Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Akik még mindig nem tanulnak

2016. május 18. - Toadwart66

barakkvaros.jpg

Lakás a Kiserdőn (Barakkváros)

„A magyar politikai komédia nívótlanabb egy peceszöllősi műkedvelő előadásnál. Ma már pedig minden komédiás tanul, készül, növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak.” (Ady Endre - Akik nem tanulnak; Nagyváradi Napló, 1903. február 8.)

Az ország ugyanúgy meg van átkozva a politikai elitjével, mint Bagaméri Jácint fagylaltos a kereslet-kínálat problematikájával. Nagyon nem is lehet mit kezdeni ezzel az elittel, mivel a saját és mások hibáiból soha nem hajlandóak tanulni. Azt hiszik, ezek a hibák csak arra valók, hogy felhasználják azokat az egymás elleni csatározásaikban és a segítségükkel minél több politikai haszonhoz juthassanak.

Egy tisztességes asztalos, ha elront valamit, nem foghatja rá azt valamelyik kollégájára. Politikusoknál ez hozzátartozik a szakmai képességeikhez. Az győz, aki meggyőzőbben ki tudja magát magyarázni valamilyen kellemetlen helyzetből.

Azt sajnos nem lehet közölni az egész társasággal, hogy most már keressenek maguknak valami más hivatást, mivel jelenleg nincs belőlük túl nagy választék. A rajcsúrozásuk azonban már nagyon sokba kerül.

A baloldalnak a 2010-es hatalmas bukás után el kellett volna gondolkoznia azon, hogy milyen hibákat sikerült felhalmozniuk az évek során és ezekkel mihez tudnának kezdeni. Ezt többször hangoztatták is, de eddig még nem találtak meg egyet sem. Sokszor csak sodródnak az eseményekkel.

Gyurcsány Ferenc május 1-én kijelentette, hogy ő inkább marad tisztességes és szegény, mint hogy urizáljon más pénzéből vagy lopott közpénzből. Remek gondolatok, de azzal, hogy szegény maradjon, egy kicsit már elkésett. Ha szétosztaná a vagyonát a nincstelenek között, akkor persze kedvére elszegényedhetne. Minek ilyen haszontalan kijelentéssel provokálni az amúgy is kiábrándult fogyasztói réteget.

Török Zsolt legutóbb pedig azzal borzolta fel a kedélyeket, hogy az igazság keresése következtében pert vesztett Selmeczi Gabriella ellen, de nincs pénze kifizetni a rá kirótt büntetést. Ezért aztán látványos gyűjtést rendezett magának. Később azonban kiderült, hogy Selmeczi az 500 ezer forintos bánatpénzt ez év április 20-án már megkapta az MSZP-től. „Török Zsolt az Indexnek azt mondta, csak a pénz felét fizette ki az MSZP, és még ott van a perköltség is, úgyhogy most azért gyűjt, hogy ezeket ki tudja fizetni. Tehát most Török tartozik az MSZP-nek.” (Török Zsolt pénzgyűjtése nem várt fordulatot vett)

A peceszöllősi műkedvelő előadás ennél a komédiánál jóval nívósabb lehetett. Török Zsoltnál sokkal több ember élhet az országban, akik jóval szegényebbek nála, mégsem indítanak pénzgyűjtő kampányt a maguk megsegítésére. Az persze igaz, hogy ők nem az MSZP-nek tartoznak. A volt szóvivő miért nem a saját pártjához fordult azzal, hogy sajnálatos munkahelyi baleset történt, melynek következtében Selmeczi képviselőasszonynak megsérültek a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogai. Van, akit az áram ráz meg munkavégzés közben, van, aki pedig a hírnevével bajlódik.

Selmeczi Gabriella sebet kapott jó hírnevéhez sok mindent nem lehet hozzáfűzni, mivel nem nagyon lehet tudni azt, mennyi volt neki belőle a véres incidenst megelőzően. Annyi bizonyos, hogy most 500 ezer forint értékben vásárolhat magának tisztességet a „Jó Hírnév és Szűzies Ártatlanság” nevű áruházban. Éppen most kaptak nagy mennyiségű, olcsó, kínai gyártmányú becsületet.

A pénz biztos jól jöhetett a Selmeczi családnak április 20-án. A magyar háztartások nagy része hó vége felé általában már standby üzemmódban működik. Selmeczi háziasszony, reméljük, a későbbiekben tartózkodik majd attól, hogy bejelentkezzen szegénynek, mivel ezzel megint súlyosan megsérülhet.

Valamiféle bizarr verseny alakult ki a politikusaink között arról, hogy ki közöttük a legszegényebb, legpuritánabb. Ebbe még maga Orbán Viktor is beszállt, amikor kijelentette: „Sosem voltam vagyonos ember, most sem vagyok, nem is leszek”. Roppantul elszánt és meggyőző mondatok. Az is világossá vált, hogy a 205 milliárdos vagyon nem az övé, hanem egy tehetséges, magyar vállalkozói rétegé. A parlament ezek szerint tele van csupa földönfutóval, hajléktalannal és deprivált személlyel.

Úgy tűnik az egész magyar politikai elit egy szörnyű félreértés áldozata lett. Nem nekik kell ugyanis valamilyen módon szegényeknek látszaniuk, hanem azokat kéne észrevenniük, akik tényleg azok. Van belőlük elég, és statisztikai módszerekkel nem lehet őket jóllakatni. Az, hogy a politikusok azt állítják magukról, rettenetesen kilátástalan anyagi helyzetbe kerültek, remek alkalmat biztosít arra, hogy az eltérő pártpreferenciával rendelkező polgárok végre egy közös témát találjanak. Nagyon kevesen hisznek a politikusok sanyarú életkörülményeiben.

Természetesen nem kell a politikusoknak szegénységi fogadalmat tenniük, lemondaniuk a világi örömökről és a társastáncról, de legalább ne hazudozzanak szülői segítségről, a bérelt autóikról, lakásokról, kastélyokról, juttatásokról, titkos jóléti alapítványokról, hősiesen viselt pénzbüntetésekről és újságpapírba csomagolt hagymás zsíroskenyerekről.

A magyarországi 4 millió szegényt ne csak politikai csatározásra használják fel, hanem próbáljanak kezdeni velük valamit, amíg még nem késő. Olvassák el újra Móricz Zsigmond „Hét krajcár” című novelláját és próbálják meg értelmezni azt, hogy mit is jelent a szegénység. Végül keressék meg, hol található Peceszöllős és nézzék meg, hogy mi szépet adnak ott mostanában.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68727372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2016.05.19. 10:32:30

Nagyon jó.
Kiegészíteném azzal, hogy azon kívül , hogy magukat próbálják szegénynek beéllítani van még egy legalébb ilyen álszent szokásuk, amikor milliárdos létükre legazdagozzák azokat, akik elértek annyit, hogy van egy rendesen bejelentett állásuk valamelyik multinál és nem minimálbéren vannak foglalkoztatva. Ez kifejezetten a magukat "demokratikusként" aposztrofáló pártjaink politikusaira jellemző.

Muzsikok közt 2016.05.19. 10:45:27

Kezdjenek már vmit, pl. Az importarabokat adják oda a szegényeknek rabszolgaként.

monddazigazatmar 2016.05.19. 10:58:46

Fél éve 4 millió család éhezett. 2 hónapja 850ezer nincstelen volt. Most már 4 millió szegény.
Nem tudnátok egységeset hazudni?
Ja és:
Akkora a munkaerőhiány a vendéglátásban, hogy idén nyáron várhatóan külföldi vendégmunkások, diákok és szakképzetlen családtagok szolgálják majd ki a vendégeket a nyaralóhelyeken a főszezonban – írja a Magyar Idők.

Toadwart66 2016.05.19. 11:11:11

@monddazigazatmar: "írja a Magyar Idők" Ez valami vicc? A M. I. azt ír, amit mondanak neki. Legközelebb majd a 888- at fogom olvasgatni, ha meg szeretnék tudni valamit. Régóta 4 millió ember deprivált, a statisztikai trükkök miatt jelennek meg különböző adatok. 2 millió is sok lenne. Nem mintha ez a baloldali pártokat nagyon zavarná. A dőzsölésnek előbb-utóbb azonban vége lesz, aztán majd mindenki elkezdi mondogatni magáról, hogy ő soha nem volt fideszes.

monddazigazatmar 2016.05.19. 11:40:29

@Toadwart66: Indexen főcím. Biztos hazugság, tavaly nyáron konkrétan MINDEN kocsma/étterem ablakában kint volt, hogy munkást keresnek.

Mesélj, te ha elmész vásárolni akkor konganak az áruházak? Vagy az ország legnagyobb problémája az volt, hogy vasárnap nem lehetett vásárolni? 4 millió szegény- meg a faszom.
Akkor kik csinálják a dugót, állnak sorban a pénztáraknál, vesznek mobilt? 3 millió autó.

Toadwart66 2016.05.19. 11:53:56

@monddazigazatmar:
Anyagilag deprivált a háztartás, ha az alábbi kilenc probléma közül legalább három jellemző rá.

hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos fizetési hátralék
váratlan kiadások fedezetének hiánya
anyagi okból nincs telefonja,
anyagi okból nincs színes tévéje
anyagi okból nincs mosógépe
anyagi okból nincs autója
évi egyhetes üdülés hiánya
kétnaponta húsételfogyasztás hiánya
lakás megfelelő fűtésének hiánya

Ha legalább négy tétel vonatkozik rá, akkor súlyosan depriváltnak tekintjük.

monddazigazatmar 2016.05.19. 12:06:38

@Toadwart66: Hagyjuk már ezt! Az összes bemondásos alapon megy. És marha nagy a szórás telefon pl. 1000-300.000 Ft. A váratlan kiadás is lehet egy BKV jegy meg új tető a házra.
Ezek a statisztikák arra jók, hogy mindenki azt használ belőlük amit akar.
Ez a húsétel is vicces- a zöldség többe kerül meg a gyümölcs...

Muzsikok közt 2016.05.19. 12:13:56

@Toadwart66: múltkor volt, hogy az amerikaiak 2/3a nem tudna fedezni egy 1000 dolláros váratlan kiadást...

Ami egy olyan országban ahol évi 40,000 dollár körüli az átlag éves jöv, gondolom a hülyeségnek köszönhető.

encir 2016.05.19. 15:16:10

@monddazigazatmar: Köztisztviselőként 4 tétel igaz rám. Van, hogy több is, időszakonként változó. Úgyhogy tényleg hagyjuk.

Toadwart66 2016.05.19. 15:55:32

@encir: Közalkalmazottként rám is.
süti beállítások módosítása