Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Lenin szele

2017. január 01. - Toadwart66

80873450_large_17_vladimirsky099.jpg

Aki még tanult némi marxizmust, az emlékezhet Lenin forradalom­elméletére. Lenin szerint akkor alakul ki forradalmi helyzet, ha az uralkodó osztály már nem tud a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig nem hajlandók a régi módon élni. Valami ilyesmi történt a világban 2016-ban.” (A lázadás előszele)

A Magyar Idők egyik jeles szerzője 2016 utolsó napjaiban hatalmas csapást mért a NER esküdt ellenségeire, illetve úgy nagy általánosságban a nevetséges „píszí-gondolkodás” kihalásra ítélt híveire. Forradalmi kiáltványában Néző László keresztény alapokra helyezte a marxizmus-leninizmus tanításait.

Az említett írás Vlagyimir Iljics, Donald Trump, Bethlen János erdélyi kancellár, a Brexit, végül, de nem utolsósorban a Fidesz hat éve tartó sikeres kormányzásának mesteri összevegyítése mindössze négy, közepes hosszúságú bekezdésben. Remek receptúra. Ha ettől az ideológia koktéltól nem omlik össze azonnal a „píszí-világegyetem”, akkor az emberiség kénytelen lesz megint egy kiválasztottat követni, majd végül keresztre feszíteni.

A lázadás szele – melynek feltámadására maga a magyar miniszterelnök hívta fel elsőként a nagy nyilvánosság figyelmét – a „politikailag korrekt világ vámszedői”-it, a „régi elit”-et fogja elsöpörni. Az pontosan nincs meghatározva, hogy miféle elvetemült társaságról van szó, de tulajdonképpen sejteni lehet azt, kik is lehetnek ők. Rögtön neki is lehet kezdeni sikeresen lázadni ellenük.

Lázongás közben csak arra kell ügyelni, hogy a „kor embere” a győztes oldalon maradjon, a heves küzdelem során nehogy véletlenül bekeveredjen az ellenség sorai közé. Kicsit ellentmondásos ugyan előre elrendelt győztesként lázongani egy régi, rohamosan pusztuló világ ellen, de valahol a Bibliában, illetve a Lenin összesben ott rejtőzhet a magyarázat a rejtélyre. A cikkben többször is szerepel a józan ész” kifejezés, melynek használata a szerző részéről meglehetősen nagy merészségre, illetve teljesen szabadjára engedett elmére vall.

Tisztességes lázadók általában nem szoktak a Blaha Lujza téren ételért sorban álló emberekre lecsapni. Persze amikor oda a politikai korrektség, illetve ilyen mértékben fokozódik az osztályharc, valamint vele párhuzamosan a tőke újra és újra szétosztása, akkor könnyen megtörténhet az ilyesmi.

Az igazán sikeres afrikai hadurak példának okáért régóta nem dőlnek be a politikailag korrekt maszlagnak, „az üres szólamoknak, felcicomázott szavaknak, festett díszleteknek”. Állig felfegyverzett csapataik odamennek ahol valamit meg lehet szerezni. Szándékaik őszinteségének igazolásként lelőnek néhány fegyvertelen embert, elveszik amiért jöttek, majd politikailag teljesen inkorrekt módon távoznak. A „píszí korszakában” ezt a tevékenységet rablógyilkosságnak, mészárlásnak, a lázadókat pedig martalócoknak nevezték.

Kiszelly Zoltán, a lázadó politológus, mint a „kor embere” megértette az új idők szavát és blogbejegyzésében elrettentő csapást mért a politikailag korrekt viselkedésre, illetve annak „vámszedőire”, egy általa közelebbről meg nem nevezett 1 %-ra. Régebben talán azt lehetett volna mondani a Századvég Politikai Iskola Pancho Villa-jára, hogy ez aztán igazán aljas, jellemtelen gazfickó, ma viszont azt, hogy már megint fellázadt. (Blaha Lujza téri liberális beetetés)

A lázadást, mint 2017 egyik meghatározó tevékenységét, kissé vakmerően alkalmazza vallási kinyilatkozásaiban Orbán Viktor. Lázadni általában a hatalom ellen szoktak, az pedig jelenleg ő. Nem kell az ördögöt a falra festeni, mert lemászik onnan őkelme és bemegy valamelyik lap szerkesztőségébe garázdálkodni.

Ha az országban minden a legnagyobb rendben menne, akkor Európa legfőbb gerillája, egy masszív médiabirodalommal, valamint a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, azaz a Magyar Kelet-indiai társasággal a háta mögött nem rettent volna meg egy alig pár ember által olvasott PR-cikk meghamisításától. Jellemző, hogy még a szerkesztőket sem nagyon érdekelte, vajon mi szépeket mondhatott Orbán Viktor. Egy tisztességes miniszterelnök ilyen esetben megrántotta volna vállát, majd kért volna egy helyreigazítást.

A meghamisított karácsonyi Orbán Viktor-interjú miatt indított vizsgálat a Fejér Megyei Hírlapnál azonban még be sem fejeződött, a kiadó máris kirúgott öt szerkesztőt és egy gazdasági vezetőt. Mire való volt ez a nagy sietség? Példát kellett statuálni? Összekeverték a lázadást a lázas kapkodással? A jegyszedőt legalább már internálták?

Az, hogy ki a lázadó, jelenleg a hatalom mondja meg. Áder János például azzal a váratlan és páratlanul bátor tettével lázadt fel, hogy az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően, fájdalomtól megtört szívvel, de elvállalta a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést a köztársasági elnöki posztért folytatott kiélezett küzdelemben.

A polgár, keresztény, haza, magyar, őszinte és ki tudja még milyen szavak után, a lázadás kifejezést is át kell egy kicsit értelmezni ahhoz, hogy követni lehessen majd a 2017-es esztendő eseményeit.

A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.” (Vlagyimir Iljics Lenin, 53 éves korában elhunyt lázadó)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9112087447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lenin elvtárs teste finomabb, mint ZombiJézuskáé 2017.01.02. 09:23:25

Lenin elvtárs teste finomabb, mint ZombiJézuskáé. Mert az ő teste tejszínből, csokiból, piskótatésztából készült díszes torta. Erről készült GIF-en is megtekinthető.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.01.01. 19:29:01

Annyira bájos, amikor az antikommunisták Leninre hivatkoznak, miután komcsikkal tömték ki a kormányt...

Vajon van annyira hülye a magyar nép, hogy elhiszi Orbánnak a mesét, hogy ő nem az utóbbi 30 év régi rendszerét képviseli háromszoros miniszterelnökként, hanem a régiek ellen lázadó kívülálló?

Az egészben annyi az igazság, hogy a politikai korrektség által fémjelzett egyenlősdi gazdasági zsákutcába vitte a fejlett országok középosztályát. Amikor újra vannak sokkal súlyosabb problémák, akkor már nem lehet elenyésző kisebbségek pozitív megkülönböztetésével a tömegek szimpátiáját kivívni...

Mercel 2017.01.02. 08:24:28

"Vajon van annyira hülye a magyar nép, hogy elhiszi Orbánnak a mesét, hogy ő nem az utóbbi 30 év régi rendszerét képviseli háromszoros miniszterelnökként, hanem a régiek ellen lázadó kívülálló?"

Van.
Volt.
És lesz is - ha már lenin.:)

Vicc nélkül - van olyan hülye és legfőképpen megosztott.

Az másik kérdés, hogy ha szeretett vezérünk holnap megbukna - és létrejönne egy érinthetetlen tiszta kormány (LOL Magyarországon ez lehetetlen)- akkor azt kábé fél egy év alatt tönkretennék távirányítással a "haverok" újságjai, rádiói, tévéi..
Plusz minden fontos pozícióban orbán emberei ülnek - tehát addig amíg az összes haver nincs sitten, az összes kormányzati pozíciót ki nem takarítják és amíg a legfőbb ügyész és belügyminiszter egy patkány és szintén nincsenek sitten, addig itt akkor sem lesz változás ha az istenadta nép hirtelen észhez térne.
De nem fog.
Istenadta = hülye, korlátolt, felelősséget és kockázatot nem vállaló etc.:)
Igaza volt a néhai Esterházynak..

6.Lenin 2017.01.02. 10:15:27

Hmm!

Mindig voltak,vannak,lesznek, akik már akkor megértik a változás szükségszerűségét, amikor még csak mint enyhe tavaszi szellőcskeként lengedezi a gatyánkat.
Vannak, akik viharként sem érzékelik.

Ők buknak elsőként, és csak aztán jönnek az előzőek, mert mindig jön 1 újabb szellőcske, és újabbak, akik ezt érzékelik és megpróbálják a maguk hasznára fordítani.
Erről szólt eddig az emberiség története. Már van annyi példa, hogy fel kéne ismerni a következményeit is.
Persze mindig vannak vak lovak is, amelyek simán belezúgnak a szakadékba
Semmi különleges látnivaló, tessék nyugodtan továbbsétálni.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.02. 10:21:26

@Online Távmunkás:

Ha Orbán a régit képviselné, nem támadnák.

6.Lenin 2017.01.02. 10:29:38

@MAXVAL.BIRCAMAN.:

Szerintem abban tévednek, hogy Orbán a régit képviseli, nem, az újat, vagy az átmenetet az újba.

chrisred 2017.01.02. 10:47:23

@Online Távmunkás: De ez csak azokra az országokra vonatkozik, ahol létezik középosztály. Nálunk csak kiváltságosok és alattvalók vannak, és ha Orbánon múlik, még pár évtizedig marad ez a felállás.

Jakab.gipsz 2017.01.02. 11:33:11

@Mercel: Mercel, Mercel ejnye-bejnye már megint hülyeséget beszélsz ahogyan ezt megszoktuk tőled.
Elöljáróba talán csak annyit, azokat patkányozd le akikre Te szoktál demokratikusan szavazni, és értük vállalj felelősséget.
Nekünk ha bajunk van a megválasztott kormányunkkal, (igen van, nem is kevés), majd szépen a helyére rakjuk, ha szükséges "Viktor főnök elméjét is" de ezt jobban teszed, ha ránk a magyar tudományra hagyod. Igen a magyarok tudományára, mert azért felelősséget vállalunk. Szerencsénkre több tudósunk van mint tábornokunk, és lényegesen olcsóbbak is, továbbá csak annyit kell tennünk, hogy az asztalfiókokban rejtőzködő munkáikat kell elő halászunk.
De te ezt különben sem értheted, magas neked mint tyúknak az abc.
Nem vállalunk felelősséget, más népek tudósainak az hülyeségéért például a Marxizmus, és Marx elmebajáért, ezért vállaljanak felelősséget a zsidók, például Trockíj-ért aki kéjjel gyilkolt és a többi meghülyített ember-társunkért. Majd ha számot vetettetek vele, szólhattok nekünk is.
Ne feledd, a magyarság kollektív bűnösségét, nem mi találtuk ki, és az anyázást sem mi, hanem Kertész Ákos kezdte el, nekem pedig nem nyerte el tetszésemet ez a "kevély beszéd", tehát teszek ellene. Ne feledd, az anyázást ti kezdtétek. Mert amikor ez a fűzfa poéta, Zola Vádolom-jára hajazva (plagizált ez a csupasz majom, infantilis módon szájbarágósan), rólunk magyarokról beszélt, hazudott, ez a költői hazudozás napnál világosabban bebizonyítható. Azért bizonyítható mert a hazugság, sohasem válhat igazsággá, azon egyszerű oknál fogva, hogy a hazug-állítás nem létezik.
Az urbánus költők pedig vállvetve csatlakoztak közöttük a néhai Eszterházy is, akik az gondolták tévesen, a költészet nem több mint a szavak leleményesen összeválogatott sorozata, és a hazugság is igazsággá változik, ha sokan sokszor elismétlik.
Itt tartunk most.

Khonsu 2017.01.02. 12:14:08

@6.Lenin:

Orbán a régi összeomlásának vámszedője, nem képvisel ős semmit saját magán és a sleppen kívül. Az új őt is elsöpri majd, mert léte a régitől függ, abból nyeri az erejét. Addig tarthat a játék, amíg meg nem jelenik egy valódi alternatíva.

A forradalom felfalja gyermekeit...

6.Lenin 2017.01.02. 12:45:43

@Khonsu:

Mit, kit képvisel Orbán, az csupán nézőpont kérdése, te így látod, mások, másként, de...

"A forradalom felfalja gyermekeit... "

Vagyis elismered, hogy forradalmár. Nyilván-mint minden-egyszer majd jön egy új, és elsöpri a régit, őt is.Néhány évtized, évszázad a történelemben bolhafing. Eddig mindig jött új, a történelemnek pillanatnyilag még nincs vége, tévedett, aki ezt képzelte.
Nem ismerjük még a célt, az oda vezető út hosszát sem, ebből kifolyólag,
lesz még mit tenni néhány generációnak is.

Természetes a bukófélben lévők védekezése is.
Már írtam, de...
" Semmi különleges látnivaló, tessék nyugodtan továbbsétálni. "
süti beállítások módosítása