Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az emberekbe vetett hit

2016. május 13. - Toadwart66

3d047f08248d4185bf72b0cd729e84ff_18_1.jpg

A szíriai menekültválság számokban (2015. december 09.) (Forrás:  Al Jazeera)

„Terjeszd el azt a hazugságot, amelyik nagyon tetszik az embereknek és így legalább nem kell magyarázkodnod. Ha jól csinálod, kinevetik majd azokat, akik az igazságot próbálják nekik elmagyarázni.” (Oliver Gill, biztosítási ügynök)

„Ez tudatos betelepítés, Európa megszállása.” (Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár)

„A Demokratikus Koalíció „Európa-ellenesnek” tartja a Kúria által jóváhagyott kvótareferendumot, ezért az ellenzéki párt - az Együtthöz hasonlóan - bojkottálni fogja a népszavazást és arra kéri a választókat, hogy ne menjenek el voksolni. A párt szóvivője azt mondta, hogy "Orbán Viktor népszavazási kérdése" egy hazug kérdés, amely valójában nem ezer ember befogadásáról, hanem Európai Uniós tagságunk felmondásáról szól.” (Így reagáltak a pártok a Kúria döntésére)

Mind az államtitkár, mid a Demokratikus Koalíció állítása csupán elmélet, teória. Az jó bennük, hogy ezeket nem kell semmivel sem bizonyítani. Feltételezéseken alapulnak és nem a tényeken. Hitet vetnek el az emberek fejébe ahelyett, hogy legalább megpróbálnák a tényekkel szembesíteni őket.

Azt, hogy Orbán a kvótáról szóló népszavazással ki akarná léptetni az országot az Európai Unióból, soha nem mondta. A kilépés egyelőre még a Jobbik és Kövér László dédelgetett álma. Orbán Brüsszel ellen természetesen nagyon szívesen hadakozik, mivel jól tudja, hogy ennek nincs semmi tétje, itthon pedig eldicsekedhet a győzelmeivel.

1294 ember befogadása egy 9,897 milliós országban nem vezethet a nemzet pusztulásához és a sária kötelezővé tételéhez. Teljesen nevetséges dolog kampánnyal együtt 8 milliárd forintot elherdálni erre a népszavazásra. A miniszterelnök szeret számolgatni, így biztosan kikalkulálta már, mindez azt jelenti, hogy nagyjából 6,2 millió forint jut minden egyes menekültre, ami az Uniót nem kötelezi semmire. 

Orbán Viktor ráadásul tavaly decemberben alá is írt egy megállapodást Brüsszelben. Ebben az állt, hogy „A tavaly decemberi relokációs döntéseket minden elemükben végre kell hajtani.” Az idézett relokációs döntés értelmében 1294 főt kell Magyarországnak kötelezően befogadnia. Erről azonban nem volt semmiféle népszavazás, a miniszterelnök döntött így. Ezt az ügyet aztán bíróságra vitte. A kvota.kormany.hu-n már 160.000 fő, természetesen bevándorló szerepel, ami a a Juncker-képlet alkalmazásával történő becslésen alapul, 5 évre vonatkozóan. Ez hatmillió fő. Ha ez a feltételezés igaz, akkor Szíriában egy teremtett lélek sem marad, sőt a Libanonban és Jordániában élő menekültek közül is el kell hozni néhányat Európába. Hogy konkrétan mi ellen irányul ez a népszavazás tehát nem is lényeges. Ezzel a mókázással azonban pompásan el lehet terelni a publikum figyelmét Magyarország kissé aszimmetrikus gazdasági fejlődéséről és az MNB misztikus mutatványairól. Ez talán egy visszafelé történő népszavazás, azaz valami nagy hűhó semmiért. (Conclusions on migration - European Council

Ezt kéne az ellenzéknek valahogy elmagyaráznia, legalább a saját szavazói számára. Egy összesküvés-elméletre nem lehet egy másik összeeseküvés-elmélettel válaszolni, mivel összezavarja az embereket, ami aztán még vadabb teóriák elterjedéséhez vezet. Jelenleg már így is tökéletesen telítve van az ország ezekkel a portékákkal. 

Ha valaki ma meg tudja mondani azt, hogy a magyar miniszterelnök mit akar csinálni a jövőben, mondjuk 2018-ban, de akár egy hónap eltetltével, az nem mond igazat, illetve nagyon magabiztos. Ezt még ő maga sem tudja, mivel ez mindig az adott körülményektől függ. A nézeteit villámgyorsan képes megváltoztatni. Ez tény. Jelenleg inkább azzal foglalatoskodik, hogy a V4-ek felhasználásával befolyásos pozíciót próbáljon kiharcolni magának az Unión belül. Ezért is dúl benne annyira a harci láz. 

Európa megszállásának népszerű és elterjedt elméletét könnyedén meg lehet cáfolni azzal a ténnyel, hogy Libanonban kb. 1,2 millió menekült él. Az említett ország lakosságszáma 4,7 millió fő. Ez azt jelenti, hogy Libanonban jelenleg minden száz emberből 20 menekült. Európa lakossága 742,5 millió. Nagyjából 150 millió főt kéne befogadnia ahhoz, hogy megközelítse Libanon telítettségét. 

Az sem igaz természetesen, hogy az integráció nem okoz problémákat. Németországban 5,5 millió, Franciaországban 6,9 millió, az Egyesült Királyságban 5,6 millió muszlim él. Ezek már jelentős számú közösségek. A legnagyobb problémák Franciaországban jelentkeztek. Tény az, hogy 2005-ben 274 franciaországi településen törtek ki zavargások, melyek több mint két hétig tartottak. Nem véletlen tehát, hogy Párizs terrorfenyegetettsége magas. Ezt legfőképpen a saját állampolgáraik okozzák. Emiatt azonban nem lehet közel 7 millió embert gettókba zárni, majd deportálni, a menekülteket pedig azonosítani a terrorizmussal. 

Magyarországon 24.000 muszlim vallású állampolgár él, akikkel semmilyen integrációs probléma nem volt eddig. Ha azonban tovább folytatódik a magyar lakosság felesleges és hazug megfélemlítése, akkor ezek a magyar, muszlim vallású, vagy annak vélt állampolgárok nagyon könnyen áldozatokká válhatnak. Ezért természetesen senki sem fogja vállalni a felelősséget. Szegeden tavaly augusztusban már történt egy ilyen támadás, ami nem okozott általános felháborodást. (Megvertek egy egyetemista lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját

Összemosni a menekültválság problémáit az Unióból való kilépéssel teljesen irracionális dolog. Ez ráadásul eltereli a figyelmet az orbáni propaganda hazugságairól. Ha a Fideszt szembesítik az igazsággal – amihez természetesen konkrét adatok, tények szükségesek –, akkor a monumentális propagandagépezet teljesen lebénul. A tekintélyes politikusok elkezdenek lesütött szemmel szaladgálni, ostobaságokat beszélni, majd megunják az egészet és kitiltják az újságírókat. Ezzel szemben, ha feltételezésekkel támadják őket, azonnal erőre kapnak. Abban ők sokkal jobbak és több milliárd forintjuk van az összeesküvés-elméleteik elterjesztéséhez. 

Az ellenzéknek azt kellene inkább sulykolnia, hogy ez a népszavazás értelmetlen, hazug, erkölcstelen és ezért kell mindenáron bojkottálni. Szíriában nem operett háború folyik. Az emberek nem azért menekülnek el onnan, mivel el akarják foglalni az Európai kontinenst, hanem életben akarnak maradni. Nem hősi honvédő háború folyik, hanem egy embertelen mészárlás, fejlett haditechnikával. „Te elmenekülnél, ha rakétákkal lőnék szét azt a várost, amelyben addig éltél, vagy megpróbálnád a támadókat lebirkózni?” 

Ha valaki végre kijut a háborús zónából, az segítségre szorul. A röszkei embertelen körülmények – amiket nagyon könnyen fel lehetne számolni – azt mutatják, a kormány a konfliktusokat nem csillapítani, hanem kiélezni akarja. Ott, a helyszínen kellene kampányolnia az ellenzéknek, ráadásul ennek még konkrét haszna is lenne. Oda kéne állniuk azok mellé, akik segíteni próbálnak a menekülteken, de a kormány minden eszközt bevet ellenük.  

Nem kell attól megrettenni, hogy a kormánypropaganda hazaárulással, a terrorizmus támogatásával, a magyar emberek veszélyeztetésével fogja vádolni az ellenzéket. Körmend példája megmutatta, hogy ez egyszerű hazugság és gyorsan kipukkad. Azzal próbáltak kirobbantani egy országos pánikot, hogy 13 menekült nem tört be egy ablakot? Nevetséges. Lázár János már bocsánatot is kért ezért. (Elnézést kért Körmendért Lázár János

Aki segít a menekülteken, szolidáris, illetve együtt érez velük, nem fordítja el a szemét a szenvedéseik és a tragédiáik láttán, az nem elvetemült gazember. Nem kell ehhez sem kereszténynek, sem jobboldalinak, sem baloldalinak, sem konzervatívnak lenni. Nem kell hozzá semmi. 

Ha a maga számára hasznosnak ítéli, Orbán természetesen azonnal megpróbálja kiléptetni az országot az Unióból. Ez ellen azonban egész más érvek szükségesek. Ehhez is vannak konkrét tények és adatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr788713030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása