Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ez a háború meg van nyerve!

2017. április 30. - Toadwart66

m_m_narod_m_1866.jpg

„Az Európai Néppártban nyílt és őszinte beszélgetést folytattak Orbán Viktorral szombat délelőtt, és az EPP megkérte a Fideszt és a magyar hatóságokat, hogy tegyenek meg minden szükséges lépést, hogy eleget tegyenek a Bizottság kérésének. Orbán Viktor pedig megnyugtatta a Néppártot, hogy így is tesz majd.” (Továbbra is elbeszél egymás mellett a Fidesz és a Néppárt

Egészen megnyugtató, hogy a Fidesz és a magyar hatóságok minden olyan lépést meg fognak majd tenni, amit csak jónak ítélnek. Sok újdonságot ez bizony nem jelent, mivel eddig is csak azt csinálták, amihez kedvük volt. Ezentúl majd még többet és jobban fognak akarni. Büszke lépkedésben valószínűleg nem lesz hiány az elkövetkező időszakban.

Az mára nagyjából mindenki számára világossá vált, hogy Orbán adott szava nagyjából mennyit ér. Egyedül Orbán Győző ismeri azt a ravasz fortélyt, amivel a magyar miniszterelnököt ide-oda lehet kapcsolgatni, de a testi fenyítés nem szerepel az Európai Unió eszköztárában. Nem arra találták ki az egészet, hogy miniszterelnököket húzzanak deresre, ha saját gyártású reformokra hivatkozva hetykén felrúgnak minden előzetes megállapodást.

Azon, hogy a megbeszéléseken valójában ki győzött és milyen mértékben, vitatkozgassanak az érintett felek. Valószínűleg mindenki. Az azonban bebizonyosodott, hogy az Európai Bizottság csupán papírtigris. Orbán Viktor már a megbeszélésen a szemükbe hazudott, majd jól kiröhögte őket. A pimaszságnak, gátlástalanságnak és szemtelenségnek az a foka, amellyel a magyar miniszterelnök az európai értékekhez, valamint az uniós szabályozáshoz viszonyul, egészen lenyűgöző és minden tiszteletet megérdemel. Már rég rájött arra, hogy ezeket a balekokat büntetlenül le lehet lejmolni.

Elsöprő erejű narcisztikus hajlammal, kellő gátlástalansággal, valamint egy 40 százalékos töltöttségi állapotban lévő Rogán Tónival felfegyverkezve pár év alatt Orbán Viktor simán felszámolhatja az egész mihaszna Európai Bizottságot. Valószínűleg arra fog hivatkozni, hogy személyesen Európa elnyomott népei kérték meg őt erre, egy meghitt, őszinte konzultáció során.

Az Európai Bizottság a látszat kedvéért legalább valami konkrét intézkedést eszközölhetett volna Orbán Viktorral szemben, ha már ilyen szépen, őszintén eldiskurálgattak egymással. Persze őszinteséget emlegetni a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban meglehetősen nevetséges kijelentés. Itthon éppen turbó fokozatba kapcsolt az Európai Unió elleni uszítás, ő erre arcátlanul kijelentette, hogy ez nem is igaz. Ezt simán el is hitte neki mindenki.

Az állami televízióban a napokban kezdték el bemutatni a „Jud Süß” rövidített változatát. Még az is elképzelhető, hogy ezt a förmedvényt maga az Európai Unió finanszírozta. Ez a gaztett senkit sem zavart sem az Európai Néppárban, sem az Európai Bizottságban.

A „függetlenségi harc” simán átváltott egy erőteljes, antiszemita uszításba. Ezzel ugyanis rengeteg szavazatot lehet szerezni Magyarországon. Még szerencse, hogy Orbán Viktor megígérte, ezután majd rendesen fog viselkedni. Egészen szerényen még azt is megemlítette a megdöbbent Bizottságnak, hogy az lenne a legjobb, ha a jövőben őt tekintenék követendő példának. Az önbizalomtól majd szétdurranó magyar miniszterelnök csúcsformában volt. Elkeserítő, hogy sem az Európai Néppártban, sem az Európai Bizottságban nem akadt egyetlen becsületes ember sem, aki ki azt mondta volna, hogy távolítsák már innen el ezt az embert, mert teljesen hülyének néz minket. Udvariassággal, rimánkodással nem sokra mennek, ha Orbánnal kívánnak valamiben megegyezni. Zsarolás, erőszak, fenyegetés, szankciók. Ezek azok, amikre egyáltalán felfigyel.

Vásárhelyi Máriának tökéletesen igaza van. Az Európai Bizottságnak ezzel a lagymatag hozzáállással annyi esélye van arra, hogy bármiféle kompromisszumot kicsikarjon Orbánból, mint a Nemzetek Szövetségének annak idején Adolf Hitlerből.

Egyetlen ember volt, aki ki tudott fogni a Führeren, mégpedig Francisco Franco tábornok, amikor 1940 őszén Hendaye-ben összefutottak egymással. A legszebb az egészben az, hogy Orbán és a Fidesz tevékenysége sok dologban hasonlít a Caudillo-éra és a Falangéra. A ravasz Franco-val sem tudtak boldogulni az akkori nyugat-európai vezető politikusok. Mindössze néha őszintén és nyíltan elbeszélgettek vele.

Az Európai Bizottság egyszerűen képtelen mit kezdeni Orbán Viktor mentalitásával. Vegyenek legalább példát Eisenhower tábornokról. Ike nem győzködte arról Adolf Hitlert, hogy szíveskedjék ezentúl Európa megszállását méltányosan és igazságosan végezni, hanem megindította a normandiai partraszállást.

A lex-CEU-val kapcsolatban lehet, hogy Orbán hajlandó lesz módosítani néhány dátumot, de elő fogja írni, hogy megegyezni csak semleges területen, például a Déli-Sarkon hajlandó, kizárólag Rex Tillerson amerikai külügyminiszter jelenlétében. A CEU valószínűleg abban az esetben maradhat Magyarországon, ha sikerül valamilyen módon állami irányítás alá vonni. Erre megy ki az egész csetepaté.

Az önfeledt mókázásnak ezzel azonban még nincs vége. Itthon az őszinte, vidám hangulatot a végletekig fokozta Molnár Gyulának, az MSZP-elnökének optimista kijelentése, miszerint: „A Fidesz elvesztette 2022-őt, és az sem biztos, hogy megnyerte 2018-at.”

Remek, teljesen megalapozott gondolatok. Sejthető is, hogy honnan származnak.

Miután Švejk egy rendőrbiztos kíséretében gondosan elolvasta Ő császári és apostoli királyi felségének teljesen őszinte háborús kiáltványát, kijelentette: „Soká éljen Ferenc József császár. Ez a háború meg van nyerve!”

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1412468867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása