Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Jó lesz-e nekünk valamire ez a Trump elnök?

2017. január 31. - Toadwart66

fmu3rqey2poqirehjxhu0w_r.jpg

Nem valószínű, hogy nagyon sokra megyünk őkelmével. Hazai elitünk számára rendkívül mámorító érzés lehetett a felbukkanása, majd váratlan diadala, mivel győzelmével minden gátlás alól felszabadultak. Nem mintha eddig bármi miatt is annyira aggasztották volna magukat, de ott voltak azok a fránya egyezmények, ellenőrzések, elszámolások, szerződések. Mindenféle idegesítő papíros meg akadékoskodó hivatalnok. Mostantól ezeknek nem sok jelentőségük lesz, csak abban az esetben, ha mások ellen lehet fordítani.

Trump győzelme arra is kiváló alkalmat nyújtott, hogy intim utcabált rendezzenek az új amerikai elnök tiszteletére azok, akik erre állami támogatást kaptak.

És ezután? Ezután meg mi lesz? Természetesen a hazai elitümk további további gazdagodáson kívül. Ezzel eddig sem volt túl sok probléma. Az adófizetők gálásan álltak minden eléjük lökött cehet, már ha látták egyáltalán.

Másoknak azonban mitől lesz most jobb?  A világ népei azon nyomban felszabadulnak és a saját kezükbe veszik a sorsukat? Talán kitör a régóta várt proletár világforradalom, amit már Lenin és Trockij is beígért, de  végül inkább meghaltak?

Aki elég ügyes, és kihasználja a politikai inkorrektség nyújtotta remek alkalmat, felcsaphat akár még diktátornak is. Nem fog szólni érte neki senki. Szuverén jókedvében azt lövethet agyon, akit csak akar.

A liberalizmust úgy beállítani, mint egy világot behálózó, gonosz szervezetet, merő ostobaság, szélhámosság, porhintés. Legfőképpen azzal vádolják a liberálisokat, hogy mindenkire rá akarják kényszeríteni az akaratukat és ki akarják pusztítani az emberiséget. Például azzal, hogy agymanipulációval, meg olyan izéses' porokkal mindenkiből homoszexuálist akarnak előállítani. Egy másik anti-liberális iskola ezzel szemben az elfajzott liberálisokat a túlzott mértékbe vitt szabadossággal vádolja. Például azzal, hogy nem tekintik bűnnek a homoszexualitást, sőt megengedik másoknak is. Most akkor kényszerítenek vagy túlzottan elnézőek?

Megmagyarázhatatlan, hogy ezen elkötelezett, konzervatív lelkek fejében miért éppen a szexualitás kavarog állandóan. Másra nem is tudnak hirtelen gondolni, ha meglátnak valakit, akivel nem egyezik meg a véleményük? Begerjednek tőle, vagy mi?

A valóságban csupán arról van szó, hogy indokolatlanul ne turkáljon mások magánéletében senki. Egy politikust ne lehessen azzal zsarolni, hogy kiket ölelgetett valamikor. Nem kell ehhez semmiféle ideológia. Elég csupán az, ha valaki toleránsan, tapintatosan viselkedik, ami nem bűn. Annak ellenére sem az, hogy a hazai elit ezt próbálja a tömegek fejébe sulykolni. Sajnos sikeresen.

Kényszerről, különleges kiváltságokról nem esik szó egyetlen liberális irományban sem. Ha egy homoszexuális férfi bankot rabol, nem hivatkozhat arra, hogy mindez csupán azért történthetett meg, mivel ő meleg. A bankrabló, az bankrabló. Pénzt akart szerezni és nem a biztonsági embert szerette volna randira hívni. Nagyjából így kéne működnie az emberek közötti kapcsolatoknak, de mostanában állandóan odapofátlankodik az álszentség és mindenféle hazugságokat, rémhíreket terjeszt. Sajnos sikeresen.

"Na, persze, hogy naná! - mondják erre a liberalizmus elszánt ellenzői. Ez csak a látszat.  Ezek az aljas liberálisok magát "Soft Powert" használják. Most írták az újságban. Csábítással terjesztik aljas eszméiket. Még Ronald McDonald-ot és Harland Sanders ezredest is ők hálózták be.Ebben csupán az a bökkenő, hogy a "Soft Power" tulajdonképpen nem rossz dolog. A japánok jól elvannak diktatúra nélkül és még a tradícióikat is megtartották.

A tiltást, kényszerítést, az aprólékos szabályozást, a mindenható államot, a nemzeti oldal  - ami nem is létezik, csak egyesek haszonlesésből kinevezték magukat annak - preferálja. Olyasmiket is irányítani szeretnének, amihez semmi közük sincs. Például azt, hogy kinek milyen a szexuális preferenciája, vagy miért éppen "négerzenét" hallgat Kovács Ákos helyett. Előszeretettel kategorizálják az embereket vallási meggyőződésük, bőrszínük, állampolgárságuk, meg az alapján, ami aznap épp az eszükbe jut.

Donald Trump hirtelenjében be is mutatta miként lehet véghezvinni a gyakorlatban is mások megalázását, felesleges vegzálását. Mellékesen még hülyét is sikerült csinálnia saját magából. Gyaníthatóan nem ez lesz az utolsó alkalom az ilyesmire.

Egyre inkább kiderül, hogy Trump teljesen alkalmatlan posztjának betöltésére, mivel nincsenek meg hozzá a kellő ismeretei. és nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal. Tanulni pedig azért nem akar, mert már mindent tud. Egy ügyes stáb, mint a már betegeskedő Ronald Reagen elnököt, könnyen kihúzhatná bajból, ha megfelelően válogatta volna össze a csapatát és hallgatna is rájuk. Nem sok jel mutat erre.

Az elnöki ciklusa valószínűleg jogi csatározásokkal fog eltelni, melyek során több-kevesebb sikerrel próbálják majd megmagyarázni neki, hogy mit, miért nem szabadna tennie, amit aztán majd mégis megtesz.

Akik most oly nagy reményeket fűznek Donald Trump elnökségéhez, vajon mit szóltak ehhez az ad-hoc jellegű kitiltáshoz, ami pillanatok alatt be is csődölt?

Trump vajon tanul Orbántól? Ha a bíróságok támadják a muszlimok módszeres eltávolítását az Államokból, akkor válaszul az elnök kitiltja az íreket és az afroamerikaiakat is? (Trump német származású. Ő maradhat.)

Egy bátor, hazafias amerikai-kínai gazdasági háború minden bizonnyal felpezsdíti a világpolitikát, főleg ha átmegy élesbe. Vajon miként tudná ezt magában feldolgozni a keleti nyitás és Trump elnök iránt egyaránt odaadó rajongásra trenírozott, hazai, jobboldali közvélemény? Valószínűleg izgatottan várnák, hogy mit mind erről kolbászmessiásuk a rádióban.

Gazdasági verseny most is létezik az országok között, de az tele van megállapodásokkal, szerződésekkel, hivatalos papírokkal, meg egy csomó más furcsa dologgal. Rengeteg ember él abból, hogy ért az ilyesmikhez. Egy ilyen-olyan háború pont ezeket a feltételeket rugdosná fel. Káoszon kívül Trump mit tudna felajánlani helyette?

A jelenlegi "jó oldalon" - ami szintén nem létezik, mivel a társadalom egy heterogén, állandóan változó valami - Donald Trumpot a "szegények és nincstelenek védelmezőjének tüntetik fel az elnyomók agressziójával szemben." Ez önmagában rendkívül derék cselekedet. Ezt a naiv, romantikus elképzelést csupán az zúzza azonnal porrá, hogy maga Trump is hatalmas vagyonnal rendelkező üzletember, aki éppen most teszi lehetetlenné a bioszféra degradációja ellen tett eddigi erőfeszítéseket. Putyin, Erdoğan, Kim Dzsongun jelenleg a világ legnagyobb tőkései közé tartoznak.

Trump sem fog koldusbotra jutni az  elnöki ciklusa végére. Mivel segítik például ők a Szubszahara nyomor, háborúk és aszály sújtotta térségeit? Ellátogatnak néha Szudánba vagy Szomáliába? Mármint a szokásos ballisztikus rakéták bevetése nélkül.

A Föld és a rajta kialakult élet nem fog elpusztulni, legalábbis nem mostanában. Egy ennyire összetett, 4,6 milliárd éve működő rendszer látott már csúnyább dolgokat is fennállása óta, de valahogy mindig korrigált és önzetlenül hagyta magát újra meg újra benépesíteni. Mégsem mondtunk számára ezért soha köszönetet, mi, ezek a nagyképű, mániákusan mindent meghódítani vágyó főemlősök. Teljesen természetesnek vesszük, hogy itt minden a miénk. Feltaláltuk a tüzet és azóta sem tudunk lemondani arról, hogy mindent elégessünk.

- Tulajdonképpen mit akarnak ezek itt? - tehetné fel jogosan Földünk a kérdést. - Valami kollektív öngyilkosságra készülődnek? De miért ilyen rendkívül bonyolult formában?

Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének tagjai nem liberálisok, hanem tudósok, kutatók. Erre jön ez a ravaszdi Donald Trump és elkezd ügyeskedni, mint Jockey Ewing a texasi olajvállalkozók bálján. Egy C kategóriás katasztrófafilm polgármestere.

Orbán jóval előbbre tart a bontási munkálatokban, mint Trump, csak túl kicsi az országa. Most azonban engedélyt kapott a "a legmagasabb világi helyről", hogy azt csináljon, amit csak akar. Csoda, hogy a Magyarok Asszonya, a Boldogságos Szűz Mária még nem jelent meg előtte valamelyik stadionjában. Persze az is lehet, hogy a csodás jelenést a választási küzdelemre tartogatják, aztán teleplakátoztatják vele az egész országot.

Ha a "fejlett" nyugati világ nem tesz semmit az elkövetkezendő, sorozatos klímakatasztrófák mérséklése érdekében, és nem nyújt hatékony humanitárius segítséget az ott élőknek, akkor az egész XXI. század arról fog szólni, hogy hova húzzunk még fel egy kis falat.

Szudán lakosságszáma 40,2 millió fő. Afrika népessége nagyjából 1,2 milliárd. Majd mi, jó 0,7 milliárdan. jól lelövöldözzük őket, ha ide mernek jönni. mert nem hajlandóak önként szomjan veszni. Fegyvereink vannak hozzá, népirtást pedig bármikor sikeresen végre tudunk hajtani. Rengeteget gyakoroltunk már rá.

Mindezt persze a kereszténység védelme érekében tesszük majd. Pont úgy, mint amikor a keresztes lovagok lemészárolták Jeruzsálem békés, polgári lakosságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr7912170786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása