meg persze alkoholt fogyasztok. Ez általában fordítva történik. Pálinkát már csak nagyon ritkán iszom, mivel tudom, hogy később nagyon csúnya arcsérüléseket szokott okozni. Volt, amikor csak a véres ruhájáról ismertem meg az asszonyt.

– Nem szép dolog ez, Ernő bácsi. És most miket vásárolt?

– Hát volt itt kérem szépen egy kulcscsonttörés, egy másodfokú égési sérülés, egy állkapocstörés, no meg 3 fog. 2 lábtörés, azonkívül 3 kéztörés. Ebből egy szép szilánkos. Akad itt egy enyhe agyrázkódás, meg egy jóval súlyosabb, ha jól látom koponyasérüléssel. Hoppá, ez itt meg egy mély, szúrt seb. Ejnye. Esküszöm magának, Julika, fogalmam sincs róla hogyan kerülhetett ilyesmi az asszony combjára. Nagyon remélem, hogy rajtam kívül más nem veri. Zúzódások, horzsolások. Valami bonyolult szemsérülés… izé, ez latinul van ideírva. Fogalmam sincs, hogy mire jó, de az asszony szemét nagyjából megmentették. Járt hozzá egy kis látáskárosodás, ezért azóta közelebbről nézi a tévét. Az hiszem most csak ennyi. Itt van a hivatalos kárszakértői és az orvosszakértői vélemény. Van mindehhez 350 beváltható bónuszpontom a múltkori vásárlásból. Az asszonyra kötöttem balesetbiztosítást, de sajnos az ezekre verésekre nem érvényes, mivel felmerült a szándékosság gyanúja. Hiába érveltem, hogy nem lehetett szándékos a dolog, hiszen a legtöbb esetben öntudatlan állapotban voltam. Tudja kedves, a súlyos alkoholos befolyásoltság miatt.

– Ha nem sértem meg, Ernő bácsit, akkor van itt még egy fül is, amit nem találtak meg.

– Ja, igen, az meg valahogy lejött az asszonyról. Másnap már persze hiába kerestük. Én mindig is megmondtam neki, hogy a kutya nem való a szobába, de soha nem hallgat rám. Hát a jobb fülével, azt hiszem ezután már nem is nagyon fog.

– Ez borzasztó, Ernő bácsi!

– Szerintem is. A Lajkó eső után olyan büdös, mint a bűn. Hogy lehet egy kutyát a házban megtűrni? Mindig csak belebotlik az ember, aztán már meg is van a baj.

– Én mondjuk a felesége fülére gondoltam. Akkor ez pontosan 680.000 forint. Lejön belőle a 350 bónuszpont. Ez így 420.000 forint lesz. Ha érdekli, a törzsvásárlóink számára lesz egy akciónk bordatörés esetére. Csak ezt a kis nyomtatványt kell hozzá kitöltenie.

– Köszönöm, drága. Az asszony majd kitölti. Örülni fog neki. Én nem piszmogok ilyesmivel. Legközelebb viszont majd kimondottan bordára megyek, ha olyan állapotban leszek.

– Készpénzzel tetszik fizetni, vagy bankkártyával?

– Készpénzzel. A kártyás fizetéstől mindig nagyon ideges leszek, most pedig nem állok olyan jól anyagilag, meg ugye az asszonynak is meg kell egy kicsit erősödnie.

– Értem. Kész is vagyunk. 300.000 ezer forintos vásárlás felett jár maguknak egy ingyen járókeret. Milyen színű legyen a fogantyúja?

– Mindegy, aranyos. Legyen az a piros. Olyan még úgysincs otthon. Köszönöm a segítségét. A jövő hónapban biztos megint bevásárolok. Viszontlátásra, Julika.

– Viszlát, Ernő bácsi, de a felesége jobb lábára nagyon vigyázzon. Rettenetesen felmentek az idén a tolókocsik árai. És mielőbbi gyógyulást kívánok a feleségének.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr578398156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.17. 21:39:30

Tetszett a poszt.

Szertintem felháborító, hogy nem csukták le, az pedig még inkább, hogy az ügyészség sem kért szabadságvesztést. Az meg felér egy arculcsapással, hogy maradhat polgármester.

Netuddki. 2016.02.17. 21:41:38

Innentől már annak a településnek a szégyene ahol polgármester maradhat...

Netuddki. 2016.02.17. 21:42:37

Közpénzlopásért meg már össze se csődítik a bíróságot. Minek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.17. 21:45:35

@________________:

A településnek csak akkor szégyene, ha újra megválasztják. A pártjának meg akkor, ha újra jelöli.

aetius70 2016.02.17. 21:55:29

,, Mózes II. könyve 21. rész

...23. De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj.
24. Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért;
25. Égetést égetésért, sebet sebért, kéket kékért...."

fifibá55 2016.02.17. 22:08:40

Szellemes, gratula.
A bírság megállapításánál remélhetőleg figyelembe vették, hogy az esettel a feleség gazdagodott is a sérülések miatt a biztosítótól kapott összeggel; arany ember ez a Józsi, minden mozdulatával a párja javát segíti elő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.17. 22:11:50

@fifibá55:

Ha tényleg végigolvastad a posztot, akkot azt is olvashattad, hogy szándékosság esetén nem fizet a biztosító.

Girhes Joe 2016.02.17. 22:19:09

Ugyan már, ne tegyetek úgy, mintha embert ölt volna. Ez az ítélet megfelel az általános joggyakorlatnak, hirtelen felindulásból elkövetett testi sértésért kb. ennyit szokás kapni. A baj az, hogy fegyveresen elkövetett garázdaságért se adnak sokkal többet, főleg, ha sötét az elkövető, és világos az áldozat bőre......

fifibá55 2016.02.17. 22:22:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szándékosság? Hát a vak komondor?
--------------
Gombaszögi (a belépő férjének): Jó, hogy jössz! Terókáék meglátogattak bennünket...nagyon jól élnek...itt lehet tanulni!
Kabos: Ugyan kérlek, hát mit tanulhatok én a kalauz úrtól? Jegyet lukasztani?
Gózon: Mér' kérem szépen, ha nálam az asszony nem paríroz, lekenek neki egy ollan kisszakaszt..
Kabos: Mi az? Hogy van ez kérem?
Gózon: Úgy, hogy kérem én úgy szájon kapom, hogy kiesik a plomba a fogából!
Kabos: ...Hát azér' lehet tőle valamit tanulni...
(Az én lányom nem olyan, 1937)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.17. 22:29:54

@Girhes Joe:

Azért a pénzbüntetés mellé kaphatott volna egy felfüggesztett börtönt is. A pénzt mellényzsebből kifizeti, a felfüggesztettnek sokkal nagyobb a visszatartó ereje, mert a következő ilyen esetnél letöltendő lesz belőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.02.17. 22:45:39

@fifibá55:

Ez igaz, szegény vak komondor mellé meg állampénzen vakvezető kutyát kellene kirendelni.
süti beállítások módosítása