Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Hat hét és egy nap...

2018. február 24. - Tölgyes Péter

Borzasztóan sajnálom és féltem a fiatalokat. Mikor lesz “ebből” itt ismét normális, élhető, szerethető ország? Hány év kell ahhoz, hogy ne a sötétség és a gyűlölködés uralja a fejeket és a közbeszédet, vagy hogy a gomba módra szaporodó, bunkó halljakendek - akik szolgai végrehajtói csupán az "akaratnak" - ne érezzék magukat a mindenség urainak, jóformán mindent megengedve maguknak az egyszerű földi halandókkal szemben?

Hány év alatt lehet megszüntetni azt az átpolitizáltságot, amelynek ugyan a normális politikához semmi köze, mégis elviselhetetlen töménységben hatja át mindennapjainkat, folyamatos stresszben és feszültségben tartva az embereket, akiknek, ha egy kis nyugalomra vágynak, a hegyekbe kell menekülniük - igen, vissza a természetbe... -, vagy majdhogynem mindegy, milyen irányban, de átlépni a határt.

Hány év - vagy évtized? - kell ahhoz, hogy a mi kis országunk ismét a vendégszeretetéről, szívélyes, jókedvű lakosairól, tehetséges embereiről legyen ismert a világban és ne az egymásnak feszülő szekértáborokról, amelyek között immár az irracionalitás a választóvonal: annak piedesztálra emeléséért, illetve a felszámolásáért folyik a kegyetlen harc. Az a küzdelem, amelyben - mint nehéz helyzetekben mindig - jóformán semmi érdemi segítségre nem számíthatunk a határokon túlról...

Vagyis - magad uram, ha szolgád nincs - nekünk kell (KELL!) megtalálnunk a megoldást. Hat hetünk van rá, hogy minél több kétkedőt és bizonytalant meggyőzzünk arról, ott a helyük az urnánál és a 43. napon feltétlenül jó helyre kell tenniük az X-et. Önmagukért és a jövő nemzedékéért.

A kevesek hitbizománya helyett - a Sokak Magyarországáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr2013694994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tölgyes Péter 2018.02.24. 21:32:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Mondták már, hogy jó a humorod? Nem? Nem csoda. :(

Tölgyes Péter 2018.02.24. 21:35:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Téged, egy picinykét rövidebb néven, egyszer már kitiltottalak. Csaxólok, hogy lehetőleg maradj meg a közösségi kommunikáció megengedte keretek között...

tireless treehugger 2018.02.24. 23:07:46

Nincs mit sajnálni. Aki nagyobb öntudattal teljesebb világképpel rendelkezik az úgyis elvándorol. Aki marad az pedig megérdemli. Jelentős része egyenesen jól érzi magát.

Nehéz lenne az öntudatot röviden meghatározni: mindenkinek teljes világképe van a tudása tehetsége alapján, kis tudáshoz kis tehetséghez kicsi világkép tartozik, keveset lát belőle keveset képes felfogni és gondolataiba illeszteni. Butaság ellen nincs megoldás, tömeges butaság ellen végképp, genetikailag lepukkant népnek pedig eleve esélytelen. És aztán jönnek a halmozottan terhelt kombinációk, pszichopaták gyülekezete --->dilihaza

Nemcsak a fidesz szavazókkal van van baj hanem az ország 95%-ával, a maradék 5%-ra nem éri meg egy egész országot bazírozni. Vannak helyek ahol az értelmesek gyülekeznek, világtendencia, tessenek figyelni a megarégiók kialakulását, ha úgy érzitek hogy odavalók vagytok egy-két próbát megér.

A várakozás nem fog megoldást hozni, kkeurópa konfliktus övezet sokezer éve. A kelet az kelet marad a nyugat pedig nyugat. Aki pedig közéjük kerül az felőrlődik, itt nem kell ott meg nem akar. Max csak annyi a változás hogy van néhány év nyugalmatok aztán vissza a válságokba. Nem nyekeregni kell hanem cselekedni, mindenkinek csak egy élete van.

Tölgyes Péter 2018.02.25. 00:03:35

@tireless treehugger: Jó sok marhaságot hordtál hozzá, látszik, régóta érleled magadban. Nem kellett volna, jobb, ha az ilyesmit az ember minél előbb kiadja magából, máskülönben - mint nálad - csak megromlik benne. Az ember nem hűtőszekrény, hogy sokáig tárolhassa a baromságokat büntetlenül. Ha már ennyire rossz véleménnyel vagy a lakosság 95 százalékáról, két lehetőség van: vagy te is közébük tartozol, ezért ismered ennyire jól őket és az állapotukat, vagy külföldről osztod a bölcsességet, közte olyan sületlenséget, hogy Kelet-közép-Európa több ezer éve konfliktusövezet lenne. Meg hogy az értelmesek "helyeken" gyülekeznek.

Na, ami biztos, hogy te biztos arról álmodozol, egyszer eljutsz oda, közéjük. Ki kell, hogy ábrándítsalak: a kommented alapján túl sok esélyed nincsen rá.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.25. 07:33:26

@Tölgyes Péter:

Dicséret, hogy te mint ballib pártkatona és Soros vitéze ki akarsz tiltani...

Tölgyes Péter 2018.02.25. 12:10:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem csak akarlak, de a sorosozásért ki is tiltalak. Mivel nem gondollak annyira hülyének és sötétnek, mint a tényleges birkákat, úgy tekintem, mint provokációt. Márpedig úriember nem megy bele párbajba gyengébbekkel, az nem lenne fair. Te viszont egészen biztosan folytatnád, elvégre az Agent Provocateur "hivatalból" ilyen.

Úgyhogy: pá!
süti beállítások módosítása