Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A lombikpárt

2017. szeptember 01. - Toadwart66

image_1_1.jpg

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hír tévének azt mondta, hogy a kormány várja Veres András püspök javaslatait a lombikprogram ügyében. A katolikus főpap a múlt héten azt mondta, hogy bűnös az, aki részt ilyen programban.” (Semjén javaslatokat vár Veres püspöktől a lombikprogram szabályozására)

Semjén Zsolt valahogy úgy spekulálhat, mint Gáspár Győző, vagy Hajdú Péter. Valamivel mindenképpen bele kell kerülnie a híradásokba, különben a választópolgárok nagy része még abban a hamis illúzióban ringathatná el magát, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese végleg visszavonult az aktív politizálástól, és már csak a vadászat élvezetének szenteli életét.

Látványos, erdélyi lovasparádéinak nincs túlságosan nagy hírértékük, a doktorijával kapcsolatban pedig már rég elcsitultak a hullámok. Ez utóbbi az ő szempontjából amúgy is kimondottan kínos ügynek számított. Politikai jelentősége csak akkor lett volna a kellemetlen incidensnek, ha a plágium-botrány kipattanása után lemondott volna. Ez Magyarországon nem bevett szokás. A makacskodó, méltatlankodó Schmitt Pált is csak többszöri nekifutásra sikerült kipenderíteni a Sándor-palotából. Ilyen időket élünk. Osztap Bender, a nagy kombinátor pompásan érezné magát a NER-ben.

Veres András győri püspök kijelentése, miszerint „a lombikbébiprogram minden formája bűn” nagy felháborodást és heves indulatokat váltott ki. Mindezt azonban igazságtalan dolog a püspök úr nyakába varrni, majd válogatott átkokat szórni rá. Ő a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatban a katolikus egyház tanításait és elveit ismertette, amely szerint ez valóban bűn. Más kérdés, hogy a katolikus egyház egy kimondottan merev, dogmatikus szervezet, amely Husz János elevenen való megégetését annak idején Istennek rendkívül tetsző cselekedetnek tartotta, egy törvényileg szabályozott orvosi beavatkozást most pedig elítélendőnek.

Veres püspök meghurcolása az ügyben igazságtalan és méltatlan. Semjénnel ellentétben ő nem egy megrögzött szélhámos. A menekültekkel kapcsolatban 2015. szeptember 15-én kijelentette: „A keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül.” Ilyet bizony sem Semjén, sem Harrach kereszténydemokrata képviselő nem mert kiejteni az ájtatos száján, sőt a KDNP aktívan kivette részét a nehéz élethelyzetbe került emberek elleni uszításban és az üldözésükben. A derék honatyák ezen remélhetőleg eltanakodnak majd a pokol megfelelő bugyraiban.

A meddőség szomorú emberi tragédia, amely mindenféle lelki nyavalyákat is okoz. Kimondottan botor dolog ezzel kapcsolatban általánosítani és megfellebbezhetetlen ítéletet mondani. Diszkréten, empátiával kell véleményt formálni a kérdésben, mivel emberi sorsokról van szó és nem az személyi jövedelemadó szórakoztató rubrikáiról.

Heves, agresszív támadást indítani az ügyben kimondottan visszataszító cselekedet. Hívő katolikus pároknak valóban komoly lelkiismereti aggályaik lehetnek a méhen kívüli megtermékenyítéssel kapcsolatban, amit tiszteletben illik, sőt kell tartani. Ez az ő személyes magánügyük, amelyben nekik kell dönteniük. Nincs könnyű dolguk.

Fontos azt is megérteni, hogy pontosan mit is mondott Veres püspök.

A magyar törvénykezés nem megfelelő a keresztény értékrend szerint, és kormányzati szinten történt változtatás, nagyobb összeget rendeltek a lombikprogramhoz, ezért a nemzeti ünnepen, amikor a keresztény önfeladásról szóltam, szólni kívántam arról is, hogy a keresztény értékek ezen a téren is mást diktálnak.” (Veres András)

Nincs ezzel különösebb gond. Miért kéne a törvénykezésnek mindenben a keresztény értékrendnek megfelelnie? Magyarországnak világi kormánya van és nem katolikus. Az más kérdés, hogy Orbán állandóan azt hangoztatja, hogy ő kizárólag Magyarország és az európai kereszténység érdekeit védelmezi. Legyen meg az ő szélhámossága. Minden miniszterelnöknek jogában áll azt hazudni amit csak akar, a választóknak meg ahhoz van joguk, hogy mindent elhiggyenek neki. A Fidesz sikerének legfőbb kulcsa az, hogy sikerült fenntartania elkötelezett választóiban a hitet és a lelkesedést. Nem nagyon veszik észre, hogy a saját érdekein kívül Orbán Viktort más nem nagyon érdekel. Ismét fel lehetne hozni Osztap Bender példáját. Persze ő soha nem lett magyar miniszterelnök.

A baj ott kezdődik, hogy a jelenlegi magyar kormány az egyházak tanításait önös célokra használja fel és kedve szerint válogat közülük. Egy hívő katolikus ezt nem teheti meg. Nem nevezheti például a katolikus egyház fejét „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak. Egy liberális ezt minden további nélkül kijelenthetné, bár sok értelme ennek sem lenne.

Semjén Zsolt nem képviseli a keresztény értékeket. A szerencsés atyafi valójában semmiféle értéket nem képvisel, csak buzgón végrehajtja azt, amit Orbán Viktor előír számára. Ettől azonban a miniszterelnök még nem válik istenné, bár erős késztetést érez arra, hogy megpróbálja valahogy a Teremtőt kiszorítani a tisztségéből.

Semjén szellemi képességei messze elmaradnak Veres Andrásétól. Maga a KDNP csak egy lombikpárt, amely a Fidesz által véghezvitt mesterséges megtermékenyítésből született. Önmagában teljesen életképtelen, kicsit ütődött szerzet, amely most a Veres püspök iránt támadt sajtóérdeklődést arra használja fel, hogy bebizonyítsa, hogy ő bizony önálló akarattal rendelkezik. Ez teljesen nevetséges és átlátszó erőlködés. A KDNP szigorú gyámság alatt áll, törvényes képviselője pedig Orbán Viktor.

A Kereszténydemokrata Népárt a rendszerváltás óta a keresztény hívők számára legtöbb kárt és keserűséget okozó szervezet. Rengeteg igazságtalan támadás éri miattuk a valódi keresztényeket. Nem véletlen, hogy a KDNP soha nem meri önállóan megmérettetni magát egy választáson.

Veres püspök elmondta a katolikus egyház álláspontját, amit ő is képvisel. Valakinek csak el kellett mondania. Mindenkinek joga van ezzel vitába szállni, de előtte célszerű alaposan elolvasnia a győri egyházmegye főpásztorának nyilatkozatait.

A mesterséges megtermékenyítés rengeteg etikai kérdést vet fel, de ezekről nem most kezdődtek el a viták. A katolikus egyház a NaProTechnológiát tartja a megtermékenyítés elősegítésének egyik elfogadott módjának.

A NaProTechnológia, mint minden más helyreállító szemléletű irányzat (NEO, FEMM) célja, hogy a termékenységi problémákkal küzdő párok termékenységét helyreállítsa, optimalizálja, majd a gyermeknemzés nemes feladatát rájuk, kettejükre hagyja. Ez egy terápiás folyamat, mely a női termékenységi ciklus aprólékos nyomon-követéséből, alapos kivizsgálásból és egyénre szabott gyógymódból áll.” (Dr. Tóth Ágnes)

Ez a lombikbébi-program első lépcsőfoka. Akiknél ez a módszer nem vezet eredményre, azoknál alkalmazzák a méhen kívüli mesterséges megtermékenyítést. (Mesterséges megtermékenyítés feltételei, folyamata)

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a meddőség gyógyítása és a mesterséges megtermékenyítés hatalmas üzlet. Nagyon fontos, hogy az állam támogassa ezeket a programokat, hiszen kevesen rendelkeznek akkora jövedelemmel, hogy saját maguk finanszírozni tudják ezt. Ebben a kérdésben valószínűleg nagy lehet a társadalmi egyetértés.

Magyarországon nagyjából 150.000 párt érint a meddőség problémája. A 300.000 emberből nem mindenki hívő katolikus. Nekik „csak” egy hosszú, csalódásokkal teli procedúrával kell szembenézniük, ami önmagában is hatalmas lelki terhet ró rájuk. A hívőknél ehhez hozzájárul még a saját lelkiismeretükkel való csatározás. Az ő szempontjaikat sem szabad figyelmen kívül hagyni, és egy pökhendi vállrándítással elintézni.

Veres András, azzal, hogy ismertette a katolikus egyház véleményét, ismét szembement a magyar kormány egyik döntésével. Keményen feladta a leckét Semjén Zsoltnak, mivel a magyar állampolgárok jelentős része szerencsére egyetért a lombikbébi-program támogatásával. 

monument_to_ostap_bender_in_elista.jpg

Osztap Bender szobra Elisztában, Kalmükföld fővárosában

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2812795742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.09.02. 13:42:58

"A magyar törvénykezés nem megfelelő a keresztény értékrend szerint..."

Ezt azonnal helyre kell hozni!

Egyúttal javaslom a vallási előírások betartásának ellenőrzésére rendfenntartó alakulatok rendszeres járőrözését városaink és falvaink közterületein!
Külön erkölcsvédelmi kommandók kapjanak hatáskört az állampolgárok szexuális viselkedésének ellenőrzésére az otthonokban is, - mert az mégsem járja, hogy életerős, fajtiszta magyar férfiak óvszert használnak, közben fogy a "nemzeth"! Nem is beszélve arról, hogy asszonyaik kezéből is azonnal ki kell tépni a fogamzásgátó tablettákat, stb., leányainkat pedig azonnal fel kell szerelni erényövvel, hogy megvédjük őket az illetlen csábítások nemkivánt következményeitől...

És ez csak a kezdet! Bízhatunk benne, hogy pártunk és kormányunk mindezt a tökéletességig fogja fejleszteni, szóval fényes jövő előtt állunk!
Illetve térdelünk...
Ámen!

bernivan 2017.09.02. 14:49:37

Hagyjátok már ezt a Veres püspököt......szegényt köti a cölibátus, legfeljebb csak a Playboyt járathatja Andy Red álnév alatt, csak remélni lehet, hogy majd egyszer megtér.... :)

VaradiJanos 2017.09.02. 15:02:16

@morph on deer: Tényleg elhitted a szomszéd bácsinak, hogy fogamzásgátlás miatt használ óvszert veled?

Attilajukkaja 2017.09.02. 15:19:51

@morph on deer:
"Ezt azonnal helyre kell hozni!"
Azt hittem, azt fogod követelni, hogy a magukat keresztényeknek nevező polgáraink, de főleg a példamutató vezetőink tartsák be a keresztény értékrendet. :o(((

morph on deer 2017.09.02. 16:10:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Ostoba vagy."

Remélem is!
Mert képzeld, ha nem úgy lenne! :)))

morph on deer 2017.09.02. 16:14:39

@VaradiJanos:
"Tényleg elhitted a szomszéd bácsinak..."

Neked is azt mondta? Pedig állította, hogy én vagyok az első, és az igazi is, sőt, még azt is, hogy majd feleségül vesz..!
Rokonok leszünk, Jani! :)

VaradiJanos 2017.09.02. 16:32:55

@morph on deer: Épp ideje, a fiad után kipróbálnálak téged is, hiszen mindig azzal hősködik, hogy te tanítottad esténként a takaró alatt.

Ad Dio 2017.09.02. 16:33:13

@morph on deer:

Az ilyen uszító, gyűlöletkeltő hozzászólásoknak mi értelme van? Azon kívül persze, hogy uszítanak és szítják a gyűlöletet...

morph on deer 2017.09.02. 16:49:09

@Attilajukkaja:
"...tartsák be a keresztény értékrendet"

Ahhoz először tán meg kéne ismerniük azt a "keresztény értékrendet" - valószínűleg a klérus még több tagját is be kéne vonni a kormányzásba, mert a jelenlegi két fő felkészültségét a jelek szerint nagyságrendekkel haladja meg a hitük tanításait értelmezni... Hát ennyire 'fussa'...

morph on deer 2017.09.02. 20:06:54

@Ad Dio:
Így igaz!
Szándékaim szerint a bigottsággal szemben és a szekuláris állam- és közigazgatás 100%-os fenntartása mellett!
Tudod, amikor a képmutató "Isten szolgái" a velejéig korrupt és önző hatalma(s)t és a saját kedvteléseiket szolgálják, akkor szerintem itt az ideje, hogy a józan ész és a racionális nevében felhívjam a figyelmet arra, hogy merrefelé tartunk.

Legalább legyen esély arra, hogy az emberek felfigyeljenek arra, hogy mi zajlik - a tudtuk és beleegyezésük nélkül!
Mert hogy a fidesz szavazók sem egy egyházi/vallási vezetésű ország kormányára szavaztak, az hétszenség.
Most meg ez készül!

Rauda Eirikr 2017.10.26. 05:07:19

Csekélység, ha eljön az ideje, hoznak olyan törvényt hogy az ivaros szaporodás elavult, ideje futószalagon gyártani a fogyasztókat, hogy pöröghessen az a fránya gazdaság. Ám ez egyelőre nem fenyeget, bőven vannak akik még tyúkketrecben is ontanák a porontyot.
süti beállítások módosítása