Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A jogerősen elítélt ifj. Knézy a foci vébén

2018. július 03. - Jogálom 2.0

knezy_jeno_szekelyhidi_balazs_magyar_nemzet.jpg

Miközben a családügyi államtitkár előírja, kik nevezhetik magukat családnak, addig a volt feleségét fejberugdosó, jogerősen elítélt ifj. Knézy szép csendben visszakerült a mikrofon mögé.

Sehol nem található hír a sportriporter jogerős ítéletéről. Eddig. Ma megkaptam a megerősítést az ítéletről.

Tart a foci vébé, elkapott a láz ‒ inkább hőemelkedés ‒ engem is, még egy tét nélküli tipp mixbe is belekeveredtem, kihívóm előtt vezetek is nő létemre. Figyelem a vébé híreit, ahol minap ifjabb Knézy Jenő aktuális sport-analfabétizmusa került több orgánumnál is címoldalra: itt és itt.

Mit várunk el egy férfitól?
Azt olvasom ki ezekből a cikkekből, hogy ha egy férfi kevesek által betölthető közszolgálati feladatot ellátva, milliókat elérve, a munkakörének alapvető szakmai követelményeivel sincs tisztában, akkor azon 1-2 napig felháborodunk, de inkább csak röhögünk rajta, amúgy semmi gond ezzel. Nem az első ilyen cikkek ifjabb Knézyről.

Mit várunk el egy nőtől?
Ezzel szemben nem csupán a közbeszéd, de napjainkra alaptörvényi szinten az állam, a kormány számomra mint nőnek előírásokat, követeléseket közöl, hol a helyem a társadalomban: nem csupán a hivatásomban, de a testemmel kapcsolatban is utasít, mi a teendőm.

A családi norma a törvényhozásban
Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára törvényhozói szerepéből kijelenti, tehát kötelező jogi normává emeli, hogy a társadalom mely tagjai nevezhetik magukat családnak: kik igen, és kik nem tartozhatnak oda. Szerinte egy (1) férfi és egy (1) nő alkothat csak egy családot. Novák ‒ egyébként Alaptörvény-ellenes ‒ homofób nézetét kielemezte már a sajtó, én csak annyit tennék hozzá, hogy az államtitkár annak abszurditását sem ismerte fel, hogy ezzel a kijelentésével fölösleges, nem kívánatos embernek ítélte meg akár a családokat együttéléssel is segítő nagymamákat, vagy akár két-három már nagykorú, de még egyetemista fiúgyermekkel együtt élőket, ahol az államtitkár szerint ezek a családok durván átlépték a pártnak ideális 1 férfi - 1 nő nemi arányt.

novak_katalin_csaladok_eve.jpg        Fotó: Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár, EMMI (hirstart.hu)

Szóval nézem a vébét, a kormány számára stadionokba ölt közpénz-milliárdokat is megérő magyar labdarúgáshoz nem is hasonlító valódi focit, és eszembe jut ez a sikeres férfi, ifjabb Knézy Jenő, aki címoldalon van munkaköri alkalmatlanságával. Egy olyan "közszolgálati" tévé-adón dolgozik a sportriporter, ahol reflex-szerűen kell elkapcsolnom a reklámidőkben, különben dől rám a hatályos büntetőjogi kategóriát kimerítő uszítás, hazugság, rémhírterjesztés. Mi van ifjabb Knézy családjában vajon? Rá vonatkozik-e Novák Katalin családképe?

Volt felesége és apósa 2008-ban feljelentette a sportriportert. A feljelentés tárgya az volt, hogy ifjabb Knézy többször fejbe rúgta a vele egy családban élő nőt, az akkori feleségét, akinek eltört az állkapcsa. A vád szerint apósát sem kímélte a sportszerű riporter.

A média az ilyen ügyekben mutatott szokásához híven az elején nagy dérrel-dúrral közölte a családon belüli erőszak vádról, tárgyalásról, első- és másod fokról, felfüggesztett, nem jogerős ítéletekről szóló híreket. Majd az egész ügy iránti média-érdeklődés elhalt 2015-ben ott, hogy a bíróság visszahelyezte első fokra az eljárást azzal az indokkal, hogy eljárásjogi hibák történtek. A bíróság ilyen eljárásjogi hibának minősítette, hogy a nyilvánosság kizárásával zajlott a tárgyalás. Nem tudom, egy újabb első fok miként orvosolhatja ezt jobban annál, mintha az ügyész tisztességgel nyilatkozna az egyébként a tárgyalásokról így-úgy tudósító sajtónak, egészen a per lezárásáig.

Az utolsó, 2015-ös bírósági hírek Knézyről arról szóltak, ahol ő, az ügyvédje és a közvélemény triumfálnak az "ártatlansága" felett, mivel a bíróság hatályon kívül helyezett egy nem jogerős, első fokú ítéletet. A közszolgálati adó pedig boldogan visszavette az addig állásából rövidebb időre felfüggesztésre ítélt Knézyt.

Bárhogy kerestem, de nem találtam egyetlen hírt sem a bántalmazásról szóló büntetőügy végkifejletéről, a jogerős ítéletről: felmentették, elítélték, mi lett végül vele?

Érdekel ez valakit?

A médiát, és ezek szerint a közvéleményt sem érdekli, ha egy férfit családon belüli erőszakért elítélnek jogerősen, és az sem érdekli, ha ugyanez a férfi nem ért a szakmájához, és mindezek ellenére közszolgálati állásában maradhat.

Írtam dr. Zamecsnik Péternek, a sportriporter volt nejét a büntetőperben képviselő ügyvédnek, hogy tudna-e tájékoztatást adni a bírósági eljárás legalább végkimeneteléről, van-e jogerős ítélet ifjabb Knézy ügyében.

Egy napon belül megkaptam az ügyvéd úrtól a választ, hogy részleteket illetően köti az ügyvédi titoktartás, de:

Az nem képez titkot, hogy az ügy már jogerősen befejeződött és a vádlottat jogerősen elmarasztalta a bíróság felesége és apósa bántalmazása okán.

A bántalmazás 2008-ban történt, az utolsó bírósági hír a médiában 2015-ös. Nem tudom, mikor jött ki a jogerős ítélet. A sportriporter töretlen pályafutását látva felfüggesztett ítéletet kaphatott.

Nem azt várom el, hogy örökös boszorkányüldözésben legyen része, de hiányolom, hogy egy közszolgálati csatornán dolgozó férfi reflektáljon az általa elkövetett bűntettre. Nem látom, hogy lenne bármiféle társadalmi következménye annak, hogy családon belüli bántalmazás büntetőügyében elmarasztalták. Ezt akkor lehetett volna lezárt ügynek tekinteni, ha ez az önreflexió ifjabb Knézytől és egy közszolgálatot ellátó adó részéről is megtörténik.

Ifjabb Knézy utolsó, a médiában fellelhető nyilatkozata ez volt az ügyről:

Szerintem innentől semmi akadálya, hogy újra képernyőre kerüljek. Végre a bíróság is kimondta, hogy alaptalanok azok az állítások, melyekkel a volt feleségem vádol. Abba már bele sem akarok gondolni, hogy egy hazugság miatt hány világ- és Európa-bajnokságról maradtam le.

Ezzel szemben Ifjabb Knézyt jogerősen bűnösnek találta a bíróság felesége és apósa bántalmazásában.

Ahogy Marton Lászlót, férjet, családapát, nők tucatjaival szexuálisan visszaélő rendezőt a vígszínházi szerződésbontást követően már újra foglalkoztatja a Veszprémi Petőfi Színház és a Rózsavölgyi Szalon, úgy a közszolgálati tévé adó csont nélkül alkalmazásban, mi több, mikrofonnál hagyta Ifjabb Knézyt jogerős elítélése után. Nem volt hely egy háttérmunkára, szerkesztői feladatra: első vonalban dolgozik, világbajnokságokat közvetít millióknak. Pocsékul.

Kiss László úszóedző még arra hivatkozott, hogy szerinte jogellenesen hozta le a sajtó évtizedekkel később a korabeli ítéletet, miközben "mindenki tudott erről", közte az az úszószakma, aki a börtönből egyenesen fiatal lányok közé helyezte el a csoportos nemi erőszak vádjában elítélt Kisst.

Ifjabb Knézy Jenő már erre sem hivatkozhat, mert a hazai média egyként asszisztált ahhoz, hogy a bántalmazási ügyében meghozott jogerős ítélet közzététele nélkül lebegjen a köztudatban. Ezzel egyébként Knézynek sem használva, mert ezért hozom elő 2018-ban.

Ifjabb Knézy volt az a sportriporter, aki 2016-ban, a riói olimpián, a rajtnál és a verseny során sem mondta ki a NOB színeiben induló menekült-válogatott szír úszónőjének, Yusra Mardini nevét. Egy évvel azután, hogy belehazudta a sajtóba, hogy "nem verte meg a feleségét és apósát", és neki a képernyőn a helye.

Novák Katalin családügyi államtitkár szerint az egy fő hímnemű Marton László és egy fő nőnemű felesége egy család. Akkor is, ha mellette nők tucatjaival erőszakoskodik a férj, azt rendezői hivatásnak nevezve.

Novák Katalin családügyi államtitkár szerint, ha a nemek szerinte megfelelő arányt mutatnak, törvényileg kell védeni olyan családot is, ahol a férfi ‒ ifjabb Knézy ‒ lábbal rugdossa felesége fejét.

Egy férfi, egy nő. Egy család. Magyarok. Nem migránsok, hazai kultúra. Társadalmunk jeles férfiai.

A focirajongó magyar miniszterelnök és kormánya pedig azt nevezi közszolgálatnak, ahol társadalmi csoportok elleni uszítás, rémhírterjesztés közben egy családon belüli bántalmazó beszélhet milliókhoz.

 

Eszes Beáta

(Címlapfotó: Ifjabb Knézy Jenő 2010 novemberében ‒ Székelyhidi Balázs, Magyar Nemzet)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr914091393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.04. 07:00:10

Novák kimondta az igazságot, bátran és emelt fejjel. Ennyi az egész.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.07.04. 08:20:31

Ifjabb Knézy Jenő mindig az apja híréből élt, pedig már az apján is gyakran röhögtek, akkora baromságokat mondott.

A menekült úszónő nevét minek kimondani? Semmi említésre méltó sporteredményt nem ért el, csak a média fújta fel a szereplését. Olyan, mint Eddie, a sas vagy a magyar-amerikai snowboardos botrányhősnő.

advocactus77 2018.07.04. 16:24:46

tények....tények....tények.....

ifjujenő egy igazi köcsög asszonyverő no komment no merci egyetértek

DE Marton Úr esetében van jogerős marasztaló büntetőítélet?
( a kérdés költői, nincsen ) attól hogy egy Zs kategóriás színészsnőcske aki egyszerre két faszt ver ki a színpadon ( schillingné ) beköhögött valami médiahekket nehogy már egy jogerős büntető ítélettel vessük össze az értékét

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.04. 21:06:40

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Jogálom 2.0 2018.07.05. 15:23:04

@advocactus77:
Marton László ellen egy áldozati tanú névvel vallott, hozzá csatlakozott tucatnyi további áldozati tanú, anonim, jogvédőnél bejelentkezve. A nyilvánosságra került esetek egyik része elévülési időn túl voltak. Mindemellett Marton egyetlen jogi lépése az lehetett volna, ha perel rágalmazásért, ennek hiányában jogszerűen is bűnös.
Marton tervezett perelni, amikor csak Sárosdi Lilla vádolta csak, több évtized távlatából. Azért tervezte perleni, mert tudta, nem tudja Sárosdi bizonyítani akkor, és a sokkal ismertebb Marton azt képzelte, a közvélemény ereje megvédi. Rosszul gondolta.
Ám a perelés hírére csatlakoztak további áldozatok, akik egy rágalmazási per esetén a peren megjelentek volna. Ekkor állt el a pertől Marton.
Az áldozati tanúk közt volt egy el nem évült eset is, kétéves.
Marton tette büntetőjogi kategória, irgalmatlan rosszul járt volna egy feljelentéssel. Köszönetet mondhat, hogy a kétéves esete nem jelentette fel.
Marton a több tanú után már egyszer sem nyilatkozott. Ezzel el is ismerte.
Egyébként szintén anonim a szakma is nyilatkozott róla, hogy nyílt titok volt ez róla.
A több áldozati tanú jogi fogalom, azzal nem kezdesz túl sok mindent, kettővel már nyert ügy van.
Ezek a tények.
Jöhetsz azzal az érveléssel, hogy bírósági ítélet kell, ám a bíróság épp ezen tanúskodások alapján ítél, ugyanis a szexuális jellegű bűntettek hagyományosan nem tanúk előtt történnek.
Az egybehangzó áldozati tanúvallomás viszont jogi erejű.

Jogálom 2.0 2018.07.05. 15:31:27

@advocactus77:
Egyébként ifj. Knézy ellen egy nő vallott, nem is ismered, míg Marton ellen tucatnyian. Amíg ezt a cikket meg sem írtam, nem tudhattad, hogy jogerősen elítélték, ugyanis nem írt erről a média. Szerinted ez az eset igazoltabb, pusztán azon az alapon, hogy te mennyire ismered a független színházat, ezek szerint semennyire. A bíróság viszont nem ismertségi alapon dönt. Ifj. Knézy ellen az eset után több, mint 8 évvel döntött jogerősen a bíróság, ezt a herce-hurcát, közben áldozathibáztatást kevés nő vállalja be. De szerencsére egyre többen.
A nyilvánosság ereje pedig egyre több elkövető férfi nevét fogja közzétenni, aztán azt kezd vele a nőt bántalmazó, amit akar, de vége a sumákolós szép világnak.

Bilok 2018.07.05. 15:52:16

Mindenkinek jogában áll választani, hogy kezelteti a frusztrációját vagy a valóságot próbálja elferdítve a maga világához igazítani. Az utóbbiból születnek pl. az ilyen blogbejegyzések.

advocactus77 2018.08.21. 16:10:02

@Jogálom 2.0: ifj Knézyt jogerősen elítélték, Martont nem. ennyire egyszerű(nek tűnik) de jogi szempontból a tények ezt igazolják, feltételezések, szájhagyomány stb..... igen ingoványos talaj
süti beállítások módosítása