Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

Paranormális ingatlanszakértők

2017. január 07. - Toadwart66

oqzvzjwdntsf8oqwjn1yma_r.jpg

Kimondottan puritánok

A Cinege utca és a Csipke utca sarkán látsz egy kalotaszegi kaput. Megnyomod a csengőt, bemész. Öt gyereket találsz, egy kedves asszonyt, szerény villát. Ha csak ezt látnám, a személyes környezetet, nekem elég lenne, hogy lássam azt is, lakója mit gondol az életről, a jövőről.” (Makovecz Imre, 2010. március)

Tuzson Bence leszögezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová.” (Megalapozatlan a hír a Miniszterelnökség Várba költözéséről)

Próbálja csak meg valaki a gyakorlatban is kipróbálni a mérgében megboldogult Makovecz Imre szíves ajánlását. Lassan, óvatosan közelítse meg a Cinege utca és a Csipke utca sarkán szerénykedő villát, aztán kezdje el nyomkodni a kalotaszegi kapun található csengőt. Még feleszmélni se lenne ideje, máris a földre teperve találná magát. Öt, állig felfegyverkezett gyerek hancúrozna rajta pajkosan, abból a célból, hogy kedvesen ártalmatlanná tegyék őt. Ki tudja mennyit lehet manapság kapni egy ilyen csengőnyomogatási kísérletért, ha azt a bíróság szíves-örömest, terrorcselekménynek nyilvánítja? Legkevesebb tíz évet. Ennyi bőven elég lenne mindenki számára, hogy ő is belássa, a ház lakója mit gondol az életről, a jövőről és a paranoiáról.

Ráadásul még azt sem lehet pontosan tudni, hogy egy adott időpontban Mészáros Lőrinc éppen melyik szerény gabonatárolójába kell annak becsengetnie, aki a miniszterelnökkel szeretne parolázni, és bókolni az említett kedves asszonyka főztjének. Ilyen, kissé bizonytalan tulajdonosi háttérrel rendelkező, de szigorúan őrzött objektumból van egy rakás mindenfelé. Hivatalosan ugyan nem léteznek, de akit érdekelnek a paranormálisan viselkedő ingatlanok, az járjon utána a kérdésnek. Hivatkozzon nyugodtan arra, hogy Makovecz Imre küldte őt, egy hétvégi szeánszon való találkozásuk alkalmával.

Nem lesz könnyű feladat Orbán Viktor nagyjából 30 milliárdba kerülő „nem költözését sehová”, mint puritán cselekedetet beállítani, de kellő elszántsággal minden sikerülhet. Kivéve egy jól védett kalotaszegi kapu csengőjének megnyomási kísérletét.

Orbán Viktor túlzásba vitt szerénysége kezdi megközelíteni a 2006-ban váratlanul elhunyt Saparmyrat Ataýewiç Nyýazow Türkmenbaşy-ét.

Tuzson Bence, aki a foglakozására nézve kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, valami olyasmit is elárult puritán jellegű telefonbeszélgetése során, hogy „Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök »közismerten puritán berendezésű«, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így »semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség«.” Egy kis glettelés imitt-amott, a randa foltok eltüntetése, néhány műanyag tipli a falba, a vízcsapok megbőrözése, pár konnektor felszerelése, új villanykapcsolók beszerzése. Talán ilyesmik.

A szóban forgó épület – amelybe a puritán életvitelű Orbán Viktor nem költözik be – a felújítása után huzamosabb ideig mindenki számára megtekinthető lesz. Valószínűleg csak be kell csengetni a kapun azzal, hogy megjöttünk puritánságot nézegetni.

Tuzson államtitkár azt is megtelefonálta az MTI-nek, hogy a Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban semmilyen döntés nem született. Ez így, önmagában, elég fenyegetően hangzik. Az adófizetők már eddig is 21 milliárd forinttal kedveskedtek Orbán Viktornak azért, amiért nem költözik sehová. Ezt nagyvonalúan megtoldották 3,9 milliárddal a belsőépítészeti megoldásokra. Ehhez jön még a puritán jelleget kellőképpen kihangsúlyozandó műtárgyakra 1 milliárd forint.

A szerény, de megfelelően ízléses bútorzat beszerzéséhez ezek szerint szükség lesz még pár milliárdra.

Sokkal olcsóbb, szerényebb megoldás lett volna, ha miniszterelnök közvetlenül, a Cinege utcától nagyjából 1.618 kilométer távolságra található Buckingham-palotába nem költözött volna be. Az ugyanis elég szépen be van rendezve, a királynő pedig már 90 éves és a puritán szóhoz hasonlóan, erősen gyengélkedik.

A bejegyzés trackback címe:

http://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9212106519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.