Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Vlagyimir Putyin 1956-os magyarországi győzelme

2015. október 23. - Toadwart66

42278_423.jpgVlagyimir Putyin 1952. október 7-én született. 1956. október 23-én már betöltötte a negyedik életévét

Madridban, az Európai Néppárt vezetőinek csütörtöki találkozóján, Orbán Viktor nagy vehemenciával kijelentette, hogy a problémák nyílt tárgyalása érdekében, dobják el a politikai korrektséget. Az orosz birodalmi érdekek eme lelkes támogatója azt is kifejtette, hogy a politikai ellenzéke, a liberálisok és a szociáldemokraták, az emberségesség álarca mögé bújnak, hogy a menekültek befogadásával új baloldali szavazókat is gyűjtsenek. Mint tette azt Orbán Viktor az erdélyi magyarság esetében. A magyar miniszterelnök éles kirohanást intézett a páneurópai mozgalom ellen, majd megszokásból kiállt a kereszténység mellett.

Groteszk és nevetséges módon azt is megemlítette, hogy az európai politikusoknak ki kell kérniük a választók véleményét a bevándorlás kérdésben, és azt be kell építeniük politikájukba, máskülönben veszélybe kerülnek Európa demokratikus alapjai.

Magyarország esetében politikai korrektségről és demokratikus értékekről Orbán Viktor hatalomra kerülése óta nem beszélhetünk. Nálunk néhány, teljesen feleslegesen óbégatón kívül, sok kidobni való már nem nagyon maradt. A keresztény értékrendet Magyarországon a Kereszténydemokrata Néppárt képviseli, ami nagyon jól jellemzi azt, hogy ez is csak politikai és gazdasági célokat szolgál.

A miniszterelnök úr által működtetett látszatdemokrácia nem sok beleszólást enged a dolgok alakításába a meghunyászkodott ellenzéknek. Időnként elbeszélget velük, hogy le tudják fényképezni őket. Ha az ellenzék komolyan venné a feladatát, akkor Orbán Viktorral még egy légtérben sem szabadna tartózkodniuk.

Az említett illető a vasárnapi zárva tartás kérdésében sem merte kikérni a választók véleményét. Még a látszatra sem ügyelt. Egyszerűen csak odaküldött egy Simonné Gercsényi Gabriella nevű hackert. A magyar miniszterelnök szájából rendkívül hiteltelenül hangzik a polgárokra való hivatkozás. A kínos nemzeti spam-et csak a fundamentalisták veszik komolyan. Ők is csak szeretetből.

A magyar kormány kapásból, mindenféle kérdezősködés nélkül elutasította a hazájukban veszélyben élők szétosztására tett Uniós javaslatot. Orbán Viktor ezt egyenesen őrültségnek nevezte. A nemzeti konzultációt hagyjuk, mert az annyit ér, mint egy promóciós levélben kiküldött 1 milliós, szerencsés főnyeremény, alumínium autókulccsal. Az Eurobarometer felméréséből az derült ki, hogy a magyarok 64 százaléka támogatja azt, hogy jobban osszák el a tagállamok között a menedékkérőket. Ez az eredmény ráadásul egy kemény és egyoldalú, meglehetősen agresszív kormányzati propaganda után született.

A miniszterelnök  úr kijelentése így tehát minden valós alapot nélkülöz, hiszen pont ő az a Csilicsali Csalavári Csalavér, aki semmiképpen sem vesz figyelembe semmilyen véleményt, ami nem egyezik meg az övével. Egy putyini, autokratikus kormányzást vezetett be Magyarországon. A demokráciát, a liberalizmust, a szolidaritást mint Európa alapvető értékeit egyszerűen ki akarja irtani. (Lásd: Aleksandr Dugin) Ez az irtóhadjárat Magyarországon nagyjából eredményes is volt. Ennek a leglátványosabb hatása az lett, hogy a korrupció mindkét országban a gazdaság motorjává vált. 

A miniszterelnök említett beszéde október 23. környékén rendkívüli mértékű cinizmusra, faragatlanságra és hatalmas magabiztosságra utal. Ennél jobban nem is tudta volna meggyalázni az ötvenhatos forradalom emlékét.

1956-ban a Szovjetunió is lazán félredobta a politikai korrektséget, hogy megszállja Magyarországot. A Birodalom nem engedhette meg, hogy a befolyási övezete meggyengüljön, mert az az egész szocialista tábor felbomlásához vezetett volna. Georgij Konsztantyinovics Zsukov a Szovjetunió marsallja, az akkori belügyminiszter, gondolkodás nélkül, és az Orbán Viktorra jellemző kemény határozottsággal,  indította meg a "magyarországi fasiszta lázadást" leverő "Forgószél" nevű hadműveletet.

Az akkori Nyugat is félretette a politikai korrektségét, és nem avatkozott be Magyarország érdekében. Érdekes módon egyedül a spanyol Caudillo, Francisco Franco állt ki a magyarokért. Ő hajlandó lett volna akár katonai csapatokat is küldeni.

A politikai korrektség mellőzése miatt végezték ki Nagy Imrét, Maléter Pált, Gimes Miklóst és másokat. Összesen 199 embert, akikre a mai kormány büszkén hivatkozik és az ő szellemi örökösüknek kiáltotta ki magát.  Ebben van is valami, mivel örökölni csak a halottak után lehet.

Nagy Imre személye természetesen kivétel, mivel ő kommunista.

Európa számára a legnagyobb veszélyt jelenleg a putyini imperialista terjeszkedés jelenti. Mind Putyin, mint Orbán európai tényezővé szeretne válni. Egyikükre sem jellemző a politikai korrektség. A szerződéseket, megállapodásokat csak addig tartják be, amíg azok az ő érdekeiket szolgálják. A gazdasági és politikai ellenfeleikkel kíméletlenül leszámolnak. Putyin uralja az egész oroszországi médiát. Jelenleg Orbán is valami hasonlóval próbálkozik. Kormányzati hirdetések például csak az őt támogató lapokban jelenhetnek meg. 

Egyenlőre még elég merész fantazmagóriának tűnik, a magyarországi jobboldal által is preferált Alexandr Dugin,  a Lomonoszov Egyetem Politológiai és Szociológiai Intézetének igazgatója által hirdetett Eurázsia Birodalom létrejötte. Putyin szíriai részvétele, az Ukrajna fölötti befolyás megszerzésére tett katonai akciók azonban Putyin birodalmi ambíciót jelzik.

Nem hiszem, hogy létezne egy titkos Szíjjártó-Lavrov paktum, de jelenleg Európában Orbán Putyin leghűségesebb és legjobb tanítványa. Ha Orbán európai pozíciói megerősödnének, az Putyin számára is kedvező lehetőségeket teremtene.  Az érdekeik közösek. Magyarországot, hála az Orbán-kormány politikájának, erős baráti szálak kötik a Szovjetunió volt tagállamaihoz.

Putyinnak  az a célja, hogy kiszabaduljon a karanténból és katonai erők bevetése nélkül sikerüljön  a befolyását a Csendes-óceántól az Atlanti óceánig kiterjesztenie. Erre jelenleg a belpolitikailag és gazdaságilag nagy gondokkal küszködő Oroszországnak nem sok esélye van, de a magyar miniszterelnök ebben a törekvésében nagy segítségére lehet. 

Nagyon könnyen megeshet, hogy a szovjet hadsereg hős kiűzője, pár év múlva Európa nagy tekintélyű és köztiszteletnek örvendő oroszországi helytartójává válik. Magyarország pedig egy orosz gyarmattá.

1956. október 23-át Orbán természetesen akkor is meg fogja ünnepelni, akár Putyinnal együtt is. Szokás szerint a politikai korrektség teljes mellőzésével.

„Timeo Danaos et dona ferentes” – „Félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is.”

images_9.jpg

BIRODALOM ÉPÜL A NYUGATTAL SZEMBEN

- Az utóbbi időben egyre erősödnek az Európai Unióval szembeni kritikus hangok. Az integráció jövőjével kapcsolatos kétségeket immár a legutóbbi EP-választások is alátámasztani látszanak. Hogyan látja az Európai Unió jövőjét?
 
 - Valóban, egyértelműen nő az euroszkeptikusok száma. Úgy látom, hogy az Európai Unió teljes összeomlása nagyon közel van és elkerülhetetlen, hiszen a mai Európának nincsenek elképzelései a jövőt illetően, nincsenek céljai, összességében nincs stratégiája. Az Európai Unió az USA értelmetlen és hanyatló perifériája. Egy ilyesfajta Európa nem tud létezni és nem is fog. Másfajta Európára van szükség, egy európai Európára, amely folytatja az igaz európai tradíciók művelését, ezen belül is a legfontosabbat: a kereszténységet, amelyből jóformán semmi sem maradt a nagy modern világ kezdete óta. Európa jelenleg egy temető, melyből minden, ami élő, igyekszik elmenekülni. Alapvetően a teljes „Új idő” egy kudarc, az ígéretek nem teljesültek, hiszen a szabadság rabszolgasággá vált, a demokrácia diktatúrává, a többségi hatalom a legundorítóbb és leghitványabb kisebbség szuverenitásává, a felvirágzás kizsákmányolássá, a lélek pedig elveszett a materializmus szakadékában. Az „Új idő” egyben ítélet is. Európa a legszerencsétlenebb és legpusztítóbb álmának terhe alatt hal meg, és ez az álom nem más, mint a Felvilágosodás. Itt az ideje beismerni, hogy ez nagy hiba volt. A középkorban semmilyen körülmények között nem lett volna szabad feladni a kereszténységet, a lovagiasságot és a népi, etnikai kultúrát, e mellett viszont nem lett volna szabad eltörölni az uzsoraság tiltását. Ezzel Európa megnyitotta a pokol kapuit, az eredmény pedig egyáltalán nem meglepő, sőt logikusnak mondható.  

 

Forrás: Alfahír

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr68013861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.10.23. 15:02:50

Putyin napjaink meghatározó egyénisége, a világbéke záloga. Emellett a humanizmus reménysége. Sajnos Orbán csak felületesen támogatja őt.

Somoskövy István 2016.03.25. 20:19:42

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:

" Emellett a humanizmus reménysége "...... Te nem aludtad ki magad. Putyin ma sem vetkőzte le a KGB-s múltját. Lásd Krím és Ukrajna

leponex 2016.03.26. 08:45:32

Kedves Nemgogol,
Ritka az olyan poszt, aminek majd minden sora vagy szamárság, vagy tendenciózusan hamis, vagy épp hazudik.
Nem, nem fogom rászánni magamat én sem, vitába szállni Veled.
Maradj meg ebben a hitedben.

De aki MOST az orosz birodalmi törekvésekben látja az Európára leselkedő veszélyt, az vagy végzetesen megvakult vagy végtelenül ostoba.
Lehet választani!

Vagy esetleg bele kell olvasni a hírekbe, zinternetbe, ilyenekbe, tudod ahol a te blogod is megjelenik.

Leszen ámulatban részed, már ha tényleg érdekel a Valóság, ha nem csak a saját befagyott világképednek megfelelő konteót nyomod.
Soha nem gondoltam volna, hogy az 'oroszok' lesznek egyszer az esztelen(??) és tragikus következményű liberális demokráciaexport némi ellensúlya. Féknek nem mondanám, a birodalmak már csak ilyenek.
Békés Ünnepet!
süti beállítások módosítása