Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Szánalmas győzelmeink

2017. április 28. - Toadwart66

6840591_d5f64bd79bfc6b71364e819ad64d5641_wm.jpg

Ez kész!

„Sántha Péterné, a Fidesz–KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a józsefvárosi időközi önkormányzati képviselő-választást: a kormánypárti jelölt a szavazatok 46 százalékát gyűjtötte be.” (Dopemant lemosták Józsefvárosban)

„Fölényes győzelmet aratott Bitskey Bence, a szocialisták, a DK és a Párbeszéd által támogatott jelölt a zuglói képviselő-választáson: 790-404-re nyert a baloldali politikus a fideszes Somodi Zoltán ellen." (Kiütéses baloldali győzelem Zuglóban)

 

Remek eredmények. A boldogságtól sugárzó győztesek fogadják csak nyugodtan a lelkes gratulációkat onnan, ahonnan szert tehetnek ilyesmikre.

Sántha Péternére a névjegyzékben szereplő választópolgárok alig 8 százaléka, Bitskey Bencére 13 százaléka szavazott. A „fölényes” kifejezést jobb helyeken ilyenkor mellőzni szokták és szégyenpír önti el a megdöbbent arcokat. Hogyan történhetett meg velünk ez a csúfság? Erre kellene lázasan keresni a választ, nem a másikra öltögetni a nyelvet. Mindkét jelölt meglehetősen szánalmas, jobban mondva siralmas győzelmet aratott a demokrácia fellett.

Egyetemi dolgozatok esetében gyenge próbálkozásként értékelik ez ilyen „fölényes” teljesítményeket. 61 százalék alatt csupán kieső versenyzőkről beszélhetünk, akiknek esetleg van még egy dobásuk.

Mit jelenthet 8 százaléknyi, narancssárga lufis, zászlócskás, elkötelezett támogató? Nem sok jót. Az 5.369 fős seregből mindössze 424 harcos döntötte el azt, hogy Józsefvárosban ki követhet el jogosan törvénytelenségeket a jövőben és ebben a brigádban ott hadakoztak Sántha Péterné rokonai, barátai, lekötelezettjei is. A legtöbb választópolgár, szám szerint 4.447 fő egyszerűen a lovak közé hajította a gyeplőt és távol tartotta magát a harcoktól. Ez a demokrácia igazi bukása, nem az, amiről Orbán Viktor zagyvált lányos zavarában, Brüsszelben.

Magyarországon egy aktív kisebbség simán túszul ejthet egy passzív többséget, és ezért nem lehet a „fölényes győzelmet” aratókat hibáztatni. A demokráciához nem kell sok minden. Legyenek, akikre szavazni lehet, illetve legyenek olyanok, akik hajlandóak szavazni rájuk. Ezen kívül szükséges még pár ember, aki megpróbálja megakadályozni azt, hogy a résztvevők játék közben csaljanak.

Szerény, 13 százalékával Bitskey Bencének sem illik túlságosan fölényeskednie. A bajt Zuglóban még az is tetézte, hogy az ifjú bajnok függetlenként indult, majd győzelme után belépett az MSZP-be. Ez rendkívül pitiáner dolog, arra azonban tökéletesen alkalmas, hogy növelje a választani nem hajlandó polgárok amúgy is kimagasló arányát. Sántha Péterné legalább becsületesen kitartott a KDNP mellett, annak ellenére, hogy ennek a pártnak nincs is kimutatható támogatottsága. A KDNP ugyanis csak Isten szent színe előtt hajlandó megmérettetni magát. A helyükben annyira azért nem bíznék a Teremtő jóindulatában.

A demokráciában tulajdonképpen az a leghasznosabb, hogy heves viták esetén nem szükséges királyokat lenyakazni, diktátorokat agyonlőni, illetve nyílt utcán meglincselni, aztán lelkesen mutogatni a holttestüket a járókelőknek. Az illiberalizmus áldozatai közé tartozik Capet Lajos polgártárs, I. Károly, Anglia és Skócia királya, Benito Mussolini, a Ceaușescu házaspár, Moammer Kadhafi és még sokan mások. Csupa dicsőségesnek ígérkező, fölényes győzelmekkel, fényes sikerekkel teli, de végül véres tragédiába torkolló életút.

Orbán Viktor folyamatos csatározásai és elmaradhatatlan győzelmei nem szolgálnak más célt, mint saját híveinek megörvendeztetését, valamint a magyarországi passzív választópolgárok számának növelését. Ebben az esetben a miniszterelnök teljes joggal beszélhet elsöprő, fölényes győzelmekről.

72 órás ultimátumával Gyurcsány Ferenc is valamiféle értékelhető győzelmet próbált meg kicsikarni magának. Mivel a várt katarzis technikai okok miatt elmaradt, ezzel ő is jókora csapást mért az amúgy is gyengélkedő magyar demokráciára. Szóbeszédekkel nem lehet komolyan érvelni. Sok bizonyíték van arra, hogy Orbán Oroszország érdekeit részesíti előnyben az Unióéval szemben, de Putyin nem Mefisztó, Orbán pedig nem Doktor Faust. Kicsi a valószínűsége, hogy szerződést kötöttek volna egymással. Gyümölcsöző barátságuk nyílt. Soha nem titkolták egymás iránt érzett vonzalmukat. Nincs szükség arra, hogy erről hivatalos igazolást mutogasson bárki is.

A felmérések szerint a Fidesz szavazótáborának 80 százaléka kimondottan Putyin-párti és Nyugat-ellenes. Egyáltalán nem zavarják őket azok a tények, amelyek szerint Orbán legfőképpen a saját és az orosz elnök érdekeket tartja szem előtt. Hogy miért, az számukra teljesen mellékes. Teljesen felesleges azzal győzködni őket, hogy sötét zsarolás áll a háttérben, meg azzal, hogy Dortmundban jóval magasabb az életszínvonal, mint Novomoszkovszkban. Legfeljebb azt válaszolják rá, hogy: „Hát, momentán, még-még igen, de már komp jár át Saint Petersburgba!” Kizárólag azok a hírek jutnak el hozzájuk, amelyeket Orbán médiabirodalma kreál a szórakoztatásukra.

Számukra minden egyes nap a fényes, elsöprő győzelmekről szól. Ezt olvassák az újságokban, ezt látják a tévében.

„A magyar egy befogadó, szabadságszerető fajta.” Orbán legfőképpen ezzel a hazugsággal ámítja híveit.

A valóságban a magyarok egy része mélyen megveti a demokráciát, forró hazaszeretete kimerül abban, hogy kifakult, műanyag Nagy-Magyarország matricákkal feldíszítve mászkálhat szerteszét a nagyvilágban, legfőképpen Erdélyben. Ők a szabadságot legfeljebb nemzeti ünnepeken emlegetik, megszokásból. Idegenekre még a saját honfitársaik között is lelkesen vadásznak.

Egy másik társaság megpróbálja megőrizni a demokrácia maradékait, nyugodt, békés országot szeretne biztosítani a gyermekei számára. Ők ma hazaárulók, nyugatosok, külföldi bérencek, a haza ellenségei. Egyre többen unják meg ezt a címkézést, feladják, és inkább új hazát keresnek maguknak, gyermekeiket pedig nyugatra küldik tanulni.

A magyarok legnagyobb többsége azonban nagy ívben tesz arra, hogy mi történik az országban. Abszolút többségben vannak azok, akiket teljesen hidegen hagynak a politikai csatározások, botrányok. Elsősorban ők tehetők felelőssé a Magyarországon kialakult állapotokért.

Magyarországot nem a népességcsökkenés, hanem az elhülyülés veszélyezteti. Ennek már mérhető, jól dokumentált, „fölényes” eredményei vannak. Nem kell 72 órát várni arra, hogy kiderüljön az, hogy az ország versenyképessége siralmas. Ez azonban semmiféle negatív hatással sincs a Fidesz-KDNP népszerűségére.

„Nem minden magyar tehet arról, hogy magyar” – írta rólunk Jaroslav Hašek. Egészen empatikusan.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4512460317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deneskata 2017.04.28. 20:34:13

Teljesen egyetértek. Kiegészítve azzal, hogy akik a lovak közé hajítják a gyeplőt, azoknak arról sincs fogalmuk, hogy lovak vagy tigrisek húzzák-e az ország szekerét. Fogalmuk sincsen semmiről, ami politika.
De anyit azért ők is kapiskálnak és ha kell, ennek szavazatukkal is hangsúlyt adnak, hogy a "migránsokat nem fogadjuk be " és Sosors György egy patás ördög, mert "migránsokat akar betelepíteni" . Na, amikor kell, ezekkel az érvekkel az urnához csalogathatók ők bármikor. Ezek a csökkent értelműek alkalmankénti szavazata dönti el az ország sorsát. Tényleg elhülyül az ország.

kvadrillio 2017.04.28. 20:56:38

MINDEN FIATALÉRT 100 ROTHADT VEZETŐT KELL FÖLAKASZTANI !!!
Öngyilkosságok: növekedés a 30 éven aluliak körében

Élő Anita / 2017.04.28., péntek 06:00 /

Öngyilkosságok: növekedés a 30 éven aluliak körében

Az elmúlt tíz évben közel negyedével csökkent hazánkban az öngyilkosságok száma. Alleluja? Igen, csakhogy az utolsó három évben a 30 éven aluliak körében emelkedés tapasztalható. Miért? Válaszok a friss Heti Válaszban.
Hirdetés

A tinik körében járványszerűen terjed a Tizenhárom okom volt… című Jay Asher-kötet sorozatváltozata. A film olyan témát dolgoz fel, ami a mindennapjaik része. Az iskolai zaklatás online változatát, amikor az erőszak nemcsak abban nyilvánul meg, hogy hamis híreket, intim fotókat köröztetnek rólad, nekinyomnak az iskolai szekrénynek, felakasztanak a kabátodnál fogva a fogasra, vagy megtépnek a női öltözőben, hanem mindez azonnal felkerül a netre, ott van minden ismerősöd és minden nem ismerősöd telefonján. Egyszer csak nem te leszel te, és nem is az a Facebook-profil, amit vágyott énedről építgetsz, hanem az, amit a zaklatók rólad kialakítanak.

A Heti Válasz nemcsak a gyerekek magányát, a magánéletük megszűnésének veszélyét, az egészséges családi háttérből érkezőket is próbatétel elé állító iskolai kihívásokat mutatja be, hanem azt is, hogyan lehet ez ellen védekezni. Meglehetősen banális módokon.
Élő Anita / 2017.04.28., péntek 06:00 /

kvadrillio 2017.04.28. 21:19:31

ILYEN ÉLETRE KÉNYSZERÍTENEK NAGYHATALMAK EMBEREKET...MA.....A XXI. SZÁZADBAN A VILÁGBAN, MIKÖZBEN A MÉSZÁROS NAPONTA KERES MILLIÓKAT !!!
2017. 04. 28.
Virágzik a libanoni szervkereskedelem...MINGGGGYÁÁÁÁ ELHÁNYOM MAGAM ETTŐL A FÖLD NEVŰ BOLYGÓTÓL !!!!!

A BBC-nek adott interjújában egy libanoni szervkereskedő arról számolt be, hogy az országba érkező szíriai és palesztin menekültek a veséjükért vagy akár a szemgolyóikért kapott pénzből próbálnak nyugatra menekülni – vagy csak egyszerűen megélni. A szervkereskedők világméretű hálózatok tagjai, és milliárd dolláros üzleteket bonyolítanak.

Abu Dzsafar az interjúban kifejti, hogy tisztában van vele, hogy kizsákmányolja az embereket, de meggyőződése szerint segít nekik a boldogulásban is, hiszen a szerveikért kapott pénzből képesek lehetnek jövőt teremteni maguknak, továbbutazhatnak vagy vállalkozásba kezdhetnek, Szíriában pedig nem sok egyéb várhat rájuk, mint hogy elpusztítsák őket a háborúban. A férfi hozzátette, hogy egy szerv kioperálása „semmi ahhoz képest”, amit a háborúban kell átélniük az embereknek. Saját bevallása szerint az elmúlt három évben körülbelül harminc üzletet bonyolított le: általában veséket rendelnek tőle, ezért nagyjából kétmillió forintnak megfelelő összeget fizet az áldozatnak, de előfordult, hogy valaki a szemét bocsátotta áruba.

Világméretű hálózatok

A szervkereskedelem az egész világot behálózza – nem csupán a rászorulók vagy a menekültek válhatnak áldozattá, hanem a nyugati országok lakói is. A kereskedők zsarolhatják vagy kényszeríthetik az áldozataikat, de megesik az is, hogy hamis diagnózissal küldik kórházba az embereket, és egy nem létező betegségre hivatkozva távolítják el a szerveiket. Kínából évente mintegy tízezer szerv kerül ki a piacra, az üzletben pedig a kórházak is részt vesznek – csak ez körülbelül egymilliárd dolláros bevételhez juttatja a kereskedőket. A világ minden tájáról érkeznek beszámolók a hálozatok működéséről: Indonéziában szegény sorban élő falusiakat győztek meg arról, hogy adják el egy veséjüket, de Angliából és Kínából is érkeztek olyan beszámolók, amelyek szerint a szervkereskedők egyszerűen elrabolták az áldozataikat.

Libanont az elmúlt években elözönlötték a menekültek: azok a palesztinok vannak a legnehezebb helyzetben, akiket Szíriában regisztráltak menekültként még a háború előtt, de a 2015 után érkezett szírek sincsenek sokkal jobb helyzetben. Egyesek – főleg a gyerekek – koldulásból próbálják eltartani magukat, de virágzik a prostitúció is, sokan pedig végső kétségbeesésükben a szervkereskedők karmai közé kerülnek.

agarik 2017.04.28. 21:27:05

Egyet felejt el a cikkíró: "A demokráciához nem kell sok minden. Legyenek, akikre szavazni lehet, illetve legyenek olyanok, akik hajlandóak szavazni rájuk. Ezen kívül szükséges még pár ember, aki megpróbálja megakadályozni azt, hogy a résztvevők játék közben csaljanak." - mindhárom hiányzik:
- nincs akire szavazni lehetne
- sokan hajlandók szavazni, csakhogy, ugye,a kérdés kire. Aki elmegy szavazni az olyanra szavaz akire nem lehetne ép elmével, sőt: törvényesen szavazni. Aki meg olyanra szavazna akire lehetne, annak meg nincs kire leadnia voksát.
- itt a jogállamnak már a látszatja sincs meg.

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.04.28. 21:40:17

verdődhettek soroscsicska ballibsik de nincs értelme. Bebugtátok. Mészáros Lőrinc egy zseniális ember egy igaz Magyar HAZAFI aki lenyomja a libsibolsi pénzembereket mert álami segíccség nélkül is megtud gazdagodni ellenben a gyurcsányfélékkel akik az elvtársaik segítségével csak az állami közvagyont lopták szét és bezáratták az euval a cukorgyárainkat.
Mészáros Lőrinc fényévekkel jobb a soros féléknél ahogy Orbán Viktor is jobb mint a gyurcsány hiszen nől a GDP Magyarország az EU húzóereje és csökken a rezsi és nagy az elégedettség!!!!

deneskata 2017.04.28. 22:06:37

@Putyinpárti Gyorsnaszád: :D Ügyes szatíra. Remélem, az. XD

Le Orme 2017.04.28. 22:16:12

Aljas írás. A faszom tele van az állandó ajvékolással. Jó ez az ország, gyönyörű,boldog, hatalmas kultúrával, jelennel. Az ilyen geci ajvékolókt kellene kiirtani, hogy még jobb legyen.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.28. 23:19:48

Bitskey Bence mikor volt független? Eleve a DK jelöltje volt, aki mögé beállt az MSZP is.

A szavazást kötelezővé kéne tenni és valahogy elérni, hogy 100-as IQ-t elérő, tisztességes emberek is elinduljanak...

@Le Orme: Magyarországról sok mindent el lehet mondani, de boldog már emberemlékezet óta nem volt...

Szélmalomharcos 2017.04.28. 23:38:31

@Online Távmunkás:
"A szavazást kötelezővé kéne tenni"

Volt már ilyen Kádár idején, nem kell újra feltalálni

Verhofstadt dörzsölné a markát: ugye megmondtam! Őt aligha zavarná, hogy a saját oldaláról jön a javaslat, hiszen már rég nincs képben

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.29. 09:21:16

@Le Orme: az ország nem jó, szomorú, jövője pedig nincs a hozzátok hasonló gerinctelen féreg komcsik miatt, akiket '89-ben ki kellett volna irtani.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.29. 10:49:36

@Online Távmunkás: nem kéne kötelezővé tenni, sőt minimum érettségihez kéne kötni szavazati jogot, na meg azok aki több pénzt kapnak mint betesznek, azoknak is meg kéne vonni a szavazati jogát, így azok dönthetnek, akik befizetik, és nem a nyuggerek, segílyesek pl. És az állami alkalmazottak szavazati jogát is át kéne nézni, mert azokat meg a kormány befolyásolja.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.30. 15:30:52

@fidesz maszop dk egykutya: Menjünk vissza 100 évet az időben? A befizetéseket hogyan ellenőriznéd, legutóbbi 12 hónap, utolsó 4 év vagy addigi élete során? Nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek látszik. Szerintem több értelme lenne az intelligenciát és a közügyekben való jártasságot mérni egy gyors teszttel.

@Szélmalomharcos: Demokratikus országokban is kötelező néhány helyen, például Ausztráliában pénzbüntetést kap az, aki nem szavaz.

Szélmalomharcos 2017.04.30. 15:49:26

@Online Távmunkás:
Ha itt kötelezővé tennék a szavazást, akkor az egész világ hörögne, hogy lám megmondtuk ez az ország egy diktatúra. És ilyenkor nem számít, hány másik országban ugyanez a szabály

A mostani módosítás a felsőoktatási törvényben pont megfelel az EU-s mainstreamnak, aztán mégis csak itt van diktatúra ettől
süti beállítások módosítása