Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Civil vagy? Akkor te zsidó vagy!

2017. július 12. - Toadwart66

1390421692.jpgEmmanuel Goldstein

Az Orbán által irányított agresszív, Soros-ellenes propagandaháborúval kapcsolatban ideje lenne megszabadulni az álszentségtől és leszámolni a hamis illúziókkal. Ez egy alig burkolt, sikeres antiszemita kampány. Nem az ez év júniusában elhunyt, szaúdi üzletember, fegyverkereskedő, Adnan Khashoggi képével szórta tele az országot a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hanem a köztudottan zsidó származású Soros Györgyével. Khashoggi persze már nem nagyon nevet semmin, ráadásul a tevékenységét sem nagyon ismerték Magyarországon. Soros sokkal populárisabb nála.

A még javában életben lévő Bassár el-Aszad, szír elnöknek jóval több köze van a menekültáradathoz, mint Soros Györgynek, mégsem látható sehol egyetlen, „Ne hagyjuk, hogy Aszad lemészárolja a népét!” plakát sem. A szíriai kormányerők harci gázt vetettek be és menekülttáborokat bombáztak, de az orbáni felfogás szerint a diktátorok csupán népük és a nyugati civilizáció védelme érdekében rendeznek humanitárius tömegmészárlásokat, valamint terrorcselekményeket.

Lényegtelen, hogy a pártpropaganda miket hazudozik össze. Ostobaság és gyávaság azzal mentegetni Orbán tevékenységét, hogy ez nem is annyira antiszemitizmus, csupán egy kínos félreértés. A kormány legfőbb érve jelenleg az, hogy maga Benjámín Netanjáhú jelentette ki, teljesen alaptalanok a magyar kormány elleni vádak, pedig ő aztán zsidó, aki ráadásul még Izrael miniszterelnöke is. Igazi aduász. Bayer Zsolt a blogjában diadalittasan le is írta azt, hogy:

„Akkor mostantól befogjátok a pofátokat!”

Ez a frappáns érvelés azért érdekes, mivel ő, a maga nyers brutalitásával, de mégiscsak a kormány álláspontját képviseli az országban. A civilek vegzálása, az ellenzéki sajtó kivéreztetése, az Európai Unió elleni támadások mind ezt üzenik. Azt, hogy fogjátok már be végre a pofátokat, vagy mi fogjuk be! Mit nem lehet ezen nem érteni?

A magyar társadalomban régóta jelenlévő rasszizmust, xenofóbiát, homofóbiát, intoleranciát az Orbán-rendszer hatékonyan használta fel, médiabirodalma segítségével pedig a végletekig fokozta. Közben éles verseny alakult ki a hazai szélsőjobboldali pártok és a kormánypártok között. Jelenleg az utóbbiak állnak nyerésre.

Az uszító plakátok üzenetei egy adott célközönségnek szólnak, ők pedig könnyedén dekódolják ezeket. Rossz az, aki rosszra gondol. A kormány által megrendelt közvélemény-kutatások valószínűleg megnyugtató adatokat szolgáltattak azzal kapcsolatosan, hogy szép számban akadnak olyanok, akik nagy örömmel gondolnak rosszra. Az ő igényeik a meghatározóak Orbán számára. Az antiszemitizmus, xenofóbia vádját ráadásul könnyedén le tudja seperni önmagáról. Nem az ő felelőssége.

Ebben az esetben nem érdemes taktikázni, mellébeszélni, tapintatoskodni. A zsidó, az arab, a cigány, a homoszexuális, a muzulmán szavakhoz a magyar népesség nagy része automatikusan negatív jelzőket kapcsol. Miként lehet ilyen esztelenségeket állítani? Úgy, hogy sajnos igaz.

A közvélemény szeret általános következtetéseket levonni, mivel ezzel könnyedén le lehet egyszerűsíteni a világban történteket, ráadásul rá lehet hárítani a felelősséget másokra, felelősöket találni minden rosszért. Ez a magatartás teljesen független a bőrszíntől. A fekete nacionalizmus hívei semmivel sem különbek a Ku-Klux-Klan tagjainál. Mások megítélése csupán attól függ, hogy éppen kik van többségben, illetve hatalmon.

Soros György személyét, a menekültek által okozott problémákat, a civil szervezeteket a magyar propaganda sikeresen mosta egybe.

Az üzenet jól ismert. Soros György a hazaáruló civilek egész világra kiterjedő hálózatának segítségével ki akarja szorítani Európa keresztény őslakosságát. Ki tudna egy ilyen pompás teóriának ellenállni? Az, aki tisztában van azzal, hogy ez ostobaság, aljas hazugság. A bevándorlás nem mostanában jelent meg a kontinensen, hanem mindig jelen volt. Franciaországban nagyjából 5 millió muzulmán él, akik nem Soros György invitálására telepedtek le. Ha minden muszlim terrorista lenne, Párizsból mára már csak füstölgő romok maradtak volna.

A németországi török közösségekhez képest a szíriai menekültek száma elenyésző. Erdoğan ráadásul a németországi török állampolgárokra is ki szeretné terjeszteni hatalmát, befolyását. Esetleg titkos paktumot kötött Soros Györggyel? Mindketten szabadkőművesek lennének?

Az egész magyarországi mulatság, amely eszméletlenül drága, valójában arra megy ki, hogy valamilyen módon meg lehessen bélyegezni a rendszer ellenségeit. Zsidózni nyíltan nem illik. A kormány minden fórumon felháborodottan vissza is utasította az erre vonatkozó vádakat, sőt zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Ezzel párhuzamosan buzgón belekezdtek Horthy Miklós rehabilitációjába, ami tökéletesen ki is fejezi Orbán szándékainak komolyságát.

A Soros által támogatott civil szervezetek tevékenységéről az emberek többségének fogalma sincs. Ez egyáltalán nem is érdekli őket. Egy világméretű, gaz összeesküvés a nemzetek ellen és ennek leleplezése jóval izgalmasabb téma, és legfőképpen rengeteg szavazatot hoz.

Zsidónak lenni nem foglakozás, nem jár semmiféle megkülönböztető jeggyel, nincs feltüntetve a személyi igazolványban, nem számít büntetett előéletnek.

Nincs is ilyesmikre szükség, mivel a bűnösség bizonyítás pofonegyszerű. Mi van akkor, ha valaki nem hisz a magyar kormány mindent elsöprő sikereiben, jó szándékában? Mit jelet az, ha valaki állandóan sopánkodik az illiberális demokrácia és a korrupció miatt? Azt, hogy ő egészen biztosan Soros fizetett ügynöke. Ebből következik az is, hogy zsidó, illetve ahogy mostanában nevezik, álcivil. Ez, mármint származás alapján megítélni az egyéneket rendkívül nagy ostobaság, de zavartalanul él és virul. Az antiszemitizmus, xenofóbia pompás eszköz a megbélyegzéshez. Ezt követi a kirekesztés, majd a büntetés.

Nincs értelme mellébeszélni. Egy ocsmány játszmáról és nem a lakosság tájékoztatásáról van szó. A propagandát nem szabad összetéveszteni a tűzgyújtási tilalom elrendelésével, illetve az egészséges életmódra való buzdítással.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9012658403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2017.07.12. 14:04:23

Bar orban felkommunista közep-azsia rendszeret ertelmes es becsületes ember nem tudja vedeni (legfeljebb ha haszonelvezöje a fekete-afrikai korrupcionak es jol el belöle), es sajnos fölös szamban vannak egybites buta szavazoik akik vevök primitiv es gyülölködö üzeneteire pont ugy ahogy irtad, te is rosszul mered fel a helyzetet.
Nem ertem a liberalis oldal kepviselöi miert nem tudjak belatni (alighanem ugyanolyan fanatikusak mas eszme irant mint orbannak kezetcsokolgato szerencsetlen hülyek), hogy igen, a migransokkal valo riogatas nem riogatas, hanem valos es letezö veszelyre valo figyelemfelhivas.
Es innentöl kezdve az mindegy ki all a hatterben (Soros, Putyin, a szaudiak vagy a maffia), vagy all-e valaki a hatterben egyaltalan, mert a fö gond hogy kezelhetetlen mennyisegben aramlanak Europaba az europai szabadsagjogokkal, liberalis eszmekkel es/vagy a keresztenyseggel kifejezetten ellenseges (primitiv) tömegek - es ez ellen a balliberalis oldal semmit nem akar tenni, söt el sem ismeri a veszelyt (ideologiai okbol).
Az EU idealista es/vagy a felig hülye, a valosagtol elszakadt elefantcsonttoronyban pöffeszkedö vezetöi meg semmit sem tesznek, 70 eve a 2. vilaghaboru utan hozott menekültügyi törvenyeket akarnak ma, teljesen mas helyzetben es környezetben rakenyszeriteni orszagokra, sajat lakossaguk akaratanak ellenere.
Ugy meg veletlenül sem sikerült egy problemat megoldani, ha elbagatellizaljak a problemat, söt a letezeseröl sem hajlandoak tudomast vennni, nem tarjak fel az okokat, lehetseges következmenyeket - jelen esetben ideologiai okokbol.
A szovjet blokk ebbe bukott bele, ti. nem volt hajlando tudomast venni problemakrol, mert azok letezese es oka ellentetes volt a rezsim hirdetett elveivel- most az EU liberalis politikusai, szervezetei kepviselnek ilyen struccpolitikat, ezzel a problemamegoldas alapfokon targybol kettes alat erdemelve.
Ki kellene mondani hogy allj, no more migrant, mert:
- a csonak megtelt, nem vagyunk felelösek mas kontinensek nepeiert sajat polgaraink karara,
- mas környezetben hozott törvenyek alapjan ma ostobasag müködni,
- sajat egyetemes szabadsagjogaink es a tliberalis ertekeket fogjak az EU-ban a teljesen mas, kirekesztö ertekrendet kepviselö tömegek veszelyeztetni, mert integraciora, az EU ertekeinek elfogadasara, akceptalasara nem hajlandoak (söt meg atörvenyek elfogadasara sem!!)
Illetve ertelmes kompromisszumkent, mint az azert eleg demokratikus USA, Kanada, Ausztralia teszi, belepes csak alapos szüres es ertekeles utan, pontrendszer alapjan, ki az aki ertekes tagja lehet az unionak, nem csak forrasait egetö, jo esetben sima ingyenelö vagy mezei bünözö, rossz esetben ertekei ellen törö fanatikus.

Amit ilyen valosagtagado a masik oldal, nyilvanvalo struccpoliitkat folytat a tenyket semmibe veve, addig orban aljas jatekai müködni fognak- es lassuk be, ha jol kepzett liberalis ertelmisegiek hazudnak maguknak, a szavazoknak, addig egy orbanhoz hasonlo manias feldiktatortol es követöitöl megis milyen magatartast es viselkedest lehet (el) varni es szamonkerni?
süti beállítások módosítása