Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Lajos és a német nyelv

2018. március 14. - Toadwart66

baby_face_nelson_1931_mug_shot.jpg

"Baby Face" Nelson (Lester Joseph Gillis)

Kósa: ”Valósnak tűntek a papírok, de németül voltak.”

 

Van ez így, „Baby Face” Nelson! Rengeteg mindenféle valósnak tűnő dolgot összeírogatnak az emberek németül és más számunkra érthetetlen nyelveken. A magyar természetesen alapnyelv, de ezzel a teóriával sokan vitába szállnak és nem hajlandóak világnyelvként kezelni. Más lenne a helyzet, ha mi igáztuk volna le fél Amerikát és a megfelelő időben birtokunkba kerültek volna a Kelet-indiai Társaságok.

Az azért fölöttébb kínos, hogy hazánk egyik legfénylőbb elméje mindent aláír, amit mosolyogva elé tolnak, rengeteg pénzről van benne szó, ráadásul valódinak tűnik. Hogy volt képes valaki ily rendíthetetlenül megőrizni gyermeki naivitását a legkeményebb politikai csatározások és ármánykodások közepette? Szinte hihetetlen!

Vannak ezek a színes gyerekjátékok, amikbe különböző mértani formákat kell bedugdosni. Háromszöget, csillagot, négyzetet, ilyesmiket. Vajon képes lenne egy ilyen bonyolult szerkezettel megbirkózni Magyarország 23. legbefolyásosabb személyisége, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztere? Valószínűleg igen, de csak abban az esetben, ha mindez magyarul van.

Nem akadt a környéken egy leértékelt tolmács, jogtudor, sámán, jövőbelátó, aki figyelmeztette volna a szerencsétlen nyertest, hogy ez az eleinte ismeretlen, majd német, legvégül csengeri háztartásbelivé változott örökösnő nagy valószínűséggel a Reader's Digest-től van, akik mindig bepróbálkoznak az ilyesmivel? A közjegyző nem olvasta el mi a fenéről is van szó és honnan keveredett ide ez a gigantikus összeg? Ennyire megbízott Kósa Lajos legendás éleslátásásban, valamint mély bölcsességében? Ez bizony kapitális hiba volt a részéről.

Elképzelhető ugyan, hogy a váratlan öröm pár pillanatra elvette Kósa, a dörzsölt businessman eszét, de aztán így is maradt egészen mostanáig? Rendkívül kellemetlen ügy. Ebben az esetben ugyanis nem egy darab, ingyen elvihető mosógépről volt szó, hanem 16.250.000.darabról. Ez az elképesztő mennyiség még 5 év garancia esetén is gondolkodóba ejtené a kedvezményezettet a gyümölcsöző partival kapcsolatban. Kósa valamit talán olvashatott Ali babával és a negyven rablóval kapcsolatban? A rejtélyes csengeri mágnásnő megörökölhette a kincsesbarlangot, a megfelelő nyitókóddal együtt? „Szezam, tárulj fel!", aztán uzsgyi a magyar államkötvényekért, mielőtt elkapkodják az összest? Ez, így még egy 100 százalékosan hűséges, kemény, propagandisztikus lobotómián átesett Fidesz-hívőben is kételyeket ébreszthet.

– Hát hülye ez az jóember, vagy mi? – tenné fel magában a tiszteletlen kérdést, majd gyorsan bocsánatot kérne Kósa pacienstől, aztán indulna a Béke-körmenetre levezekelni bűnös gondolatait.

Rendkívül rossz nyelvek szerint egy másik Lajos, nevezett Simicska adagolja a gyomrosokat, korpulens termete ellenére meglehetősen szaporán. Engedtessék meg annak a teóriának feltételezése, hogy Kósa Lajos nem gyengeelméjű, hiszen szabadon járkál az országban. Ebben az esetben azonban valamiről nagyon el szeretné terelni a figyelmet, ha vállalja, hogy az ország nagy része ma őt tartja Magyarország 23. legbefolyásosabb, egyben legidiótább személyiségének. Több helyen szó esett valami pénzmenekítési akcióról, de amíg Polt Péter a helyén marad, nem valószínű, hogy erről értesülhetnek az öntudatos magyar választópolgárok. Az is lehet, hogy maga Soros György kísértette meg Kósa kádit, előbb német, majd átlagos, magyar háztartásbeli örökösnőnő képében. Ez magyarázatot adhat a villámgyors alakváltozásokra. Az ördög soha nem alszik, legfeljebb szuszog.

A kíméletlennek beharangozott választási harc mára legfőképpen rendkívül kínossá vált, főként a kormánypárt számára. Áder főkomornyik nem véletlenül választotta a lehető legkorábbi időpontot a választás lebonyolítására. Csak legyünk már túl rajta! Lehet úgy választást nyerni, hogy a győztesek pofájáról húsig leég a bőr? Ezek szerint igen, bár a szégyenérzet nem túlságosan jellemző a kormánypártra, és lelkes tettestársaikra.

Tiborcz, Lázár, Semjén, Kósa után vajon az Istenkirály is megszólíttatik-e a gaz áruló által? És őfelsége vajon mivel? Talán megörökölte a National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) vasúti személyszállító céget egy amerikai nagynénikéjétől, illetve egy megboldogult, beléndekfalvi, nyugdíjas tanítónőtől? Miért is ne?

Ezt bizony alaposan el..., nem kicsit, hanem brutálisan. Rendes ember ilyen esetben erős lelkiismeret-furdalást érezne magában, kicsit el is szomorodna.

– Kérem szépen, már megbocsássanak nekem! Én minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy jó alaposan veszítsek, de valahogy most nem jött össze. Loptam, csaltam, hazudtam, ahogy azt szerény képességeim lehetővé tették számomra. Ez a győzelem számomra is rendkívül kínos, de legközelebb talán tényleg jó nagyot bukok. Bizton ígérem, folytatjuk! Ne tessenek már ezért rám haragudni, meg méltatlankodni – jegyezné meg zavartan.

Ha összejön a Fidesz-KDNP mindenki számára kínos győzelme – úgy néz pechünkre összejön – úgy kell végig ügyeskedniük a következő ciklust, hogy közben sejthetik, az ország nagy része mélységesen utálja őket. Korruptnak, erkölcstelennek, hazugnak, gátlástalannak tartja az egész díszes kompániát. Teljes joggal.

Hát innen bizony ocsmány, randa egy dolog győzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1413737678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2018.03.15. 23:33:36

Csak egyetlen megjegyzés. A Reader's Digest-et ne emlegesd ebben a műsorban. Ők teljesen tisztességen viselkednek, nem lopnak, nem csalnak, nem hazudnak. Ők csak „bepróbálkoznak”, ahogy fogalmaztad, 500 ft (volt pár éve) az első könyv, és ha nem kéred a drágább folytatását a sorozatnak, elég egy telefon, és nem küldik. Korrektek. Ez nagyon tisztességes üzletpolitika, ha csak a megszólítottak harmada ráharap a termékre, már megérte az első olcsón adott könyv. Ennek semmi köze ahhoz, hogy most kinek a pénzéről van szó, vagy pénzmosás-e, vagy mekkora szélhámosság a Kósa ügy, vagy ki kavarja, és miért.

ember100 2018.03.16. 00:15:47

Helló !

Bebizonyosodott MINDIG van lejjebb !
A Nemzet Veje , a Nemzet Gázszerelője a Nemzet Rezsicsökkentője után itt a Nemzet Esze .
Azt hittem a hutu-tuszi , kupak a kupak.... után NINCS lejjebb DE IGEN VAN és lehet hogy még ezt is alul tudják múlni :)
Szavazzatok rályuk MEGÉRDEMLIK :)

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.16. 00:49:40

" úgy kell végig ügyeskedniük a következő ciklust, hogy közben sejthetik, az ország nagy része mélységesen utálja őket. "

Lehet, de titeket még jobban utál..;)

teéjesenmindegy 2018.03.16. 01:40:45

"hogy közben sejthetik, az ország nagy része mélységesen utálja őket. Korruptnak, erkölcstelennek, hazugnak, gátlástalannak tartja az egész díszes kompániát. Teljes joggal."

Ja. Ők sejthetik. Az ellenzék meg tudhatja, hogy őket még mindig balfaszabbnak tartja az ország.

károly szántana 2018.03.16. 04:39:01

@élhetetlen: Tévedsz. A tisztességes eljárás, hogy csak annak küldöd, aki kifejezetten igényli.

élhetetlen 2018.03.16. 11:40:04

@károly szántana: Nem tévedek, csak te nem tudod, miről beszélsz. Találtál egy hirdetést tőlük, újságban, vagy szórólapon, és az első könyvet, az olcsót is csak annak küldték ki, aki megrendelte. Aztán lemondhattad a folytatást.

Measurer 2018.03.16. 11:52:55

@élhetetlen: korábban kéretlenül is küldték az "olcsó" könyvet - idős nővérem kifizette, az újabbakat visszavittük, becsületükre legyen mondva, visszavették
Lsd.pl.Ausztrália
www.accc.gov.au/media-release/readers-digest-admits-misleading-conduct-demanding-payment-for-unsolicited-goods

inkvisitor 2018.03.16. 12:37:06

@teéjesenmindegy: Nem balfaszabbnak, de egyre nyilvánvalóbb, hogy egy része kilóra meg van véve.

élhetetlen 2018.03.16. 13:03:28

@Measurer: Nem vitatkozom, csak nem értem. Kiküldték a könyvet, anélkül, hogy kérte volna valamilyen módon a nővéred? Futárral, vagy postán utánvéttel? Annak a költsége már több, mint a bevételük, feltételezve, hogy a legtöbb ember, ha valamit nem rendelt, azt nem veszi át, és nem fizet érte. Ez nem tűnik jó üzletnek. Amit én ismertem, mint általuk alkalmazott módszert, az még jó, mert önköltséges áron eladnak valamit, remélve, hogy a következő példányon lesz már haszon is, de kifizetni egy csomó pénzt kiszállításra feleslegesen? Ausztráliában nem éltem, és nem vásároltam, és az sem derül ki, hogy ott miről van szó, egy első könyvről, vagy a folytatásról. Mert azt is el lehet meszelni, hogy, ha az elő könyvet átveszed ÉS nem mondod le a továbbiakat, azt további megrendelésnek tekintik, mint ahogy ez a nővéreddel is történt. De ez nem átverés, mert leírták, hogy, ha nem kell a folytatás, akkor le kell mondanod. Szóval nem látom, hogy az első könyv hogyan került a nővéredhez, vagy az ausztrál vásárlóhoz. Az már másik kérdés, hogy a le nem mondás tekinthető-e megrendelésnek, ezt vitathatják az érdekvédők, de azt nem hiszem, és nem is tapasztaltam, hogy az első könyvet csak úgy kiküldik.

Attilajukkaja 2018.03.16. 14:12:18

Hát így jártál, Lala Király! Mert nem kértél időben tolmácsot! :o)
süti beállítások módosítása