Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Azok a fránya románok!

2016. szeptember 14. - Toadwart66

tumblr_l7wcfs6m3q1qcl8ymo1_500.jpg

Eugène Ionesco román–francia származású francia író

"orbánviktornak üzenem, hogy megkaptam a levelét, a gyűlöletkampány kiválóan működött, csakhogy én nem a nem magyar állampolgárokat gyűlöltem meg ezáltal. Továbbá üzenem, hogy többet ilyen levelet ne küldjön - ne pazarolja rám a papírt és az illetéket - mert holnap elkezdem a magyar állampolgárságomról való lemondás eljárását. A többi miatt, amit üzennék letiltana a Fb." (B. I. Kovászna megyéből)

Ennek a nemsokára bekövetkező, mihaszna, "l'art pour l'art" népszavazásnak, illetve élet-halál harcnak van egy nagyon szomorú hozadéka. Az országban elég sokan elfogadták Orbán Viktor önmaga számára rendkívül kedvező ajánlatát, és buzgón neki is láttak arról győzködni a Romániában élő magyarokat, hogy ne üssék bele az orrukat a mi dolgainkba. Ezt legtöbbször azzal indokolták, hogy ők ebben a speciális esetben echte románnak számítanak. Ennek a feltételes reflexnek hatására az anyaországi magyarok és a határokon túl éldegélők közötti feszültség újult erőre kapott. A miniszterelnök köszöni szépen a kedvező lehetőséget. Amint szüksége lesz rá, ki is fogja ezt használni.

Érdemes tisztázni azt, hogy sem a román, sem a magyar, sem a szlovák, sem a szerb származás nem minőségi kategória. Ez csupán az Osztrák-Magyar Monarchiából itt ragadt felsőbbrendűségi átok, amely már rengeteg vértverejtéket és könnyet kívánt. Valami miatt azonban nem bírunk megszabadulni tőle, és mindenki a saját ősi, hatalmas, egykor oly dicsőséges birodalmára hivatkozik. Szélsőségesen nacionalista embertársaink mindenhol buzgón őrzik is ezt a lángot, aminek sok értelme nincs, de a nemzetbe vetett rendíthetetlen hit és a büszkeség tartja össze őket. Ezt a lángot ráadásul tetszés szerint fel is lehet szítani, aztán fusson csak mindenki amerre lát.

A dinamóelv kidolgozása Jedlik Ányos nevéhez fűződik, ami természetesen rendkívül dicső és legfőképpen hasznos tett volt a részéről, de ő Isten kegyelméből Szimőn született 1800-ban, ami jelenleg már Szlovákiához tartozik. Magát a dinamóelvet ez azonban nem érinti. Nem kellett emiatt az egészet átírni és hozzáigazítani a Robert Fico által preferált Nagy Morva Birodalom eszméjéhez. A nemzeti büszkeség furcsa egy szerzet. Soha nem talált fel semmi hasznosat, mégis folyamatosan az előtérbe tolakszik. Háborúk robbantottak ki a nevében, ami valamiféle káros mellékhatásnak tűnik. 

Nemzetiségi hovatartozásától és nemtől függetlenül, bárki képes hülyeségeket elkövetni, ha úgy adódik. Ez bármely napszakban megtörténhet. Alvás közben legfeljebb egy kicsit lecsökken a bekövetkeztének valószínűsége. Természetesen ugyanez áll a nemes és nagylelkű cselekedetekre is. Állampolgársága, nemzetisége alapján minősíteni valakit teljesen abszurd dolog. Ennél még a női szépség megítélése is jóval objektívabb.

A romániai és a szlovákiai, magyar nyelvű sajtó alapján egyértelműen látható, pontosabban olvasható, hogy az ott élők nagyjából tisztában lehetnek a Magyarországon történtekkel. Ez azonban sajnos eléggé  egyoldalú kapcsolat. Vajon hányan tudják azt, hogy mi okoz gondot Bugár Bélának Szlovákiában és mivel foglalkozik mostanában? A romániai választások kimenetelét sem lehet Csaba királyfi legendájával megjósolni vagy később semmissé tenni. Befolyásolni igen. Negatívan. Erről szól a magyar kormány politikája, melyhez könnyedén fel tudja használni az ellenzéket, mint mindig kéznél lévő, mélabús nemzetárulókat. Figyelembe kéne végre venni azt a cáfolhatatlan tényt, hogy ma létező európai államok lakosairól van szó és nem az Osztrák-Magyar Monarchia kissebségeiről.

A Fidesz azért tudott sikeres propagandahadjáratot folytatni Erdélyben, mivel nem nagyon akadt olyan magyarországi ellenzéki párt, amely komolyan vehető kapcsolatokat épített volna ki az ott élőkkel. Nem képeztek semmiféle ellensúlyt. Magyarországon sikerült azt a hamis látszatot kialakítani, hogy az erdélyi magyarság esetében egy teljesen homogén, fideszes szavazóbázisról van szó. Az önkényesen bevezetett, igazságtalan módon alkalmazott levélben történő szavazással – amely alapvetően nem Isten ellen való vétek – Orbán egy sikeres provokációt hajtott végre, amivel ráadásul vissza is tud élni. Vissza is élt, él és élni fog. Nagy tiltakozási hullám azonban nem tört ki a Nyugaton élő magyarok megnyírbált jogai miatt.

A rendkívül megosztott ellenzék és a megmaradt, szintén alaposan elaprózódott szavazótáboruk csak szalad a miniszterelnök után és az kiabálja neki, hogy: "Rendes országokban nem szabad ilyesmiket csinálni!" Ez persze jóval kényelmesebb megoldás, mint kimenni és megnézni azt, kik azok, akik ott a józan észt jobban kedvelik a szirupos nemzeti rockoperáknál. Vannak ilyenek szép számmal és mivel bőszen támadják őket, nem nehéz rájuk akadni. Sőt, ki se kell menni, csak el kell olvasni azt, amiket írnak.

A nihilizmus ellen nemrégiben indított harc legfőképpen az emberi agyakra próbál egy végső csapást mérni. Mivel az információk gyors áramlása és elviselhetetlen mennyisége miatt a világ történései egyre áttekintettelenebbé váltak az egyes emberek számára, nagy az esélye annak, hogy az ész elleni küzdelem az egész világon sikeres lesz. Mindenki szeretné megismerni az őt körülvevő világot, ami mára már lehetetlenné vált. Túl sok az az ismeret, amit meg kellene emészteni hozzá. Az emberi evolúció ezt képtelen követni. Ugyanaz a verziójú agy van a fejünkben, mint mondjuk a tatárjárás idején. Ezt használják ki az összeesküvéselméletek terjesztői és a mostanában rendkívül népszerű, populista politikusok. Jóval könnyebb valami eszméletlen nagy ostobaságban rendíthetetlenül hinni, mint mondjuk áttanulmányozni a Közel-Kelet történelmét, földrajzát, politikai viszonyait, ezeket az ismereteket folyamatosan aktualizálni, majd megérteni a mexikói drogkartellek működését. A kormányzati propaganda ezt jó alaposan ki is használja.

Egy erdélyi, magyar nyelvű online újságból ma jóval több valós információhoz lehet jutni, mint a magyarországi kormányzati tévé híreiből, beszélgetős műsoraiból, amelyek kizárólag különböző rémtettekből szemezgetnek, ráadásul gondosan kiválogatott szakértők közreműködésével. Ez az úgynevezett Georg Spöttle hatás.

A nyugaton, az anyaországban és a keletebbre élő magyarok megosztását a Fidesz mesterien megoldotta. A jelenlegi kormánypárt erdélyi garázdálkodásáért nem lehet az ott élő magyarságot kollektívan hibáztatni. Vannak persze olyan külhoni gazfickók, akik jól megélnek abból, hogy a Fidesz pénzeli őket. De ez Magyarországon sem megy másképpen. Így működik a Fidesz-KDNP franchise. Mi ebben a meglepő? Esetükben nem Artúr királyról és a kerekasztal lovagjairól van szó.

A zsigeri „románozás” az összes romániai állampolgárt sérti, de legfőképpen a magyar származásúakra hat negatívan. Egy vegyes házasság esetén vajon milyenek lesznek a születendő gyerekek? Páros héten jók, páratlan héten pedig rosszak? Ez ostobaság. Aki románozik, az nem különbözik attól, mint aki migránsozik, zsidózik, cigányozik. Szélsőjobboldali eszméket terjeszt, spontán. Egy tőről fakad az összes vadhajtás.

Nem szabadna a körülményektől, az aktuális politikai viszonyoktól függően szelektálni az emberek között, mert nagyon könnyen belehalhatnak. Ettől függetlenül világszerte rengetegen hódolnak ennek a káros szenvedélyüknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9611704041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása