Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Á-der (-die, -das), avagy: az újévi beszéd lefokozása

2019. január 01. - Tölgyes Péter

Megint nem úszta meg az ország.

A nem létező köztársaság kö(ps)ztársasági elnöke elmondta ünnepi szózatát. Emlékszünk még, hogyne emlékeznénk Göncz Árpád hasonló - hasonló?, elnézést, még csak véletlenül sem hasonló, merthogy végtelenül emberi - évzáró-évnyitó köszöntőire. Nos, Áder János megint megpróbálkozott a lehetetlennel: a hatalom által egész évben megbántott, lekezelt, semmibe vett emberek sokaságának, áldást osztó békepapként, hámozott luftbalonnal kedveskedni.

A nagy semmitmondás közepette bicskanyitogató volt a részlet, amelyikben vállveregető stílusban kifejtette: tulajdonképpen valamennyien mondhatnánk nem-et az elaljasult közbeszédre. Azt persze nem firtatta, mitől és hogyan, kik miatt aljasult el a közbeszéd - első dühömben megtettem hát helyette én. Képzeletben őt szólítottam meg, aztán le is írtam...

----------

János, ha mi mondhatnánk nem-et, akkor te mi az anyád... (pardon) felejtetted el ezt a hárombetűs szót, amióta magad is schmitteled köztörvényes elődöd mindent aláíró gyakorlatát? Miért csináltál magadból nevetségesen szánalmas Bólogató Jánost? Ja, hogy a beszéded ezen kitételének helyes értelmezése, a királyi többest helyénvalóan rád és társaidra használva, az lenne: "... mondhatnánk nemet az általunk elaljasított közbeszédre, ha nem értenénk magunk is egyet vele", illetve "... mondhatnánk nemet, ha nem lennénk gyávák, mint egy kisnyúl és becstelenek, mint minden élfideszes"?

Szerintem meg az egyetlen helyes lépésed az volna, ha soha többé nem vállalkoznál újévi szózatra. Az országnak semmi szüksége a NER disznóságainak glorifikált semmitmondásba csomagolására - szemernyivel sem lesz tőle inkább fogyasztható az, amit évek óta az év minden napján felszolgáltok nekünk. Aki az ország többsége ellen folytatott háború egyik kitüntetett, ha mégoly formális eszköze, az meg se próbálja felkent hangon, gyomorforgató módon mímelni a nagy béketeremtőt.

Egye fene, mondd videóra a beszédet és küldd el a beteg főnöködnek - Váron belüli futárpostával -, de máshová még véletlenül se! Hiszen a feladat így is ki lenne pipálva, az ország pedig nyugodtan költhetné el az ebédét, legalább az esztendő első napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr9914526834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üldözött vélemény 2019.01.03. 18:24:54

Ide se néz be senki...

Hiába tiltasz Petikém, látod az országnak a te disznóságaidra nincs szüksége. Így jártál.
Gondolom ezt a véleményt is tiltani fogod, hisz mostanra ez maradt az egyetlen hatalmad. :D
Örüljél akkor már neki!

(Igen, ez egy most létrehozott nick, mégpedig a véleménynyilvánítás szabadságának érvényesítése végett. Tudom, ti ezt nagyon nem csípitek, de a diktatúrátok ideje már lejárt.)

Tölgyes Péter 2019.01.03. 20:15:46

@Üldözött vélemény: Nem tudom, nem is akarom kitalálni, hogy ki az, aki egyik álcája után egy másik mögé rejtőzik nagy bátran azzal az ürüggyel, hogy elővezesse általam szerinte nyomban törlésre kerülő véleményét. Bevallom, szívesen meg is tenném, de sajnos sok minden zagyvaságot bele tudtál ugyan sűríteni ebbe a néhány mondatba, egy valamit azonban nagyon nem sikerült.

VÉLEMÉNYT.

Amit írsz, az gyerekes, hiszen ha azért nem voltál képes semmiféle érdemlegeset írni a posztomról - elvégre a kommentelés szerepe a megjelentetett írással kapcsolatos gondolatok kifejtése, az eltérő álláspontok megvitatása, nem pedig hangzatos nagy baromságok kinyilatkoztatása -, mert itt tombol az amúgy lejárt diktatúra, akkor elég lett volna bejelentkezned és közölnöd, hogy sajnos, a tőlem elszenvedett sérelem bénítóan hatott rád, üres vagy, mint egy tök.

De nem, te megkísérled véleménynek titulálni a semmit, engem okolsz a vészes gondolatszegénységedért, miközben felőlem írhattál volna véleményt, ha tolerálható, nem kirekesztő, mocskolódó, trollkodó, simán bent maradhatott volna, vitatkoztunk volna egy jót, ad abszurdum akár kompromisszumokra is képesek lehettünk volna, de te nem tudtál érdemi produktumot letenni - a bloggal kapcsolatosat, persze.

A véleménynyilvánítás szabadságának felkent papjaként és elszánt harcosaként blődlizel csupán, és engem okolsz azért, hogy - valójában meg sem kíséreltél véleményt mondani, megadni nekem az esélyt, hogy részben vagy teljesen elfogadjam azt, esetleg részben vagy teljesen vitába szálljak vele, veled.

Ennek két oka lehet. Vagy elveszítetted a kontrollt saját cselekedeteid felett (a tudathasadás egyik, minősített esete (bővebb tájékoztatást attól a miniszterelnöktől kaphatsz a betegségről, akit összekevertél velem, merthogy bennem sosem tomboltak egyeduralmi vágyak, ezzel szemben ő az említett idegrendszeri csökevényen túl egyre erősebben ragaszkodik saját diktatúrájához, noha ez a forma szerencsére felgyorsultan megy ki a politikai divatból), vagy - sajnálom - a fejedben tátong marha nagy ürességben automatikusan véleménynek gondolsz mindent, ami belőled eltávozván károsítja a környezetet.

Ezt a szösszenetedet intő példaként természetesen fenn hagyom, de azt azért tudd, ha megint trollkodni próbálsz és annak, amit írsz, semmi köze a blog témájához, azonnal törlöm a hulladékot. Ja, és alkothatsz magadnak, hasonlóan óriási fantáziáról tanúbizonyságot téve, egy újabb, szerfölött beszédes nick nevet.

Ha már egyszer más érték létrehozására a jelek szerint teljesen alkalmatlan vagy.
süti beállítások módosítása