Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Két Párt mind fölött

2015. október 11. - Toadwart66

4640700_c6e675ad0e06eb6ed8f7e2bf39364554_wm.jpg

 Éljen Rákosi Mátyás, a sportolók igaz barátja! A TOTO akkoriban még a Sport tulajdonában volt.images_9.jpg

„Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.”

J. R. R. Tolkienimages_9.jpg

Az Orbán-rendszer hirtelen halála számomra ma elképzelhetetlennek tűnik. Nem sok esélyt látok arra, hogy 2018-ban csúfost bukást szenvedjen. Előreláthatólag egy hosszú, kínos és fájdalmas haldoklást kell elszenvednünk. (Lásd szocialista-rendszer)

A miniszterelnök úr 2010-ben, az utolsó magyarországi demokratikus választáson, volt szíves bankot robbantani. Azóta sorozatban mindent ő visz és nemcsak képletesen.

Az Ipsos felmérése szerint jelenleg a FIDESZ 41 %-on, a Jobbik 26 %-on áll. Ebben az a legkínosabb, hogy a két fent említett párt majd megveszik, úgy kergetik egymást egyre jobbra, azaz rosszabbra. A vad fegyverkezési verseny eredményeként nem tudni, hogy mennyire zavart ideológiai állapotba fognak kerülni 2018-ra, és milyen társadalmi berendezkedést fogunk a választások után lelkesen ünnepelni. Valami szélsőséges biztosítási konstrukció megkötésének nagy az esélye. Persze ebben az esetben nem a kommunizmus visszatértétől kell rettegnünk.

Elég disszonánsan hangzik a tömény jobboldalon (alkoholtartalom: 67 %), az a rákosista érvelés, hogy „Hazánk az imperialista nyugat igája alatt senyved.” Ilyesmi történik, amikor a nacionalizmus az idiotizmussal keveredik. Bogár László és Szaniszló Ferenc, szovjet származású próféták misztikus tanításai a fundamentalista felekezetben értő fülekre találtak. Ezeket a balgaságokat már nem nagyon lehet kipiszkálni a fertőzött agyterületekről.

A hívők mániákus paranoiája arra nagyon alkalmas, hogy minden gondot, bajt, nyavalyát, kórságot rá lehet fogni valami másra. Egy háttérhatalomra, a dekadens Nyugatra, Amerikára, a demokráciára, a liberalizmusra vagy a Holdon élő embernagyságú óriásmókusok garázdálkodására. Ez utóbbiak létezése, ma már, minden értelmes, nem a külföldi propagandát szajkózó ember számára  elfogadott tény..

A mérsékelt gondolkodású konzervatív emberek természetesen nem így látják a dolgokat, de ők jelenleg kisebbségben vannak és árulóknak tartják őket, mivel a tiszteletet érdemlő és komolyan is vett hitük mellett, hajlamosak a gondolkodásra is.

Orbán Viktor, mint ideális és tökéletes vezető semmi rossz dologét, rontásért, zsákmányszerzésért nem tehető felelőssé. Öt éve húzódó 2/3-os krónikus kormányzás után ez a vallási dogma persze mulatságosnak hangzik, de ezt a tévedhetetlenségét nagyon sokan magától értetődőnek veszik, és nagyon komolyan így is gondolják. Még olyanok is ezzel áltatják magukat, akik a 80-as években megtapasztalták a létező szocializmust. Most szeretnének kipróbálni egy létező valami mást is. Feltehetően olvastak a boldog 30-as évekről, ami nagyon megtetszett nekik. (Nehogy meglásd: Móricz Zsigmond, Hét krajcár)

A magát kizárólagosan „a nemzet”-nek tartó unortodox jobboldal gondolkodásmódja veszélyesen alacsony színvonalúvá vált. A zsidó-keresztény kultúrkört hevesen tagadják, helyette a kereszténységet összemixelték a sámánizmussal, az okkultizmussal és a miszticizmussal. (Forrás: Heinrich Himmler, Ahenerbe, azaz "Ősök öröksége" szervezet)

Ennek az ideológia katyvasznak a segítségével sikerült is Magyarországot egy patológiásan kisebbségi komplexussal küszködő, fejletlen agrárországgá lezülleszteni. Egy ezoterikus nagyhatalommá, amely belülről nézve tragikusnak, kívülről nézve nevetségesnek hat.

Egy szenvedélybetegnek akkor van esélye a gyógyulásra, ha felismeri, hogy beteg, és ezzel a szenvedélyével kárt okoz mind magának, mind a környezetének. Magyarország már régóta küzd egy kóros nagyhatalmi illúzióval és nem tud leszámolni azzal a mániájával, ami két elvesztett világháborúba is belesodorta és tönkretette. A sorozatos veszteségeinkből soha nem tanultunk, sőt egyre inkább ragaszkodunk ehhez a rögeszméhez. Egy világosan, felelősen gondolkodó reálpolitikusnak a jelen viszonyok között esélye se lenne arra, hogy egy modern, jól működő, XXI. századi országot működtessen.

Hazudj, ha tudsz! És természetesen mindig akadnak olyanok, akik remekül élnek is  felkínált lehetőséggel.

A jelenlegi hatalom 4 millió szegénnyel, egy kivéreztetett egészségüggyel, egy rosszul működő oktatási rendszerrel a háta mögött, kontraszelektált mamelukok seregével, vad rohamokat intéz mindenki ellen, aki meg akarja akadályozni azt, hogy Magyarországon egy totalitárius, autoriter rendszer alakuljon ki.

Ez az Orbán-rendszer már szépen körvonalazódik. Egy mindenható állam, az ezzel szimbiózisban élő, obligát karizmatikus vezetővel, aki az emberekből engedelmes alattvalókat akar nevelni (a dicsőséges 67 % ragaszkodik is ehhez a kivívott pozíciójához), akik nem gondolkodnak, nem kritizálnak, hanem szépen belesimulnak a rendszerbe. Dagonya-politika. Ez pompásan működött a  Monarchia idején, a Horthy, a Rákosi, a Kádár korszak alatt, most is arra van nagyobb esély, hogy stabilizálódik egy rezsim.

A társadalmi problémákat ezek a rendszerek soha nem oldották meg, csak szemérmesen letagadták a létezésüket.

 

Hát, csitt, csak most maradj csendben
Figyeld ezt az őrült rángatást
Fárasztasz a szövegeddel engem,
Elszalasztom ezt a jó fogást.

ifj. Kalmár Tibor

Magyarországon jelenleg a szegények egyre jobban élnek, nem függünk a német ipartól, az orosz energiától, nincs korrupció, 600.000 ember nem megélhetési okokból hagyta el a hazánkat, a nyelveket is beszélő fiatalok nem mennek külföldre tanulni. Ha az említett 67 % ezeket el is hiszi, az tökéletesen elegendő ahhoz, hogy ezek a hazugságok igazsággá váljanak. Propagandát majszolni jó dolog. A Párt bízik a híveiben, a hívek bíznak a Pártban.

2018-ra nem egy-, hanem kétpártrendszer lesz Magyarországon. Oda se neki. A Kádár-rendszerhez képest ez rendkívül nagy előrelépést jelent. Az a fontos, hogy a párttal, a néppel már megint egy az utunk.

Két Gyűrű mind felett. images_9.jpg

Szenvedélybetegségek

Szenvedélyeink fogságában, amit a szenvedélybetegségekről tudni érdemes

A szenvedély az ember természetes létállapota. Boldog, érzelemdús pillanatainkban, szerelemben, kreatív alkotó tevékenységben éljük át, amikor az átszellemültség rendkívüli erővel mozgósítja belső energiaforrásainkat, elősegítve a teljessé válás, az önmegvalósítás élményét. A szenvedély felfokozott intenzitása megfelelő energiával vértez fel bennünket a nehezebb időszakok harmonikus megélésére.

A szenvedélybetegek számára az öröm, boldogság, eufória, kielégülés állapotának kizárólagos forrása egy fókuszált tevékenységre szűkül, élete ettől függ, látásmódja érzelemvilága beszűkül, miközben környezete szenved a viselkedése miatt, érzelmi elmagányosodás, anyagi erkölcsi kihasználás, agresszió miatt. A harmónia kibillen egyensúlyából, az értelem és érzelem harmonikus egysége felborul, a létezés megélésének gazdagsága, színessége beszűkül a szer használatára, mely kapcsolat szenvedélyes viselkedést mutat. A szenvedélybeteg saját létezését, érzelmi stabilitását, örömét a szenvedélye tárgyával való megéléstől teszi függővé. A szenvedély elveszti tápláló, feltöltő szerepét, és a személyiség építése helyett átveszi az uralmat és eredeti szerepéből kikerülve, ellenkezőleg, pusztítóan kezd el hatni.

Életének középpontjába a függőség kerül, mely az egészséges szenvedélyesség torzult megnyilvánulása. A szenvedélybetegségben differenciálatlan örömszerzés valósul meg, redukált értelmi, érzelmi és tevékenységi élménymóddal, aminek a felfokozott intenzitása csak pótolja a teljesség hiányát.

Valamely szer, szokás kizárólagos uralma jelenti a személyiség korlátozottságát, rabságát, mert nélküle az élet sivár, és kietlen a szenvedélybeteg számára.

Ez a hatalomátvétel, a függőség kialakulása lassan, szinte észrevétlenül történik, a kialakult szenvedélybetegségben viszont a személy már próbálja tagadni saját maga és a környezete előtt is, ezért a leszokást rendkívül megnehezíti a tagadás és a megvonásos tünetek jelenléte.

A szenvedélybetegség soktényezős etiológiájú zavar.

Forrás: Szenvedélybetegségek



A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr207959304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.12. 05:43:29

Előbb-utóbb választást veszít a Fidesz. Ez akkor lesz, amikor alternatívája nem a ballib országrontás lesz. Ez valójában Orbán nagy titka.

Amíg ugyanis a ballib agytröszt telegágogja az országot hülyeségekkel, addig Orbánnak nem is kell törődnie választási kampánnyal, egyetlen dolga csupán a Jobbik ellen csinálnia néha pár dolgot.
süti beállítások módosítása