Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Én vagyok én, te vagy te...

2017. február 20. - Toadwart66

blaamtjumnnxdizizpgo-a_r.jpg

Nosferatu, eine Symphonie des Grauens

„266 151 hülye már biztosan van ebben az országban a Békemenet egyik fő szervezője, Stefka István szerint.” (A Békemenet egyik főszervezője szerint mindenki hülye, aki aláírta a Momentum kezdeményezést)

„Békemenet egyik fő szervezője”  részéről ez bizony rendkívül óvatos becslés. A valós szám ennél nagyságrendekkel magasabb lehet. Egyes vélemények szerint a hülyék száma nagyjából megegyezik azokéval, akik még mindig hisznek Orbán Viktornak és lelkesen támogatják pártját, jobban mondva sikeres vállakozásait.

Ezen nézet szerint Magyarország lakosságának úgy 33 százaléka makokogó idióta. Grandiózus mennyiség. Ebbe a társaságba beletartoznak a Békemenet fő és helyettes szervezői, valamint a tisztelt megjelentek. Egy ilyen hatalmas, eszetlen tömeggel bármikor, simán fényes győzelmet lehet aratni. Ennek a szemléletnek legjelesebb képviselője Orbán Viktor, aki ügyesen ki is használja szavazótáborának rendíthetetlen elmebeli hiányosságait. 33 százaléknyi, gránit szilárdságú biztonság a mai bizonytalan, málladozó világban hatalmas érték. Ők azok a jámbor lelkek, akiket fikarcnyit sem zavar az, hogy 36,5 milliárd forintot kidobtunk egy olyan olimpiára, melynek megrendezésére esélyünk sem volt. Emiatt teljes joggal tekinthetők annak, amik. A magyar nyelvben rengeteg kifejezés áll rendelkezésre ennek meghatározására, melyekből alkalomadánt bárki kedvére válogathat.

Más vélemények szerint inkább annak a 28 %-nak vannak súlyos mentális problémái, akik más pártokat támogatnak. Ők azért nagyon hülyék, mivel nem veszik észre az árnyékkormányokat, Soros György és a „tudodteazthogykik” ármánykodásait, hazánk majdan fényesen felfelé ívelő pályáját, az egyszemélyes demokrácia előnyeit, a nyugati országok halálsikolyait, valamint a felcsúti kisvasút utazóközönségét.

Jelentős számban élnek az országban olyanok is, akikről nem lehet pontosan tudni, hogy miért annyira hülyék amennyire. Egyrészt nem hajlandók elmondani a véleményüket, másrészt egyáltalán nem érdekli őket az, hogy éppen ki nézi őket hülyének. Az évek során már megszokták ezt és nem sokat törődnek vele. A legnagyobb gond velük kapcsolatosan az, hogy hagyják a hülyéket dönteni maguk helyett.

Ha ezeket a százalékokat gondosan összesítjük, akkor 99 %-ot kapunk. Ezek szerint Magyarországon marad még nagyjából 1 százaléknyi ember, azaz úgy 100.000 fő, akiket senki sem néz hülyének. Őket kellene valamilyen módszerrel előkeríteni, mivel rendkívül eszes társaságról lehet szó. Sajnos azonban még közöttük is akadhatnak néhányan, akik valamilyen megfontolásból I. Ferenc József ő császári és apostoli királyi felségét látnák legszívesebben a magyar miniszterelnöki trónon.

Az egymást tökéletesen hülyének nézők tábora ezek szerint nagyjából lefedi az egész lakosságot, ami nagyon sok mindenre magyarázatot ad. Legfőképpen azt lehet levezetni belőle, miszerint azért nem megy az ország semmire, mivel a népesség legfőképpen mások hülyeségén szórakozik. Aki okos, az ezt kihasználva azt csinál, amit csak akar. Kedvére fosztogathat, építgethet, rombolhat, gazdagodhat, országot értékelhet. A bűnöket az ostobaság jótékony homálya szemérmesen elfedi. (Lásd részeletesebben: homály ökör)

Ellenben! Tegyük fel azt a forradalmi tézist, miszerint léteznek olyan teremtmények, akiket rendkívüli módon zavar az, ha az az aktuális elit gyengeelméjűként kezeli őket. Ebben az esetben ők már nem is annyira hülyék. Stefka István számára ebben az a szomorú, hogy ő ebbe a táborba még a rendszerváltás előtt sem sorolhatta be magát. Szívesebben tartózkodott a párthű hülyék között, mivel az jóval kifizetődőbb volt számára. Ebből a szempontból tehát nem lehet őt teljesen hülyének tekinteni. Ha valamikor feladná az elveit, és nem mindig az ostobák között keresné a boldogulását, akkor viszont hülye lenne. Feloldhatatlan dilemma.

Stefka számára a legjobb az lenne, ha elhagyná az országot. Idegenhonban feltehetően nagyon kevesen néznék őt tökéletesen eszetlennek. Elmebéli menekültként dúlt lelke megnyugvást találna és nem beszélne ilyen óriási hülyeségeket:

„Nem biztos, hogy majd adandó alkalommal nem lesz szükség Békemenetre. Méghozzá olyan Békemenetre, ami végleg elveszi a kedvüket ettől az egész Magyarország elleni kampányolástól.” (Stefka István, rendezvényszervező)

Hogy ki, kinek, mitől, mennyire, meddig venné el a kedvét, nem tudható. Ha azonban összejönne a békemenetes harci felvonulás, a „Békemenet egyik fő szervezőjének” minden valószínűség szerint, "adandó alkalommal" sikerülne kirobbantania a fővárosban egy látványos tömegverekedést. Ennek elkerülése érdekében a félelmetesnek ígérkező elrettentést – a hangulatos évértékelő farsangoláshoz hasonlóan – érdemes lenne gondosan elszigetelve, zárt térben lebonyolítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2412274715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2017.02.21. 07:59:48

Kit érdekel egy komcsi köpönyegforgató csökevény véleménye? Stefka azon elvtelen tartás nélküli férgek egyike, akik bármikor bárkinek lemennek kutyába, csak hasznuk legyen belőle.

VaradiJanos 2017.02.21. 08:13:56

Tévedett, mert a tényleges hülye-szám megismeréséhez elobb le kell majd vonni azok plusz szignóját aki több pultnál is aláírt nagy leljesedésében.

funfun 2017.02.21. 08:27:09

Stefka elvtárs csak azért fogadta el az átkosban a kitüntetést, hogy belülről bomlasszon. És csak megtévesztésből viselkedett hithű komcsiként, valójában ő már akkor is nemzeti keresztény volt.
vastagbor.atlatszo.hu/2016/08/23/stefka-istvan-lapigazgato-elvtars/

conchita wurst 2017.02.21. 08:32:10

nem hülye aki aláírta a nolimpiás tematikát

de a poszter hülye

Brained 2017.02.21. 08:34:19

Magyarországnak mindig nagy tehertétel volt az, hogy az ország egyik fele hülyének, hazaárulónak, és egyéb módon aljasnak és gonosznak nézte a másikfelét. Így aztán nálunk sohasem jöhetett létre a tézisből és antitézisből a szintétis.
Nem csoda, hogy mindig szájtátva és írigykedve nézzük a szintézisre képes kultúrák (népek) sikereit és sikeres megoldásait.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.21. 08:47:35

@Brained: És az árok az ilyen kijelentésekkel csak mélyül tovább. A fidesz hatalomszerzése is erről szólt, 2002-től kezdve ásták az árkot. És persze az akkori inkompeten hatalom ezt nem tudta kezelni, hozzteszem én sem tudom, hogy miként lehetett volna kezelni egy mindent élből elgáncsoló, folyamatosan hazaárulózó, a nem rájuk szavazókat nem is magyarnak tekintő ellenzéket kezelni (a zártosztályon kívül), de ez nem is az én szakmám.

Netuddki. 2017.02.21. 08:48:05

Na és akik megszavazták a tolvajoknak a 2/3-ot, az smafu?

conchita wurst 2017.02.21. 08:56:08

@Brained: mint pl. amerikában is mennyire szintézis van a demokraták meg a repek között, meg a négerek és a fehérek között, meg a fegyvert nyíltan és rejtve hordók között

a számat eltátom

conchita wurst 2017.02.21. 08:57:17

@Csuvakka a migráns vuki: ma már nincs az ároknak jelentősége hisz a ballenzéket megsemmisítettük

legális 2017.02.21. 09:04:44

Amíg az ilyen ballib blogokban nem lehet 10 kommentet átpörgetni a FideSScsürhe kifejezés nélkül, akik Orbán seggéből nem tudják kihúzni a fejüket, teljesen fölösleges ilyen témát elővenni, meg kiakadni Steffka véleményén.
Talán kezdhetnéd, kedves blogíró, saját hitbéli társaid megfékezésével, kulturált megnyilvánulásokkérésével, azután esetleg lehetne szó arról, jogos-e Steffka véleménye.

rasztaszív 2017.02.21. 09:08:55

@legális: csak nem hiányzik a pc?egyem a szívedet...:)

Behajtó70 2017.02.21. 09:10:53

Ti meg folyamatosan hülyézitek, széljobbozzátok azt két-három millió embert, akik a kormányra szavazott. A demokratikusan megválasztott kormányt ekézitek, hülyézitek. Ja, azt szabad?

Mejetek a PICSÁBA! Ahogy Brian mondaná.

rasztaszív 2017.02.21. 09:13:26

@Behajtó70: na,a másik...azt már hallottad,hogy más szemében a szálkát...?

Attilajukkaja 2017.02.21. 09:19:04

@conchita wurst:
"a poszter hülye"
Én nem látom, milyen poszterről van szó?

ulpius66 2017.02.21. 09:21:39

Szerintem sem szimplán hülyék az aláírók, hanem totál hülyék!

Ezek tényleg azt hiszik, hogy az aláírásukkal több lesz a fizetésük, vagy jobb lesz Magyarországon az oktatás vagy az egészségügy, vagy kevesebbet fog lopni a Fidesz.......vagy az aláírásukkal mentik mag a magyar gazdaságot a csődtől???????????

Ezek TÉNYLEG TOTÁL HÜLYÉK!

Teljesen nyilvánvaló, hogy egyben hazaárulók is, elárulták a magyar törekvéseket az olimpia megrendezésére, amit a Magyar Parlament, Budapest, a Nemzeti Olimpiai Bizottság, és minden jóérzésű magyar támogatott.......

2017.02.21. 09:21:56

@Behajtó70: Hát öreg, még tanulj egy keveset, mert sötét vagy. Nem kicsit, nagyon nagyon !
Itt Stefka "munkásőr elftársat, hű seggnyalót " ekézik. Azt aki mondákat írt és reglt a kommunizmusról, arról ami csak Romániában épült, Nicolae és Elena idejében.
De ha neked ő---mármint Stefka munkásőr --, a demokratikusan megválasztott kormány, akkor már bocsánat, de ha akkora szarvad nőne, mint amekkora barom vagy, egy helyben állnál, mert az Univerzumban nem tudnál megfordulni !
Ám ne add fel, tanulj, még lehet belőled miniszter is !.

sZulamith 2017.02.21. 09:23:14

Erre mondom én, hogy ennél már nincs lejjebb. Csak egyet nem értek ezeknek az embereknek akik csak drasztikus módban tudják magukat kifejezni mi bajuk van.
Ők nem számolják, hogy mennyi a gázszámla, marad-e pénz a következő hónapra. Talán ha letérnének az autópályáról, és tömegközlekedési eszközzel járnának, nem toronyból néznék az istenadta népet, másként gondolkodnának.
A lehülyéző nincs egyedül. Csak a tegnapi parlamenti ülésen elhangzottakra kell gondolni, micsoda "kulturált szinten" mentek a hozzászólások Sajnos nem látszik változás, mert a jövő miniszterelnök jelöltje sem a diplomatikus fogalmazás atyja.
Különben a poszt tökéletes.

ulpius66 2017.02.21. 09:24:00

Milyen érdekes, hogy Párizsban nincsenek ilyen vadbarmok, mint a budapesti aláírók, pedig joggal feltételezhető, hogy Párizsban sem mindenki örül az Olimpiának......

ulpius66 2017.02.21. 09:25:49

@sZulamith:

Hozzászólásoddal ismét bebizonyÍtottad, TE VAGY A FŐHÜLYE!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2017.02.21. 09:28:05

Kedves ballibsi elvtársak!

Kérlek, írjátok mán le egyszer végre normálisan, hogy mért vagytok az Olimpia ellen.

Köszike!
(az nem ér, hogy a Fidesz lopni fog, meg az ország csődbe fog jutni......)

ulpius66 2017.02.21. 09:30:01

Az is nagyon érdekes, hogy a párizsiak nem akarnak népszavazást az Olimpiáról......vagy minden városban legyen népszavazás róla, vagy NE LEGYEN SEHOL!!!!!!!!!!!!!!

dunántúli gyerek 2017.02.21. 09:31:21

@sZulamith: orbán hihetetlenül diplomatikus ember

Attilajukkaja 2017.02.21. 09:31:34

@sZulamith:
"A lehülyéző nincs egyedül. Csak a tegnapi parlamenti ülésen elhangzottakra kell gondolni, micsoda "kulturált szinten" mentek a hozzászólások"
Mit vársz egy olyan "elittől", amelynél a korrektség egy szitokszó? Akiknél a magas kultúra a stadionban való szotyolázás? Akik vak komondorokat tartanak házőrzőként? Akik támogatják azon választóikat, akik inkább ölre mennek, fizikailag bántalmazzák az aktivistákat, nehogy összegyűljön egy népszavazáshoz szükséges mennyiségű aláírás. Folytassam?

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 09:32:08

@VaradiJanos: "Tévedett, mert a tényleges hülye-szám megismeréséhez elobb le kell majd vonni azok plusz szignóját aki több pultnál is aláírt nagy leljesedésében."

Te semmirekellő gyurcsányista, te csak a ti ballib aktivistáidat hülyézd le, ne a mieinket!

Ha nem Soros ügynök álmagyar lennél, akkor neked is hazafias kötelességed lett volna hogy 26 helyen aláírj, hogy igy verd vissza a liberálisok támadását a mi nemzeti ügyünk ellen.

Amúgy Stefkának igaza van, mindenki aki megfúrta Orbán Viktor tervét hogy olimpiai nagyhatalom leszünk az hazaáruló, Soros ügynök és liberális!
Itt már csak egy kiadós békemenet segít, hogy Orbán Viktor végre leszámoljon a civilekkel és rendet rakjon az ő országában.

Gyertek szombaton Békemenetre a Lendvai utcába!

2017.02.21. 09:32:46

@ulpius66: Milyen magyar törekvésre gondolsz ? Mert a Törekvés SE már megszünt ! Az ma már Felcsúti Kisvasút zRT .

A magyar parlament pedig megérett arra hogy Orsóssal az élen , irány a közmunkaprogram, amit Farkas Flóri vezet majd . Rabláncon !!!!

Attilajukkaja 2017.02.21. 09:32:50

@ulpius66:
"az nem ér, hogy a Fidesz lopni fog, meg az ország csődbe fog jutni.."
Ja, hogy kicsire nem adunk? :o))))

wolves84lb 2017.02.21. 09:41:03

@legális: nem ártana elolvasnod a posztot, és a hozzászólásokat is, fideszgecikém...
A tiéd volt a 10.komment, és az általad említett kifejezést még senki sem használta. Eddig.

Na takarodj vissza orbán seggébe, a fideSScsürhés társaid közé...steffka bolsevik pistikévél együtt.

wolves84lb 2017.02.21. 09:43:22

@Behajtó70: miért, egy demokráciában nem szabad a demokratikusan megválasztott kormányt "ekézni"? Áruld már el, mégis mi a kurva anyádat csinált a fidesz és a fideszes csürhe az emútnyócév alatt? Hogy komolyan van bőr a retkes hazaáruló román cigány pofádon EZT felhozni???? Údepofánbasználak...

wolves84lb 2017.02.21. 09:45:38

@ulpius66: nem, te ostoba fasz. Nem gondoltuk ezt. Csupán azt gondoltuk, kérdezzék már meg az embereket arról, akarják-e, hogy ti, a fideszgecik ellopjatok tőlünk olyan 5-8000 milliárdot.

Kurva anyád, hogy köpött volna inkább ki, mikor megbaszta 3 román kecskepásztor...

gyurmicsek 2017.02.21. 09:45:57

@ulpius66: Valaki leírhatná először, hogy miért jó az Olimpia. Mennyibe fog kerülni stb.
Meg, hogy miből fizetnék? Hitelből? Nem azért váltottuk le Gyúcsányt, mert eladósította az országot? És rre válaszul, ravaszul felveszünk még hiteleket? Ez igen elvtársak!

wolves84lb 2017.02.21. 09:47:27

@ulpius66: azért nem akarunk, te köcsöggeci, mert a fidesz lopott, lop és lopni fog, és emiatt az ország csődbe fog menni. Ja, és ballibsi a retkes geci kurva anyád, te patkány fideszzombi.

dunántúli gyerek 2017.02.21. 09:49:53

@gyurmicsek: Ok, de ez vicc.

Csótány a munkanélküliség emelését is hitelből csinálta, meg Megyó is.

Orbán meg a hitel visszafizetése mellett teremtett itt rengeteg munkahelyet.

Szóval mindent lehet jól meg rosszul is csinálni.

dunántúli gyerek 2017.02.21. 09:51:27

@wolves84lb: Úgy volt hogy már az IMF kirúgásakor is csődbe kellett volna menni az országnak, meg amikor a 23 millió románt vártátok, akkor is. S mégcsak a bankok sem mentek el.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.02.21. 09:52:57

266 151 = Magyarország lakosságána 33%-a? Huha. Van baj.

ulpius66 2017.02.21. 09:53:05

MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK!

IMMÁRON ODA JUTOTT A MAGYAR GAZDASÁG, HOGY EGYIDŐBEN TUDUNK OLIMPIÁT RENDEZNI BUDAPESTEN, ÉS FELÉPÍTENI PAKS - II.-T!!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!
(aki pedig ezek ellen van az hazaáruló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.02.21. 09:53:39

@wolves84lb: csődbe gyurcsány apád alatt mentünk majdnem, libsike

Macropus Rufus 2017.02.21. 09:54:15

@Behajtó70: 2002 után voltam striga, nyű, lumpenproli, lámpavasra való, hazaáruló stb.
Ezt mind a jobboldal mondta 2002 után a baloldalra. Meg, hogy genetikailag kódolva van bennünk, hogy a nemzetre rontunk meg ilyesmi. Szóval a ki kezdte kérdés eldőlt: a Viktor amint el bukta a hatalmat a Fidesz átment az arogáns faszok gyűjtőhelyébe és csupa ilyen szép kijelentést tettek a baloldalra. Szóval ha az nem zavart téged, akkor azt se zavarjon, hogy csürhézzük a Fideszt-t meg úgy általában az egész jobboldalt.

Attilajukkaja 2017.02.21. 09:55:16

@enpera:
"266 151 = Magyarország lakosságána 33%-a?"
Valamit NAGYON félreértettél.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.02.21. 09:55:34

@wolves84lb: csődbe gyurcsány apád alatt mentünk majdnem, libsike

ulpius66 2017.02.21. 09:56:42

portfolio.hu
(gyengébbek kedvéért: ballibsi gazdasági portál........)

"Egy minapi elemzésünkben már rámutattunk arra, hogy az idei 2700 milliárd forintnyi uniós kifizetéssel (ami az idei becsült GDP kb. 6,5%-a) milyen kifizetési pálya kalkulálható a következő évekre az EU-pénzeknél. Az ezt követő évekre azzal kalkuláltunk, hogy 2018-ban 2600 milliárdos (a lendületesen növő GDP 6,4%-a), 2019-ben pedig 2000 milliárdos lesz a kifizetés (4,6%)"

Mennyibe kerül az Olimpia?????

Zacskóstej 2017.02.21. 09:57:03

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: "Itt már csak egy kiadós békemenet segít, hogy Orbán Viktor végre leszámoljon a civilekkel és rendet rakjon az ő országában."

1. Ez nem a viktorod országa. Ez minden magyar ember országa.. Felejtsétek már el ezt hogy kisajátítotok egy országot. "Aki magyar az....." Annyira gusztustalan és behódoló ez a stílus ahogy írsz róla. Mint valami kivert kutya.

2. Sose értettem ezt a békemenet dolgot. Azt írod hogy már csak az segít. Ez miben nyilvánulna meg? Megveritek az összes aláírót? Szétvertek valami ellenzéki székházat? Felvonulnak esetleg veletek a kubatov féle kopaszok is?

Jakab.gipsz 2017.02.21. 09:58:05

Kösz Katinka kösz Son az Olimpiát, ti kezdtétek a sport demokratizálását!

Kösz a széttépett szerződést, kösz a média szereplést, cuki kis jópofák vagytok, sajna korpaközé keveredtetek, észre sem vettétek, ti voltatok a főpróba!

Most miért hallgatok?

ulpius66 2017.02.21. 09:58:49

@enpera: "@wolves84lb: csődbe gyurcsány apád alatt mentünk majdnem, libsike"

N/A!!

Hagyd ezt a farkasos gyereket!

Látod, még ő is kikéri magának, ha libsized!
(mondjuk én kifejezetten sértésnek venném, ha rám azt mondanák, hogy libsi vagyok....)

dunántúli gyerek 2017.02.21. 10:02:30

@Macropus Rufus: Azok a baloldalra tett kifejezések a valóságot tükrözik. Szerencsére soha többet nem kormányoztok magyarországon, vagy legalábbis a következő megszállásig biztos nem.

ulpius66 2017.02.21. 10:04:10

Teljesen igaza volt Orbánnak, amikor azt mondta, hogy az Olimpia ellenzői hazaárulóK!!!!!!!

Az a hazaáruló, aki külföldiek, elsősorban a liberál-fasiszta SoroSS elvtárs pénzén a magyar érdekek ellen cselekszik!

Az meg mán csak hab a tortán, hogy a Momentumosokat az Olimpia elleni hisztijükkel a Párizsi olimpia szervezői pénzelték!!!!!!!!!!!!!!!!

Az a sok vadbarom budapesti állat meg jól bekapta a külföldi ügynökök csöcsét, és itta a sok magyargyűlölő szövegüket!!!

AKI ALÁÍRTA HAZAÁRULÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:04:12

@Jakab.gipsz:
"Most miért hallgatok?"
Miért, mit vársz tőlük? Már régen megmondták, hogy ők az LA olimpiát támogatják. Azóta pedig dolgoznak, teszik, amit tenniük kell.

n3spr3ss0 2017.02.21. 10:04:19

@Behajtó70: Pedig azok vagytok.Akik el akarnak költeni egy olimpiára 12 billió forintot /valós számítás,szemben a kormány által közölt 770 milliárddal/,azok valóban sík hülyék.Ja,valójában egy forint sincs rá.

n3spr3ss0 2017.02.21. 10:05:05

@ulpius66: Te is bekaphatod,oszt jó napot!

n3spr3ss0 2017.02.21. 10:05:49

@dunántúli gyerek: Újra behívjátok az oroszokat?

gyurmicsek 2017.02.21. 10:06:11

@dunántúli gyerek: Ok, akkor mondok mást. Amíg nem lesz olyan közbeszerzési törvényünk, hogy ne egy ember nyerje az összeset vagy 2 here alkult cégek nyernek, addig nem érdemes semmibe belekezdeni. A Fiidesznek lenne lehetősége erre, de érhetően nem teszi meg. Ebből a szemponból tök mindegy ki van kormányon ezt ki kellen kényszeríteni a politikától, hogy tegye rendbe. Egy normáli átláthatóság nélkül nincs bizalom, és nincs összefogás sem.

Szabványok 2017.02.21. 10:08:15

@ulpius66: A válasz egyszerű. Mivel Franciaország tízszer akkora, a GDP-je harmincszorosa a magyar GDP-nek, nincs elmaradva az infrastruktúrája (A TGV 50 éve 200km/h felett száguld!), ezért Franciaországnak, az átlag franciaának nagyon kicsi terhelés az olimpia. Egy átlag francia éves jövedelmének 1%-a elég ha elmegy egy olimpiai különadóra, abból kacagva finanszírozható.
Nálunk jóval drágább lesz, mert korrupiósabb ország vagyunk, mertinfrastruktúránk a béka segge alatt van. Mondjuk kétszerese. A teljes GDP 1/30, teát nálunk 60% olimpiai adót kell bevezetni egy évre ahhoz, hogy olimpiai legyen.
A franciák azt mondják, nekik megéri az éves jövedelmük 1%-a az olimpiára.
A magyarok azt mondják: nem akarok olimpiát az éves jövedelmem 60%-ért.
Ilyen egyszerű!
(Lehet hogy a számok nem pontosak, de a nagyságrendek stimmelnek.)

dunántúli gyerek 2017.02.21. 10:09:49

@n3spr3ss0: Az a komcsik müfaja. Ők behívnak akárkit, aki hatalomba teszi őket, szovjet, soros, tökmind1.

Zacskóstej 2017.02.21. 10:11:38

@ulpius66: "Az meg mán csak hab a tortán, hogy a Momentumosokat az Olimpia elleni hisztijükkel a Párizsi olimpia szervezői pénzelték!!!!!!!!!!!!!!!!"

Mutass MÁÁÁN valami forrást erről a párizsi pénzelésről. Esetleg a Kennedy gyilkosságról is tudsz máán valami okosat?

Toadwart66 2017.02.21. 10:11:56

@ulpius66: "Kérlek, írjátok mán le egyszer végre normálisan, hogy mért vagytok az Olimpia ellen."
"Kedves ballibsi elvtársak!

Kérlek, írjátok mán le egyszer végre normálisan, hogy mért vagytok az Olimpia ellen."

Mivel az olimpia dögunalmas és a Fidesz lopni fog.

Ha komolyan akarod tudni, akkor nézd meg Bécs tömegközlekedését, aztán Budapestét. A MÁV kocsik koszosak az ÖBB-sek nem. Az utak nálunk kátyúsak, Ausztriában nem. Az nem ér, hogy majd az Olimpiára csillogni-villogni fog az egész ország, mivel ez lehetetlen. A Várkert Bazár is nagyon nehezen jött össze. Magyarország jelenlegi, lerohadt állapotában még egy Szpartakiád megrendezésére is alkalmatlan. Még a fideszes főmajmok is tudták, hogy esélyük sincs. Ennek ellenére 37 milliárdot azért kidobtak rá, lesz ami lesz alapon. Most valami mást kell kitalálniuk a pénzlenyúlásokra. Ügyes fiúk, megoldják. Emiatt igazán nem kell aggódnod. Az Vizes világbajnokság költségei is elszálltak valami miatt.

dunántúli gyerek 2017.02.21. 10:12:01

@gyurmicsek: miért kellene ezt kikényszeríteni a politikából? kinek?

Az emberek 98%-át soha egész életében nem érinti egy közbeszerzés se, se amerikában, se magyarországon. Az az urak dolga.

A kisember azt nézi, hogy mennyi a fizetése, milyenek az árak van-e munkája, milyenek az adók.

ulpius66 2017.02.21. 10:12:17

@Zacskóstej:

Húúúúúúú...zagykóstej, te aztán jó nicknevet választottál, mert abba több értelem szorúlt, mint beléd!!!!

Te TÉNYLEG SOKKAL HÜLYÉBB VAGY A SOKÉVI BALLIBSI ÁTLAGNÁL!!!!!

Na, de segítek, elmagyarázom!

A "@Ballib Cenzúrázók Réme 26" egy szemét ballibsi, kb. olyan hülye ballibsi, mint te vagy!!!

Ráadásul nicknév-tolvaj, mert a "@Ballib Cenzúrázók Réme 24" nemzeti érzelmű kommentelő nevét lopta el, csak a 24-et 26-ra változtatta, és a legtöbben, így te is beszoptad a baromságait!!!!!

Kedves ballibsik!!!!

Csevegjetek továbbra is egymással!!!!

olyan jó olvasgatni, hogy mekkora barmok is vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thunder_th 2017.02.21. 10:15:36

@ulpius66: Én aláírtam. És amíg az ilyen primitív senkiháziak, mint te ezért hazaárulóznak, az csak megerősíti, hogy jó döntést hoztam. Ennek maximálisan örülök, ugyanis az ilyen agyhalottakkal, értéktelen senkikkel mint te, soha nem akarok egy platformra kerülni. Már csak ezért megérte volna aláírni, hogy az ilyenek mint te eszeveszett vonyításban törjenek ki. Szerencsére emellett minden józan érv is az olimpia ellen szól.

ulpius66 2017.02.21. 10:20:11

@Toadwart66:

Kedves Popriscsin!

Köszönöm a választ!

Megnyugtattál!

Remélem olvastad, hogy 2017-2020 között csak az EU-tól mennyit lét kapunk....

"A Fidesz lopni fog......"

Húúúúú....Popriscsin! Te kis jövőbelátó!!!!

Szóval akkor szerinted:
1. 2024-ben is a Fidesz lesz hatalmon, és lopni fog.....
2. .. ha nem lesz Olimpia, akkor a Fidesz NEM fog lopni!!!!
(az meg, hogy az Olimpia "dögunalmas" nézőpont kérdése, mért ne lenne "dögunalmas" a párizsi olimpia.....vagy többet ne is rendezzünk olimpiát???......bár szerintem meg, az Olimpia hasznosabb az "EMBERISÉG SZÁMÁRA" mint mondjuk az ENSZ, és sokkal olcsóbb is....)

ulpius66 2017.02.21. 10:21:36

@Szabványok: Szóval, akkor az Olimpia rendezése a "gazdag országok kiváltsága????"

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 10:23:47

@ulpius66: "Kérlek, írjátok mán le egyszer végre normálisan, hogy mért vagytok az Olimpia ellen."

Hát itt fognak a liberális nihilsták csődöt mindani! Mert csak anny az érvük hogy azért kell olimpia, hogy Orbán az EU pénzek kifújása után is tudja lopni a közpénzeket Mészáros Lőrinc által.
Hát ezek a ballibek tényleg nagyon hülyék!

Majd azt gondolják hogy Orbán Viktor alatt a gyurcsányista cégek fognak lopni? Hát ezek tényleg hülyék. Orbán Viktor küldetése hogy végre felépítse a nemzeti nagytőkés osztályt, akik nem viszik ki a profitot az országból. Ha néha mégis kivisznek belőle valamit, azt se viszik túl meszzire, csak ide Horvátországba vagy Szerbiába. Ezek is majdnem Magyarország.

Orbán Viktor küldetése az, hogy az eredeti tőkefelhalmozás most már a magyar magytőkések zsebében valósuljon meg, mert csak ez a réteg tudja az országot tovább vinni a hátán. Szerencsére a nemzeti nagytőkésekből egyre több van, ezért a magyarok jóléte soha nem látott színvonalra emelkedett.

A külföldi statisztikák is ezt bizonyítják, a múltkor egy cseh blogger leplezte le, hogy ma már Magyarországra többen vándoroltak be, mint ki. Ezért is van munkaerőhiány országszerte, mert a bevándorolt majdnem 1 millió még nem beszél magyarul.

Az Ellenálló 2017.02.21. 10:24:10

Vicces, hogy a kommentek mennyire igazolják a cikket.
A visszahülyézés sem old meg semmit, mert nehéz olyan emberrel vitázni, aki előre lenézi a másikat. Bár vannak, akik már a vitát magát eleve kizárják.

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:24:46

@ulpius66:
Még egy érv. Orbán pontosan tudta, hogy SEMMI ESÉLYÜNK az olimpiára, de bedobta a témát. Két okból. Az egyik, mert egy jó gumicsont, amin el lehet rágódni és addig sem kell törődni a valós problémákkal. A másik, mert pályázat címen megint ki lehet utalni néhány milliárd forintot a haveroknak.
Most már kezdenek arról beszélni, hogy inkább a 2028-as olimpiát kellene megpályáznunk (az ellenzék hibájából), amihez persze új tanulmányok és szakérői vélemények kellenek, aztán pedig egy új pályázat. A hülyének is megéri, ... hát még Orbánnak!

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:26:04

@ulpius66:
"Szóval, akkor az Olimpia rendezése a "gazdag országok kiváltsága????""
Egyértelműen!!!!

VaradiJanos 2017.02.21. 10:26:09

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: tényleg azt hiszed, hogy nem látszik a nicklopásod? Nem csak a nevet kéne lenyúlnod, hanem a stílust is, mert sajnos az egyszerűséged nagyon átüt.

Zacskóstej 2017.02.21. 10:26:17

@ulpius66: Hogy mi van? Ballibsi? Mitől lettem ballibsi? :D:D:D Mániátok ez a kategorizálás komolyan mondom. :D "nemzeti érzelmű" "Ballibsi" "komcsi" "soros bérenc" "szadeszes"

A nickemen való rugózás helyett megírhattad volna honnan van a párizsi pénzeléses agyfingásod. :) De azt kikerülted. Gondolom 888 vagy a pestisrácok. A pestisrácok kocsmája szép lett? Csak azért kérdezem mert adóztam én is a felújításba.

dunántúli gyerek 2017.02.21. 10:27:36

@Attilajukkaja: 'Az egyik, mert egy jó gumicsont, amin el lehet rágódni és addig sem kell törődni a valós problémákkal.'

- hatalmasak a problémák a fidesz bármelyik 7végén lazán 2/3ot kapna, azt még nem is kampányol

ulpius66 2017.02.21. 10:29:37

Kedves Popriscsin!

Ezekhez a "kedves" ballibsi kommentekhez mit szólsz?

"A magyar parlament pedig megérett arra hogy Orsóssal az élen..."
"Na takarodj vissza orbán seggébe, a fideSScsürhés társaid közé..."
"nem, te ostoba fasz. Kurva anyád, hogy köpött volna inkább ki, mikor megbaszta 3 román kecskepásztor..."

Annyira édi ezeket a ballibsiket olvasgatni....

TÉGY A GYŰLÖLET ELLEN!!! ---- ballibsi szlogen.....

sas70 2017.02.21. 10:33:01

@ulpius66: Mert a Mercedes, BMW, Ferrari az nem csak a gazdag emberek kiváltsága?
A kibaszott havat képtelenek voltak eltakarítani, az ország összes útja tiszta kátyú, de olimpia az kell? Merjünk nagyok lenni, mondta a törpe és toppantott egyet!

Toadwart66 2017.02.21. 10:33:50

@conchita wurst: "de a poszter hülye" Teljesen igazad van. Tényleg hülye vagyok.

MIx 2017.02.21. 10:34:15

A hülyéknek a nemhülyék a hülyék.

Cinkes 2017.02.21. 10:35:44

@ulpius66: te eddig nem ebben az országban éltél? vagy tényleg ennyi agyad van? vagy fizetnek azért, hogy hülye legyél?

Toadwart66 2017.02.21. 10:35:51

@Toadwart66: "Ezekhez a "kedves" ballibsi kommentekhez mit szólsz?" Nem tetszenek.

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:36:54

@dunántúli gyerek:
"-hatalmasak a problémák a fidesz bármelyik 7végén lazán 2/3ot kapna, azt még nem is kampányol"
Próbálom értelmezni, hogy mire gondoltál.
Én hatalmas problémának tartom, hogy felújítsanak egy tucat kórházat, hogy komoly béremeléseket hajtsanak végre (itthon tartsák az embereket), hogy engedjék a tanárokat szakszerűen oktatni, hogy ne éhezzen annyi magyar gyerek stb.
Miért kellene a Fidesznek ahhoz laza 2/3, hogy ezt megvalósítsák? Még nem értesültek arról, hogy ez lenne a dolguk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.21. 10:37:21

„266 151 hülye már biztosan van ebben az országban a Békemenet egyik fő szervezője, Stefka István szerint.”

266,151 + 1 ember szerint egy hülye már biztos van az országban: Stefka István. A +1 én vagyok.

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:39:19

@Toadwart66:
""de a poszter hülye" Teljesen igazad van. Tényleg hülye vagyok."
Azt ugye tudod, hogy a poszter magyarul plakátot jelent? Te mióta vagy az? :o)))
Conchita nem beszélni jó magyar. Talán a posztolóra gondolt. Talán nem.

vajdasagi 2017.02.21. 10:40:21

@ulpius66: Én is aláírtam, ráadásul úgy, hogy nekem még személyesen jól is jött volna a budapesti olimpia. Megrendeléseim lettek volna (gondolom a Garancsi alvállalkozójának az alvállalkozója lehettem volna például. De én úgy nem akarok pénzt keresni, hogy közben az ország meg lerohad.

Ennyi pénzt felelőtlenség lenne most Olimpiára költenünk, mert nekünk ennyi pénzünk NINCS.

Az, hogy ennek a pénznek a javát a kormányközeli vállalkozók ellopnák, az is fontos ellenérv, de ők olyan szinten lopnak már, hogy sajnos akkor is el fogják lopni a többségét, ha kórházakba fektetjük azt. De legalább az a töredék, ami a lopásuk után megmarad, nos az legalább az egészségügybe fektethető, és amikor majd beteg leszel, akkor esetleg képesek lesznek segítenek rajtad az orvosok (talán).

Mert a stadionok kevesebb haszonnal járnak.

Azonkívül persze hasznos Budapestnek, ha egy sor infrastruktúrális beruházás történik, és az Olimpia esetén ez meg is történne. Mégis ha választhatok, én arra szavaznék, hogy több pénzt kapjon pl. Miskolc és Nyíregyhéáza, és kevesebbet Budapest. Pedig én szinte sosem járok Miskolcon és Nyíregyházán. De nem: Budapestiként is kötelességem az egész ország érdekei szerint viselkedni. Ezért én szerinted hazaáruló vagyok. Ez aranyos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.21. 10:41:05

@sas70:

"A kibaszott havat képtelenek voltak eltakarítani, az ország összes útja tiszta kátyú, de olimpia az kell? Merjünk nagyok lenni, mondta a törpe és toppantott egyet!"

Persze van sok igazság abban, amit mondasz, de ilyen érvet bárhol, bármi ellen fel lehetne hozni, és nem is csak Magyarországon. Az érved a Nirvana fallacy egy válfaja.

Ezzel nem az olimpia mellett vagy ellen szólok, hanem csak ez ellen az érv ellen. Mindig lehet találni valamit, ami joggal nevezhető fontosabbnak az éppen szóban forgó javaslatnál, és azzal le lehet(ne) söpörni az asztalról.

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:46:57

@vajdasagi:
" a stadionok kevesebb haszonnal járnak."
Kevesebb haszonnal? Olyan vesztességesek, hogy a fal adja a másikat!!! :o)
Nem mintha az EÜ nyereséges lenne, de annak nem is az a dolga.

Amúgy nem tudom, Garancsi hogy fizet, de volt pár beruházás, ahol még az állami beruházások alvállalkozói is keményen megszívták. Nehéz ügy!

dunántúli gyerek 2017.02.21. 10:47:06

@Attilajukkaja: 73 kórházat újítottak fel 2010 óta, az ápolók bére 50%-ot emelkedett. A tanárok bére folyamatosan emelkedik.

Valamit kihagytam?

ulpius66 2017.02.21. 10:48:50

@vajdasagi: "Ezért én szerinted hazaáruló vagyok. "

Kedves Délvidéki!

IGEN, szerintem hazaáruló vagy!

Idegen érdekeknek szolgálod ki a magyarságot!!!!!!!!!!!!!

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:50:22

@dunántúli gyerek:
"73 kórházat újítottak fel 2010 óta, az ápolók bére 50%-ot emelkedett. A tanárok bére folyamatosan emelkedik.
Valamit kihagytam?"
Igen, hogy mindez csak kormánypropaganda. Az ápolóknak csak ígérgetik a fantasztikus béremelést, a tanároknál meg volt aki kapott valamennyit, volt, aki semmit.
És hol van az a 73 felújított kórház?

Toadwart66 2017.02.21. 10:53:54

@Attilajukkaja: Poszternak is csapnivaló vagyok. Nem nézek ki jól nagyban. 1:1-es méretarányban sem. Pont emiatt nem indulok a választásokon.

Jakab.gipsz 2017.02.21. 10:55:57

@sas70: Te kis lüke, mindig másról beszélsz, össze-vissza hazudozol.

A lényeget pedig letagadod. Katinka- Son duó (összeálltak mint a főtészta) kilóra el adta, el árulta az Olimpiát.
A hatalom pedig meg mutatta szép fehér fogát.

Emlékezetek a Kiss-Gyárfás ügyre ott kezdődött minden az aljas cselszövés a hazudozás és a sport-demokrácia.

Toadwart66 2017.02.21. 10:56:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben az országban már mindenki hazaáruló, illetve hülye. Ezek a szavak lassan elvesztik eredeti jelentésüket.

Attilajukkaja 2017.02.21. 10:58:20

@Toadwart66:
"Poszternak is csapnivaló vagyok. Nem nézek ki jól nagyban."
:o))))
Az avatárodon igen jól mutatsz!

ulpius66 2017.02.21. 11:03:19

@Toadwart66: "Ebben az országban már mindenki hazaáruló, illetve hülye. Ezek a szavak lassan elvesztik eredeti jelentésüket."

Popriscsin!

Nana!!!

Ez csak a szokásos ballibsi terelés!!!

Aki hazaáruló, az hazaáruló!!! Pl. aki a Budapesti olimpia ellen van......
( a párizsiak is hazaárulóként tekintenek a párizsi olimpia ellenzőire....)

A HAZÁT a külvilág felé, az ország kormánya, Parlamentje testesíti meg, pluszban jelen esetben a Budapesti Önkormányzat és a Magyar OLIMPIAI Bizottság.... és nem Mari néni a panel nyolcadikról, vagy az alkoholista Pista bácsi hőzöngése az aluljáróból......

Teljes egyetértés volt Budapesten 25:1 arányban az Olimpiai pályázatról!!!!!!!!!!!!!

Most jönnek ezek a ballibsi hazaárulók és külföldi ügynökök befolyásolására elárulják a magyarok ügyét!!!!!!!

ulpius66 2017.02.21. 11:08:16

Tudom a ballibsiknek ezt igen-igen nehéz felfogni, de MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA VAN!!!

Ha a ballibsiknek nem tetszik, hogy a magyar kormány, vagy Budapest ilyen módon képviseli Magyarországot, akkor a DEMOKRÁCIA JÁTÉKSZABÁLYAI SZERINT a következő választáson leváltjátok őket, és akkor ők képviselik az országot!!!!

És ha ők majd nem akarnak olimpiát, én meg igen, akkor én leszek a magyar ügyek ellen, és én leszek hazaáruló......

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:10:01

@ulpius66:
"Aki hazaáruló, az hazaáruló!!! Pl. aki a Budapesti olimpia ellen van......
( a párizsiak is hazaárulóként tekintenek a párizsi olimpia ellenzőire....)"
:o))))
Vicces gyerek vagy, hallod-e?
Az olimpia nem a magyarok ügye, hanem Orbáné. Ráadásul mostanra már ő is kitáncolna az egészből, de téged jól felültetett, az tuti!!!! :o))))

Zacskóstej 2017.02.21. 11:12:44

@ulpius66: Tehát a kisz titkár viktorod,meg ilyen bencsik félék megmondják hogy ki a hazaáruló és te meg mantrázod? Az a bencsik aki mszmp-s volt, meg munkásőrös meg a magyar gyerekek szovjet barát ideólógiai neveléséről írt cikkeket? Szóval ők döntik el ki az áruló és ki nem? :D:D

Ne nevettesd már ki magad. :)

ulpius66 2017.02.21. 11:14:30

Mert ugye, ha az olimpia ellenzői NEM HAZAÁRULÓK, akkor a formállogika szabályai szerint a magyar kormány, Budapest vezetése, és a Nemzeti Olimpiai Bizottság a hazaáruló!!!!!!

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:15:38

@ulpius66:
"És ha ők majd nem akarnak olimpiát, én meg igen, akkor én leszek a magyar ügyek ellen, és én leszek hazaáruló......"
Dehogy leszel te hazaáruló! :o)))
Csak szeretnél egy mártíromsági glóriát a fejed felé, de már most szólok, hogy ilyen olcsón nem kapod meg.
Csak az illiberális "demokráciákban" megvetendő, lehülyézhető a magánvélemény. A valódiakban inkább kívánatos. De ezt még tanulnod kell ....

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:18:14

@ulpius66:
"ha az olimpia ellenzői NEM HAZAÁRULÓK, akkor a formállogika szabályai szerint a magyar kormány, Budapest vezetése, és a Nemzeti Olimpiai Bizottság a hazaáruló!!!!!!"
Ez aztán a kemény logika!
Én már csak egyre lennék kíváncsi: van-e akváriumod.

ulpius66 2017.02.21. 11:18:59

Kedves ballibsik!

Akkor most fordítsuk meg a kérdést.

Hazaáruló-e egy ország kormánya, egy város közgyűlése (legmagasabb döntéshozó szerve), aki pályázik az olimpiára?

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 11:23:31

@Attilajukkaja:

ti lineáris álcivilek tényleg nem tudtok más csak elárulni a hazát!

Elárultátok az olimpiát!
Elárultátok a felcsúti kisvasutat!
Elárultátok Paksot!
Elárultátok a letelepedési kötvényeket!
Elárultátok a Kvesztort és Szíjártót!
Elárultátok a földeket, trafikokat, kaszinókat, Mészáros Lőrinc, Tiborc István, Garancsi (na ezt nem tudom hogy hívják) becsületes munkával szerzett milliárdjait (igen, aki nem romkocsmában búslakodik és elvállalja a munkát amit Viktor ad neki, az igenis gyarapodik!!!)
Elárultátok a Felcsúti akadémiát, miattatok estek ki!
Elárultátok az orosz-magyar örök barátságot és szövetséget mert EU kémek vagytok!

Minden választáson eláruljátok Orbán Viktort, mert nem rá szavaztok. Ezzel az egész hazát elárultátok! Mert nektek EU kell, nem pedig Orbán Viktor nemzetállama, ahol ő mondja meg, hogy mi legyen ebben az országban.

Egész életetek hazaárulás!
A választási urnába Soros nevét dobjátok be, ezt is tudjuk rólatok. Titokban csak Norvégiába jártok nyaralni, ez is köztudott.
Csakhogy a magyarok nem fogják már sokáig türni ezeket az állapotokat, 2017 a lázadás éve lesz!!!

ulpius66 2017.02.21. 11:26:54

Egyébként meg a NOlimpiások, és az őket támogató ballibsi pártok ezt az aláírás gyűjtést az Olimpia ellen mért nem 1-2 éve indították?

Akkor a amgyar állam nem költött volna el több tízmilliárdot az Olimpia-rendezés kampányára!!!

Úgyhogy ezt a többtízmilliárdot a NOlimpia kezdeményezővel fizettetném meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves Ballibsik!!!!

TUDJÁTOK HOGY VAN!!!! ( általában az egyházi esküvőkön.....de most is aktuális...)

VAGY MONDJA EL MOST, VAGY HALLGASSON ÖRÖKRE!!!!!

Ezt kellett volna szem előtt tartania a NOlimpiásoknak is!!

Úgyhogy a NOlimpiások fizessék vissza a magyar népnek a miattuk feleslegesen kidobott több tízmilliárdot!!!!!!!!!!!!!!

Toadwart66 2017.02.21. 11:30:50

@ulpius66: "Hazaáruló-e egy ország kormánya, egy város közgyűlése (legmagasabb döntéshozó szerve), aki pályázik az olimpiára?"

Nem. Olimpia rendezéssel, illetve nem rendezéssel nem lehet hazát árulni. Az embereket lehet elárulni, ha pl. idő előtt meghalnak a kórházakban. A szegényeket is el lehet árulni, ha kihúzzák alóluk a szociális hálót. A cigányokat is el lehet árulni, ha Farkas Flóriánt nem távolítják el sürgősen a közéletből. Ilyen apróságokkal lehet elárulna a magyar állampolgárokat. A haza csak egy elvont fogalom, nem tárgy vagy személy. Senki nem találkozott még vele személyesen. Emberek nélkül nincs is értelme a hazának Az emberek meg ilyenek is, meg olyanok is. Rengetegféle van belőlük szerteszét.

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:31:43

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
"ti lineáris álcivilek tényleg nem tudtok más csak elárulni a hazát!"
Lineráris álcivilek??? :o))))

Nagyon tetszik a listád, de főleg az, hogy "Elárultátok az orosz-magyar örök barátságot". Ezen nagyon jót mulattam!! Ez mindent überelt!. Hi-hi- hi. Gratulálok!

"Minden választáson eláruljátok Orbán Viktort, mert nem rá szavaztok. Ezzel az egész hazát elárultátok!"
Minden viccet félretéve, azt hiszem itt van a te kutyád elásva. A személyi kultusz olyan fokát érted el, olyan mélyen vésődött az agyadba, mint egy parazita. Felfalja minden gondolatodat és nem látsz ki mögüle.
Őszinte részvétem! :o(

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 11:36:11

@ulpius66: "Úgyhogy ezt a többtízmilliárdot a NOlimpia kezdeményezővel fizettetném meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Na nehogy már csak ennyit!
Hanem a teljes olimpiai költséget! Mind a 2000 milliárd forintot!
Igen, jól látjátok ballibek, két-ezer-milliárd forint! Nem kétszáz milliárd, egy holmi 13. havi nyugdíj, amit egyébként Orbán Viktor személyesen adott vissza a nyugdíjasoknak a megmentett magánnyugdíj vagyonból. Hanem két-ezer milliárd.

Ennyi befektetéstől és tanulmányírástól fosztotta meg a Monentum Orbán Viktor magyar népét.

A nemzeti gyászt meg ki se lehet fejezni számokban , miszerint az olimpiai érmeseink 2024-ben nem magyar földön, nem magyar dobogón, nem magyar közönség előtt fognak zokogni, hanem a párizsi nemzet előtt.
Ezért a nemzeti sokkért is a Momentum felelős. A minimum az lenne, hogy ezért az aljas hazaáruló tettükért vissza kellene szerezniük Erdélyt, ahogy egykoron Horti Miklós is visszaszerezte.
De ki gondolja komolyan, hogy egy hazaáruló balliberális Momentán fogja majd a magyarokat visszaszerezni Romániából?

SOHA TÖBBET MOMENTUMOT AKIK EÁRULTÁK A HAZÁT, A ROMÁN MAGYAROKAT, ÉS ORBÁN VIKTOR TERVEIT!

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:37:23

@ulpius66:
"Hazaáruló-e egy ország kormánya, egy város közgyűlése (legmagasabb döntéshozó szerve), aki pályázik az olimpiára?"
Már miért lenne az???
A bibi ott van, hogy nagyképű tahók amiért nem kérdezik meg erről az érintetteket is. Egy olimpia azért nem egy jelentéktelen netadó vagy vasárnapi boltbezárás, hanem az egész országoz érintő teher, ami évtizedekre meghatározza nem csak a mi, hanem a gyerekeink, unokáink életét is. Nem egy pálesz mellett kellene maguk között eldöntenie a kormánynak, hogy belemenjünk-e egy ekkora projektbe.
Ennek semmi köze a hazaáruláshoz, bármennyire is megszerettétek ezt a szót!

dukeekud 2017.02.21. 11:41:34

Annak idejen a 23 millio romanozos magyar ellenes kampanyt is ORIASI sikernek tartotta a baloldal. Jellemzo, hogy a balodalnal az orszag pusztitasa, rombolasa jelenti a sikert, semmi mas.

ulpius66 2017.02.21. 11:41:45

@Zacskóstej: " Tehát a kisz titkár viktorod..."

Zacskóstej!

Meggyőztél!!!!!!

Azért ne legyen Budapesten Olimpia, mert Orbán 40 évvel ezelőtt a gimnáziumban KISZ-titkár volt......ez tényleg nyomós érv az Olimpia ellen!!!

Gondolom az bezzeg nem zavart, hogy a pufajkás Horn 1956-ban tucatszámra ölte és gyilkolta a magyar hazafiakat, vagy hogy Megyó III/III-as ügynök volt......

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:43:33

@ulpius66:
"Egyébként meg a NOlimpiások, és az őket támogató ballibsi pártok ezt az aláírás gyűjtést az Olimpia ellen mért nem 1-2 éve indították?"
Ez jogos. Korábban kellett volna.
Horváth Csaba, az MSzP fővárosi közgyűlési frakcióvezetője már régen is kezdeményezett egy ilyen népszavazást, de Tarlósék lehurrogták. Azon csodálkozom, hogy a Momentumnak megengedték. Nem tudom, mi van a háttérben, de ilyen simán népszavazási kezdeményezés, mint az övék még nem ment át Orbán kabinetjén.

ulpius66 2017.02.21. 11:45:24

@Attilajukkaja: "A bibi ott van, hogy nagyképű tahók amiért nem kérdezik meg erről az érintetteket is. Egy olimpia azért nem egy jelentéktelen netadó vagy vasárnapi boltbezárás, hanem az egész országoz érintő teher, ami évtizedekre meghatározza nem csak a mi, hanem a gyerekeink, unokáink életét is."

Figyusz!

Amely ország, város pl. Párizs vagy Los Angeles, stb. olimpiát akar rendezni, és nem kérdezi meg erről a népet, az a vezetés az mind "nagyképű tahó"

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:46:31

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
Én kezdelek kiismerni. Bocsi, hogy ilyen sokáig tartott, de nem vagy te Kovács Gergely unokaöccse? :o)))

ulpius66 2017.02.21. 11:47:36

Egyébként meg a legjobb példa RÓMA!!!!!

Ott az előző városvezetés pályázott, majd jöttek az ottani ballibsik és leváltották a városvezetést, majd visszavonták az olimpiai pályázatukat!!!

Tiszta sor!

Kedves magyar, budapesti ballibsik!!!

Lehet követni a példát!

bringásbp 2017.02.21. 11:48:29

Hülye az anyja a pics.ja!
Idióta fideszbérenc és a társai!!!
Elegen leszünk 266 ezren,hogy ne az legyen,amit ez a tetves fidesz akar!
Ehhhh

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:51:28

@ulpius66:
"Amely ország, város pl. Párizs vagy Los Angeles, stb. olimpiát akar rendezni, és nem kérdezi meg erről a népet, az a vezetés az mind "nagyképű tahó""
Ha a közvélemény kutatás azt mutatja, hogy ott az emberek többsége olimpiát akar, és ez idővel sem változik, akkor nem látom értelmét a népszavazásnak. Nálunk persze pont az ellenkező eset áll fenn.
Ráadásul azok a városok már többször is rendeztek olimpiát. Tudják, mi a dörgés. Tehát ha náluk ezek után sem tiltakozik senki, akkor felesleges lenne a szavazás.

VaradiJanos 2017.02.21. 11:51:28

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: megfogadtam, hogy nem leszek indulatis, de a román magyarokért visszatolnálak anyádba

VaradiJanos 2017.02.21. 11:52:09

@bringásbp: exodusnak pont látványos kis tömeg lenne

ulpius66 2017.02.21. 11:52:27

@Attilajukkaja:

Felhomályosítalak téged is!!

Ez a szemét ballibsi "@Ballib Cenzúrázók Réme 26" egy nicknév tolvaj!!!!

A jobboldali "@Ballib Cenzúrázók Réme 24" nick-nevét lopta el!!!!!

Mivel annyira agyatlanok vagytok kedves ballibsik, hogy ezt észre sem veszitek...ő legvéresebb szájú ballibsi köztetek!!!!!!

ulpius66 2017.02.21. 11:57:20

@Attilajukkaja: "Csak abban a statisztikában, közvélemény-kutatási adastban hiszek, amit magam hamisítok!" ---- mondta Horn Gábor SZDSZ alvezér, a Publicus intézet igazgatója..

...egyébként meg a 2 évvel ezelőtti közvélemény-kutatási adatok szerint a magyarok többsége támogatta az olimpiát!! mért ne pályáztunk volna????

Sőt a fővárosi Közgyűlés 25:1 arányban támogatta az Olimpiát!

Kérdem én: a Momentumosok mért vártak mostanáig????????????????

Attilajukkaja 2017.02.21. 11:58:15

@ulpius66:
"Mivel annyira agyatlanok vagytok kedves ballibsik, hogy ezt észre sem veszitek...ő legvéresebb szájú ballibsi köztetek!!!!!!"
Köszi a felvilágosítást! Én csak most találkoztam vele először, ezért voltam ilyen lassú. :o)

LIPSIK adjatok vissza az ELLOPOTT 270 milliardot ! 2017.02.21. 12:02:51

@wolves84lb: Ja persze, pont ugy menne csodbe az orszag, mint az elmult 7 evben minden heten.
Az meg kulonossen, vicces, hogy meg akozben is folyamatossan lopassal vadoljatok a kormanyt, mikozben nemzetkozi vizsgalat deriti ki, hogy 270 milliardot elloptatok.

metax 2017.02.21. 12:04:06

@ulpius66: "Kérlek, írjátok mán le egyszer végre normálisan, hogy mért vagytok az Olimpia ellen."

Mert belerokkan az ország.

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:04:26

@ulpius66:
""Csak abban a statisztikában, közvélemény-kutatási adastban hiszek, amit magam hamisítok!" ---- mondta Horn Gábor SZDSZ alvezér, a Publicus intézet igazgatója.."
Ezt nem Churchill mondta?

"a fővárosi Közgyűlés 25:1 arányban támogatta az Olimpiát!"
Csakhogy ezt olyan feltételek mellett támogatták, hogy elkezdődnek bizonyos strukturális fejlesztések és párbeszédek, amiknek a kormány nem tett eleget. Két év alatt semmi nem történt. Mostanra már ők sem támogatják ilyen lelkesen az olimpiát (igen, kis betűvel írják).

ulpius66 2017.02.21. 12:04:41

@bringásbp: "Elegen leszünk 266 ezren,hogy ne az legyen,amit ez a tetves fidesz akar!"

Akkor mi legyen????????????????????????

Amit ez a "tetves" 266 ezer hazaáruló ballibsi akar??????

metax 2017.02.21. 12:05:21

@LIPSIK adjatok vissza az ELLOPOTT 270 milliardot !: Illipsik, adjátok vissza az ellopott 3000 milliárdot!

ulpius66 2017.02.21. 12:06:53

@LIPSIK adjatok vissza az ELLOPOTT 270 milliardot !:
"@wolves84lb: Ja persze, pont ugy menne csodbe az orszag, mint az elmult 7 evben minden heten.
Az meg kulonossen, vicces, hogy meg akozben is folyamatossan lopassal vadoljatok a kormanyt, mikozben nemzetkozi vizsgalat deriti ki, hogy 270 milliardot elloptatok."

TELJESEN IGAZAD VAN!!!!!!!

ezek az agyatlan vadbarom ballibsik azért vádolják állandójan lopással a Fideszt, mert magukból indulnak ki!!!!!!!

ulpius66 2017.02.21. 12:08:59

@metax: " Illipsik, adjátok vissza az ellopott 3000 milliárdot!"

Milyen 3.000 milliárdról beszélsz?

Majd ha lesz OLAF papírod arról, hogy a Fidesz mennyit lopott, akkor társaloghatunk!

ADDIG POFÁD LAPOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2017.02.21. 12:13:02

Metaxám!

Csak nem a manyup 3.000 milliárdjáról kérdezel?????

Az más.....

Kérdezd meg erről azokat, akik kérték a amynupot, hogy utalják vissza az állami nyugdíjpénztárba a manyupos pénzüket, mert a ballibsi vezetésű manyup péntárakból annyi pénzt eltőzsdéztek, hogy senkinek semmi sem maradt volna nyugdíjra!!!!

Metaxám!

Hajrá!!!

Kérdezd meg egyesével őket, mért léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe!!!!!
(azt csak megjegyzem, hogy több százezer tag maradt a manyupban....)

metax 2017.02.21. 12:13:25

@ulpius66: "Majd ha lesz OLAF papírod arról, hogy a Fidesz mennyit lopott, akkor társaloghatunk!"

Több tucatesetről van papírja - nem nekem - az OLAF-nak arról, hogy a Fidesz lopott. Nézz utána.

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:13:51

@ulpius66:
"Amit ez a "tetves" 266 ezer hazaáruló ballibsi akar??????"
Tudod te egyáltalán mit akar az a tetves 266 ezer ember? Ne törd a fejed, elárulom: népszavazást.
Ettől rettegtek annyira. :o)))

metax 2017.02.21. 12:14:21

@ulpius66: "Az más....."

Nem más.

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:19:50

@ulpius66:
"a ballibsi vezetésű manyup péntárakból annyi pénzt eltőzsdéztek, hogy senkinek semmi sem maradt volna nyugdíjra!!!!"
Ez is mehet az Orbán propaganda szennyesládájába. Én manyupos maradtam, és azóta is gyönyörűen kamatozik a pénzem. Ahogyan addig is. Még jó, hogy engem nem tudtak rákényszeríteni a visszalépésre. Azóta viszont sajnálatos módon újra a kormány nyúlja le a nyugdíj adómat. Mert már nem járulék, vagyis semmit nem kapsz a befizetésed ellenében. Egyszerűen csak elveszik tőled, és arra költik, amire akarják.

metax 2017.02.21. 12:23:16

@ulpius66: "Kérdezd meg egyesével őket, mért léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe!!!!!"

Például úgy, hogy megzsarolták őket, hogy ha nem lépnek ki a manyup-ból, nem fognak részesülni állami nyugdíjban?

Le Orme 2 2017.02.21. 12:31:26

Újabb beteges gyűlölködő poszt.

ulpius66 2017.02.21. 12:31:52

@Attilajukkaja: Köszi a felhomályosítást!!

Gratulálok a maradásodhoz!

Kérdezd meg a többit, ő mért nem maradt?

Egyebekben meg szépen diskuráljatok el erről a mért nem maradt, vagy mért maradtról a Metaxámmal!!!!

Ez a poszt épp a NOlimpiáról, és a népszavazásról szól....

sas70 2017.02.21. 12:32:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az azért nem olyan valóságtól elrugaszkodott dolog, hogy az emberek élhető országot akarnak, nem pedig rongyrázást. A magyar úthálózat 61% rossz, vagy nem megfelelő, további 22% tűrhető (amit én amúgy szintén nem megfelelőnek minősítenék), de legyünk engedékenyek. Szóval szerintem ez sokkal fontosabb, mint az olimpia. Az egészségügy, oktatás általános helyzetéről meg ne is beszéljünk, mert az ma a demagógia kategória, pedig sokkal fontosabb dolog, mint az, hogy mennyi stadiont építünk.

káposzta 2017.02.21. 12:32:53

@ulpius66: Te meg egy mocskos komcsi vagy, aki viktor faszából szívja a gecit :)

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:33:32

@metax:
"megzsarolták őket, hogy ha nem lépnek ki a manyup-ból, nem fognak részesülni állami nyugdíjban?"
Ez nálam nem pontosan így történt, mert én már előtte is fizettem az állami nyugdíjalapba. De az akkor még járulék volt, amit azóta adóra degradáltak. És ha akartam, ha nem, ha kiléptem a manyupból, ha nem, azóta újra az állam vonja le tőlem a nyugdíj adót. Csak ennek fejében semmit nem ígér. Vagyis kapok majd valami minimális állami nyugdíjat, de a valódi pénz majd a manyuptól jön, ... hacsak időközben azt is el nem lopja Orbán. Az lett volna a tisztességes, ha az embereknek valódi választási lehetőséget adnak, és kifejtik, kinek éri meg jobban maradni vagy visszalépni a manyupból. Dehát ez a kormány nem a tisztességről vagy az emberek képviseletéről híresült el.

Le Orme 2 2017.02.21. 12:35:04

@ulpius66: A manyupban 2011 végén 99601 tag maradt. Ez messze nem többszázezer, még a százezret sem éri el. Akkor miért HAZUDSZ?

konrada 2017.02.21. 12:36:28

@Attilajukkaja:
...no, mivel neked ismereteid vannak, írd már meg, mennyi nyugdíjat is kapnál abból, ha holnap nyugdíjba mennél, és az mennyivel lenne több, mintha államiból kapnád.
...mert enélkül csak felesleges szócséplés pro és kontra...

(Ez ezért is érdekelne, mert például a szlovák hasonlónál voltak nagy köpködések, mikor azt látták, micsoda hozamokat hozott nekik a manyup, és ahhoz képest mit fizetett ki az államihoz képest: mert hogy abban akkora volt a nominális növekedés, hogy a hozam alapján visszafizető manyup nagy szívás lett....)

sas70 2017.02.21. 12:36:32

@Jakab.gipsz: Szóval a Katinka a hibás, meg a háttérhatalmak összeesküvése! Jól van, ha neked ez a lényeg, legyen: sorosgyurcsánymigráncsokemútnyócévrohadtlibsikbrüsszeliármány.
Ez pont a neked való válasz, bármilyen probléma felvetésre!

ulpius66 2017.02.21. 12:38:13

@Le Orme 2: most hány tagjuk van ezeknek a sikeres pénztáraknak?

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:38:16

@ulpius66:
"Egyebekben meg szépen diskuráljatok el erről a mért nem maradt, vagy mért maradtról a Metaxámmal!!!!
Ez a poszt épp a NOlimpiáról, és a népszavazásról szól...."
Kívánságod számomra parancs! Megtörtént a diskurálás. :o)
És akkor most beszéljünk a hüvelygombáról. Bocsánat, az olimpiai szavazásról. Hol is ragadtál le?

sas70 2017.02.21. 12:38:51

@Attilajukkaja: Olyan sok pénzt eltőzsdéztek, hogy reálhozamot fizettek! De ha már az eltőzsdézésnél tartunk, akkor mennyit veszítettünk a MOL-részvényeken, a gáztárolók megvásárlásán, stb?

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:39:27

@ulpius66:
"most hány tagjuk van ezeknek a sikeres pénztáraknak?"
50-60 ezer körül.

konrada 2017.02.21. 12:40:09

@Attilajukkaja:
Ez a lényeg. A már megtakarított pénzt a legkönnyebb ellopni inflációval, válsághelyzettel, törvényekkel, rossz gazdálkodással...

...míg az állami az biztosításos rendszerű, ott azt veszik ki, amit akkor beletesznek (nem pedig az előzőleg is berakottakat, mint a manyupnál 2008 után...)

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:41:38

@sas70:
"Olyan sok pénzt eltőzsdéztek, hogy reálhozamot fizettek!"
És fizetnek azóta is! :o)

"mennyit veszítettünk a MOL-részvényeken, a gáztárolók megvásárlásán, stb?"
Rengeteget. De mi az nekünk???? Van itt pénz dögivel!

ulpius66 2017.02.21. 12:44:16

Ha annyira sikeresek ezek a manyupot, akkor a nép mért nem özönlik ide, most amikor már lehet választani a manyup és az állami között!

ulpius66 2017.02.21. 12:46:57

Attila!

Homályosítsd mán fel ezt a sok hülye állami nyugisat, hogy a manyup sokkal jobb!!!

ulpius66 2017.02.21. 12:48:20

Egyebekben meg akkor pofázzatok, ha egy, csak egyetlen egy olyan esetet mondtok, amikor az állami nyugdíjat nem fizették ki!

ADDIG POFÁTOK LAPOS!!!!!!!!!!

Duplaxiii 2017.02.21. 12:48:35

Ki a fszt érdekel mit mond ez a stefka???
Tehát a poszt csak klikkmágnes és táptalaj egy jó libsizésre, orbánozásra, sorosozásra, gyujcsányozásra?
Képzeld el, blogget, annak az agyhalott stefkának is JOGA VAN ilyen baromságokat mondani.
Vagy szerinted nincs?

ulpius66 2017.02.21. 12:49:40

ARRÓL VISZONT JÓKAT LEHET OLVASGATNI A VILÁG GAZDASÁGI LAPJAIBAN, HOGY AZ OTTANI MANYUPOK HOGYAN NEM FIZETNEK A TAGJAIKNAK!!!!

konrada 2017.02.21. 12:50:51

@sas70:
...pedig ennél bonyolultabb. Egy kormány költheti a pénzt úgy is, hogy feleteti az emberekkel (lásd 2002), meg úgy is, hogy építtet belőle.
Az első módszerrel is fent lehet bizonyos ideig maradni, mert az így kapott pénz egy része visszavándorol a fogyasztási cikkek (autók, tévék, stb...) áfájában, illetve a kiegészítő bankkölcsönök bankadójában, de tuti csődközelbe vezet.

A piramisok (jelen esetben stadionok) építésével viszont munkát lehet adni olyanoknak is, akiknek addig nem volt jövedelmük, illetve a fel lehet futtatni a háttéripart...
Így míg az első esetben marad feletésre fel vett hitel, meg az elégedetlen embertömeg, a másiknál a semmire sem jó stadionok, amiket ha bezárnak, hát bezárnak, de nem képződött közben a fenntartására (mint a feletetés idején) adósságspirál...

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:51:53

@konrada:
" A már megtakarított pénzt a legkönnyebb ellopni inflációval, válsághelyzettel, törvényekkel, rossz gazdálkodással..."
Nem is tudom. Miért könnyebb azt ellopni, mint bármilyen más pénzt?

"míg az állami az biztosításos rendszerű, ott azt veszik ki, amit akkor beletesznek"
Ennek tényleg ez lenne a lényege. Kár, hogy téged vagy engem ez már nem fog érinteni, mert nem nagyon lesz, aki belerakjon. A manyupnak az lett volna a lényege, hogy saját nyugdíjadról gondoskodsz, nem függsz az államtól. Az átmeneti időszakban viszont valakinek fizetnie kellett a mi öregeinknek. Orbán úgy gondolta, hogy a magyar öregek támogatása helyett inkább a stadionépítésekre fordítja a milliárdokat. Pedig már csak egy kicsit kellett volna várni, hogy a manyup rendszere kifizetődő legyen az egész ország számára.

1ghost 2017.02.21. 12:52:35

@ulpius66: @konrada: @LIPSIK adjatok vissza az ELLOPOTT 270 milliardot !: @Jakab.gipsz: @dunántúli gyerek: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na tessék! Orbán mocskos, gerinctelen bérhazudozója hat nicken tolja a korrupt, országkifosztó gazdája hazugságait, de úgy néz ki hogy estére ennek a fideszszarházi alaknak végre keresztbe áll a torkán a rabló gazdája farka, s abba mocsokba fullad majd bele, amivel a narancsos ganék elárasztani próbálták a hazát.

Elk úr 2017.02.21. 12:56:37

Mindenki hülye , csak én vagyok helikopter!

ulpius66 2017.02.21. 12:57:46

Aktuális!

portfolio.hu
(gyengébbek kedvéért: balliberális híroldal...)

www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/negy_csapas_amely_megtizedelheti_az_osszekuporgatott_nyugdijadat.

"A tőkepiaci folyamatokon kívül számos kockázat leselkedik még a nyugdíjcélra összekuporgatott megtakarításunkra, legyen az nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ. Ha túl drága megtakarítási formát választunk, a nettó hozamunk csalódást kelthet, ha pedig hirtelen kell a pénz és fel kell törnünk a számlát, akár a teljes tőkénket is elbukhatjuk. Bemutatjuk, milyen kockázatok égethetik el a nyugdíjra összegyűjtött pénzünket..."

Jó olvasgatást!

bringásbp 2017.02.21. 12:58:26

@ulpius66: Ahhha!
Te egy demagóg idióta vagy, itt rontod a levegőt!
De biztos te is belenyalsz a mézesbödönbe,mint a helikopteres,gülüszemű,ötker vezető!
Szánalmas vagy!

Attilajukkaja 2017.02.21. 12:59:05

@ulpius66:
"Attila!
Homályosítsd mán fel ezt a sok hülye állami nyugisat, hogy a manyup sokkal jobb!!!"
Szívesen.
- A manyupnál saját számlád van és magad gondoskodsz a saját öregkorodról.
- Jó hozama van.
- Orbán nem tudja lenyúlni.

"Ha annyira sikeresek ezek a manyupot, akkor a nép mért nem özönlik ide, most amikor már lehet választani a manyup és az állami között!"
Mert a kormány nem engedi. Helyette vannak az önkéntes magánnyugdíjpénztárak, ahová befizethetsz egy bizonyos összeget, miután Orbánnak leperkáltad a kötelező nyugdíjadót. Vagyis plusz pénzt kell fizetned, hogy valamit vissza is kapj.

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:00:54

@ulpius66:
Bocsi. Elfelejtettem még egy dolgot:
A manyupos megtakarításod örökölhető.

Amúgy nem vagyok Attila.
Údv,
Jukka

konrada 2017.02.21. 13:01:05

@Duplaxiii:
...ebben igazad van. Tényleg van annak egy diszkrét bája, amikor egy agyhalott kirekesztőt ekézi a többi, hozzá hasonlóan elvakult kirekesztő.;))

ulpius66 2017.02.21. 13:02:12

Másik!

portfolio.hu

"Az előzetesen meghirdetett 20 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyre 51,4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett kedden az ÁKK aukcióján. Az adósságkezelő végül az eredetileg tervezett összeget fogadta el. Az átlaghozam 0,06 százalék volt, ami két bázisponttal maradt el az egy héttel korábbi aukció adatától, és megegyezett a hétfői másodpiaci referenciaértékkel."

Azt hiszem a gyurcsányitok idejében 6-8%-os hozammal mentek el a kötvényeink, annyira jól állt a magyar gazdaság, most meg olyan rosszul, hogy a 3 hónapos kötvényeinkre is csak 0,06% éves kamatot fizetnek!!!!!!!!!!!!!!4

konrada 2017.02.21. 13:04:29

@1ghost:
:-DDDDD

Nagyon hiányzottak a mindent vivő érveid. hogyan maradhatott ki ez a meggyőző potenciál az eddigi polémiákból??? ;))))

ulpius66 2017.02.21. 13:06:17

Jukkaja!
(alias Attila...)

Akkor válcsátok le Orbán,t és hozzátok vissza a manyupot, és ne fizessen senki állami nyugdíjat!

Hajrá!!
(de akkor pofátok lapos, ha a mai nyugdíjasok el kezdenek óbégatni, hogy hol a nyugdíjunk, vagy ezeket miből fizetnétek....évente kb. 3.500 milliárd forintot.....)

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:06:28

@ulpius66:
"Azt hiszem a gyurcsányitok idejében 6-8%-os hozammal mentek el a kötvényeink, annyira jól állt a magyar gazdaság, most meg olyan rosszul, hogy a 3 hónapos kötvényeinkre is csak 0,06% éves kamatot fizetnek!!!!!!!!!!"
Nem vagyok egy gazdasági ember, de te tényleg azt hiszed, hogy ez most jó nekünk?

konrada 2017.02.21. 13:06:32

@Attilajukkaja:
Qrva egyszerű: ami van, azt mindig sokkal könnyebb lenyúlni, mint ami majd lesz. Remélem ez nem túl bonyolult.

konrada 2017.02.21. 13:10:43

@Attilajukkaja:
...ja, de egyébként elmaradt a válaszod, mennyit is kapnál a manyup-ból, ha holnaptól nyugdíjba vonulnál és az fizetne neked: mennyivel lenne - ha egyáltalán lenne - több a hozammal növelt pénzed alapján kiszámolt járulék, mint annak a kezdete óta a nominális nyugdíjemelkedésből számított állami....

ulpius66 2017.02.21. 13:10:53

Jukkaja!

te olyan jól látod a magyar gazdasági helyzetet, hogy javaslom indulj a választásokon!

Aki ennyire okos, azt biztos megválasztják!!!
(a mai nyugdíjasok szavazataira viszont nem biztos, hogy számíthatsz...)

sas70 2017.02.21. 13:12:44

@konrada: Pontosan ez a baj! A "holt" beruházások csak rövidtávon növelik a gazdasági teljesítményt és pont ez a hatása a látványberuházásoknak is. Ez abból a régi és nagyon téves nézetből fakad, hogy termelés csak dolog lehet, miközben a fejlett világ termelése 35-40%-ban már dematerializált. Egy ország fejlődéséhez jó minőségű infrastruktúrára és jó minőségű közszolgáltatásokra van szükség. Ha kilóg a seggünk a gatyánkból és lukas a cipőnk, akkor ne akarjunk Mercedest venni, mert úgysem fogjuk tudni fenntartani!

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:13:07

@ulpius66:
"Akkor válcsátok le Orbán,t és hozzátok vissza a manyupot, és ne fizessen senki állami nyugdíjat!"
Én magam ezen vagyok!!

"akkor pofátok lapos, ha a mai nyugdíjasok el kezdenek óbégatni, hogy hol a nyugdíjunk"
Megígérem, hogy az enyém lapos lesz . :o))))
Bár a nyugdíjasok már most is "óbégatnak",... de kicsire nem adunk. Nem igaz?

@konrada:
"ami van, azt mindig sokkal könnyebb lenyúlni, mint ami majd lesz. "
Igen, már értem, mire gondolsz. :o)

Ma Baker 2017.02.21. 13:15:42

"Ők azok a jámbor lelkek, akiket fikarcnyit sem zavar az, hogy 36,5 milliárd forintot kidobtunk egy olyan olimpiára, melynek megrendezésére esélyünk sem volt. "

Igen, az a 266 ezer az mind szarik erre. Az agenda 2020-ról meg gondolom senki nem hallott errefelé és be is csukja gyorsan a fülét, ha elmondják neki, hogy mostantól nem kötelező egyetlen városban megrendezni a komplett olimpiát, hanem más városokban is rendezhetnek versenyeket:

"The IOC to allow, for the Olympic Games, the organisation of preliminary competitions outside the host city or, in
exceptional cases, outside the host country, notably for reasons of sustainability. "

"https://stillmed.olympic.org/media/Document%20Library/OlympicOrg/Documents/Olympic-Agenda-2020/Olympic-Agenda-2020-127th-IOC-Session-Presentation.pdf"

Emiatt tizedannyi beruházással a már meglévő vidéki sportlétesítményeket is felhasználva meg lehetne rendezni az olimpiát, ami így a komplett országot lendítheti, nem csak Budapestet.
Nna és pont emiatt a nagy lehetőség miatt akarják elütni az országot a "hazaárulók" a lehetőségtől, mert ez így tagadhatatlan siker lenne főleg az Orbán kormánynak.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 13:20:43

Egy lószar jár nektek hazaáruló, olimpia áruló és Orbán Viktort eláruló lipsiknek!

Orbán Viktor nagyon jól tette hogy visszavette a nyugdíjatokat és abból letörlesztette a magyar államadósságot az utolsó rubelig és centig. Én egy darab vasat nem adnék nektek nyugdíjra, meg senki komcsinak sem aki most elárulta népünket mert az olimpia aranyérmeseink nem magyar földön fognak zokogni amikor megnyerik az olimpiát. Hanem a párizsi nép előtt, akik meg ráadásul televannak mindenféle szírszar migráncsokkal.

Hát ezt a traumát adta a Momentum nevezetü Soros által pénzelt álmagyar párt a magyar családoknak. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Monetum miatt nem fog megvalósulni 2000 milliárd forint elkötése stadionokra, bérlakóparkokra és tanulmányokra. Így tette a Momentum tönkre a magyar családokat, kis és közepes vállalkozásokat.

De azért megnyugodhattok ti álnihilsta hazaáulók, Orbán Viktor annyira úriember, hogy nektek is fog adni nyugdíjat, megkapjátok ti is az átlagot. Már most örülök, hogy ez csak arra lesz nektek elég hogy éhenhaljatok!

1ghost 2017.02.21. 13:21:46

@ulpius66:

Hát ezt tövig beszoptad te buta orbánbérenc !!!.

Az alacsony kamat ugyanis a gazdaság gyengeségének a jelen. Semmi sem lehet eladni, gyenge a növekedés, ergo alacsony a kamat. Mivel a kontár fidesz kormányoz ez még a válság kitörése után nyóc évvel is így van.

A magas kamat a prosperáló gazdaság jele, hűteni kell a gazdaságot mert majd szét durran.

Orbán hitvány szolgájaként mégis mi a faszt gondolsz, a világválság kitörésekor miért vágta a FED az ECB a BOE stb zéró közelébe a kamatot?

Látod ez van ha orbán bérhazudozó csimpánzaként okoskodásra adod a fejed! Csak röhögnek rajtad. :))))))))))))

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:24:41

@ulpius66:
"Aki ennyire okos, azt biztos megválasztják!!!
(a mai nyugdíjasok szavazataira viszont nem biztos, hogy számíthatsz...)"
Kedves vagy hozzám. Mint mindenkivel, aki egy picit nem ért veled egyet.. :o)

@konrada:
"..ja, de egyébként elmaradt a válaszod, mennyit is kapnál a manyup-ból, ha holnaptól nyugdíjba vonulnál"
Még nem nagyon kapnék semmit. Mivel jóóóó pár évem van a nyugdíjig, ezért nem is foglalkoztam a kérdéssel. Ahogy azzal sem, hogy mennyit kapok majd az államtól.

" mennyivel lenne - ha egyáltalán lenne - több a hozammal növelt pénzed alapján kiszámolt járulék, mint annak a kezdete óta a nominális nyugdíjemelkedésből számított állami...."
Erre egyelőre csak becslések lehetnek. Ezt te is tudod.
A lényeg, hogy jobban bízom a manyupban, mint az államban. Mindenki azt mondja, hogy az államra ne nagyon számítsak, ezért ott próbálok gyűjteni az öreg éveimre, ahol csak tudok.

sZulamith 2017.02.21. 13:25:44

@ulpius66: Tetszik a válaszod, érvelés nuku, mint az általunk fizetett nagyoknál:)

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 13:29:53

@Attilajukkaja:

Hát te tényleg nem vagy egy gazdasági szakember! Gyurcsány idejében az emberek összevisssza rohantak bankról bankra mert nem egyszer itt adtak 8%-ot a pénzükre, ott meg 10%-ot, amott meg 9,5%-ot. Aztán az emberek már ki se ismerték magukat, mert mindenhol átverték őket 1-2 százalékkal.

Ebben teremtett rendet Orbán Viktor, hogy most mindenhol 1% kamatot kapsz az államtól. Nincsen több lopás amit a külföldi bankok követnek el a magyar emberek ellen, hanem kiszámítható és stabil magyar hozamok vannak. Erre lehet gazdagodást építenie a magyar családoknak, kis és közepes vállakozásoknak.

ulpius66 2017.02.21. 13:30:00

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:

Azt viszont meg kell hagyni, hogy amit csinálsz, azt jól csinálod!

Legalábbis nekem bejön!

Ahhoz képest, hogy egy véresszájú ballibsi vagy, mivel humorosra veszed a dolgod, jobb, mint az eddigi szokásos fideszcsürhézésed...

Persze, az lehet, hogy a nicknév tolvajlásod a "@Ballib Cenzúrázók Réme 24" -nek annyira nem tetszik.......

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:31:01

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
"Orbán Viktor nagyon jól tette hogy visszavette a nyugdíjatokat és abból letörlesztette a magyar államadósságot az utolsó rubelig és centig."
Basszus! Erre még nem gondoltam, ... de van benne valami.
Akkor most nálunk is bevezetik a rubelt? Kósa Lajos mit szól majd ehhez?

"Orbán Viktor annyira úriember, hogy nektek is fog adni nyugdíjat, megkapjátok ti is az átlagot."
Minek is az átlagát?

konrada 2017.02.21. 13:33:04

@sas70:
...ez tényleg bonyolult kérdés.
Mert igazad van, hogy a holt beruházások csak rövid távon...
De a New Deal-t végül is erre találták ki, hogy átlökjön a holtponton, és kialakítson egy olyan gazdasági környezetet, mely a pangásból kilendül.

...az infrastruktúrában meg igazad van, csak nem mindegy, melyik részét fejlesztik. Az utóbbi években sok-sok tucat km gyorsforgalmi utat építettek, építenek, azok valóban feltáró jellegűek.
Sajnos az alsóbbrendű utak valóban felújításra szorulnak, de nagyon minimális azon cégek száma, melyek azok álapota miatt nem ruház be - viszont jóval több, mely a gyorsforgalmiak meg nem léte miatt. (S egyébként is, azoknak megcsinálják a bekötőt is.)

Kórházak épülnek, felújítódnak, ahogyan az iskolák, de akár az elektromos közigazgatási rendszer is.
A fő probléma valóban inkább az emberállomány ezekben.
...de sokkal kevésbé az oktatás milyensége miatt, hanem a hazai bérszínvonal okán.

...s itt jön vissza a feletetés problematikája: ha emelik a benne dolgozók bérét, az még nagyon sokáig nem lesz versenyképes, viszont a bértömeg miatt olyan +adót kell beszedni, mely meg a versenyszféra versenyképességét nyomja le...
és az se megoldás, hogy próbálunk gyorsabban kiképezni szakembereket, mint ahogyan azok megpattannak...

...szóval: kell valamiféle vezénylő elv, mely mindezeket figyelembe veszi, és erre lehet válasz a gazdaság mesterséges felpörgetése, de semmiképpen nem azzal, hogy teljesítmény nélkül pörgetjük a bérkiáramlást, mert az már ki van próbálva, nem jött be....

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 13:38:10

@Attilajukkaja: "Akkor most nálunk is bevezetik a rubelt? "

Miért ne? Sokkal jobb pénz mint az euró, több mindent is vehetsz belőle, sokkal nagyobb jólétet biztosít. Lásd például, hogy akárhol vagy a világban, mindenhol látsz orosz turistát. A repülőgépeken is csak az orsozok veszik a dutifreit, mert a rubeljeikből telik nekik.

Orbán Viktornak nagyon igaza lesz, amikor a következő választás után felmondja az EU-t és Magyarországot az orosz gazdaságba fogja integrálni. Jöhet a rubel, ti pedig végre újra utazhattok szerte a világban. Amire most esélyetek sincs, mert a ballibek annyira tönkre tették az országot az elmúlt nyolc év alatt.

konrada 2017.02.21. 13:38:28

@Attilajukkaja:
Ki az a mindenki?
Kis öltönyös suhancok, búgó hangú callcenteresek, akik tarsolycsabák, brókermarcsik megbízásából elmagyarázzák neked a tutit?;)))

konrada 2017.02.21. 13:41:31

@1ghost:
Aztaqrva!!!
...hát nem lennék én most a svájciak helyében azzal a baromi gyenge gazdaságukkal, melyet a negatív kamat mutat meg....

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.02.21. 13:42:05

@Attilajukkaja: "Minek is az átlagát?"

Hát a kisemberek átlagát! Majd gondolod, hogy miközben te semmit se tettél a hazáért, sőt még hazaárulást is követtetek el az olimpia megtorpedózásával, akkor majd neked a nagyemberek átlagnyugdíja fog járni?

Egyéb kívánságod nincs? Közbeszerzést ne nyeressen veled a Viktor? Egy hazaáruló ballibessel?

Jakab.gipsz 2017.02.21. 13:46:07

@sas70:
A gonosz soha sem úgy kezdi, hogy szépen bemutatkozik, nem így kezdi.
A gonosz mindenkor a szép és a sikeres arcát mutatja, ti pedig követitek őt.
Érthetőbben az úszó szövetség demokratizálása volt a főpróba, ahol a résztvevők csak bábuk voltak a hatalomért vívott harcban, mert nem a pénz az igazi hatalom, hanem az amikor megszabják mire kell koncentrálnod, te és a többiek mire figyeljetek, és már nincs szabad akaratod. Már nem tudsz objektíven dönteni, mert cső-látó lettél.

Attilajukkaja 2017.02.21. 13:46:46

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
" Gyurcsány idejében az emberek összevisssza rohantak bankról bankra mert nem egyszer itt adtak 8%-ot a pénzükre, ott meg 10%-ot, amott meg 9,5%-ot. Aztán az emberek már ki se ismerték magukat, mert mindenhol átverték őket 1-2 százalékkal."
Mondtam én, hogy az a rendszer tokéletes volt? Sokban módosítani kellett volna, de nem azért, mert ide-oda kellett rohangálni. Igen, a pénzügyekhez egy minimális szinten érteni kell, és a bankváltás sem egy elvetendő stratégia.
Racionalizálni kellett volna a manyupot, nem eltörölni.

"Ebben teremtett rendet Orbán Viktor, hogy most mindenhol 1% kamatot kapsz az államtól. "
Mégis mire? :o)

"Nincsen több lopás amit a külföldi bankok követnek el a magyar emberek ellen, hanem kiszámítható és stabil magyar hozamok vannak."
A külföldi bankok továbbra is itt vannak, és éppen úgy működnek, ahogy a magyarok, kiszámíthatatlan hozamokkal.

"Erre lehet gazdagodást építenie a magyar családoknak, kis és közepes vállakozásoknak."
Milyen igaz!!! :o)))

gyurmicsek 2017.02.21. 13:54:21

Mindenképpen hazudtak MANYUP ügyben, mert én személyszerint nem léptem volna vissza, ha nem azt hazudják, hogy akkor nem kapok állami nyugdíjat.
Ezzel a hazugséggal már akkor elvágták magukat nálam és nagyon sokaknál.

És bárki bármit mond ez nagyobb hazugság volt, mint amit a másik oldalnak felrónak.

Jakab.gipsz 2017.02.21. 13:54:43

@1ghost: Miért vagy trágár, takony agyú. Nézz tükörbe nem fogsz semmit sem látni, mert arctalan senki vagy.

Értelmetlen minden szavad, hiába nyalod fényesre SSoross Gyuri seggét attól az ő tudománya továbbra is vacak, áltudományos szélhámosság, ő a tudomány-filozófia B. Madoff-ja.

pioneer2016 2017.02.21. 13:56:10

Ki nem szarja le Stefka István-t!

$pi$ 2017.02.21. 13:57:04

@1ghost: "A magas kamat a prosperáló gazdaság jele, hűteni kell a gazdaságot mert majd szét durran."

Még, még, még! Írjál még ilyeneket, nagyon tetszik. Vagyis inkább... most azt meséld el, hogy az mszp alatt milyen erőteljes volt a gazdaság, hogy 12%-on kellett tartani a kamatot nehogy szétdurranjon! Azok voltam ám a szép idők, úgy hasított a gazdaság, hogy 25%-ra lehetett kölcsönt kapni.

Nyilván mentek is a beruházások, ki az a hülye, aki nem fejleszti az üzletét, amikor laza 25%-ért tud rá pénzt szerezni! Volt olyan, hogy akár 4-5%-os GDP növekedést is láttunk... 10% kölcsönből. Be szép is volt, hasított a gazdaság, felvettünk 10%-ot és lett 5%-al több forgalmunk. Háhhh...

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:07:00

@Ballib Cenzúrázók Réme 26:
"Sokkal jobb pénz mint az euró, több mindent is vehetsz belőle, sokkal nagyobb jólétet biztosít."
Nu pagagyi! Most csak azért is megnézem a forint - rubel átváltási rátáját. Azt hitted, hogy csak úgy átverhetsz?! Ha-ha.

"Lásd például, hogy akárhol vagy a világban, mindenhol látsz orosz turistát. A repülőgépeken is csak az orsozok veszik a dutifreit, mert a rubeljeikből telik nekik."
Évek óta nem nyaraltam vagy repültem, ezért nem hiszek neked!

"Orbán Viktornak nagyon igaza lesz, amikor a következő választás után felmondja az EU-t és Magyarországot az orosz gazdaságba fogja integrálni. Jöhet a rubel, ti pedig végre újra utazhattok szerte a világban. Amire most esélyetek sincs, mert a ballibek annyira tönkre tették az országot az elmúlt nyolc év alatt."
Nem értek egyet veled! A ballibek persze hülyék voltak, de Orbán sem elég okos ahhoz, hogy megértesse az emberekkel, hogy nem kell innen senkinek sem utaznia sehová. Ahhoz még kell majd néhány óriásplakát. Utána szerintem már nem lesz gond.

"Hát a kisemberek átlagát! Majd gondolod, hogy miközben te semmit se tettél a hazáért, sőt még hazaárulást is követtetek el az olimpia megtorpedózásával, akkor majd neked a nagyemberek átlagnyugdíja fog járni?"
Azt hiszed, hogy csak úgy sértegetheted az anyámat? Csak azért, mert egy szerencsétlen nagynyugdíjas? És mert még az apukám is él, és ő még többet kap? Az irigység beszél belőled, mint a legtöbb emberből. Jellemző rátok!!!! Mintha a Szíriuszon jobb lenne! Pfff!

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:13:02

@gyurmicsek:
" én személyszerint nem léptem volna vissza, ha nem azt hazudják, hogy akkor nem kapok állami nyugdíjat."
Nagyon együtt érzek veled, ...de sohasem mondták, hogy akkor nem kapod meg az állami nyugdíj időarányos részét. Akkor talán én sem maradtam volna a manyupnál.
Azt viszont elismerem, hogy Orbánéknak sok megtévesztő kampánya volt már akkor is. Nagyon kellett nekik a pénz, ezért bármit behazudtak.
De ha valaki egy picit is odafigyelt, tudhatta, hogy mi az igazság.
Sajnálom.

2017.02.21. 14:13:03

A pontositás kedvéért csak közlöm hogy egy közgazdász csoport szerint az olimpia cca: olyan 7000 milliárd forintba kerülne alsó hangon. Ha hozzávesszük a haveri lopásokat, a családi és baráti kölcsönök kifizetését, akkor a végösszeg lehet olyan 12-14 ezer milliárd ft. Hiszen nagyon magasak a költségek, a lakájok, a talpnyalók és az alkotmányos költségek is.

De arról is tessék már valamit mondani, hogy ha sikerül az olimpia megrendezése, akkor mi lesz a végeredmény. Hiszen az utolsó 4 olimpiát rendező ország veszteségesen zárt. Arról nem is beszélve hogy az állagmegóvás költsége évente milliárdokat emésztene fel.

Ugyanis a stadionokban nem elég a birkamenetet bevezényelni, hogy legeljetek, hanem sok egyéb dolgot kell rendben tartani és rendbe tenni.
Nem lehet az uszodákban kacsa és kislibaneveldét létrehozni, mert talán túlságosan drága lenne.
A lőtereken pedig maximum futóvadlövő versenyeket lehetne rendezni, ahol a parlamenti pártok tagjai futnak, a keményen dolgozó kisember pedig sörétessel lő. A célt eltaláló jutalmul, mehet egy kört a csúti kisvasúton. Hogy a sok ló közül, melyik politikus csapat húzná, azt ott a helyszinen kisorsolják.

Arról nem is beszélve, hogy az olimpia magyar szimbóluma nem az 5 karika lenne, hanem csak 4, mert az egyiket igyis--ugyis ellopnák ! Azzal mennének a birkamenet résztvevői, élükön a lakájokkal.
Ha lehet akkor az olimpia helyett fejlesszük az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést ,
és ebből a pénzből--ha nem lopják el a dakota elftársak--fejleszteni lehet az úthálózatot, --de nem kisvasutat csútra, nem stadiont minden seggnyaló falujába---és a vidéket az oktatást is lehetne fejleszteni.
Ez többet hozna mint az olimpia és talán kifizetődőbb is lenne.

1ghost 2017.02.21. 14:18:55

@$pi$: @Jakab.gipsz: @konrada:

Hehehe faszfajke! Mindegyik nickeden hülye vagy! Egyiken hülyébb, mind a másikon!:))))
Hülyeségolimpiát rendeztél saját magadnak, és nyertél! :))))

Mégis, mi a faszt gondolsz a FED kamatemelése miért van napirenden? Mert szar az amcsi gazdaság? Hehehe síkhülye orbánbérenc! Orbán körét már csak hozzád hasonló segghülyék alkotják.

És nálunk miért nincs napirenden a kamatemelés he? Mert sereghajtóvá tették az országot az uniós ezermilliárdok ellenére is! Na ez szégyen, hogy rohadnátok meg a korrupt tolvaj gazdáddal együtt.

metax 2017.02.21. 14:19:01

@ulpius66: "Akkor válcsátok le Orbán,t és hozzátok vissza a manyupot, és ne fizessen senki állami nyugdíjat!"

Nono! A manyupot a négylépcsős nyugdíjrendszer pilléreként hozták létre még 1998-ban. Nem vagy-vagy, hanem és alapon. Abból a helyes és előrelátó felismerésből, hogy az állami nyugdíj az akkori - nem is beszélve a mai - fiatal korosztályok számára édeskevés lesz (ha kapnak egyáltalán majd valamit).

A pillérek:

1.Állami nyugdíjjárulék,
2.Manyup járulék,
3.Önkéntes nyugdíjpénztár járulék,
4.Nyugdíj előtakarékossági számlán felgyűlt összeg (NYESZ),

5. És pár éve már rendelkezésre áll a nyugdíjbiztosítás is, mint nyugdíjcélú öngondoskodási forma.

A négy, ill. most már öt nyugdíjpillér. Ezek közül egy nagyon fontosat kilőttek belőle. És a következmények óriásiak. És pedig azért, mert rengeteg ember képtelen önmagától megtakarítani: önkéntes pénztár, NYESZ, nyugdíjbiztosítás eleve kilőve. A manyupnak pont a kötelező jellegén volt a hangsúly, hogy ezt - egy bizonyos életkor alatt - automatice vonták le az ember fizetéséből.

A mai húszas-harmincas-negyvenes korosztály tagjainak az állami nyugdíj egész egyszerűen nem lesz elég a megélhetéshez. Ezzel a többség anno sajnos nem volt tisztában, vagy ha tisztában is volt, nem látta át, mivel jár a manyup vagyonának átadása. Ez fényesen igazolja azt a közvélekedést, miszerint az átlag magyar állampolgár rendkívül hiányos pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. No meg ismételten csak ne felejtkezzünk meg a hathatósak bizonyult állami fenyegetésről, miszerint nem kapnak majd állami nyugdíjjárulékot azok, akik manyup tagok maradnak. Ez szimpla zsarolás volt, ami a BTK szerint egyébként büntetendő cselekmény. Orbánéknak ezért még egyszer - ezért is - bíróság előtt kell felelniük. Ami késik, nem múlik.

A manyup rendszer kinyírásával generációk lába alól húzták ki a talajt. Öngondoskodásra többségük képtelen, számukra majd marad az a kevéske állami nyögdíj, amit kapnak. És ezen kívül élnek majd abból, amiből tudnak. Az állam leszarja.

És te ennek buta módon tapsolsz.

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:23:50

@jános515:
" arról is tessék már valamit mondani, hogy ha sikerül az olimpia megrendezése, akkor mi lesz a végeredmény."
Szerintem ez egy nagyon jó kérdés. Állítólag akkora hírnevet szerzünk magunknak, hogy AZTA! Vagyis mérhetetlenül nagy lesz az erkölcsi, nemzeti hozam. Gazdaságilag persze óriási bukta lesz, de kicsire nem adunk.
Viszont az Indexen már megkérdezték, hogy D-Koreáról kinek jut előbb eszébe a Souli Olimpia, és kinek a Samsung vagy a Kia. Vagyis minden csoda 3 napig tart, utána pedig csak az számít, hogy mit teljesítünk gazdaságilag. Jelenleg éppen csak a túlélünk. És nem látom, hogy ez miért változna.

Narancsos kommunizmus 2017.02.21. 14:26:22

@ulpius66: "Egyébként meg a NOlimpiások, és az őket támogató ballibsi pártok ezt az aláírás gyűjtést az Olimpia ellen mért nem 1-2 éve indították?"

A fidesz miért nem indított? Ha nem indított, miért akadályozta?

Te fizetett hülye vagy, igaz?

Mekkora narancssárga péló kell a hátsódba, amire már te is azt mond hogy na, ez már azért sok!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.21. 14:27:22

@conchita wurst: Te magad is megsemmisítetted, vagymiért ez az igeidő.

Amúgy meg akkor szólj a főnöködnek, hogy szóljon viktornak, hogy ne baszogassa már a népet folyton a képzelt háborúival. Inkább ne lopjon, akkor nem kell terelni a figyelmet. Menni fog?

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:27:48

@metax:
"A manyup rendszer kinyírásával generációk lába alól húzták ki a talajt. "
Minden szavad igaz! Bár ne lenne az ....

konrada 2017.02.21. 14:31:13

@1ghost:
...tán mert olyan mértékben áramlik ki az amerikai és egyéb tőke, hogy az államkötvények finanszírozásának a növekedése nélkül nem maradna elegendő tartalék a qrva magas államadósság törlesztésére?

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.21. 14:35:20

"266 151 hülye már biztosan van ebben az országban " miért ennyien szoktak elmenni egy békemenetre?

metax 2017.02.21. 14:36:34

@1ghost: "A magas kamat a prosperáló gazdaság jele, hűteni kell a gazdaságot mert majd szét durran."

Ez alapvetően így van, de vannak hátulütői, néha akár egészen súlyosak is.

A magas kamat fejlett gazdaságokban így működik. Felzárkózó gazdaságokban, mint nálunk soha nem így működött: a magas infláció, a forint stabilitásának védelmében kényszerült a jegybank sokáig magasan tartani a kamatot.

USÁ-ban a jelzálogpiaci válság úgy ütötte fel a fejét, hogy a FED sorozatos kamatemelései miatt folyamatosan nőttek a lakáshitelek kamatai, és ezt egy idő után már nem bírták fizetni az emberek. Sora dőltek be a hitelek, majd az ingatlanpiaci válság kisvártatva magával rántotta az egész világgazdaságot, ás tiport, amit csak ért.

mh1973 2017.02.21. 14:37:12

Vén büdös komcsi, takarodjon az ilyen a közéletből!

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:38:17

@konrada:
"olyan mértékben áramlik ki az amerikai és egyéb tőke"
Konkrétan milyen amerikai tőke? Mert az autógyártásból és egy-két áruházláncból kiáramló tőkéről van elképzelésem. De az amerikaiak azok kik?

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:40:21

@Mr Eggs:
" ennyien szoktak elmenni egy békemenetre?"
Ennyien még SOHA NEM voltak egy békemeneten sem nálunk! :o)

konrada 2017.02.21. 14:41:40

@Attilajukkaja:
Irigyellek titeket, mert nem éltetek át 5 olyan csődközeli helyzetet mint azok a 2020 után nyugdíjba vonulók, akik megélték azt, hogy a forint - mióta munkába álltak - értékének századrészére zuhant, s így forint-befektetéseik a töredékét érik reálértékben.

Ti még megbíztok az államban, a világ folyamatos fejlődésében...
irígyellek titeket...

konrada 2017.02.21. 14:43:47

@Attilajukkaja:
...bankok, befektetési alapok...

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:48:25

@konrada:
"Inem éltetek át 5 olyan csődközeli helyzetet mint azok a 2020 után nyugdíjba vonulók, akik megélték azt, hogy a forint - mióta munkába álltak - értékének századrészére zuhant, s így forint-befektetéseik a töredékét érik reálértékben."
Hogy a fenébe nem? Talán eltévesztetted az ajtószámot? Éppen, hogy ebbe a kategóriába tartozom jómagam is.

"Ti még megbíztok az államban, a világ folyamatos fejlődésében..."
A világ folyamatos fejlődése egy tény és nem hit kérdése. Viszont volt pár kommentem arról, mennyire nem bízom az államban, és hogy manyupos maradtam.
Biztos, hogy ezt a beírást nekem szántad?????

Attilajukkaja 2017.02.21. 14:49:45

@konrada:
"...bankok, befektetési alapok..."
Azt lehet tudni, hogy ezekből mennyi az amerikai?

$pi$ 2017.02.21. 14:51:36

@1ghost: "Mégis, mi a faszt gondolsz a FED kamatemelése miért van napirenden? Mert szar az amcsi gazdaság? "

Akkor az mszp éveken keresztül hazudott amikor azt mondta, hogy az infláció alacsonyan tartása miatt kell a amgas kamat? Különös, egy szóval sem mondták, hogy olyan iszonyatosan pörög a gazdaság, hogy agyba-főbe kell fékezni. :D

Most, hogy így beszélünk róla senki sem mondta ezt, csak te. :D Nagyeszü. :D

Százalékszámítás már megy? Figyu: ha emelem az árat 10%-al utána meg megint emelem 10%-al, akkor mennyivel emeltem összesen? :D

1ghost 2017.02.21. 14:53:54

@konrada:

Nagyon jó! Tetszik, eddig a hülyeségolimpián viszed a prímet! De azért a többi nickeden is igyekzzél, mert szerintem tudsz te hülyébb is lenni.

Bár ebben nem vagyok teljesen biztos, mert azért ez " az államkötvények finanszírozásának a növekedése " baromság is iszonyat jó.

1ghost 2017.02.21. 15:02:23

@$pi$:

Iderittyentet bötűhalmazod elolvastam. Szép, szép kétségtelenül nagyon hülye vagy, de a Konrada nickeden még hülyébb, úgyhogy eddig az a nyerő. Sorry, fel a fejjel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.21. 15:07:00

@$pi$: Jobb lenne ha nem ugatnál gazdaságról, amikor még mindig nem tudod mi a valuta tartalék szerepe!

konrada 2017.02.21. 15:08:12

@1ghost:
Igazad van, elkapkodtam az írás, növelését akartam írni.

...de ettől még te ugyanolyan vita- és érvképtelen maradsz. (Vagy maradtok - ha magadból kiindulva gondolod, hogy veled ellentétes, de hasonló vélemények csak 1 embertől származhat....)

(Bár igaz, most kivételesen saját magad bemutatásán kívül volt egy érv: a hűtés.
...de most speciel nem az áll a háttérben, hogy ingatlan-, vagy tőzsdelufi van, hanem az Obama ideje alatt qrva magasra elszálló - 76%-os GDP arányosról 8 év alatt 105% fölé emelkedett államadósságot finanszírozni kell...)

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.21. 15:09:14

@Attilajukkaja: akkor honnan tudja, hogy ennyi hülye van? azt hittem ismeri őket

konrada 2017.02.21. 15:09:36

@Attilajukkaja:
...mvel te az állam hivatalos fizetőeszközében tartod a megtakarításod, mi mást gondolhatnék???;))

Attilajukkaja 2017.02.21. 15:14:16

@Mr Eggs:
"akkor honnan tudja, hogy ennyi hülye van? azt hittem ismeri őket"
:o)))
Ez nem ismeret kérdése, hanem a magánvéleménye.

@konrada:
".mvel te az állam hivatalos fizetőeszközében tartod a megtakarításod, mi mást gondolhatnék???;))"
Vagyis vigyem külföldre a megtakarításaimat? Vagy mi? :o)
Teljesen összezavarsz!

konrada 2017.02.21. 15:15:16

@Attilajukkaja:
Sok. De egyébként mindegy. Nekünk magyaroknak is nagyjából az, ha amerikai kisnyugdíja befektetési alapja, ha a Templeton, avagy Józsi bácsi tartja pénzét magyar forint alapú államkötvényben.

...Az viszont nem mindegy, ha a Templeton, az amerikai kisnyugdíjas kivonná a pénzét.
...és éppúgy nem mindegy az USA-nak sem, ha most kezdődő új kereskedelmi háborúban a kínaiak, szaudiak vonnák ki a pénzüket az államkötvényeikből (mint ahogyan az se, ha várhatóan felpörgő dollár-inflációban az USA bankok, befektetési alapok tennék ezt.)

konrada 2017.02.21. 15:16:50

@Attilajukkaja:
...szvsz. vegyél ingatlant. Hosszú távon a forint eddig sem volt stabil pénz, és félek, ezek után se lesz az....

sas70 2017.02.21. 15:22:39

@konrada: Tegyük tisztába, nem csak az alsóbb rendű utakkal van baj! A főútvonal hálózat 50%-a rossz, vagy nem megfelelő, további 27%-a tűrhető állapotú. A mellékutak 65%-a rossz vagy nem megfelelő, további 20%-a tűrhető. Ez az állapot tűrhetetlen és gazdasági károkat okoz.
Új utak és komolyabb felújítások szinte csak EU-s pénzből valósulnak meg (a kötelező hazai résszel), ami szerintem, szintén tűrhetetlen.
Ha a beruházási rátából levonjuk az eu-s fejlesztéseket és a multik beruházásait, azt látjuk, hogy a magyar vállalkozói szektor eszközállománya folyamatosan amortizálódik és ezt nem fedezik a beruházásaik. Ez a biztos lecsúszás.
A bérek ugyan emelkedtek, ez azonban csak részben természetes fejlődés, sajnos nem kis részben elvándorlási, pályaelhagyási kényszer miatt van. Azaz egy vállalkozás nem azért fizet több bért, mert fejlődik, hanem mert nem kap munkaerőt, részben ezért nem marad beruházásra pénze.
Rettentő hibás a kormányzati nézet, hogy csak állami irányítással lehet gazdasági növekedést generálni, mert pont a fejleszteni kívánatos vállalkozásoktól vonja el a tőkét egy részben, amúgy is tőkehiányos állapotban. A tervutasításos, állami irányítású gazdaságot elvileg elvetettük a rendszerváltáskor. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nincs szükség állami beruházásokra, de azoknak olyanoknak kell lenniük, amik a versenypiaci vállalkozások pozícióit erősítik, nem olyanoknak, amik helyettesíteni akarják azokat. Az állami beruházásoknak a közszolgálatatásokat kell fejleszteniük, a többi területet pedig meghagyni a reálgazdaság résztvevői számára.

Attilajukkaja 2017.02.21. 15:27:37

@konrada:
Az én nyugdíjbefektetéseimet (nem csak egy van) magáncégek, bankok kamatoztatják. Nem értek a tőzsdéhez, és nem is tudok beleszólni a dolgukba. Az elmúlt évtizedben nem csalódtam bennük. Kígyót-békát összehordtak róluk, de semmi sem bizonyult igaznak. Ha az amerikai pénzpiac újra összeomlik, akkor nekünk úgyis annyi.
Az ingatlan vásárlás nem hülyeség. Hacsak nem államosítanak Orbánék mindent, ahogy Rákosiék is tették.
Mint tudjuk, ... a történelem ismétli önmagát. Magyarországon senki sincs biztonságban, akárki is kormányozzon.

nu pagagyí 2017.02.21. 15:41:56

Aki tudni szeretné milyen lenne a budapesti olimpia, az már most is tanulmányozhatja, hogyan lett a csodás tervekből nyomasztó valóság az úszó VB esetében:

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--7xKaX-9E--/6xNPApqw1VEEPh9bs.jpeg

A végleges sufnira 100 milliárdot fizettek az élelmes "vállalkozónak". Az objektum valós értéke úgy 1 milliárd lehet, ha nem lopták ki a vasbetonból a vasat.

2017.02.21. 15:42:01

Stefka egy fekete öves komcsi, még a frizuráját is Rákosiról koppintotta.

wolves84lb 2017.02.21. 15:44:10

@dunántúli gyerek: mármint ki várta a 23 millió románt, te hülyegyerek? gyurcsány, meg a többiek lehet...attól, hogy orbánt és a fajtátokat rühellem, még nem szerettem soha a szocikat.

A bankok miért mentek volna el? A nagy deviza-forintosítás során sem ők szoptak igazán.

wolves84lb 2017.02.21. 15:45:52

@enpera: csődbe orbán apád miatt megyünk, fideszgecikém :) a ti szátokból a liberális kifejezetten dícséret, szóval köszi :)

Attilajukkaja 2017.02.21. 15:51:22

@nu pagagyí:
"Aki tudni szeretné milyen lenne a budapesti olimpia, az már most is tanulmányozhatja, hogyan lett a csodás tervekből nyomasztó valóság az úszó VB esetében"
Azok a látványtervek mondjuk nem egy 2017-es VB-re készültek, hanem egy későbbire.
Amúgy meg egyetértek!!!

wolves84lb 2017.02.21. 15:53:33

@ulpius66: igen, óvónéni, úgy kezdődött, hogy a pistike leköpött, elvette a kajámat, beleröhögött közben a pofámba, lecigányozott, és amikor ezért kapott egy pofont, elkezdett rinyálni...nem szégyelled magad, te szarházi? :)

wolves84lb 2017.02.21. 15:58:33

@ulpius66: vagy ne szedj belőle ennyit, vagy hozz nekünk is, mert kurva durva cuccot tolhatsz...ugye te is szakadsz közben a röhögéstől, miközben ezeket a sorokat írod?

Jakab.gipsz 2017.02.21. 16:03:43

@1ghost: Ugat az ős-náci, ezek vagytok ti, mindig másról beszél, mint ami van. Nem érdekel az amcsi gazdaság, van azoknak a melósoknak is elég bajuk, Engemet csak az a hülye SSoross filozófiája érdekel, mert az egy körmönfont hazugság és nem tudomány, csak ezt kell megérteni, hogy a nagy guru Madoff= Soros a hazug-tudomány-filozófus.
Madoff is átvert mindenkit és Soros is átver mindenki.
Soros itthon pedig azért tartja permanens stressz helyzetbe a belpolitikát, hogy ne tudjunk nyugodtan dolgozni semmin sem.

Attilajukkaja 2017.02.21. 16:06:17

@wolves84lb:
Kérlek, emlékeztess, hogy ki volt ez a 23 millió román, akiket állítólag annak idején vártunk te meg én, mert sajnos már nem emlékszem. Köszi! :o)

Attilajukkaja 2017.02.21. 16:10:16

@Jakab.gipsz:
"Soros itthon pedig azért tartja permanens stressz helyzetbe a belpolitikát, hogy ne tudjunk nyugodtan dolgozni semmin sem."
Hi-hi-hi!!!!
Rákosi elvtárs és az ő karvalytőke álpropagandája feltámadt!!!!! :o)))))

wolves84lb 2017.02.21. 16:15:15

@ulpius66: összesen maradtak 100.000-n, és a többség azért lépett vissza, mert megzsarolta őket selmeczi tolvajszenátorasszony gabika, h nem fognak állami nyugdíjat kapni, ha maradnak. Persze ez neked, fidesztrollnak már nincs meg, ugye?

RHalacska 2017.02.21. 16:22:56

@konrada: Figyelj, ha nem stadionra, hanem útra, közműre, iskolára, kórházra költi a pénzt ugyan úgy nem termelő eszközt teremt, munkát ad, sőt ezeket fenn kell tartani, tehát hosszabb távon munkát ad. Ezt hívják na nem unortodixiának, hanem Keynes-i elméletnek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.21. 16:29:31

@Jakab.gipsz: "Soros itthon pedig azért tartja permanens stressz helyzetbe a belpolitikát"

Az nem a Soros, hanem az orbán geci viktor.

wolves84lb 2017.02.21. 16:31:13

@Ma Baker:
"Emiatt tizedannyi beruházással a már meglévő vidéki sportlétesítményeket is felhasználva meg lehetne rendezni az olimpiát, ami így a komplett országot lendítheti, nem csak Budapestet.
Nna és pont emiatt a nagy lehetőség miatt akarják elütni az országot a "hazaárulók" a lehetőségtől, mert ez így tagadhatatlan siker lenne főleg az Orbán kormánynak."

Sorolnád azokat a korszerű vidéki létesítményeket, pl a debreceni baseball-pályával kezdve...

L von Richthoven 2017.02.21. 16:33:30

@ulpius66:
Én pénzeltem nem tagadom, jóformán egy forintomba sem került egy aláírás.... Ha azt nézem, miképpen haladnak a dolgok, akkor máris pozitív befektetés/elhatározás volt.... Ennyiért verőembert is küldhettem volna Stefkára akár, de az nem esett volna ilyen jól, ahogyan most látom a csúti szarcsimbókot és a sleppjét kapkodni....
Jó nézni ahogy napról napra közelebb kerülnek a számonkéréshez és a rácshoz...(vagy a rácsos ágyhoz, kinek mi lesz kiutalva...)

wolves84lb 2017.02.21. 16:57:58

@Attilajukkaja: Lassan felnő egy generáció, akiknek fogalmuk sincs már a 23millió románozásról...de ezek a véglények még mindig ezzel vannak elfoglalva. :)

$pi$ 2017.02.21. 17:23:48

@1ghost: "a Konrada nickeden még hülyébb"

Elég keményen paranoiás vagy. Nem használok több nicket.

sZulamith 2017.02.21. 17:47:49

@dunántúli gyerek: A mondat végét nem zártad le:)

sZulamith 2017.02.21. 18:05:26

@Attilajukkaja:Hát igen. Csodálom ezeket a fiatal aktivistákat. Nem nyuggerek, nem libsik, egyszerűen tudnak gondolkodni. Olyan országban ahol számolatlanul pazarolják a pénzt, ott az okos ember nem akar olimpiát.

Attilajukkaja 2017.02.21. 18:10:10

@sZulamith:
Nem csak a számolatlan pénzen múlik, ...de igen, alapjában véve egyetértünk. :o)

ulpius66 2017.02.21. 18:15:51

Remélem a francia elnökválasztást Marina Le Pen nyeri, és az első dolga lesz a Párizsi Olimpiát visszamondani!!
(mondjuk hasonlót vártam Tumptól a győzelme után Los Angeles esetében is....akkor csak Budapest maradna.....)

1ghost 2017.02.21. 18:35:39

@konrada:

"Igazad van"

Na látod! Kezdetektől fogva mondtam, hogy síkhülye vagy. Ezért tartott ilyen sokáig, hogy belásd. Mindegy, a lényeg, hogy a végén sikerült.

vajdasagi 2017.02.21. 19:00:12

@ulpius66: Szerintem meg te buta és megvezetett ember vagy. Vagy csak aljas.

vajdasagi 2017.02.21. 19:04:12

@Attilajukkaja: legyünk méltányosak és ekézzük őket csak amiatt, amit valóban rosszul csinálnak. Még így is túl sok vaj lesz a fülük mögött. Ne kenjünk rájuk olyasmit, ami nem igaz.

Tehát alvállalkozók lánctartozásai és emiatt sok.sok kicsi cég összeomlása az régen volt szokványos, még gyurcsány idejében. Manapság ez ritkábban történik, mint akkoriban.

Ezzel nem akarom a mostani bűnözőket és nemzetrontókat védeni, de legyünk méltányosak.

ulpius66 2017.02.21. 19:14:51

A MOMO a budapesti zsidó Makkabi játékok megrendezése ellen is szervez majd aláírásgyűjtést?

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza az 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?" mintájára lesz-e "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza az 2019. évi Európai Maccabi Játékok megrendezésére irányuló szándékát?" népszavazási aláírásgyűjtés?

Halljuk majd a MOMO-tól, hogy "Ne pazaroljanak Makkabira, hanem költsék az árát, azt a 2-3 milliárdot az oktatásegészségügyre!"?

ulpius66 2017.02.21. 19:26:42

Kedves ballibsi elvtársak!

Ne legyetek ennyire pesszimisták!!!!!

Nem az van, hogy 2018-ban elhajtjátok a patást, és akkor tik tudtatok volna lopni az olimpiából több ezer milliárd forintot......ne legyetek saját pénzetek ellenségei.....

2017.02.21. 19:54:29

@ulpius66: Mi van, fideszes fiúka? Kontraproduktív lett a trollkodás? Vergődj csak tovább: van az, hogy meg kell dolgozni a judás pénzért. Miért nem örülsz, te szerencsétlen nímand, hogy népszavazás döntheti el a pályázatot? Azon simán bejön nektek a kétharmad, nem? Kár mindennap teleröttyinteni a gatyátokat.

2017.02.21. 20:08:20

@Ma Baker: "a már meglévő vidéki sportlétesítményeket is felhasználva meg lehetne rendezni az olimpiát"

Amennyiben a népszavazás is úgy dönt (ha nincs ellene kifogásod, véglény).

@Ballib Cenzúrázók Réme 26: Rendesen kokszolsz, ahogy elnézem. Vagy a gyógyszered gurult el. Ilyenkor miért nem ugrasz a Dunába: pillanatok alatt megszabadulnál a libsiktől, a zsidóktól, na meg a démonjaidtól is. Ne félj, csak az első ugrás nehéz.

Attilajukkaja 2017.02.22. 11:21:59

@vajdasagi:
" alvállalkozók lánctartozásai és emiatt sok.sok kicsi cég összeomlása az régen volt szokványos, még gyurcsány idejében. Manapság ez ritkábban történik, mint akkoriban. "
De azért ma is rendszeres a dolog!
www.jogiforum.hu/forum/20/32345

Az államii kifizetésekről manapság tényleg nem sokat lehet tudni. Miért is lehetne?

vajdasagi 2017.02.22. 16:07:37

@ulpius66: Igen, én jónak tartanám, ha valaki kezdeményezne egy ilyen népszavazást is, és azonnal aláírnám a kezdeményezést.

Egyébként tudtommal a kormány javasolta ezt a baromságot (is).

vajdasagi 2017.02.22. 16:11:42

@Attilajukkaja: Biztosan ma is vannak. És nekem nem is pontos kimutatások állnak a rendelkezésemre, hanem csak személyes tapasztalatok, de azok nem kicsiny mintán azt mutatják, hogy manapság kevesebb a lánctartozás, mint a gyurcsány és a megyó idejében. Ettől még nem tudnám eldönteni, hogy ők voltak-e a kártékonyabbak, vagy a mostaniak. De speciel lánctartozás szerintem ma ritkábban van. (Szenvedtem egyben akkor is, meg egyben most is veszni látszik valamennyi pénzem - csak hogy lásd, hogy azért nem minden alapot nélkülözve dumálok.

Attilajukkaja 2017.02.22. 16:27:03

@vajdasagi:
" De speciel lánctartozás szerintem ma ritkábban van. "
Szerinted?
A lényeg, hogy a lánctartozás egy borzasztó dolog. Bármelyik kormány is engedélyezi. Örülök, ha ma kevesebbel szenvedsz. Mert ez nem csak neked jó hír!!!!

vajdasagi 2017.02.22. 20:31:33

@Attilajukkaja: Igen - szerintem. De mint mondtam: igen széles ismerőseim köre, ahol ezt láttam/látom/látnám. Kérlek hidd el, hogy ez ma kevésbé jellemző.

Általánosabban: ha a mostani rezsim száz dologban rosszabb, mint az előző, és 10-ben meg jobb, akkor ne hazudjuk azt, hogy ezekben is rosszabb. hanem azon lovagoljunk hogy a 100 az több mint a 10, és azt a 100-at tessék javítani. Ha erre a másik tízre összepontosítunk, és ott (is) próbáljuk őket rossz színben feltüntetni, az nem a helyes módszer. Majd nem leszünk szavahihetőek.

Szóval: ma kevesebb a lánctartozás, mint régen. Hidd el, ez így van. Ne ezen rugózzunk.
süti beállítások módosítása