Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Ágytálazni Schobert Norbit

avagy családi fruszrációk update-elve

2020. január 22. - Jogálom 2.0

schobert_es_anyja_2.jpg

A válásszakértő Fogyi Pék szülői frusztrációktól terhelten elefánt módjára csörtet a marketing szakma porcelánüzletében. Az anyját teherbe ejtő férfi Norbi születésekor elhagyta a nőt és kisfiát, sosem volt rá kíváncsi. Talán nem kilogrammban mérhető az apa tette.

A testtömegindex a világon mindenhol jobban lázba hozza az embereket az intelligenciára számolt hányadossal szemben, mindaddig, amíg egyszer nem lesz kívülálló számára is látható valakinek a feje tartalma. Egyébként van benne ráció, mert mégiscsak ebben a hús- és csontbörtönben élünk, a mentális trenírozás meg még a testedzésnél is idő- és pénzigényesebb. Ettől még elég ritkán hangzik el az a mondat, hogy "nem igaz, hogy nincs napi 4-8 órád egy egyetem elvégzésére, különösen a másodikra, több nyelvvizsgával."

A másiknak megfelelni, önmagad énképe lényegtelen

Schobert Norbert minapi kijelentése arról szólt, hogy a válásokról az elhízott feleségek tehetnek. Norbi sem a megkezdett jogi egyetemet nem végezte el, de a rendőrnyomozónak indult karrierje is megszakadt. Ennyi logikai érzékkel, amiről a minapi kijelentése vall, egy sánta lajhárt sem igen kerítene kézre.
Fordítsuk le a szavait, mert nem az a gond, szükséges-e a testmozgás vagy sem. Utána áttérek a téma marketing- és pszichológiai vonatkozására.

Csak nők miatt válnak.
Csak túlsúlyos nők válnak.
Csak túlsúlyosok válnak.
Csak házasok szakítanak.
Csak férfi dönt a kapcsolat felbontásáról.
Csak testsúly miatt válnak.
Csak nők híznak el.
Csak kapcsolatban híznak el emberek.
Csak felnőttek híznak el.

Igen.


Frusztráció No.1. − Élete harmadát kövéren leélni

Arra rá sem merek kérdezni az ő logikájával, hogy az anyja árvaházba adta volna-e igencsak elhízott kisfiát. Nyilván, ha élettársat eldobunk testtömeg miatt, gyerekkel is megtehető, hiszen Norbi szerint az érzelmi kapcsolatok elsősorban a testsúlyon alapszanak. Szex közben nem kell emelgetni feltétlen a partnert, de a túlsúlyos Norbika gyerekként történő megmozgatása, ölbe vétele igen csak tönkretehette anyukája testét, nemde? Nem tudom, csak kérdezem Norbi eszével. Akart-e valakinek megfelelni Schobert Norbi kövér gyerekként, és miként dolgozta fel, ha valaki beszólt neki ezért? Ami bizonyos, neki iskolásként sokkal több ideje lett volna tornaórákra járni, mint egy felnőttnek. Ez az egyik hasznos tanács szokott elhangzani. Valamilyen számára is rejtélyes ok miatt mégsem sikerült lefogynia gyerekként. Mi másra ment el az ideje, nem tudom.

Később arra is rátérek, mi van egy felnőtt kapcsolatban a szexen túl.

schobert_gyerek_2.jpgKép: balról a gyerek Schobert Norbert. Forrás: Femina.hu (kitakarás a szerzőtől)

A vita valójában nem arról szól, kell-e a testmozgás − persze hogy hasznos, testileg is egészséges, és mentálisan is ki tudsz mozogni magadból olyasmit, amit például egy kretén beszólás okozhat, legyen az akár főnöködé, rokonodé vagy egy pannoncelebé − hanem arról, hogy a hivatásának választott testedzés Norbi számára megfeleléskényszer miatt kell, nem pedig önmagunk egészsége, fittsége és jó közérzete érdekében. Szerinte akármilyen, de házasságokat kéne egyben tartani zacskós kenyérrel és stadionok izzadtság szagával. A nem házasoknak nem szólt senki, mit tegyenek.

Miért élünk együtt valakivel, és miért válunk el?

Fájdalmas Norbi kijelentése azért is, mert a válásoknak a testsúlynál jóval komolyabb előzményei vannak: egymást meg(nem)becsülés, közös munkából, gyereknevelésből részt(nem)vállalás, bántalmazás, pénzügyi viták, megcsalás, egymás családja közti konfliktusok, stb. Azok, akik valóban éltek házasságban, és elváltak, leginkább ezekre emlékszenek, és ezek az érzések tolulnak fel bennük a fitness edző szavaival. Az, hogy a traumát okozó kapcsolati konfliktus kinél milyen testi hatással bír, az nagyon változó, és pusztán leköveti a fent citált, a konfliktust valójában előidéző eseményeket.

Nem tudom, vannak-e barátaik a fitness ipart együtt űző Schobert Norbinak és Rubint Rékának: akadnak-e köztük elváltak? Talán vannak köztük olyanok, akik remek formában voltak a váláskor is, és akadnak olyanok is, akik épp a válásig vezető út során fogytak drasztikusan az addig sem kövér alkatukból. Bizonyos kapcsolatokban a magát eleresztett férj akkor kezd csak edzeni, amikor a félredugását tervezi. Mindenesetre szoros összefüggést nem látok az elhízás és a házasság közt, még akkor sem, ha az érzelmi biztonság és boldogsághormonok bírnak testsúlynövelő hatással. Általánosítani semmiképp sem lehet.

Amúgy azért is bántja ez a köznépet, mert a celeb arról ismerszik meg, hogyha be kell valakinek szólni, akkor a köznépnek intézi szavait, például "bántják őt a kommentelők", de begyűjtött 75 ezer követőt. Norbi amúgy vagy egymilliót. A magánember úgy van ezzel, hogyha nyűgös neki a nyilvánosság, nem liheg idegenekkel kötendő kapcsolatokért. Ám ha pénzt keres idegenekből, a céges piacon az ügyfelet megbecsülni szükséges, kivéve a tahó szocreál kereskedelmi szférában, amelyben bennragadt Norbi. Mert ez sem kellett megtanulnia.

Míg a celebember a számára pozitív élményeit csak hasonszőrű ismerőseivel tudja kibeszélni, lévén, igen kevesek élnek meg pusztán abból, hogy hívják őket, mint ahogy celebjeink zömének egyetlen érdemi ismérve a személyijében tárolt adat. Nincsenek, vagy alig vannak kapcsolódási pontok az ő és a mi életünkben. Tehát amikor Schobert Norbi arról beszél, hogy "a széthízott nő elb...rontja a házasságot", akkor például nem Liptai Claudiához fordul oda, hogy egyet említsek a kilogrammjairól is sok hírt közlő, elvált celebnők közül. Arról a friss gyászhír kapcsán szó se essék, hogy volt férjének, Gesztesi Károlynak − saját bevallásában is − kilogrammban és életmódban is túlhajtva minap állt le a szíve vezetés közben.

Norbi házassági intelmei nem terjednek ki arra, hogy nem csak elválni lehet, és nem csak nőknek, de meghalni is lehet, sokszoros apaként, igen fiatalon.

Amikor bemegy egy szemmel láthatóan túlsúlyos celeb a tévébe, akkor celeb 2-eske áradozik, mennyire jófej a másik, akkor nem jönnek elő azzal, hogy "te dagadék, mégis, ezt hogy képzeled, hogy jársz még fodrászhoz is". Norbi szerint a fodrászok is súlyra dolgoznak. Kár, én azt hittem, centiméterre. És gyerekülésbe rakják őt is, sőt, bekapcsolják neki a gyerekcsatornát, hogy lekösse végre valami a figyelmét.

Egy olyan ember osztogat házassági tanácsokat, aki huszonnégy évesen házasodott először, majd a házasságának kerek három hónap alatt lett vége. Vajon lett volna-e ideje egy edzőterembe beiratkozni Norbinak az első 3 hónapos házassága alatt? Nem korai házasság ez, ahogy ő állítja: nagyon sokan létesítenek ekkor felelős és hosszú távú kapcsolatot, generációknak ennyi évesen lett először gyerekük, sokuknak egyetem mellett. Természetesen nem tudjuk meg, mit nem tudott eldönteni a 24 éves Norbi egy házasság előtt, de egyre jobban megismerve a ma 49 éves férfit, lennének tippjeim, és arra nézve is, ki és miről döntött. Az kicsit félelmetes, hogy ennyi felelősségtudattal ez az ember rendőr volt, és a lakosság az életét bízta rá. Nem a válás felelőtlenség, hanem a 90 napra kötött családjogi szerződés, a fehér ruhás bohóckodás.

screenshot_2020-01-21_schobert_norbi_24_eves_koromban_beleszaladtam_egy_gyors_hazassagba.pngKép: Schobert Norbert (24) Rubint Réka előtti első házassága és rendőrtiszti képe. Forrás: Femina.hu

Válás ellen kakaós csiga - az Effie-díjas marketingüzenet

Norbi kijelentésével a fogyitermékeibe rakott marketingpénzek is a kukában landoltak. Ki fizetne 40-70 %-kal többet olyan termékért, ami csupán azt ígéri, hogy minden marad úgy azzal, akivel élsz? Akár tróger, akár ver, akár félredug, akár unalmas, akár kihűlt, a lényeg, maradj vele. Ha egyedül élsz, akkor az marad úgy. Miért egy kakaós csiga döntsön arról, kivel és hogyan éljünk? Mégis, miféle garanciát nyújt egy zacskós kenyér egy párkapcsolatra? Felsejlik egy 5 éves naív kisfiú képe, akinek teljesen mindegy, mi volt az előzmény, de szeretné egybeforrva látni szüleit. Elvált szülők gyerekeként megérteném őt, ha nem kortársamként tolná fullban a kretént, agyilag megmaradva az 5 éves szintjén.

A fitness-házaspár kilépett a róluk elhíresült fogyitermék cégből, így immáron semmi akadálya, hogy hitelrontásért is feljelentsék Schobert Norbertet az új üzletvezetők, ugyanis épp most vallotta meg, hogy a termékei nem tartalmaznak semmit, ami kihatással lenne az egészségre: fogyasztásukkal inkább a családi mentort, válóperes ügyvédet, netán egy jósgömböt lehet megspórolni. Büntette már a GVH 15 millióra is őket, mert valamennyi egészségre vonatkozó reklámállításuk hazugság volt.

Komoly munkaügyi perek vannak puszta kijelentések alapján, azokat hitelrontásnak nevezve, a téma nem vicc. Az "Ápdét cégben" valószínűleg senkit nem érdekel, hogy mennyivel sikeresebben működhetnének, mivel a Schobert-üzletet egy cégtemető strómanra bízták, ahonnan csak a NAV előtt kevésbé előírt módon tolhatják haza talicskán azt a pénzt, amit azokból a vallási fanatikusokból keres meg a család, akiknek most odanutellázott a fejére Hunnia Pékje.

A marketing hatékonyságot mérő Effie-díjról (effectiveness index = hatékonysági mutató) a kivastagított kifejezésre kattintva olvashattok.

Schobert Norbert kijelentéséből tehát megtudhattuk, hogy a termékei és az edzéseik nem az egészséget célozzák meg, hanem egy férfi megtartását.

Apropó, a férfiak miért eddzenek Norbival, egy izzadt szőrös mellkas öleléséért?


Frusztráció No.2 − A lefarcolt apa

Fájdalmas dolog ez, mert a videós agymenésével Norbi valójában az anyjának üzent. Norbikára az apja egyáltalán nem volt kíváncsi soha, nem ismert okok miatt lelépett a spermadonor úriember, állítólag Bauer Sándor, állítólag biológiai apa. Polgári peres eljárásokig harcol a sosem megismert "fotós" nimbuszáért. Sikertelenül.

screenshot_2020-01-21_birosag_dontott_hazudott_schobert_norbert.png

Kép: Velvet.hu
https://velvet.hu/sztori/2014/02/03/rakosi_per/

Egy másik cikkből kiderül, hogy Norbi még felnőttként is elhiszi, hogy az anyját teherbe ejtő férfi − ne nevezzük apának, ahhoz felelősségi kör és a gyereknevelésben vállalt effektív tevékenység szükséges − azért nem kereste őt, mert nem akarta megzavarni az életüket. Ebben a lefarcolt szülőktől közismert, unásig tolt ócska szövegben hisz a 49 éves Schobert Norbert, ezért nevezi magát félárvának a válási szaktanácsadó. Cukorbeteg, túlsúlyos anyját ezért gyalázza. Norbi szavait saját életére átfordítva "a teherbeejtő férfi az anyja elhízása miatt hagyta el őket", bár nem ismerjük édesanyját érzelmileg, szellemileg és testileg Norbi születésekor és előtte. Ahogy látjuk, a fia sem kíváncsi erre. Én azt hiszem, amilyen gyorsan eltűnt az apuka, olyan gyorsan senki nem hízhat meg.

Az inkriminált videoüzenetét is megfordíthatjuk úgy, hogy Norbi születése miatt lépett le a spermadonor úriember, és általában ez megalapozott vélekedés is: férfiak tömege pattan meg, ha a tartós vagy alkalmi szexpartner hirtelen valami felelősséggel is jár.

Mr Ötmásodperc Ejakuláció imázsa fontosabb neki, mint az anyja, aki felnevelte őt. Ne keverjük ezt össze azzal, amikor örökbe adnak, és tudatosan vagy szomorú kényszerből döntenek úgy, hogy valaki másnál nagyobb esélye van a gyereknek. A kritika nem a biológiai szülő mindenki elébe helyezése, hanem azoké, akik a hátrahagyott gyerek sorsáról semmilyen módon sem óhajtanak gondoskodni, ahogy Norbi anyját teherbe ejtő férfi tette.

Egy érzelmileg felnőtt nő sok tanulságot von le abból, hogy egy férfi miként beszél és viselkedik saját nőrokonaival: anyjával, exével, lánytestvéreivel. Pont ugyanúgy fog vele is.

Nos, ilyen képességű rendőrök mennek ki párkapcsolati erőszakhoz helyszínelni...Elég sokan csak örülhetnek, hogy Norbi nem rendőr már.

Megtudhattuk azt is nyilatkozatrohamaiból, hogy Rubint Réka a guminő szerepét tölti be otthon, ahol a szexet a ház ura osztja kegy alapon. Csak halkan tenném hozzá, hogy ebben közrejátszhat az is, hogy Norbika épp mire képes akkor. Jobb helyeken erről közös megegyezés születik.

Én nem azt mondom, hogy egy férfiember összes durva megjegyzésére válni kell, mert akkor senki nem lenne házas. Azt viszont nem értem, hogy Rubint Réka hogy képes egy HVG-címlap szinten magaláztatni magát, mit tűr még el.

screenshot_2020-01-21_schobert_norbert_akkor_sem_hagyna_el_a_feleseget_ha_90_kilo_lenne_de_szexet_nem_iger.pngKép: hvg.hu - Norbi már csak képernyő előtt, és már csak szavakban gyúr

Legfőképp az nem világos, hogy a bevallottan súlyos szív- és gerincbeteg Schobert Norbert miért a nála több, mint 7 évvel fiatalabb, jóval sportosabb feleségéről hiszi, hogy ő valamikor 90 kilós lenne? Igaz, a neje szült 3 gyereket, nem Norbi.

Azt feltételezni sem merem, hogy a mindenhez is értő fitness pápa egyszer bevallja hiteltérdemlően, hogy a szívelégtelensége és gerincproblémája miből származhat: túlterheltség, szakszerűtlen edzés, pótszerek, koksz, ilyesmi. Csak mert legalább annyi testépítő üti szét magát, ahány kövér nő válik. Miért ne tippelgethetnénk bármilyen témában, különösen, ha saját magára nézve súlyosan kudarcos edzés- és táplálkozási módszerei mások egészségére nézve is veszélyt jelenthetnek? Szemben egy válással.

A Fogyi Pék bármikor, akár fél éven belül tolószékbe kerülhet, a gerincbetegsége nem játék. Bevallottan mozogni már nem tud a betegségével, gyógyszerekkel tömi magát, hasat eresztett, a gyerekkori alkata alapján hamarosan tovább fog hízni. Társak között bizony előfordul, hogy egyik ápolja a másikat. Vajon amikor a lebénult Norbit ágytálazni kell, sőt, tartós fekvéssel akár vizeletkatétere is lesz, akkor milyen tanácsokat fog osztogatni a nejének és másoknak a szex, házasság, társak közti kitartásra nézve?

schobert_has.png
Kép: Nők lapja Café, és a cikk, amelyben Norbi reklámja didizik és niggerezik
https://nlc.hu/szabadido/20190703/norbi-update-reklam-fekete-pako-rubint-reka/



Eszes Beáta

Címlap fotó: Schobert Norbert feleségével, édesanyjával és kisfiával − Forrás: Blikk
https://blikkruzs.blikk.hu/sztarok/magyar-sztarok/kibekult-schobert-norbi-edesanyja-es-rubint-reka/dyn1hnv

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5415419234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.01.22. 08:09:41

Meggyőzhetetlen ez az ember, nem veszi észre az "áldozathibáztatást". Kiemel pár kannyúl agyú férjet (ezek az ismerősei, rájuk hivatkozott), akik amiatt váltak/válnak el, mert szülés után nem fogyott le a feleségük, és már nincs késztetésük többet *megbúgni őket.

*nyulak párzására használt tájszó a búgás.

a nagy hohohorgász 2020.01.22. 22:00:30

Kedves nők. Azt ugye tudjátok hogy eme nemes embernek ti dobjatok ossze a pénzt a sok Vega buzisaggal. Hát egyetek meg amit foztetetek. Ezt egy igazi férfi mondja aki megpróbálta felnyitni a szemét a szerelmének, de le lett hurrogva hogy a norbika szent. Ugye ismerős kedves hölgyek

Maresi 2020.02.01. 15:26:59

Csak egy apró megjegyzés, a közölt lényeggel egyetértek, de a szavakkal nem. Olyan szó nincs, hogy LEFARCOLT, olyan van helyette, hogy LEFALCOLT. Egyfajta börtönszleng, a szökéssel van egy pályán.
A lényeg viszont, amint a képen is látható, hogy Sóbi mama ún. Basedow-kórral küzd, látszik a szemén és a nyakán. Ha kedves kisfia mást nem is, de ezt nyugodtan figyelembe vehette volna az orbitális kinyilatkozása előtt. Mocskos egy fajzat, vajon melyik apjától tanulta? Mármint genetikusan...

Csattanós maszlag 2020.02.01. 16:39:47

Norbi apukája nem azért nem vállalta Norbit meg az édesanyját, mert a mami túlsúlyos volt, hanem egyrészt azért, mert akkor már családos ember volt, másrészt meg egy olyan felekezethez tartozott, amelynek nem minden tagja lelkesedik a más felekezethez tartozókkal létesített kapcsolatokért.

Más: Norbi a kinézetét nagyrészt annak köszönheti, hogy az egészségesnél melegebb kapcsolatot ápol a tömény szesszel. Ami egy átlagpolgárnál magánügy, de egy magát életmód tanácsadónak kikiáltó egyént szerintem hiteltelenné tesz. A bécsi virsli nagyságú szivarok szintén nem használnak Norbi imázsának...de legalább nem hizlalnak úgy, mint a pia.

És végül: kizártnak tartom, hogy Schobertéknél a ház ura kegydíjként osztogatja a szexet. Szerintem pont az a problémája, hogy egyrészt nem ő a ház ura, másrészt meg örül, ha kap valamit...de egyáltalán nem biztos, hogy a feleségétől. Akinek szintén meg lehetnek a maga kis külön útjai. Aki nem hiszi, nézze meg a Nagy Duett idején készült közös interjúit Pintér Tenyával.

Gabor47 2020.02.15. 15:19:45

Szegény norbi. Bár a követői több sajnálatot érdemelnek.
süti beállítások módosítása