Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Az a fránya, liberális médiatúlsúly

2017. augusztus 01. - Toadwart66

ijllgisklhnkbsbsc9gyxa_r.jpgA Győri Bazilikában őrzött Szent László herma

„Hamvay Péter uszító, gyűlölködő, torz, kormányt gyalázó cikket rittyentett.” (Orbán-fóbia: felkavaró cikk jelent meg a HVG-ben; Csépányi Balázs, Magyar Idők)

Ha ez a gaz Hamvay a HVG-ben rittyentett egyet, akkor minden bizonnyal jó nagyot rittyentett. Ilyen gyalázatos világban élünk mostanában. Maga a rittyent kifejezés amúgy azt jelenti, miszerint valaki, jelen esetben, nevezett Hamvay Péter, gyanúsított gyorsan elkészített, összeütött valamit. Például egy újságcikket, vagy esetleg ostorral csördített. Csépányi Balázs, a Magyar Idők derék, elfogulatlan újságírója erre jól visszarittyentett neki, esetleg ő is csördített egy jókorát az ostorával. Utóbbiról nem áll rendelkezésre hiteles információ.

A miniszterelnök által Tusványoson beígért média elleni elszánt küzdelem következtében az ország ősztől várhatóan hatalmas rittyentésektől lesz hangos.

A galamblelkű Csépányi írásában hemzsegnek a szolid visszafogottságra, hidegvérre, elfogulatlanságra utaló kifejezések. Olyasmik, mint „történelmi köntösbe öntöztetett gyűlölet”, „uszítás", „gyűlölködés legitimálása”, „gyűlölet, hazugság, uszítás, etikátlanság”, „pofátlanság”. Nagyjából ennyiről szól rövidke harci-pamfletje. Az őszintén felháborodott igazságtevő nem terhelte túl olvasóinak tűrőképességét. Felindultságában mindössze nyolc bekezdést sikerült összerittyentenie, ezeknek nagy része is mindössze egy mondatból áll, + ÁFA. A fizetett keresztényi szeretet csodákra képes. 

Nem egy publicisztikai gyöngyszemről van tehát szó. Ennél még a vén csataló, Csontos János is érdekfeszítőbben ír. Természetesen G. Fodor Gábor veszteségmentesen tömörített publicisztikái ismeretében jól tudható, nem a terjedelem a lényeg, hanem az érte kapott összeg.

Mindenesetre Csépányi Scharfrichter könnyed kupléjának olvastán a gyanútlan olvasóban felmerülhet az a jogos kérdés, miként lehetséges az, hogy ez az alávaló Hamvay még mindig szabadlábon van, hiszen mellette Charles Manson is törvénytisztelő kispolgárnak tűnik.

Sorost, Brüsszelt támadni nagyon élvezetes kikapcsolódás, de az ellenfél oly távoli, Brüsszel esetében ráadásul még arctalan is.

A Fidesz-KDNP rengeteg pénzt áldoz piackutatásra, ezért valószínűleg tisztában vannak azzal, vajon mennyien olvashatják a kitűnő Csépányi műveit és mennyien a jellemtelen Hamvay uszításait. Az eredmény minden bizonnyal rendkívül elkeserítő lehet, különben a magyarországi média 80-90 százalékának birtokában ugyan ki törődne a HVG-vel, az Index-el, a 444-el és más, egzotikus hírportálokkal. Ezek csupán egy deviáns szubkultúrát képviselnek, de ezek szerint rengetegen olvashatják őket. Tóta W. Árpádot szívesen állítják be úgy, mint Bayer Zsolt liberális megfelelőjét. Ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik, de Tóta W. rendkívül egyedi humorral rendelkezik, Bayer ezzel szemben a különféle pejoratív jelzős szerkezetek kiagyalásában verhetetlen.

Csépányi az általa alkotott műbe elrettentésül be is linkelte a felkavaró cikket, amelyet tisztességes ember még fizikai, illetve lelki kényszer hatására sem lenne hajlandó elolvasni.

A király ereklyéje című szentségtörésben valóban szerepel egyszer az „Orbán-kormány” kifejezés, de tisztességes felkavarás nem nagyon található benne. A megátalkodott szerző nem tekinti ugyan Orbán Viktort Szent László király XXI. századi reinkarnációjának, de ez nem különösebben felháborító hiányosság, legfeljebb a szerző tudatlanságának tulajdonítható.

A cikkben, amitől azt várná az ember, hogy irgalmatlanul felkavar minden rendes gyomrot, nincs se gyűlölet, se hazugság, se uszítás, se etikátlanság. Semmi olyan, amit Csépányi Balázs az ismertetőjében beharangozott. Ha valaki ilyesmire vágyik, az sajnos kénytelen visszamenni a Magyar Idők oldalára. Mi ez, ha nem a fogyasztók tudatos megtévesztése?

A gyalázatos Hamvay írása a Győrben található Szent László-hermában őrzött koponyaereklye, illetve a Kalocsán, egy érseki temetkezésre utaló márványszarkofágból előkerült maradványok vizsgálatáról szól. Ez nem kifejezetten „történelmi köntösbe öntöztetett gyűlölet”, hanem jelenleg folyó tudományos kutatások ismertetése.

Vajon mi lehet uszító jellegű az alábbi mondatban?

„Ahogy az Árpád-házi királyok azonosítását lehetővé tevő kutatást sem támogatja a kormány, egyházi belügy maradt az is, hogy Kalocsán nemrég meglelték a Szent Koronát Magyarországra hozó Asztrik érsek sírját.”

Már a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye is beállt Soros György szolgálatába? Ilyen gyalázatos állapotok uralkodnak Magyarországon? A következő ellenségek talán az egyházmegyék lesznek?

A Fidesz-KDNP keresztényi elvei esetleg ütköznek a DNS-vizsgálatokkal és kizárólag a C14-es radiometrikus kormeghatározási módszert tarják egyedüli üdvözítőnek? A DNS talán csak imperialista humbug, hazug szemfényvesztés, amely csupán a gyűlöletkeltést szolgálja?

Hová szeretnék a Magyar Idők szerzői visszakalauzolni jámbor olvasóikat? A távoli múltba? Esetleg megismertetik velük Trofim Gyenyiszovics Liszenko forradalmi munkásságát, vagy a geocentrikus világképet?

A Csépányi-módszer roppant egyszerű. A Miniszterelnöki Kabinetiroda a számukra nem kívánatos újságírók ellen nem a nyílt harcot alkalmazza, hanem orgyilkosokat küld rájuk. Összeszednek egy cikket valahonnan, és megnézik a szerzőjét. Ezután elkezdik az illetőt uszítással vádolni, mivel mondjuk az Egyesült Államok nyugati partjainál élő kardszárnyú delfinekről merészelt cikket írni, ami egyértelműen a „gyűlölködés legitimálása”. Az orkák köztudottan az US Navy szolgálatában állnak, azt meg a háttérből Soros György irányítja.

„Gyanakodni kezdettem, hogy ami körülvesz, nemcsak az organizált terror, hanem egy mindennél veszedelmesebb ellenfél, ami ellen nem lehet védekezni: a butaság. (...) Mindaz, amit itt terveznek és megvalósítanak, nemcsak kapzsi és kegyetlen, hanem mélyen, reménytelenül fölösleges és buta is.” (Márai Sándor)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr3412707416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.01. 10:46:32

Miért van az, hogy a fideSS oldalán mára csak az erkölcs- és gerinctelen, valamint elmebeteg alakok maradtak meg? Tisztességes es normális ember egy sincs köztük.

röf 2017.08.02. 11:49:26

Átállították a Vizes VB -fikázó írásokat az önsajnáltató, síró-rívó témára.
Most ez fog menni 10 napig.
Nincs ezzel semmi probléma.

Proud Mary 2017.08.02. 12:44:20

@hullajelölt88: az miért van, h munkahelykeresés helyett (segélyből) egész nap a neten mérgezed a levegőt?

2017.08.02. 13:23:23

@Proud Mary: nácika, tőled eltérően, nekem nincs szükségem segélyre. Más kérdés, hogy ha segélyen élnék, az sem mentesítene benneteket a btk-ba (is) ütköző bűneitek alól.

2017.08.02. 13:26:34

@Proud Mary: egyébként nektek élősködő naplopóknak mennyit fizet a fideSS azért, hogy trollkodtok a neten?

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.02. 13:31:27

Ez van: ideje a liberóknak beletörődni a sajtószabadságba...

JGDus 2017.08.02. 14:08:45

Az üldözési mániát nem lehet palástolni. Aki beteg, az beteg.

mh1973 2017.08.02. 14:39:32

@hullajelölt88: régen sem volt köztük értelmes, saját önálló gondolattal rendelkező egyén aki képes lenne önkritika gyakorlására!

2017.08.02. 15:18:59

@Proud Mary: ezt bizonyítanod kéne kis élősködő, addig szimpla rágalmazás. Szóval mennyit fizetnek a naplopásodért a rabló gazember elvtársaid?

2017.08.02. 15:19:36

@mh1973: lásd ezt a Proud Mary nickű buzi nácit! ;)

Proud Mary 2017.08.02. 15:51:06

@hullajelölt88: te magad mondtad valamelyik blogon, h munkanélküli vagy. gondolom nem fénnyel táplálkozol. a segélyt az állam/kormány fizeti.

nem volt valami nehéz bizonyítani.

(nácikázz még kettőt, tőled ez dicséret - buzizni viszont még nem szabad a libsiknek, most épp ők a védettek, üss a kezedre!!)

2017.08.02. 16:25:38

@Proud Mary: náci buzi, egyrészt ezt előkereshetnéd, másrészt az, hogy valaki nem dolgozik, még messze nem egyenlő azzal, hogy segélyen, pláne az elvtársaid segélyén élne. :D

guvat 2017.08.02. 17:56:56

Lengyel Lászlónak igaza van, az egy kalap szamócát érő ellenzék helyett a derék sajtómunkások lesznek kénytelenek forradalmi úton elsöpörni a brutális orbáni diktatúrát!
Adjon nekik ehhez az Úr erőt, egészséget, Gyuri bácsi meg pénzt!

Duplaxiii 2017.08.02. 18:44:22

Ki írt, mit és hol? Amire ki válaszolt és hol?
Kb. ennyi a lényeg a történetben.
Azegyik oldal senkiházia a napi tüzifát rápakolja a saját halmazának tábortüzére, erre a másik oldal senkiházija hasonló stílusban reagál.
Holnap cserélnek...

nu pagagyí 2017.08.02. 19:01:33

Addig kell felszámolni a független sajtót, amíg nem derülnek ki Orbán külföldi bankszámlái és tartalma.A maffiahatalom versenyt fut az idővel. Úgy gondolja, ha sikerül időben vérbefojtani a sajtó maradékát, nem lesz, aki megírja a titkos Orbán vagyon és az arany WC-kefe történetét. Tévednek, a terror csodákra képes, az előbbinél apróbb dolgok miatt is kipattanhat a lázadás.

nu pagagyí 2017.08.02. 19:07:00

@Proud Mary: Úgy látom, neked magánszemélyek megfigyelése és információgyűjtés a feladatod. Hullajelöltet kaptad feladatul? Hogy hívják most a III/III-at?

nu pagagyí 2017.08.02. 19:16:43

@maxval a mélyelemző birca: Furcsán értelmezed a szabadságot. Gyakorlatilag csak közpénzből kitartott propaganda média marad. Az pedig olyan messze van a szabad sajtótól, mint Makó Jeruzsálemtől. Magyarországon a hatalom arra törekszik, hogy megszüntesse az újságírást, mint szakmát. Helyét üzemi lapok veszik át, amelyet a vezérigazgató úr szerkeszt. A polgárokat érdeklő hírek helyett sikerjelentések és termelési riportok várhatók és persze az éberség fenntartása a nemzetet fenyegető szabotőrök, árdrágítók és engedély nélkül meggymagot ültető ügyeskedők elleni harchoz.

VaradiJanos 2017.08.02. 19:39:56

@hullajelölt88: nem segélyen élsz, hanem anyádékból, azok pedig kárpótlásból.

Proud Mary 2017.08.02. 19:45:30

@hullajelölt88: lefordítom b+ idiótanyelvre, h megértsd: nem dolgozol, a társadalomból élsz. a közösbe nem raksz semmit csak kiveszel. ennek ellenére mégse kussolsz és lapítasz, hanem vergődsz, mint egy leninfiú. annak az időnek már vége.

Proud Mary 2017.08.02. 19:47:12

@nu pagagyí: na, kb ennyire jók a politikával, társadalommal kapcsolatos meglátásaid. elmondom a titkot: olvasok, és megjegyzem ki mit ír. így van, akiket már kapásból el sem olvasok, mert tudom miket fog írni

2017.08.02. 20:20:23

@VaradiJanos: nem te vagyok, kisköcsög. :D

2017.08.02. 20:22:09

@Proud Mary: szóval mennyit fizet a magadfajta szarházi, gerinctelen tetveknek a fideSS maffia? Egyébként ez ami firkáltál, még mindig csak hazugság és rágalmazás, egy becsület nélküli tetűtől.

VaradiJanos 2017.08.02. 21:11:40

@hullajelölt88: de nagyon rettegsz az SS-től, pedig hálás lehetnél nekik, hiszen kifelejtették a rühedék nagyanyádat

2017.08.03. 07:01:40

@VaradiJanos: az előbb még nőnek adtad ki magad. Nem félsz, hogy a fideSSes haverok rájönnek, hogy buzi vagy? (Ha több nikken fröcsögsz, vigyázz, hogy ne bukj le! :D)
süti beállítások módosítása