Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Elmés vasfüggöny

2016. szeptember 09. - Toadwart66

viktor_orban_1558575.jpg

Victory Viktor by Marian Kamensky

Magyarország az az ország, ahol szobrot akartak állítani Hóman Bálintnak, aki a harmincas években szorgalmazta a magyar zsidók deportálását. És az az ország, ahol állami kitüntetést adtak át Bayer Zsoltnak, egy << fertőzően antiszemita véleményírónak >>.” (Óriáspofon a kormánynak: Bayerről és Hómanról beszélt az amerikai ENSZ-nagykövet)

Magyarország szép lassan kezd karanténba kerülni. Szijjártó Péternek egyre több irányba kell szórnia az átkait. Azt, hogy Orbán Viktor sajátságos politikája hány kelet-európai országot fog az általa összetákolt vasfüggöny mögé csábítani, még kérdéses. Jelenleg a V4-es országokat meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedő, erősen populista vezetők irányítják, akik leginkább a saját hatalmi érdekeiket helyezik előtérbe. Emiatt okozhatnak még egészen furcsa és groteszk meglepetéseket. Mint mindig, most is izgalmas időket élünk. Érdekes és tanulságos lesz tehát nyomon követni ezen országok uralkodóinak tündöklését.

Természetesen minden gyakorló politikus a hatalmának minél szélesebb kiterjesztésével foglakozik munkaideje jelentős részében, ha nincs valaki vagy valami, ami megakadályozhatná őt teljes evilági kiteljesedésében. Egyes demokratikusan megválasztottak esetében ilyesmi azonban nem létezik.

Robert Fico szociáldemokratának, Orbán Viktor keresztény-konzervatívnak, Jarosław Kaczyński pedig csupán szerény szaktanácsadónak mondja magát. A cseheknél Miloš Zeman a király. Mindannyian ügyesen alkalmazkodtak az adott körülményekhez és gyorsan kihasználtak minden számukra kedvező lehetőséget. Egy teljesen új Európát szeretnének teremteni a maguk számára, tisztán keresztényi alapokon. Ezt nagyjából meg is fogják kapni. Persze nem a teljeset.

Az egész társaságból Kaczyński a leginkább alkalmas egy sikeres bukás véghezvitelére. Orbánt jelenleg demokratikus eszközökkel leváltani szinte lehetetlen, máshogy pedig nem érdemes. Bármiféle erőszak rendkívül káros, és a tapasztalatok szerint legfőképpen azok válnak az áldozataivá, akik nem képesek megvédeni önmagukat. Magyarországon amúgy sincs heves forradalmi felbuzdulás. A kellemes tespedés sokkal jobban kifejezi a közhangulatot.

Orbán iránt – a mesterien adagolt nacionalizmusnak hála – meglehetősen sok választópolgár érez olthatatlan rajongást és feltétel nélküli rokonszenvet. Aki az ilyesmit kedveli, az nyugodtan higgyen csak a nagyívű vízióiban és tapsoljon hozzá lelkesen, felállva, illetve ülve. Ők erre vannak rendszeresítve, tegyék tehát nyugodtan a dolgukat.

Akiknek pedig nem tetszik ez a rendszer, azok próbálják meg elviselni és amint lehetőségük adódik rá, küldjék külföldre a gyerekeiket. Ebbe a NER még nem tud beleavatkozni. Puha és korrupt diktatúráról van szó, hatalmas vízfejjel a tetején, ezért könnyű nevetségessé tenni és nem is fog örökké tartani. Az Orbán-rezsim leggyengébb pontja a gazdaságpolitikája. Valahonnan mindig pénzt kell kunyerálnia és állandó megszorításokra kényszerül, hogy folyamatosan rezsit tudjon csökkenteni, valamint megfelelően tudja táplálni az egyre éhesebb, népes rokonságot.

A Nyugat régóta nem tekinti Orbánt megbízható szövetségesének, mivel ő egyértelműen az orosz birodalmi törekvésekben látja Magyarország felvirágoztatásának lehetőségét. Ezt a meglátását nem is nagyon rejti véka alá. A kormány propagandája elfogultan oroszbarát és egyre inkább Unió-, ezen belül mostanában legfőképpen német-ellenes. Az emberek nagy része ennek hatására szintén így vélekedik. A központilag irányított kereslet tehát találkozott a kínálattal. A magyar politikusokat euroatlanti körökben már csak ott fogadják, ahol és amikor nagyon muszáj. Nem nagyon szeretik a közelségüket.

Kérdéses azonban, hogy az Orosz Birodalom milyen mértékben lesz képes, és akarja-e egyáltalán finanszírozni Magyarországot, legfőképpen annak ingyenélő, korrupt uralkodó osztályát. A keleti nyitás eddig nem sok sikert hozott. A megszerzett pénzek nagy része még mindig a mindenre elszánt ellenségtől származik. A hatalmas gazdasági fellendülés ezek elmaradása esetén csak statisztikailag lesz kimutatható, a szegénység viszont jelentősen nőni fog.

A szegényeket könnyű irányítani, megtéveszteni, aztán eltüntetni. Nem véletlen tehát, hogy az Orbán-kormány rohamtempóban számolta fel a szociális ellátórendszereket, építette le az egészségügyet és az oktatást. Mindezek vívmányaként csak az kap pénzt, illetve az marad életben, aki azt kiérdemli. Egyre kevesebben. Okulásként a tudásra vágyók nézegessék az Isten kegyelméből és uniós pénzekből felépült beruházásokat, stadionokat, uszodákat, emlékműveket, műkövezett köztereket, Fekete György frizuráját és Andy Vajna megszámlálhatatlan tévécsatornáját. Jelenleg ezek jelentik Magyarországon a rohamos fejlődést és a közízlést.

Putyin elnök rendkívül tehetséges despota, aki a KGB-nél nagyon sok hasznos ismeretet elsajátított. Az orosz hadsereg – az elnök jelentős reformjainak köszönhetően – az elektronikai hadviselés terén nagyon magas szintet ért el. A könnyen mozgó Krasukha-2 földi elektronikus hadviselési eszközök 300 kilométeres körzetben minden elektronikai eszközt blokkolnak. A közelükben bóklászó drónokat úgy megzavarják, hogy azok még a saját típusukat is elfelejtik.

Ebben az új hidegháborúban az oroszok a legnagyobb sikereiket a virtuális térben érték el. Dezinformációkkal és az FSZB által alkalmazott egyéb trükkökkel nagy befolyásra tettek szert a kelet-európai országok politikájában és hatékonyan képesek befolyásolni a közgondolkodást. Orbánt valószínűleg fél év alatt megbuktathatnák, de erről persze szó sincs. A táboron belül ő az egyik legtehetségesebb békeharcos.

Egyedül a lengyeleknél kell hagyománytiszteletből tapintatosan eljárniuk az oroszoknak, nálunk azonban egyáltalán nem. Vlagyimir Putyin népszerűsége Magyarországon Angela Merkellel szemben kimagaslóan magas. Ennek magyarázata valami országos Stockholm-szindróma lehet. Egyetlen dolog árnyékolja be ezt a szép idillt, mégpedig az, hogy az orosz gazdaság romokban hever, a német pedig az istennek sem akar összeomlani. Ha Angela Merkel megbukik, az sem fog  hosszan tartó boldogságot hozni. Sekély lesz e kéj. A szocdemek még kevésbé fogják Magyarország miniszterelnökének utasításait végrehajtani és a társaságát keresni.

A visegrádi országok nemrég büszkén foglaltak állást egy közös európai hadsereg felállítása ügyében. A grandiózus ötlet kiagyalója természetesen nem más, mint a legnagyobb magyar gondolkodó. A szerződést valószínűleg ismét Varsóban írják majd alá. Szép terv, de nem az a nehéz feladat, hogy valaki kitaláljon egy ilyen ármádiát, hanem az, miből és ki fogja majd finanszírozni azt? Talán Mészáros Lőrinc, erre a célra kinevezett táborszernagy und k.u.k. beszállító? Pillanatok alatt szét is lopnák az egész hadsereget, majd kedvező áron értékesítenék.

Magyarország a NATO egyik legnagyobb potyalesője. Racionális oka tehát nincs annak, hogy Nyugat-Európa felállítson Orbán Viktor számára egy nemzetközi haderőt. Minek? Ott van neki a TEK. Játsszon azokkal katonásdit, ha erre támad kedve. Persze az sincs kizárva, hogy nem bírnak ellenállni a csábító ajánlatnak.

Magyarországot nem a menekültek veszélyeztetik hanem hagyományosan, a tudatlanság. Az egész huszadik századi magyar történelem erről szólt. Hatalmas károkat okoz az, hogy képtelenek vagyunk és nem is nagyon akarjuk az innovációkat befogadni, alkalmazni. Egyszerűen nincsenek meg hozzá a megfelelő szakembereink, mivel kimentek a hanyatló Nyugatra. Hogyan lesz itt számottevő fejlődés? Közmunkásokat nevezünk majd ki műszaki csúcsmenedzsereknek? Havi 52 ezer forintos, busásnak becézett bérezéssel?

A jól kistafírozott Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csupán nagy számú, engedelmes csinovnyikot fognak előállítani. Afféle megbízható NER-huszárokat. Akakij Akakijevics Basmacskinoktól senki se várjon újításokat, kockázatvállalást és kezdeményezőkészséget.

Az új vasfüggöny az emberek elméjében ereszkedik lefelé szép lassan, de megállíthatatlanul. A NER a nemzeti önrendelkezés hamis ígéretével egyszerű alattvalókká silányította le az embereket. „Ne gondolkozz semmin, csak szavazz! Ki is van írva mindenfelé, hogy hogyan!” Közben persze zavartalanul folyik az osztozkodás. Igazi Ungarischen Räuber Geschichte, vagy mi a fene.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1111689803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leylandi 2016.09.09. 15:43:44

Na. Mit olvasni, Orbán megint megbukott?

"A Nyugat régóta nem tekinti Orbánt megbízható szövetségesének"

Hála Istennek. Most legalább a románoknál vannak a tankjaik, nem nálunk:-)

Alick 2016.09.09. 16:26:13

"legfőképpen német-ellenes"

Éppen az a baj, hogy puhapöcs Viktorunk nem tette helyére rendesen Merkelt, hogy a "minden menekült jöhet" kijelentése lerombolja az a rendszert, ami az európia együttműködés alapja.
Nem mintha Viktor saját maga tiszta lenne a hasonló ügyekben...

"az orosz birodalmi törekvésekben látja Magyarország felvirágoztatásának lehetőségét."

Bullshit... az oroszokkal való normális, kölcsönösen előnyös, ugyanakkor távolságtartó viszony egész Európa érdeke... hasonlóan a kínaiakkal és persze az USA-val is.

Lucifer Morningstar 2016.09.09. 16:55:46

Ne aggódj. A brüsszelből érkező pénzek elmaradása már most meglátszik a még jobban süllyedő gazdaságon.
El fog jönni az az idő, amikor ezeknek a pénzeknek elfogy a lendülete és a főtitkár elvtársat azok fogják karóba húzni akik most haszonélvezőként a nyelvükkel tövig a seggében turkálnak.
A fidess a hozsannajelentések ellenére szép lassan erodálódik, és a csúti a történelem szemétdombjára kerül.
A rajongóknak meg tök mindegy milyen seggben turkálnak, birka és a többi bérkommentelő észlény szemrebbenés nélkül tud segget váltani ha a sors úgy hozza.

igazi hős 2016.09.09. 17:16:26

@Alick: "az oroszokkal való normális, kölcsönösen előnyös" Te vagy hülye vagy vagy pénzért írsz ilyet. A kölcsönös előnyöket nyögtük 40 évig. Németország vagy inkább az EU tud egyenrangú félként tárgyalni az oroszokkal, de ők sem lehetnek biztosak benne, hogy az oroszok betartják a játékszabályokat. Nem szokták. Már Marx is megírta a véleményét róluk, azóta pedig semmi nem változott. Megjegyzem nálunk sem sok.

igazi hős 2016.09.09. 17:19:04

@Lucifer Morningstar: Ez hülyeség, Kádárnak is évtizedek kellettek, mire a gazdaság miatt elérkezett a bukás. Viktor is simán kihúz annyit, ráadásul ő (és a teljes környezete) bőségesen tartalékol vagy 2 generációra előre.

Voznyák Pista2 2016.09.09. 17:23:35

"Ebben az új hidegháborúban az oroszok a legnagyobb sikereiket a virtuális térben érték el. Dezinformációkkal és az FSZB által alkalmazott egyéb trükkökkel nagy befolyásra tettek szert a kelet-európai országok politikájában és hatékonyan képesek befolyásolni a közgondolkodást. Orbánt valószínűleg fél év alatt megbuktathatnák, de erről persze szó sincs. A táboron belül ő az egyik legtehetségesebb békeharcos."

Itt van hát, a legújabb libsi konteo :)))

Alick 2016.09.09. 18:08:29

@igazi hős: "A kölcsönös előnyöket nyögtük 40 évig."

Hja kérem, mi invitáltuk ide őket, személyesen vittük el nekik a meghívót a Don-kanyarig.

"ők sem lehetnek biztosak benne, hogy az oroszok betartják a játékszabályokat"

Persze - és ezért nem árt az óvatosság - , de a nagyhatalmi játszmákban abban se lehetünk biztosak, hogy a szövetségeseink korrektül játszanak velünk, ahogy azt a történelem is bizonyította.

Tom66 2016.09.09. 18:23:17

"A Nyugat régóta nem tekinti Orbánt megbízható szövetségesének"

Na persze, azzal azért mindenki tisztában van, hogy melyik politikai oldal számít megbízhatónak.

Moin Moin 2016.09.09. 19:12:43

A közös európai uniós hadsereg nem Orbán ötlete (hanem alapvetően német ölet - de ez most mindegy). Orbán azért támogatja, mert arra számít, hogy úgysem lesz belőle semmi - viszont így tesz egy neki semmibe sem kerülő gesztust Merkelnek - aki nem mondhatja így, hogy "Orbán mindent ellenez".

De beleillik ez a végső soron védelmi kérdés Orbán "Európa-védő" propagandájába is: lám, ő aztán mindent támogat, ami segít megvédeni az európai értékeket!

És ami a legperspektivikusabb eleme ennek a közös hadsereg-támogatásnak Orbán részéről az nem más, mint hogy arra számít (pontosabban: azt reméli), hogy az EU-t feszítő problémák az euroszkeptikus pártoknak kedveznek, előbb-utóbb talán (Orbán szívbéli reményeiben) majd ilyen pártok kerülnek kormányra az EU meghatározó tagállamaiban is (Németországban az AfD, esetleg a CSU-val koalícióna, Franciaországban pedig a Nemzeti Front) - és egy ilyen EU-ban egy közös hadsereg remek eszköze lehet a "közös tekintélyelvűség" domináns pozícióban tartásának: akár erővel is leszámolva a liberális demokráciával és annak intézményrendszerével.

Azaz: Orbán (láz-)álmaiban a közös európai hadsereg afféle "eu-s TEK" lenne.

...Ez, persze, képtelenség! Orbán nem ismeri az igazi Európát - ő csak Kelet-Európában és kelet-európai módon képes gondolkodni, ezért is van közös hullámhosszon az oroszokkal.

Csúnya vége lesz - neki is, a rendszerének is, az elvbarátainak is!

Behajtó70 2016.09.09. 19:29:22

Magyarország legnagyobb ellensége a balliberális hazaárulók bandája! Ahogy az őszirózsás gyilkosok, ahogy a rákosi rendszer szekértolói, ahogy a kádár rendszer rablóbandája, ahogy horngyula+szdsz rablóbandája, ahogy a gyurcsány-D209-szdsz féle terroristabanda.

Balliberális banda Magyarországnak eddig csakis mély károkat okozott!

És hányni lehet tőletek is, hiszen ti is ennek a szekértolói vagytok! Undorító banda, miért nem takarodtok már el innen?!

ursus artos 2016.09.09. 19:42:45

"A jól kistafírozott Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csupán nagy számú, engedelmes csinovnyikot fognak előállítani. "
Biztos úgy lesz.
"Közmunkásokat nevezünk majd ki műszaki csúcsmenedzsereknek?"
Tényleg, szóval ilyeneket honnan szoptok ki?
vagy az egyik hülye elkeseredett blogger kitalálja a többi meg tovább szövi. Pont úgy, ahogy most az Oszkárral csináljátok: már ott tart az elmélet, hogy a kormány be akarja szüntetni, pedig csak az engedély nélküli személyszállítókról van szó.

efi 2016.09.15. 21:57:42

@Behajtó70:
Látom, van akinél már le is ereszkedett a vasfüggöny.
süti beállítások módosítása