Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

A pokolba vezető út is...

2018. március 21. - Tölgyes Péter

Az Orbán-rendszer leváltását áhító választópolgárként a kezdettől szimpátiával kísérem a különböző civil szervezetek erőfeszítéseit a változást akaró szándék koncentrálására. Vagyis arra, hogy az erősen manipulatív választási törvény torzításai ellenére minden körzetben elsőbbséget kapjanak a legesélyesebb ellenzéki jelöltek.

Az egy az egy ellen stratégia több módon is megvalósítható. A demokratikus pártok kínkeservesen alakuló egyeztetése a koordinált jelöltállításban látja a megoldást. Mi tagadás, e folyamatot roppant módon késleltette az emberi gyarlóság: a kivagyiság, a vélt vagy valós sérelmek, az egyéni és pártérdekek előtérbe nyomulása mind-mind akadályozza a helyes fontossági sorrend megállapítását és az elsődleges cél tényleges középpontba állítását. Ennek ellenére létrejött az MSZP-Párbeszéd és a DK-Szolidaritás megállapodása, és e pártok késznek mutatkoznak arra, hogy az esélyesség alapján, kölcsönösségi alapon vagy akár egyoldalúan további engedményeket tegyenek.

Mindeközben a Közös Ország Mozgalom (KOM) és az előző időszak(ok) néhány ismert politikusát tömörítő V-18 szerintem veszélyes kísérletbe fogott. E szervezetek, mintegy az idejekorán kimúlt előválasztási kezdeményezés diszkontált változataként teljes ellenzéki összefogásra buzdítanak, és már-már az az ember benyomása, szép lassan át is vennék a pártok átvehetetlen szerepét. Azt érzékelve, hogy a további egyeztetés zsákutcába került, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a KOM egyéni körzetekben megrendelt közvélemény-kutatásainak és arra buzdítanak, hogy mindenütt az amúgy meglehetősen bizonytalan mérési adatok és a még bizonytalanabb átszavazási hajlandóságot sacc per kábé alapon megtippelő becslés alapján általuk „kinevezett” legesélyesebb jelöltekre voksoljunk.

A változás esélye címmel tartott ma sajtótájékoztatót a Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt! és az 1 jelölt a változásért! civil szervezet Márki-Zay Péterrel, Bod Péter Ákossal, Elek Istvánnal és Lányi Andrással: a 2018-as választás legesélyesebb ellenzéki jelöltjeiről. Követendő példaként természetesen többször is előkerült Hódmezővásárhely. Helyesen, mert ott valóban a párthatárokon átívelő együttműködés hozta meg Márky-Zay Péter váratlan sikerét. És helytelenül, mert egy időközi önkormányzati választás nem hasonlítható össze az országgyűlésivel: előbbi győzteséből polgármester, a település felelős első számú embere lesz, míg az országgyűlési választás eredményeként a Parlamentbe jutott ellenzéki képviselőknek kormányzóképes erőt kellene előállítaniuk a mátrixból. Mert ugye a NER elkergetésének nem az a célja, hogy anarchiába hajtsa az országot...

Bejelentették, hogy a választást megkönnyítendő, létrehoztak egy honlapot, amelyen már most ötven körzetben megjelölték a legesélyesebb jelöltet, és a folyamatban lévő kutatások eredményeként a választás előtti héten (?) még jó néhány körzetben meg tudják majd könnyíteni a szerintük egyedüli megoldást jelentő átszavazásokat.

https://rendszervaltas2018.hu/

A jelzett honlapot átböngészve megerősítést nyertek, sőt aggállyá változtak fenntartásaim. Nem csak azért, mert az ötven körzet közül, minden egyéb friss mérést felülmúló, negyven százalékos arányban, vagyis húszban a jobbikost jelölték meg a legesélyesebbként - bár ezért is -, hanem azért is, mert az ország jövője szerintem nem tehető ki ilyen szerencsejátéknak. Az átszavazási hajlandóság roppant bizonytalansága, főleg így, a pártok fölött átnyúlva, az ő befolyásukkal nem számolva ugyanis éppen Vonáéknak kedvez. A szélsőjobb híveinek radikális többsége, pártutasítás híján, garantáltan nem fog demokratikus pártok jelöltjeire átszavazni. Ezzel szemben a demokratikus térfélen - a teljes összefogás elengedhetetlenségét hajtogató, jó ideje érzékelhető nyomással - a jóindulatú tömeg akár jelentős részét is meg lehet győzni arról, hogy ha az ilyen szavazóoldalak ott helyben a jobbikost jelölték meg a leginkább esélyesnek, akkor rá, nem pedig a demokratikus pártok koordinált jelöltállítása eredményeként megnevezett vagy éppen egy másik, de demokrata politikusra voksoljanak.

Éppen ezért érzem ezt az egész folyamatot nem kellően átgondoltnak. Vajon tisztában vannak az említett szervezetek azzal, hogy amennyiben elképzelésük sikerrel jár, a tényleges választói akaratot nagy mértékben befolyásolva és torzítva, jó eséllyel segíthetik a Jobbikot kormányra és Vona Gábort a miniszterelnöki székbe?!

Megismétlem: le a kalappal az erőfeszítések és a befektetett energia előtt. De egy pillanatra se tévesszük szem elől, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Ne legyél már annyira fideszes!

tiborcgecitolvajpasszolacsaladba.jpg

Tau bácsi és a családi közvilágítás

Lassan az a kép alakul ki az egyszeri, nem annyira Orbán-istenhívőben, hogy aki fideszes, az vagy hülye, vagy hazudik. A mostani pánikszerű „Már megint nem történt semmi különös.”–érvelés, azaz Tiborcz Istvánnak nem kötelessége, hogy fényesen világítson a sötétben, illetve Hódmezővásárhelyen szerencsére a Fidesz megőrizte szavazótáborát, ráadásul második helyezést ért el, arra utal, a kettő nem zárja ki egymást.

Van tehát remény arra, hogy a valóság alaposan ülepen billentse a Fidesz-KDNP legnagyobb támogatóját, az apátiát.

Jó fideszes szokás szerint az első reakció az lesz a hódmezővásárhelyi szép, dobogós helyezés után, miként lehet fenyegetőzni, visszavágni, majd büntetni. Választási csalást a szervezők nem nagyon mernek emlegetni, mivel az ilyesmit ők követik el, ráadásul szervezetten, iparszerűen. A méltán mély közutálatnak örvendő pedellus, Kövér László ezt őszintén be is vallotta. Semmi mást nem csináltunk, csak azt, amit az MSZP – jelentette ki valahol a haza bölcs motyogója. Aztán, Laci bá'? Akkor meg mi van? – merülhet fel a jogos kérdés. Mi lett a régen oly dicső MSZP-ből? Maradt még belőle valami mutatóba?

A Fidesz-KDNP-nek jól láthatóan igencsak szaporodnak gondjai, de ezeket nagyrészt saját maguknak köszönhetik. Egy 2018-as választási győzelem nem biztos, hogy segíthet rajtuk, legfeljebb erőszakos módszerek bevetésével. A lufi valamikor egészen váratlanul fog kidurranni.

Úgy néz ki, mára a világ egy része Orbán Viktor és a kartell ellen van, amit ő szabadságharcnak próbál beállítani. Ezzel a magyarázkodással az a legfőbb gond, hogy diktatúra építése, személyi kultusz, valamint szemérmetlen rablógazdaság nem tartozik ebbe a kategóriába. Lassan már Magyarországon is egyre többen rájönnek erre.

Ha 2018-ban a kormánypárt nyerni akar – és nagyon, de nagyon akar –, akkor hazudnia kell. Nem keveset, hanem rengeteget és folyamatosan. Ezzel a módszerrel eddig mindig, nagyjából mindenhol taroltak. Nyolc év alatt tökélyre fejlesztették saját virtuális valóságukat, de médiabirodalmuk most, amikor sorra napvilágra kerülnek a számukra kellemetlen ügyek, alaposan lebénult, pontosabban süketté és némává vált. Úgy néz ki a demencia őket is fenyegeti. Kiderült, csupa idióta és tökkelütött írogat náluk, akik nem képesek egyéni gondolkodásra és még a kabátjukat is csak felsőbb utasításra merik begombolni. Ők csak leírják a direktívákat, aztán várják az érte járó zsoldot.

Elegáns öniróniával, morgolódással lehetne tompítani a dolgok élén. Néha szelíden oda is lehetne csapni, ami segítene az uralkodóosztálynak egy kicsit abban, hogy valahogy elhelyezze magát az Univerzumban. Egy ilyen gyáva, haszonleső szolgaseregtől persze nem lehet az ilyesmit elvárni. Esetleg, a háborút lekéső partizánból lett harcos antikommunista, Gajdics Ottót megbízzák, legyen ő a magyar Kurt Vonnegut, aztán írjon olyasmiket, amiket se ő, se csekély értelmű olvasóközönsége nem tud felfogni.

Ez van! Orbán ügyes aknamunkával 2010-ben csórt magának egy egész országot, amelyben sokan azt állítják, kizárólag benne és a Pártban bíznak. Valójában a legtöbben úgy utálják az egész fideszes bandériumot, mint a bűnt. Megesett már az ilyesmi az MSZMP Központi Bizottságával is. Most a Fidesz vezetősége vált azzá. Ez lett a nagy spillerkedésből, harácsolásból, meg arcoskodásból. Orbáné az ország, övé a hatalom, azt azonban nem nagyon lehet tudni, vajon meddig.

A 2018-as választás egy kissé leegyszerűsödni látszik. Majdnem mindegy már, ki lesz a galád kihívó, csak ne legyen fideszes, mivel az lop, csal és még a csillagokat is lehazudja az égről. Igaz ez? Nem minden esetben, de ez egyre kevesebb embert érdekel.

Mi lesz, ha az illetékesek áprilisban nem tudják a pártállam számára kellemetlen választókat távoltartani az urnáktól? Kubatov kivezényeli a paramilitáris alakulatait, akik bíztatóan bekukucskálnak a szavazófülkékbe és segítenek megfelelő helyre behúzni az ikszet? A kormány rendkívüli állapotot hirdet ki, egy közterületen fagylaltot majszoló szíriai állampolgár miatt? Soros Györgynek álcázva magukat, fidelitaszos félkegyelműek megtámadják a gleiwitzi rádióadót?

A Rogán-Habony által irányított propagandagépezet egyre inkább kezd belesüllyedni a trutymóba. Nyerni persze így is nyerhetnek, de hogyan fognak utána kinézni? Törölgethetik magukat egy libával, mint Dadan a Macska-jaj kultikus jelenetében.

Az Elios-ügyet nem nagyon tudták lemosni magukról az érintettek. Mindent megpróbáltak ugyan, de semmi sem jött be. A legszánalmasabb az egészben az, hogy már hazudni is csak központi, írásos utasításra képesek.

T. István nem Soros György, hanem Orbán Viktor veje. Simicska Lajos a kifogásolt időszakban a Fidesz gazdasági háttérembere volt. És ezzel képesek érvelni? Ez így, akárhogy is forgatjuk, nagy bukta. Mit tudtak ez ellen tenni a propaganda-minisztériumban? Teleszórtak az egész országot Szél Bernadett képével, amint egy szexi gyorsvágót tart a kezében. Erre a BauMax is képes, ráadásul nem közpénzből.

Polt Péter őszinte nyilatkozata az OLAF-vizsgálat ügyében egyértelműen bebizonyította minden elvont gondolkodásra képes élőlény számára, hogy a legfőbb perzekutor melyik csapatban játszik. Mást persze már nem nagyon tud csinálni őkegyelme, legfeljebb csendben lemond és menedékjogot kér a baráti Azerbajdzsánban. Szakmai hitelességet, elfogulatlanságat senki se keresgéljen rajta. Nem olyan ember ő.

Az önmaga fontosságától egészen nekivadult Szijjártó Péter úgy ment neki az ENSZ-nek, mintha előtte konzultált volna Robert Mugabe hitvesével, illetve alaposan tanulmányozta volna a rinocéroszok viselkedését. Kinek képzeli magát eme harcias férfiú? Egy tesztoszteronnal belőtt Nyikita Szergejevics Hruscsovnak?

Szorongatják a Fideszt rendesen innen is, meg onnan is. Jönnek a váratlan pofonok szép számmal. Tockosok, gúnyos megjegyzések, fülek pöckölése. Mi van hülyegyerekek? A magyar kormányhoz Nyugaton többen már úgy viszonyulnak, mint egy szervezett bűnözői csoporthoz, amelyet célszerű lenne minél inkább elszigetelni. Orbán számára emiatt tényleg elengedtethetetlen az elkeseredett függetlenségi harc látszatának fenntartása. Tisztán önvédelemből és anyagi megfontolásból.

Pár héttel a választások előtt adódhat rá némi esély, hogy a Párt végre meginduljon lejtőn.

– Kezdetnek ez nem is rossz! – jelentette ki Robert Oppenheimer 1942-ben, Los Alamosban – Valamit majd csak összehozunk, ha elegendő mennyiségű kréta áll a rendelkezésünkre.

Lesz itt meglepcsi dögivel. A Fidesz állig fel van fegyverkezve. Sebezhető, de irtózatosan erős és úgy lő, mint John J. Rambo, amint megpillant egy vietkong biztosítási ügynököt, valami elmaradt hátralékkal.

A kötelező skorpióevés elleni ágálás nem tűnik túlságosan meggyőző nemzetvédelmi stratégiának, bár ha valaki maga elé képzeli Németh Szilárdot amint éppen egy tál, alaposan megpúpozott, ropogósra sült ízeltlábút méreget bizalmatlanul, komolyan elgondolkodhat azon, hogy most akkor meg mi legyen.

Az igazság ára

1_1ktaurcfxvdsjk3coad3fw.png

Ez az „Igazság ára” rendkívül figyelemreméltó cím, bár sok értelme nincs. Ki tudná megmondani azt, vajon mennyibe kerül 10 mázsa kikezdhetetlen igazság, hol lehet kapni, és ami a legfontosabb, lehet a vásárolni belőle részletre is, egy mutatós darabot. Aztán meg legfőképpen azt, hol lehet jutányos áron eladni, azaz megszabadulni tőle, ha már nincs rá szükség. Kisebb darab nincs belőle?

„Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael «Mick» Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként.”

Témánk szempontjából ez teljesen mellékes, főként mivel a film eredeti címe „The Lincoln Lawyer”, ami újabb rejtélyt szabadít ránk. Kik azok a gátlástalanul kreatív elmék, akik a külföldi filmeknek találomra adnak valami pofás címet? Vajon miért nem lehet őket emiatt bíróság elé citálni, majd leültetni. Itt kellő idejük lenne az igazságot méricskélni, értékelgetni.

Az igazság megfoghatatlan fogalom, amely néha úgy viselkedik, mint Schrödinger macskája, akiről senki sem tudja pontosan megmondani, hogy mit csinál, csak annyit, hogy valahol talán zabál, esetleg alszik, talán valami egészen mást csinál, mondjuk döglött.

Puff bele, oda se neki! Akkor kezdjünk is hozzá. Keressünk gyorsan magunknak egy abszolút igazságot, ami kellőképpen érdekfeszítő, provokatív és kevesen merik kimondani kertelés és sűrű elnézések kérése nélkül. Ezúttal ez utóbbi érzelmi okokból elmarad.

Also! Orbán rendszere egy tüchtig, gondosan felépített fasiszta rendszer. Lehet ezen felháborodni, kommunizmust emlegetni, kikérni, mint egy pofa sört, meg minden, de akkor is az. Merjük már kimondani ezt a kurva igazságot, legalább azért, hogy akik nemzeti szocialista érzelmeiktől átitatva nagy számban a Fideszre szavaznak, ne mondhassák azt a későbbiekben, hogy ezt ők nem tudták. Szegény, tudatlan párák. Ők csak előírásszerűen nézték a magadott tévécsatornát, aztán meg ez lett az eredménye. Fasisztákká váltak mind egy szálig. (Mama hozzá mán’ gyorsan nekem egy üveg sört. Ezen most aztán tényleg nagyon kiakadtam. Éppen az imént fasisztáztak le. Pont engem, aki még munkásőr, meg KISZ titkár is voltam. Persze merő tiltakozásból, meg akkoriban ugye ez kellet ahhoz, hogy rendes, megbízható elvtárs váljék belőlem. Pont olyan, mint most.)

Nem kell azonnal az Endlösungra, a varsói gettóra, a Szovjetunió lerohanására, a Blitzkriegre, valamint a Zyklon–B-re gondolni. Változnak az idők, változnak a fasiszták. Itt van mintának Francisco Franco, Agusto Pinochet, Rafael Trujillo Molina. Van belőlük választék dögivel. A társadalom adott körülmények között könnyedén kitermeli őket magából.

Fasizmus és fasizmus között hatalmas különbség van. Talán a legizgalmasabb kérdés a halálbüntetés kérdése. Nem hiába forszírozza ezt Erdoğan pasa, meg a mi egyetlen Államférfink. E nélkül a fasizmus nem tud a maga ocsmányságában kiteljesedni, bár ha nagyon rákényszerülnek, ezek az öntudatos rendszerek nemzetbiztonsági okokra hivatkozva meg tudják oldani ezt az átmenetileg kényes problémát. Meghalni könnyű és rendkívül változatos tevékenység. Rengeteg embernek sikerült már.

Nem valószínű, hogy a Fideszre szavazókban felmerülne az a kérdés, hogy kik ők valójában. Ez nem is az ő dolguk. Ők csupán alkalmazott fasiszták, tehát nem nekik kell megmondaniuk azt, hogy azok. Sokan közülük nem is sejtik, ezért érdemes lenne figyelmeztetni őket erre. Egy nyugdíjas nénike nem fog Kalasnyikovval rendet teremteni a faluban, de előre gyártott Fidesz-hívőként el fog menni, és engedelmesen szavazni fog. Keresztet vet, majd leadja a voksát a nemzeti szocialistákra. Nem is fog tudni róla, ez benne legszebb. Ez az hazugság ára, ami ha a propagandaminisztérium és kormány által irányított médiák hazug, uszító kampányát nézzük, rendkívül drága és kártékony dolog.

Felejtsük már el ezt a hülye, fából vaskarika illiberális kifejezést. Valaki kapott azért egy PhD fokozatot, hogy diszkréten átcímkézte fasizmust, mások pedig örvendezve használják. A lényegen nem változtat ez semmit.

Azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy az Európai Unión belül ugyanúgy lehet fasizmust barkácsolni, mint a náci Németországban. Most „Homo sorosensus”-nek hívják a „zsidókat”, de ugyanúgy meg lehet őket bélyegezni, meg lehet fosztani őket a jogaitól, másodrendű állampolgárt lehet belőlük barkácsolni, csak nem kell a származásukat felkutatni. Mennyivel könnyebb így.

(Sok idióta még azt sem tudja, hogy a „Homo” nemzetségnév és ezért nagy betűvel írandó. Arról nem is beszélve, hogy a Homo sapiens mára már monotipikus fajjá vált, köszönhetően a kihalásoknak.)

Orbán nem tudja – vagy ha tudja, sokkal, de sokkal rosszabb –, hogy emberek tenyésztéséről zagyválni, ocsmány és visszataszító dolog. Tipikus fasiszta fogalom. Ő ezt gondolkodás nélkül megtette. Nem véletlenül.

Álljon már meg a menet egy pillanatra, drága hölgyeim, kedves uraim! Mélyen tisztelt publikum! Tetszenek tudni, hogy mi készülődik most az országban? Egy kis jópofa jogfosztás. Tetszik ez önöknek? Semmi baj! Ha igen, szíveskedjék önmagukat fasisztáknak, és nem elkötelezett humanistáknak tekinteni. Skatulyázzák alaposan be önmagukat, a nemzeti érzelmeiket pedig…, hát arra már rég keresztet vethettek. Azóta amióta a saját honfitársaikat kiközösítették.

Egyetlen párt sem meri a Fidesz szemébe vágni, hogy: - Nini! Hogy önök idővel micsoda derék fasiszta párttá lettek, méghozzá egészen hülye névvel! Öröm magukra nézni! Van igazi Vezérük is. Nem is akármilyen. Olyan szépen szónokol a semmiről, hogy közönsége egészen elolvad a gyönyörűségtől. Vannak kijelölt elleneségeik, akik könnyedén felcímkézhetők, azonosíthatók, megvádolhatók, büntethetők. Még csak nem is védekezhetnek, mivel azt a jogot is elvették tőlük.

Feltűnt ez valakinek, vagy az ilyesmi csak a kommunisták részéről tekintendő elítélendő bűnnek? Csinos egyenruha, katonásdi nem lesz? Megelégsznek a TEK-el, meg annak az identitászavaros Kövér Lászlónak a Harci Gárdájával?

Lassan vége a kampánynak, de a lényegről szemérmesen senki sem mer beszélni. 

Lapítunk, sumákolunk, másfelé nézünk, hátha ez nem is az. Vagy talán nem is annyira? Csak egy kicsit. Olyan, édi-bédi fasisztácska? Eddig ez stratégia még soha nem vált be.

Az ellenzék ezt a kérdést teljesen elsumákolta. Most meg már késő.

Orbán legdurvább találmánya a „homo sorosensus”, ami rendkívül praktikus kategória. Bárki belefér, legyen akár hutu, tuszi, esetleg egy kegyvesztett fideszes. Teljesen lényegtelen. Majd a bíróság eldönti ki az az alávaló gazember.

Igazság ára? Egybe vagy szelve tetszik kérni? Esetleg maradhat egy kicsivel kevesebb?

Csöbörből vödörbe?

vona-orban3.jpg

"Ugye, mi jó barátok" voltunk...

NYÍLT LEVELET – bár inkább kérelem az… - írt Elek István a Jobbik „tisztelt elnökének”, Vona Gábornak. Arra szeretné rábírni őt, hogy történelmi felelősségét átérezve (?) állapodjék meg a többi ellenzéki párttal az egyéni körzetekbeli közös jelöltállításról és valamiféle közösen vállalható minimumprogramról, sőt: egyfajta korlátozott rendszerváltó koalícióról. Szót ejt a demokratikus intézményrendszer, a fékek és ellensúlyok helyreállításának fontosságáról – és minderre megfelelő alanynak tartja levele címzettjét, „a legerősebb ellenzéki párt” elnökét.

http://hvg.hu/itthon/20180219_Nyilt_Level_Vona_Gaborhoz_a_Jobbik_elnokehez#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Én viszont Elek Istvánt szeretném emlékeztetni a saját történelmi felelősségére. Anélkül, hogy felidézném, ő személyesen honnan indult és hol tart ma, arra kérem, tartózkodjék attól, hogy százezrek nevében fogalmazza meg a saját elképzeléseit. Először is, ha csak százezrek lennénk, akik az ellenzék - szorosabb vagy lazább - együttműködésében látják a NER leváltásának egyetlen békés lehetőségét, akkor eleve semmi értelme nem volna a szösszenetének. Könnyen belátható, hogy a Fidesz stabilan kétmilliós táborával szemben „százezreknek” semmi esélyük nem volna, tehát teljességgel szükségtelen lenne szélesre tárni a demokraták térfelének kapuját az általam például kifejezetten nem tisztelt Jobbik-elnök és csapata előtt, és még kérlelni is őt valamire, amit sem ő, sem a csapata nem akar igazán. Hozzáteszem: na de mi sem!

Természetesen nem csupán százezrekben mérhető a táborunk, de ettől még a fenti dolgozatot nem tartom többnek, mint lelkiismeret-furdalás elleni alkalmi gyógyszernek. Hogy az az Elek István, aki elég sokáig maga is tolta Orbánék szekerét, elmondhassa: ő személyesen mindent megpróbált a fordulat érdekében.

SZERINTEM nem kellett volna. Mármint mindent megpróbálnia. Én ugyanis - anélkül, hogy azt írnám, százezrek nevében - azok közé tartozom, akik egy mokkáskanálnyit sem hisznek el a Jobbik cukiságkampányából. Miért is hinném el, hogy valódi változás tanúi vagyunk, amikor semmi nem történt, ami hitelesíteni tudná azt. A mai napig nem rúgták ki azokat, akik EU-zászlót égettek, akik nyíltan zsidóztak, akik létrehozták és törvénybe ütközően oly sokáig fenn is tartották saját magánhadseregüket, akik szoros szövetséget alkotnak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal - amelynek alapítója és mindmáig tiszteletbeli elnöke, Toroczkai László immár két éve a Jobbik alelnöke -, de még csak elnézést sem kértek senkitől, akinek emberi mivoltába tapostak bele az évek során (sokan vannak ilyenek).

Elek István, aki sokáig ott állt Orbán mellett, igazán érzékelhetné, hogy a Jobbik, hónapokba sűrítve, hasonló utat szeretne bejárni, mint amilyent a Fidesz megtett, két évtized alatt. Igaz, Vona pártja - nem elhanyagolandó apróságként - a másik oldal, a szélsőjobb felől indult. Előbbi liberálisból lett jaj-de-nagyon konzervatívvá, egy időben az Európai Néppárt egyik oszlopává, majd amikor már kisajátította a hatalmat, annak totálissá növelése érdekében nagy lépésekkel indult a szélsőjobb felé. Hogy begyűjtse a Jobbik híveit is, felvállalva érte a radikalizálódás minden veszélyét. Vonáék ezzel szemben éppen onnan, a széljobbról igyekeznek befelé – nehéz lehetett elkerülni a totális karambolt… -, hogy a középhez jóval közelebbre pozícionálhassák magukat és ezáltal erősödjenek. Az ő céljuk, egyelőre, a hatalom megszerzése.  

DE NE LEGYEN senkiben szemernyi kétely: ez a TOVÁBBRA IS, változatlanul fasiszta gyülekezet a hatalommal a birtokában azonnal kimutatná a foga fehérjét. Na ez az, amiből nem kérünk! A gátlástalan hatalomtechnikus, a fasizálódástól sem visszariadó diktátor, Orbán ellenében nem szövetkezünk a gátlástalan hatalomtechnikus, fasiszta voltát most éppen álcázó Vonával. Mert semmivel sem tartjuk megnyugtatóbbnak a vödröt a csöbörnél.

Ja, és szerintem többen vagyunk, akik így gondolkodunk, mint azok a "százezrek", akiknek a nevében Elek István tollat ragadott. (Nem kellett volna, nem kérte őt erre senki.)

Egy bűzhödt dágvány

92000.jpg

„Aki azt mondja, hogy benne vagyunk a kampányban, az nagyon félreértett valamit. Ami eddig volt, az smafu, a kampány most kezdődik.” (O. Viktor, országtulajdonos)

Hát tisztelt Papa, akkor én bizony alaposan félreértettem valamit. Nekem kimondottan olyan érzésem volt, miszerint itten mifelénk' az áldott emlékű 2010-es forradalom óta megállíthatatlanul folyik az intenzív kampány, meg a közpénzek szétszórása ilyen megfontolásból, szóval nem gondoltam volna, hogy mindez csupán smafu, meg apró, pici pénzecske. Egyszóval benne voltunk egészen nyakig. Folyamatosan tele volt az ország választási plakátokkal, a köztévé pedig szemérmetlenül okádta magából a direkt pártpropagandát hozzá az eszetlenségeket. Már egy búvárszivattyús intimbetét mellett sem lehetett elmenni Soros György felemlegetése nélkül. Hagyjuk már Ibolyt!

Mi lesz akkor mostantól a nemzeti überkedés tárgya? Rezes bandával, szenteltvízzel bevonultok a magánlakásokba Sorost űzni? Venezuelai mintára átveszitek az áruházláncok irányítását, aztán kedvezményesen szétosztogattok mindent? Németh Szilárd öt oldalas interjút fog adni a Playboynak, meg a Financial Times-nak, miként kell elbánni a sorositsa gázszolgáltatókkal? Jól fejbekólintjátok a gyanútlan Lev Trockijt egy jégcsákánnyal? Mennyibe fog ez nekünk kerülni? 100 milliárdba?

Nagyon úgy néz ki, a Fidesz-KDNP legnagyobb ellensége maga ez az átkozott Fidesz-KDNP, amelyet évek óta egyszerűen képtelenek legyőzni. A kormány nem tud mit kezdeni a mértéktelen kapzsisággal, harácsolással, a nyílt színen űzött, buja korrupcióval, a szemérmetlen rogánkodással. Marad a hazudozás, sumákolás, a közpénzből finanszírozott uszítás, meg a Csalás Elleni Hivatal elleni csalás. Néha kínkeservesen előbukkan még a mágikus elmútnyócév’, ami azonban mára inkább komikus jelleget öltött, annyira elkopott a szentem a sok használattól.

Ma már nem csontvázak potyognak ki a szekrényekből, hanem oszló hullák, dögök hevernek szerteszét mindenfelé. Ez aztán tényleg nem semmi, Papa. Rendesen odavágtatok neki! Alapos munkára lesz szükség, hogy a választásokig valamivel el lehessen nyomni az intenzív dögszagot. A végén még talán az is kiderül, az Elios Innovatív Zrt. mögött Soros György világhatalmi szervezkedése állt, aki alaposan csőbe húzta a saját lábán álldogáló, éppen elmélázó Tiborcz gyereket, de még a sokat tapasztalt Juan Lázár alkirályt is. A miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfói ennek következtében kezdik megközelíteni Kósa Lajos színvonalas stand-up előadásait, ami elég nagy szó.

Az OLAF teszi a dolgát, amibe Polt Péter nem nagyon szólhat bele, legfeljebb sunyíthat, meg úgy csinálhat, mintha egészen hülye lenne az ilyesmikhez. Hogy mindez a választások befolyásolása? Wahrscheinlich, már ha szabad így fogalmazni. Elvileg erről szólna egy választási kampány és nem hülyéknek szóló összeesküvés-elméletek gyártásáról, valamint ezeknek közpénzből való terjesztéséről. Arra ott vannak a ponyvaregények és az oroszok által üzemeltetett honlapok. Tetszettek volna valamivel diszkrétebben intézni a sötét ügyleteket.

A rendkívül hasznos útmutatásokat tartalmazó Katolikus útikalauz stopposoknak című mű minderről ezt írja:

„Mértékletesség, mértéktartás (lat. temperantia): erkölcsi erény, mellyel az ember a maga testi és lelki erőit, s a rendelkezésére álló más javakat a természet és az igazságosság rendje szerint használja és adja tovább.”

A Nemzetközi Katolikus Egyház (kivéve persze a magyarot') mögött is Soros György áll? Hűha! Ez egész más megvilágításba helyezi az 1572. augusztus 23-án véghezvitt Szent Bertalan-éjszakai mészárlást. Talán érdemes lenne ezt is országszerte kiplakátolni. Szél Bernadett lehetne Medici Katalin 2.0.

A Fidesz, meg ez a KDNP nevű randa szemölcs az orrán mindent bevet annak érdekében, hogy nagyjából 2,2 milliós (?) táborát egyben tartsa. Ehhez nem kell mást tenniük, mint elszántan hülyét csinálni belőlük. Az alapanyag szellemi színvonalát elnézve ez nem egy nagy kunszt. Ők jámborul mindent elhisznek, amit a Papa mond, sőt tovább is kerekítik a legendákat, valamint pompásan lehet őket uszítani bárki ellen.

Jöhet tehát a kíméletlenül küzdelem a semmi ellen, a mindenért.

Például az, hogy az OLAF Soros György közvetlen irányítása alatt áll, ezért nemzeti érdekből kénytelen a magyar kormány lenyúlni az EU-s támogatásokat és hűbérjogokat osztogatni. Logikus érvelés. Ráadásul az egész Európai Uniót a magyar állam, pontosabban Orbán Viktor finanszírozza, kínai hitelekből, meg Cofidis Fapados Kölcsönökből. Amíg természeti erőforrásként Magyarország rendelkezik 2,2 millió, kifogástalan minőségű idiótával, nem nagyon kell a borsakopaszoknak aggódniuk máson, csak azon, honnan hajtsanak fel pénzt önmaguk számára. Erről szól a nemzeti önrendelkezés.

Magyarország mára egy bűzhödt dágvánnyá vált, amelyről a kormány azt állítja, kiváló gyógyhatással rendelkezik idegen befolyás ellen, ráadásul nagyban elősegíti a katolicizmus terjedését. Aki azt hebegi, hogy ez az undorító trutymó leginkább elviselhetetlenül büdös, az hazaáruló és a gaz imperialisták malmára hajtja a vizet. Nem a barátunk!

2006-ban egy MSZP nevű párt megnyerte a magyarországi választásokat, aztán látványos agóniába kezdett. Orbán sokat tanulhatott szomorú, tragikomikus sorsukból. A Vezérnek 2018 után nagy szüksége lesz a kétharmadra, hogy folytathassa virágzó üzleti tevékenységét.

Akkor tehát: Hajrá Kajmán-szigetek! Hajrá kajmánok! Mindent bele!

Szétszórható pénz az még van dögivel.

"Smafu:

Etimológia: A német szlengből származik, ez pedig a francia je m'en fous (a.m. tojok rá) kifejezésből."

Rendkívül találó kifejezés, de magyarul van rá egy erőteljesebb verzió is, csak csúnyább.

Papa! Le tudjuk ezt mi nyomni izomból?

y.jpeg

Nem Kumin Ferenc, hanem valami más

Nagyfokú tudatlanságomból adódóan a politológiát soha nem tekintettem igazi tudománynak. Valószínűleg nincs igazam, de rengeteg más mindennel így vagyok, ezért nem lepődtem meg túlságosan önmagamon. Kimondottan szubjektív alkat vagyok, akit saját érzelmei erőteljesen befolyásolnak. Nem állok magamon kívül és nincs is szándékomban ott kujtorogni. Természettudományokon nevelkedtem, azok pedig egy kicsit más szemléletet rögzítenek a páciensekben. Hiszek a Szent-Györgyi–Krebs-ciklusban, a jóslásban azonban nem.

Ha már valahova be kellene gyömöszölnöm ezt a politológia diszciplínát, mivel mégiscsak komoly egyetemeken oktatják, sokan szeretik, sőt meg is bukhatnak belőle, szóval valahová a nem is annyira szép-, illetve alkalmazott irodalom közé biggyeszteném be, egészen helytelenül. Túl sok benne bizonytalanság, a hazugság, az egyéni érdek. Az elkövetkezendő eseményeket rengeteg ember alakítja. Nem nagyon lehet kiigazodni azon, mi a fenét fognak kitalálni, ha elkapja őket a hév. A jámbor XVI. Lajos sem tudta pontosan felfogni azt, mi a jó fene történik körülötte, csak ide-oda forgatta a fejét, amíg csak le nem szedték róla.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szimpatikus fiatalember, Kumin Ferenc expolitológus. Első ránézésnek értelmesnek, higgadtnak, amolyan normális, kiegyensúlyozott gondolkodásúnak tűnt. Képes volt másokat is meghallgatni, a szélsőséges, idióta kijelentéseket ügyesen, diplomatikusan hárítani. Egyszer aztán fogta magát és beállt királyi szolgálatba, valószínűleg pont azért, mivel mint már írtam, értelmes férfiú. A politológia ezek szerint tényleg nem tudomány, hanem remek alkalom az érvényesülésre. Az egy magyar nábob, Giró-Szász András, a szemtelenül arrogáns, kimondottan undok Kiszelly Zoltán, a végletekig szervilis G. (Lásd mint Orbán Viktor) Fodor Gábor, a rendkívül hasznosan bamba Mráz Ágoston, a pénz szentesít mindent elvét valló Lánczi András, valamint prostitúcióban rendkívül jártas papája mind-mind szép példa arra, micsoda Csicsikovokká váltak ezek a bolygónkon nyüzsgő teremtmények. Tessék kérem Gogolt olvasni, mivel rendkívül jól alkalmazható ostobaság ellen, valamint meghűlés esetén. Politológia? Az egyéni érdekek érvényesítésének tudománya, a most aztán jól megmagyarázzuk a világot álcája alatt. A politológia legizgalmasabb kérdése az, hogy mennyit számlázzak le és kinek.

Mindenkinek van valami véleménye, amivel azt kezd, amit csak akar. Kimondhatja, megváltoztathatja, sőt kenyérkeresetre is használhatja. Es macht mir nichts aus. Nekem teljesen mindegy.

Ha én restségből kormánypárti politológus lennék, jelenleg legfőképpen az érdekelne, vajon mi történik majd az én kedves kenyéradó gazdáimmal, illetve baj esetén, kik lesznek a következő kitartóim. Az elvtelen szolgák hadának nem kell nagyon izgulniuk az áprilisi választások miatt. Kicsi az esélye annak, hogy a mostani rezsimet elsöpörné a népharag. Harag az akad ugyan, de szépen szétoszlik, ami olyan mintha nem is lenne. Ez a választás kérem már meg van nyerve! – mondaná az egyszeri germán.

Itt van azonban a miniszterelnök pálinkás veje, azaz T. István, sikeres vállalkozó, még sikeresebb szélhámos, aki Polt Péter hiányában már rég vizsgálati fogságban senyvedve, apósa pedig saját lemondását fontolgatná, valamint a svájci ingatlanárak után érdeklődne és az iránt, lehet-e arrafelé pacalt rendelni, meg kolbászt tölteni hobbiból.

Ha ez így lenne, menne az egész dicső nemzetmentő garnitúra a levesbe, amit ebben az esetben a bíróságokon főznének meg. Munka lenne dögivel. 10-15 db, nagyjából életképes MSZP már rég felmorzsolódott volna ennyi gazságtól.

Lázár főcsinovnyik fel is panaszolta, hogy a miniszterelnök családjának – meg az ő becses személyének – birizgálása a politikai kampány részét képezi. Ez bizony forradalmi megállapítás volt részéről. Egészen bájos, naiv ember, aki már nem is emlékszik a 2010 előtti daliás időkre. A korrupció felemlegetése nem tabu a politikában. Lengyelországban a jobbközép liberális Polgári Platform (PO) egy viszonylag kiegyensúlyozott, sikeres kormányzás után ebbe bukott bele, és adta át a terepet Jarosław Kaczyński számára, hogy szabadon garázdálkodhasson, majd lerombolja Lengyelországot. A mi Kaczyńskink Orbán Viktor, ami miatt a korrupció emlegetése nálunk illetlenség, mivel ütközik az udvari etikettel. Csak az ellenzék esetében megengedett ilyesmiről beszélni, az ipari méretű termelés esetén nem. Mivel foglalkozzon akkor minden idők „legdurvább” választási kampánya? Talán Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosának egészséges szexuális életével? Nem sok embert érdekelne az ilyesmi. Sokan azt sem tudják ki ő.

Orbán már rég kiadta a forradalmi ukázt: Tagadni, tagadni, tagadni! Idáig, szemérmetlen hazugsággal kellően vegyítve mindig bejött számukra az a módszer. T. Istvánból sem lesz mostanában média-látványosság, meg marcona gonosztevő.

A kormány lázasan kotyvasztja a hatékony ellenszert az elterelő hadművelethez, amihez gyorsan előkerítettek egy talpig becsületes áfacsalót. A bűvös varázsitalhoz a 2010-ben elhunyt Toller László holttestét is felhasználták. Mint egy C-kategóriás, misztikus sorozatban. Az egész ügyet megpróbálják lenyomni izomból.

A Papa kétharmada azon múlik, hogy sikerül-e Orbán vejének korrupciós ügyeiről, a védekezésre már képtelen Toller László felhasználásával elterelni kellően idióta szavazótáboruk figyelmét. Ha igen, a politológia megint szép lesz, méltó régi rossz híréhez.

Hallgassuk meg tehát az ügyben az elfogulatlanul hadaró Kisszely Zoltán zavaros magyarázatait és közben ábrándozzunk el azon, vajon milyen hasznos tevékenységre tudnánk őt felhasználni ha valahogy az alkalmazásunkba kerülne. Rendkívül nehéz dilemmáról van szó. Valószínűleg semmire és ez még a legjobb lehetőség. Fizikai erőszak kizárva. Nem szép dolog ilyesmire gondolni.

Politológia helyett érdemes inkább Mérő László, és persze Nyikolaj Vasziljevics Gogol műveit tanulmányozni.

A kampány csupán izom és gyomor kérdése. A politológia pedig nem tudomány. Hogy miért? Csak!

Lop-e Orbán?

a_trick_of_the_tail_in_color_by_ediskrad_studios_1.jpg

Mármint ez a Viktor nevezetű pernahajder, aki foglakozására nézve jelenleg miniszterelnök.

Itt van számunkra ez az illetlen, provokatív, kellőképpen tiszteletlen, mélységesen felháborító, de teljesen őszinte kérdés.

Izgalmas kérdés, fontos kérdés, és úgy néz ki, az aktualitását sem nagyon hajlandó elveszíteni. Ott lebeg a levegőben, a tömegközlekedési eszközökön, a magánbeszélgetéseken, egyre több helyen. Motoszkál, izeg-mozog, nyugtalankodik, próbálja valahogy felhívni magára a figyelmet. Sokan kezdtek el morgolódni, hogy ez azért egy kicsit már sok, meg aztán valahogy vissza kéne venni ebből az ész nélküli harácsolásból, mivel a végén valami baj lesz belőle. Olyan rémült futkározás, meg aztán, izé, hogy… szóval a megszokott zavaros mentegetőzés:

„Én kérem szépen kizárólag parancsra loptam! Mások élvezték ennek minden gyümölcsét! Merő figyelmetlenségből megint egy elnyomó rendszer áldozata lettem, aztán zavaromban kiszolgáltam. Immár másodszor. Vagy harmadszor? Mindegy. Kérem, sürgősen kártalanítsanak.

Szomorú történet, de ismerős. Hányan kényszerültek időben kilépni a az MSZMP-ből, amikor praktikusan csalódtak benne?

Persze van néhány alattomos Soros-terv, ami nem egészen úgy van, ahogy van, de lehet róla beszélni, őszintén felháborodni, fegyvert ragadni, legfőképpen büszkén szavazni. A koszovói diverzánsokat is időben meg kell állítani, mielőtt elérnék a berlini Alexander Platzot, amely éppen Budapest határában található, onnan alig 500 kilométerre.

Van tehát gondunk elegendő, ha meg nincs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda (Honi Légvédelem) legyártja ezeket szépen, majd ki is postázza levélben azt, hogy éppen miféle baj, ármány fenyegeti  magyarságunkat, legfőképpen őszinte keresztény hitünket. Manapság egyre keresztényebbek leszünk. Fogy is a szenteltvíz hektoliterszámra. Nekem olyan rengeteg a bűnöm, hogy napi fogyasztásom nagyjábó 30-40 liter körül jár, de nem hiszem, hogy hatna is valamit. Megrögzött gonosztevőként nem sok esélyem van a bűnbocsánatra, de hagyjuk az intim problémákat. Legfeljebb veszek hitelesített búcsúscédulákat, mihelyt a Nemzeti Dohányboltokban elkezdik forgalmazni az ilyesmiket. Porcelánból készült, csúcskategóriás Szűz Máriám már van, tehát nincs még teljesen veszve a lelkem, csak le kéne fizetni. Az exkommunista Gajdics pajtás is megtért, majd elkezdte piszkosul utálni régi önmagát és bohókás ifjonti éveit. Akadnak ilyen furcsa lélekvándorok minden családban. Muszáj valahogy elviselni, a hátuk mögött pedig jól kiröhögni őket.

Hagyományos módon Orbán nem lop. Se rúd szalámit, se marhát, se elektromos masinákat, se ezüst étkészletet. Jogi értelemben sem útonálló, zsebmetsző, sikkasztó, mivel szorgos jogászai alaposan megtisztítják előtte terepet, így aztán mire arra kerül a sor, az egész sógor-komaság szilárdan áll a lábán. Polt Péter, valamint egy egész államapparátus dolgozik azon, nehogy a miniszterelnök véletlenül aknára lépjen, aztán elszálljon a fenébe.

Neki, mármint a drága papának, és még annál is kedvesebb vezérnek papíron nagyjából semmije sincsen. Nála talán még Kádár elvtárs is nagyobb fényűzést évezett a sötét elnyomás évtizedei alatt, bár ő nem gyűjtött futball stadionokat, valamint drága sportcsarnokokat. 

Itt mifelénk, az Európai Unió gazdasági, szellemi központjában erkölcsi értelemben folyik a monumentális disznólkodás, mutyizás, garázdálkodás, meg minden más, ami ezekkel a tevékenységekkel jár. Következmények? Jó nagy választási győzelem, aztán „Hajrá Fidesz!”, meg „Folytatjuk, idióta balekok!”. Ebben az üzenetben legalább nagyjából őszinték. A balekok pedig örvendeznek, valamint nemzeti önrendelkeznek, azaz szó nélkül kifizetik a számlát.

Amíg az istenadta népben nem tudatosul, hogy a kórházaktól, iskoláktól, szegényektől elvett, az Uniótól lenyúlt pénzekből folyik a sikeres országépítés, legfőképpen a gazdasági, valamint média birodalom finanszírozása, addig Orbán nem lop, csupán keresztényi alapon nemzetet véd, a VII. parancsolat egyoldalú hatályon kívül helyezésével. A szociális biztonság megszüntetését, az oktatás- és az egészségügy leépítését 2010 előtt embertelen, gazdasági megszorításoknak hívták, ma semminek.

Az áprilisi választás nem Soros György és a háttérhatalmak, valamint Brüsszel és más európai nagyvárosok megállításáról szól. A titokzatos háttérhatalmakat Nemere István, 35 különböző álnéven már rég leleplezte. Talán néhány színvonalas szerelmes regényt is írt a témából egy fenséges, de dolgos tízóraizás közben.

Egyre inkább úgy néz ki, a mindent eldöntő választás nem nagyon szól semmiről, talán csak annyiról: „Akkor folytathatnánk már végre, ti idióta balekok? Köszike!”

Így aztán Orbán nem lop, Mészáros Lőrinc nem stróman, Polt Péter nem fideszes, csak bongyor, Németh Szilárd intelligens, finom modorú gavallér, Kósa Lajos nagymamája pedig szerény krokodilfarmot létesít, mivel nem szeret otthon üldögélni, snowboardozni pedig nem tud. Még.

***

Egészen más: (?)

„A legtekintélyesebb angol polgári lap, a londoni Times, négy nappal ezelőtt vezető helyen foglalkozott a magyar helyzettel. Természetesen ennek a lapnak elsősorban az nem tetszik nálunk, hogy a Kommunista Pártnak nagy befolyása van a kormányra. Miután ezt megállapítja, a következőket mondja: Magyarországon az újjáépítés és az élet normális menete tűnik elsősorban a külföldi látogató szemébe és mellette az a kép, hogy a nép készül békét kötni saját kormányával... Ha az ember – mondja ez a lap – a gazdag parasztokat, jómódú középosztálybelieket vagy a birtokuktól megfosztottakat hallja, azt hihetné, hogy egyáltalán senki sem áll a kormány mögött; ha azonban a szegényparasztokra, azoknak a népi kollégiumokban tanuló fiaira, leányaira, az újjáépítésben résztvevő fiatal fiúkra és lányokra vagy a munkásság zömére hallgat, akkor pedig az a benyomása, hogy az egész ország lelkesen a kormány mögött áll. Valóban – teszi hozzá a lap – a kormány támogatóinak száma az egymás-utáni három rossz termés ellenére is gyorsan növekszik és egy jó termés valószínűleg hatalmas fordulatot jelentene... Bécsen túl kevés szó esik a háborúról. A romokat eltakarították, újjáépítenek és a gazdasági tervek gazdagabb jövőt ígérnek. A nép tiszteli a vezetők multját... „ (Hatalmas taps.)

Rákosi Mátyás, A nép élén a jobb jövőért, Magyar Kommunista Párt sárospataki nagygyűlése, 1948. április 4-én

A lét és a nemlét kérdése az újságírásban

tumblr_mm26f3rlge1spcj8oo1_1280.jpg

„Teljesen átalakítaná a sajtóviszonyokat az a kezdeményezés, amely ha megvalósul, az újságíróknak is lenne kamarájuk. A résztvevők állítják nem politikai kezdeményezésről van szó. «Nem az újságírókat, hanem a kormánymédiát kellene szabályozni» – reagált a MÚOSZ” (Közös karámba terelnék az újságírókat)

A praktikus kezdeményezés természetesen a kormány háza tája felől érkezett, mivel őket zavarja leginkább az, hogy az állampárt képviselői, meg az egész kiszolgáló személyzet úgy menekül a nem baráti sajtó kérdései elől, hogy 2010 óta figyelemre méltó fejlődést értek el rövid távú futásban mért szinteredményeikben. A végén valamelyik potrohos pártkatonát ennek következtében jó alaposan megüti a guta, ezzel aztán vége szakad a szabad sajtó és a vágtázó illetékes elvtársak közötti harmonikus versengésnek. Annak, hogy az egyik kérdez valamit, a másik meg zavarában nem válaszol rá semmit, esetleg úgy tesz mint aki nem igazán beszél magyarul, sőt a világ egyetlen nyelvén sem.

A Magyar Művészeti Akadémia mellett igazán időszerűvé vált, hogy a kormánypárti írógépeket is valamiféle kontrollálható szervezetbe tömörítsék, majd elhalmozzák őket mindenféle előjogokkal, valamint korlátlan mennyiségű sózott mogyoróval. Akik nem lesznek ennek a magasztos céhnek felkent tagjai, azok a lézengő ritterek maximum 500 méteres távolságig és kizárólag szemből közelíthetik meg mondjuk Kövér Lászlót. Ez nem túlságosan nagy probléma, mivel ezek az oktondi kíváncsiskodok legfeljebb majd távolról, barátságosan integetnek őkegyelmének, aki ügyet sem vet rájuk. A betolakodók eddig se nagyon tehettek sokkal többet, legfeljebb közelebbről csodálhatták meg az örökké feszült házelnök fenséges vonulását. Néha azért kaptak tőle egy-egy megvető megjegyzést, esetleg mélyen lesújtó pillantást. A szerencsések mindkettőből bőségesen részesültek.

A lényeg, hogy a kormány, a párt, azaz maga Orbán Viktor többszörös áttételeken keresztül ki tudja majd nevezni az arra érdemeseket kaiserlich und königlich újságírónak. Vége lesz az „Én már gyerekkoromban is újságíró szerettem volna lenni, de apám addig verte a fejemet egy szobabiciklivel, amíg inkább elmentem hajóácsnak. A nehézségek ellenére titokban nem tettem le terveimről, így álnéven vidám anekdotákat írogatok a múltban bekövetkezett ipari katasztrófákról egy rendkívül népszerű hajózási szaklapban.” típusú partizánkodásoknak.

A pompás ötlet, egy kamara létrehozásának meghirdetője Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Orbán Viktor (erősen) lekötelezettje, szóval elég egyértelmű az, mi is a célja ennek a nagy-nagy igyekezetnek. Nem politikai kezdeményezésről, hanem érdekvédelemről van szó. Mégpedig Orbán Viktor és kiterjedt üzleti kapcsolatainak hatékony védelméről.

A pártállam a média nagy részét könnyedén bedarálta, a maradékot a kamarai tagság segítségével majd szépen kiszelektálja. Aki pedig a kamarán belül véletlenül kellemetlen kérdéseket tesz fel valamelyik bandatagnak, azt egyszerűen kizárják, valami olyan indokkal, hogy nem tartotta be a magyar nyelvhelyesség szabályait, mivel szó szerint idézte Németh Szilárdot.

Orbánék talán már sejtik, a következő ciklusuk nem lesz túlságosan könnyű. A megszorításoknak és az elvonásoknak köszönhetően a gazdaság papíron teljesen rendben van. Egy csomó adatot, kimutatást, indexet, és más efféle torzszülöttet lehet büszkén mutogatni, hogy ez itt a miénk és milyen szép lett. Ami pedig közben rohad, az direkt van.

Hazudni azonban sokkal nehezebb lesz, mint mostanság. Soros tervekkel nem lehet a végtelenségig jóllakatni az embereket, hiába kotyvasztja össze ezeket időre a propaganda minisztérium. Jól jöhet még az az érvelés, hogy: –A maga szavára nem sokat lehet adni, mivel nem tagja az Magyar Újságíró Kamarának, ezért aztán nem is én loptam el a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-ét. Paráználkodásról a részemről pedig szó sem volt. Mars hajat vágatni!

Ha elegendően fényes lesz a kormánypárt győzelme az áprilisi választásokon, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a névtelenségbe burkolódzó bloggerekről kiderüljön, szabadidejükben Habonyhoz hasonlóan védtelen embereket rugdosnak fel, ráadásul eltitkolták Soros Györgytől kapott busás jövedelmüket. Majd legközelebb meggondolják, hogy olyanokat hazudozzanak, hogy Mészáros Lőrinc csak a miniszterelnök kegyelméből lett tehetséges vállalkozó, egy állami beruházásnál a beszállító pedig lényegében közpénzt kap, esetleg lop. A blogok kötelező regisztrációja érdekvédelemre, meg az állampolgárok biztonságára hivatkozva könnyen kivitelezhető. Azután majd meg lehet nézni azt, vajon ki olyan bátor, hogy mindenféle bírságokat csak úgy, mellényzsebből kifizessen.

Magyarországon a maga gyönyörűségére egyenlőre nagyjából mindenki írogathat, a sajtó azonban erős anyagi befolyásoltság alatt áll. A magyar kormány bőkezűen és bőségesen fizet, annak aki szót fogad neki.

A legendás, Soros által támogatott orgánumok nem túl jövedelmező vállalkozások. Ha ez így lenne Bencsik András, Stefka István, Gajdics Ottó ezt már rég kiszimatolták volna és buzgón írogatnának ott. Ők azonban máshol keresik a boldogságot.

Az állami hirdetéseket nem lehet titokban megjelentetni, illetve letagadni. Jó üzlet, mindkét félnek. A kamarai tagdíjakat, plusz egyéb költségeket a kormánylapok simán ki fogják fizetni, még akkor is, ha nem olvassa őket senki. Ezek amúgy nem is arra valók.

Próbálkozni persze lehet.

Én már gyerekkoromban is újságíró szerettem volna lenni, de apám addig verte a fejemet egy szobabiciklivel, amíg inkább elmentem hajóácsnak. A nehézségek ellenére titokban nem tettem le terveimről, így álnéven vidám anekdotákat írogatok a múltban bekövetkezett ipari katasztrófákról egy rendkívül népszerű hajózási szaklapban, miközben újságírói kamarai tagságomról álmodozom. A szobabicikliktől azonban ösztönösen irtózom.

Kampányszilárd

192276_640_gye_02plakatkiallitas_1.jpg

A Magyar Idők információjáról, miszerint titokban radikális aktivistákat arra képeztek ki, hogy provokálják a rendőröket azért, hogy egy tüntetésen közbelépjenek, Lázár úgy fogalmazott: szeptembertől a tavaszi választásig provokációk sora várható, durva választási kampány lesz.” (Lázár János: a rendőrség felkészült a provokátorok kezelésére a durva választási kampány során)

A rókalelkű főminiszter mindezt még az Úr 2017-es esztendejének június havában nyilatkozta. A provokációk szép rendben lezajlottak, a rendőrök megbüntettek számos, Soros György által fizetett gyorshajtót, csendháborítót, az ÁSZ pedig néhány arra kijelölt pártot.

A rendőrség Németh Szilárd, ultraradikális aktivista ténykedésére azonban semmiképpen sem tudott időben felkészülni, mivel őkegyelmét olyan szorosan védi a mentelmi jog, mint a fűzőként szolgáló zakója a meghűléstől. A 2017-es Arany János-emlékév Gauleitere sebezhetetlen.

Ha már a baráti rendezőség számára oly busásan jövedelmező emlékévekről van szó. Szorgos kutatók igazán kideríthették volna azt, hogy a Walesi bárdokat nem Arany János írta, hanem Dózsa László (1942-), csak ő Lehel téri bárdokként, Soros György ellen és sapkában. Utóbbit cáfolhatatlan bizonyítékként be is lehetett volna mutatni egy sajtótájékoztatón, majd minden ezen okvetetlenkedőt jól el lehetett volna küldeni a ... Ez valami miatt elmaradt.

Vissza az ember tragédiájához.

Ki ez a furcsa férfiú, mire lehet használni, és miért pont őt? – merülhetnek fel a kínzó kérdések a Fidesz brutális alelnökének láttán egy átlagos magyarországi felhasználóban. Mi vesz rá egy gyenge képességű tanítót arra, hogy tüneményes politikai pályát fusson be, majd ennek kihasználásával teljesen összefüggéstelen, de grandiózus ostobaságokat hordjon össze nagy nyilvánosság előtt. Teszi mindezt többször, ráadásul egyre gyakrabban.

A szélesszájú orrszarvú igazán pompásan mutat Afrika végtelen szavannáin, de erős megrökönyödést válthat ki egy kisvárosi vegyeskereskedésben, amint éppen fizetni szándékozik, illetve megpróbál valahogy finoman megfordulni. Szerencsére az említett páratlanujjú patás gondosan elkerüli ezeket a helyeket, és nincsenek különösebb politika ambíciói.

A medián halálos adag, ismertebb nevén LD50 érték az a mennyiség, amely egy adott anyagból, vegyületből a kísérleti állatok (általában patkányok) 50%-ának pusztulását okozza, mégpedig 24 órán belül. Németh Szilárd esetében még nem állapították meg a letális dózist, de rendkívül tisztességtelen dolog mindezt a pártállami televízió lelkes nézőin kikísérletezni. Ők ugyanis nem patkányok, csupán rendkívül hiszékeny és egyszerű gondolkodású emberek. Galádság ezt a gyengeségüket kihasználni.

Jobban megvizsgálva a kérdést, nyilvánvalóvá válik, nincs itt semmiféle ellentmondás és senki sem fog Németh Szilárd túlzott fogyasztásába belepusztulni. Őt nem a szórványosan előforduló klasszikafilológusok, hanem a tömeges kormánypárti szavazók, illetve rajongók számára konstruálták meg hozzáértő, ügyes szakemberek. Orbán Viktor hívei az ilyesmit szeretik. (Lásd Hannibál tanár úr, rendezte: Fábri Zoltán, 1956) Számukra hazugságokból, csúsztatásokból, ostobaságokból nem létezik halálos dózis, sőt ezek tartják őket kiváló kondícióban, szavazóképes állapotban, legfőképpen kellő mértékben hülyén. Egy elhivatott Orbán-hívő jóval könnyebben képes Németh Szilárddal azonosulni, mint Szél Bernadettel, aki ráadásul nő, ezért nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az MSZP által kezdeményezett nemzetbiztonsági bizottság ülés törvénytelen megpuccsolása előtt és után Németh Szilárdnak bőven akadt lehetősége arra, hogy megmutassa azt, mire képes ha engedik szabadon garázdálkodni. Gyakorlatilag mindenre, amivel megbízzák. Másra nagyon nem.

Magyarországon minden ügymenet leegyszerűsödött. Amire a kormánypárt azt mondja törvényes, az, az, amire meg azt, hogy nem, az meg nem az. A plakátháború, Simicska Lajos megítélése, az Állami Számvevőszék ténykedése, a letelepedési kötvények, a menekültekkel kapcsolatos idétlenkedés, jobban mondva médiahack mind azt bizonyítja, nem kell nagyon lelkizni, csupán ütni-vágni.

A kormánypárt pont olyan, mint Németh Szilárd. Brutális, durva, faragatlan, törtető. Érvekkel nem lehet hatni rá, büntetni pedig egyenlőre nem nagyon lehet. Nagyjából 2 millió választópolgár számára Németh Szilárd testesít meg mindent ami nem liberális, tehát akkor jó. Ennyi az egész.

És, hogy ki is ez az ember? Nem érdekes. Az biztos, hogy nem szélesszájú orrszarvú, mivel Németh Szilárd nem mutatna pompásan Afrika végtelen szavannáin. A Fideszben azonban egészen csinosnak tűnik.

Rogán listája

2017021375.jpg

„A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz.” (Rogán Antal)

Nagy cucc, Anton! Az alsóbodajkdödölei plébánosnak még töke is van a listája mellett, mégsem teszi ezt közhírré.

A társadalmat, ezt a mindenféle gyanús dolgokból álló, gigantikus, jó alaposan megkevert gulyáslevest lehetetlen kiismerni. Sokan, akik azt állították, ők bizony tisztában vannak az összetevőivel és elég jól ismerik is a működését, előbb jelentős hatalomra tettek szert, majd ennek következtében alaposan meggazdagodtak, végül néha változatos módon kivégezték, illetve lemészárolták őket. Rengeteg szerencsétlen flótás esetében az első két tevékenység kimaradt az életükből, amit inkább szíveskedtek gyorsan befejezni.

Az egyik legőszintébb definíciót az emberi társadalommal kapcsolatban dr. André Serero fogalmazta meg egészen véletlenül, méghozzá 1789. július 14-én, Párizsban, a Bastille bevételekor, amikor meglepetten a következőket mondta: „Ez már valami, polgártársak! Úgy értem, le az önkénnyel! És miket lehet innen hazavinni?”

Itt van példának okáért Rogán Antal, ez a szorgalmatos, talpig becsületes kishivatalnok, aki mesés gazdagságát mindössze tehetséges üzletasszony feleségének köszönheti. A szépreményű, de alaposan leharcolt állapotban lévő ifjú demokrata meg van győződve arról, hogy a magyar társadalom – mivel ilyen is van – tökéletesen hülye, ezért másokon jó alaposan kárörvendezvén el is hisz mindent amit ő mond. Ez bizony nem légből kapott idea. Amíg a választópolgárok megfelelő része az elvárásoknak megfelelően viselkedik, azaz részletes, mélyreható elemzés után arra a cáfolhatatlan következtetésre jut, hogy a kabinetminiszternek minden bizonnyal már megint igaza lehet, mivel őt Orbán Viktor nevezte ki, addig Rogán és többi házicseléd spontán gazdagodása elé semmi és senki sem gördíthet akadályt. Csak az számít hazugságnak, amit nem hisznek el.

Ha szigorúan ragaszkodnánk a tényekhez, akkor a magyar kormány, valamint hatóságok tulajdonában lévő lista elején Rogán Antal és Habony Árpád neve is ott szerepelne, mivel ők nyújtották a leghatékonyabb jogi segélyt a Nyugatot meghódítani kívánó pioníroknak, ráadásul busás jövedelemhez is jutottak az állampolgári kötvényekkel való sefteléssel.

A tények azonban tetszés szerint variálhatók, eltüntethetők, figyelmen kívül hagyhatók, megmásíthatók. Az említett tények tehát legjobban teszik, ha befogják a pofájukat. Most nem róluk van szó, hanem az áprilisi választásokról. A „lista” ebben az esetben amolyan praktikus fenyegetést jelent, aminek az a lényege, ha úgy látjuk jónak, rajta vagy, aztán a magyar állampolgárok érdekeire hivatkozva kiszabunk hozzá egy megfelelő büntetést, meg kérünk tőled 25 százalékot. Ha esetleg valaki ennek ellenére sem érti meg azt, miről van szó, az forduljon bizalommal Németh Szilárdhoz, a Magyar Birkózószövetség elnökéhez, valamint minden helység kalapácsához.

A bevándorlást – pejoratív nevén, migrációt – jó dologként beállítani elég furcsa agyi aktivitásra utal. Nem egy karácsonyra kapott, praktikus, de rendkívül ocsmány, kötött pulóverről van szó, ami ajándéknak ugyan tényleg nagyon jó, de normális esetben nem kerülheti el jól megérdemelt sorsát, emiatt mihamarább kidobásra kerül.

Azok a szervezetek, akiktől a magyar állam – amely manapság a szó klasszikus értelmében nem is létezik – pofátlan módon 25 % védelmi pénzt követel, régóta próbálják a magyar társadalom (?) tudomására hozni, hogy léteznek háborús menekültek, akiket bizonyos jogok alanyi jogon megilletnek. A kormány eddig ezt bőszen tagadta. Nemzeti konzultációt, plakát-hadjáratot, szélsőséges uszítást, Erzsébet-utalványt, egyszóval mindent bevetettek annak érdekében, hogy a célközönségük számára mindenki migránsnak számítson, akik nem pont ők. Mármint saját maguk, a Fidesz bősz hívei. Erre most meg kell fordítani az egész, fölzászlózott csatahajót. Merész manőver az országgyűlési választások előtt, de a hülyeség sok mindent elvisel. Valószínűleg ebből sem lesz komolyabb baj. Majd a CÖF segít a bajban.

A hiperaktív Szijjártó neki is kezdett méltatlankondi, hogy vannak menedékkérők, aztán aki mostantól mást állít, az hazudik. VV Péter a menekült szó kiejtéséig nem jutott el. Ez érthető a részéről. Nem szeretne Rogán listáján kikötni. A maximum fokozatú gyűlöletre kapcsolt célközönséget Sz. Péter azzal próbálta megnyugtatni, ezek a menedékkérők derék, rendes, szófogadó emberek. Nagyon kevés helyet foglalnak és ha az orosz hadsereg diszkréten kitakarítja lerombolt országukat, akkor szépen, engedelmesen hazamennek. Most, hogy kitört a török-kurd fegyverbarátság, ennek bizony igencsak megnőttek az esélyei. Még az a szerencse, hogy a Fidesz tudatmódosított szavazótábora nem sok információval  rendelkezik a kurdokkal kapcsolatban. Valami olyasmi arabok lehetnek, mint amilyenek a négerek, meg mint a Polacsek Imre bácsi veje, aki csak nyugatamerikaiul tud beszélni.

Egy primitív, hazug kormánypropagandával nagyon nehéz felvenni a versenyt. A legjobb esélye egy még nagyobb hazugságnak lenne, de az rögtön megszüntetné a Földön a gravitációt és dimenzióváltást eredményezne. Marad tehát a Bastille hirtelen indulatból történő lerombolása.

Utóbbi esetben érdemes odafigyelni arra, miket lehet őszintén felháborodva hazavinni. Nem szabad ez utóbbi ösztönös tevékenységnek az emberi társadalmakra való hatását lebecsülni, mivel rendkívül fontos mozgatórugóról van szó. Lényegében erről szól a NER, de a lopás a szocializmusban is kiválóan működött.