Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Orbán és kommunikációs klónjai...

2020. május 05. - Tölgyes Péter

6b3907330a1b5cb9a34a5d22c4ffeb35.png

... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének szándékával. 

... a szakmai érveket jól láthatóan gondolkodás nélkül söprik le az asztalról, és még véletlenül sem azért, mert bármiféle eltérő szakmai elképzelések vezetnék őket. Vegyük végre észre, hogy a Fidesz-KDNP és kormánya tevékenységét az immár korlátlan hatalom megtartásának szándékán és a vezénylő tábornokon kívül legfeljebb a nihil vezérli. A nihil, ami, a történelem tanúsága szerint, a semmibe vezet.

... valójában a világjárványt is felhasználják arra, hogy megkíséreljék hosszú évekre bebetonozni magukat a mások által megkérdőjelezhetetlen hatalomba.

... a hívek tudatlanságára és elvakultságára építenek, amikor stabil ellenségképeket gyártanak és immár a világjárványt is összekötik az Európát szerintük elözönleni szándékozó migránsáradattal. Jelszópolitizálásukkal félelmet és gyűlölködést generálnak, hogy a nagy védelmező szerepében tetszelegjenek, miközben a világgyakorlattá vált válságkezelési módozatokat semmibe véve - nem tévedés - milliókat tesznek ki a megélhetési válság szörnyű következményeinek.

... odáig süllyedtek, hogy az ellenzéket kirekesztenék a nemzetből, a nőket - ha merészelnek nem úgy gondolkodni, mint ők - lesajnálják, saját európai pártcsaládjuk valamennyi pártelnökétől pedig, miközben bűnös szándékaik retorziójaként, felfüggesztettként, a kizárás fenyegetettségével kell szembenézniük, bocsánatkérést várnak el. 

... közösen háborús helyzetet kreálnak egy világjárványból, háborús kommunikációt folytatnak idehaza és immár külföldön is. Békeidőben politikustársaikra és mindenkire lőnek, akiket a pandémia a bezárkózás helyett világméretű együttműködésre és egész eddigi életünk és életformánk átgondolására késztet.  

... többfrontos harcba kezdtek - és sodorták az országot is. Történelmi példák igazolják, ennek így nem lehet jó vége. Rá kell döbbennünk végre arra, hogy saját kezünkbe kell vennünk sorsunk alakítását, az Európai Unió ugyanis ebben legfeljebb segíteni tud bennünket, de nem kezdeményezhet. Kezdeményeznünk nekünk kell, a civilek által megtámogatott ellenzéknek, azt sugározva, hogy az önkormányzati választáson bemutatkozott összefogást képesek vagyunk, képesek leszünk kiteljesíteni.

Aki a szakadék szélén történteket előkelő idegenként vagy éppen harcos forradalmárként szemléli és arra használja, hogy továbbra is másokra mutogasson, másokat hibáztasson, az valójában Orbán és kommunikációs klónjai kezére játszik és - szándéka ellenére vagy éppen annak megfelelően - hajlandó továbbra is együtt élni ezzel a velejéig romlott, mocskos, egyre gyorsabban fasizálódó rendszerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr5915661128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2020.05.06. 00:39:03

Mindig röhögöm, ahogy ez az elmebomlott orbán és söpredéke egész pályás illiberalizmust hirdet, de ha az EU- tól kapnak egy soros kokit, akkor rögtön ott rinyálnak, hogy orbanisztán egy demokratikus ország remekül müködö liberális jogokkal! Orbán tegnap is tucatnyi levelet küldött az EU-ba, ott hisztériázott, hogy orbanisztánnál demokratikusabb illiberalizmus nem is létezik!

Szegény elmebomlott idióták, saját maguknak mondanak ellent, kész röhejt csinálnak mindig magukból.

D E G L O B A L I Z A T I O N 2020.05.06. 01:42:25

"odáig süllyedtek, hogy az ellenzéket kirekesztenék a nemzetből"

Valojaban nem az ellenzeket, mert az NINCS, hanem az ellenzek helyet elfoglalo elmebeteg bunozoket. Magyarorszagon jelenleg mar NINCS ellenzek, mert az ellenzeki poziciokat helyeket mar reg elfoglaltak egy nemzetkezo liberalis hadsereg emberei. Ilyen az uj fajta haboru, hogy ellenzeken keresztul IDEGEN megszallok szivarognak be az orszagokba es azt megprobaljak elfoglalni, megsemmisiteni. Az ilyen Szel Bernadettek, Kunhalmik, Jakab Peterek, Hadhazi Akosok, Szabo Timeak es tobbi fetrengo sikoltozo troger ennek a liberalis halozatnak a kikepzett tagjai.
Ezekre az emberekre SENKI nem szavazott, nem kepviselik egyetlen magyar erdeket sem, hanem mindenfele jogi csure csavaras, kiskapuk es ugyeskedesek aran bejutattak oket parlamentbe mint ahogy kulfoldi ugynokoket szoktak a titkosszolgalatok.
Magyarorszag HABORUBAN all a nemzetkozi globalista hadseregekkel, akiknek a nemzetalamok megsemmitese celja.

Kamugeri nem fogja megúszni a börtönt. 2020.05.06. 03:59:04

.......Békeidőben politikustársaikra és mindenkire lőnek, ....

Ebben az országban utóljára a balliberális és alkoholista Gyurcsány Ferenc lővetett az emberekre.

mortullus 2020.05.06. 04:57:29

@D E G L O B A L I Z A T I O N: Ó te szerencsétlen! Szerinted ha ez lenne a cél, hogy megsemmisítsék Orbán basi illiberális nemzetállamát, szerinted menyi idő kellene ehhez? 2 hét vagy 5 nap?

n3spr3ss0 2020.05.06. 05:21:45

@D E G L O B A L I Z A T I O N: Nem szavazott rájuk senki. nem bizony, csak többen mint rátok. Mert a kétharmad nálatok a 49 %. Hülyén fogsz meghalni is.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.05.06. 06:33:42

Lássuk be: ezt a csatát a ballibek csúnyán elbukták...

Fánkevő Fáncsi 2020.05.06. 06:34:34

@D E G L O B A L I Z A T I O N: A baj az, hogy ilyen retardált tahók Orbán törzsszavazói. Primitív tanulatlan ürgék. Tökéletesen visszhangozzák azt amit a TV-ben látnak újságban olvasnak. Összeesküvéselméletek, háború, nyomor, zsigeri gyűlölet. Meg is látszik Magyarország gazdasági teljesítményén, hogy milyen állapotok uralkodnak itt. És az ilyen csimpánzok azt hiszik, hogy itt mennek jól az ügyek, ha meg nem annak Soros az oka. Magyarország meg sehol egy szar elmaradott pocsolya az egész

yourmomtits 2020.05.06. 07:06:48

@n3spr3ss0: mi a helyzet az egyéni képviselőkkel?

enrikokaruszo 2020.05.06. 07:25:28

azért jöttem, hogy megtudjak valamit, de csak e sorok írójáról sikerült
kár

n3spr3ss0 2020.05.06. 07:36:20

@yourmomtits: Csak annyi, hogy az is a fidesz matekkal ennyi.

Fánkevő Fáncsi 2020.05.06. 07:49:58

@maxval bircaman (cenzúrázott): Milyen csatát te beteg bulgár fasz. Te mindenhol ott vagy, csak éppen semmi közöd Magyarországhoz. Call-centeres retard ezt ismétled minden egyes nap 10-szer, ettől jössz izgalomba. A magyarok basztak rá meg a bulgárok meg a románok. Ők hárman az utolsók az EU-ban. Te meg egy akkora barom húgyagy vagy hogy azt hiszed te itt győztél. Ezzeh tényleg1 nagyon alacsony IQ kell. A bolgárok, a te néped az utolsó az EU-ban, az egy főre eső GDP tekintetében. A legszegények faszok vagytok és azt hiszed győztes vagy valamilyen háborúban. A magyaroknál tényleg csak a bolgárok butábbak.

yourmomtits 2020.05.06. 07:52:48

@n3spr3ss0: akkor jó. nem akarom megzavarni a világképed.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:15:04

@D E G L O B A L I Z A T I O N: Tévedsz, de hát az agymosottak gyakran vannak így vele. Kijelented, hogy Kunhalmit és a többieket nem választotta meg senki. Még az agyoncsalt 2018-as választás Orbánék által kozmetikázott adatai is hozzáférhetőek, onnan megtudhattad volna - ha nem érnéd be a sok kormányzati zagyvasággal -, hogy az úgynevezett ellenzékre TÖBBEN SZAVAZTAK, mint a Fidesz-KDNP jelöltjeire. A választást, annak ellenére, hogy a Főnököd átszabta a körzeteket, átírta a választási törvényt, (elfelejtetted volna?) leállította a szoftvert, ameddig a várt végeredményhez sikerült igazítani a részeredményeket, csak azzal nyertétek meg, hogy az ellenzék nem állt össze, ezért a kis településeken, ahol csak az M1-et nézik, agyonnyertétek magatokat. És a választási törvény mindent a győztesnek ad...

Ha tehát szerinted Kunhalmit és a többieket nem választotta meg senki, akkor az ország nagyobb felét nagyvonalúan SENKINEK nevezed, tehát sacc per kábé annyi eszed van, mint Sztálin vagy Rákosi reinkarnációjának, Kövér Lászlónak.

Büszke lehetsz rá...

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2020.05.06. 08:21:18

A menekültellenes kampány, az EU ellenes kampány, a Soros ellenes kampány, majd az ellenzék démonizálása mind egy célt szolgál, és azonos mechanizmusra épít. Az emberiség nem sokat változott biológiailag az ősközösségek óta, a primitív falkaösztön és territoriális ösztön célzott módszerekkel könnyen aktiválható. A saját falka felsőbbrendű, értékes kultúrájú, dicső történelmű, az idegen falka pedig alsóbbrendű, primitív, és veszélyes, ezért a saját falka túlélése érdekében elnyomható, elpusztítható. Engedelmességre és vak szolgálatra tenyésztik az emberiséget évezredek óta, az elnyomó rendszerek az uralkodóknak behódoló szolgákat mindig jobb szaporodási lehetőségekhez juttatták, az elnyomás és önkény ellen lázadókat pedig mindig üldözték, irtották. Így elszaporodtak a seggnyaló rabszolgák, akik imádják és vakon követik a falkavezérüket, elfogadják a nekik felkínált ellenségképet, és a "falka védelmére" hivatkozva könnyen háborúba hajszolhatók, akár más népek ellen, akár a saját népen belül a másként gondolkodók ellen. Aki nincs velünk az hazaáruló, aki nem fogadja el a falkavezér fennhatóságát az nemzetellenes, idegenszívű, idegen erők támadnak bennünket, ezek a primitív mantrák nem véletlenül hatásosak, a falka és a territórium védelmének ősi ösztönei átveszik az uralmat a józan gondolkodás felett.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:22:27

@Kamugeri nem fogja megúszni a börtönt.: Én ugyan úgy tudtam, hogy a MEGTÁMADOTT rendőrök lőttek ki néhány gumilövedéket a flaszterdobáló gyújtogatókra, azt követően, hogy bejelentették: oszlatás van a téren. Arról nem szólva, hogy felvételek rögzítik, amint a tüntetésszervezők arról kommunikálnak, hogyan tereljék rá az élőpajzsként használt békés tüntetőket a rendőrökre... Amúgy a szervezetlen és feladatukon túlterjeszkedő rendfenntartók közül többeket elítéltek, a puccsra készülők közül talán egyet-kettőt.

Szóval, gumilövedékeket lőttek ki, bár ahogy látom, egy éles golyó mégis csak lehetett közte. Óriási balszerencse, barátom, hogy éppen téged talált kobakon a skuló. És ezt már ki sem hevered, úgyhogy nem akarván tovább irritálni téged a valósággal, búcsúzzunk el szépen, jobb, ha a saját térfeleden osztod a nem létező észt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 08:25:26

@Kamugeri nem fogja megúszni a börtönt.: "lővetett" - Ez van amikor a fidesz olcsó, román bérkommentelőket alkalmaz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 08:27:52

@KayD: Ez sajnos így van. Plusz ehhez add hozzá a tömeg tudatlanságát, műveletlenségét, amely még az ismert tényeket sem képes értelmezni!

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:28:25

@maxval bircaman (cenzúrázott): Egy vagy több csatát el lehet veszteni, de összességében a "háborút" a normális emberek fogják megnyerni az agymosottakkal szemben. Még az is meglehet, hogy egyetlen fegyverlövés nélkül. Bár ha te elégedett vagy például a járvány elleni védekezéssel és a válságkezeléssel, akkor az érzékszerveiddel komoly baj lehet: nem látsz, nem hallasz, mégis beszélsz - és írsz - szüntelen.

Téged eddig minden posztomról kitiltottalak, mert a beszédes neved sem fejezi ki elég pontosan, hogy díszbirka létedre mennyire sötét vagy. Pá, kis aranyom, pá...

yourmomtits 2020.05.06. 08:29:13

@Tölgyes Péter: te felejtetted el, h vannak egyéni képviselők is. persze, nem elfelejtetted, ez egy szokásos csúsztatás az oldalatokon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 08:30:58

@Tölgyes Péter: Pedig sokkal kevésbé aktív mióta a béka segge alatt van az olajár és a Kremlnek kevesebb a pénze a bérkommentelőkre. Jobbára csak saját magától másolt egymondatos röffenésekre futja neki mostanában.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:31:28

@enrikokaruszo: Sebaj, ezzel kölcsönösen így vagyunk. Ami a kárt illeti, tényleg kár, hogy te is az önálló gondolkodásra és észlelésre képtelenek táborát gyarapítod.

Pipas 2020.05.06. 08:32:08

@Tölgyes Péter: "az úgynevezett ellenzékre TÖBBEN SZAVAZTAK, mint a Fidesz-KDNP jelöltjeire. A választást, annak ellenére, hogy a Főnököd átszabta a körzeteket"

Az, hogy a körzethatárok máshol vannak mennyiben módosítja azt, hogy hányan szavaznak az egyes pártokra?

Mikor indult a szavazáson olyan párt, hogy "úgynevezett ellenzék"?

Vajon nem lehet, hogy ennyi év után megund ezeket a propagandaszövegeket és megértsd hogyan működik a demokratikus rendszerekben a szavazás? Demokrácia van, szokd meg, idomulj hozzá, fogadd el, tanulj meg együtt élni vele!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 08:32:45

@yourmomtits: Gondolom a tudományos dolgokon is ásítottál és megkerested a tévén melyik csatornán van valóság show. :-)) Te, te "bozontos"! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 08:33:55

@nemecsekerno_007: Ahogy az a szöveg is kontraproduktív hogy csak a ballibek vesznek fel hitelt és emelnek adókat. :-))

Pipas 2020.05.06. 08:36:16

@Tölgyes Péter: "Téged eddig minden posztomról kitiltottalak"

Ez igen jellemző az úgynevezett demokratikus ellenzékre és rajongóikra. Nagy erőkkel küzdenek a véleményszabadság, a szólásszabadság ellen, miközben folyamatosan azzal vádolják a politikai ellenfeleiket, hogy azok diktatúrát építenek és elnyomják őket. Folyamatosan náciznak, miközben a nácik kedvenc eszközeit használják.

Pipas 2020.05.06. 08:41:49

@Tölgyes Péter: "Én ugyan úgy tudtam, hogy a MEGTÁMADOTT rendőrök lőttek ki néhány gumilövedéket a flaszterdobáló gyújtogatókra, "

Összekevered az eseményeket. A lövetés egy másik nap, egy másik helyszínen volt, más emberek ellen. Látható, hogy mindent elkövetsz, hogy erkölcsileg felmentsd azt, hogy a kedvenc politikusaid a tömegbe lövettek. Miközben nyilvánvalóan arról álmodozol, hogy eljön majd az idő, amikor megint megtehetik.

Ne áltasd magad, ez a nácizmus, nem a gerrymandering.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:44:28

@yourmomtits: Amikor a nagy gonddal készített, ezerszer ellenőrzött, hitelesített választási szoftver menet közben leáll és napokig be sem lehet indítani, amikor helyette előveszik a 2014. évi választáson használtat, amelyet erre a voksolásra nem is hitelesítettek, akkor ott valami nincs rendben - ugye, ebben megállapodhatunk. Amikor gondosan aszerint rajzolják át a választási térképen a körzeteket, hogy a tipikusan balos szavazókat tömörítő körzeteket szétszabdalják, ott nem a valós eredményre kíváncsiak.

Ahol az 1990 óta meghonosodott gyakorlat szerint a tévéadásban - a voksolás zárását követő néhány órán belül - nyomon követhető minden egyes körzet eredménye már egész alacsony feldolgozottságtól, ezzel szemben 2018-ban az első érdemi hír a parlamenti patkó összetétele, ott bizony csaltak, méghozzá nagyban.

Ez is matematika ám, csak nem annyira egyszerű, mint az egyszeregy.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:47:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A primitivitás nem feltétlenül utal arra, hogy a derék kommentelők románok vagy éppen bolgárok lennének. Van nekünk saját bunkónk is több, mint kellene. Magyarok ők, csak éppen visszamaradtak a fejlődésben, így aztán Orbán kommunikácója nekik éppen megfelel.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 08:56:04

@Pipas: "Mikor indult a szavazáson olyan párt, hogy "úgynevezett ellenzék"?" -->> Na látod, ebben véletlenül egyetértünk. De hagyd el szépen a múlt időt, és térjünk vissza erre 2022-ben (már, ha egyáltalán lesz választás). Merthogy milyen az, amikor az úgynevezett ellenzék együtt indul, valami kis ízelítőt már kaptatok a tavalyi önkormányzatin.

Azóta rátok nézve sokat romlott a helyzet, a Vezír tombolása egyre több megtévesztett szavazót ábrándít ki, a zavaros lépései és a mindenkit hülyének néző, elmebeteg kommunikációja egyre többeket bőszít fel, úgyhogy az ellenzék tagjait Orbán maga kényszeríti arra, hogy legyen egy "úgynevezett ellenzék" párt, nevezzék azt választási pártnak, pártuniónak vagy akár csak közös listának.

blah 2020.05.06. 08:59:45

nincs ebben semmi új, a fidesz kommunikációjának egyik alapja a cinizmus. ahogy az volt a náciknál és a kommunistáknál is.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 09:00:56

@Pipas: El vagy te tájolva. Tudod, ez itt az én felületem, és bircavan eszetlenkedése pont olyan, mintha nem a kertkapun át, hanem a kerítéseden átmászva egy elmebeteg következetesen letörné, eltaposná a virágokat a házad körül. Lehet, hogy te hagynád őt ott dühöngeni és a gyerekeidet sem féltenéd tőle, én viszont azokat, akik nem képesek és nem is akarják betartani a "telkemen" a házirendet, akik teljességgel vitaképtelenek, mert csak a régi lemezeiket tudják újra, meg újra feltenni, eltanácsolom. Hogy aztán ennek mi köze a fasizmushoz, annak megfejtését rád hagyom.

Etniez 2020.05.06. 09:02:59

Haha. Fidesz végigpolitizálja az egészet, ld Pesti úti-ügy.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 09:08:27

@Pipas: Értem, megcsíptél, Oszi. Szóval nem is az történt, hogy a nemzetközi szokásoknak megfelelően többször felszólították a tömeget arra, hogy oszlatás miatt hagyják el a területet, az sem történt, hogy a plexik mögé rejtőzött rendőröket sérítették meg a "békés" tüntetők egyre nagyobb köveket hajítva feléjük, hanem - persze Gyurcsány parancsára - a kivezényelt rendfenntartók minden figyelmeztetés nélkül lőttek.

Ha te így láttad, akkor így is volt. Hány éves vagy? Nem személyeskedni akarok, csak azért kérdezem, hogy megtudjam, van-e még esélyed arra, hogy kinődd a naivitásodat. Bár túlontúl hiszékeny vagyok magam is. Ha elismered, hogy egy másik nap, egy másik helyszínen szándékosan ráterelték a szervezők - élőpajzsként használva - a békés tüntetőket a rendőrökre, akkor nem gondolhatod, hogy a "lövetés" előtt a békés tüntetők voltak többségben, nem pedig azok, akik minden áron csetepatét akartak kiváltani.

Márpedig ügynökökkel nincs értelme vitázni, mert olyanok, mint a galamb (a többit biztosan ismered).

illiberális 2020.05.06. 09:19:50

@Tölgyes Péter: Rosszul tudod, szabályos vadászat folyt mindenkire aki az utcán volt (én is az utcán voltam de nem tüntetni hanem épp egy kocsmából jöttem haza ahol söröztem) és csak a helyismeretemnek köszönhetem hogy megúsztam gumilövedék vagy egy jó kis verés nélkül. Egyik haveromnak aki a VII.kerületben lakott és szintén a kocsmából ment haza kilőtték az egyik szemét kétszer műtötték de hiába. (Ő ráadásul libsi gondolkodású ki nem állhatja OV-t és még védte Gyurcsányt az öszödi beszédje után is!) Felhergelt rendőrök lőttek mindenkire aki mozgott meg verték az embereket válogatás nélkül. Tudom előtte meg néhány nappal a szintén felhergelt csőcselék verte laposra a fiatal rendőröket az MTV székház előtt ha akkor rögtön a rohamrendőrök odamentek volna és rendet raknak azzal nem lett volna probléma.

birkamenet 2020.05.06. 09:39:17

@Kamugeri nem fogja megúszni a börtönt.: "Ebben az országban utóljára a balliberális és alkoholista Gyurcsány Ferenc lővetett az emberekre."

Így van, s hogy változnak az idők!

Ha most választanod kellene, hogy mit kérsz magadra, szemkilövetést vagy orbán járvány kezelését, tuti hogy esedeznél a szemkilövetésért!

birkamenet 2020.05.06. 09:43:29

@Pipas: "megértsd hogyan működik a demokratikus rendszerekben a szavazás? Demokrácia van, "

Te jó ég, már kora reggel itt van A NAP HÜLYÉJE!

Illiberális demokrácia????
avagy
Demokratikus illiberalizmus????

Titeket fidiótákat körbe kellene hordozni a földön, hogy lássa a világ,. hogy ilyen állat mégis van!

Boar. 2020.05.06. 09:47:28

@birkamenet: Az a baj, hogy megnéznék, hümmögnének aztán megállapítanák, lehet, hogy érdekes de otthonra senkinek nem kéne... :-(

nu pagagyí 2020.05.06. 09:56:42

@illiberális: Ma már graffitiért 3 év börtön jár, változnak az idők! Tüntetni meg egyáltalán nem lehet, mert szabálysértés, kivéve persze, ha a birkamenet szeretne tiltakozni a liberális médiatúlsúly, vagy az EU ellen, mert nem ad még több lóvét.

Fikalnyik Eugén 2020.05.06. 09:57:22

@Értelmi fogyatékos fideszdroid.:
"Ebben az országban utóljára a balliberális és alkoholista Gyurcsány Ferenc lővetett az emberekre. "

Szerencsére azóta jól el lett számoltatva a főkummantó által, Gergényi meg pártfogó felügyelet alatt áll, hiszen mi másért ülne egy cégben Pintérrel?

nu pagagyí 2020.05.06. 10:01:04

A Fideszt kiborította, hogy ellenzék közérdekű adatokat szeretett volna igényelni. Hol van a tízmilliárd maszk, amit a fürkészdarázs behordott az országba? Felháborító, nemzetellenes!

blah 2020.05.06. 10:04:05

@Kamugeri nem fogja megúszni a börtönt.: békeidőben... úgy érted egy hétig randalíroztak a belvárosban majd azon a napon tankot kötöttek el.

Emmett Brown 2020.05.06. 10:07:35

@Pipas: ne kezdjük már újra. a választási rendszert a fidesz írta át, rengeteg apró és kevésbé apró trükk került bele, ami mind azt a célt szolgálja, hogy ők maximalizálni tudják a mandátumaikat. körzetösszevonás, tömeges honosítás megspékelve a levélben szavazással, egyfordulós rendszer, győztes töredékszavazatai, stb (személyes kedvencem a "mi van ha több lap van az urnában, mint ahányan választani voltak" megoldása).
A nem apróbbak közül ha BÁRMELYIK nem lenne, akkor nem lenne most 2/3.

citrix 2020.05.06. 10:16:50

Kétségem sincs arról, meddig tart a Führer szerint a veszélyhelyzet: ideiglenesen örökké. A hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok mintájára ő is legalább 40 évre kíván berendezkedni és a veszélyhelyzet erre kiváló ürügy. A veszélyhelyzet a jolly joker amire rá lehet fogni miért szükséges a teljhatalom, örök mint a nyomorúság. Persze az a nép aki ezt hagyja meg is érdemli.

új felhasználó 2020.05.06. 10:38:57

"mindenkire lőnek, akiket a pandémia a bezárkózás helyett világméretű együttműködésre ... késztet. "

Lőnek azokra az oroszokra és kinaiakra akik Európába érkeztek segiteni?

új felhasználó 2020.05.06. 10:42:12

@citrix:
A nép most a rabszolgatörvény alatt görnyedve hordja az igát heti 200 órában mindennap, ezért nem ér rá arra, hogy felszabaditsa az ellenzék

új felhasználó 2020.05.06. 10:44:51

@Emmett Brown:
Csak akkor lehetne szabad és demokratikus választásokat tartani ha betiltanák a Fideszt

új felhasználó 2020.05.06. 10:46:56

@nu pagagyí:
Hányszor ráncolta össze a homlokát Orbán a világjárvány kitörése óta? Ezt a közérdekű adatot mikor fogják már kiadni?

új felhasználó 2020.05.06. 10:54:00

@KayD:
" A saját falka felsőbbrendű, értékes kultúrájú, dicső történelmű, "

Pedig valójában még a fasorban sincs az atomtudós agysebészekhez képest

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 11:04:16

Illibsikéim! Hogy van az hogy a magyar halálozási ráta a legmagasabb? Magyarország jobban teljesít?

illiberális 2020.05.06. 11:12:09

@nu pagagyí: Biztos így van ahogyan írod csak nézd meg én mire reagáltam! A haverom akinek kilőtték az egyik szemét, egyébként nem graffitizett, nem tüntetett csak haza szeretett volna menni.

Emmett Brown 2020.05.06. 11:14:39

@új felhasználó: ha lehetséges, akkor meg szélsőségesebb példával próbálj terelni.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2020.05.06. 11:19:41

@új felhasználó: Ezzel nem mondasz hülyeséget, mert a fideszen (és a seggéből kilógó Mi Hazánkon) kívül még a DK az egyetlen az ellenzéki oldalon, amely hasonló retorikára képes vetemedni az őt kritizálókkal szemben, persze nem a direkt pártkommunikációban, hanem a Nyugati Fényen keresztül, és a hozzá kapcsolódó gond-olkodó fb oldalon keresztül. És ez a retorika magyarázza, hogy Gyurcsány is Orbánhoz hasonló személyi kultuszt volt képes kiépíteni a rajongói körében, ő is egy megkérdőjelezhetetlen dominanciájú és örök-igazságú falkavezér.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 11:27:15

@új felhasználó: Segíteni? Az oroszok? Az a Putyin, aki miatt nem is olyan régen Orbán azért utazott Amerikába, hogy minden lehetséges helyen lehúzza róla a keresztvizet? Hogy megváltozott a Vezír véleménye, első füttyentésre repül Moszkvába. Neked az természetes, hogy Keletre vesszük az irányt?

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 11:29:07

@Tölgyes Péter: " másik nap, egy másik helyszínen szándékosan ráterelték a szervezők - élőpajzsként használva - a békés tüntetőket a rendőrökre"
Na ja, mert nem az történt, hogy a Nyugatitól az Astoria irányába terelték a radikális tüntetőket úgy, hogy a keresztutcákat - mint a Dohány, József Attila, Andrássy, stb...
lezárták, és persze az sem úgy volt, hogy a Deáknál megállt tömeget, "valahogyan véletlenül" nem a Nyugati irányába hajtva rohamozták meg, hanem rányomták az éppen befejeződő fideszes megemlékezésre...

engedélyes pinaellenőr 2020.05.06. 11:30:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ház az egy főre jutó halálozás tekintetében mindenképpen jól teljesít,és ez az igazán fontos adat. A svédek egyébként hány ezer halottnál tartanak, ha szabad érdeklődnöm? :)

engedélyes pinaellenőr 2020.05.06. 11:31:44

@Tölgyes Péter: Ferencünk úgy hatszor járt Vladimir Vladimirovicsnál Moszkvában. Aztán eladta nekik a Mol-t.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 11:33:58

@vélemény szabad??!Nem!: Ne zavarjon, hogy kommentet idéztem és arra válaszoltam.

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 11:36:01

@vélemény szabad??!Nem!:
Elnézést kérek azért, mert tényekkel akartam összezavarni a blogoló jól felépített alternatív világát, ezért jogos lesz a kitiltásom.
...hiszen az eltérő vélemény, mindez durván megtolva tényekkel nem fér bele igazi "demokrata" blogjába.
(Ha esetleg anyáznék, vagy legalább válogatott trágársággal írnék - de persze támogatólag - az rendben volna, de eltérő véleményt????;))

engedélyes pinaellenőr 2020.05.06. 11:38:23

@vélemény szabad??!Nem!: A 2006-os események az akkori balliberális kormány durva provokációi voltak. A saját maguk által gerjesztett káosz segítségével próbáltak szabadulni abból a szorult helyzetből, amelyet Ferenc vázolt fel Őszödön. A "mesterterv" nem jött be. Az őszi önkormányzati választáson még az 5. kerületet is elvesztették, ami beszédes tény.

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 11:40:11

@Tölgyes Péter:
Akkor elnézésed, egyetértünk abban, hogy ott azon a hagyományőrző Október 23.-án a rendőrök "valamiért" nagyon "ügyetlenül" oldották meg a feladatukat.
(...annyira, hogy még a kitűzőjüket sem tudták rendesen felrögzíteni, és mind leesett!;))

citrix 2020.05.06. 11:40:46

@új felhasználó: Már hogyan görnyedne a nép bárhol is amikor Győrfi Pál személyesen fél óránként bemondja minden médiában: maradj otthon ne menj sehová :-) Mindenki otthon maradt, tisztán látszik. Aki mégis vette a bátorságot arra a Kádár rezsim alatt bm alapszervi mszmp párttitkár fogdmegjei vadásztak és osztották a csekket.

Emmett Brown 2020.05.06. 11:49:29

@engedélyes pinaellenőr: akkor gondolom az is beszedés tény, hogy a Fidesz elbukta az I. kerületi polgármestert, pedig ott 90 óta mindig jobbos volt a polgi.

Pipas 2020.05.06. 11:57:26

@Tölgyes Péter: "Merthogy milyen az, amikor az úgynevezett ellenzék együtt indul, valami kis ízelítőt már kaptatok a tavalyi önkormányzatin."

Valakivel összekeversz szerintem, én egy egyszerű választó vagyok. De egyébként vicces, amikor egy választót azzal fenyegetsz, hogy majd jól megnyerik a választást a kedvenceid és akkor mindenki megszívja. :D

"Azóta rátok nézve sokat romlott a helyzet, a Vezír tombolása egyre több megtévesztett szavazót ábrándít ki, a zavaros lépései és a mindenkit hülyének néző, elmebeteg kommunikációja egyre többeket bőszít fel,"

Lehet. Irreleváns, erre vannak a választások. Ha *tényleg* többen akarnak mást mint az orbán, akkor elmennek szavazni és más lesz. Ezt lehet ragozni, hogy most adott pillanatban már sokan nem akarják az orbánt, de eléggé akadémikus. Én sem akartam a gyurcsányt, igen sokan nem akarták, nem mondott le.

"úgyhogy az ellenzék tagjait Orbán maga kényszeríti arra, hogy legyen egy "úgynevezett ellenzék" párt, nevezzék azt választási pártnak, pártuniónak vagy akár csak közös listának."

Legyen. Csak az a kérdés, hogy hogyan fognak akkor kormányozni? A bal oldal sem volt képes együtt maradni, most majd összeáll a bal, a liberálisok, a nemzeti szocialisták meg mindenki és együtt fognak kormányozni? Hát erre azért igen kicsi az esély, nem?

Pipas 2020.05.06. 11:58:21

@math0: "HAZUDSZ, a Fideszre kisebbség szavazott."

Ja, Matyi, a kisebbség. A kommunistákra meg egy még kisebb kisebbség szavazott. Így működik ám ez!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 12:02:43

@engedélyes pinaellenőr: Igen, a halálozási arány fontos adat. A halottak összes száma meg egy más dolog. De a kérdésre nem válaszoltál. Kellemetlen?

felfújta a szél 2020.05.06. 12:02:47

@KayD:
A Jobbikban szerencsére nyoma sincs a falkavezér mentalitásnak. Csak úgy maguktól masiroznak zárt alakzatban tegnap még jobbra, ma már balra

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 12:02:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Hogy van az hogy a magyar halálozási ráta a legmagasabb?"

Kedves Kúrt úrfi!
Mivel te Angliából netezel, legalább választott hazád számaira is kéne figyelned, hogy ne írj hülyeségeket:
Nagy Britannia: lakosság 67 millió, COVID halott 32 ezer = cca. 0,5 ezrelék.
Magyarország: lakosság 10 millió, COVID halott 372 = cca. 0,03 ezrelék.

Szóval vagy nem vagy tisztában a számokkal, vagy azzal, mi van nálatok...

Ja, hogy te ezt onnan szeded, hogy halott/regisztrált fertőzött?
Ja hát úgy:
Nagy Britannia: 195 ezer, COVID halott 32 ezer = cca. 15%
Magyarország: 3111, COVID halott 372 = cca. 12%

Van még egyéb okosságod?;))

Etniez 2020.05.06. 12:04:49

Így néz ki a fidesz politikai lejárató kampánya, még nem unják:

Hány idősotthonba jutott be a vírus Magyarországon? 11?
index.hu/belfold/2020/05/06/karacsony_kizarna_a_fovarosi_kormanyhivatalt_a_pesti_uti_idosotthon_vizsgalatabol/

Szánalom.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 12:06:39

@Pipas: " De egyébként vicces, amikor egy választót azzal fenyegetsz, hogy majd jól megnyerik a választást a kedvenceid és akkor mindenki megszívja."

Hazudsz. Hol írt ilyet?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 12:08:13

@vélemény szabad??!Nem!: Te hülyegyerek! Más azt sem tudod hogy számolják a halálozási rátát egy járvány esetén. Ennyi ésszel hogy kaphattál internet előfizetést?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 12:09:30

@vélemény szabad??!Nem!: És baromságot beszélsz, itthon vagyok Magyarországon. Angliában 40 éve jártam utoljára.

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 12:10:01

@vélemény szabad??!Nem!:
Elnézést kérek Kúrt Úrfitól, összekevertem Etniezzel.
(S elnézést kérek Etnieztől is, ő le nem írna ekkora baromságot....)

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 12:11:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Igen, ahogy Etniez feltűnt, egyből rájöttem, hogy baromságot írtam.
...s te a tényadatok alapján hogy állsz?;)

morph on deer 2020.05.06. 12:20:29

@vélemény szabad??!Nem!:

"valahogyan véletlenül" nem a Nyugati irányába hajtva rohamozták meg, hanem rányomták az éppen befejeződő fideszes megemlékezésre...”

Azért ideje lenne már kissé felfrissíteni a memóriádat, de tényleg.
Az “éppen befejeződő“ megemlékezés szervezőit előzőleg már vagy tucatszor figyelmeztette a rendőrség, hogy próbálják hamarabb befejezni, mert nem tudják garantálni, hogy nem jut el a csőcselék az Astoriáig, de ez ugye nem történt meg.
Ahogy az sem, hogy legalább felhívták volna a jelenlevők figyelmét, hogy ne a Deák tér felé menjenek, - amire szintén kérte őket a rendőrség!

Az eredményt meg itt láthatod. Ha ráérsz, majd mutass rá, hogy éppen ki nyomott rá kit kire, csak hogy mi is megtudjuk már végre:

youtu.be/n1fYWaTqKmA

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2020.05.06. 12:24:44

@felfújta a szél: A gárda az masírozott, igen, a nacionalizmus pont a falkaösztön egyik legjellemzőbb megnyilvánulása, a saját falka felsőbbrendű, előjogokat élvez más falkákkal szemben. A szélsőséges vadhajtások azóta le lettek a jobbikról nyirbálva, de hogy balra masíroznának? Egyrészt, hasonlítsd össze a 10-15 évvel ezelőtti gazdaságpolitikai irányukat a maival, nem sok a különbség. Másrészt, a jobb-bal felosztás közgazdasági és politikai vetületei már rég teljesen összekuszálódtak, a magát balnak nevező MSZP gazdaságilag szélsőjobbos neoliberális irányba ment el, a szélsőjobbos Jobbik pedig papíron vadkapitalista kellett volna hogy legyen gazdaságpolitikai értelemben, de mégis a balos jellegű állami szerepvállalást, szociális ellátórendszerek jobb működését, belső piac és hazai termelők védelmét szorgalmazta. Csak azt nem értem, a magukat nemzetinek meg annyira jobbosnak tartók miért tapsolnak pl. a kormány által az autóipari multiknak adott százmilliárdos adókedvezményekhez és támogatásokhoz, meg a kínai diktatúra érdekeit szolgáló titkosított vasútfelújítás kapcsán az ország 700 milliárdos eladósításához.

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 12:33:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ja így egyből más.
...persze ügyesen kell meghatározni a régiót is, mert abba nem fér bele sem se Ausztria, se Lengyelország, se Románia...

...de ha ezeket kivesszük, akkor kétség nélkül igazad van!;)))

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 12:35:27

@morph on deer:
...szerintem ideje volna elolvasnod az erről írt jelentést - a gugli a barátod - ha már az emlékezeted nem az igazi...

Matyika Ápolója 2020.05.06. 12:39:26

@Tölgyes Péter: hadd foglaljam össze:
"ha én cenzúrázok, az tök oké, mert én csak az idiótákat cenzúrázom, és hogy ki az idióta, azt majd én megmondom"

morph on deer 2020.05.06. 12:40:55

@illiberális:
“ Egyik haveromnak aki a VII.kerületben lakott és szintén a kocsmából ment haza kilőtték az egyik szemét kétszer műtötték de hiába.”

Valahogy el kéne már dönteni végre, hogy végül is hány embernek lőtte ki/lövette ki a szemét Gyurcsány, mert lassan már azok is annyian lesznek, mint a “partizánok“ a háború után, vagy az ‘56-os “forradalmárok“ ‘89-ben...

Arra ugyancsak kiváncsi lennék, hogy miből derült ki pl a tankkal rohamra induló idiótáról, hogy békés tüntető, aki csak jogos felháborodásában spontán a véleményét akarta kifejezni. Ezért is volt kénytelen előkapni az épp nála levő akkumulátort, aminek segítségével elindította a tankot...

És hogy ezek után nem átallottak a rendőrök tömegoszlató fegyvert használni, a szemetek! A szemetek kilövésére, persze, amire Gyurcsány adott utasítást, mint tudjuk a békés tüntetőktől...

Matyika Ápolója 2020.05.06. 12:44:59

@morph on deer: ezt a szalmabábot aztán szarrá cáfoltad :D Komolyan, a fasznak fizetett ki a rendőrség százmilliókat aztán kártérítésként, ha mindent tök jogszerűen csinált :D

morph on deer 2020.05.06. 12:45:52

@vélemény szabad??!Nem!:
“ ..szerintem ideje volna elolvasnod az erről írt jelentést ”

“Hát te most nekem hiszel, vagy a szemednek”, mi?
Miért nem nézed meg a felvételt, ha már van? Csak mert az vágatlan, objektív, egyértelmű?

Tudod jelentést az ír, aki akar, ráadásul azt ír bele, amit éppen jónak lát.

felfújta a szél 2020.05.06. 12:47:37

@KayD:
A jobbik egyetlen vezényszóra mozog, és teljesen másfelé, mint mozgott sok éven keresztül. A legjobb példája a falkaösztönnek, amit felhoztál. A tagságot nem cserélték le, csak kizárták akik túlzottan kompromittálták magukat, vagy kiléptek mert nem akartak Gyurcsány segédcsapataként masirozni

A mai Jobbikba már lehet vissza se vennék Szegedi Csanádot jobboldali elhajlóként

Tölgyes Péter 2020.05.06. 12:52:06

@vélemény szabad??!Nem!: Honnan veszed, hogy kitiltottalak? Akkor aligha írhatnál újra. Legfeljebb nem reflektálok sokadik marhaságodra - de ez csak jogomban áll a saját posztom alatt, vagy nem?

Tölgyes Péter 2020.05.06. 12:56:43

@math0: Kérlek, fogd vissza magad egy kicsit, még megárt az idegeskedés. Csak nyugodtan, legalább mi őrizzük meg a normalitást.

illiberális 2020.05.06. 12:57:03

@math0: Egyébként mennyit fizetnek neked ezért a sok provokatív marhaságért amit irkálsz? Mert ahogy látom kurvára ráérsz minden index fórumon hozzászólni, de ha legalább valami értelmeset is írnál a sok nácizás helyett!!

Tölgyes Péter 2020.05.06. 13:00:00

@Szóra kész Szókratész: Már figyelmeztettem, ha ezt követően is hasonlóan szélsőséges hangot üt meg, kénytelen leszek tiltani őt.

Matyika Ápolója 2020.05.06. 13:04:11

@math0: Ausztriában 600 fölött van a halottak száma, MO-n meg 370 körül. Tekintve hogy Ausztria lakossága valamivel kevesebb, az osztrák a rosszabb arány.

Bár te mindenképp azt hopzod ki, hogy Orbán elbaszta, de más is olvas azért, szóval ezt nem is neked írom, csak a hozzászólásod apropóján :D

vélemény szabad??!Nem! 2020.05.06. 13:08:08

@Tölgyes Péter:
Bocs, most már értem: Neked Matyika a nooormális...;))))

Tölgyes Péter 2020.05.06. 13:08:33

@Pipas: Ne csúsztass. Ha egyszerű választó vagy, akkor úgy is érvelj. Tudnod illenék - ha egyszerű választó volnál és nem egyszerű fideszes -, hogy senkit nem fenyegettem, téged is legfeljebb arra figyelmeztettelek, hogy az úgynevezett ellenzék az önkormányzati mintájára, de annál jobb formában minden további nélkül indulhat a 2022-es választáson, tehát ne ünnepelj előre.

illiberális 2020.05.06. 13:14:19

@morph on deer: Tudom szeretitek elbagatellizálni azt ami 2006-ban történt értem is ennek okát, de javaslom olvass utána vagy csak nézz meg néhány akkor készült videót. Tudomásom szerint több száz embert agyba főbe vertek, gumilövedékkel lövöldöztek volt lovasroham stb. Azt speciel nem tudom hány ember szemét lőtték ki én egyről tudok biztosan amit leírtam. Biztos voltak olyanok is szép számmal köztük akiket jogosan ütöttek vertek, de sajnos sok ártatlan ember is kapott akkor szépen. Több szakmai hibát elkövetett az akkori rendőri vezetés az elsőt már a TV székház ostrománál.

Matyika Ápolója 2020.05.06. 13:16:41

@Tölgyes Péter: Duma. Matyika ugyanazt mondja mint te, mikor ilyeneket írsz a fideszesekről, hogy "Magyarok ők, csak éppen visszamaradtak a fejlődésben".

Ő ugyanezt írja, csak alpáribban. Ugyanolyanok vagytok.

Matyika Ápolója 2020.05.06. 13:18:00

@Tölgyes Péter: Hát tudod komolyan sérülne a világképem ha az ilyen magadfajták egyszer megdicsérnének :D

illiberális 2020.05.06. 13:18:05

@math0: Látom jól el vagy magaddal további jó szórakozást nekem sajnos dolgoznom is kell.

törppicur 2020.05.06. 13:26:07

Kedves poszter,

írtál egy provokatív posztot, végletekig figyelmen kívül hagyva a veszélyhelyzetet, mint olyat, miközben olyan emberiességi attitüdöt aggattál a senkiházi ellenzékre, ami soha nem jellemzte őket, és amíg le nem cserélik őket nem is fogja.
Utána csodálkozol, hogy a provokációra ugrik a kormányoldali szurkolótábor, arra meg bevérzik a matyófélék szeme az erőlködéstől.

Szalay Miklós 2020.05.06. 13:26:21

Egy igen alapos és pártatlan áttekintése a koronahelyzetnek és a közállapotoknak:

www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet

Tölgyes Péter 2020.05.06. 13:29:08

@Matyika Ápolója: Téged legfeljebb a betegápolód dicsérhetne meg, ha jól viselkednél.

Belzebubo 2020.05.06. 13:34:54

@Matyika Ápolója: Gambiában pedig 10, É-Koreában pedig egy sem. Na, akkor ki a jobb?

Tölgyes Péter 2020.05.06. 13:35:31

@törppicur: A legnagyobb vészhelyzet sajnos Orbán maga. Korlátlan időre korlátlan felhatalmazást csak egyeduralomra törő hatalmi mámoros beteg emberek kényszerítenek ki maguknak. Nem tudsz mondani egyetlen olyan rendelkezést sem, amelyet a Parlament bevonásával ne tudott volna bevezetni, élve a kétharmados többségével.

Nem emberiességi szempont felszólalni, tiltakozni az ellen, hogy több, mint tízezer beteget kitesznek a kórházakból, mintha a járvány egyik napról a másikra harmincezer embert kényszerítene ágygondozásra - és közben még mindig nem tesztelnek és nem látják el a lakosságot maszkkal, de még az egészségügyben dolgozókat is csak hiányosan?

Protestant 2020.05.06. 13:38:04

@Pipas: En mar azzal is elegedett lennek, ha visszaallitanak a keresztenydemokracia valodi alapjait (pl szubszidiaritas, fekek es ellensulyok), elszamoltatnak azokat, akik ezeket leromboltak es kiirnanak egy uj valasztast ahol mar mindenki kulon indulhatna. Alom, edes alom...

vackor1 2020.05.06. 13:38:39

@Pipas: Téged sem tiltott ki a bloggazda és még néhány más agyatlant sem , de a minősíthetetlen "stílusban" kommentelő és/vagy a cikk mondanivalójához érdemben nem tartozó, csak a(z) - esetleg kiadott - pártpropagandát mantrázó ( oldaltól függetlenül ) , minden cikkhez kb. ugyanazokat a mélysötét ostobaságaikat "muszájhozzáböfögők" ignorálásával minden normális embernek egyet kell értenie. Sajnos vannak , akik reflektálnak az ilyen primitív , ostoba lények firkálmányaira , pedig ha senki nem írna nekik , talán el is tűnnének , hiszen azonnal feleslegessé válnának a nickeket kreálók számára. A mondandójuk lényegtelen , mindenki tudja, hogy nem igaz a hsz-eik 99%-a , nem is azért vannak , mert azt gondolják , hogy bárkit is meg tudnának bármiről győzni... ( amúgy is érvtelenek , bizonyos képességek híján )

@morph on deer: Bár én is azt gondolom, hogy a fidesz szervezte az egészet ( ha nem így lenne , az is irreleváns szerintem , a rendőri felszólítást nem figyelembe vevő emberek viseljék a következményeket IS .. ) , de nekem a videóból úgy tűnik - mondd ha nem így van - , hogy a felvételt a Károly krt. 22-ből készítették és ebben az esetben a lovasroham után fordult vissza a tömeg az Astoria felé. Valamit nem jól látok a felvételen ?

felfújta a szél 2020.05.06. 14:13:27

@vackor1:
"a fidesz szervezte az egészet"

Na és mit gondolsz, ki csinálta a Covid 19-et? Benne van a névben, nem is leplezi. Segitek: O Vi született 19...-ban. Elvtársak, már itt tartunk!

illiberális 2020.05.06. 14:16:38

@math0: "Javaslom olvass utána vagy csak nézz meg néhány akkor készült videót!

Az "ártatlan, békés" csűhéd:

youtu.be/ohz9NzpkrQ8"

Én is küldök néhány olvasnivalót a szabályosan eljáró tömegoszlató kiváló rendőreinkről!

index.hu/belfold/mariusz9623/
index.hu/belfold/mendoza5678/
index.hu/belfold/karon8614/
index.hu/belfold/rebisz3309/

Odafigyeltem arra hogy csak az indexről keressek 3 perc alatt ennyi sikerült de szerintem találsz még kb. 100 hasonlót. A TV-t támadó "fideszes csürhéről" meg annyit hogy az bizony Jobbikos csürhe volt és október 23-án a Jobbikos nagygyűlésen tört ki a balhé nem a Fideszes nagygyűlésen de gondolom ezek a tények nálad nem számítanak.
De közben a Jobbik összeállt a libsi baloldallal ezért erről már mélyen hallgattok. (Tudom néhányan közülük 2018-ban kiváltak és megalakította a saját mozgalmát de 2008-ban még a Jobbik színeiben randalíroztak és ma is vannak jó néhányan a jobbikban akik ott voltak pl. a Tv székház ostrománál is)

felfújta a szél 2020.05.06. 14:26:17

@Protestant:
Ha jól értelek, a DK-Jobbik és akik még bejutnak az ellenzékből (a többieknél kérdőjeles) állitanák vissza a kereszténydemokrácia valódi alapjait? Gyurcsány aki hetente bérmálkozik, vagy a Gyurcsányné aki nemrég adta elő a kirohanást a klerikális reakció ellen?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 14:29:51

@illiberális: " nekem sajnos dolgoznom is kell." - Inkább vegyél ki szabit és ne írogass ide!

felfújta a szél 2020.05.06. 14:33:09

@illiberális:
A Jobbik a 2006-os Gyurcsány ellen jött létre, most pedig legfőbb szekértolója, ezért nem illik most már ezt felhánytorgatni

Ha egy lépéssel tovább megyünk, felsejlik a jövő: Dobrev Klára miniszterelnök asszony oldalán ünneplik az 1956-os ellenforradalom és a 2006-os megmozdulás leverését

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 14:34:27

index.hu/kulfold/eurologus/2020/05/06/eu_bizottsag_gdp_csokkenes_recesszio_koronavirus

"Hét százalékkal csökken a magyar GDP idén az Európai Bizottság szerint"

Gyurcsány alatt csak 6,6 százalékot csökkent 2008-ban a nagy válság idején. Most lássuk az unortodox válságkezelést!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 14:42:00

Hogy ki az államférfi, az nem gazdasági prosperitás, csökkenő energia árak esetén mutatkozik meg, hanem válságnál. Majd most meglátjuk!

morph on deer 2020.05.06. 14:44:33

@illiberális:
A tisztánlátás kedvéért: szerintem is rengeteg hibát követett el a rendőrség, én is láttam olyat, hogy a kölyök csak álldogált egy felsőruházatként viselt nemzeti zászlót panyókára vetve, őt vagy öt rendőr vette körbe, ketten meg ütötték.
Semmivel sem voltak különbek, mint a hetvenes évekbeli kollégáik, ugyanolyan brutális bunkók.
Szóval ezt eszemben sincs vitatni.

Amit viszont nagyon is, hogy bárki utasítására is lőttek volna ki szemeket, ez úgy baromság, ahogy van.

Azt meg ugyancsak lehet tudni, hogy bizony jelentős létszámban volt jelen a tévészékház megtámadásánál vendégszereplő csürhe 23-án is, kiegészülve pl a goj-motorosokkal, meg még pár hasonló szervezettel, akik elég alaposan megtervezett és végig koordinált módon mozogtak. Erről vannak hangfelvételek is, ahogy például arról beszélnek, hogy “nyomjátok a rendőröket az Astoria felé”, de ezt se Gyurcsány mondta, érdekes módon.

Már bőven állt a bál a Deákon, mikor vége lett az orbáni igehirdetésnek, ennek ellenére tódultak oda a “békés ünneplők”, ahogy az előbb belinkelt felvételen is láthattad, aztán a Madách tér körül találkoztak, és a számtalan felszólítás ellenére is keveredni akartak, és akkor jöttek a lovasrendőrök.
Nyugodj meg, ezt egyetlen demokráciában sem úszták volna meg kevesebbel, sőt! A rendőrökre támadni meg gyakorlatilag mindenhol büntetendő, csak nálunk rehabilitálták a kődobálókat!
Már akiket nem Ahmednek hívtak...

morph on deer 2020.05.06. 14:57:18

@vackor1:
“...és ebben az esetben a lovasroham után fordult vissza a tömeg az Astoria felé. Valamit nem jól látok a felvételen ?”

Dehogynem, hiszen pont arról van szó!
Ahogy mondod, visszafordultak, mert eredetileg az Astoria felől mentek a már álló kavalkád felé!

Azaz a fidesz-gyűlésnek bőven vége volt, és a “békés ünneplők” szemmel láthatóan a saját jószántukból mentek a balhé helyszínére, és nem a balhét nyomták rá az ünnepségre, ahogy az orbánhitűek szeretik terjeszteni.
A lovasroham az ott már zajló csatározások része volt, abba keveredtek bele sokan az akkor érkezők közül is.
Ne felejtsd el, hogy akkor éppen a rendőrök voltak középen, a kétféle tömeg között.

Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt. 2020.05.06. 14:57:52

@Tölgyes Péter: "hogy a MEGTÁMADOTT rendőrök lőttek ki néhány gumilövedéket a flaszterdobáló gyújtogatókra, "

Nagyon jól tudod, hogy SEMMI ILYEN NEM TÖRTÉNT !! Csak utolag probáljátok mosdatni magatokat ezekkel a hazúgságokkal. Gyurcsány rendőrei az utcán sétáló, a munkájukat végző emberekre támadtak, azért hogy általában megfélemlítsék a lakoságot. Boltokba, üzletekbe éttermekbe törtek be, és az ott lévő vendégeket személyzetet verték, lőtték félholtra, ezerszámra verték, gyilkolták a magyarokat. Egy szakácsot a saját konyhájában HATSZOR lőttek hátba, miután megbilincselték. Ilyen volt az átlagos rendőri intézkedés a liberális időkben.

birkamenet 2020.05.06. 15:02:51

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.:

Ha most választanod kellene, hogy mit kérsz magadra, szemkilövetést vagy orbán járvány kezelését, tuti hogy esedeznél a szemkilövetésért!

Még ti agyamputált fideSSbirkák se bíznátok az életeteket a felcsúti illiberáltjára.

morph on deer 2020.05.06. 15:04:17

@droid_:
“ aztan lehet keresni egy nagyobb helyet a tiltakozasra a 20 meter atmeroju korforgalomnal.”

Nem tudsz ajánlani egy 21 méter átmérőjűt véletlenül?
Hogy mindenki elférjen..:)

morph on deer 2020.05.06. 15:06:53

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.:
“ Egy szakácsot a saját konyhájában HATSZOR lőttek hátba, miután megbilincselték. Ilyen volt az átlagos rendőri intézkedés a liberális időkben.”

Remélem te is tudsz főzni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 15:11:20

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: Neked orvos kell! Ennyi hazugságot egy böfögésben még ulpius sem szokott összehordani.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 15:15:52

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: "Egy szakácsot a saját konyhájában HATSZOR lőttek hátba, miután megbilincselték. Ilyen volt az átlagos rendőri intézkedés a liberális időkben." Ha ezt megírnád részletesebben, akár könyv formájában is kiadhatnád. Hogy a valósággal köszönő viszonyban sincs, az lényegtelen, sztoriként biztos lenne, aki megveszi. De itt felesleges ilyen baromságokkal próbálkoznod, nem vagyunk vevők rá.

vackor1 2020.05.06. 15:41:13

@felfújta a szél: Igen ? Uhhh , már megérte benézni ide, ma is megtudtam valamit , köszönhetően az ilyen okos egyéneknek..

@morph on deer: Aha , szóval a rendőrök a két csoport között voltak és amikor a fideszesek mentek a másik csoport FELÉ , akkor akarták őket "visszaterelni" , azaz nem engedni , hogy keveredjenek ? Régen volt már , nem pontosan emlékszem , hogy ki hol volt és merre ment , csak annyi maradt meg , hogy többszöri felszólítás ellenére mentek balhézni , utána meg a jogaikat kérték számon ( miután az én meglátásom szerint lemondtak minden jogukról a hivatalos felszólítás semmibevételével , az persze nem kérdés , hogy nyilván volt sok túlkapás is , de ezen meg ne csodálkozzanak az előző események ismeretében , a rendőrség mégis csak egy hierarchikus erőszakszervezet , másrészt meg minden tizedes - és felette meg pláne - szeret élni és néha visszaélni a "hatalmával" , gondolták, hogy most visszavágnak a csürhének , mellesleg azért azt is tudjuk, hogy nem mindegyik akadémikus közülük.. ) .

illiberális 2020.05.06. 16:40:23

@morph on deer: Nagyjából egyetértünk én sohasem akartam csak Gyurcsány nyakába varrni az egész balhét azt meg sohasem gondoltam állítottam hogy ő adott utasítást a szemek kilövésére. Az más kérdés hogyha rendőri túlkapások történnek azért közvetett felelősség azért terheli a miniszterelnököt is. De abban én is biztos vagyok hogy nem úgy küldték ki az utcára a rendőröket hogy üssetek verjetek mindenkit aki szembejön mert biztos ők is ott voltak a Tv székháznál amikor kollégáitokat verték meg alázták. Egyik rokonom férje is ott volt a rendőrök között október 23-án ő mesélte később hogy kellően fel voltak hergelve a TV székháznál történtek miatt ezért "gurult el sok kollégánál a gyógyszer."

illiberális 2020.05.06. 16:42:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szóval nálad így néz ki a demokrácia? Csak az írogasson aki olyat ír amivel egyetértesz?

illiberális 2020.05.06. 17:02:26

@math0:
"az eredeti kérdés a gumilövedékes lövöldözés volt az illegális tüntetésen, és ezt persze Gyurcsányhoz kötve."
Hát ezt meg hol álmodtad meg mint eredeti kérdést?
Egyébként te terelsz mert én sohasem állítottam hogy:
1. A Fideszes nagygyűlésen volt rendőri visszaélés
2. Nem mentettek fel néhány rendőrt. (bár többnyire nem bűncselekmény hanem bizonyítottság hiányában ami azért nagy különbség de neked nem magyarázom mert úgysem érted)
3. igen aki egy illegális zavargásban tartózkodik, annak eshet baja. akár gumibotozhatják is ez igaz csak a kérdésem az hogy a zavargásoktól 500-600 méterre a belvárosban sétálókat miért verték össze? Akkor még kijárási tilalom sem volt.
4 Írod hogy "ami a zavargások után történt az egy másik kérdés, ott esetenként történhettek visszaélések, de nehogy már ez Gyurcsány bűne legyen!" Szóval elismered hogy történtek visszaélések amiket a rendőrség követett el! Hát az ország miniszterelnökét nem terheli legalább közvetett felelősség azért hogy nem egy hanem számos esetben ártatlan (tehát a zavargásokban nem résztvevő) embereket vertek össze a rendőrség emberei akik közül sokan érdekes módon nem viselték az azonosítószámot? Pont ez az oka annak hogy számos rendőri visszaélést nem tudott bizonyítani az ügyészség!
A végére kerestem neked egy gumilövéses sztorit is az indexen hogy ne legyen hiányérzeted!
index.hu/belfold/gumi2475/

A TASZ védte a sértettet remélem a TASZ még nem náci társaság nálad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 17:21:00

@illiberális: Úgy látom az értő olvasás nem erősséged. :-)) Fuss neki még egyszer! Vagy nyittasd ki az Állatkertben a majomházat, pár banánért elmagyarázzák neked a lakók!

illiberális 2020.05.06. 17:56:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Úgy látom Te meg már sokat ittál aztán azt sem tudod kinek mit írtál. Vigyázz a sok alkohol árt az egészségednek! Az eszedet már elittad szerintem szokj át te a banánra aztán makogj másnak hülyeségeket.

n3spr3ss0 2020.05.06. 18:18:19

@Matyika Ápolója: Ha tudnál számolni. Segítek. Nálunk kb. 3000 betegből több mint 320 halott, Ausztriában 11 ezerből 600 halott. Melyik a kevesebb?

n3spr3ss0 2020.05.06. 18:19:46

@illiberális: Egy embernek sérült meg az egyik szeme. Ennyit a szemek kilövéséről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 18:27:23

@illiberális: Kistáska! Minek vállalsz bérkommentelő munkát, ha még egy egyszerű mondatot sem vagy képes értelmezni? Ezért mondtam, menj szabadságra. Sikerül ezt megértened?

Protestant 2020.05.06. 18:51:04

@felfújta a szél: Paradox modon igen. Es nem veletlenul emlitettem pont ezt a 2-t (szubszidiaritast, illetve a checks&balancest), mert:
1. Mindketto egyenesen kovetkezik a kereszteny szocialetikabol (ha igenyled, erre tudok neked szakirodalmat is adni)
2. Mindkettot egyetemes demokratikus erteknek tekintik Europa-szerte (meg a szocik is elfelejtettek, hogy ezek egyenesen a kereszteny etikabol jonnek, hagyomanyos baloldali ertekkent gondolnak rajuk), es mint ilyenekben, ma kb a Fideszen kivul mindenki egyetert abban hogy ezeket kovetni kell,
3. Ezek onmagukban kepesek egy olyan tarsadalmi berendezkedest megalapozni, amiben barki kerul is hatalomra, megakadalyozhato az a fajta extrem hatalmi amokfutas, amit ma tapasztalunk. Vagyis a politika visszaterhet oda, ami a dolga: az emberek ellenorzott szolgalatahoz.
Szoval igen, furcsanak tunhet, de ezeket elvarhatom a mai ellenzektol meg akkor is, ha egyebkent Gyurcsany valoban allandoan keresztenyellenes hurokat penget es nalam mas okokbol is kiirta magat reg a komolyan szamitasba veheto politikusok kozul (de Orban is kiirta, szoval e tekintetben egyelore dontetlenre allnak).

Protestant 2020.05.06. 19:13:02

@math0: cafold meg barmelyik reszet, ha ilyen jellegu problemad van. Nyilvan az ateista klubban tudjak a legtobbet a keresztenysegrol (ja, nem), tehat van municiod (ja, nincs). Azert csak hajra :)

Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt. 2020.05.06. 19:26:07

@n3spr3ss0: A betegek tényleges számát senki sem tudja, ezért csak az 1 millió főre eső halálesetekből lehet biztosan kiindulni. A halottak száma a biztos, abban pedig rendkivűl jól áll az ország. Messze nálunk halnak meg a legkevesebben vagyis a kormány KIEMELKEDŐEN JÓL végzi a munkáját. Egyedül Budapesten van katasztrófa, de az meg a Sorosék által ránk erőszakolt Kamugeri miatt van.

Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt. 2020.05.06. 19:29:03

Budapest KATASZTRÓFÁLIS ÁLLAPOTA jól mutatja mi lenne az egész országban, ha a liberálisok lenének kormányon.

Pipas 2020.05.06. 20:53:26

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy akik itt mosdatják a rendőrterrort, azok mit mondanának, ha az orbán is belelüvet a tömegbe. :D

Biztos mondanák, hogy "dehát felszólították őket" meg "aki illlegális tüntetésen vesz részt az ne csodálkozzon". :D

Meg arra is kíváncsi lennék mi lenne az aurópai parlamentben. Páran elalélnának, az biztos. :D

Pipas 2020.05.06. 20:56:05

@math0: "Oroszországban van. a legtöbb halálozás Európában UK, a világon az USÁ-ban. legsúlyosabban érintett ország Dél Amerikában Brazilia. Irán és Törökország is elég szarul áll a Közel-Keleten."

A svédeket meg az olaszokat meg ne is említsük, mert azokat kedveled. Hú, öregem, te annyira objektív vagy, hogy le a kalappal. Angolok? Azok most a barátaink vagy ott is vannak betegek? :D Osztrákok? Oz most a jó oldal vagy a rossz oldal? :D

Pipas 2020.05.06. 21:04:57

@math0: "teljesen jogos, egy a közrendet brutálisan megzavaró, polgárháborús helyzetet számolnak fel."

Hogy lehet valami "jogos" ha a hatályos jogszabályoknak ellentmond? Tudod te mit jelent az a szó, hogy "jogos"? :D

kvadrillio 2020.05.06. 21:15:11

NU, EZEK KÖZÖTT ..TÉLLEG SOK A KURVAGAZUDAG HARÁCSOLÓ GENETIKAI KORCS !!!

Majka „gusztustalannak és szánalmasnak” tartja a szociális támogatásért jelentkező zenészek névsorát
Herczeg Márk popzene ma 16:42 1194

A tévés tehetségkutatós Tolvai Renitől az ősrocker Kalapács Józsefig, a kárpátiás Bäck Zoltántól Pajor Tamás prédikátorig egy rakás magyar zenész kapott egyszeri, bruttó 160 ezer forintos gyorssegélyt az Artisjustól.

Vastag Tamás énekes korábban egy publikus posztban kérte, jól gondolja meg mindenki, él-e a támogatással, mert olyanoktól vehetik el a helyet, akiknek valóban szükségük van bruttó 160 ezer forintra.

A támogatottak között szerepel sok befutott, sokat játszott, gyakran foglalkoztatott, különböző tévéműsorokban zsűritagként felbukkanó előadó is. Többek között Csík János (Csík Zenekar), Dolák-Saly Róbert, Dresch Mihály, Egri Péter (Mystery Gang), Galambos Dorina, Gerendás Péter, Grandpierre Atilla (VHK), Kalapács József, Kállay-Saunders András, Köteles Leander, Lang Györgyi, Mester Tamás, Mező Misi, Náksi Attila, Paksi Endre, Pajor Tamás, Pély Barna, Polgár Odett, Rizner Dénes (Deniz), Takáts Tamás, Terecskei Rita, Tolvai Reni, Varga Líviusz (Quimby) vagy Zságer Balázs (Zagar).

Az Index most arról írt, hogy az igénylők egy részét erős kritikával illette Majka a privát Facebook-oldalán, egy nem publikus posztban. Többek között azt írta, az ő zenekarából is jelentkezett egy ember, de a pénzt aztán jótékony célra ajánlotta fel. „Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!” – mondta a lapnak telefonon. (Index)

UBDORÍTÓÓÓÓÓK !!!!!

illaim 2020.05.06. 21:17:28

@Protestant: Az, hogy te kiben és miben hiszel, az a Te magánügyed! Viszont javaslom, hogy a kereszténység említése során, mely csoportokra gondolsz! Az Iványi féle, az egyházi státuszától megfosztott szolidáris hitgyakorlókra, vagy a KDNP nevú horogkeresztényekre, melyekben még nyomokban sem lelhető fel Krisztus tanítása! Legalább is tetteiben nem! Az pedig, ha valaki nem tarja magát bigott kereszténynek, még nem bizonyíték a kereszténységről szóló ismeretanyag hiányára!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 21:21:11

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: "A betegek tényleges számát senki sem tudja, ezért csak az 1 millió főre eső halálesetekből lehet biztosan kiindulni. " - Biztos te jobban tudod a számítás módját mint a WHO , te barom!

illaim 2020.05.06. 21:25:37

@Pipas: Neked tényleg szövegértési problémáid vannak! Hacsak nem vagy annyira korlátolt csőlátó, hogy csak azt vagy képes értelmezni, ami nem cáfolja a dogmád at!
te vajon miként reagálnál arra a képtelenségre, ha valaki azt írná, hogy Orbán utasítására akarták megbüntetni Szél Bernadettet dudálás miatt?! Bár ha Echo chamber-ben élsz, másra nem is vagy képes! LOL

felfújta a szél 2020.05.06. 21:48:28

@Protestant:
Erről az a történet jut eszembe, amikor együtt ül a pap, a korábbi szocdem politikus és a horthysta tiszt a kommer börtönben. És megállapítják, hogy legalább ebben a formában létrejött a közös platform

Ha te azt gondolod, hogy a mostani ellenzékből bárki egy lópiculát adna a keresztény értékekért, vagy tenni akarna a megvalósításukért, akkor mondd meg ki az, mert én ilyet nem ismerek

Protestant 2020.05.06. 21:53:50

@math0: Valóban, hisz te már bizonyítottál is. Igaz, csak azt, hogy milyen mocskos a szád, de hát aki a kicsit nem becsüli....

illiberális 2020.05.06. 21:57:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A mondatod másik felét a sok ital miatt elfelejtetted. Na én arra reagáltam, de te ezt "igaz demokrataként" úgysem érted.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.06. 22:03:16

@illiberális: Neked nincs egy kis üldözési mániád? Az a demokrácia megsértése, hogy azt mondom ne írogass? Kontraproduktív. Ilyen hülyéket mint te miért alkalmaznak?

Protestant 2020.05.06. 22:05:22

@illaim: Ahogy Krisztus sem szakithato reszekre, ugy keresztenysegbol is csak egy van. Az, amelyik Krisztus tanitasat koveti. Ivanyiról tudom, hogy azt koveti. A KDNP pedig mar eljutott oda, hogy nem is akarja ezt mondani magarol. Valahol melyen sajnalnam is oket, de mar megkaptak a harminc ezustpenzuket sokszorosan.

Protestant 2020.05.06. 22:10:47

@felfújta a szél: Megprobalom akkor meg egyszer: Nem azt mondom, hogy kozuluk barki barmit adna ugy altalanossagban a kereszteny ertekekert. Arrol beszelek, hogy a hagyomanyos kereszteny szocialetika nehany principiumat ma egyetemes, "demokratikus" erteknek tekintik (tobbek kozott ezert is nem lehet az ezeket tagado allampartot keresztenynek nevezni). Es ezekert sokszor kialltak mar a mai szedett-vedett ellenzekbol sokan (mas kerdes, hogy milyen hatekonysaggal, de ne mondjuk, hogy pl. chekcs&balances ugyben nem allt ki kozuluk egy sem, mert sokan megtettek mar sok alkalommal).

illiberális 2020.05.06. 22:27:15

@math0: Hát nálad nagyobb bajok vannak mint gondoltam.
"ha elég ideig követed, hogy ki mire válaszolt, pontosan vissza is jutsz oda. bár te ehhez is nyilván selejt vagy."
A blog címe: Orbán és kommunikációs klónjai. Egy szó sincs benne Te ostoba hülye se Gyurcsányról se a gumilövedékről. Az igaz hogy mind a 186 kommentet nem olvastam végig, de engem nem ezért fizetnek (te vagy az Index külső munkatársa nem én) másrészt leszarom azt hogy néhány olyan patkány mint amilyen te is vagy hogyan próbálja mentegetni a 2006 évi eseményeket. Leírtam a véleményemet egy másik egyébként normális hangvételű hozzászólásra reagálva amihez aztán Te szóltál hozzá primitív tuskó hangvételben. Az hogy nem tudsz olvasni és vagy szándékosan vagy felfogásbeli problémák miatt nem érted hogy mit írtam azzal nem tudok sajnos mit kezdeni:
"Egyébként te terelsz mert én sohasem állítottam hogy:
1. A Fideszes nagygyűlésen volt rendőri visszaélés
2. Nem mentettek fel néhány rendőrt"

Én ezt írtam szó szerint és pontosan fel tudod fogni hogy ez mit jelent te agyhalott kis hülye gyerek? (A legelső mondatot is olvasd el mert ott a lényeg!)

Szóval magyarázhatod ahogy akarod nincs igazad. De ezt te nyilván nem fogod elismerni mert ahhoz is ostoba vagy hogy ezt belássad, vagy azért nem mert ezért kapod a pénzedet.

Protestant 2020.05.06. 22:31:08

@math0: Tudod, ez attol fugg hogy telefonrol irok vagy geprol. Nyilvan ez az egyetlen problemad. Ja, nem.

felfújta a szél 2020.05.06. 22:50:52

@Protestant:
Ha igaz amit irsz, ebből az következik, hogy Soros Györgyöt kell pápának megválasztani, mert nem áll távolabb a keresztény szociáletikától, mint az általa támogatott hazai ellenzék

Annak még utána kell olvasnom a Bibliában, mit irnak a checks&balancesról. Vagy megkérdezem Gyurcsányt, ő biztos tudja mert rendszeresen bérmálkozik

Protestant 2020.05.06. 22:57:31

@math0: utoljara valaszolok neked, mert sem a trollkodasra, sem a mocskos szadra nem vagyok kivancsi, masra pedig nem latszol kepesnek. A telefonom az, amin van magyar billentyuzetkiosztas. Pusszantas, Matyika.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:03:02

@Protestant:
"Ivanyiról tudom, hogy azt koveti"

Iványi egy szektavezér, ha indulna a választáson szerinted hányan szavaznának rá? Felőlem kipróbálhatja, de az SZDSZ nélkül már annak idején se jutott volna semmire a politikában. Erre most mondhatod, hogy jó, akkor hozzuk vissza az SZDSZ-t. Mert az volt ám az igazán keresztény párt, nem igaz?

Protestant 2020.05.06. 23:03:57

@felfújta a szél: Nem, nem ez kovetkezik, ne forgasd ki. Az mondjuk lehet, hogy a Fidesznel kozelebb all, ezt nem vitatom. De papa per definitionem csak katolikus lehet. A checks&balancesrol pedig igy nyilvanvaloan nem olvashatsz a Bibliaban, de alapelveket boven, aztan mar Kalvinnal megjelenik a genfi rendtartasban (1500-as evek kozepe), hogy az ember esendosege miatt a kozhivatalt ellatokat jobban kell ellenorizni, es egesz sok kereszteny etika szol az "ellentetes erdekek elverol" is, ami kb ugyanezt jelenti egy kicsit mas kontosben.

Protestant 2020.05.06. 23:09:25

@felfújta a szél: Az a "szektavezer" kiallt a szegenyek es elesettek mellett a kommunizmusban is (uldoztek is erte, mig a fideszesek epp Soros penzen voltak kulfoldi tanulmanyutakon) es ma is kiall. Segito szolgalatot mukodtet, hajlektalanszallokat. Sosem arulta el az elveit baksisert, hatalomert. Nincs kozom az egyhazahoz, de egyike azon keveseknek, akik 100x hitelesebbek, mint a magat keresztenynek hazudo politikusok 99%-a.

Tölgyes Péter 2020.05.06. 23:10:17

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: Sajnálattal állapítom meg, hogy te még a fideszesek között is kiemelkedően hülye vagy. A halottak alacsony száma annyira köszönhető a kormánynak, mint az, hogy a télen kevés hó esett. Nagyjából annyit is tettek érte: az egészségügy katasztrofális állapotban van, az orvosok és a nővérek fizetése sértően alacsony, védőfelszereléssel még most is csak hiányosan vannak ellátva, az országos tisztifőorvos asszony maga a két lábon járó katasztrófa, a kórházparancsnokok kinevezése idiotizmus, az, hogy az operatív törzsben rendőrök tájékoztatnak virológusok helyett, Orbán elmeállapotának hű leképezése.

A halottak alacsony száma szakértők szerint annak köszönhető, hogy Magyarországon annak idején mindenkit beoltottak BCG-oltással, míg ez a többi európai országban nem volt kötelező.

A halottak számához aztán majd szépen hozzá kell ám adni azoknak a számát, akik a Kásler által néhány nap alatt hazazavart súlyos betegek közül hunytak, illetve hunynak el.

Másik mérföldes baromságod szerint a főváros katasztrofális állapota jelzi, milyen lenne, ha a liberálisok kaparintanák meg a vezetést. Szerintem egyszerűen tükörbe néztél - és Kovács Zoltán nézett onnan farkasszemet veled. Zsák a foltjával. Aki azt látja, fél év elég arra, hogy egy, szerintetek Tarlós által bombasztikusan irányított város lerohadjon, az hosszan tartó pszichiátriai kezelésre szorulna, mert ez a megállapítás akkora dilettantizmus, mint amikor Orbán büszkén dicsekedett azzal 2013-ban, hogy az egy évvel korábban bevezetett családbarát intézkedések következtében emelkedett a házasságkötések és az élve születések száma - miközben mindez leggyorsabban 3-4 éven belül érezteti első hatásait.

illiberális 2020.05.06. 23:10:47

@math0: senki nem állította, hogy Habonynak dolgozol. te az indexnek dolgozol 2) te indultál ki, te HAZUG, komcsi-dk KÖCSÖG! és most menj haza, és baszd seggbe az anyád, meg apád is te selejt!

Protestant 2020.05.06. 23:13:05

@math0: tudnek, csak nehany olvasni nem tudo troll miatt folosleges. Evvan.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:18:10

@Protestant:
Jajaj, csak Kálvint hagytad volna! Akkor már sokkal közelebb áll a szivemhez Szervét János. Máglyára küldés nélkül nem lehet liberálisnak lenni? Ahogy a mostani liberálisokat nézem, hasonló elképzeléseik vannak a hatalomgyakorlásról

Protestant 2020.05.06. 23:22:27

@felfújta a szél: Kalvin nem volt liberalis. Furcsa fogalmaid vannak a liberalisokrol, ha Kalvint annak hiszed. A liberalizmus elso szikrai is tobb szaz evvel Kalvin utaniak. Abban a korban a liberalizmust nem is lehetett volna ertelmezni.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:26:17

@Protestant:
Nem jó dolog a kereszténységet és a politikát összekeverni. Jézus attól marad hiteles, hogy távolságot tart a hatalomtól. Soros meg akárhány keresztény elvre hivatkozhat, csak az marad ami. Nem is lehetne megmondani nála, mivel okozta a több kárt: amit kihúzott mások zsebéből spekulánsként, vagy amit jótékony célokra forditott, háborút, nyomort és viszályt támasztva ahol sikerült befészkelnie magát?

Egyébként szerintem tévedsz hogy nem katolikus, van papirja róla

Protestant 2020.05.06. 23:29:03

@felfújta a szél: Gozom nincs, hogy jon ide Soros. Hacsak nem ugy, hogy mindenrol o jut eszedbe. Te is osztondijas voltal, vagy honnan ez a kulonos vonzalom?

Tölgyes Péter 2020.05.06. 23:31:11

@Pipas: Nem Orbánon múlik, hanem azon, hogy nincs illegális tüntetés... Mindenesetre Gyurcsány idején nem vertek meg ellenzéki képviselőket - és ha megtörtént volna, egészen bizonyosan nem őket, hanem az elkövetőket citálták volna bíróság elé - és abban sem akadályozták meg őket, hogy bármikor ellenőrizzék az állami cégeket. Nem tudsz olyan összehasonlítást produkálni, amely Orbán számára lenne kedvező.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:33:20

@Protestant:
A liberalizmust szerintem könnyebb értelmezni a protestáns etika kontextusában, mint a checks&balancest a kereszténység általános kontextusában. Én a protestantizmust nem tekintem igazi vallásnak, bár számos elemét vitte magával a korábbi időkből amikor volt még spirituális olvasata minden jelenségnek. Mostanra ez lekopott róla, legfeljebb üres mantraként idézi a bibliai szöveget, illetve egy életvezetési szokásrendként jelenik meg

Protestant 2020.05.06. 23:33:24

@felfújta a szél: Amugy hogy jo dolog-e a keresztenyseget es a politikat osszekeverni, arrol elegge megoszlanak a velemenyek. Luther peldaul ugyanezt mondta. Kalvin az ellenkezojet. A katolikus teologusok kozott meg aztan mindenfele velemenyt megtalalunk, pl. XIII. Leo (vagy epp most Ferenc papa is) eppenseggel nyakig merult a politikaba. Amugy Jezus sem tartotta magat tavol tole (persze ez attol is fugg, mit ertunk politika alatt), csak epp egesz maskeppen csinalta, mint ahogy a zsido vezetok vartak volna.

By the way: ha szerinted nem jo osszekeverni, akkor mi a velemenyed azokrol, akik kereszteny politikat hazudva probalnak meg nepszeruseget hajhaszni?

Protestant 2020.05.06. 23:38:41

@felfújta a szél: Csak azert konnyebb, mert a liberalizmus mar a polgari tarsadalmak termeke, amiknek a kialakulasahoz a protestans etika azert jocskan hozzajarult (hogy mennyire, arrol vannak vitak, de hogy hozzajarult, azt Max Weber ote nem szokas vitatni).

Hogy te a protestantizmust minek tekinted, az meg a te dolgod. En protestans letemre tudok egyutt szolgalni katolikusokkal es viszont, a teologiai nezetkulonbsegek ellenere testverkent szeretve es tisztelve egymast. Ha te a Bibliaban a misztikumot keresed, akkor neked eleve nem valo a nyugati keresztenyseg semmifele formaja :) A bizanci keresztenyseg sokkal jobban vonzodik a misztikus dolgokhoz, szenteltvizzel valo varazslashoz stb. Attol meg en nem vennem a batorsagot hogy egyiket vagy masikat ne tekintsem vallasnak.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:39:39

@Protestant:
Soros úgy kerül ide, mint a mostani ellenzék a keresztény kormányzásba. Pont ugyanolyan távolságra vannak a kereszténységtől, és ez vonatkozik a gyakorlati kormányzásról alkotott elképzeléseikre is. Vagy még egyszerűbben, ha ez se volt érthető: aki a mostani ellenzéket választja, az Sorost választja

Protestant 2020.05.06. 23:44:53

@felfújta a szél: ja, hogy neked muszaj sorosoznod. Bocs, nem tudtam. Tulzott navitasomban azt hittem, van esely ertelmesen beszelni. Bocs.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:46:49

@Protestant:
Kereszténység misztikum nélkül olyan mint bor alkohol nélkül. Ki lehet vonni belőle, de akkor mi marad? Legfeljebb szőlőlé. Protestánsoknak kivánom váljék egészségére!

A katolikus vallás szerintem egy jó elegyet alkot, se nem száll el túlságosan a babonaságok világába, se nem akar mindig józan maradni. A kis szekták szokták elvetni a sulykot, de erre rá is vannak kényszerülve a piaci verseny miatt.

felfújta a szél 2020.05.06. 23:54:39

@Protestant:
A politikának meg a vallásnak külön törvényei vannak. Aki összekeveri, az nem sokra fog jutni. Erre már utaltam is azzal hogy Iványi semeddig se jutna a politikában. De mondjuk a KDNP se, pedig elvileg sokkal nagyobb fan táboruk van

Egy jó politikus ki tud hozni valamit a kettő összeelegyitéséből, de ez már szinte művészet, és nagyon sok kompromisszum van benne. A mostani ellenzék (Sorossal vagy Soros nélkül) az égvilágon semmi keresztény elemet nem tartalmaz. Azzal, hogy visszaengedik a hajléktalanokat az aluljárókba hogy ott piáljanak és lejmózzanak, szerinted keresztényibb ország leszünk?

Protestant 2020.05.07. 00:04:31

@felfújta a szél: keresztenyibb, mintha belejuk toroljuk a labunkat. Mint ahogy keresztenyibb orszag leszunk ha a kozpontositas helyett a leheto legalacsonyabb szintre telepitjuk a felelosseget (onkormanyzatokra sokkal de sokkal tobbet kellene pl. bizni, igen, ez is egy keresztenyi elv), ha az allam nem titkolozik hanem nyilvanosak az adatok (igen, a nyiltsag is alapvetoen kereszteny tarsadalomszervezesi elv), ha nehanyak erdemtelen meggazdagitasa helyett inkabb a kozszolgaltatasokra fordit (ez mar inkabb a XIX. szazadtol jelenik meg a kereszteny etikaban, de azert azota eleg hangsulyos), ha tartozkodik a karaktergyilkossagoktol (amire pl. Semjen oly buszke volt, holott a kereszteny etika szerint nagyon sulyos bun), es lehetne meg sorolni. Ha igy mukodne az allam, felolem aztan Fidesznek is hivhatnak azt, aki mukodteti. De jelenleg nem igy mukodik, es tobb szandekot latok az ellenzekben arra, hogy igy mukodjon. Fuggetlenul attol, hogy ok ezt minek hivjak.

Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt. 2020.05.07. 00:19:12

@illaim: "e vajon miként reagálnál arra a képtelenségre, ha valaki azt írná, hogy Orbán utasítására akarták megbüntetni Szél Bernadettet "

Azokban a napokban amikor folyt az utcai terror a Gyurcsány egy riportban nyilatkozta, hogy FOLYAMATOS kapcsolatban volt Gergényivel, tehát minden egyes sortűzről, kilőt szemű M E G V A K Í T O T T, FÉLHOLTRAVERT emberről azonnal értesűlt. Mindenről tudott és mindennel egyetértett. Ezért közvetlenűl felelős a SZADÍSTA BRUTALÍTÁSÉRT, A KEGYETLEKEDÉSEKÉRT.
Az államcsődről a végtelen korrupcióról a korlátlan lopásról, a gazdasági káoszról már ne is beszéljünk.

Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt. 2020.05.07. 00:42:21

@Tölgyes Péter: "Mindenesetre Gyurcsány idején nem vertek meg ellenzéki képviselőket "

MAGYARORSZÁGON KIZÁRÓLAG GYURCSÁNY FERENC
V E R E T E T T MEG PARLAMENTI KÉPVISELŐKET !!!!!!!!!!!!!!!!!

Videófelvétel Révész Máriusz bántalmazásáról
index.hu/belfold/mariusz9623/

Tölgyes Péter 2020.05.07. 00:51:18

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: Azt írod: "minden egyes sortűzről, kilőt szemű M E G V A K Í T O T T, FÉLHOLTRAVERT emberről azonnal értesűlt."

Úgy érted, mind az egyről? Vegyél már vissza: egyetlen ember egyik szemét lőtték ki, ugyanakkor több rendőr sérült meg, mint tüntető.

Tölgyes Péter 2020.05.07. 00:55:15

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: Azt írod: "minden egyes sortűzről, kilőt szemű M E G V A K Í T O T T, FÉLHOLTRAVERT emberről azonnal értesűlt."

Úgy érted, mind az egyről? Vegyél már vissza: egyetlen ember egyik szemét lőtték ki, ugyanakkor több rendőr sérült meg, mint tüntető.

Gyurcsány pedig nem azt mondta, hogy Gergényivel volt állandó kapcsolatban, hanem azt, hogy a belügyminiszterrel, és hogy arra utasította a rendőri vezetőket, hogy a törvények betartásával őrizzék meg a törvényes rendet. Úgyhogy: turmix kikapcs.

Tölgyes Péter 2020.05.07. 01:03:10

@Kamugeri nem fogja meguszni a börtönt.: Csak egy apróság, amely a jelek szerint elkerülte a figyelmedet. Pedig már 2011-ben feloldották a Parlament honvédelmi bizottsága jegyzőkönyvének a titkosítását. Nyitray András fideszes képviselő azt vetette a rendőri vezetők szemére, miért nem használtak éles lőszert...

"A Fidesz éles lőszerrel lövett volna 2006-ban
Feloldották az eredetileg 80 évre titkosított iratokat...

Nyitrai András (Fidesz):

"A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és mondjuk akit kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem mert ott össze-vissza hajigálták a kockaköveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van."

www.delmagyar.hu/kecskemet-es-kornyeke/nyitray-eles-loszert-kellett-volna-hasznalni-az-mtv-ostromnal-3521323/

Protestant 2020.05.07. 07:33:57

@math0: az van, hogyha nem egy felmuveltsegeddel hencego troll volnal azt is tudnad, hogy a kozjo fogalmanak mai ertelmezese eleve a XIX. szazadtol datalodik, megha vannak is elozmenyei pl. Arisztotelesznel es Aquinoi Tamasnal (csak azok meg masrol szolnak).

felfújta a szél 2020.05.07. 08:49:47

@Protestant:
Téged se az eszedért tartanak itten. Ha szerencsés a csillagállás, a győztes koalicióban együtt lehetsz Mathhal meg a többi hasonszőrűvel. Addig is próbáljatok összeszokni, végül is egymás partnerei vagytok

Protestant 2020.05.07. 09:12:20

@felfújta a szél: jol van, csak kibujt beloled a troll...
süti beállítások módosítása