Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Mindenki őrizze meg a hidegvérét!

2016. február 21. - Toadwart66

picture-1402-610x266_1.png

„A közösen elfogadott döntések, köztük a menekültkvóta kivétel nélküli végrehajtására és az egyoldalú tagállami lépések mellőzésére szólítottak fel az EU-intézmények vezetői az állam- és kormányfők többórás, éles migrációs vitája után. Werner Faymann, osztrák kancellár ellenállt a nyomásnak, hogy felfüggessze a beengedendő menedékkérők napi létszámstopjáról hozott döntést. Március elején újabb EU-csúcsot tartanak a migrációról, amire a török miniszterelnököt is meghívják.”

BruxInfo - Ausztria akciója felizzította a menekültvitát

big-blue-divider-hi.png

Az Orbán-kormány 2010 óta rengeteg csúsztatással és valótlan állítással bombázta a hazai közvéleményt. Ennek a módszernek a hatékonysága és eredményessége mindenképpen figyelemreméltó és nagyon izgalmas. Rendkívül csábító a saját fegyverével visszavágni a kormánypártnak, de egyáltalán nem tisztességes. Ez ráadásul pompás lehetőséget ad a gigantikus méretű kormánysajtónak arra, hogy mindenkit lehazugozzon, akit csak jónak lát. Az ellenzéket, a civileket, a pedagógusokat, a kockás ingeket és még a szegény, kihalásukkal elfoglalt nyugati földikutyákat is.

Az hogy Orbán Viktor Brüsszelben elárult 10 millió magyar állampolgárt elsőre nagyon jól hangzik, de nem igaz. Nem is nagyon lehetett rá módja, mivel a tanácskozás egész másról szólt és a felek nem is tudtak megegyezni.

„Az állam- és kormányfők Angela Merkel javaslatára megállapodtak, hogy március első napjaiban újabb rendkívüli csúcstalálkozót szentelnek a migrációs témának, és ennek keretében a török miniszterelnökkel is tárgyalnak.” (Forrás: Bruxinfo)

A szíriai menekültválság eddig is nagyon komoly problémákat okozott az Európai Unió számára, ezért nem érdemes kedvtelve, magáncélból szórakozni vele. Ha Oroszország keményen nekilát a konfliktus megoldásának, azaz a terület leradírozásának, a támadások brutalitása hatalmas menekülthullámot fog elindítani. Ezt Törökország, ha akarná, akkor sem tudná megállítani. Azt, pedig hogy valójában mit is akar Törökország, majd Recep Tayyip Erdoğan fogja eldönteni. Bölcs döntése nyomán még az is elképzelhető, hogy a törökországi kurdok is menekültekké válnak. Az orosz-török konfliktus amúgy is rendkívül veszélyes, és harcok elhúzódását okozhatja. Még az sem világos, hogy ki, mikor és kit fog lőni. Az Iszlám Állam lassan mellékszereplővé válik a háborúskodásban.

A márciusi döntésig teljesen felesleges a miniszterelnököt a kötelező kvótával piszkálgatni, főleg nem egy tavaly márciusi önkéntes vállalással. Az MTI. az ellenzéki pártok lelkes közleményeit becsülettel azonnal közzé is tette. A FIDESZ-KDNP-nek már csak le kell csapnia a magas labdát. Ez esetben ráadásul még hazudniuk sem kell, hiszen az ellenzék ostoba módon, azonnal „tette a dolgát”.

Az egészségügy, a pedagógus társadalom egyre szélesedő ellenállása, az oroszországi Orbán turné, PAKS II. (The X-Files) elég nagy támadási felületet nyújtanak, amik valós alapokon, tényeken nyugszanak. Látszik is, hogy a behemót propagandagépezet nem nagyon tud mit kezdeni ezekkel. Ehhez jön még a turizmus kisajátítása a miniszterelnök világot látott leánygyermekének szíves közreműködésével. Az sem vet jó fényt a kormány cselekedeteire, hogy Habony Árpád, Magyarország rejtélyes fővárosi yeti-je, a jelek szerint teljesen ingyen használja az ország infrastruktúráját, kultúráját, nemzeti kincseit és nyugdíjas állampolgárait.

Hozzáadódik mindezekhez egy csomó társadalmi feszültség, az ORÖ körüli véres thriller, a nemzeti burzsoázia indiszkrét bája és hangsebességgel történő, szemérmetlen gazdagodása. Ezt a szép gyűjteményt teljesen felesleges volt megfejelni az EU-csúcsról hazalátogató „Orbán Viktor egy hazaáruló” felkiáltással. Ez az állítás visszafogottan mondva téves, valójában pusztán hazugság. Ennek hatékony felhasználásával sikeresen fogja a kormánypárt a valódi problémákat elfedni és a tiltakozókat hitelteleníteni.

Nagy naivságra vall, ha valaki azt hiszi, hogy nem ez fog történni. A Jobbik-DK-MSZP ebben az esetben együtt viselkedett meggondolatlanul (Lásd. majd a kormánypári sajtót: hülyén, ostobán, aljasul stb.) A kormánypárti udvartartás most nyugodtan hivatkozhat arra, hogy ők alá is tudják támasztani az állításukat, tessék csak megnézni a megfelelő dokumentumokat. 

Bőven elég lett volna visszafogottan annyit kijelenteni, hogy a magyar miniszterelnök dicsekvésen kívül nem ért el semmit, és felcsúti kisvasút megépítésére jóval nagyobb befolyása van, mint a menekültválságra.

A „hazaáruló” jelző amúgy is teljesen elvesztette az eredeti jelentését. Lassan már pozitív tulajdonságként lehet alkalmazni. Arra utal, ha valaki józanul gondolkodik és elege van a hazugságokból. Én ezt szép kifejezést mindenképpen megtartanám magamnak és nem adnám oda másnak.

Van még egy másik kényes téma, amihez nagyon óvatosan, hidegvérrel és előrelátóan kellene hozzáállni, a személyes érzelmeket és a szimpátiát pedig érdemes lenne visszafogni. A közoktatás szerencsétlen módon történő szétzilálása elleni tiltakozásba beszállt a Jobbik is. Ehhez minden joguk megvan. Nekik is vannak gyerekeik, közöttük is vannak iskolaigazgatók, tanárok. Mivel az oktatás problémája tényleg súlyos, és nem ideológiai eredetű, a Jobbik részvétele nem hitelteleníti el az ellenállási mozgalmat. Ez ugyanis valószínűleg már mozgalom. Egymás rugdosásával azonban nehéz egységesen fellépni.

A kormánypárt ezt az egységet azzal tudja megbontani, hogy a pártállásuk szerint elkezdi pellengérre állítani a tisztelt résztvevőket. Lesznek közöttük DK-sok, MSZP-sek, Jobbik-osok, még talán Kuomintang-osok is. Ez alapján nagyon szépen össze lehet ugrasztani a Kockás Inges Ellenállási Mozgalom résztvevőit.

Az eddigi tiltakozási mozgalmak rendre a „kivel, miért nem, velük pedig aztán végképp nem (inkább talán dögöljenek meg ott, ahol vannak)” szemlélettel alakultak át egyszerű pipafüstté. Pártszimpátia alapján a most még egységes mozgalmat gyorsan szét lehet cincálni.

Ezt a társadalmi ellenállást inkább kiszélesíteni és nem szűkíteni kellene. Végezzen csak el egy egyszerű költség-haszon elemzést az, aki ért az ilyesmihez, de lehet akár a játékelmélettel is szórakozni. Célszerű lenne az ideológiákat ebben az esetben a küszöbön hagyni. Ezt persze mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Páran jelenleg politikai karriert építgetnek maguknak, amihez nélkülözhetetlen tulajdonság az önzés.

Azt azonban mindenképpen látni kell, hogy a szeletelőgép már beindult és nem fog leállni:

 „Pukli István még az érettségije előtt, 1997-ben lépett be az MSZP-be, és társaival megalakította az Ifjú Szocialisták Mozgalom helyi alapszervezetét. A 1998-as választásokon az MSZP Tolna megyei listáján indult, de nem jutott be képviselőnek. Az MSZP-ből 2007-ben lépett ki Gyurcsány Ferenc miatt.” (Volt MSZP-s és Fidesz-bérenc is a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója)

„A volt szocialista Pukli a jobbikos Dúró Dórát is meghívta tanévzárójára.” (Pesti srácok)

20130206100652894578_1_nagy.jpg

 

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr528407694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása