Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A mi Kecskénk

2017. október 03. - Toadwart66

la-fiesta-del-chivo-2.jpg

„A kávé és a rum is jobban ízlik, a dohányfüst, a fürdés a tengerben egy meleg napon, a szombati mozi vagy a tánczene a rádióban nagyobb élvezetet nyújt testnek és léleknek, ha magukénak tudják azt, amit Trujillo harmincegy évvel ezelőtt elvett a dominikaiaktól: a szabad akaratot.” (Mario Vargas Llosa, A Kecske ünnepe; Fordította: Tomcsányi Zsuzsanna)

A mi Kecskénk a szabad akaratra hivatkozva, pont ezt vette el a magyaroktól. Ezzel sajnos nem is volt különösebben nehéz dolga. Ostoba, talpnyaló, megalkuvó népséggé silányította le az ország lakosságának egy részét, és most azzal győzködi őket – rendkívül sikeresen, mondhatni professzionálisan –, hogy pont ezt a gyávaságot és szűklátókörűséget hívják nemzeti büszkeségnek. Manipulálja, félrevezeti, zsarolja, megalázza a társadalmat. Ha valaki úgy kívánja, lehet saját véleménye, de ebben az esetben ne számítson sok sikerre, jóindulatra, megértésre, és legfőképpen nem tekintheti magát igazi magyarnak. Amíg a Kecske hatalmon lesz, ez a szemlélet így is marad. 

A mi Kecskénk természetesen egészen más, mint Rafael Leónidas Trujillo Molina, a Dominikai Köztársaság Jótevője. Ő a La Nación című, kormányhű napilap „Nyilvános fórum” rovatában, „spontán” olvasói levelekben közölte népével mit is kell éppen gondolniuk. A mi Kecskénk nemzeti konzultációt indít ugyanebből a célból. Trujillónak rendelkezésére állt Henry Chirianos szenátor, a Korhely Alkotmányozó, a mi Kecskénknek pedig Habony Árpád, ismeretlen magánszemély, valamint egy propagandaminisztérium és több médiabirodalom.

Trujillo utcákat városokat neveztetett el magáról, többek között a Dominikai Köztársaság fővárosát, Santo Domingót is Ciudad Trujillóra keresztelte át. Előre gyártott szobrokat állítatott fel magáról mindenfelé az országban. A mi Kecskénk stadionokkal, világversenyekkel, presztízs beruházásokkal szeretne örök emléket állítani önmagának.

Trujillo a haiti vendégmunkásokban találta meg a haza ellenségeit. 1937-ben, 17-20 ezer ember lemészárlásával a Jótevő a nemzet megmentőjének szerepében parádézhatott. A mi Kecskénk a szíriai polgárháború okozta menekültáradatot használta fel ügyesen, gátlástalanul és rendkívül erkölcstelen módon.

Trujillót az Amerikai Hadsereg, a mi Kecskénket a Kommunista Ifjúsági Szövetség képezte ki, majd később Soros György segített neki, hogy politikai hatalomra tegyen szert. A mi Kecskénk ma már mindkettőt esküdt ellenségének tekinti és bősz harcot folytat ellenük. Az egyik már megszűnt, a másik pedig nem nagyon foglakozik a mi Kecskénk belföldi hatalmi játszmáival.

Trujillo az Egyesült Államoktól azt várta el, hogy tartsák hatalmon, pénzeljék, különben a Szovjetunióval köt szövetséget. A mi Kecskénk az Európai Uniót Oroszországgal zsarolja ebből a célból. A Trujillo-korszak óta megváltozott a világ.

A Jefe a politikai hatalmon túl az egész dominikai gazdaságra rátette a kezét. Nemzeti tulajdonba vétel címén a dominikai vállalkozások nagy része valamilyen módon egy idő után a Caudillo tulajdonába került. Családtagok, megbízható emberek, strómanok révén a vállalatok feletti irányítás nagy részét fokozatosan megszerezte. A földek 20 százaléka az ő tulajdonában volt. A különböző cégek hálózatának szálai mindig Trujillóhoz vezettek. Nálunk a mi Kecskénkhez.

Trujillo számára az amerikai vállalatok rendkívül fontosak voltak. A mi Kecskénk nagyon függ a német cégek beruházásaitól, bár ezt nem szívesen hangoztatja.

A Jótevő az ellene hozott amerikai szankciókat országa belügyeibe való jogtalan beavatkozásnak minősítette. A mi Kecskénk is agresszív függetlenségi háborút folytat minden kontroll, elszámoltatás, külső kritika ellen.

Trujillo, hogy kimutassa teljhatalmát, imádta egymás ellen uszítani az embereit. Időnként azért ejtette ki egyes pártfogoltjait a kegyeiből, hogy érezzék, a sorsuk, életük csak tőle függ. A mi Kecskénk ebből a célból Brüsszelbe küldi ki az embereit, esetleg valami jelentéktelen tisztséggel ruházza fel őket.

Trujullo mélyen lenézte és megvetette az embereket, főleg a hozzá hűségeseket. Sokszor alázta meg őket nyilvánosan. Azt szerette, ha kimondottan rettegtek tőle a környezetében. A piszkos munkát mindig másokkal végeztette el. A kiválasztottak hatalmas kegynek, amolyan hűségpróbának tekintették ezeket a megbízásokat. A mi Kecskénk emberei is bármit elvállalnak, hogy ezzel a Jótevő kegyeit keressék.

Trujillo, Johnny Abbes és a SIM (El Servicio de Inteligencia Militar) segítségével bárkivel könnyedén leszámolhatott. A mi Kecskénk ebben a törekvéseiben Polt Péterre és a TEK-re számíthat. Johnny Abbes és a SIM természetesen jóval keményebb eszközöket engedhetett meg magának, mint a mi Kecskénk, aki az ellenségeit nem hajíttathatja a cápák közé.

Trujillo stabilizálta Dominika szétzilált gazdaságát, csökkentette a munkanélküliséget, a dominikaiak mindezért azonban hatalmas árat fizettek. A mi Kecskénk is úgy állítja be magát, mint az egyetlen olyan személyt, aki képes Magyarország biztonságát garantálni. Az ország közben egyre inkább leszakad a régiótól és a perifériára szorul. A magyar gazdaságot nem is a Kecske, hanem a Bajnai-Oszkó duó stabilizálta, amit a Kecske valamikor meg is köszönt nekik. Trujillo családi vállalkozásának és a korrupciónak köszönhetően Dominika gazdasága végül bedőlt.

Aki szeretné jobban megérteni az Orbán-rendszer működését, olvassa el Mario Vargas Llosa idézett könyvét. Mi is hatalmas árat fizetnünk a Kecskénk eltartásáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8612923135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása