Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Bátor jó Sir Robin ím elindult vala...

2016. december 06. - Toadwart66

 1iy8udm2tupovu1qmvuwsg_r.jpg

„Emlékezett rá, hogy amikor Bugár Bélát nem választották meg az MKP elnökévé, és szlovák-magyar pártot hozott létre, a magyarok képviseletét ellátó MKP kiesett a parlamentből. Bugár pártja, „a Híd-Most nem magyar párt, Bugár Béla pedig olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul” – ecsetelte a házelnök, majd ellenpéldaként a Vajdaságot említette, ahol jelentősen megerősödött a magyar képviselet, és javult a szerb kormánnyal a kapcsolat.” (Kövér László: Bugár Béla olyan szlovák politikus, aki jól beszél magyarul)

Bugár Béla, a Most–Híd elnöke, valamint a szlovák parlament, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa (SZNT) alelnöke valóban jól beszél magyarul, ami Kövér Lászlóról egyáltalán nem mondható el. Az a hadaró motyogás, amivel ő rezegteti meg maga körül a levegőt, nem éppen tiszta, érthető, magyar beszéd. Ennél már csak az a rosszabb, hogy a Fidesz élő lelkiismerete mindig mond is valami figyelemfelkeltő esztelenséget. Amúgy, ha a Fidesznek lenne egyáltalán lelkiismerete, az mára már iszonyatosan sötét lenne. Sajnos azonban ilyesmijük nincs.

A mindig felettébb mogorva házelnök 1978-ban érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban, diplomáját azonban csak 1986-ban szerezte meg. Közben eltelt nyolc esztendő, amiből egyet sorkatonaként töltött el. Maradt tehát neki bő 7 éve a diploma megszerzésére, ami Deutsch Tamáshoz képest villámgyors tanulmányi előmenetelnek számít. Mindkét fura atyámfia kimagaslóan magas szellemi színvonalat képviselhet, úgy a maguk szerény módján.

Kövér rosszindulatú állításával szemben Bugár Béla nem szlovák, hanem szlovákiai magyar politikus, ami Szlovákiában nem számít túlságosan meglepő fordulatnak. Bugár legnagyobb bűne az volt, hogy 2009-ben kilépett az MKP-ból (Magyar Koalíció Pártja), majd a Most-Híd megalapítása után, pártja bejutott a szlovákiai parlamentbe. A Fidesz által anyagilag is erősen támogatott, azóta Magyar Közösség Pártjára átkeresztelt alakulatnak 2010 óta nem sikerült ez a mutatvány. 2016-ban még a 4 %-ot is alig sikerült összehozniuk, a Most-Híd ezzel szemben 6,5 %-ot, és 11 mandátumot szerzett.

vicpgb8lylgzcgvqbtgc_g_r.jpg

Kövér László diplomatikus baltacsapása szerint „egyszerűen hazaárulás történt”. Mármint akkor most milyen? – merülhet fel a jogos kérdés. Bugár Béla Szlovákiában éldegél, ami egy hivatalosan elismert ország. Ha már hazát árulni támadna kedve az elnök úrnak, azt ott tehetné meg, helyben. Magyarország elárulása részéről elég sok nehézségbe ütközne. Ott van mindjárt példának okáért 3. közjogi méltatlanságunk, fent nevezett Kövér kegyelmes úr, a Magyar Országgyűlés elnöke, korunk Stadinger Istvánja.

Kövér úgy tiltja ki a számára nem tetsző figurákat a parlamentből, mintha ő lenne ott a jegyszedő. Félnótás, pogány sámánok minden további nélkül ugrabugrálhatnak a Szent Korona környékén, az nem zavarja senkinek a méltóságát, pedig Adigzsi Tuva sámánt Szent István királyunk valószínűleg látványos körülmények közepette végeztette volna ki a maga idejében. Akkoriban így rendezték el az ideológiai vitákat.

Ha a házelnök néha-néha ésszel is élne, és nem csak mélysötét ösztönei, valamint bundás indulatai vezérelnék cselekedeteiben, akkor nem nagyon szólna bele olyan dolgokba, amihez tulajdonképpen semmi köze sincs. Az MKP-nek és Most-Hídnak természetesen érdemes lenne összefognia, de ha ezt Magyarországról próbálja meg befolyásolni egy diplomáciai érzékkel nem rendelkező, rendkívül modortalan, kellemetlen figura, az nem sokat segít a Szlovákiában élő magyarokon. Talán érdemesebb lenne a választást rábízni az ott élő, nagykorú állampolgárokra. A Magyarországon élő lelkiismeretnek célszerű lenne elbeszélgetnie olyan szlovákiai politikusokkal is, akiket nem Magyarországról pénzelnek. Mivel a szlovákiai magyarok ott élnek, dolgoznak, politizálnak, jobban ismerik a körülményeket, lehetőségeket, mint egy magas rangú turista.

Szlovákiában 80,7 % szlovák, valamint 8,5 % magyar él, amit el kellene végre már fogadni, és nem szüntelenül hergelni az ottani nacionalistákat és ezzel nem haza-, hanem emberárulást elkövetni.

A Fidesz-KDNP nagy reménysége jelenleg az, hogy a hanyatló Nyugat-Európa helyett, az üdén fiatalos  V 4-ek lesznek a kontinens megmentői. Rendkívül ambiciózus terv, de sajnos ott virít mindenütt a nacionalizmus, amely ráadásul kezd egyre inkább szélsőségessé válni. Kiszaladni Magyarországról egy kis időre észt osztogatni, majd motyogva hazaárulózni egyet Szlovákiában nagyon hasznos cselekedet, ha a magyar-szlovák viszony elmérgesítése a cél.

Kövért nem nagyon szabadna kiengedni az országból, mivel két-három mondattal képes hatalmas károkat okozni, adott esetben akár még a saját pártjának is. Nem érdemes hiú ábrándokat kergetni, hogy ő tulajdonképpen egy rendkívül értelmes, csak kissé nyers modorú, és elképesztően faragatlan fickó. Meglehetősen beszűkült, merev világszemlélettel rendelkezik, nem véletlenül végezte el az egyetemet is oly nehézkesen. A rosszindulatot nem szabad összekeverni a ravaszsággal, a nyers brutalitást a bátorsággal.

Aki állandóan idegeskedik, az ne menjen el politikusnak, mivel a végén még megüti a guta vagy folyamatosan félrebeszél. 

Kövér nézeteivel, kijelentéseivel nem lenne semmi gond, ha el lehetne intézni mindezt egy megértő mosollyal, illetve egy „már megint hogyan mókázik” legyintéssel. Ez sajnos nem így van. Mint házelnök és a Fidesz régi, rusztikus bútordarabja, hatalmas hatalommal, befolyással rendelkezik, ami széles publicitást ad a számára mindenféle káros, felelőtlen kijelentés terjesztésére. Ezt gondolkodás nélkül meg is teszi. Pont ez a gond vele. Az, hogy nem nagyon vacakol az elmélkedéssel. Ha elragadja a hazafias mélabú, egyből úgy véli, neki van igaza.

Ezzel a mentalitással miért nem ment el inkább katonatisztnek vagy lovagnak? Ott aztán tényleg nincs visszapofázás, meg okoskodás. Nyugodtan vagdalkozhatna ész nélkül.

***

Sir Robin a bátor

(The Monty Python)

Bátor jó Sir Robin ím elindult vala 
Nem féltette az életét bátor Sir Robin
Cseppet sem félt ő nem ám, hogy meghalna kínosan
Bá-bá-bátor Sir Robin

Még az sem riasztotta el hogy péppé verik fejét
Lecsavarják orrát és kinyomják a szemét
A lábát széttörik és testét elégetik
Máját felvágják s hagymásan megsütik

Beverve fej és kitépve szív 
Szétszaggatva máj, kihúzva bél 
Fülcimpa lenyírva, nyelv tűzre vetve 
És pénisz le...

Robin, a bátor elszaladt 
Bátran elfutott, el õ 
A vész láttán ahogy tudott 
Farkát behúzva elfutott

El messzire, hogy ina szakadt 
Midőn nyúlként bátran szaladt 
Előre csak lassan jutott, mert közben mindig elcsúszott 
A bátrak bátra, hős Sir Robin

Nyúlként futott a hegyen is túl 
A porba hasalt és talpat is nyalt 
Hány embert megfúrt, hány seggbe bebújt 
Leszúrta ő ki éppen arra járt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9312027145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.12.06. 22:38:12

Kövér László házelnök, fenn tartja a rendet és a nyugalmat.

Ti persze szeretnétek ha, csak jegyszedő lenne, arra egy darabig várnotok kell.

martineden 2016.12.06. 23:08:45

@Jakab.gipsz: A kover egy kover,( a kommunistak hatan felkapaszkodott) budos bunko paraszt.
süti beállítások módosítása