Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A politikai korrektség alkonya

2016. november 11. - Toadwart66

rv_j9b9wnonqvy-wonsfba_r.jpg

"Úgy döntöttem, hogy gazember leszek
S utálom e kor hiú gyönyörét."

Shakespeare - III. Richárd
Fordította: Vas István

Nincs semmi meglepő abban, hogy a politikai élet szereplői közül egyre többen tartják magukat távol a politikailag korrekt magatartástól. Jóval könnyebb közvetlenül az emberek szemébe hazudni, majd később mindent letagadni, amikor ez hasznosnak bizonyul, mint meggyőzni őket az igazságról és annak következményeiről.

Egy jól időzített csúsztatás, félrebeszélés, blöff hallatán sokakat tölt el elégedettség. A kíméletlen igazság ezzel szemben szörnyen elkeseríti őket és mély szomorúsággal tölti el lelküket. Ennek elkerülése érdekében gátlástalanul, meggyőzően hazudozó politikusokra van szükség. A valótlanságot könnyedén lehet igazítgatni, hajlítgatni, alakítgatni, a túlságosan merev valóságot ezzel szemben nem.

Nagybátyám, Walter Shahid von Dortmund, az Egyenlítői Ruhr-vidék köztársasági elnöke az igazság eme kellemetlen és haszontalan természetét már politikai pályafutásának legelején felismerte. Ez a felismerés nagyban hozzájárult sikereihez és hatalmának megszilárdításához. Külön minisztériumot állított fel abból a célból, hogy jó minőségű, tetszetős hazugságokat állítsanak számára elő. A Tájékoztatási és Szórakoztatási Minisztérium költségvetése mindig előnyt élvezett az olyan haszontalan tevékenységekkel szemben, minta az egészségügy, illetve az oktatás.

„Tudatlanul sokkal könnyebb boldognak lenni és ezzel könnyedén csökkenthetjük a különböző filozófiai irányzatok okozta öngyilkosságok számát is” — mondogatta többször is a nagybátyám. Az említett boldogság elérése érdekében erősen korlátozta az írásbeliséget, valamint csökkentette az Egyenlítői Ruhr-vidék területén leírható szavak számát. Szigorúan büntette a túlzásba vitt tanulást, illetve az illegális oktatást.

A sajtó szép lassan a sokat látott, 98 éves Shad Hashim Hassan kezébe került, aki történetesen az elnök kiváló egészségnek örvendő nagyapja volt. Az ország lakosságát így semmi sem zavarhatta meg optimista szemléletük kialakulásában.

Országunkat valamikor a németek gyarmatosították, de azt ma már nem lehet pontosan  tudni, hogy mikor. Öt vagy hat dátum is elterjedt ezzel kapcsolatban, de az egyikre se találtak kielégítő bizonyítékokat. A legvalószínűbbnek 1897. március 5. tűnik, mivel ekkor alapították az Egyenlítői Ruhr-vidék legelső bajor sörözőjét.

A németeknek nem nagyon volt idejük távoli gyarmatukkal foglalkozni, mivel gyakran keveredtek világháborúkba, amiket aztán rendre el is veszítettek. Az Egyenlítői Ruhr-vidék államformája emiatt a legtöbbször háborús jóvátétel volt. A két világháború között országunk egyszerre volt francia, holland és brit gyarmat. Diplomáciai látogatásokkor a vendégeket mindig megkérték arra, hogy válasszák ki a számukra megfelelő nemzeti lobogót és himnuszt. Egy adminisztrációs hiba következtében 1932-ben az ország három hónapra spanyol fennhatóság alá került. 1950-ben a gyarmatosítók végül megunták az állandó kavarodást, így az ország az egyszerűség kedvéért elnyerte az önállóságát.

Walter Shahid von Dortmund elnök esetében politikai korrektségről azért sem érdemes beszélni, mivel ő maga erről soha életében nem hallott, hazudni viszont kiválóan tudott.

Bácsikámnak még a neve is szinte teljes mértékben hazugság, mivel tulajdonképpen csak Shahid igaz belőle. Valójában Amr Shahid Hassanként született 1948-ban egy kis faluban, Ngko-Ubn-Irfmen-ben, amely mára az ország nyüzsgő fővárosává vált. Von Dortmund elnök saját állítása szerint több évig szolgált a Bundeswehrben. Bátorsága és rátermettsége elismeréseként itt adományozták számára a Walter nevet. Miután leszerelt, gyorsan elvégezte a Humboldt Egyetemet, ahol doktori fokozatot szerzett csillagászatból. Mindezeknek kissé ellentmond az a tény, hogy nagybátyám soha életében nem hagyta le az Egyenlítői Ruhr-vidék területét, doktori fokozatát pedig állítása szerint a von Dortmund cím jelzi. Valószínűleg összekeverte a német nemesi családnevekkel.

Az Egyenlítői Ruhr-vidék köztársági elnökének bácsikámat nem megválasztották, csupán ügyesen elterjesztette saját magáról ezt. 1974-ben kitartóan teleragasztgatta az országot a plakátjaival, melyen az arcképe alatt az szerepelt, hogy „Éljen Walter Shahid von Dortmund, a dicsőséges Egyenlítői Ruhr-vidék örökös köztársasági elnöke!”. Egy idő után ezt senki sem kérdőjelezte meg, amihez valószínűleg nagyban hozzájárulhatott a tekintélyt parancsoló, egzotikus hangzású von Dortmund név is.

Az ország akkori, teljes mértékben elképedt miniszterelnökét letartóztatta, aki egy idő után elismerte azt a tényt, hogy a miniszterelnök szó az ugyanazt jelenti, mint a köztársasági elnök, csak egybe írják. Walter Shahid von Dortmund kiterjedt rokonsága és baráti köre ezután átvette az ország irányítását. A köztársasági elnök ezt a tettét azzal magyarázta, hogy nem akart számára teljesen ismeretlen embereknek kellemetlenséget okozni azzal, hogy a belegyezésük nélkül kinevezi őket valaminek. Önmagát a központosított demokrácia elszánt hívének nevezte.

1979-ben az országban jelentős aranylelőhelyeket találtak. A köztársasági elnök kijelentette, ez csupán bajt, szenvedést és szerencsétlenséget zúdít az országára, ezért vállalta, hogy a veszélyes aranykészleteket a saját költségére eltávolíttatja az országból. Önfeláldozó tettének szerény hasznából elnöki palotának felépítette magának a Versailles-i kastély, nyári rezidenciának pedig a Téli Palota másolatát. Azért, hogy mindez  a későbbiekben ne okozzon ellentmondást, az Egyenlítői Ruhr-vidék területén kötelezővé tette a négy évszak használatát.

Az ország szép lassan magántulajdonba került, így az elnök kénytelen volt a lakosságnak jutányos összegű lakbért felszámolni.

A politikai korrektséghez való viszonyát jól jellemzi a korrupció elleni küzdelme. Kötelező adót vetett ki rá. A korrupció mértékét — a végzett tevékenységtől függően — a Nemzeti Korrupciós Minisztérium állapította meg, méghozzá átalány formájában. A minisztérium szakértői megállapították, hogy a koldulás is jelentős korrupciós tevékenységnek számít.

A becsületesnek tartott köztársasági elnök önmaga járt elöl jó példával. Ő volt az első olyan politikus, aki a megvesztegetése során bankkártyát is elfogadott. Ezt az összeget nemzeti tiszteleti illetéknek nevezte. Az állami hivatalokban pénztárgépeket helyeztetett el. Az alkalmazottaknak szabályos számlát kellett adniuk az elfogadott kenőpénzekről.

A köztársasági elnök érdekeltségeibe tartozó cégeknél bevezette a negatív adózást. Miután törvényben rögzítette azt, hogy a szóban forgó vállalkozások közfeladatokat látnak el, jelentős adótámogatásban részesültek. Adózniuk értelemszerűen soha nem kellett.

A teljes mértékben a kormány kezében lévő sajtó állandó fenyegetettség alatt tartotta az ország lakosságát. A biztonságérzet növelése érdekében Walter Shahid von Dortmund elnök kénytelen volt bevezetni a nemzeti védelmi pénzt. Ez megnyugtatta a kedélyeket. Akik valami miatt nem voltak hajlandók kifizetni ezt az összeget, azokat teljesen ismeretlen idegen hatalmak rohanták le, és jó alaposan kifosztották őket.

Az Egyenlítői Ruhr-vidéken gyakorlati és költségcsökkentési megfontolásból az összes ellenzéki párt vezetésével magát a köztársasági elnököt bízták meg. Ez nagymértékben megkönnyítette a döntések meghozatalát, illetve azok végrehajtását. Nagybátyám a pozíciók megszerzésében az "ez is jó lesz még valamire" elvet követte.

Az általa aláírt szerződéseket két csoportba sorolta. Egyeseket elismert, másokat később nevetséges hamisítványoknak nyilvánított.

Az elnökön több szervezet és ország vezetője számon kérte a demokratikus intézmények hiányát, valamint diktatúra kiépítésével vádolták meg. Von Dortmund elnök ezeket a rágalmakat határozottan visszautasította és a demokrácia hiányával, valamint diktatúra kiépítésével vádolta meg kritikusait. Azt javasolta számukra, kérdezzék csak meg nyugodtan közvetlenül az ország lakosságát arról, hogy ő, a köztársasági elnök, hol és mikor épített fel diktatúrát. Azt is hozzátette, garantálja, hogy az Egyenlítői Ruhr-vidéken soha nem fognak ilyesmit találni.

Napjainkban a bácsikám országirányítási módszereit és praktikus szemléletét egyre több ország vezetője tekinti követendő példának. A korrektség, mint fogalom egyre inkább kiszorul a politikai gyakorlatból, helyét a sokkal eredményesebb hazudozás, felelőtlen ígérgetés veszi át.

Nagybátyám, Walter Shahid von Dortmund, az Egyenlítői Ruhr-vidék köztársasági elnöke kétségtelenül nagy szerepet játszott a mára teljesen elavult politika korrektség lerombolásában és egy új, modern, jól jövedelmező politikai szemlélet kialakításában.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7811950129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.11.12. 13:59:41

Lásd az alábbi írást egyebek mellett arról, hogy miért nehéz az igazság kimondása, illetve, hogy hogyan lehet felvilágosultan beszélni, ha csoportok jellemzéséről van szó. (Nemek, rasszok, stb...)

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid069

(A legfelső sor a kép tetején, "A csoportok problémáinak kezelése". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Ajánlom még belőle idevágólag az "Attitűdök, sztereotípiák, előítéletek" című részt.)

prolee 2016.11.12. 14:31:24

Valaki röviden összefoglalná a post mondanivalóját? Odáig jutottam, hogy: "Jóval könnyebb közvetlenül az emberek szemébe hazudni, majd később mindent letagadni, amikor ez hasznosnak bizonyul, mint meggyőzni őket az igazságról és annak következményeiről."

Sok csalót láttam a tárgyalóteremben, akik pillanatok alatt meggyőzték áldozataikat az "igazságról" és annak következményeiről.
Engem is pillanatok alatt meg lehetne győzni, ha valaki öt mondatban elmondaná végre, hogy pl. mért jó az nekem, ha befogadom a ki tudja honnan jött ki tudja kiket.
Mert eddig erről az igazságról csak annyit hallottam, hogy be kell fogadni mert csak, különben náci vagyok.
Miért jó az nekem, ha atomerőművet építünk. Mert erről az igazságról eddig csak annyit hallottam, hogy építeni kell, mert csak és kuss, mert titkos.
Miért jó az nekem, ha IMF hitelt veszünk fel?
Miért jó az nekem, ha stadiont építünk?
Miért jó az nekem, ha kötelező a nyugdíjmegtakarítás BÁRMELY formája?
Miért jó az nekem, ha olimpiát rendezünk?
stb.

vargánya 2016.11.12. 15:02:04

@prolee: "Valaki röviden összefoglalná a post mondanivalóját?"
Hát hallod, a címéhez (polkorrekt), nem sok köze van.
Leginkább egy zavaros hablatyolás. Csak arra nem kapunk választ itt sem, hogy a "szent PC" normarendszere honnan ered, miféle "konszenzus" (kohnszenzus?) nyomán lehet/lehetett ránk kényszeríteni? Amúgy nagyjából tudható: a nyugati 68-asok balos, doktrínér, életidegen szubkultúrájából nőtt ki. Amint részesei lettek a médiahatalomnak, + felsőoktatás + filmvilág ...,orvelli véleményterrort gyakorolva erőltetik a "szabad világra" az új vallást.

Viharkabát 2016.11.12. 15:23:02

A szatíra túlbiztosított fegyver, csak bizonyos IQ felett sül el. Kérdésem tehát: minek kommentel az ,aki nem érti,mit is olvasott?

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.12.03. 08:01:38

@prolee: A poszt kifiguráz néhány közszájon forgó politikai hazugságot, melyek tök véletlenül baromi erős hasonlóságot mutat pár a mai magyar közbeszédben elfogadott hazugságokkal. Személy szerint ezeket én szimplán hazugságnak és egyszersmind bevett a propaganda-üzenetnek tartom, és nem a nem PC beszéd kategóriába. A pc beszédről elsőre az jut eszembe, hogy ha magyar jobboldali vagy, akkor kötelező kör a pc beszédet a modern világ legnagyobb fenyegetésének tartanod. Én pl. ezt nem értem, hogy miért van.

"mért jó az nekem, ha befogadom a ki tudja honnan jött ki tudja kiket."
Sok oka lehet, én nekem van a fiókban egy három oldalas írásom, hogy miért. Az nem szerepel közöttük, hogy ha elsőre nem tetszik a gondolat, akkor náci vagy.
"Miért jó az nekem, ha atomerőművet építünk. " Hogy most építünk, az neked nagyon nem jó. Tíz év múlva, meg lehet, hogy már jó lenne. (Paks 1 üzemképességéig, ami 2035-ig tart (legalább), felesleges az újabb erőmű. )
"Miért jó az nekem, ha IMF hitelt veszünk fel?" Az csak akkor jó, ha csődbe akar menni az országod.
"Miért jó az nekem, ha stadiont építünk?" Ilyen mennyiségben nem jó, mert vannak sokkal fontosabb dolgok, amire költhetnék a pénzed.
"Miért jó az nekem, ha kötelező a nyugdíjmegtakarítás BÁRMELY formája?" Mert enélkül öreg korodra az éhendöglés valószínűsége elfogadhatatlanul megnő.
"Miért jó az nekem, ha olimpiát rendezünk?" Nem annyira jó, mert általában ráfizetéses, itt nálunk meg ráadásul nagyon korrupt az új berendezkedés is, ami még pazarlóbbá teheti az egészet. (A régi is az volt, csak máshogy, nem ennyire szisztematikusan volt az.) Cserébe... meg valamiféle nemzeti büszkeség, szórakozás (annak elég drága formája.)

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.12.03. 08:13:00

Helyesen egy mondat, volt több is:
A poszt kifiguráz néhány közszájon forgó politikai hazugságot, melyek tök véletlenül baromi erős hasonlóságot mutatnak, pár a mai magyar közbeszédben elfogadott hazugsággal. Személy szerint ezeket én szimplán hazugságnak és egyszersmind bevett a propaganda-üzenetnek tartom, és nem a PC beszéd kategóriába sorolom. Sőt szerintem a PC beszéd más. De kábé a PC beszédről elsőre az jut eszembe, hogy ha magyar jobboldali vagy, akkor kötelező kör a PC beszédet a modern világ legnagyobb fenyegetésének tartanod. Én pl. ezt nem értem, hogy miért van.

"mért jó az nekem, ha befogadom a ki tudja honnan jött ki tudja kiket."
Sok oka lehet, nekem van a fiókban egy három oldalas írásom (és még nincs kész), hogy miért lehet értelme befogadni bevándorlókat. Az nem szerepel az érvek között, hogy ha elsőre nem tetszik a gondolat, akkor náci vagy.
"Miért jó az nekem, ha atomerőművet építünk. " Hogy most építünk, az neked nagyon nem jó. Tíz év múlva, meg lehet, hogy már jó lenne. Paks 1 üzemképességéig, ami 2035-ig tart (legalább), felesleges az újabb erőmű.
"Miért jó az nekem, ha IMF hitelt veszünk fel?" Az csak akkor jó, ha csődbe akar menni az országod.
"Miért jó az nekem, ha stadiont építünk?" Ilyen mennyiségben nem jó, mert vannak sokkal fontosabb dolgok, amire költhetnék a pénzed.
"Miért jó az nekem, ha kötelező a nyugdíjmegtakarítás BÁRMELY formája?" Mert enélkül öreg korodra az éhendöglés valószínűsége elfogadhatatlanul megnő.
"Miért jó az nekem, ha olimpiát rendezünk?" Nem annyira jó, mert általában ráfizetéses, itt nálunk meg ráadásul nagyon korrupt az új berendezkedés is, ami még pazarlóbbá teheti az egészet. (A régi is az volt, csak máshogy, nem ennyire szisztematikusan volt az.) Cserébe... meg valamiféle nemzeti büszkeség, szórakozás (annak elég drága formája.)
süti beállítások módosítása