Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nyugi már!

2016. április 15. - Toadwart66

wild-bill-hickok-fouts.jpg

"Wild Bill" Hickok (James Butler Hickok) 1837 - 1876

"Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van." ("Nonszensz" – Szijjártó nem hagyta annyiban a Freedom House jelentését)

"Tekintsünk el az "Egyesült Államok külügyminisztériuma az emberi jogok világszintű helyzetét vizsgáló, 2015-re vonatkozó éves jelentésének" hazánkat érintő számtalan tárgyi tévedésétől, rengeteg csúsztatásától, tekintsünk el az anyag Magyarországgal kapcsolatos beteges elfogultságától, hazugságaitól és tegyük fel az egyetlen lényeges kérdést: hogy jön ahhoz az Amerikai Egyesült Államok igen tisztelt kormánya, hogy kulcscsomót az ujja körül pörgető, rikácsolva üvöltöző, a nejlon köpenyétől durván testszagú osztályfőnökként leosztályozza a világ országait?" (Deutsch Tamás Facebook-kiáltványa)

A két érzékeny lelkületű fideszes politikust az háborította fel ennyire, hogy a Freedom House demokratikus jogokkal foglalkozó nonprofit szervezet a legfrissebb jelentésében a magyarországi demokrácia állapotát 3,29 pontra értékelte. Ezzel a csúf eredménnyel Bulgária mögé soroltak minket, ami természetesen nem nagy örömhír.

Nem kellemes ilyesmiket olvasgatnia egy ambiciózus külügyminiszternek, így tehát érthető is Szijjártó Péter erős felindultsága. Azt azonban még ilyen labilis lelkiállapotban sem gondolhatta komolyan, hogy a Freedom House gonosz, ellenséges ügynökei ki sem teszik a lábukat sötét, dohos irodáikból, soha nem olvasnak híreket, nem néznek tévét és nem látogatnak el néha Európába.

Charles Lindbergh 1927-ben 33 óra alatt repülte át az Atlanti-óceánt. A feldühödött külügyminiszter maga is nagyon jól tisztában van azzal, hogy a Washington Budapest repülőút napjainkban nagyjából 11 órás és még enni is adnak közben valamit.

Magát a gyalázatos jelentést Hegedűs Dániel állította össze, aki ráadásul mindössze 875 kilométerre ücsörög, talán valahol Berlinben. A szakmai életrajzából az is kiderült, hogy jóval magasabb végezettsége és több szakmai tapasztalata, publikációja van, mint comandante Szijjártónak.

A kifogásolt dokumentumhoz tartozik egy gondosan összeállított, 82 pontból álló hivatkozásjegyzék, amiből ki lehet silabizálni, hogy mire fel történhetett meg velünk ez a gyalázat. Egy hidegvérű és megfontolt külügyminiszternek ezt kellene a munkatársaival végignézetnie, az abban található tényeket, adatokat ellenőriznie, elemeznie, megmagyaráznia, cáfolnia, illetve elismernie. Ilyen külügyminiszterünk jelenleg sajnos nincs, csak egy olyan, aki a nonszensz szóval úgy lövöldözik, mint „Wild Bill” Hickok a Colt 1851 Navy revolverével egy izgalmas pókerpartin.

Ebben az esetben célszerűbb lett volna mellőzni a duzzogást, az ész nélküli vagdalkozást és meghívni egy nyílt vitára a tanulmány szerzőjét. Az M1-nek így legalább lett volna egy nézett műsora is. Az, hogy valami „nonszensz”, „nem igaz” vagy éppen „szemenszedett hazugság” csak egy állítás, vélemény. Nincs mögöttük semmi más, csak Szijjjártó miniszter sértettsége és krónikus küzdeni akarása.

Vjacseszlav Mihajlovics Molotov gondosan betartotta a diplomácia szabályait, pedig a szovjet külügyminiszter munkakörülményei jelentősen rosszabbak voltak és a munkavédelmi előírások sem voltak akkoriban túlságosan szigorúak. A generalisszimusz az embereket mindössze folyamatosan megújuló energiaforrásnak tekintette. A Szijjártó által elkövetett hibákra, valamint neveletlen, arrogáns viselkedésre nem nagyon lett volna módja, mivel Sztálin azonnal agyonlövette volna. Molotov finoman, diplomatikusan, intelligensen hajtotta végre Sztálin legaljasabb utasításait is.

A túlhevült magyar külügyminiszter egyetlen hivatkozásai alapja „a magyar emberek érdeke és biztonsága”. Ez önmagában nagyon derék dolog, de a Freedom House jelentése nem nemzetbiztonsági kérdésekkel foglakozott, hanem a magyarországi demokrácia jelenlegi állapotával. Azt pedig a magyar kormány a saját, és nem a magyar emberek érdekei szerint értelmezi. A Választási Iroda körül történt „méltatlan” eseményekkel szemléletesen alá is lehet támasztani ezt az állítást.

A kórházi fertőzések okait, mértékét is joguk lenne megtudniuk a „magyar embereknek”. Már csak a jól felfogott biztonságuk érdekében is. Ennek titokban tartása is hozzátartozik a magyar demokrácia hiányosságaihoz. Ezt például nem lehet ráfogni arra, hogy „Magyarország milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról”. Amúgy sem szép dolog mindent szegény Magyarországra hárítani, mivel nem így hívják a miniszterelnököt.

Hegedűs Dániel szakmai életrajzát elnézve a másik sértett személy, Deutsch Tamás lehetőleg óvakodjon beleszólni ebbe a témába. Ez nem az ő szellemi súlycsoportja. Nagyon bölcsen teszi, ha – mint azt írta is – eltekint mindentől, ami ebben a jelentésben szerepel. Ne hívja ki feleslegesen maga ellen a sorsot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr758629844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2016.04.16. 13:14:49

Dajcs egy f.sz, de attól még igaz, amit mond. Ezek a pontozások amiket a jelentés tartalmaz mind egytől-egyig szubjektív politikai véleményt tükröznek. Persze, tesznek mellé egy két tizedes jegyű számot, hogy tudományosnak tűnjenek, de a számok mögött semmi jelentés nincs.

Áltudományos marhaság egy olyan társaságtól amelynek sem tudományosan igazolt módszere, sem felhatalmazása, sem kompetenciája, sem pedig felelőssége nincs.

$pi$ 2016.04.16. 13:22:17

A jelentés azt állítja, hogy nálunk a kormányzás kábé kétszer annyira rossz mint amilyen 2007-ben volt. Mindez főleg azért, mert a kormány ellenzi a bevándorlást. A következtetés pedig az, hogy magyarországon nagyon gyenge a demokrácia.

Ugyanakkor az elemzés leírja, hogy a kormány támogatása mennyit nőtt ennek köszönhetően.

Azaz: a kormány azt csinálja, amit a választóik akarnak és ez a demokrácia végét jelenti. Bezzeg ha betelepítenének mindenkit a választók akarata ellenére, akkor minden klafa lenne, nyilván kitűnő osztályzatokat kapnánk.

Ez gáz!

BiG74 Bodri 2016.04.16. 13:31:10

A kormányzás milyensége, meg a demokrácia állapota az valójában két dolog, egyoldalú függésben.

micsoda? 2016.04.16. 13:41:18

Remek humorral megoldott, semmit mondó általánosságot - ami a Fidesz sajátja - kritizáló, ritka jó írás.

Szerintem nálunk a demokráciát az jelenti, hogy mennél többször hangozzon el a magyar emberek, és a nemzet.
Ami felháborító, és szerintem nem a demokráciát tükrözi, hogy a pedagógusok kitartó tiltakozására, az a válasz, hogy
"Palkovics a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, munkajogi következményei lesznek annak, ha valaki most pénteken az utcára megy tiltakozni a meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk idején."

Kobakos 2016.04.16. 13:46:12

A freedom house egy politikailag motivált, hiteltelen, senki által komolyan nem vett uszító show. Nem soros pénzből élnek ezek is?

kissiú 2016.04.16. 14:05:58

@Kobakos: "Nem soros pénzből élnek ezek is?"

Nem tudom, de:

Szerinted a magyar kormány ad pénzt olyan szervezeteknek, amelyek véleményét nem a magyar kormány határozza meg? Aligha.

Ha valamilyen szervezet nemzetközi pályázatokból tartja el magát, és nem a mi adóforintjainkból (mint pl Papcsák 'úr') nálam inkább pluszpontként jelentkezik. Nálad?

kissiú 2016.04.16. 14:07:30

Amúgy jó az írás, de a külügy szinvonaltalanságát sok fórum jelezte már, eredménytelenül. Itt csak a kormányváltás fog változást hozni, az a gyanúm.

kmera 2016.04.16. 14:15:06

Őszintén szólva tök mindegy, mit írtak frídamhauzék, egy a biztos - igaz lehet, ha ennyire megy a toporzékolás... Óvodások megnyilvánulásaival egyenértékű, amit ez a két sutyerák előad. Nem volt igaz, amit írtak? Támaszd alá tényekkel tételesen a hozzászólásaidat. Fájt, amit írtak, mert igaz? Változtasd meg, ecsém, ott vannak az eszközök a kezedben, és vond le a következtetéseket az esetből. Nem megy? Tűnj onnan, és hagyd, hogy megváltoztassa az, aki ért is hozzá. Ilyen eccerű(nek kéne lennie). Egyébként az ideokádó, egy kaptafára járó ésszel rendelkező bérkommentelők kicsit felfejlődhetnének, ti. már nincs vasfüggöny, van ám nekünk netünk, tv-nk, útlevelünk, TUDJUK B.MEG, hogy ennek nem így kell lennie, nem kell a rizsa, hogy az ott milyen sz.r... Halódó nyugat, mi? ehe-ehe :-D

vénkujon 2016.04.16. 14:18:46

@$pi$: az alkotmánybírák nagyrésze fideszes. grandmaster polt is az. tállai zsizsi is az. szájerné is. ezen független testületek élén fideszes bubuk ülnek. már ez is eléggé fostos a 2007es helyzethez képest. ha akarsz nekem válaszolni, akkor hagyd ki majd a migráncsokat pls.

vénkujon 2016.04.16. 14:20:51

deucs tómi: nem nájlonköpenyes oszifőről van ám szó, hanem a lukacsos atlétás, szőröshátúról, akinek oszlopnyi karjai vannak, és kibaszottul mérges. nem is a suliban vagyunk, hanem egy késdobálóban. tamás. nem szólunk be neki! nemnemnem!

$pi$ 2016.04.16. 14:55:00

@vénkujon: "az alkotmánybírák nagyrésze fideszes. grandmaster polt is az. tállai zsizsi is az. szájerné is. ezen független testületek élén fideszes bubuk ülnek. már ez is eléggé fostos a 2007es helyzethez képest. ha akarsz nekem válaszolni, akkor hagyd ki majd a migráncsokat pls"

Csakhogy a jelentés arról szólt, amit én írtam. És vegyük észre, hogy amikor azt írod, hogy "hagyd ki a migránsokat" akkor tulajdonképpen a dajcsnak adsz igazat.

2016.04.16. 14:55:10

Azt mondjuk én sem értem, hogy miafasztnyekereg az USA demokráciáról. Ezügyben lenne mit söprögetni a saját házuk táján is, azt hiszem....

kulcsar2011 2016.04.16. 15:12:49

a freedom-jelentéseket itt élő független újságírók állítják össze, majd szintén függetlenek lektorálják

nyomasek 2016.04.16. 15:41:23

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Akinek annyi anyahajója van, és többet költ fegyverekre mint az egész világ együttvéve, az csak tudja mi a demokrácia. tartok tőle, nagyon rossz vége lesz ennek. Csinálnak Pestre egy majdan-teret, aztán kilóra eladják sorosnak amit ezek még nem loptak el. Bár szerintem van olyan kényszerítőeszköz a demokrácia őrzőinél hogy önként és dalolva odaadják nekik. Szívjóságból. Kamatostól.Hetedíziglen.

Celtic 2016.04.16. 16:15:41

Mashova irtam, de idemasolom:
"Nonszensz, hogy Szijarto szerint egesz Magyarorszag velemenyet kepviseli...."

Meg a javaslatom:
"Egyebkent hogyhogy nem uzent hadat Amerikanak ? Esetleg "nem veszunk tobbe Apple-termeket" vagy hasonlo ? Biztos megdontene egy magyar bojkott az amcsi termekek ellen az USA kormanyat!"

Bar akkor nem tudom, milyen granitba vesnek az uj alaptorvenyt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.16. 16:23:08

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: miért? a saját házuk táján sokkal jobban állnak demokráciából mint mint. Amit exportálnak az más kérdés... kis vezérünk is exportálja az "illiberális" mutyi-kleptokráciát, de még a saját népét is úgy lehúzza, ahogy tőlünk nyugatabbra senki se merné...

@Kobakos: de, természetesen mindenki soros pénzéből él aki a fidesznek ellentmond, meg zsidó is, meg kommunista is :D De mi ebben az új?

$pi$ 2016.04.16. 16:43:05

@kulcsar2011: "a freedom-jelentéseket itt élő független újságírók állítják össze"

Ó, újságírók? A helyzet súlyosabb mint ahogy gondoltam. :D

igazi hős 2016.04.16. 16:48:52

@$pi$: "Azaz: a kormány azt csinálja, amit a választóik akarnak" Ezt most az izlandi kormányról írtad, és nem a magyarról, ugye? Vagy elromlott az irónia detektorom.

$pi$ 2016.04.16. 16:51:05

@fidesz maszop dk egykutya: "a saját házuk táján sokkal jobban állnak demokráciából mint mint."

Okés, az elmúlt húsz évben hány háborút indított az USA? És hányszor kérdezték meg a választókat arról, hogy akarnak -e háborút?

Magyarország hány kommandóscsapatot küldött külföldre külföldi állampolgárok likvidálására anélkül, hogy megkérdezte volna a szavazókat róla?

Hány demokráciapontot kapunk arra, hogy nem tartunk fenn külföldön börtönöket, ahol külföldieket tarthatunk fogva és kínozhatunk ítéletvágrehajtás nélkül?

Miért is állnak olyan rohadt jól demokráciában? Minket azért pontoztak le, mert az állam drótkerítést épít, de náluk fegyveres szabadcsapatok cirkálnak a határon, ahol fal van nem csak egyszerű kerítés. Az mitől demokratikusabb?

$pi$ 2016.04.16. 16:55:33

@igazi hős: "Vagy elromlott az irónia detektorom. "

Próbáld megérteni. Megpróbálom összefoglalni:
(1) A kormány a bevándorlók befogadfása ellen foglalt állás.
(2) Emiatt jelentősen nőtt a támogatottsága.
(3) Ez a demokrácia gyengülését jelenti.

Az állítások a jelentésből vannak, nem tőlem. Tőlem a kérdés jön, hogy a (3) hogy a csodába következő az első két pontból.

$pi$ 2016.04.16. 17:03:01

"During the so-called Battle of Röszke, officers wielded batons, fired tear gas, and used water cannons to disperse the crowd."

Szóval ha az ország fegyveres erőit idegen erők ellen vetik be, akkor az a demokráca gyengülését jelenti. A demokráciának kimondottan erősödik azonban:

(1) Amikor a rendőrök a saját állampolgárokat verik, lásd gyurcsány kormány, amikor cirka kétszer több volt a demokrácia felénk merthogy magyarokat vertek rommá és nem külföldi agresszorokat.

(2) Amikor katonák lövik halomra a külföldieket, például az USA, ahol rendszeresen rommá bombázzák más országok városait és ahol emiatt igen kitűnő mennyiségű demokrácia van.

:D

Namost a fidesz olyan amilyen, a többi meg plána, de amikor ilyen mocskolódást hallom a magyarok ellen, akkor én is eléggé ki tudok bukni.

Afrika steht an der Elbe 2016.04.16. 17:03:02

Gondolom, a merkeli Németország 5-öst kapott náluk.

Azért próbáljuk meg magunk elé képzelni, hogy Putyin megkéri szépen a magyar kormányt, indíttasson már eljárást teszem azt egy indexes "újságíró" ellen egy ládafiából előkotort XIX. századi felségsértési(!) jogszabály alapján. Na ugye.

$pi$ 2016.04.16. 17:08:59

Az USA-ban James Meredith 1966-ban be akart iratkozni az egyetemre. Csakhogy a csávó fekete volt és a környéken olyan még nem volt, hogy egy fekete bekerült volna az egyetemre és nem formaldehidben, hanem öltönyben...

Akkora hörgés lett belőle, hogy ki kellett rendelni 500 rendőrbírót. Amikor azok nem tudták tovább tartani magukat a tömeggel szemben, akkor a katonaságot (a nemzeti gárdát). Katonai teherautók konvojban...

Aztán a csávó beiratkozott és elvégezte az egyetemet, de végig minden előadáson ott volt vele két fegyveres őr, hogy megvédje.

Ez volt 1966-ban.

Most meg eljárnak demokratikusra bombázni más országokat amiért nem érték el azt, amit ők az elmúlt ötven évben összehoztak. És ideszólnak, hogy nem jól csináljuk a demokráciát.

Elmennek a halálba...

Krisz11 2016.04.16. 17:16:39

Egy zsidó gittegylet a több ezerből, pontokat osztogat. Ki a fenét érdekel? Gondolom Izrael meg 100 pontot kapott. Legalább...

panelburzsuj 2016.04.16. 17:17:14

@$pi$:
Miért, mit hoztak össze az elmúlt ötven évben?

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.16. 17:17:49

@$pi$: miért? a magyar kormány hányszor kérdezte meg, hogy akarunk-e még több stadiont, vasárnapi boltbezárást, mutyiberuházást, föld eladást, vagy olimpiát? Ja sehányszor.
Hányszor volt előválasztás, hogy eldönthesse a nép, hogy kik közül lehet választani?
Itt van egy pár lemondás/lemondatás/ felelősségre vonás, olyanokért, ami a magyar kormányban mindennapos következmények nélküli dolog: en.wikipedia.org/wiki/List_of_federal_political_scandals_in_the_United_States#2009.E2.80.93present_Barack_Obama_Administration

Na meg nem ülnek ott mindenhol a kormánypárt emberei, és haverjai, akik mindent megúsznak.

Ezért demokratikusabbak országon belül... De a háborúkat is nagy támogatással kezdik (az más kérdés, hogy hazudoznak össze vissza róla), aztán nálunk meg a stiklikről nem is hazudoznak, hanem csinálják akkor is ha senki sem támogatja, mert CSAK...

grafoguru 2016.04.16. 17:18:43

@$pi$:
Hitler támnogatása is nagyon erős volt.
Akkor ott is demokrácia volt. Igaz?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:31:51

Úgy lástzik a demokrácia állapota és a gazdaság állapota fordítottan arányos.

Az MSZP-s elkúrók alatt rommá adosódott az ország, nőtt a munkanélküliség, és 2010-re a Szlovákok elötti pozícióból az EU utolsó helyére csúsztunk.
De rohadt nagy demokrácia volt, leszámítva néha a beazonosíthatatlan karhatalmisták által elagyabugyált ellenzéki tüntetőket.

Jelenleg csökken az adósság, nincs infláció, csökken a munkanélküliség, számtalan betöltetlen munkahely van, de nagyon rossz állapotban van a demokrácia.
Igaz az ellenzéki tüntetők felmászhatnak székházak erkélyére, betörhetnek ott ablakokat büntetlenül, letéphetik a plakátokat, de valamiért nagyon nagyon rossz a demokrácia helyzete.

Hisz megmondta a Hegedűs Dániel is aki politikailig korrekt, és kicsit sem elfogult, ez látszik a jelentésein...

-------------
Szinte hihetetlen, hogy valaki ezt beveszi.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:33:48

@grafoguru:

Attól függ honnan nézzük.
Merkelt és Hitlert ugyanúgy megválasztották.
Mindketten cenzúráznak, és befolyásolják, és befolyásolták a mainstream média híreit.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.16. 17:36:33

@Trompf: unalmas már, de akkor ismételjünk: nem csökken az államadósság, van infláció (bár ez mindig is az eurotól függött, nem országon belüli dolog), nem csökken a munkanélküliség, és mindig is sok betöltetlen munkahely van, a kereslet és kínálat ugyan úgy nem találkozik, a lecsúszás pedig folytatódik.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:40:05

A freedom house átláthatóságáról:

valasz.hu/itthon/ezert-titkoljak-hogy-kik-minositettek-le-magyarorszagot-113703

"mint számos tudományos publikáció esetében szokásos, mi is azt valljuk, hogy az anonimitás döntő feltétele az őszinte és hatékony elbírálási folyamatnak.”"

ha nagyon akarjuk, megtudhatjuk, Magyarországról kik vettek részt a jelentés elkészítésében. A Nations in Transit függelékében, a köszönetnyilvánítás résznél ugyanis ömlesztve fel van sorolva egy regiment ember, akinek a Freedom House a háláját fejezi ki a közreműködésért. Ha pedig rákeresünk a Hungary kulcsszóra, megkapunk nyolc nevet – az anonimitás legnagyobb dicsőségére.

– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)

– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)

– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)

– Váradi Balázs (Budapest Intézet)

– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

Tekintve, hogy a nyolc személyből legalább hét – a Soros György-féle Közép-Európai Egyetem, illetve a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselőjeként, liberális alkotmányjogászként, a Magyar Narancs egykori publicistájaként – egy akolból származik, a Freedom House pontozását kénytelen vagyok leminősíteni, méghozzá az alábbiak szerint:

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:43:05

@Kobakos:

8-ból 7 bíráló a Soros alapítványaiban dolgozik.

Ebből is látszik a pontozás megalapozott, és független, hsiz minden szakértő pedigréje garantált.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.16. 17:44:36

@Trompf: nem 8-ból 8? Szerintem eltévesztetted, hiszen mindenki aki nem ért egyet a fidesszel (viktorral), az soros embere.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:46:44

@fidesz maszop dk egykutya:

Nem Orbán tehet róla, hogy ezek a szakértő urak, a Soros Gyuri Alapítványainak dolgoznak.

Fel van sorolva tételesen, hogy ki hol.

Vagy igen ?

Krisz11 2016.04.16. 17:50:26

@fidesz maszop dk egykutya:

"akkor ismételjünk: nem csökken az államadósság, van infláció ..nem csökken a munkanélküliség,"

Igen, a szocialista legendáriumban. Azt még elfelejtetted hozzátenni, hogy Orbán pedig ezen a héten fog megbukni.

A valóság ezzel szemben az, hogy a közfoglalkoztatottakat kiszűrve is nő a foglalkoztatottság. Olvasd el a lenti cikket és sírj. (Az egyébként liberális Portfolio -tól). Az államadósság pedig GDP arányosan csökken. Ellentétben a szocialista-liberális időszakkal, amikor 10% körüli hiánnyal rakéta sebességgel emelkedett az államadósság és rohantunk a csőd felé.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/veszesen_fogy_a_szabad_munkaero_magyarorszagon.230016.html

$pi$ 2016.04.16. 17:50:35

@grafoguru: "Hitler támnogatása is nagyon erős volt.
Akkor ott is demokrácia volt. Igaz? "

Jajj, ez olyan közhely, mint állat. Hitler először puccsal próbálkozott, az ugye nem volt demokrácia. Utána több választáson is minimális erővel kerültek be a parlamentbe (3-6%). Utána szereztek 18%-ot. 1933-ban a szavazatok 33%-ával lett első a náci párt, de a többséget nem szerezték meg. Ennek ellenére az Ermächtigungsgesetz értelmében diktárori jogokat kapott Hitler. A Reichstag megkérdezése nélkül tudott törvényeket hozni. Utána már szabad választások nem voltak.

Szóval nem, Hitler támogatása nem volt "nagyon erős", igazából meg sem választották, mert még 1933-ban sem szerezte meg a többséget.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.16. 17:52:05

@Trompf: azért szólok, hogy a válasz.hu is soros pénzéből működik, mert valamelyik nap valami rosszat állított pár fideszesről (kivételesen valótlanul) :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 17:57:46

@fidesz maszop dk egykutya:

Ne keverjük már össze azt a jelenséget, hogy valaki Soros Gyurit sejti bizonyos hírek és jelentések mögött,
azzal a ténnyel, hogy az alapítványainál dolgozó emberek osztályozzák Magyarországot a Freedom House-nál.

– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)

– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)

– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)

– Váradi Balázs (Budapest Intézet)

– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

panelburzsuj 2016.04.16. 17:59:30

@$pi$:
Ugye csak átugrottad, de nem félretoltad a kérdésemet? :)

$pi$ 2016.04.16. 18:00:12

@fidesz maszop dk egykutya: "miért? a magyar kormány hányszor kérdezte meg, hogy akarunk-e még több stadiont, vasárnapi boltbezárást, mutyiberuházást, föld eladást, vagy olimpiát? Ja sehányszor."

Hazudsz. 2014-ben volt választás, azt mondták, hogy ha az emberek akarják, akkor folytatják. Az emberek azt mondták, hogy jó, azt akarjuk, hogy folytassátok.

"Hányszor volt előválasztás, hogy eldönthesse a nép, hogy kik közül lehet választani?"

Ciki, mert előválasztás az oly csodásan demokratikus mszp kormányzás alatt sem volt. Sőt, igazából az mszp kétszer ültetett miniszterelnököt a székbe, hogy nem is voltak választások, mégis 198%-al több volt a demokrácai. :D

"Itt van egy pár lemondás/lemondatás/ felelősségre vonás, olyanokért, ami a magyar kormányban mindennapos következmények nélküli dolog:

A felelősségre vonás megint csak nem lehet a demokrácia ismérve, merthogy a nagy alk.rást sem követte felelősségrevonás és mégis milyen demokratikusak voltunk. :D

$pi$ 2016.04.16. 18:03:40

@panelburzsuj: "Miért, mit hoztak össze az elmúlt ötven évben? "

Szerintem magyarországon a demokrácia egyértelműen 0.98. Kiszámoltam. Mi a fenét lehet erre mondani? Semmit. Nyóc újságíró azt mondja, hogy 4.40, én azt mondom, hogy 0.98, mindenki azt hiszi el, ami neki tetszik. :)

Amerikában meg kakáljanak sünt. :D

niklex 2016.04.16. 18:04:25

Ha az országról valamennyire negatív jelentés jön ki (csak példa: Velencei Bizottság, Moodys, Standard and Poors, IMF) akkor azoknak fogalmuk sincs mi folyik itt, nem tudnak semmit, hülyék és/vagy Sorosbérencek. Ha ugyanezek vagy mások pozitív dolgot írnak, akkor természetesen jól látják a dolgokat, megalapozott a véleményük, és nagy tudású elemzők.
Röhejes.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.04.16. 18:06:35

@niklex:

Figyu már...

Az megvan, hogy 8-ból 7 jelentéstevő, és osztályozó az Soros gyuri alapítványainak dolgozik ?

Tehát nem azért Soros bérenc, mert ez vagy az a véleménye, hanem azért, mert konkrétan neki dolgozik.

Megvan a különbség ?

panelburzsuj 2016.04.16. 18:09:18

@$pi$:
Részletesen ecseteld, hogy milyen had kelletta fekete egytemista megvédéséhez - ötven éve.

"Ez volt 1966-ban.

Most meg eljárnak demokratikusra bombázni más országokat amiért nem érték el azt, amit ők az elmúlt ötven évben összehoztak. És ideszólnak, hogy nem jól csináljuk a demokráciát."

Ezt írtad, ezért kérdem: mi az, ami szerinted ott megtörtént ez alatt az ötven év alatt, máshol meg nem? Amit másokon számonkérnek, hol bombával, hol pontozással?

nemszólokmégegyszer 2016.04.16. 18:43:12

@kissiú: Papcsák meg a közpénz? +EU-s pénzek 30%-os ellopása normális? Kezeltesd magad, addig míg nem lógsz. /tudod, lóg és ég/ Jövőre füvet zabálsz. Mint most is te fidessbirka. OFF.

impala 2016.04.16. 19:58:35

titeket olvasgatva, nem csodálom, hogy Bulgária mögött vagyunk.
hülyébbek vagytok, mint a tálibok.
be is kaphasátok :)

$pi$ 2016.04.16. 20:00:47

@panelburzsuj: "Ezt írtad, ezért kérdem: mi az, ami szerinted ott megtörtént ez alatt az ötven év alatt, máshol meg nem?"

Amerikában az afrikai származásúak jogot szereztek arra, hogy egyetemre járjanak. Az USA által bombázott államok közül néhányban a nők nem igazán járhatnak iskolába.

ulpius66 2016.04.16. 20:44:41

Nations in Transit kategóriák szerinti értékelés és átlagpontszám
(A pontszám szerinti értékelés a Freedom House, a szervezet tudományos tanácsadói, és a
szerző(k) konszenzusát tükrözi. Amennyiben a felek nem tudnak egységes álláspontot kialakítani, a Freedom House fenntartja magának a végső döntés jogát. Az értékelés egy 1-től 7-ig terjedő skálán történik, melyen az 1-es érték szimbolizálja a demokratikus értékek legmagasabb, míg a 7-es érték a legalacsonyabb minőségét.
A Demokrácia pontszám az adott évben értékelt kategóriákban elért pontszámok átlaga. A jelentésben megfogalmazott vélemények a szerző(k) álláspontját tükrözik.

Kormányzás demokratikus minősége:
2007 ....... 2,25
2016 ....... 4,00

Azaz 2016-ban a "Kormányzás demokratikus minősége" KÉTSZER OLYAN ROSSZ VOLT, MINT 2007-BEN!!!!

AHA!!!!!

Ja, 2007-ben "értékelték a 2006-os évet, amikor gyurcsányi össze.vissza hazudozva csalta el a választásokat, megtartotta az öszödi beszédét, ahol mindent "bevallott" hazudtunk reggel, délben meg este....majd a békésen ünneplő tömegbe lövetett, és egyebek, ja ekkor kétszer olyan jó volt a "Kormányzás demokratikus minősége" mint jelenleg!!!!!!!!!!!

Na, ezek a Freedom hauszosok is elmehetnek a jó kurva anyjukba!!!!!!!!!!!!!!!

Pop40 2016.04.16. 21:56:09

Ugyan már, hogyne lenne itt demokrácia.

Az összes létező intézmény élén fideszes káderek ülnek. A főügyész ex-fideszes képviselő. A főbíró egy fideszes fejes neje. A közt elnök egy fideszes frakcióvezető. Az alkotmánybíróság dugig van fideszes sameszokkal. Népszavazást akkor, és arról írnak ki, amiről a fidesz akarja.
Az egypárti tákolmányt a főbíró férje egyszemélyben hozta össze egy vonaton, igaz, azóta a gránitszilárdságot erősítendő, legalább hatszor módosították.
Mindehhez még ott vannak a százmilliárdokat lopó fideszes oligarchák, fényre táguló lakásokkal és százmilliárdos gázszerelőkkel, akiket senki nem vegzál, nyugodtan lophatnak.

Hát, ha ez nem maga a tökéletes, nagybetűs DEMOKRÁCIA, akkor semmi. :-)

Pop40 2016.04.16. 22:05:27

@ulpius66:

Bizony, ez így van. Pofátlanság, hogy a gyurcsányi diktatúrában alig egy hónapig hagyták a fideszes-jobbikos csőcseléket kocsikat meg tévészékházat gyújtogatni, és macskakővel dobálni a zsarukat.

Pedig a tévészékház gyújtogatása abszolút demokratikus joga a fideszes söpredéknek, ha ezt nem hagyják nekik, nincs demokrácia.

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 22:25:58

Nocsak, Soros bácsi elégedetlen a magyar kormányzattal? Még hogy nem engedik a pátyolgatott illegális migránsaiat szabadon grasszálni?

Ezzel nagyot nőtt a szememben a Fidesz. Bezzeg ha dícsérték volna Soros ügynökei...

Reszelő Aladár 2016.04.16. 22:33:45

Azért az gyanús, hogy egy kormányváltás ezen a téren is azonnali javulást hozna már aznaptól. A hitelminősítőknél szintén...
A bevándorlásnak mi köze a demokráciához? Ép most akarják megkérdezni róla az embereket. Hogy esetleg lesz egy kampány, ami majd befolyásolja a véleményeket? Ez a demokrácia...
Erdősinéről ki beszél már? Meghaladtuk nem? Korrigált a rendszer nem? Szerintem az is demokrácia, hogy ami nem jó azon lehet javítani. Lehet menni shopingolni.
Szeretnék mát hallani valakit ag z ATV-n aki végre egyszer őszintén kiáll a bevándorlás mellett, és végre elmagyarázza nekünk egyszerű embereknek, hogy miért is lenne nekünk jó több ezer magyarul nem beszélő, nagyjából semmihez nem értő, dolgozni és a szabályokat elfogadni nem akaró menekült.

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 22:41:46

@Trompf:
Az a legszebb csavar ebben, hogy jórészt itt élő külföldiek minősítik a magyar kormányzat munkáját, mégpedig kiemelten a bevándorláspolitikája alapján. Ez az idegyütt banda akarja megmondani nekünk, hogyan engedjünk saját portánkra százezernyi kis dzsihádistát, mert különben jól lepontoznak

Kicsit kiforgatva az ismert mondást: egy migráns százat csinál

Nemfajtalan srác 2016.04.16. 23:02:50

@Trompf:
Érdemes egyébként belemenni a részletekbe is, hogy ki kinek kicsodája az elbírálók közül. Ha megnézed a nevekhez rendelt kapcsolatokat is, csak úgy dőlnek ki a szekrényből az előző kormányzat emberei. Rögtön az elején Dane Taleski mentora Bozóki András az előző kúrmány kultuszminisztere, magyarnarancsos stb.

Naná hogy lefelé tart a domokrácia állapota a hatalmukat vesztett libsik szerint

Pop40 2016.04.16. 23:23:17

@Nemfajtalan srác:

Ez bizony igaz. Független csak Szájerné, Polt, Áder, meg olyan civilek lehetnek, mint amilyen a CÖF.

Mindenki más minimum sorosbérenc.
Ha meg kritizálni meri a fideszt, akkor aztán pláne.

2016.04.17. 06:25:40

@fidesz maszop dk egykutya: "a saját házuk táján sokkal jobban állnak demokráciából mint mint. Amit exportálnak az más kérdés..."

Nem hiszem, mert például ők pl betonfalat húztak a szarrá-kritizált magyar kerítés helyett, és az eléggé a saját házuk tája.

De még ha igazad is lenne..... hozzánk (meg mindenhová máshová) exportálni akarják, vagy nem?
Annak az eredményét meg látjuk világszerte.

2016.04.17. 06:31:13

@grafoguru: Hitler támogatottsága a legjobb idejében egyharmad volt.

Dinkainka 2016.04.17. 07:58:18

Szíjjártó még öltözködni sem tud rendesen, nem hogy cáfolni tudna bármit!
Ostoba vagdalkozásai miatt Magyarország megítélése valahol a bányászbéka segge alá került, de ezzel együtt az érdekérvényesítő képessége is! Más miniszterelnököt nyilvánosan nem pofoznának le, és nem neveznének diktátornak, pláne ha nem egy rövidnadrágos, röhejes frizurájú külügyminisztere sem mer tiltakozni ez ellen!

vasútlhíd 2016.04.17. 08:12:38

@Nemfajtalan srác: Egy kis libsizés kell a libidód erősítéséhez? Nővel még nem próbáltad?

vasútlhíd 2016.04.17. 08:18:16

@Krisz11: Hülyeséget beszélsz gyerek! Te voltál az a barom aki a dollár hiperinflációjával ijesztegetett, ugye?
Az adósság csökkenés csak egy trükk.

index.hu/gazdasag/2016/04/05/egy_vita_miatt_bukhatja_a_kormany_az_adossagcsokkentest/

vasútlhíd 2016.04.17. 08:20:55

@Trompf: "Jelenleg csökken az adósság, nincs infláció, csökken a munkanélküliség,"

Az államadósság nem csökken.

index.hu/gazdasag/2016/04/05/egy_vita_miatt_bukhatja_a_kormany_az_adossagcsokkentest/

Az infláció azért alacsony mert az olaj ára a béka segge alatt van. Majd akkor nézzük meg amikor újra 400 forint lesz a benya!

A munkanélküliség érdekes, mert az 500 ezer külföldön dolgozót hova számoljuk? Találnának itthon munkát?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2016.04.17. 09:00:46

@Nemfajtalan srác: "Magát a gyalázatos jelentést Hegedűs Dániel állította össze"

$pi$ 2016.04.17. 09:08:18

@napelemügynök: Láthatjuk, hogy az ellenzéknek mindenre van egy képlete, amiből az jön ki, hogy nekünk most rossz és a kommunisták alatt meg jó volt.

Az infláció? Ne úgy számoljuk, hanem úgy, mintha 400 forint lenne a benzin. Az államadósság? Ne úgy számoljuk, hanem adjunk hozzá ezt meg azt. A demokrácia? Számoljuk úgy, hogy 4.40 jöjjön ki.

És akkor jönnek a választások és jönnek a keserves csalódások. Nem értik miért nem szavaz rájuk senki, amikor olyan szépen mutattak a számok előtte. :D

Willkommenskultur 2016.04.17. 09:39:08

A Frídomhausz az mióta az amerikai kormány? Mert köze nincs hozzá.

panelburzsuj 2016.04.17. 10:00:21

@$pi$:
Még mindig elég szűkszavú a magyarázatod, de ha olyasmire akarsz utalni, hogy Amerikában belülről küszködték ki nagyobb és nagyobb szabadságokat, a bombázott országban meg nincs olyan mértékű igény ezekre a szabadságokra, mint ahogy azt a bombázok vélik (vagy mondják) - akkor nagyjából egyet is értek. Tehát azzal, hogy erőszakkal senkit sem lehet szabadságra kényszeríteni.

Az két következő kérdés, hogy a pontozás miért erőszak, meg hogy mi legyen azokkal a társadalmakkal, ahol a kevesebb szabadság iránti igény ugyan többségi álláspont - de ez a "belső elnyomás" olyan feszültségekhez vezethet, ami a külvilágot is veszélyeztetheti.

ogli dzsí 2016.04.17. 10:00:56

Én 2018ban is inkább az adócsökkentésre szavazok a majd a demokrácia helyett, nem baj Gyuri bácsi?

Netuddki. 2016.04.17. 10:49:55

A petike mielőtt bármin felháborodna, előbb tisztázza honnan jött össze a pénz a 170 milkás luxusvillára és annak fenntartására! Jó lenne ha kifejtené a "családi összefogást" forintra lebontva.

Egy valódi demokráciában nem lehetne kérdés, hogy hajlandó-e elszámolni őkelme. Szóval elmehet a rekes csába a műfelháborodásával!

grafoguru 2016.04.17. 11:27:34

@$pi$:
Miért? A Vezír mikor szerezte meg a többséget?
Még a választókerülettek számára legoptimálisabbá alakításával sem sikerült neki.
De nem baj, nem kell nekünk mindenben egyetérteni, és jól is van ez így. Te csak maradj hívő, az sokkal több erőt ad, mint a gondolkodás.

ogli dzsí 2016.04.17. 11:32:49

@grafoguru: ''Miért? A Vezír mikor szerezte meg a többséget?
Még a választókerülettek számára legoptimálisabbá alakításával sem sikerült neki.''

Ez a duma 2018ban is ugyanolyan uncsi lesz mint 2014ben volt.

grafoguru 2016.04.17. 12:50:36

"Ez a duma 2018ban is ugyanolyan uncsi lesz mint 2014ben volt."

És az a 2018. milyen jó lesz, igaz?
Az ország még jobban fog teljesíteni.
Az EU legszegényebb országai között az utolsó előtti 4. helyről talán elérjük az utolsót is, az országok közötti versenyképessségi mutatón a 67. helyről eljuthatunk akár a 120-dikig is, Tóni lakása tovább növekedhet, a gázszerelőé lesz nem csak a megye 1/8-ad része, de talán az egész is.
Szegény Vezír pedig továbbra sem lesz vagyonos ember, csak a felesége, a lányai, az apja, a vejei, és ezek közvetlen vagy közvetett rokonai is.
A közmunkában talán már 2 millióan fognak dolgozni, és akkor 200%-osan teljesül az 1 millió beígért munkahely.
Nem csak a vezírnek, nem csak mr.Unortodoxnak, de a többi pár 10 hűbérúrnak is lesz magánhadserege, és a stadionok is jól jönnek, ha mégis lenne egy kis baj.

Amúgy szerintem nem lesznek választások, mert ha a Kedves Vezető csak megorrontja, hogy minimális esélye lenne a vesztésnek, akkor hogy, hogynem történik valami, ami miatt - természetesen mindannyiunk érdekében - bizonytalan időre el kell halasztani a szavazást.

Szép új jövő, várjuk együtt epedve, jó?

n3spr3ss0 2016.04.17. 13:48:32

@Trompf: Az általad felsorolt hülyeségeket honnan vetted?Legalább hiteles forrásból tájékozódnál.

$pi$ 2016.04.17. 13:55:03

@grafoguru: "Miért? A Vezír mikor szerezte meg a többséget?"

A mondás az volt, hogy Hitlert milyen hihetetlen magas támogatottsággal választották meg. Nem, ez nem igaz. Soha nem nyert elsöprő többséggel szabad választásokon. Még sima többséggel sem. Közel sem.

Ennyi.

$pi$ 2016.04.17. 14:01:00

@panelburzsuj: "Az két következő kérdés, hogy a pontozás miért erőszak, meg hogy mi legyen azokkal a társadalmakkal, ahol a kevesebb szabadság iránti igény ugyan többségi álláspont - de ez a "belső elnyomás" olyan feszültségekhez vezethet, ami a külvilágot is veszélyeztetheti. "

(1) A pontozás nem erőszak, csak egy átlátszó erkölcstelen húzás. A hivatalos diplomácia nem engedheti meg magának más államok függetlenségének ilyen fokú semmibevételét, ezért álcivilekkel mondatják ki a propagandájukat. Igazából passzív-agresszív lépés.

(2) Nem tudom, miért nem támadják meg észak koreát? Mert azok fegyverkeznek mint állat és ha győzni esetleg nem is tudnának igazán kellemetlen perceket biztos okoznának. Namost mi lenne, ha más országokkal is úgy viselkednének mint észak koreával?

Nem ez a lényeg: az a lényeg, hogy hogyan működik ez a pontozgatás. Akik megtámadják az arabokat azok jó jegyet kapnak, akik meg nem engedik be a menekülő arabokat a saját portájukra, azok rossz jegyet. Rendben, de akkor engedtessék már meg nekem, hogy kiröhögjem a pontrendszerüket.

Nemfajtalan srác 2016.04.17. 14:32:04

@MolnarErik:
"He(gedűs) contributes to the activities of Freedom House as a research analyst and country rapporteur on Hungary and is a contributing analyst at Wikistrat, a consultancy based in Washington DC. "

Mongyuk ha megnézi a zember a fizimiskáját, nem érheti meglepetés a szövege miatt

pressburger.org/2008/07/10/az-etnikai-partok-unalmasak/

panelburzsuj 2016.04.17. 14:40:20

@$pi$:
Máris találtunk közös pontot: a kiröhögés - mint nyilvánosság előtt elkövetett reagálás - sokkal jobban passzol a helyzet fonákságához, mint az az sértődős óbégatás, amit a külügy művel. Mert azzal arra utal, hogy - igenis számítanak a pontok.

(Hogy a háttérben milyen egyezkedések-nyomakodások folynak, azt egyikünk orrára se fogák kötni.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.17. 14:48:08

"Magát a gyalázatos jelentést Hegedűs Dániel állította össze, aki ráadásul mindössze 875 kilométerre ücsörög, talán valahol Berlinben. A szakmai életrajzából az is kiderült, hogy jóval magasabb végezettsége és több szakmai tapasztalata, publikációja van, mint comandante Szijjártónak."

Nem is akarom minősíteni a jelentését, mert nem olvastam. De a közelsége ill. a szakmai tapasztalata, végzettsége miféle garanciát nyújt az _elfogulatlanságára_ és a _pártatlanságára_?

Csak azért kérdem, mert ezernyi hivatkozással lehetne azt is bebizonyítani, hogy az USA a világ egyik legantidemokratikusabb állama. Pár példa:

1) Miféle demokrácia az, ahol cégek vagy érdekcsoportok fizetett ügynökei legálisan befolyásolhatják a törvényhozókat a döntéseikben? (lobbisták)

2) Miféle demokrácia az, amely a saját törvényeit kijátszva külföldi államok területén kínoz meg embereket (más kérdés, hogy esetleg sokan megérdemlik)?

3) Miféle demokrácia az, ahol ez működhet: en.wikipedia.org/wiki/Plausible_deniability ?

4) Miféle demokrácia az, amely rendszeresen fegyveresen beavatkozik más országok belügyeibe, háborút indít ellenük?

5) Miféle demokrácia az, ahol ha elég gazdag vagy, megúszol egy súlyos bűncselekményt? Hirtelen O. J. Simpson jut eszembe, na meg ez: velvet.hu/sztori/2013/12/12/megolt_negy_embert_de_meguszta_a_bortont_mert_gazdag/ .

Stb.

Szóval akkor a kérdés: Az USA vajon milyen alapon minősít más államokat?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.17. 14:55:14

@Trompf:

Parádés névsor, az objektivitásuk, függetlenségük és elfogulatlanságuk garantált. :(

Nemfajtalan srác 2016.04.17. 15:46:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ezen a képen meg az láccik, hogyan kínozzák a pincében a szegény Hegedás Danit a Zorbán pribékjei

twitter.com/hegid_

Pop40 2016.04.17. 16:09:47

@$pi$:
Ettárs, annyira jópofa, ahogy a fidesztudatú szektásoknál már az olajáresés is a fideszmaffia érdeme :D

Nemfajtalan srác 2016.04.17. 16:11:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az USA vajon milyen alapon minősít más államokat?"

Nem nehéz kitalálni, honnan fú a szél. Nézd csak meg, kik dolgoztatnak azzal az ügynökséggel, amelyik Hegedűs Dánielt is foglalkoztatja részmunkaidőben:

- General (ret.) Michael V. Hayden, Former Director CIA, Former Director NSA
- General (ret.) James L. Jones, Former National Security Advisor to the President of the United States of America
- Steven Cambone, Former Undersecretary of Defense for Intelligence (USDI)
- David R. Shedd, Former Senior CIA Executive and Former Acting Director, Defense Intelligence Agency

Nehogymár összeesküvéselméletet kiáltson valaki, hiszen ők maguk beszélnek róla:

www.wikistrat.com/about/

www.wikistrat.com/about/

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.18. 20:11:52

@$pi$: "Az emberek azt mondták, hogy jó, azt akarjuk, hogy folytassátok." ja 20% azt mondta. A többi a meg le van szarva :D

"Ciki, mert előválasztás az oly csodásan demokratikus mszp kormányzás alatt sem volt. "

Az az emszpé a mérce? LOL

nem hiszem hogy az emeszpét demokratikusnak ítélték meg, max demokratikusABB-nak... végül is ők nem szóltak bele az emberek életébe, maximum akkor ha beleléptek azok a pártmutyiba, meg a közérdekű adatok elrejtésére sem hoztak naponta törvényeket...

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.18. 20:12:29

@Trompf: én úgy tudom minden soros alapítványa ami nem a fideszé...

$pi$ 2016.04.18. 21:14:17

@fidesz maszop dk egykutya: "A többi a meg le van szarva :D"

Ha valaki nem megy el a szavazásra annak nem lehet figyelembe venni az akaratát. Nagyon meglepő...

"Az az emszpé a mérce? LOL"

Nem, nem az mszp a mérce. Az a mérce, hogy nincs előválasztás, soha nem is volt. Mi a fenének lenne?

Viszont ha lenne, akkor tele lenne a net azzal, hogy a mocsodék fidesz előválasztást csinált pedig a régi demokratikus rendszerben nem volt, mert az elővlasztás nem demokratikus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.19. 07:39:35

@$pi$:

"Ha valaki nem megy el a szavazásra annak nem lehet figyelembe venni az akaratát. Nagyon meglepő..."

Nem érted a libsibolsi logikát: Aki nem szavaz Orbánra, az Orbán ellen van. Aki nem szavaz a ballibekre, az a balibek MELLETT van. Logikus, nem?

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.19. 14:48:15

@$pi$:

"Ha valaki nem megy el a szavazásra annak nem lehet figyelembe venni az akaratát." már miért ne lehetne? Meg lehetne hallani az emberek véleményét, népszavazást kiírni a fontosabb dolgokról. Ja, hogy az nem kommunista módi. Még azt is bevezetik amit szinte mindenki ellenez (lásd boltzár).

"Az a mérce, hogy nincs előválasztás, soha nem is volt." ilyen korrupt kormányunk sem volt még, és most jó hogy ilyen van? Igazad van, ha valami szar, akkor maradjon is szar, nehogy már jobb legyen :D

"a régi demokratikus rendszerben nem volt" milyen régi demokratikus rendszerben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.19. 18:09:21

@fidesz maszop dk egykutya:

"Meg lehetne hallani az emberek véleményét, népszavazást kiírni a fontosabb dolgokról."

Hm. Mekkora is a felháborodás a kötelező betelepítésről szóló népszavazás terve ellen? Legalább egy icipicit lennél következetes.

Azért magyarázd már el, hogyan lehet figyelembe venni a nemszavazók véleményét? Főleg akkor, ha nem mennek el szavazni, mert ugye épp azért nemszavazók...

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.19. 22:23:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: most írtam, ott vannak a közvéleménykutatások, meg a népszavazások, esetleg fel kéne fogni, hogy ha többség nem szavaz rátok, akkor nem tetszik nekik amit műveltek ;)

Mekkora a felháborodás a kötelező betelepítésről? Következetes vagyok, nem tudom miről beszélsz. Egyébként a kötelező betelepítési népszavazás egy blöff, mert nem lesz ilyen, tárgytalan, csak ezzel jól lehet hergelni a bunkó fidesz szavazókat, meg terelni a mutyiról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.20. 23:07:08

@fidesz maszop dk egykutya:

"esetleg fel kéne fogni, hogy ha többség nem szavaz rátok, akkor nem tetszik nekik amit műveltek ;)"

El vagy tévedve, de nagyon. Esetleg fel kéne fognod, hogy egy választást nem a NEMszavazók, hanem a szavazók döntenek el.

Ezért buktak az efftársaid 2010-ben és 2014-ben, sőt ezért fognak bukni 2018-ban is.

Toadwart66 2016.04.21. 10:44:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egy választást nem a NEMszavazók, hanem a szavazók döntenek el.
Ez így van.
Ha valaki nem megy el szavazni, annak az oka az lehet:
- lusta, nem érdekli az egész
- valami miatt nem ér rá
- nincs olyan párt, akire szavazhatna
- véletlenül bezárták valahova

Aki ki akarja fejezni a nemtetszését valami miatt, az szavaz. Én sem hiszem azt, hogy, aki nem szavaz, az valamelyik párt miatt nem szavaz. Ha nem szavaz, kimarad egy körből.

A külföldön élő állampolgárok szavazásának megnehezítését ettől függetlenül igazságtalannak tartom. Nem olyan könnyű pl. Angliában vagy Chilében elutazgatni a legközelebbi nagykövetséghez. Ez kicsinyes húzás volt az AB részéről. Egyáltalán nem elegáns. 2018-ban nem biztos, hogy az jár jól, aki győz. De ez még odébb van. Addig még lesz részünk pár izgalmas kalandban.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.21. 23:34:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egyrészt nekem nem bukott senkim, főleg nem az efftársaim, mert nekem nincsenek ilyenjeim.

Ez a baj, hogy a választásnál nem veszik figyelembe azt, hogy a többségnek EGYIK jelenlegi nagypárt sem kell... Egyszerűen rossz a választási rendszer, és az elvtársaid még rosszabbá, még aránytalanabbá tették, saját maguknak.

Úgy lehetne figyelembe venni, hogy pl a teljes képviselői létszám 100%-os részvételnél lenne meg. Ha 50%-os részvétel van, akkor 200 helyett 100 képviselő kerül a parlamentbe, de a döntéseknél a hiányzó 100-at is beleszámolják, így tehát maximum 50%-os eredmény érhető el. Így a pártoknak arra kéne törekednie, hogy minél nagyobb részvétel legyen, különben a parlament döntésképtelen, és az emberek is rá lennének kényszerítve, hogy szavazzanak. Esetleg annyi engedmény lehetne, hogy 90%-os részvételnél lehet meg a teljes képviselői létszám, mert van aki a választás napján dolgozik/kómában van/külföldön van/ stb.

Vagy egyszerűen csak a svájci mintát kéne követni, úgy legalább nem tudna egy minidiktátor, vagy egy túlmozgásos táncmester egy rakás faszságot elkövetni az ország ellen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.22. 11:59:24

@fidesz maszop dk egykutya:

"Ez a baj, hogy a választásnál nem veszik figyelembe azt, hogy a többségnek EGYIK jelenlegi nagypárt sem kell... Egyszerűen rossz a választási rendszer"

Nem a választási rendszer rossz, hanem a politikai környezet: vagyis az, hogy a lakosság fele vagy közönyös a politikával szemben, vagy nem talál az érdekeit, nézeteit megfelelően képviselő pártot (a két ok persze összefügg, lenetős lehet az átfedés).

Amit te javasolsz, az még messze nem kényszerítené a lakosságot a szavazásra, hiszen aki nem megy el szavazni, akit nem érdekel, ki jut kormányra, azt az sem fogja érdekelni, hogy döntésképtelen lesz a parlament. A parlement döntésképtelensége viszont óriási károkat okozna, jobb nem részletezni.

Arról nem is beszélve, hogy sokat így sem érnél el. Egy ilyen 51%-ban megtöltött parlament első döntése az lenne, hogy többségi (51%-os) döntéssel megváltoztatnák a szavazás rendjét, és onnantól a ténylegesen megválasztott képvoselők számához viszonyítának a parlamenti szavazások arányát.

Ne feledd ugyanis, hogy bármennyire ellentétes nézeteket vallanak is mondjuk a Fidesz és a maszop ill. hasadványai képviselői (legalábbis kifelé, mert ez nem akadályozza meg őket abban, hogy közösen üzleteljenek), meglepő egyetértésben szokták megszavazni pl. a képviselők fizetésének mindenkori emelését. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.22. 12:18:44

@fidesz maszop dk egykutya:

"Vagy egyszerűen csak a svájci mintát kéne követni"

Ha arra gondolsz, hogy Svájcban minden párt benne van a kormányban, akkor ez nem megoldás, hiszen ott is csak a megválasztott pártok kormányozhatnak. Ahhoz meg választók kellenek, nem távolmaradók.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.22. 14:14:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egy ilyen 51%-ban megtöltött parlament első döntése az lenne, hogy többségi (51%-os) döntéssel megváltoztatnák a szavazás rendjét"

Ezért kéne 2/3-ossá PLUSZ népszavazás függővé tenni az ilyesmi döntés, mondjuk egy új alkotmányban, lecserélve a jelenlegi tákolmányt.

Svájcinál a fél közvetlen demokráciára gondolok, hogy időnként a nép szavazza meg a fontosabb döntéseket. Nem szökőévenként egyszer, hanem gyakran, így nem tudnak garázdálkodni náluk a pártoknak nevezett tolvajbandák (vagy is náluk eleve nem is ilyenek a pártok, pont azért mert nincs elég hatalmuk a nép felett).

Nem közönyös a lakosság fele a poltitikával szemben, hanem nincs mit választania, ezért kell valami, hogy ne betonozhassák be magukat a pártok. Ha éreznék, hogy számít amit mondanak, mennének szavazni, de nem számít, mert két mszmp származék mutyipárt bebetonozta magát, és 25 éve más felszíni ideológia alatt lopnak el mindent amit lehet, sőt egyre többet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.23. 16:50:23

@fidesz maszop dk egykutya:

"Ezért kéne 2/3-ossá PLUSZ népszavazás függővé tenni az ilyesmi döntés, mondjuk egy új alkotmányban, lecserélve a jelenlegi tákolmányt."

Ezzel gyakorlatilag - ha formailag nem is egészen úgy - a kormányzó pártok kiadnák a kezükből a hatalmat egy svácji mintájú össz-koalíciós kormányzás javára. Avájcban ez műkösik, mert nincsenek akkora különbségek az egyes pártok programjai között. Nálunk ez elképzelhetetlen, semmelyik kormányzó párt nem szavazná meg.

A svájci népszavazásios rendszer nekem is igen rokonszenves. Persze tegyük rögtön hozzá, ott nincsenek olyan nagy tömegek, mint nálunk, akiknek a szavazata megvásárolható egy korsó sörrel vagy egyéb kezdvezménnyel. Meg merem kockáztatni, hogy a svájci állampolgárok sokkal öntudatosabbak is a magyaroknál. Ne feledd, ott több évszázados hagyományai vannak a demokráciának, nem úgy, mint nálunk.

És itt jön be az, amit mi szoktunk mondani az arab/muszlim országokra, mármint hogy ők még nem érettek a demokráciára, és ha rájuk erőszakoljuk - ugye az USA demokrácia-exportja -, akkor abból katasztrófa lesz. Ez nemcsak rájuk igaz, hanem miránk is, még ha kicsit magasabb szinten is. Még a mainál is nagyobb számban megvásárolt szavazatok - nem feltétlenül illegális módon, hanem népszerű ígéretek révén -, még több inkompetens döntés lenne az eredmény. Ahogy a muzulmánok sem tudnak átugrani sokszáz év demokratikus fejlődést, úgy mi sem vagyunk rá képesek. Még akkor sem, ha nekünk valamivel kisebb a lemaradásunk.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.24. 21:19:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: pártok persze hogy nem szavaznák meg, ezért kell eltolni az útból a pártokat...

Svájcban nem a hagyományok miatt megy a dolog, hanem azért, mert beleszólhatnak a polgárok erősen. Ott nincs az itteni 4 évig csinálhatnak bármit pártok, mert 2 hónap után vége a dolognak, ha nem azt csinálják amit ígértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.04.25. 15:12:33

@fidesz maszop dk egykutya:

"Svájcban nem a hagyományok miatt megy a dolog"

Jó, ebben igazad van, Svájcban a kantonok önállósága (amely összefügg a földrajzi elszigeteltséggel) a legfontosabb oka a közvetlen demokrácia erősségének. De a demokratikus hagyományok talán szerinted is lényegesek.

A pártokat nem kerülheted meg. Ha megszünteted őket, akkor újjáalakulnak, legföljebb kissé más felállásban. Ez elkerülhetetlen, hiszen ha "megengedjük" a zembereknek, hogy megvitassák a dolgaikat, akkor maguktól összefognak az egymáshoz közeli nézeteket vallók. Max. nem Szocialista Pártnak, hanem Szocialista Polgári Körnek vagy Baloldali Politikai Vitakörnek nevezik magukat.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.25. 15:19:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: teljesen mindegy, ahol nincs teljhatalma a megválasztott pártnak, szerveződhet akárhogy, akkor is elkenik a száját a választók, ha elkúrja. Itthon viszont nincs ilyen, hiszen 4 évig bármit csinálhat megválasztott párt.
süti beállítások módosítása