Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Tengerparton áll a tölgyfa...

2016. február 22. - Toadwart66

 feliz_soledad_by_heihachim.jpgFeliz soledad - Boldog magány (by heihachim)

„A német szociáldemokrata politikus azt mondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök „egyértelműen elhatározta, hogy a saját útját járja”. Ugyanakkor az EP elnöke hozzátette: Orbán valamennyi politikai kérdésben nagyon szorosan Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett áll.

Martin Schulz kiemelte, hogy Magyarországgal ellentétben a térség más országai hajlandóak lehetnek menekültek önkéntes befogadására, és ha sikerül végrehajtani a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott korábbi döntést, a térség országai gazdasági teljesítőképességükhöz mérten részt vehetnek majd menekültek befogadásában.”

Schulz már lemondott Orbán meggyőzéséről

Martin Schulznak ebben teljes mértékben igaza van. Orbán Viktort teljesen felesleges bármiről is győzködni, rimánkodni neki, jobb belátásra bírni. Ez meddő és reménytelen próbálkozás. A magyar miniszterelnököt még az özvegyek és árvák könnyei, valamint a szüzek sikolyai sem hatják meg. A megváltozott munkaképességűek alól mindenféle különösebb szégyenkezés és keresztényi irgalom nélkül rúgta ki a szociális biztonságot. Egyszerűen naplopóknak tartja őket. Orbánt ideig-óráig legfeljebb kényszeríteni lehet, de az első adandó alkalommal azonnal megszegi az ígéreteit. Ő egy ilyen ember, tényleg nem tehet róla. Sok választópolgár számára pont ezek a tulajdonságai teszik őt vonzóvá. Megrögzött hívei ravasz, tapasztalt politikusnak, határozott jellemnek és ennek következtében hatalomban is tartják.

2016 márciusában talán ki fog derülni, hogy egy bukott hőst, egy megerősödött diktátort, vagy csak egy sima, nem túl nagy jelentőségű kelet-európai miniszterelnököt tisztelhetünk-e a mi Orbán Viktorunk személyében. Az is elképzelhető, hogy mindezekből kapunk egy kimondottan nemzeti, GM-mentes hibridet.

Ha a többi V4-es országok vezetői úgy döntenek, hogy számukra mégis inkább az Európai-Unióval való kapcsolat a fontosabb és nem Vlagyimir Putyin kelet-európai megbízottjának szemfüles ténykedése, akkor Európa önkéntes megmentője csúfos kudarcot fog vallani. Mély csalódottságát valószínűleg magyarországi hatalmának megerősítésével fogja kompenzálni.

„Orbán Viktor szerint a péntek éjjel befejeződött kétnapos uniós csúcstalálkozón az EU most első ízben lényegében elfogadta a menekültválságra felkínált magyar megoldást, ami a külső határok védelmének és a menekülthullám megállításának szavaz elsőbbséget. „Most tartunk ott, ahol már egy éve lennünk kellene.” (Forrás: BruxInfo, Orbán: az EU most már magyar kottából játszik)

Ez az elsősorban házi felhasználásra szánt kijelentés ugyanúgy nem igaz, mint az, hogy Orbán Viktor aláírta volna a kötelező széttelepítésről szóló kvótát. A derék Kovács Zoltán, amikor felháborodottan kijelentette, hogy hazudik az ellenzék, akkor csendben hozzátehette volna azt is: – És még a miniszterelnök úr is, de az nem számít annak.

A 2016 február 19-én, az EU-csúcson elfogadott határozattal kapcsolatban a pártok olyan mesterien beszéltek mellé, mint egy francia bohózat fő- és mellékszereplői. Egyetlen párt sem volt képes arra, hogy tisztességesen tájékoztassa a közvéleményt. Nem játszottak el semmiféle Orbán Viktor által komponált vonósnégyest, de a miniszterelnök sem árulta el Magyarország teljes népességét. Egy már elfogadott önkéntes kvótáról volt szó, nem a kötelezőről. 

A határozat arról szólt, hogy valamiféle egységes megoldást találjanak a krízisre és ne kezdjen el minden ország külön-külön partizánakciókba. A jelenlegi kaotikus viszonyokat érdemes lenne felszámolni. Az érintett határszakaszokon Uniós üzemeltetésű menedékkérő-regisztrációs központokat kell felállítani, majd az itt regisztrált menedékkérőket valamilyen szervezett módon szét kell osztani az Unión belül. Aki nem akar részt venni ebben, az időben jelezze a szándékait. Martin Schulz ki is jelentette, elfogadta a magyar álláspontot. Megértette, a magyar kormány mereven elutasítja a kötelező kvótát, a többit Orbán majd beszélje meg személyesen Putyin elnökkel, ha megint összefutnak valahol.

A miniszterelnök soha nem árulta el a hazát, pont ellenkezőleg. Gondosan megtartja azt magának, valamint az ismerősi és rokonai számára. Aki rendesen viselkedik, az kaphat is belőle.

„A közösen elfogadott döntések, köztük a menekültkvóta kivétel nélküli végrehajtására és az egyoldalú tagállami lépések mellőzésére szólítottak fel az EU-intézmények vezetői az állam- és kormányfők többórás, éles migrációs vitája után.” (Forrás: BruxInfo)

Werner Faymann, osztrák kancellár akciója a beengedendő menedékkérők létszámának korlátozásáról nagyobb riadalmat keltett, mint Orbán Viktor sajtótájékoztatója. Az osztrák kormány arról döntött, hogy 2016. február 19-től, csak napi 80 menedékjogi kérelmet bírálnak el és napi 3200 főre korlátozták a belépésre jogosult menekültek számát. Ha bajor nyomásra Németország is hasonló intézkedéseket kényszerülne bevezetni, az komoly gondokat jelenthet a kelet-balkáni menekült–útvonal mentén fekvő országokban és legfőképpen Görögországban. 

A hazai kormánysajtó úgy próbálja beállítani Faymann-t, mint, aki megtért az Úrhoz, és végre elfogadta a magyar kormány megoldási javaslatait. Orbán Viktor egyenesen a józan ész diadalaként értékelte az osztrák kormány döntését a belépő menedékkérők létszámának korlátozására. Az osztrák kancellár nem egészen így látta ezt, sőt határozottan visszautasította, hogy őt „összehasonlítsák olyasvalakivel, aki nem fogad be menekülteket, nem látja el őket rendesen, és nem folytat le velük szemben méltányos eljárást”. (Werner Faymann osztrák kancellár szerint Németország követni fogja Ausztria lépéseit)

A magyar miniszterelnök számára az osztrák korlátozás azért hasznos, mivel ez komoly „torlódáshoz”, így feszültségekhez vezethet, akár még Magyarországon is. Ennek segítségével megint könnyen elterelheti a figyelmet az ország egyre súlyosbodó belpolitikai válságáról. Az általa annyira áhított terrorveszélyhelyzet alaptörvénybe emelése után, egy esetleges határ áttörés korlátlan hatalommal ruházhatja fel őt. Legfőképpen ez teszi a magyar miniszterelnököt ellenérdekeltté a krízis közös megoldásában.

A márciusi döntés nagy kérdése nem az lesz, hogy Orbán elfogadja-e a kötelező betelepítési kvótát. Egyértelmű, hogy nem, és ezzel az EU-intézmények vezetői is tökéletesen tisztában vannak. A lényegi kérdés az, hogy az egységes megoldásba sikerül-e bevonni a többi kelet-európai országot, elsősorban Lengyelországot. Magyarország ebből a szempontból nem jön számításba. A reménykedésre az adhat okot, hogy a tagállamok már az idén elkezdik a 2020 utáni költségvetés tárgyalását. 

Matteo Renzi olasz miniszterelnök fenyegetése, Orbán magabiztos állításával ellentétben, egyáltalán nem súlytalan. Renzi lényegében megzsarolta a V4-eket, amennyiben nem fogadnak be menekülteket, akkor az uniós közös költségvetés legnagyobb részét befizető országok megvonhatják a fejlesztési támogatásokat az EU szegényebb tagállamaitól. Nem szép dolog ez, főleg nem egy talján részéről, de reális lehetőség. Csehország, Szlovákia és Lengyelország hosszú távon nagy előnyre tehet szert, ha kihátrálnak Orbán mögül. Ha nem, akkor 2020 után több pénz marad a nettó befizető országoknál. A legnagyobb befizető ország Németország és Franciaország után Olaszország.

Orbán szerint a márciusi EU-csúcs legfontosabb kérdése, hogy “sikerül-e lenyomni a kelet-európai országok torkán” a befogadott migránsok szétosztását. Egyes vélemények szerint pedig az, hogy sikerül-e valahogy Orbán Viktort eltávolítani az Unió torkától. Talán a leglényegesebb mégis inkább az, sikerül-e valahogy az Unió egységét megőrizni, vagy a kelet-európai államok különutas-politikájával még jobban megbontani. Putyin és Orbán számára ez utóbbi lenne a kedvezőbb forgatókönyv.

Magyarország számára valóban rendkívül nagy jelentőségű lesz a márciusban tartandó csúcs. A Kaczyński-Szydło párosnál, a magyarellenes Fico-nál, illetve Sobotkánál és Zemannál Orbán még kampányolhat egy kicsit.  A nyugat-európai országok láthatóan már nem tekintik partnernek az Orbán-kormányt. Ha a többi visegrádi ország elfogadja a közös megoldást, akkor azonnal szert teszünk egy magányos hősre. 

"Tengerparton áll a tölgyfa,
aranylánc csüng az ágain...
Tovább már nem tudom..."
(Körmendi János: Csehov - Három nővér)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr508410222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.02.22. 16:25:12

Kifogyhatatlan mennyiségű patronja van a bepofátlankodók (nem menekültek) menedzsereinek.
Íme egy újabb.
De végül is nem gond, jó pénzért mindenki azt blogol, amit mondanak neki...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.02.22. 16:28:13

@röf: Szerencsére vannak bérkommentelők, akik résen vannak, nehogy a lipsibolsi propaganda fertőzhessen. :-)

tralalala 2016.02.22. 16:34:51

Hihetetlen, hogy vannak még, akik nyomják ezt a mantrát. Előre 2018-ért és a 10% alatti eredményért :)

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 16:38:23

@röf: vagy az kommenteli amit mondanak neki, pl ti :D

tralalala 2016.02.22. 16:43:01

@fidesz maszop dk egykutya: Biztos vagyok benne, hogy a "menekültellenes nácik" valójában csak néhány fizetett troll, a menekültbarát bloggerek pedig a nyugodt, békés többséget képviselik.

Ez fényesen megviláglik majd a következő választásokkor akár itt, akár más országokban.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 17:19:21

@tralalala: "elvtárs" az a gáz, hogy a kollégátok ulpius66 már véletlenül/vagy őszinteségi rohamában leírta, hogy az rendőrként egy kis extráért nyomja a kormánypropagandát :)

2016.02.22. 17:29:23

@röf: Ha gondod van a menekültekkel, netán a zsidókkal, miért nem ugrasz a Dunába? Egyből megoldódnának a problémáid. Meg a bloggereké is...
Fontold meg, én szívesen videóra veszem.

@tralalala: A te helyedben nem emlegetném a választásokat. Minden elnyomó, totalitarista rendszer a saját maga által kialakított választási "törvények" alapján betonozza be magát a hatalomba. Minden maffia a saját törvényei alapján uralkodik. Ezekben az esetekben csak a forradalom segít, ez azon esemény, amely után a te talpad alatt fog fújni a szél.
Igaz, ettől a közeljövőben még nem kell félned, mert még egy 56-ot már nem tudnak összehozni az ezer éves ázsiai bevándorlók.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.22. 17:49:18

Ki kell lépni az EU-ból és kész. Minket ne rántsanak magukkal a szakadékba.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 17:56:13

@Afrika steht an der Elbe: úgy gondoltad, hogy ne adják a kötelet miközben a szakadék fölött vagyunk? Mert ha kilépnénk, egy recesszió nevű szakadékba kerülnénk. Majd jönne az államcsőd, tekintve, hogy az elvtársaid tesznek róla, hogy a magyar gazdaság életképtelen legyen és maradjon, és EU támogatástól nem omlik csak össze az egész állam...

röf 2016.02.22. 18:18:44

@kopasz barmok országa:
" Ha gondod van a menekültekkel, netán a zsidókkal, miért nem ugrasz a Dunába? Egyből megoldódnának a problémáid."
Jó lesz vigyáznod, mert a zsidókat és a Dunát emlegeted egy mondatban, törvényeink szerint abból még rosszul is kijöhetsz....

nemecsekerno_007 2016.02.22. 18:19:56

@tralalala: 10% ?!!! 3 az. inkább :) Én komolyan nem értem ezt a folyamatos károgást. Ilyen sokan vannak akik kurvára ráérnek. Persze én vagyok hülye, hogy kommentelek :)

bandiras2 2016.02.22. 19:49:03

@kopasz barmok országa: "Ha gondod van a menekültekkel, netán a zsidókkal, miért nem ugrasz a Dunába?"
Ha gondod van azzal hogy Magyar országon egy Magyar ember Magyar jövőt szeretne, nem pedig azt hogy borsodi jelleggel megszínesítsék mindennapjait a zsidók, (lásd link)
www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ
akkor takarodj haza Izraelbe.
A cigókat Mátyás király óta integráljuk.
Mohamed népét szerinted mennyi idő alatt lehetne?
Tessék szépen befogadni az inváziós sereget, asszimilálódni a jövevények kultúrájához, eltűnni, megszűnni népként, nemzetként.
Megírta Mohamed:

A Korán 3.11 szerint a muszlimok, azaz Mohammed próféta követői a legjobbak a népek közül. A Korán 98.6 szerint azok, akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, ide értve még a Könyv népeit is (azaz a zsidókat és a keresztényeket is), a pokol tüzére jutnak. Akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, azok a leghitványabb teremtmények. A Korán 48.29 szerint Mohamed próféta Allah követe, és azok, akik vele vannak, keményen bánnak a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), viszont irgalmasak egymással (a muszlimokkal) szemben. Azért nem alkalmazkodnak, mert meg vannak győződve arról, hogy ők a felsőbbrendűek, mindenki más pedig alsóbbrendű. Soha nem is fognak alkalmazkodni, amint azt számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztráliai példa is alátámasztja.

Dzsihád (kombinált, azaz nyílt ÉS fedett háború az iszlám győzelméért). A dzsihád szó eredeti jelentése küzdelem. A Koránban a jelentése küzdelem (harc, háború) azért, hogy a világ minden országa muszlim országgá váljon. A Korán 9.29 szerint a hívőknek (a muszlimoknak) harcolniuk kell azok ellen, akik nem hisznek Allahban, vagy a Végítélet Napjában; vagy akik nem tiltják azt, amit Allah vagy Mohamed próféta megtiltott; vagy akik nem hisznek az igaz vallásban (az iszlámban), még a Könyv népei (azaz a zsidók és a keresztények) ellen is, egészen addig, amíg azok alávetettségbe nem esnek, alázatosan nem fizetik a dzsizját (a hűségadót a muszlimok részére), és át nem érzik alávetett helyzetüket. A muszlimok szerint, egy zsidó vagy egy keresztény az alábbi három lehetőség közül választhat:

1. áttér az iszlámra
2. fizeti a dzsizját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él
3. meghal

Ha valaki azonban nem a Könyv népei közül való (azaz nem zsidó és nem keresztény), akkor csak két választása van:

1. felveszi az iszlám vallást
2. meghal

Ha a muszlimok erősek, akkor a dzsihádot erővel, nyílt módon kell végrehajtaniuk. Ha a muszlimok gyengék, akkor megtévesztéssel, szaporodással, és egyéb fedett módon kell küzdeniük addig, amíg eléggé meg nem erősödnek ahhoz, hogy nyílt harcban győzzenek. Éppen ezért értelmezhetetlen az a nyugatiak körében elterjedt, hímező-hámozó kifejezés, hogy van „szélsőséges” muszlim, meg van „mérsékelt” muszlim. Szó sincs erről. Mindkettő ugyanazt a cél akarja elérni, csak más eszközökkel: az egyik ordítva és fegyvert rázva, a másik mosolyogva és alattomosan.

A Korán, azaz a muszlimok szent könyve nem egy egyszerű könyv, hanem maga Allah (Isten) szava tökéletes formában, ahogyan azt Dzsibril (Gábriel) arkangyal elvitte Mohamed prófétának, az iszlám alapítójának, látomások formájában. Éppen ezért a Koránt megváltoztatni vagy átértékelni nem lehet – ami abban áll, az Allah (Isten) szava, tehát úgy helyes, ahogy van. A Korán 3.5 szerint az iszlám a tökéletes vallás. A Korán 33.21 szerint Allah küldötte (Mohamed próféta) példakép. Amit ő tett, az helyes, és a muszlimoknak követniük kell az ő példamutató cselekedeteit. Ezeket az ismérveket kell szem előtt tartani, mielőtt bárki megpróbálna ideologizálni, hogy a VII. században keletkezett előírásokat már nem kell figyelembe venni, mert azok az idők elmúltak. Szó sincs erről – ezek az előírások ugyanannyira hatályosak és kötelezőek ma, mint ezernégyszáz éve.
A nemi erőszak akkor az, ha négy tanú bizonyítja. A Korán 24.13 szerint az, aki nemi erőszakot állít, de nem hoz magával négy tanút, az hazudik. Ha tehát nincs négy tanú, akkor nem erőszak történt, hanem paráznaság, vagy házasságtörés. A parázna büntetése a Korán 24.2 alapján száz ostorcsapás. A házasságtörő büntetése halálra kövezés, ami nem a Koránban szerepel, hanem Mohamed próféta példamutatása alapján (pl. Hadith Muslim 17:4192 vagy Bukhari 9.83.37) végrehajtott halálbüntetés. Ezért mernek a muszlimok európai lányokat és asszonyokat molesztálni, mert hozzá vannak szokva, hogy négy tanú hiányában, a nőt fogják megbüntetni.

bandiras2 2016.02.22. 19:53:43

A pedofilia törvényes. A Korán 65.4 szerint, válás előtt, három hónapi szexmentesség vonatkozik azokra a nőkre, akik már menstruálnak, valamint ugyancsak három hónap azokra a lányokra, akiknek még nem jött meg a menzeszük. Az első eset még logikusnak is tűnik, hiszen egy gyors válás és újra férjhez menetel esetén nem lenne egyértelmű, hogy ki az apa. De mi van azokkal a lányokkal, akiknek még nem volt menzeszük? Náluk miért kell ugyanúgy három hónapot várni? Azért, mert velük is lehet nemi életet élni, és hát lehet, hogy egyik-másik előbb érik. A Mohamed próféta cselekedeteiről szóló Bukhari 7.62.88-ban az áll, hogy a próféta (aki egyébként akkor kb. 50 éves volt) házasságra lépett a 6 éves Aishával, majd amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. Ez a gyengébbek kedvéért azt jelenti, hogy a javakorabeli Mohamed egy kislánnyal közösült.

Gondolkodj el a következőkön:
Vajon hogyan viszonyul Mohamed népe a holokauszt központú világképhez? Segítek:
www.thedailybeast.com/articles/2016/01/26/iran-s-holocaust-cartoon-competition.html

Vajon hogy viszonyul Mohamed népe a szivárványos vonagláshoz?
segítek:
www.cbsnews.com/news/gay-pride-parade-istanbul-attacked-by-police/
en.wikipedia.org/wiki/LGBT_in_Islam#Criminalized

bandiras2 2016.02.22. 19:58:59

Emlékeztető azon idióták és retardáltak számára, akik nem emlékeznek az iskolában tanultakra, vagy a tompa agyukba el sem jutott a Történelemtanár magyarázata:
Hogyan is vették be a törökök Budát?
hu.wikipedia.org/wiki/Buda_t%C3%B6r%C3%B6k_k%C3%A9zre_ker%C3%BCl%C3%A9se
Úgyvan bazmeg. tátott szájjal bámészkodva betántorogtak a várba városnézni, aztán mikor már elegen voltak bent hirtelen mindegyik fegyverhez nyúlt, és a magyarokat kitessékelték a várból, ez itt már nem magyar lebensraum, hanem iszlám felségterület.
Csak nekem tűnik fel a párhuzam bib...libsi idióták?
Esetleg majd megpróbálhattok az új iszlám kormányzattól kárpótlást kérni?

tralalala 2016.02.22. 20:01:38

@fidesz maszop dk egykutya: Simán elhiszem. Nekem Orbán fizet személyesen, hozzászólásonként negyvenöt forintot.

tralalala 2016.02.22. 20:03:58

@kopasz barmok országa: "A te helyedben nem emlegetném a választásokat. "
A német meg a francia meg az osztrák választásokat azért emlegethetem? :)

"Ezekben az esetekben csak a forradalom segít, ez azon esemény, amely után a te talpad alatt fog fújni a szél. "
Értem én, hogy -jó liberálishoz méltóan - fel szeretnél akasztani az álláspontom miatt, de olyan választási rendszert a világon nem tudsz mutatni, ami alapján most ne Orbánék kormányoznának.

Alick 2016.02.22. 20:34:39

Martin Schulz, a két lábon járó 8 osztályt végzett Untermensch...

Alick 2016.02.22. 20:57:44

@fidesz maszop dk egykutya: Egyik kutya, másik eb :)
Ha már Viktort le kéne cserélni, Nigel Farage-t szívesen látnám helyette. :)

Alick 2016.02.22. 21:00:00

Van egy érzésem, hogy igazából nem a kvótán megy a szkander, hanem hogy egyáltalán ki számíthasson menekültnek, illetve mit kezdjük az együtt nem működő jövevényekkel.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 21:14:01

@Alick: nem megy a kvótán szkander, viktorka csak csinálja, a színházat az agyatlan választói felé (ahogy az IMF-nél is aminek könyörgött hogy adjanak hitelt, de feltételeik voltak, erre viktorka meg elkezdte úgy reklámozni, hogy ő küldte el őket :D), amúgy mindent aláír, mert megmondták neki "viktorka ha rossz gyerek vagy nem kapsz EU-s pénzt és nem lesz gdp növekedés meg lopási lehetőség".

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.22. 22:01:31

@Primátor: végül is támogatom őket, a magadfajta moszkovita komcsi tolvajbandások ellen :)

Alick 2016.02.23. 11:40:09

@fidesz maszop dk egykutya: "amúgy mindent aláír, mert megmondták neki "viktorka ha rossz gyerek vagy nem kapsz EU-s pénzt és nem lesz gdp növekedés meg lopási lehetőség"."

Ez eléggé úgy hangzik, hogy viktorka a helyi kisgengszter, az EU pedig a központi maffia...
:)

Alick 2016.02.23. 11:42:54

@fidesz maszop dk egykutya: ...és persze azt erősíti meg, hogy viktor nem szabadságharcos, hanem inkább egy simulékony puhapöcs, aki számára a "fülkeforradalom" pusztán politikai marketing termék.

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.23. 13:54:58

@Alick: én inkább a hisztis hülyegyerek csokit akar témára gondoltam.
süti beállítások módosítása