Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Pesti Srácok nem, a holokamuzó, cigányverő Jobbik igen

Az "ellenzéki" Jobbik mítosza

2019. július 14. - Jogálom 2.0

koszeghy_agoston_jobbik.jpg

A Momentum Mozgalom és az LMP egy holokamuzó debreceni Jobbik-testületben találta meg ideális jelöltjét Magyarország második legnépesebb, egyben egyetemi városa élére, ugyanakkor feljelentést tesz gyűlöletbeszéd vádban a Pesti Srácok írása miatt.

A Momentum több, mint kétszer annyi szavazatot ért el Debrecenben a 2019. májusi EP-választáson, mint a Jobbik, akik a küszöbértéket is alig súrolták, mégsincs saját jelöltje a lila pártnak, és önként engedik át a Fidesz-bázis Debrecent.

Kácsor Zsolt 2014-ben, az akkor még létező Népszabadság hasábjain nem tudta bocsánatkérésre bírni a Jobbik debreceni elnökét, Kőszeghy Csanád Ábelt a párttársa, Ágoston Tibor holokamuzásáért . A szervezeti elnök stílusa népirtás témakörben a keretes headline-ban átlinkelt cikkben csodálható meg. A Momentum őt indítja 2019 őszén Debrecen polgármesteri székéért. Süt ebből a budapesti párttagok lenézése: nesztek, nektek jó lesz ez is.
Kőszeghy jobbikos pályafutását a holokamuzó Ágoston polgármesterjelöltsége alatt kezdte Debrecenben 2010-ben. (Ld. címlapképet, a párt 2010-es debreceni önkormányzati választási plakátját.)

A Jobbik a Fidesszel együtt végigszavazta az első ciklust, a parlamentáris demokrácia lebontásában segédkezet nyújtva, a Fidesz bebetonozását elősegítve, nem mellesleg Paks2 orosz bővítésére is igent mondtak. Talán ekkor szeretett bele a "zöldpárt" LMP végérvényesen, őket elsőként szövetségesüknek javasolva... Egyúttal a Jobbik sokéves uszító retorikája ágyazott meg a Fidesz  Soros- és menekültellenes-kampányának, amellyel szemben immár 9 éve képtelen alternatívát felmutatni az ellenzék azon túl, hogy hol a második legnagyobb, hol az immár haldokló Jobbikot teszik meg szövetségesükké.

A gyűlöletbeszédet kampány- és törvényhozási szintre a Jobbik emelte

A Momentum úgy ítéli meg, a Pesti Srácok szoknyakukkoló szerzője, Pilhál Tamás túlment egy határon, amikor azt írta a Fidesz bizottsági jelöléseit nem megszavazó pártokról, hogy ők nem magyarok, ezért gyűlöletbeszédért feljelentik a szerzőt:

"Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez."

A Jobbik uszító retorikája, ha nem is mindenkinek már a pártelnök, Vona Gábor által alapította Magyar Gárda 2007-es alakulása idejéből, de legkésőbb a Jobbik - a Momentumhoz hasonlóan a berobbanásukat jelentő - 2009-es EP-kampányuk óta ismert. A 10 évvel ezelőtti EP-választás idején Fekete-Győr András 19, Cseh Katalin 21, Donáth Anna 22 éves volt, valószínűleg egyetemi vizsgáikkal törődtek a haza megmentése helyett. Kerpel-Fronius Gábor viszont akkor már a 43. évében volt, aki személyes tetemrehívásnak éli meg  - a gimnazista Nagy Blanka tüntetési szónok által könnyedén leszerelt - prostisrác Pilhált és írását. KFG állítása szerint mindig is a polgári értékrend híve, a közéletet aggódva figyelő polgár volt. Memóriája ezek szerint akadozik.

A Pesti Srácok szerzőjének, Pilhál véleményét már 2009-ben hasonlóan, de 2012-ben pontosan ugyanúgy fogalmazta meg a Jobbik:

"Pofozózsáknak tekinti az Európai Unió hazánkat. A múlt héten az Európai Parlament elmarasztaló határozatot fogadott el Magyarországgal szemben.(...) Nem leszünk gyarmat! A magyar miniszterelnök azonban hívei kérésével szemben meghajol Brüsszel akarata előtt, hogy a gyarmat helytartója maradhasson." - szól a Barikád, a Jobbik pártlapja.

A Barikád akkori címoldalán a Jobbik debreceni pártszervezetéhez hasonlóan holokausztot tagadnak: a lenti címmel harangoznak be egy könyvet, amelyben a szerző mítosznak nevezi a holokausztot:

torkig_vagyok_barikad.jpg

KÉP: A Barikád egy holokausztot mítosznak nevező könyvet reklámoz a pártlap 2012. februári számában

A Brüsszellel szembeni harcot jóval a Fidesz és holdudvar sajtója előtt Vona Gábor és a Jobbik nyitotta meg, amikor az EU-ból kilépéssel kampányolt, Brüsszellel szemben megfogalmazott magyarsággal érvelve. Perverz szokás: Morvai Krisztina EP-képviselői fizetéssel, EU-ellenes sikoltozásaira még sokan emlékszünk.

A Jobbik hivatalos, 2009-es nyitókampánya volt
- és azóta politikájuknak lényegi eleme is maradt - hogy kijelölték, ki nem magyar, és ki lehet az. Pilhálhoz képest kevésbé szőröztek. Anélkül, hogy még bárki bejutott volna az EP-be velük, netán megvárták volna, ott ki, mit tesz, már eleve körberajzolzák, ki az ellenség. Az akkor még létező Alkotmánybíróság alkotményellenesnek minősítette a Jobbik szlogenjét:

„Magyarország a magyaroké!”

Ugyanez két évvel később, 2011-ben, a párt budapesti kampányában már így nézett ki, utalva arra, hogy a zsidókat nem tekintik a nemzet részének:

Pofozózsáknak tekinti az Európai Unió hazánkat. A múlt héten az Európai Parlament elmarasztaló határozatot fogadott el Magyarországgal szemben
Forrás: https://kuruc.info/r/50/92478/
Pofozózsáknak tekinti az Európai Unió hazánkat. A múlt héten az Európai Parlament elmarasztaló határozatot fogadott el Magyarországgal szemben
Forrás: https://kuruc.info/r/50/92478/A Jobbik 2009-es indító szlogenjét az akkor még érdemben létező Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette, így hangzott: „Magyarország a magyaroké!”
Kerpel-Fronius Gábor kedvéért lefordítom: itt a Jobbik az elzsidósodó országra utalt, a budapesti kampányban két évvel később ez így hangzott:

szentgellert_jobbik.jpg

KÉP: A Jobbik hivatalos, Pörzse Sándor parlamenti képviselő által főszerkeszett lapjának, a Barikád 2011. március 11-ei címlapja

Nem mellesleg a most Momentum-szövetségesnek kinevezett debreceni Jobbik hasonló retorikával kampányolt a debreceni menekülttábor zárt táborrá nyilvánítása érdekében, megadva, kiktől kell megvédeni a magyar érdekeket, Szálasi nyilas pártjának jelszavával jegyzett Szebb Jövő nevű portál szerint, amelyik rendszeresen tudósít a debreceni Jobbikról is.

Gyöngyösi Márton, a párt bevallottan legműveltebb tagjának számító zsidószámláló parlamenti törvényjavaslata  - nem piha Pilhál-cikk, hanem törvényjavaslat! - ugyanezt a nézetet erősítette meg, gyakorlatilag Pilhál nézetét mondta ki: aki idegen érdekeket szolgál - akkor kettős állampolgárság kapcsán - azokat nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a párt. Nemzetközi visszhangot aratott, de a Momentumot Pilhál retorikája lepi meg először. Úgy látszik, egy 52 éves csecsemőnek minden rosszvicc új. Ugyanez a Gyöngyösi természetesen holokauszttagadóként is elhíresült: általában a "ki a magyar, ki nem" szemlélet, a körberajzolt nemzetvízió mindig felidézi a Magyarország által a magyar zsidók ellen végrehajtott népirtás "nem keresztény, tehát nem magyar" nemzetkoncepcióját, érdekes módon egyidejűleg az eszme nevében végrehajtott eseménysor tagadását is.

Az EU-t Pilhálhoz hasonlóan ellenségének tekintő Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina romák elleni fegyveres fellépést üdvözölt, beszédét "vegyük vissza hazánkat" szlogennel jelezve, hogy a romák nem tartoznak a magyarok közé.

A 2008-2009-es romák elleni rasszista gyilkosságsorozat elítéltjei a büntetőbíróságon vallották, hogy a Jobbik nézetét szerették volna valóságra váltani.

Jobbikos rendezvényen bevagonírozással fenyegettek meg civileket, korbáccsal fenyegettek újságírókat, és bár a Momentum a Pride-on való részvétellel is kampányolt, de a nekik "fájóan hiányzó" Jobbikhoz köthető a melegek bebörtönzésére tett törvényjavaslat is.

Alföldi Róbertet, akkor még a Nemzeti Színház rendező-igazgatóját ért életveszélyes fenyegetés az "Addig jár a kútra a köcsög, amíg el nem törik" szlogennel, a gyöngyöspatai, hajdúhadházi, romák elleni gárdista, tettlegességgel járó vonulásról és más, a Jobbik által Pilhál előtt évekkel meghonosított gyűlöletkampányról részletesebben itt.

A Jobbik csak retorikát váltott, soha senki nem határolódott el korábbi nézetétől.
A Jobbikból kiváló Mi Hazánk ugyanott folytatta, ahol abbahagyták a zsíros parlamenti állásokban. Az elvizslásodással közpénzes állásban maradásért küzdő Jobbik elnöke pedig az a Sneider Tamás lett, aki tartós egészségkárosodást okozó súlyos testi sértést követett el csoportosan egy roma férfi ellen.

A pártelnök áldozata a sérülései következtében végleges intézeti ellátásba került, ott is halt meg, ezzel jó eséllyel összefüggésbe is hozható a veréssel a tartós egészségkárosodást követő halála, így Sneider ellen emberölési vád is megállna. A Roy néven futó nácivezért jogerősen börtönbüntetésre ítélték, a 90-es évek bírósági színvonalára jellemzően a roma férfi egészsége és élete felfüggesztett ítélet ért csak.

A Momentum nem bízik a saját eredményében, az összezuhanó konkurenciája felfuttatását tervezi

A meglátásaimat, ha a párt stratégiai tanácsadója lennék, pláne leírnám, mert számomra érthetetlen, miért akar más kis pártokkal ellentétben egy országos bázisépítéssel dolgozni is képes csapat a bázisában épp elporladó - Jobbik - vagy adott esetben a  szavazatgyűjtés perverziójával sosem törődő - LMP - ellenfeleit megerősíteni, és miért kíván színtelen-szagtalan, a hangoztatott elveikért kiállni is képtelen, pusztán sokadlagos közpénzes állásokért küzdő, a különutasság hazugságát hintő kispárt lenni, amely szerepet oly jól ismerünk 2010 óta. Mintha nem lenne többféle bukástörténet számukra intő jel: Milla, Együtt, LMP, Párbeszéd.

A Momentum Debrecenben kétszerannyit hozott, mint a Jobbik, és nem indít saját jelöltet

Ahogy a főpolgármesteri előválasztáshoz mércének vette alapul a Momentum az EP-választáson elért eredményét, úgy meg kellett volna tegye az országos jelölések kapcsán is. A Jobbik Debrecenben negyedik helyen végzett a Fidesz, a DK és a Momentum mögött: a Momentum 11, 33 %-ot hozott, a Jobbik kevesebb, mint felét, 5, 47 %-ot. Ezt a Jobbikot jelöli az a debreceni LMP is, akit a cívisvárosban megelőzött a Kétfarkú, a Mi Hazánk és a nagyítóval sem látható Párbeszéd is. Esetükben érthető, az életbenmaradásért és debreceni állásokáért küzdenek.

Vajon, ha Budapesten a Párbeszéd elnöke, az MSZP jelöltje, Karácsony mögé be tud állni Kerpel-Fronius, ugyan mitől viszket nekik pl a debreceni Párbeszéd, hogy inkább az ő eredményeik felét sem hozó LMP-vel szervezkednek egy összezuhant Jobbik mögött felállva?

Budapestnek 23 nap befektetés dukál, Debrecennek egy neonáci

Míg Budapesten 17 napos előkampánnyal és 6 napos, az előválaszás alatt folytatódó agitációval egy teljesen ismeretlen jelölttel is el mert indulni a Momentum - a budapesti kampányuk dinamikájáról és kudarcáról majd lejjebb - addig egy 280.000 lakosú, az ország második legnagyobb városában, a párt szavazóbázisát adó egyetemistákat és szüleit sem meri megszólítani Debrecenben. Abban a városban, ahol a szagtalan Tarlóshoz képest egy hardcore Fidesz-potentát, Kósa 30 % Luigi hátrahagyott birodalmát nyerhetné meg, tehát a lehetséges diadal Budapest megnyeréséhez mérhető. A Momentum ezt a történelmi szerepet a Jobbiknak adja át. Az LMP-nek a debreceni Jobbikot társjelölését azért nem elemzem külön, mert hamarosan megszűnnek, másrészt egy Ungár Péter, a NER-ből és manyup-pakettből élő ember pénzelte pártot nagyon rég nem tekintek ellenzéknek, ahogy 9 év vajúdás után végre valahára az eddig még lézengő szavazóik is így döntöttek: messze küszöb alatti értéket hoztak az EP-választáson, míg a párt prostituálódott, kimenekített arcaival vannak tele a szomszádos pártok és "független" frakciók, amikor épp nem egymást ütik.

A Jobbikkal összeállás lábszagú kényszere megszűnt

A Jobbik történelmi bukást szenvedett, elérte a parlamenti küszöb körüli értéket, miközben 3 ciklus óta a Fideszt váltó erőként pozicionálták magukat, és kegyeiket kereső ellenzék is ekként tekintett rájuk. A Jobbiknak nem csupán a kiesési küszöb körüli értéke, de a bukásuk mértéke is jelzi, hogy nincs többé érdekérvényesítő ereje, örüljön, ha valahol kap egy kis koncot, ha már valakinek feltétlen hiányzik egy felelős munkahelyről a gárdamellényét kínosan eltakaró, közpénzéhes fotelnáci. A párt mind a radikális szavazói előtt hiteltelenné vált, de nem tudott elfogadást nyerni a vizslás parasztvakítás során sem. A radikális vonalat megújítani tervezett Mi Hazánk egy rosszvicc pártnak is gyenge, a Kétfarkúak szintjét sem hozta Dúró Dóra és Háztartásbelije, míg a cigányverő, elítélt, náci karlendítő Sneider pártelnökkel fazonírozó Jobbik pedig már csak árnyéka önmagának.


A Momentum feladta a harmadikutas ellenzéki szerepet, a megalkuvó és túlélő szerepre készül

Az egyetemista vizsgaidőszak megúszós munkamorálja térhetett vissza a sikeresnek és alaposnak látott EP-kampányt követően, Fekete-Győr újraaktivizálása során: a Momentum 23 napos főpolgármesteri kampánnyal tervezett a pártelnök elszólása szerint is inkább második lenni. A Budapestre szánt kampányból az utolsó 2 napot már az MSZP és Párbeszéd melletti agitációra fordították, ugyanis akkor jött ki egy felmérés, hogy a küzdelem, az akkor fej-fej mellett álló Karácsony és Kálmán közt fog eldőlni.

Kerpel-Fronius a parkolómaffia felszámolását ígérte, majd a párt az EP-választáson elért fővárosi értékeit erősen alulmúlva, beállt a zuglói parkolómaffiát simogató Karácsony mögé. A június 3-án elindult Kerpel-Fronius  június 24-én már feladta a versenyt, és már a finis előtt két nappal jelezte, hogy a régmúlt rendszert nem a Fidesz-szel és MSZP-vel boltoló Karácsony jelentené, hanem a vele egyidőben induló Kálmán Olga, ezzel gyakorlatilag Kerpel-Fronius már az MSZP jelöltjének kezdett el kampányolni.

Annak a Karácsonynak kampányolt a "parkolómaffia ellen küzdő" Kerpel-Fronius, akinek kerületét, Zuglót a Közbeszerzési Döntőbizottság törvényellenes parkolási tenderkiírás miatt egymillió forint bírságra büntette. Két évig veszteséges (!) parkolást nézett végig Karácsony, a kerület pénzügyi mérlegében nem hiányolva a bevételt, elkönyvelve a milliárdos veszteséget, dacára, hogy az Átlátszó és a teljes ellenzéki média írt róla. A jól bevált Karácsony-módszer alapján a kerületi polgármester lerázta magáról a témát, mint kutya a vizet, lelakájmédiázva azokat, akik emlegetni merték a tendert. Hasonló taktikát folytatott akkor is Karácsony, amikor végigpatkányozta az ep-kampányt - ennek Jávor Benedek is megitta a levét, mert Karácsony pártját és az MSZP-t Zuglóban a DK és Momentum is megverte -  dacára, hogy ő is leszavazta a Bábolna céget a közgyűlésben. Amikor szembesítették facebook-oldalán a szavazatával, végigolvasta a felháborodott kommenteket, majd másnap ugyanott folytatta a patkányozást, mintha mi sem történt volna, és a szavazói lelkesen beszopták ezt is.

Karácsony Gergely a saját parkolótender előterjesztésének szavazásakor végül tartózkodott

A tendert ő terjesztette be, majd Karácsony az előválasztás utolsó napján, az Azonnali kérdésére azt merte nyilatkozni, hogy azért tartózkodott a saját előterjesztésén, mert nem tudott róla rendesen tájékozódni. (a videó 1:36. percénél). Azt nehéz megérteni, hogyha egy média már rékérdez a tenderre, miért hagy ennyiben egy ennyire arcátlan választ. Mivel telnek egy polgármester napjai, ha képtelen tenderekről tájékozódni, azokról is, amiket ő terjeszt be? És ha tájékozatlan, minek szavaz? Ugyanezt képzeljük el metróvásárlás esetén.

Egy hatalmi haszonleső érdekszervezet leosztása zajlik valós erőviszonyok és népképviselet helyett

A Momentum egyébként
jobbikost indít a XX. kerületben is, ahol háromszorannyi szavazatot ért el, mint a Jobbik, de egy, az ingatlanüzelmek feltárását folyton blokkoló ex-lmp-s Jancsó Andrea jelölt mögé állt be a független Baranyi Krisztina támogatá
sa helyett Ferencvárosban. A Momentumot a ferencvárosi fafejséggel a szavazatvesztés sem tántorítja el döntésétől.

Az gyanítható a Momentum teljesen ésszerűtlen és hangoztatott elveivel szembemenő lépései mögött, hogy egy, a Fidesszel, DK-val és az MSZP régi stábjával szembeni érdekszervezet felépítése a cél a köz képviselete és valós erőviszonyok kockázatot is igénylő érvényesítése helyett. Túlélésre játszanak, mert messze van 2022.

A két EP-képviselőnő értékrendje a Jobbikhoz képest

A Momentum eddig összesen két képviselethez jutott tagja, Donáth Anna, akinek evangélikus lelkész édesapja, Donáth László - akivel a kampányban televízióban is szerepelt együtt, tehát családi hátterét a hozzájárulásával emelték kampányeszközzé - a zsidó-keresztény párbeszédről tanított az ELTE-n és az Iványi Gábor-féle Wesley János Lelkészképző Főiskolán, mindezzel meredeken megy szembe lánya politikai szövetségeseinek nézete.
Cseh Katalin, eredetileg szülész-nőgyógyászt pedig talán érzékenyen érintik a Jobbik "indokolatlan cigány túlszaporodással"
szembeni javaslataik, vajon miből állhatnak.

A hímsovinizmus szokásjogát látom abban, hogy a Fegyőr becenevet a médiába berontó izmozásakor elnyerő pártelnök a nácikkal megalkuvó hatalomszerzési terveit két nő sikerével próbálja legitimálni. Amennyiben ezt ők is hagyják.

Eszes Beáta
egy volt debreceni, akit az is zavar, hogy a híres Református Kollégiumban, Arany János táblája mellé tettek ki Horthy-táblát a Magyar Gárda és Bölcskey püspök jelentlétében

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr3414946250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itsuka 2019.07.15. 09:35:22

Idézzek Orbántól a 90-es évekből? Azok is megérnek egy misét...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.07.15. 11:30:49

a szekus román nem csípi a szemetek brusszelben mi?
ott nincs nácibűz a frakcioban mi?
vatrások csicskái...

WiIdhunt 2019.07.15. 12:09:42

Jó hír, hogy a ballib belvillongások erősödnek.

Gleccsertetű 2019.07.15. 12:22:10

Román náci bezzeg jó nektek. Szánalmas csicskabanda

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2019.07.15. 12:32:24

te eddig egy barlangban éltél? az nincs meg, hogy a Jobbikból kivált az igazi náci keménymag, és már tök más? Momentum meg nem indítja, max átengedte.
De valami DK-MSZP fidesz-bérenc szarkavaró lehetsz.

Minden ballib bérretteg 2019.07.15. 12:48:13

Érdekes és tanulságos olvasni, hogy mikor egy alapvetően ballib blogger leírja az igazságot a Jobbik neonáci jelöltjéről, miket olvasnak a fejére a Gyurcsány csicskák. :DDD

2019.07.15. 13:20:59

A britek pedig Sztalinnal szövetkeztek Hitler ellen. Hallatlan!

Homo fideszbirkusz 2019.07.15. 13:59:12

@Minden ballib bérretteg:

Érdekes és tanulságos olvasni titeket Homo Fideszbirkuszokat, hogy amikor a Jobbik a legjelesebb náci korszakát írta, akkor nektek illibbant orbán faszszopóknak a Jobbik a második pártválasztásotok volt, illetve mint a fidesz esetleges koalíciós partnerét kívántátok meg benne.

Na de tudjuk rólatok exkomcsikról, hogy ti minden segget ki tudtok nyalni, akárcsak a Homo fideszbirkusz vezéretek.

Homo fideszbirkusz 2019.07.15. 14:01:50

Egyébként meg Jobbikost meg csak ott kellene megtenni ellenz´éki közös jelöltnek, ahol erre igénye van a népnek és nem riaszt többet mint amennyit vonz. Szabolcsban, BAZ-ban igen, azon kívül máshol az országban szinte sehol. Mindenkit ott kell hasznosítani ahova passzol.

Az apokalipszis lovasa 2019.07.15. 14:10:45

"a Jobbik sokéves uszító retorikája ágyazott meg a Fidesz Soros- és menekültellenes-kampányának, amellyel szemben immár 9 éve képtelen alternatívát felmutatni az ellenzék"

nem 9 éve tart a migrizés meg a sorosozás, csak szólok

ez is egy vélemény 2019.07.15. 14:33:10

@Homo fideszbirkusz:

Nem tudom feltünt-e de éppen arról szól a poszt hogy most és itt a magadfajta agyatlan Gyurcsány csicskák és Momentumos majmok simizik a neonáci jelölteket, és állítják polgármester választáshoz rajvonalhoz a Jobbik neonáci és fasiszta jelöltjeit.

Te és agyatlan ballib haverjaid pl jobbik nélkül és vele együtt is nácizod a Fideszt évek óta. Azaz irreveláns hogy a Fidesz szövetkezik vagy sem igazi neonácikkal vagy sem, mert a Gyurcsanyista előszopó brigád így is úgy is nácizza.

Viszont így hogy a neonácik az elkúrók és Momentumosok támogatásával indul cseppet más a leányzó fekvése, és a náci vádjaitok saját vezetőitek és pártjaitok fejére hullik vissza.

nu pagagyí 2019.07.15. 14:55:24

Ez a Jobbik már nem az a Jobbik, amitől több évvel ezelőtti ténykedései miatt retteg a blogíró. Ahogy a Fidesz sem tekinthető liberálisnak, pedig a vezér elvtárs még alelnök is volt az EU liberális frakciójában, amikor még ez volt a divat. Változnak az idők, a Jobbik vérfasisztái már egy másik Fidesz által kreált szalonképtelen pártban fontoskodnak jó pénzért, a pixisből kiesett Jobbiknak meg 1 milliárd bírságot kellene kipengetnie, mert elkóborolt a vezér úr nyájától. Aki maradt a Jobbikban, az valószínűleg már nem pénzért politizál, úgyhogy akár jót is akarhat a társadalomnak.

morph on deer 2019.07.15. 15:11:39

“A Momentum feladta a harmadikutas ellenzéki szerepet”

NINCS harmadik út, picim.
Nem mondták még?
Akkor legalább most jegyezd meg..!

nu pagagyí 2019.07.15. 15:14:29

@Minden ballib bérretteg: Nem vagyok biztos a blogíró identitásában, simán lehet egy jól fizetett álcázott zavarkeltő.

A pártállami taktika az, ha valamilyen ellenzéki erő növekedésnek indul, rögtön beindul a közpénzből finanszírozott nyílt mocskolódás és az ellenzékinek álcázott "agyonféltés" mindentől és mindenkitől, aki potenciális szövetséges lehet. Nem tenne jót az állampártnak, ha felnőne egy olyan párt, amely relatív többséget szerezhet, mert véget érne a gondtalan fosztogatás kora, a büntetőjogi felelősség esetleges firtatásáról meg ne is beszéljünk.

Most a Momentum a célpont, tehát várható volt az ilyen és hasonló cikkek megjelenése. Egy valódi ellenzéki tudja, hogy egyetlen fő cél van, a pártállam megbuktatása, minden más csak ezután jöhet. A cél eléréséhez belefér a bárkivel való szövetség, ha ebben a kérdésben közös az érdek. Mindez persze addig igaz, amíg van értelme demokráciáról beszélni. Szerintem ugyan már nincs, de én tévedhetek és drukkolok azoknak, akik próbálkoznak.

Gazz 2019.07.15. 15:16:47

Ez nyilvánvalóan egy kis zavarkeltő próbálkozás az összefogás bomlasztására.
Látványosan nem vesz tudomást arról, hogy jobb a Jobbikot középen tudni, mint a szélen.
Habonynak tetszett a cikk?

Minden ballib bérretteg 2019.07.15. 16:41:26

@nu pagagyí: Talán olvasd el az eddigi bejegyzéseit, és észreveszed, kit kritizál 99%-ban.. :DD

N. Barbie 2019.07.15. 17:12:47

Eleg zagyva cikk, tele csusztatasokkal, kiragadasokkal stb.

Megneztem a linket paldaul, ami a holokamuzo Agoston-rol szol, hat micsoda meglepetes, ott sem volt szo szerinti idezet, csak hogy allitolag holokamuzott valami beszedben.

Az meg hogy peldaul az "indokolatlan cigany tulszaporulas" nem tetszik a szerzonek, nem meglepetes ballib oldalon. A kenyes temak neven nevezese sosem tetszett arrafele.

Az ilyen kollektiv megbelyegzos, fellengzos duma, mint "ha már valakinek feltétlen hiányzik egy felelős munkahelyről a gárdamellényét kínosan eltakaró, közpénzéhes fotelnáci"
A kenyszeres nacizason ugorjunk, mar nagyon unalmas es semmi meglepo nincs benne a vitakepteleneknel. De az, hogy kozpenzehesezunk valakit csak mert miert ne, az nem kicsit gaz. Ahogy szemermesen arrol sincs szo, hogy a Jobbik alacsony eredmenyenek esetleg ahhoz is lehet egy icipici koze, hogy az orban altali szetbirsagoltatas utan lenyegeben nem tudtak kampanyolni az EP valasztasokra. Igy megy ez a feldiktaturakban. Es ezen lovagol a kedves szerzo.
De ha mar igy, akkor en is mondhatom, hogy a megelhetesi kozpenzehes szdsz reges regen kiesett a Parlamentbol, tamogatottsaguk erosen kozelit a nullahoz, igy az altaluk elkezdett vita helyetti kenyszeres nacizasnak, a kinos kerdesek elol nacizasba menekulesnek az o elmulasukkal vege kellett volna, hogy legyen? A szerzohoz ez nem jutott el?

Homo fideszbirkusz 2019.07.15. 17:29:17

@ez is egy vélemény:

Szar életetek van nektek Homo fideszbirkuszoknak, a gazdátok rendre hülyét csinál belőletek: akit tegnap még fel kellett szopni, azt ma már köpködni kell (pl Jobbik).
Akire tegnap köpködtetek azt ma már fel kell szopni (pl. Putyin meg a ruszkik).

Nem is csodálom hogy ennyi elmebeteg van a fidióta táborban, nehéz ezt az önmagából hülyét csináló birka létet mások előtt végigcsinálni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.15. 18:57:07

@Homo fideszbirkusz: Áh!Szerintem fel se fogják!
A gazdi iránti áhítat miatt semmi mást nem látnak.

Sir Galahad 2019.07.15. 19:11:04

Kérek egy adag pattogatott kukoricát, hajrá!

aranyár 2019.07.15. 21:57:54

Szerintem a cikkírónak lila fingja sincs a debreceni (erő)viszonyokról!
Valójában a Momentum (okosan) átengedte a hülyegyerek-szerepet a többszörösen amortizálódott jobbikos Kőszeghynek.
Debrecenben Papp Lászlóval - a jelenlegi polgármesterrel szemben - jelenleg senkinek sincs semmilyen esélye!
Papp - a városi legenda szerint - korrekt, következetes és NEM LOP - pedig fideszes!
Gyakorlatilag az ellenzék nem nagyon tudja kikezdeni, ezért inkább együttműködik vele.
Ez az együttműködés nagyon is meglátszik a városon; egészen profin kidolgozott, hosszútávú városfejlesztési koncepciója van Debrecennek - talán egyedül az országban... És a futó fejlesztések üteme és struktúrája szintén egyedülálló az országban. (nyilván ehhez kell a "jó" politikai hátszél is, de Papp ezzel is rendelkezik.)
A Momentum - idő hiányában - nem tudott még felépíteni egy olyan hiteles arcot, aki talán felvehetné a kesztyűt Papp Lászlóval. Így - jobb híján - beállt Kőszeghy mögé, de ennek semmi más oka nincs, csak az, hogy nem égeti egy biztos kudarccal egy saját emberét.
Kőszeghy súlytalan; nem mérhető Papp színvonalával.
Ugyanakkor a debreceni Jobbik megszabadult pl. a "holokamus" Ágostontól - aki átigazolt a Fidesz-kedvenc Mi Hazánk Mozgalomhoz - és nem pozicionálta az emlékű-gyalázó Kulcsár Gergelyt sem, így a Jobbik Debrecenben megtisztult ugyan, de rendesen meg is gyengült.
Kevés polgármester-jelölt nézhet olyan magabiztosan a választások elé, mint Papp László Debrecenben.

szepipiktor 2019.07.16. 07:51:17

Számomra a momentum és az lmp véleménye sem számít egy ilyen összevetésben, ők is elég sokat tesznek a nemzet ellen.
De az írás hátteréhez tartozik a most kiengedett galád, a lincselés felbujtója, aki csak azért nem ül az élete végéig, mert kiskorú volt a borzalmas tett idején.
De a pozitív diszkrimináció visszaenged egy borzalmas galád gyilkost az emberek közé, mert "megjavult" a sitten.
Csak mert a szerző a "cigányvonalra" fűzte fel a gondolatait.
Előbb a bűnözőkkel számoljunk el - faj és bőrszíntől függetlenül - aztán beszélgetehetünk a rasszizmus terjedéséről is.

2019.07.16. 08:01:39

Ilyen 5-10 éves, jobbára nemlétező sztoriknál sokkal durvábbat kell találni, ha már köpködős kampány lesz; ez elég gyenge kampánymuníciónak.
Illetve vigyázni kellene mert elég tényszerű valótlan állítások ezek, könnyen lehet belőle egy per. Vagy az a feltételezés, hogy úgysincs pénzük rá?

nnnnnnnn 2019.07.16. 08:16:44

a momentum egy idegenszívű a nolimpia kampánnyal kapásból szerintem hazaárulással nyitó párt, mégis mit vár tőle a szerző vagy bárki? csak az érdekli őket szerintem hogy hatalomra jussanak. őket tartom a legveszélyesebb formációnak mind közül. még az mszp ámokfutásánál is szörnyűbb lenne ha a kezükben lenne a kormányrúd.

ez is egy vélemény 2019.07.16. 08:31:50

@Homo fideszbirkusz:

Azt szeretem a magadfajta Gyurcsány seggnyalókban, hogy észre se veszik mekkora öngólt lőnek.

"akit tegnap még fel kellett szopni, azt ma már köpködni kell "
Ha nem tünt volna fel, a te elkúró kiskedvenceid, és ostoba ballib szavazóik azok akik ezt teszik, és koalícióra, összefogásra lépnek azzal a Jobbikkal, akit tegnap köpködtek náciztak.

Ellenben a Fidesz nem lépett koalícióra, a Jobbikkal soha, és a Jobbik is végig ellenzékben definiálta magát.

BiG74 Bodri 2019.07.16. 09:22:38

Harmadik út? Jah, eddig is ment az ellenzéki 5-6-7 út. Lópikulát! Jelenleg csak két út létezik.
A jobbik a szélsőségeseket levetkőzve inkább az ellenzék része, mint a fidesszel kooperáló szélső jobb, és a csicska pártok.

ez is egy vélemény 2019.07.16. 10:52:07

@BiG74 Bodri:
A poszt arról szól hogy senki nem vetkőzött le semmit, lásd épp egy holokauszt tagadó virtigli nácit indítanak polgármester jelöltnek a ballibek, a Jobbikkal karöltve.

A levetkőzése a nácizmusnak nem ott kezdődik, hogy utáljuk a Fideszt, hanem ott hogy aki Holokauszttagadó, vagy náci azt kibasszák.

Tangooo 2019.07.16. 11:23:07

@nu pagagyí: Ez már nem az a Jobbik?

Na nézd csak végig a parlamenti frakciójukban megmaradtak múltját, rögtön meglátod, hogy legalább olyan náci az előéletük, mint a kiváltaké!

BiG74 Bodri 2019.07.16. 11:31:02

@ez is egy vélemény:
Lehet, bár pragmatikusabbak a hatalomhoz dörgölödő szélsőséges társaiknál. Jelenleg pedig az ellenzék nem tisztán ideológiai alapokon szerveződik hanem felismerték végre, hogy az ideológiájuktól függetlenül elszívják előlük a levegőt. Tudom ez fáj a fityiszeseknek, de a körülményeket erőből ők teremtették meg. Azt pedig, hogy életút, meg pálya, meg előzmények pont egy fideszesnek nem kellene emlegetni.

Homo fideszbirkusz 2019.07.16. 11:45:53

@nnnnnnnn:

Nektek Homo fideszbirkuszoknak mindenki idegenszívű aki nem szopja le veletek együtt orbánt. Meg Putyint. Meg Erdogánt.
Legalább megtudtuk tőled észkombájn, hogy nektek Homo fideszbirkuszoknak ruszki szívetek van.

Homo fideszbirkusz 2019.07.16. 11:47:28

@ez is egy vélemény:

Megint nagyon hülyét csináltál magadból Homo fideszbirkuszom, én ugyanis párt független vagyok, nagyban szarok mind az orbánodra, mind az azelőtti gazdádra gyurcsányra.
süti beállítások módosítása