Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

Itt verték agyon a kutyát: Siófok, PIKNIK Wellness, Konferencia Hotel

2019. július 20. - Jogálom 2.0

screenshot_2019-07-20_piknik_wellness_hotel_apartman_udulofalu_balaton_siofok.png

 

A törvényellenes, adott esetben kegyetlen magatartással bevételt remélő szolgáltatások leleplező gyakorlatát szeretném meghonosítani. UPDATE: A tulajdonos cégbíróságilag nyilvános neve és üzleti weboldalán a vállalkozás által megosztott arcképe is bekerült a cikkbe.

A Poncius Pilátusz megmondja facebook-oldal közzétette, majd azóta a szálláshelyet telefonon felhívtam, és válaszával beismerte a portaszolgálat, hogy a kutyát agyonverő siófoki szálláshely neve és címe:

PIKNIK Wellnes, Konferencia Hotel és Étterem
8600 Siófok, Honvéd u 73.
Telefon: 84/ 322-322

UPDATE: Információk alapján a tulajdonos - Kiss Tibor, Siófok-Balatonkiliti - több szálláshelyet is jegyez a balatoni térségben, a bűntett helyszínét adó hotel 4 EU-s pályázatot nyert el. A PIKNIKről pedig évek óta olyan visszajelzések jelennek meg, hogy rettentően elhanyagolt és koszos, goromba a kiszolgálás. Semmiféle turisztikai érdekvédelem sincs ma Magyarországon, ez köszönhető a nyilvánosságot kerülő magyar gyakorlatnak, miközben fekete listákat kellene közzétenni. A tulajdonos cég és ügyvezetőinek adatai törvényileg kötelezően nyilvános Magyarországon. A Kiss Tibor tulajdonolta siófoki PIKNIK-kel azonos telefonszámon érhető el a balatonföldvári Hotel Kiss Family.

inkedscreenshot_2019-07-21_piknik_kronika_pdf_li.jpg

Kép: PIKNIK KRÓNIKA, a siófoki Kiss Tibor és családja online nyilvános üzleti híradója
(http://www.piknik.hu/pdf/piknik_kronika.pdf )

Arról, hogy a fogyasztóvédelmi törvény nem csupán lehetővé, de kötelezővé is teszi, hogy egy kereskedelmi szolgáltatóról minden, a fogyasztót érintő információ nyilvános legyen, arról a balatonboglári kukkoló szálláshely leleplezéséről szóló, két telefonhívással felkutatható információkat közlő írásomban foglalkoztam.

Ahogy a balatonboglári webkamerás panziós, most a kutyát agyonverő siófoki hoteltulajdonos esetében is kör e-mailt írok a szállásközvetítő weboldalak központjaiba, hogy értékeljék át a Piknik Wellness Siófokkal a szerződésüket. Balatonboglár esetén az egyik szállásközvetítő vissza is írt, hogy levették az oldalukról a bekamerázott szálláshelyet.

Az állatkínzás és állat leölése bűncselekmény

Büntető Törvénykönyv (BTK) 244. §

(1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás
a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy
b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza

A PIKNIK Wellnes Siófok tulajdonosa vascsővel verte agyon a kutyát, egyidejűleg a kutya gazdájára rátámadva.

A fenyegetés bűncselekmény

A tulajdonos vascsővel kutyájára és gazdájára támadt rá, a vitának előzménye volt, felkészült rá.  Újabb BTK- minősítéseket sorolok, amelyek az alap törvényi passzust súlyosbítják: előre eltervezte, felfegyverkezve követte el, tette alkalmas emberek számára is az életveszély okozására és a félelemkeltésre.

Btk. 222 § - Zaklatás

(2) Aki félelemkeltés céljából
b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A hírek alapján a hoteltulajdonos a kutya tulajdonosát is bántalmazta, ha feljelenti, és igazolja sérüléseit, a tettes ellen a különösen aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett testi sértés vádja is megáll, Btk. 164. §.

Most is mindenkit arra biztatok, fogyasztói véleményét közölje a siófoki szállásadóval, akár helyben, a fogyasztóvédelmi törvény értelmében vendégek számára ennek szóbeli illetve írásos formáját biztosítani kell. A fogyasztóvédelmi törvény értelmében a fogyasztó jogainak sérülésére, biztonságának veszélyeztetése esetén a szolgáltató helyén jól láthatóan erről írásban tájékoztatni kell a közönséget, amennyiben a veszélyeztetés továbbra is fennáll, köteles a hatóság be is zárni azt, mivel itt a fogyasztói termék maga a szálláshely.

A rendőrség feladata pedig az, hogy amennyiben egy kereskedelmi szálláshely a vendégekre irányuló bűncselekmény keretében működik, a testi épségük veszélyben van, azonnali hatállyal bezárja azt, miután bűncselekmény vádjával büntetőeljárást kezdeményez a tulajdonos tettes ellen.

Eszes Beáta

Fotók: piknik.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr6914971994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojszipupi 2019.07.20. 18:06:23

Megdöbbentő, hogy milyen emberi roncsok között éli az ember az életét ebben az országban. Milyen nyomorult utolsó féregnek kell lennie valakinek, aki egy 2kg os kutyától állítólag fél és ezért agyonveri...sokadik eset amire azt mondom, hogy már a balkáni állapotok alá süllyedtek az ország lakóinak többsége

eMCeLac 2019.07.20. 19:35:49

@mojszipupi: és ez csak a felszín. Mélyebbre piszkálva sokkal brutálisabb az éjsötét mocsár. Az elmúlt 10-15 évben annyit hülyült ez a társadalom, hogy már a járdán gyalog közlekedés is komoly kihívás, kiáll az agyuk hibára, ha valaki szembejön egy 3 méter széles járdán, és megoldhatatlan a helyzet.

NitaMica 2019.07.20. 20:31:29

Ja, félt tőle...
Remélem, legközelebb egy instabil idegzetű kangallal fut össze... Egyedül... Egy sötét sikátorban... És nem lesz nála vascső...

vmsacili 2019.07.21. 15:48:50

Remélem sokan olvassák ezt a szomorú történetet, ami esetleg odáig vezethet, hogy csökken nála a forgalom. Mindenkit arra bíztatok, hogy ismerősei körében terjessze ennek az undorító féregnek a történetét, ami előbb-utóbb oda vezethet, hogy nagy ívben kerülik a szállodáját.

Ridgebacklover 2019.07.21. 21:52:04

Remélem híremegy. Azt nem tudja a f...fej, hogy a kutyások összetartanak. Aki képes egy állatot egy vascsővel agyoncsapni az mindenre képes, legközelebb embert fog ölni?

nomad von Fblodilovich 2019.07.22. 13:11:57

Nem ez a cím, a Piknik üdülőfaluban történt az eset, Somlay Artúr u. 6-9

yooli 2019.07.23. 00:08:01

Sajnos valahogy elérte ez a féreg,hogy az eset után lepontozott szállodája 1,5-ről ismét fölment 3,4-re. Ne hagyjuk! Az ilyennek be kéne vonni az engedélyét. Persze ahhoz egy normális magyar igazságügyi rendszernek kéne lennie...De legalább mi tegyünk meg mindent.

Sátán Balázs 2019.07.23. 10:18:25

Fel kell gyújtani a gecibe