Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése

2016. június 24. - Toadwart66

fj-1024x576.jpg

„- Hát az nem ostobaság, Švejk úr – mondta az erőltetetten atyai hang –, hogy Ön, az Önt kísérő rendőrbiztos jelentése szerint, csődületet idézett elő a sarkon kiragasztott háborús kiáltvány körül, és ilyen szavakkal izgatta az embereket: „Soká éljen Ferenc József császár. Ez a háború meg van nyerve!”? „ (Jaroslav Hašek, Švejk)

Brexit ide vagy oda, a magyar nép optimizmusát semmi sem tudja megingatni. Ez a háború már az elejétől fogva „meg van nyerve”. A Brüsszel elleni harc egyik leglátványosabb sikere azonban Nagy Britannia kiválása az Európai Unióból. Az egyre jobban teljesítő magyar gazdaság ezzel megszabadult az egyik vetélytársától és így már csak 26 maradt az arénában. Ha pedig egy üzlet beindul.

A kormánynak minden oka meg is van az elégedettségre. Több éves, kitartó, szívós munkával sikerült egy olyan Magyarországot összehozniuk, amelyet az emberek nagy része kedvel, és ahol a többség hatalmas bizalmat táplál Orbán Viktor politikája és a valamikori sikeres jövőbe vetett hitébe. A kereslet találkozott a kínálattal, ami bizonyos szempontból paradicsomi állapotokat teremtett az országban.

„Van még erő a magyar gazdaságban, s az első negyedéves adat fényében korai temetni az idei növekedést – mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a friss inflációs jelentés bemutatóján.” Ha ő mondja, akkor biztos így is van. Legfeljebb végre mindannyian jól meggazdagszunk. Bízzunk az előttünk álló 1929-es esztendő reményteljes gazdasági fellendülésében.

Magyarország a 2010-es Dicsőséges Fülkeforradalom óta az Unió egyik legdinamikusabb és legszórakoztatóbb országává vált. Olyan hősök vágtatnak fel s alá a Történelem Országútján, akik fényes bizonyítékát adják annak, hogy ez az ország a korlátlan lehetőségek hazája.

Tállai András egy Pénzügyi és Számviteli Főiskolán megszerzett üzemgazdászi diplomával sehol máshol nem álmodozhatott volna arról, hogy egy személyben legyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, országgyűlési képviselő és még államtitkár is. Átadásokban, ünnepi beszédekben, falunapokban pedig még a legendásan sikeres Magyar Reformoknál is jobban teljesít.

Németh Szilárd, az egyszerű tanító elképesztő sikereket ért el mindössze „zsidó-keresztény hitbéli gyökerei” és „görög-latin szellemi hagyományai” segítségével. Olyan elementáris erővel tört magának nyílegyenes utat a politika útvesztőjében, hogy még maga Toldi Miklós sem tudta volna megállítani.

Az is a NER egyik sikerének tudható be, hogy a talpig becsületes Papcsák Ferenc vezetésével az MNB (Először!) kastélyában, a volt Borbély-kúriában ülésező MNB (Másodszor!) felügyelőbizottsága szerencsére mindent rendben talált az MNB (Senki többet, harmadszor!) alapítványaival kapcsolatosan. A Felügyelő Bizottság megvesztegethetetlen tagjai számára itt úszómedence, fittness-helyiség és minigolfpálya állt rendelkezésre, hogy feladatukat részrehajlás nélkül láthassák el. Nem csoda, hogy még az MNB-Jóléti Kft. elmúlt évi tevékenységét is teljesen megfelelőnek találták. Az MNB-alapítványok és rokonok körüli méltatlan mizéria ezzel le is lezárult. A szeplőtelenül fogant Papcsák Ferenc büszkén ki is jelentette, hogy „a testület maradéktalanul elfogadta a jegybank alapítványokban való részvételét vizsgáló eljárás záródokumentumát, és az FB pontot tett az ezzel kapcsolatos eljárás végére is”. Senki sem talált semmi kivetnivalót az alapítványokkal kapcsolatban. Matolcsy György továbbra is zavartalanul halmozhatja a sikereket, arra költheti a közpénzt, amire csak akarja és tovább ápolhatja a rokoni kapcsolatait.

Spéder Zoltán és Lázár János hűséges barátsága sem lepett meg senkit. Igaz ugyan, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nagy erőkkel nyomoz Spéder ügyében, Lázár János pedig a miniszterelnökséget vezető miniszter, de ez egy teljesen megszokott dolog. Mindenkit megillet az ártatlan barátság vélelme. Ez amolyan felemás kegyvesztettségnek tűnik.

Ennek pont az ellenkezője folyik Rogán Antal ügyében, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda semmilyen erőkkel sem nyomoz. Ha a kabinetminiszter a régóta várt szembesítésen azt fogja mondani, hogy soha nem is látta Portik Tamást és megkéri a bírót, hogy mutassa már meg neki, hogy kiről is van szó, hátha az arcáról beugrik valami érdekes, az V. kerületi ingatlankereskedelmi ügy megnyugtatóan le fog zárulni. Szintén valami Papcsák-féle pont kerül majd az ügy végére.

Nem volt semmi gond a Nemzeti Dohányboltok szétosztogatásával sem. Aki megérdemelte az megkapta, aki meg nem, hát az meg nem. A legnagyobb rendben zajlott le minden. Aki választást nyer, annak ez a kötelessége. Benne is van az alaptörvényben is, vagy legalábbis valami ehhez hasonló.

Orbán Viktor Nagy-Britannia kiválását is a maga javára fogja fordítani, amihez szüksége lesz a nép bizalmára. Az pedig szinte sértetlenül megvan. Eddig még egyetlen rázós ügy sem volt képes megrendíteni a népszerűségét. A hatalma olyan szilárdan megkötött, mint az a betoncsizma, amelynek segítségével a Cosa Nostra elsüllyesztette az áldozatait.

Nagy a valószínűsége, hogy az Európai Unió ugyanúgy szét fog esni, mint a többnemzetiségű Osztrák-Magyar Monarchia. A Brexit feltehetően meg fogja erősíteni a nacionalista mozgalmakat és a keleti régió különválását. Magyarország ebből a krízisből szokás szerint legyengülve és vesztesen fog kikerülni. Érdemes tehát Orbán Viktor akaratában és eltökéltségében bízni, mivel amibe ő eddig belekezdett, azt mindig meg is valósította.

Aki teheti, a biztonság kedvéért azért jobban teszi, ha még időben szerez magának egy másik állampolgárságot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr248836630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ami szabad 2016.06.25. 14:08:35

Jó volt olvasni, megélni nem annyira nagy öröm...

lehet más a handa-banda 2016.06.25. 23:14:13

Én inkább a szerző mentális szétesését olvasom ki az írásból, mint a Monarchia szétesését

Magentax 2016.06.26. 06:18:40

@lehet más a handa-banda: Nem bírod az igazságot, kicsi huszár?
süti beállítások módosítása