Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Hasznos blöffök

2016. november 15. - Toadwart66

874qflv8mbfa3tvphthlsq_r.jpg

„A kormányfő válaszában megjegyezte, hogy ezek szerint ezek a támadások nem Rogánról, hanem róla szólnak, majd felidézte, hogy sokszor támadták őt is, de nem foglalkozik ilyesmivel. Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, akár csak elgondolkodtatnak – zárta Orbán, aki hozzátette, hogy „politikusként politikust lehazudozni nem valami eredeti, nincs is sportértéke”. (Orbán: Rogán pozícióját megerősítették az ellene indult támadások)

Igazi, államférfihoz méltó szavak, meglepő módon, fejedelmi többesszámba gyömöszölve. „Politikusként politikust lehazudozni …”  Ejnye, hogy a macska rúgja meg! Meg ott van még az a sportérték nevű furcsa valami. Nagyon lenézi a miniszterelnök a saját mesterségét, de van némi igazság abban, amit mondott. Maga a hazudozás, mint hatékony politikai eszköz valóban nem okoz már olyan katartikus élményt, mint régebben. Megszokták már a népek, hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszere pont ezen a kommunikációs trükkön alapszik.

Még maga a büszke NER kifejezés is nevetséges hazugság, galaktikus blöff. Ki működik itt együtt egymással az anyagi javak megszerzésén és a kínos ügyek eltussolásán kívül? Az említett esetekben valóban tökéletesen működik a Rendszer, bár manapság érdemesebb lenne átnevezni Nemzeti Titkosítás Rendszerére. Lassan már arra is 150 évet kell várni, hogy az ez iránt érdeklődők megtudják, vajon milyen alsónadrágot hord Rogán Antal, illetve használ-e egyáltalán ilyesfajta holmit. Németh Szilárd esetében kétségekről használt fehérnemű ügyében szó sincs. A Fidesz robusztusan sármos alelnöke bátran kiállt a nép elé egy szál, kockás boxeralsóban. Bátor és dicsérendő cselekedet ezekben a nehéz időkben, amely egész alakos szobrot érdemelne valamelyik város főterén. Bronzból, mivel úgy lenne igazán esztétikus.

Ellenzéki oldalon ideig-óráig ugyan összejönnek olyan csoportosulások, melyeknek szent célja a kormányzati garázdálkodások megfékezése, a haza megmentése, esetleg Orbán Viktornak és haszonélvezőinek megbüntetése, jelképes deresre húzása. Ezek a vérmes remények azonban gyorsan szertefoszlanak. majd a sértődött főszereplők inkább egyedül vágnak bele a hatalom megszerzésére indított offenzívájukba. Már az is nagyon nehezen behatárolható, hogy ki számít ellenzékinek, mikor és miért pont ő.

A közvéleménykutatási adatokból az látszik, hogy egyre többen inkább külső megfigyelőként szemlélik a számtalan, tarkabarka együttműködési rendszert. Teszik ezt részint szenvedő alanyként, részint szórakozásból. Az „Elmentek ti a jó édes anyátokba!” párt a maga 41-45 %-ával stabilan tartja első helyét, sőt dinamikusan erősödik. Ha ez a heterogén réteg eléri a kritikus tömeget és beindul a láncreakció, hatalmas futkosás lesz az országban. Mindenképpen bölcsebb lenne ezt elkerülni, de az ész és az előrelátás nem politikai kategória. Jó példa erre az, hogy Orbán Viktor szó szerint magára vállalta Rogán Antal népszerűtlen cselekedeteit. Amúgy teljesen jogosan, ugyanis minden gazda felelősséggel tartozik az általa tartott házi kedvencéért, legyen az Burkus a kutya, vagy Tóni a kabinetfőnök. Burkus kutyával természetesen jóval kevesebb gond van, tartása pedig kevésbé költséges.

Erős felindultságában valami olyasmit is mondott a miniszterelnök, hogy a Rogán Antal ellen indított nemtelen támadások csupán politikai blöffök és mivel őt magát, mármint a puritán életvitelű Orbán Viktort is vádolják mindenfélével, többek között mesés gazdagsággal, ezek nyom nélkül leperegnek a zakójáról. Készségesen hozzátette, ha valakinek gondja van az említett gyanús ügyletekkel, ne legyen nyúlszívű, tegyen bátran feljelentést a megfelelő helyen. Kitűnő érvelés, de Tényi  István, hivatásos perlekedőn kívül kevesen akadhatnak az országban, akik öngyilkossági szándékból vezérelve fel mernék jelenteni, mondjuk Tiborcz István, átlagos magyar állampolgárt, sikeres lábakkal rendelkező vállalkozót. Amíg Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, addig a miniszterelnök ne nagyon ajánlgassa senkinek az igazság kiderítésének ezt a formáját, mivel a részéről ez egy arcátlan blöff. Majd pont a nyerő szériában lévő Mészáros Lőrinccel, vagy Andy Vajnával fog birokra kelni egy mindenre elszánt szabadságharcos.

Orbán Viktor jelleméből fájóan hiányzik mindenfajta elegancia, nagyvonalúság, jó modor. Tömörebben is meg lehetne fogalmazni neveltetésének feltűnő hiányosságait, de minek. Olyan lett, amilyen. Erőszakos, fennhéjázó és beteges mértékben makacs. Ilyenné tette őt az élet. Tetszett volna Esterházynak, és nem KISZ-titkárnak születni, akkor nem tetszett volna miniszterelnöknek lenni, Magyarország pedig megspórolt volna ezzel magának egy csomó pénzt. Mint tudjuk, nem így történt. 

Rogánt, a papírmártírt, próbálták ugyan bíróság elé citálni, de ez eddig nem nagyon sikerült. Fizikailag képtelenség őt tárgyalásra előállítani. Szilvásy György, volt titokminiszter esetében egyből kerítettek ehhez egy rabvezető szíjat, az ő személyében ugyanis nem Orbán Viktort támadták. A jelenlegi kabinetfőnök kezére a sok, szép értékes táska miatt nem lehet ilyesmit húzni, mert elejtené ezeket. Rogán fényes politika pályája akkor kezdett felfelé ívelni, amikor Szijjártó kollégájával együtt hetente rágalmaztak meg arcátlanul másokat. Páros produkciójukkal végighaknizták az egész országot. Ez akkor senkit sem zavart különösebben.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfőbb összetartó ereje az Omertà, melyet még Simicska Lajos is csak személyeskedés szintjén mert megtörni. Magát a Rendszert ő sem rogyasztotta össze, mivel valószínűleg az őt is maga alá temette volna. A különböző, körmönfont titkosításokkal ráadásul ezt a hallgatást praktikus módon, törvényesíteni is lehet. Ha ehhez hozzákeverünk egy megfelelően előkészített legfőbb ügyészt, kész is az áthatolhatatlan védelem. Amolyan jogi Maginot-vonal. Áttörni nem érdemes rajta, jóval célszerűbb Erich von Manstein tábornok példája nyomán gyorsan megkerülni.

Akkor kiderülne, hogy ez az egész Orbán-rezsim folyamatos blöffök sorozatával tartja fent magát. Ennek segítségével annyi ügyet tussolnak el, amennyit csak akarnak. Quaestor-ügy, MOL-részvények, veszteséges magyar kereskedőházak, Pharaon professzor ingatlanjai, Mészáros és Mészáros kft., ingatlanértékesítések, földmutyi, trafikmutyi. Ki képes mindezt fejben tartani?

Még a letelepedési kötvények sem okoztak különösebb megrázkódtatást, pedig ez konkrét hazaárulás. Sokan alaposan meg is szedték magukat a haza jól jövedelmező értékesítésének jutalékaiból. Hol van ehhez képest szegény, megboldogult Tocsik Márta 800 milliója? Micsoda pitiáner, megalázó összegnek tűnik innen visszatekintve.

A politikai blöfföket leghatékonyabban pont az az Orbán Viktor ostorozta, aki az egész politikai karrierjét tehetséges alkalmazásuknak köszönheti. Jobban meg kellene becsülnie ezeket a hasznos portékákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4811962123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltbacsi 2016.11.15. 18:26:58

Kicsit sok a demagogia a cikkben.

A Tocsik resznel jotekonyan megfeledkedsz az inflaciorol. Az akkori 800 millio mai erteken kb 20-25 milliard....

Pont ugyanaz, mint amikor basztatjatok a telapot, hogy ingyen hitelt kapott a tv2 megvasarlasahoz, tehat az allam 3-4 szazalekot bukik rajta. Bezzeg amikor az elvtarsaitok kaptak ingyenhitelt, akkor te vagy en 30-40 szazalekert kaptunk volna....

Drizari 2016.11.16. 09:20:22

Igen, a Tocsikolás mai értékén lehet 20-25 milliárd, de a magánnyugdíj pénztárak einstandolása 3000 milliárd volt. Hol jöhet ehhez képest egy Tocsik?
süti beállítások módosítása