Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ütlek, borulsz!

2018. március 17. - Toadwart66

antisemitism_of_viktor_orban_marian_kamensky.jpegMarian Kamensky csendélete

Nagyjából ennyiről szólt Orbán Viktor március 15-én, népes hallgatóság (2 millió ± még sokkal több harcos!) előtt elhangzott ünnepi uszítása.

Ez az ember tényleg nagyon felkaphatta a vizet az elmúlt hetekben elszenvedett csapások hatására. Nem nagyon fogta vissza magát. Ha létezik övön aluli beszéd, akkor az amit ő elmondott, az az volt. Az utóbbi hetek történéseit elnézve alapos oka volt rá. Számos, nyomós és nyugtalanító oka.

Talán az államilag jól szervezett, igencsak fenyegető Békemenet egy kis gyógyírt jelentett megtépázott idegeire, tábora pedig büszkén fellélegezhetett. Végre megkapták azt, amire már annyira szükségük volt. Hatékony, szájon át történő újraélesztésben részesültek.

Tudom, hogy ez a küzdelem mindenkinek nehéz. Megértem, ha néhányan meg is vannak ijedve. Érthető, mert olyan ellenféllel kell harcolnunk, amely másmilyen, mint mi vagyunk. Nem nyíltsisakos, hanem rejtőzködő, nem egyenes, hanem fortélyos, nem becsületes, hanem alantas, nem nemzeti, hanem nemzetközi, nem a munkában hisz, hanem pénzzel spekulál, nincs saját hazája, mert úgy érzi, övé az egész világ.” (O. V.)

Jó kis duma, mi? A fenti, alantas gondolatokat valamelyik Birodalmi Pártnap szónokától, még az is lehet, a megboldogult Führertől csenhették el Orbán pajkos, szövegíró manócskái, esetleg maga a bepánikolt Vezér. Ebből azt a szomorú, de reális következtetést vonhatjuk le, hogy Budapesten még soha nem volt ekkora fasiszta felvonulás. Az világosan látszott, hogy Sturmabteilung csapata helyett Orbán leginkább kötött sapkás nénikékkel rendelkezik. Ez okot adhat némi optimizmusra.

Orbán próbálta ugyan a fiatalokat meggyőzni azzal a nevetséges hazugsággal, milyen pompás dolog ma Magyarországon jövőt elképzelni. Beszédének ez volt a leghalványabb, enyhén szólva, morbid része. Nem ért ez bizony annyit sem, mint Szíjártó kisinas beteges fenyegetőzési mániája. A Fidelitas megrögzött idiótáin kívül nem sok embert győzhetett meg arról, hogy itt a világ közepe. Marad tehát számára a selejt, a buckalakók népes tábora, akik azonban bőven elegendőek ahhoz, hogy hatalomban tartsák őt. A nagy kérdés az, meddig. 

Utoljára 2002-ben, a Testnevelési Főiskola sportcsarnokában fenyegetőzött ilyen vadul a haza önmaga által kijelölt védelmezője. Ezzel akkoriban majdnem sikerült megfordítania a választások eredményét. Most újra ezzel a módszerrel próbálkozott, csak még agresszívebb módon. Nagy kérdés, hogy sikerült-e ezzel felpiszkálnia a Fidesz ellenfeleit, illetve a passzív szavazókat, akiket, így, együtt a Vezér nemes egyszerűséggel ellenségnek, azaz méltó büntetésre alkalmas személyeknek kiáltott ki. Tipikusan demokratikus szemlélet.

A közvélemény-kutatási adatok biztos Fidesz-Kistesó győzelmet jósolnak, de Hódmezővásárhely elég nagy pofont jelentett ahhoz, „Hogy ez azér' ugye mégse annyira így van, a jó hétszentségit neki!” Akkor tehát támadás! Hol a lovam? Fel kell számolni az ellenséges gócpontokat, ha nem most, hát majd a választások után.

Hogy kin fog Orbán Viktor elégtételt venni és hogyan, az homályban maradt, de mindez nem tűnt üres fenyegetőzésnek. Ha per pillanat ez nem volt elég világos, majd az lesz, amikor a Polt Péter által eltorzított ügyészség kérésére elkezdik szisztematikusan felfüggeszteni a mentelmi jogokat. Soros Györgyre, nemzetbiztonsági handabandára, szabadkőművesekre, Németh Szilárd makacs sejtéseire, valamint hiteles lázálmaira alapozva. Az a gyanús, aki nem gyanús!

A legtöbb bosszúságot a volt, derék harcostárs, Simicska Lajos (az a gaz Ernst Röhm) megmaradt sajtóbirodalma okozta az állampártnak. Gyakorlatilag porba döngölte a Fidesz tekintélyesnek mondott személyiségeit. Világosan megmutatta milyen emberekből áll Orbán Viktor keresztény élcsapata. Tehetségtelen, korrupt, pénzéhes, kisstílű szélhámosokból. Kocavadászokból. Ők láttak neki országot építeni, pontosabban fogalmazva hazahordani. Ennek közhírré tételét Orbán gazda soha nem fogja megbocsájtani az elkövetőknek. A felségsértési perek már biztos előkészítés alatt állnak. Virág elvtársnál talán már ott is lehetnek a gondosan megfogalmazott ítéletek.

A blogokkal, a közösségi médiával is kezdeni kell majd valamit. A fene se tudja mit, de ott vannak erre a jogászok, „Oszt jónapot!”. A Facebook már aljas ellenséggé vált, mivel nem adott elég széles teret a gyűlöletkampánynak, uszításnak.

Sólyom László (szintén nemecsek) véleménye szerint, teljesen mindegy, hogy a Fidesz egyszerű többséggel, vagy kétharmaddal nyer. Amire szükségük volt azt már rég megszerezték maguknak. Ez az érvelés teljesen racionálisnak tűnik, de a hódmezővásárhelyi Fidesz győzelem is annak tűnt. Kósa Lajos elméje mondjuk nem, mivel az olyan stabil, amilyen. Lehetnek tehát még váratlan meglepetések, ezért van ennyire bepánikolva Orbán papa. Ezért silányította le a nemzeti ünnepet ocsmány pártnappá. Ő is érzi, a szavazótábora vészesen öregszik. Wittner Máriáról sok érdekes dolgot el lehet mondani, de azt nem, hogy ő lenne a jövő embere, illetve a L'Oréal új reklámarca.

Egy erősen leromlott, becstelen, szakmailag értéktelen csapattal nem lehet országot vezetni, kormányozni. Hazugságra, zsákmányszerzésre, diktatúra kiépítésére azonban kiválóan megfelelnek. A korrupcióban ez egész díszes társaság nyakig dagonyázik, ezért nem nagyon fogják megszegni az Omertà törvényét. Ha igen, a szelektíven működő ügyészség buzgó segítségével mehetnek azonnal házi őrizetbe.

A 2018. március 15-én kelt Orbán-féle ultimátum világosan megmutatta a magyar állampolgárok számára, mire számíthatnak április 18-ka után.

Nagyjából bármire.

És persze a leghatékonyabb érvre: – Ütlek, borulsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr8213744976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.03.17. 23:18:47

orbánnak igaza van tényleg olyan ellenféllel állnak szemben aki megfoghatatlan elérhetetlen sebezhetetlen. Liberalizmus-humanizmus-globalizmus-feminizmus...., meg a soksok egyéb -izmus, most éppen ideológiai aranykor van ( a net-nek köszönhetően). Legfőképp problémás neki hogy tökéletesen alájátszik a globális folyamatoknak, minél jobban erőlteti annál inkább, aztán persze hogy agresszív kismalac lett belőle.

wörösmarty másképp is írhatta volna:
... S a sírt, hol nemzet sûlyed el, népek veszik körül,
az emberek millióinak szemében öröm ül....

efi 2018.03.23. 20:34:57

Mi lesz ápr 18-án?
süti beállítások módosítása