Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Orbán Incitatusai

2017. március 31. - Tölgyes Péter

szollosi.jpeg

Ha nekem az egymást szédítő sebességgel követő elmebeteg kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban még egyszer azt mondja valaki, azért mindennek van határa, az alábbi esetet fogom felhozni ellenpéldának: Szíjjártó Péter külügyminiszter javaslatára Áder János köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek nevezte ki a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt (a képen jobbról).

Fogódzkodni tessék: a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövetévé.

És ez nem egy otromba vicc, nem is az évekkel ezelőtt bezárt sárga ház soha meg nem jelentetett, de nyilván vaskos köteteket kitevő sztorigyűjteményének, a hárshegyi krónikának a része, ez bizony az orbáni magyar rögvalóság, amelyen ki-ki ízlése, habitusa alapján sírhat vagy nevethet.

https://444.hu/2017/03/30/ader-janos-szijjarto-peter-javaslatara-rendkivuli-es-meghatalmazott-nagykovette-nevezte-ki-orban-viktor-kedvenc-sportujsagirojat

A történet fontos részét képezi, hogy az újdonsült rendkívüli és meghatalmazott nagykövet egyike a miniszterelnök kegyenceinek. Afféle udvari sportújságírója, márpedig nála ez kiemelt rangnak számít. Jól illusztrálja mindezt a kiemelés Szöllősi önéletrajzának Munkahelyek, beosztások fejezetéből:

szgy.jpg

A lista szédítő sebességgel bővül: Szöllősi két éve a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, 2016 novembere óta a Nemzeti Sport főszerkesztője. Most pedig immár rendkívüli és meghatalmazott nagykövet. Nem árt ismételgetni, ízlelgetni az új titulust: a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Nem akármilyen karrier. Viccelődésnek hat, ha azt írom, ilyesmi csak Operettországban fordulhat elő. Sajnos, azt is hozzá kell tenni, hogy Orbanisztán még operettországnak is rendkívüli, mert itt nem megható édes-bús szerelmi történetek, hanem könnyek és kínlódások közepette keletkeznek az ilyen világra szóló nonszenszek. Lehetetlen nem hozzátenni, hogy ebben a köröttünk és sajnos a mi részvételünkkel zajló, alapjában szomorú, gyászos operettben fülsiketítően játszik a zenekar és iszonytatóan hamisan énekel a többek között elborzasztó kézcsókjairól is elhíresült bonviván.

Populizmusnak hathat, pedig realitás, hogy - miközben milliók tengődnek a megélhetési minimum alatt, a kórházakban heteket-hónapokat kell várni életmentő beavatkozásokra, elviselhetetlenné bővült a jövedelmi olló, soha (!) nem látottan átpolitizálttá vált és válik az oktatás - országszerte  aegyre vérlázítóbban urizálnak azok a senkik, akiknek mi, választók adtunk kétharmados többséget immár kétszer is. Szép lassan minden majom magas kormányzati státuszt és stallumot kap, és közben jóformán észrevehetetlenül szakad ketté Magyarország.

A kiválasztott hatalomgyakorlók és hozzátartozóik, meg azok kedveltjei, illetve a lefelé rugdosott milliók között persze ott-vannak azok a szerencsétlen (?) hívők, akik még mindig nem látják, ők a bármikor kiebrudalható statiszták ebben a szomorú Nemzeti Operettben.

Végezetül a tragikum érzékeltetésére álljon itt személyes jótanácsom mindazoknak, akik az ezer sebből vérző, szegény Magyarországon éppen most tartották időszerűnek, hogy csillogó-villogó labdarúgásunk (...) és a Puskás-ügyek nemzetközi képviseletére nagykövetet nevezzenek ki. A rendkívüli - merthogy mindenféle normális renden kívüli - megbízatást azzal lehetne még izmosabbá tenni, ha Szöllősi mellé a már úgyis befutott Csiszár Jenőt delegálnák: rendkívüli és meghatalmazott konzulként.

Akkor legalább egy napon emlegethetné a világ Orbánunkat: Caligulával. Elvégre a két kiemelkedő személyiség, Szöllősi és Csiszár együtt csak kitesz egy Incitatust.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2112390347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.01. 00:21:48

Ma láttam az ATV-n: Rónai Egon interjú alanya volt a Szölősi.
Egon: Meséljen arról mit fog csinálni, mint nagykövet. Foci nagykövet. Br viccesen hangzik, de nem úgy kérdeztem.
Szőlősi: Sorolja, Puskás igy, meg úgy, meg utazok, meg az ereklyék, meg a kiállítás, meg a Puskás könyv, meg a....
Egon: De hisz ez mind a saját biznisze!
Szőlősi: Igen, de a Puskás, meg a kiállítások, meg a ....
Egon: A világon egyedüli foci nagyköveti kinevezéséhez nincs annak köze, hogy Orbán kedvence Puskás?
Szőlősi: De igen......(???????!!!!!)

És a ludak megint megszavazzák majd ez a gecit.
Mi meg csak röföghetünk!

Tölgyes Péter 2017.04.01. 00:32:04

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: Egyetértenék azzal, amit írtál, de - a félreértések elkerülése céljából - szerencsésebb lett volna, ha a ludak helyett mondjuk birkákat említesz...

lobaszopiatej 2017.04.01. 02:55:35

Olimpia 2.0

Herdálják a közpénzt dögivel haveroknak nemzeties jelszókkal, nem kell ide olimpia akkor is kirabolja a kurvaországot ez a barom.

A magyar focinak nevezett labdakergetést meg pont az állami pénzek húzzák vissza a motiválatlanságba.

na__most__akkor 2017.04.01. 05:20:12

Én tudom, hogy mindenki ismeri a történelmet - különösen a római császárok életrajzát.
A kisebbség (az az egykét kedves olvasó aki mégse) kedvéért...

- Caligula az egyik agyament római császár volt (***)
- meggyilkolták (szabvány halál a római császároknak)
- a lovát, Incitatust, kinevezte konzullá --- ez az fiúk; erről beszélünk

itten van a (***)
na most akkor (hu.wikipedia.org/wiki/Caligula_r%C3%B3mai_cs%C3%A1sz%C3%A1r)
idézek (nem én mondom, ez a magyar wikipédia):
- "Meglehet, hogy azok a hódolatok, melyeknek tanuja volt felépülésekor, vezették arra a meggyőződésre, hogy mindent tehet, ami tetszik" (van ilyen)
- "lényének alapvonása a határtalanig menő hatalmi hóbort" (ilyen is van)
- "Isteni tiszteletet követelt a maga számára, sőt, versenyre szólította fel Jupitert, hogy döntsön, kit illet meg a világuralom." (brüsszel-brüsszel-brüsszel-soros-soros-soros, egészségedre! - zazdarovie! hogy putyin is értse)
- "Iskolázott és tanult ifjú volt, de történetírói szerint a legszívesebben a cirkuszi kocsisok és gladiátorok társaságában időzött" (foci még nem volt...)
- "Azokat az óriási pénzösszegeket, melyeket Tiberius összegyűjtött és ráhagyott, esztelen pazarlással játékokra, a nép megjutalmazására és építkezésekre (például stadionokra), tékozolta el. Háromnegyed év múlva üresen állt minden pénztár."
- "A változást, mely uralkodásában mintegy 8 hó múlva beállott, a 37 októberében kezdődő súlyos betegségnek szokták tulajdonítani, amely megzavarta volna elméjét." (milyen időszámításnál járunk is? 8? 37?)

na__most__akkor 2017.04.01. 05:45:17

- hu.wikipedia.org/wiki/Caligula_r%C3%B3mai_cs%C3%A1sz%C3%A1r -
A zárózrójel bekevert; próbáld ezt

czjanos 2017.04.01. 06:47:25

Foci még nincs (ha így haladunk, nem is lesz), nagykövete viszont már van. Emlékezzünk csak, hősként ünnepelte a sajtó (talán ehhez lehetett köze Szöllősinek) a 4 : 0-ás zakó után haza érkező "focistákat. Aki meg azt mondta, hogy hát, bizony ez nagyon kis teljesítmény, annak leordították a fejét: hazaáruló!

ati27 2017.04.01. 07:51:15

Háháhá!!! :D :D Csak a fidesz! :D

vénkujon 2017.04.01. 08:01:47

egy vesztes válogatott meccs után azt írta, hogy "gyurcsány a hibás". ebből is látszik, hogy megérdemli a fodcinagyköveti címet. gratulálok

Danubius 2017.04.01. 08:27:11

Én emlékszek egy olyan interjúra amiben az egyik aranycsapat tag azt mondta hogy nem voltak ők annyira jók, csak a többiek voltak gyengék (akkor még nem volt pénz benne). Ugyancsak azt mondta hogy az Ő akkori tudásuk ma semmire nem lenne elég. Tehát nosztalgiázunk egy profizmus előtti korszak felé, a mostani szintén nem profi jelenünkkel...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.01. 08:30:15

A fidesz alatt amúgy is tort ül a kontraszelekció. Nem kell semmi tudás / tapasztalat / tehetség, csak a hűség a párhoz és annak bölcs vezéréhez. Így kerül a hatalom és a húsosfazék közelébe ez a sok gerinctelen tehetségtelen majom.

vackor1 2017.04.01. 10:01:40

OFF lesz és bocsánat is érte, de ha már magyar "foci"...
Érdekes, hogy a mostani Portugál meccs után nem nagyon jelentek meg - vagy csak én nem láttam ? - cikkek tömkelegei , hogy mekkora ászok vagyunk , mint az első tétmeccsen simán kizúgott EB után ..csoportelsők...titkos esélyesek...stb...
Páran már akkor azt írtuk - kaptunk is rendesen :))) - , hogy egy 50 %-al kibővített tornára jutottunk ki tökutolsóként, ahol megvertünk egy nagy mellénnyel kijövő Ausztriát- mert ők tudták, hogy vicc a csapatunk és ettől ( amúgy helytelenül, aminek meg is itták a levét ) elszálltak , azt gondolták, hogy minket úgyis vernek és kényelmesen elfocizgattak - aztán egy szerencsés góllal hoztunk egy ikszet és két iszonyat mázlis megpattanóval vezettünk CR-ék ellen , de ugye szinte azonnal - perceken belül - egyenlítettek , nekik akkor annyi kellett. , egy pontot akartak. Akkor is azt mondtuk, hogy majd ha kell nekik a 3 pont, akkor nézzük meg.. Nos, megnéztük , de hiányolom a méltatását a 100 milliókat - némelyiknek a milliárdot is meghaladó - kereső platinalábúaknak... ( nem baj, majd a 48 csapatos VB-n ismét megmutathatják..talán.. )
Tudni kellene helyén kezelni a dolgokat , de rengeteg embernek még ez sem megy , mit várjunk akkor mélyebb, bonyolultabb összefüggések tekintetében az olyanoktól?

Netuddki. 2017.04.01. 10:58:50

Arról hallottátok már, hogy az orbán futballegyetemet akar alapítani? Állítólag már kinézte az új egyetemnek a CEU ingatlanát...

Netuddki. 2017.04.01. 11:00:24

@vackor1: Biztos megvertük Ausztriát? Nem bunda volt?

Netuddki. 2017.04.01. 11:06:55

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/sportpolitika-szollosi-gyorgy-a-magyar-futball-nagykovete-lett-2560711
"kiállításon mutatta be a Puskás Intézet az örökség különleges tárgyait Madridban, Athénban, Manchesterben, Kolozsváron és Szatmárnémetiben."

Madridban? Athénban? Kit érdekel! De Szatmárnémetiben, na az már valami! Minden magyar szíve megdobban tőle...

kvadrillio 2017.04.01. 11:26:28

ORBÁN ELMEBETEG. DE AKKOR MIÉRT KORMÁNYOZHAT EGY ORSZÁGOT ???

Toadwart66 2017.04.01. 12:41:36

@kvadrillio: "ORBÁN ELMEBETEG. DE AKKOR MIÉRT KORMÁNYOZHAT EGY ORSZÁGOT ???" Hát ez az! Bebizonyosodot, hogy nem egészen beszámítható. Ki kéne rúgni a francba, de a politikai korrektség miatt nem lehet.

vackor1 2017.04.01. 12:50:23

@Tibi !:
:)) Nem tudom, az eredmény mindenesetre azt mutatta, hogy mi lőttünk több gólt, ez meg azt jelentette, hogy nyertünk, de ez - mint jeleztem - nem ennek a cikknek a témája, nem szeretném elvinni más irányba , csak eszembe jutott , ahogy olvastam a magyar "fociról"...

És üzennék is egy iióának - most az EGYSZER , mert nem szoktam az ilyenféle, szerencsétlen, sötét, buta izéknek reagálni , de ez annyira mocskos, undorító szöveg volt, hogy most reagálok - , akinek törölték a hsz-ét - gondolom a minősíthetetlen "stílus" miatt - , hogy egyrészt nem vívok párbajt fegyvertelennel . szellemit meg pláne - ha érted ezt egyáltalán - , másrészt meg gyere te szerencsétlen nethuszár , amikor itthon vagyok bármikor találkozom veled , látatlanban biztos vagyok benne , hogy örömmel cserélnéd el az életedet az enyémmel . Megnéztem pár eddigi kommentedet , ha neked is lett volna annyi eszed , hogy csak az utolsó pár hsz-embe beleolvasol , akkor nem írtál volna ekkora marhaságot , de ismerve az eddigi munkásságod, nem is csodálkozom ezen a mélysötétségen , amit képviselsz és naponta előadsz...Tudod vannak ÉRTÉKEK és - sajnos - van, amit te meg a hozzád hasonlóak képviselnek és az már determinál is benneteket...
De tudod mit? Nézzük a tényeket az írásomban:
- nem egy 50%-al megemelt létszámú EB-re jutottunk ki ?
- nem még így is csak pótselejtezővel ?
- nem marha mázlival egyenlítettünk a második meccsen a lefújás előtt ?
- nem két megpattanó - tehát ismét mázli - gólt lőttünk a harmadikon ?
- nem szinte azonnal egyenlített is az ellenfél ?
- nem picsázták el - nem kicsit - az aranylábúakat azonnal, ahogy tétje is lett a meccsnek , ahol már nem lehetett botlani ?
-és végül : általatok nem úgy lett tálalva az egész, hogy micsoda siker?

Ja, de , erre mindre IGEN a válasz , ezek tények . A következő valóban csak feltevés, de nagyobb a valószínűsége, hogy így van , mint annak, hogy nem , miszerint CR-ék döntetlenre játszottak, mert már ment a matek és a tippelés, hogy melyik ágra kerüljenek a későbbiek során, ahhoz meg a csoport utolsó meccsén milyen eredmény kell ééééééés figyelj már: ki is nyerte az EB-t??? Csak nem ők ?? Te miről beszélsz szánalmas humanoid ?
süti beállítások módosítása