Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Nemzeti agyvédelem

2016. május 05. - Toadwart66

full-7eb15ead5afcee425dea548156bbe08d.jpg

Erich von Däniken író, dokumentumfilmes, előadó, az paleoasztronautika egyik legismertebb tudósa

„A nyílt és a háttérhatalmak olyan rendszert építettek fel, amely az agyelszívást is szolgálja – mondta miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén hétfőn.” („Semmiféle háttérhatalom nincs”)

Egy semmivel sem igazolt, de rendkívül népszerű témáról tett említést az egy szem, igazi magyar miniszterelnök. A személyes paranoiáját azonban nem az ECHO TV félkegyelmű futurológusai között fejtette ki, hanem tekintélyes magyar akadémikusok társaságában. Kissé kínos lehetett ehhez asszisztálni, de a tudós urak nagy része tette a kötelességét. Mélyen hallgattak, majd lelkesen megtapsolták a tartalmas előadást. Ennyi erővel akár Erich von Dänikent is meghívhatták volna az MTA 187. közgyűlésére. Ilyesmiket ő is tud mondani, ráadásul az összeesküvés elméletek tudományban ő az egyik legelismertebb nemzetközi szakértő.

Ezek a világuralomra törő háttérhatalmak mára nagyon szépen beépültek a magyar folklórba és ott is fognak maradni örökre. Valahogy úgy, mint a törökök által behozott tulipán, amit nagyon sokan ősi magyar szimbólumnak tartanak. A tulipán nemzettségnek a Kárpát-medencében azonban mindössze négy bennszülött faja található. A dísznövényként ültetett változatokat a török hurcolták be magukkal. Senki sem kérdezte meg az akkori magyarokat, hogy akarnak-e a Közép-Ázsiából származó tulipánokkal együtt élni. Sokszor azt se, hogy akarnak-e egyáltalán tovább élni.

Tulipánok azonban tényleg léteznek, ezzel szemben háttérhatalmakat még senki sem talált a kiskertjében. Ha csak burkoltan szeretett volna zsidózni egyet a miniszterelnök úr, akkor a világhírű tudósainkat nem kellett volna olyan büszkén emlegetnie. A kormányfő teóriája szerint ugyanis Szilárd Leó, Wigner Jenő, Teller Ede, Kármán Tódor, Kemény János, Gábor Dénes, Hevesy György, Neumann János mind a háttérhatalmak céljait szolgálták.

A zsidó származású magyar tudósokat azonban nem a háttérhatalmak rabolták el fényes nappal az utcáról, hanem bizonyos megfontolásból úgy döntöttek, hogy olyan országokban folytatják a kutatásaikat, amelyek ezt lehetővé teszik a számukra. Ma sem tehetnének másként.

Orbán Viktor mesebeli, pántlikás-pálinkás birodalma egyszerűen nem képes megtartani a tehetséges kutatókat. Az egyetemek autonómiájának megszüntetésével és a tandíj bevezetésével sikerült elérnie azt, hogy a jó képességű diákok nagy része már a felsőfokú tanulmányait sem itthon végzi el. Jelenleg gőzerővel folyik a középiskolai rendszer lebutítása, engedelmes, szavazásra jogosult állampolgárok előállítása céljából.

A KLIK káros ténykedése látványos kudarc volt, bármilyen kétségbeesetten próbálja is a kormányzati propaganda sikertörténetként beállítani a megszüntetését. A helyette létrehozott menedzserközpontok sem fognak hatalmas csalódást okozni. Hatékonyan és tevékenyen hozzájárulnak majd a magyar közoktatás további lezüllesztéséhez.

A háttérhatalmak aljas ténykedése szerencsére nem veszélyezteti a NER működését. Kicsi a valószínűsége, hogy még a leggyengébb háttérhatalmacska is arra kényszerülne, hogy Fekete György, Kerényi Imre, Tállai András, Németh Szilárd, Deutsch Tamás, Kósa Lajos, L. Simon László és más derék hazafiak agyára fanyalodjon. Úgy néz ki még magát Orbán Viktort sem fogják magukhoz szívni. Meghagyják őt nekünk. Használjuk csak az agyát a saját boldogulásunkra, hátha sikerül valamit kezdenünk vele.

Az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a természetvédelem csupa olyan haszontalan kacat, amiknek a miniszterelnök – és ezáltal az ő céljait szolgáló NER – nem sok jelentőséget tulajdonít. A 2017-es költségvetésből világosan ki is lehet silabizálni, hogy miket kedvel Orbán Viktor. A kényszeres költözködés a Várba, a kormánypropaganda, a stadionok, az élsport, a lovardák sokkal jobban érdeklik, mint a kutatás-fejlesztés, illetve a felsőoktatás. (A tíz legdühítőbb tétel a 2017-es költségvetésben)

A magyar kultúrát egy az egyben odaadta szíves felhasználásra Fekete Györgynek, aki eredményesen neki is látott annak lerombolásához. Orbán nagyon jól tudja, egy irodalmi műhelyért vagy egy színházi folyóiratért nem fognak nagy patáliát csapni a választópolgárok. Az se érdekli nagyon a közvéleményt, hogy Baán László mihez kezd a Szépművészeti Múzeum műtárgyaival vagy a Liget-projekttel.

Tarlós István nyugodtan kioktathatja Fischer Ivánt, hiszen ő nem főpolgármester, hanem csak egy karmester. Minek nekünk egy ilyen drága zenekar? Ennyi pénzből a Budapest Fesztiválzenekar helyett minden nagyobb település kaphatna egy rezesbandát tamburmajorral. Azok is jó nagy zajt tudnak csapni, ha kiengedik őket az utcára. Nem kell ehhez a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagjának lenni.

Magyarországra nem a misztikus háttérhatalmak jelentenek veszélyt. A kulturálatlanság, műveletlenség, ostobaság, modortalanság, álszentség és a hazugság toleranciáját legfőképpen magunknak köszönhetjük. A XVIII. századi felvilágosodást, mint eszmeáramlatot ma mélyen megveti a magyar társadalom nagy része. A szolidaritás, humánus viselkedés hivatalból üldözendő tevékenységnek számít. A szekularizáció visszaszorítása az Orbán-rezsim egyik régi törekvése.

A vallás nem magánügy, a hit megvallása az egyik legszemélyesebb közösségi ügy, ezért épülnek templomok, és ezért gondolja a kormány fontosnak, hogy támogassa a templomépítést.” (Balog Zoltán: A vallás nem magánügy, ezért fontos a kormánynak a templomépítés)

Ha vallás nem magánügy, akkor vajon mi? Kötelesség? Még az is elképzelhető, hogy nemsokára bárkit a szent inkvizíció elé lehet majd állítani istenkáromlásért vagy eretnekségért.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr958687928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.05.05. 13:59:29

Na, a tisztelt író úr ideírta az összes holokausztos, fiserivános sérelmét, ami az utóbbi években érte.
Azt hiszem, az ő agyára sem tartanak igényt a saját bérlakásának falain kívül.
A hivatkozott Teller Ede pölö nagységrendekkel "magyarabb" volt az idebloggerkedőknél.

jágör68 2016.05.05. 14:03:25

Még mindig összeesküvés- elméletezik a szerző?
McKinley elnököt meggyilkolták, amikor a pénzügyi körök túlzott hatalmáról beszélt- majd 1963- ban Kennedy is hasonló sorsa jutott- igaz, ő a titkosszolgálatok mindenhatóságát emlegette.

Edward Snowden és Udo Ulfkotte leleplezései ezek tükrében Is) igencsak hitelesek.
Valamint az események is őket igazolják:
-Merkelmamit dícsérik, díjakat kap a tengerentúlról- miközben egész Európa gyűlöli
-az európai cselédsjató folyamatosan elhallgat, hamisít, torzít- az amerikai érdekeket kiszolgálva

Nem kell összeesküvés- elmélet- ez MIND TÉNY.

kvadrillio 2016.05.05. 14:07:30

Különös emlékeztetők jelölhetnék a városban az 56-os sírhelyeket
modell rakoczi

A Fortepanon van több megrázó fotó is arról, hogyan temették el az 56-os szabadságharc áldozatait sebtében a városi parkokban. Sírok voltak a Rákóczi téren, a Károlyi kertben és a Ferenciek terén is, legalább tíz nagy forgalmú helyen. Íme néhány kép az egykori helyszínekről:
Galéria: 56-os sírhelyek Budapesten (14 kép)

Sokszor leírtam már, hogy szerintem már lejárt a nagy, monumentális, tolakodó emlékművek ideje, sokkal jobban szeretem a finom, bensőségesebb jeleket, amelyek gyakran jobban megérintik az embert.

Tamási Miklós, a Fortepan lelke most arra a gondolt, hogy ezekkel a képekkel állít emléket azokon a pontokon, ahol egykor el volt temetve valaki. Egy egymondatos szöveg és egy üvegtéglába süllyesztett fotó a tér kövében. Mindössze ennyi lenne az egész, de ha sikerül megvalósítania a Sándor Dávid grafikussal megálmodott tervét, akkor őszre a város több pontján is méltóképp lehetne megemlékezni a forradalom áldozatairól. Ráadásul eredeti köztéri alkotások születnének.

Itt van néhány kép a tervekről:
Galéria: 1956-os emlékpontok tervei (8 kép)

EZ NAGYON TECCIK NEKEM ! LEHET ERRE KAPTA SCHMIDTMARISKA A 13 MILLIÁRDOT ???...NU, AKKOR LEGYEN ILYEN VEGTÉGLÁJA A LIBÁS-ÁLDOZATOKNAK, A DEVIZAKÁROSULT-ÖNGYILKOSOKNAK, A MUNKANÉLKÜLI-ÖNGYILKOSOKNAK, A KILAKOLTATOTT-ÖNGYILKOSOKNAK, A LAKÁSBANMEGFAGYOTTAKNAK, AZ ÉHEZÉS MIATT ELHAlálozottaknak...stb...stb........mert MOST ILYEN ÖNGYILKOSAN SZÉÉÉÉP VILÁGBAN ÉLÜNK.....

2016.05.05. 15:11:34

@jágör68:

TÉNYEK! :D
Nézz már után pl. a Kennedy gyilkosságnak!
Tudod vannak olyanok, akik a témával behatóbba is foglalkoznak.
És nem olyan színvonalon, mint pl. Oliver Stone
Segítek:
www.jfkfiles.com/

kacsapuszi 2016.05.05. 16:10:17

@röf:

Szerintem a szerző nem is arról értekezett, hogy Teller ne lett volna magyar. Azt próbálta elmagyarázni, hogy Teller nem az agyelszívás miatt ment Amerikába. Teller a numerus clausus elől Németországba ment (!), és talán ott is marad, ha nem kezdenek ott is eluralkodni a "fajvédők".

kacsapuszi 2016.05.05. 16:11:29

Ez egy nagyon tiszta és világos írás, a szerzőnek mindenben igaza van. Orbán 1994-ben lement kutyába, és ott is maradt.

MACISAJT 2016.05.05. 16:23:51

"Ezek a világuralomra törő háttérhatalmak mára nagyon szépen beépültek a magyar folklórba "

A magyarba, mi?P
Igaz, az USA jegybankjának szerepét betöltő(sic!) FED történetétől az alakulástól jelenig(pardon, Yellenig) , vagy a Bilderberg csoport szeánszai nem éppen a magyar "folklórban" fordulnak elő....no de.

Nyihihi.

MACISAJT 2016.05.05. 16:33:42

A wikipédiából, a FED kapcsán:

Az 1873-ban, 1893-ban, majd 1907-ben kitört bankpánikok sürgetővé tették egy központi bankrendszer létrehozását, bár a központi bank gondolata népszerűtlen volt, mivel sokan tartottak attól, hogy egy központi hatóság kezébe adják a monetáris rendszer működtetését.

Az 1907-es bankpánik után a Kongresszus mégis létrehozta a Nemzeti Monetáris Bizottságot (National Monetary Commission), hogy az dolgozza ki a bankrendszer reformjának tervét. A Bizottságot Nelson W. Aldrich szenátusi republikánus vezető és pénzügyi szakértő vezette. Két részre osztotta a munkát: egy bizottság az amerikai pénzügyi rendszer mélyreható tanulmányozásába kezdett, a másik, amelyet maga Aldrich vezetett, az európai központi banki rendszereket vizsgálta meg. Aldrich Európába is ellátogatott. A központi bank gondolatának ellenzőjeként utazott el, de miután megvizsgálta Németország bankrendszerét, azzal a meggyőződéssel tért haza, hogy a központi bank jobban működik, mint a államkötvényekre épülő rendszer, amelyet korábban támogatott.

A politikusok azonban továbbra is ellenezték ezt az irányt, sőt azzal vádolták Aldrich-ot, hogy a gazdag bankárokhoz, mint J. P. Morganhez és John D. Rockefellerhez fűződő szoros kapcsolatai miatt elfogult a témában. 1910-ben Aldrich, illetve a J.P. Morgan, Rockefeller és Kuhn, Loeb, & Co. bankok képviselői 10 napra együtt félrevonultak a georgia-i Jekyll-szigetre. A megbeszéléseket Paul Warburg (Kuhn, Loeb, & Co.) irányította, és ő készítette el a későbbi Federal Reserve-törvény első vázlatát. „A Jekyll-szigeten megvitattuk és lezártuk egy egységes diszkont ráta (kamatláb) ügyét” – írta később.

A találkozó nagy jelentősége ellenére egészen 1916-ig, három évvel a törvény elfogadása utánig, titokban maradt a nyilvánosság, sőt a kormány előtt is. (Bertie Charles Forbes írt róla először egy újságcikkben.) (sic!)

A Federal Reserve, amelynek első elnöke Warburg lett, kulcsszerepet játszott az első világháború idején a szövetségesek és az USA háborús erőfeszítéseinek finanszírozásában.
Jogállása

A Federal Reserve rendszert az 1913. december 23-án elfogadott Federal Reserve-törvény hozta létre. A Federal Reserve Bankok 1914. november 16-án kezdték meg működésüket. A törvény egyúttal megnyitotta az utat a Federal Reserve bankjegyek kibocsátása előtt. A bankjegyeket a Reserve Bankok bocsátották ki és a pénzintézeteken keresztül forgalomba kerültek.

A Federal Reserve különböző részei eltérő jogállásúak. A Federal Reserve rendszer Kormányzótanácsa független szövetségi kormányügynökség. Nem kap finanszírozást a Kongresszustól és hét tagjának mandátuma átnyúlik az USA elnöke, illetve a Kongresszus ciklusain. Ha egy tagját kinevezték, ezután már függetlenül dolgozik. A Kormányzótanácsnak évente jelentést kell benyújtania tevékenységéről a Képviselőház elnökéhez. A tagot az USA elnöke mozdíthatja el bizonyos feltételek teljesülése esetén. A Kormányzótanács a monetáris politika kialakításáért felelős. Felügyeli és szabályozza a Federal Reserve Bankok, és általában véve az Egyesült Államok bankrendszerének működését.

A Federal Reserve Bankok vegyes státuszúak, amelyben vannak a magáncégekre és a szövetségi állami ügynökségekre jellemző elemek is. Minden tagbankjuknak van a birtokában az adott regionális Federal Reserve Bank nem átruházható részvényeiből, de ezek csak korlátozott ellenőrzési jogokat biztosítanak, a Federal Reserve Bank szervezeti és működési szabályzatát törvény állapítja meg és a tagbankok által nem megváltoztatható.
A Federal Reserve Bankok és a Federal Reserve rendszer tagbankjai felett a Kormányzótanács ellenőrzési jogkörökkel rendelkezik. A tanács hét tagját az USA elnöke nevezi ki és a Szenátus erősíti meg posztján. A tagokat 14 évre választják (kivéve azt az esetet, ha az Elnök elmozdítja a tagot), és mandátumuk általában csak egy ciklusra szólhat. Ha azonban valakit egy tag ki nem töltött mandátumába helyeznek, még egy 14 éves ciklusra kinevezhető.
Ben Shalom Bernanke, a Kormányzótanács elnöke.

A Kormányzótanács jelenlegi (2008 november) tagjai:

Ben Shalom Bernanke, elnök
Donald Kohn, alelnök
Elisabeth A. Duke*
Kevin Warsh
Randall Kroszner*

------

Becsszó, a neveket nem én találtam ki..:P

MACISAJT 2016.05.05. 16:41:18

@Narancsos Ödéma: ("ó, de ki a háttérhatalom? ")

Szerinted?
Az 1921-ben elfogadott törvény, az Independent Treasury Act, (független kincstári törvény) lényegében átengedte a Federal Reserve System-nek, a FED-nek, vagyis egy 100%-osan magántulajdonban álló pénzkartellnek az Egyesült Államok pénzrendszerének, valamint Pénzügyminisztériumának az ellenőrzését. Érdemes felsorolni, hogy az Egyesült Államok központi bankjának a szerepét betöltő magánkartellnek, a FED-nek, mely bankok (illetve jelenlegi jogutódaik) a tulajdonosai:

- Rothschild Bank of London
- Rothschild Bank of Berlin
- Warburg Bank of Hamburg
- Warburg Bank of Amsterdam
- Lazard Brothers of Paris
- Israel Moses Seif Banks of Italy
- Chase Manhattan Bank of New York
- Goldman, Sachs of New York
- Lehman Brothers of New York
- Kuhn, Loeb Bank of New York

----

* És ha még kérsz bónuszt, nézd meg hogyan robbant ki az 1929-1933 közötti gazdasági világválság, illetve a 2008-as, amit a Lehmann Brothers volt képes előidézni...

.Gordon Gekko. 2016.05.05. 16:53:37

Szerinted nincs háttérhatalom, de az mta tagok nem mondták h nincs, orbán meg tudja hogy van hiszen soros pénzén tanult, azaz el akarta színi soros a zagyát

Nyugi a ballib agyat senki sem akarja elszíni.

sas70 2016.05.05. 17:13:12

A foci stadionokból nem is tudnak agyakat elszívni, max. egy kis szotyit, úgyhogy építsük azokat tovább!

sutyerák 2016.05.05. 17:14:21

orbán,kövér,lázár, estébé agyát nehéz lenne elszivni,-viszont sokezren nem el,hanem le....

ez agyarország

Tamáspatrik 2016.05.05. 21:30:22

Orbán valóban megrekedt egy primitív szinten. Pedig az akadémikus urak (főleg a fiatalabbak) elmagyarázták volna neki, ha kérdezi, hogy ha xy kutatónak felkínálják, hogy Szegeden vagy egy neves német vagy holland kutatóintézetben szeretne dolgozni, akkor általában az utóbbit választja. Pedig az agyát senki nem "szívta el", csak azért teszi, mert bizonyos helyeken tömörülnek a jó koponyák és odavonzzák a jók képességűeket. A kutatás ugyanis csapatmunka.
A hálózatkutatás tárta fel a matematikai modellekkel, hogyan működik is mindez, mért koncentrálódik manapság az égvilágon minden (a légiforgalomtól kezdve a szerencsejátékokon át a pénzügyi központokig bezárólag): aki kezdetben helyzeti előnyt szerez, az jó eséllyel növelni is tudja ezt. Visszacsatolási hurkok vannak, angyali és ördögi körök.
Nem pedig úgy történik, hogy kimegy pár ember Pusztamonostor határába, felhúznak egy házat és kiírják, hogy atomfizikai kutatóintézet...
Már az evangéliumban is megjelenik ez: "Akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van."

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.05.06. 20:43:12

@MACISAJT: Köszi. Nekem erről az összeesküvésről még csak fogalmam sem volt. De most felnyílt a szemem.
süti beállítások módosítása