Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Valós képet - valótlanra?

2021. február 02. - Tölgyes Péter

osszefogas2.jpgAz ellenzéki pártok vezetői nem csak formai okokból ülnek egymás mellett az asztalnál

Befagytak a pártprefenciák januárra címmel friss felmérési adatokat közölt a Republikon. Eszerint konzerválódtak az eredmények: a kormánypártok támogatottságában kimutatott, csökkenésről tanúskodó trend megállt, és az ellenzéki oldal pártjairól mért adatokban is megfigyelhető egyfajta stagnálás.

https://telex.hu/belfold/2021/02/02/republikon-befagytak-a-partpreferenciak-januarra

Érthető, ugye? Minden tiszta és világos? Mert nekem semmi nem világos... A közvéleménykutatás szempontjait nem értem. Hónapok óta többször is szóvá tettem, hogy régi, megkövült elméletek, mára inkább valóságtorzító feltételezések irányítják nagy valószínűséggel a megrendelőket és a közvélemény-kutatókat egyaránt. Hozzáteszem, amikor politikai elemzők arról beszélnek, hogy tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az ellenzék megértse, Orbán rendszere csakis közösen váltható le, még véletlenül sem hozzák szóba saját személyes felelősségüket e folyamat lassúságában.  

Nagyjából két hónapja végre megjelent az első olyan statisztika, amelyik a pártok egyenkénti népszerűségei adatai MELLETT az együttes fellépésük esetére is rákérdezett. Kis túlzással a szenzáció erejével hatott, hogy többen támogatnák a "köztársasági ellenzéket", mint a pártokat, külön indulásuk esetén, de a következő havi hasonló kimutatás egyértelműen a közös támogatottság további növekedését támasztotta alá

Azóta, ki lehet mondani, az ellenzéki összefogás több közös megnyilvánulása, akárcsak a pártvezetők külön-külön megszólalásai egyértelművé tették, hogy a (jelen pillanatban) hat párt együtt száll szembe a kormánypártokkal a 2022. évi országgyűlési választáson, és nagy erővel folyik a részletek kimunkálása. A nyilatkozatok azt is megerősítették: a demokratikus oldal mindent elkövet annak érdekében, hogy a következő hónapokban a közös program legfontosabb elemeinek nyilvánosságra hozatala, a kormány intézkedéseivel szembeni többszöri közös fellépés, majd a jelölések folyamata és az előválasztások mind-mind kedvező hatással járnak a választói aktivitás növekedésére és mind több bizonytalant, korábban tartózkodót, közömbössé váltat sikerül megszólítani, megmozdítani, aktivizálni. 

Megértem, hogy a pártok mindegyike továbbra is kíváncsi saját népszerűségére, de az egyre markánsabb együttműködésből fakadó kommunikációs előnyöket vetjük a szemétre akkor, ha (vakként és süketként) továbbra sem méretjük az együttes támogatottságot. Így ugyanis nem mutatkozik meg ismételten is markánsan, hogy a hat párt együttesére többen szavaznának, mint a hat pártra külön-külön, vagyis a magyar ellenzék meghaladta azt az összefogással szemben elsősorban a politológusok és a közvélemény-kutatók által felhozott "érvet": koránt sem biztos, hogy a szavazatok majd automatikusan összeadódnak, ellenkezőleg, a táborok közötti ellentétek és elutasítottság következtében akár jelentős lemorzsolódással is számolni lehet. Akár... Állítom, többek között ez az "akár" és az összefogás ezzel is indokolt elvetése vagy csak mímelése vezetett 2014-ben és 2018-ban Orbán kétharmadához. Hogy annak meg melyek a következményei, azt mára az egész ország, sőt a világ is érzékeli.  

Ha már egyszer kiviláglott: ez a hasraütésre alapozott axióma nem igazolódik be, sőt, az ellenkezője immár mérhető, akkor nem kellene inkább élni a tényekkel és újra meg újra tudatni a saját táborral, a bizonytalanokkal és a kormánypártok híveivel egyaránt: létrejött az ellenzéki választó, és az összefogás támogatottsága jelentősen meghaladja a pártok külön mért népszerűségét, tehát a közös fellépés ténye megnöveli a kormány politkáját elutasítók aktivitását?! Ha már a közvélemény-kutatók zöme, számomra érthetetlen módon, becsukja szemét-fülét, nem kellene a köztársasági ellenzéknek közösen megrendelnie hónapról hónapra olyan kutatást, amely a pártok külön-külön mért támogatottsága MELLETT az összefogás együttes erejét is kimutatja? Kivált, hogy az immár harmadik hónapja nagyobb a Fidesz-KDNP támogatottságánál?! 

Tényleg nem akarunk élni azzal a léketani hatással, hogy Orbánék és híveik a választás közeledtével hónapról hónapra szembesüljenek a valós alternatíva jelenlétével és a kormánypártok számára kedvezőtlen trenddel?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr1516412754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2021.02.02. 12:54:34

Arra lennék kíváncsi, hogy a szerző miért aggatja folyamatosan az ellenzéki összefogásra a köztárasági jelzőt. Van egy másik ellenzéki összefogás is, és az királyi?

Tölgyes Péter 2021.02.02. 13:29:43

@Sir Galahad: oppant okos vagy inkább szerencsétlenül okoskodó, provokatív(nak szánt) kérdés. Az ilyen összetett elnevezések ugyanis nem feltétlenül arra utalnak, hogy lenne másik, hasonló nevű szervezet, de arra igen, hogy mit akarnak a névvel is hangsúlyozni a létrehozók. Márpedig az igen is hangsúlyos és joggal, hogy az ellenzéki összefogás köztáraságpárti - szemben az államformát az ország elnevezéséből nyilván nem ok nélkül kivezető Fidesszel.

Ha az ellenzék létre kívánja hozni a IV. Magyar Köztársaságot, miért is ne nevezhetné magát köztársasági összefogásnak? Gyanítom, neked nem az elnevezéssel, hanem magával a korábbinál sokkal inkább egységes fellépést sugárzó együttműködés létrejöttével van bajod.

Na, de ez hadd legyen a te bajod.

Sir Galahad 2021.02.02. 13:47:57

@Tölgyes Péter: Az ország nevében külön tényleg nincs már benne, hogy köztársaság, ettől függetlenül az államforma továbbra is az. Én még nem hallottam, hogy az ellenzéki koalíció így hívta volna magát - talán pont ezért. Egyébként tőlem aztán hajrá.

Hasdrubai Barcas 2021.02.02. 15:50:03

@Sir Galahad:

Ez olyan mint a "népi" demokrácia és a "liberális" demokrácia!

Egyiknek sincs semmi köze a DEMOKRÁCIÁHOZ!

Valójában mindkettő diktatúra!

AngeI 2021.02.02. 18:18:07

A gond az, hogy egy közös ellenzéki listára jelentősen kevesebben szavaznának annál, amikor összeadogatjuk az egyes ellenzéki erők támogatottságát a fiatal szavazók körében:

mandiner.hu/cikk/20210119_a_baloldali_kozos_lista_miatt_szavazatokat_veszit_az_ellenzek

"A fentiek alapján a Jobbik és a Momentum – a Medián szerint – legalább 23-23 százalékon állnak a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad. Mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért."

Rodney_2 2021.02.02. 18:22:47

Én azt nem értem, hogy kik azok akiknek külön külön egyik párt sem felel meg, de ha "összefognak" vagyis lesz egy katyvasz, amiben minden és semmi van együtt, az aztán már megfelel a kényes izlésüknek. Gyurcsány nem jó, de egy Gyurcsány által összetákolt koalíció, az jó lesz (ez már korábban is jól működött). Fegyőrék nem jók, de koalicióban már igen. Jobbik?? Jó azt már nem lehet tudni hogy mi a fene, azok a megélhetési nácik akik egy orbáni fordulattal köpönyeget váltottak és most "köztársaságiak", csak 2 évet kell kibírni hogy nem hugyozhatnak bronzcipőkbe. Zöldek se kellenek, de vegyes fosban jó lesz az is. Egyszerűen ebben az egész csürhében egy épkézláb ember nincsen akire nyugodtan rá lehetne bízni néhány vagyontárgyat :(((

eßemfaßom meg áll 2021.02.02. 18:32:39

"(2) Magyarország államformája köztársaság."

a szerző egyik nagy problémája megoldotta önmagát.

ben2 2021.02.02. 19:11:13

Az ellenzék és a szurkolókórusa azt nem képes megérteni, hogy nem az összefogás mantrázása a siker kulcsa, hanem hogy milyen garanciákat tudnak adni a vegyes összetételű választói csoportoknak, hogy a győzelmük esetén olyan politikát folytatnak ami valamennyire elfogadható a számukra.
Értsd: nekik az igazi kérdés az, hogy ki lesz az ellenzéki összefogás vezető ereje, kihez fog igazodni a többi.

1998-ban a Fidesz a Torgyán féle kisgazdákkal együtt váltotta le az akkori 74%-os MSZP-SZDSZ hegemóniát. Ezt úgy tudták elérni, hogy a Fidesz volt a legerősebb ellenzéki párt és ebben a mérsékelt jobbközép és a szocikból kiábrándult szavazói rétegek is garanciát láttak arra, hogy kormányra kerülve nem a Torgyán szekta fogja meghatározni az ország fő politikai irányát.

A mai ellenzéket viszont ki határozza meg?
Nem a Momentum, nem a Jobbik, de még csak nem is a szerencsétlen Karigeri, hanem bezony a Gyurcsány szekta.
Azaz az ellenzéki összefogás semmilyen garanciát nem tud adni arra, hogy nem a 2010 előtti állapotok fognak visszaköszönni a győzelmük esetén.
Ez lehet, hogy a politikailag aktív ellenzéki szavazók nagy részét alapvetően nem zavarja, de a bizonytalanoknak és a mérsékelt jobbközép szavazóknak pont elég indok, hogy vagy el se menjenek szavazni, vagy ha már kompromisszum, akkor inkább a jelenlegi kormány maradására voksoljanak.

Ezt a leckét már két egymást követő választásokon sem sikerült megértenie az ellenzéki drukkereknek, helyette az ellenzéki pártok de facto teljes önfeladását propagálják amolyan vallásos logikával: ha erősödik az ellenzék, akkor működik az összefogás, ha veszít, akkor nem volt "elég" az összefogás.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 19:45:47

@Sir Galahad: Akkor nem szoktad hallani az ellenzéki vezetők megszólalásait. Többen közülük így említik az összefogást, nem én találtam ki.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 19:46:20

Budapest összefogott és példát mutatott az országnak.... hogyan kell eladni a jövőnket uveggyongyokert... Budapest éppen csődbe megy, de nem baj. Az a lényeg hogy a túró fejű tarlós Pista nincs...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 19:47:00

@Hasdrubai Barcas: Bravó, ma garantáltan tiéd a Nobel-csont. A baromságcsúcsot te produkáltad, rágódhatsz rajta holnapig. Gyanítom, akkor képes leszel alulmúlni magad.

Hasdrubai Barcas 2021.02.02. 19:48:34

@Rodney_2: "Én azt nem értem, hogy kik azok akiknek külön külön egyik párt sem felel meg, de ha "összefognak" vagyis lesz egy katyvasz, amiben minden és semmi van együtt, az aztán már megfelel a kényes izlésüknek."

Hát eztet én sem értem!

Ezt az ellenzéki micsodát csak és kizárólag egy dolog tartja össze: AZ ORBÁN-GYŰLÖLET!
(nagyon kíváncsi vagyok, milyen "közös-pogromot" tud kiagyalni a kommunisták - szocialisták - liberálisok - fasiszták - zöldek - és egyéb aberráltak koalíciója.....)

kvadrillio 2021.02.02. 19:50:00

Min degyik párt csak könyököl, egymást szidják, évekkel korábbi tevékenységeket hánytorgatnak fel egymásnak és az a mindennapi civakodás nagyon unalmassá kezd válni ! Viszont egyik párttól sem hallottam még, hogy A FIATALOKNAK AKARNA IFJÚSÁGI OLCSÓ LAKÓTELEPEKET ÉPÍTTETNI !!! ...AZ ELMÚLT 30 ÉVBEN CSAKIS A GAzdagabbaknak történtek, történnek lakótelepi építkezések vagy egyéni gazdag felvásárlóknak, aki egyenként is többtíz, esetenként kb 100-120... lakást is felvásárolnak és airbnb-ként magas profittal kiadják külföldieknek, ebből búsásan gazdagodván !!!

A GAZDAGOKNAK VALÓ LAKÁSÉPÍTÉSEKNEK VÉGET KELLENE MÁR VETNI ÉS A FIATALOKNAK ELKEZDENI OLCSÓ , KÖNNYŰSZERKEZETES LAKÁSOKAT ÉPÍTENI !!!

30 ÉV ELTELT A POLITIKAI PÁRTOK KÖZÖTTI LOCSOGÁSOKKAL, EGYMÁS FIKÁZÁSÁVAL, EGYMÁS LEJÁRATÁSÁVAL ! SEMMIFÉLE ÉRDEMLEGES TEVÉKENYSÉGET NEM PRODUKÁLTAK,,,,ÉS EZ MÁR KEZD NAGYON UNALMASSÁ, ÉRTÉKTELENNÉ VÁLNI A VÁLASZTÓK SZEMÉBEN !

EGYIK PÁRT SEM ÉRDEMLI A MEGVÁLASZTÁSÁT !

AngeI 2021.02.02. 19:50:25

Talán érdemes lenne utánanézni, hogy a választásokon korábban szereplő baloldali közös listák támogatottságai mennyire tudták megközelíteni a pártonkénti népszerűségi mutatók szummáját.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 19:52:31

@/\ngel: No és? Mondd, túl azon, hogy egyeten őpillanatra sem vitatom a fiatalok voksainak fontosságát, de az még nem jutott eszedbe, hogy valamit talán az idősebbek szavazatai is érnek? Milyen alapon gondolod, hogy nem az összesített eredmény fog dönteni, hanem annak a fiatalokra eső hányada? Minden szavazat ugyanannyit ér, ráadásul az idősebbek politikailag aktívabbak.

Más kérdés, hogy a bizonytalanok megszólítására hogyan hat például a közös lista, na de ez meg nem derül ki semmilyen statisztikából - már csak azért sem, mert a bizonytalanok többsége véleményt sem nyilvánít szívesen. De ha abból indulunk ki, hogy a hosszú évek után végre érzékelhető, növekvő esély, a kormányzóképes, normálisabb, békésebb alternatíva tudja megmozgatni a közömbösöket, a kiábrándultakat, akkor ez alól a fiatalok sem nagyon vonják ki magukat.

Hasdrubai Barcas 2021.02.02. 19:54:12

@kvadrillio: "EGYIK PÁRT SEM ÉRDEMLI A MEGVÁLASZTÁSÁT !"

Igazad van!

Minden hatalmat senkinek!

Tölgyes Péter 2021.02.02. 19:56:17

@Rodney_2: Nem fogok veled vitatkozni - ha te jobban bízol azokban, akik tíz éve a szemünket is kilopják és ráadásként összevesztek már mindenkivel a világban, aki számít, lelked rajta. De ulag se panaszkodj, majd amikor te is sorra kerülsz, téged is megtaposnak azok, akiket semmi más nem érdekel, csak a hatalom és a zsebük megtöltése. Akik nem átallották kijelenteni és törvénybe foglalni, hogy a közpénz elveszíti közpénz jellegét, amint saját alapítványaikba átpumpálják.

Aki a nyakán lévő gömböt legalább néha arra használja, ami a rendeltetése, az ezeket a trükközéseket már nem eszi meg, nem fogadja el.

Hasdrubai Barcas 2021.02.02. 19:56:51

@Tölgyes Péter:

Látom te is kihagytad az összegzésből azt a 3-4 millió levélszavazatot, amit a Fidesz fog kapni a határon túli magyaroktól!
(kopirájt by Biden)

Hasdrubai Barcas 2021.02.02. 19:59:05

@Tölgyes Péter:

Látom sikerült eljutnod addig a pontig, hogy mért ne a Fideszre savazzak!

Ha lehetne néhány szót arról is, aztán mért savazzak az ellenzékre!
(mán azon kívül, hogy az Orbán szar....)

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:01:15

@eßemfaßom meg áll: Ez legfeljebb a te problémád. Ha Magyarország államformája köztársaság lenne továbbra is, akkor nem írták volna át az ország nevét az alaptörvényben, a határokat jelző táblákon és minden hivatalos reklámszövegben: Magyarország kormánya megbízásából.

Hogy az államforma meghatározásához nem nyúltak, az természetes: túl nagy hullámokat kavart volna mindenütt a világban. Hogy aztán ez az említett változtatás mennyibe került - ha nem járt tényleges, csak titkolt államformaváltással, akkor mi értelme volt ennyi pénzt kiszórni az ablakon -, azt még kiszámolni is nehéz, de garantáltan milliárdokba. Gondolj bele (ha nem esik nehezedre a gondolkodás), hány táblát, borítékot, bélyegzőt, levélpapírt kellett kidobni és helyette újat készíttetni, csak azért, mert lehagyták róla a Köztársaság-ot...

Mondom, te csak nyugtasd meg magad azzal, hogy én keveredtem ellentmondásba. Úgy is van, minek hinnénk a tényekben?!

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:04:36

@ben2: Egyszer te is kigyógyulsz ebből a süketelésből - kár, hogy már késő lesz. Nézni nézzel, de nem látsz, különben érzékelnéd, ebben az összefogásban senki nem tud diktálni, minden egyes megállapodás vitákban születik. De ez így természetes, az a fajta diktátum, amit Orbán gyakorol, mindenféle kontroll nélkül, viszont beteges.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:05:03

@Tölgyes Péter: a barkasznak igaza van. Maga értelmesnek tűnik. Monjon érveket miért érné meg az ellenzékre szavazni? Azért hogy külföld megdicserjen? Vagy meglegyen az állami finanszírozás a barátok közt folytatására? De most komolyan kérdem...

AngeI 2021.02.02. 20:06:12

@Tölgyes Péter: 240 ezer szavazat mínusz, ahogy a linkben is szerepel.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:06:32

@Tölgyes Péter: az USA sem Köztársaság a nevében... hahó

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:10:08

@a nagy hohohorgász: Na, itt a nap másik Nobel-csontosa, veszélyezteted a hülyeségcsúcsot. Budapest csődben van? Eleve eltér a finanszírozása a világban megszokott gyakorlatból, hogy a kormány nem finanszírozza a fővárost, hanem a befizetett adók X százalékát visszatéríti. Na de akkor hogyan mondhatná el az Orbán hangjának tekinthető Budapest-felügyelő, egyben kiemelt projektek kormánybiztosa hetente, hogy a kormány mekkora kegyet gyakorol?

Miközben töredékét sem adja vissza támogatás formájában ahogyan másutt a gazdasági tevékenységben kisebb szerepet játszó fővárosok a kormányuktól kapnak?

A főváros lenne csődben, ha tőle és az ellenzéki önkormányzatoktól úgy vonták el a helyi iparűzési adót és parkolási díjakat, hogy nem kapnak kártérítést, mint a nem ellenzékiek?

Az orrod előtt történik, mégsem látod? Na, ezért jár a Nobel-csont, te szegény.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:12:24

@Hasdrubai Barcas: Sebaj, azt bízd ránk, mi tartja össze az ellenzéket. Megsúgom, nem az Orbán-gyűlölet, hanem a szabadságvágy. Elég abból, hogy az enyves kezűek kotorásznak a zsebünkben és beleszólnak mindenbe. Összevesznek mindenkivel és külföldön az ember - ha nem elég edzett - jobban teszi, ha nem nagyon hangoztatja, honnan érkezett...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:13:43

@Hasdrubai Barcas: A senki is jobb, mint azok a senkik, akik tizenegyedik éve élnek vissza a választás környéki ügyeskedéseknek is köszönhető kétharmadukkal, np meg azzal, hogy választóik egy részét - ahogy téged - máig az orránál fogva lehet vezetni.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:17:33

@kvadrillio: Jó gondolat, az ellenzéki összefogás megkülönböztetetten foglalkozik a lakáshelyzet tűrhetetlenségének megszüntetésével, többek között nem piaci alapú bérlakások építésével. Csak egy picit várj, amíg a program legfontosabb részletei napvilágot látnak. :)

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:19:32

@/\ngel: Felesleges. Azok egyike sem volt tényleges összefogás, éppen erre utaltam a posztban. Inkább azt mímelte, de a képviselői helyek "leosztása" a pártirodákban dőlt el, most viszont valamennyi körzetben a helyben legeséelyesebbek indulnak majd az előválasztáson és ott dől el, ki lesz a közös jelölt.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:20:09

@Tölgyes Péter: nem a karácsonyi Gergő mondta hogy csődbe megy? Döntsétek már el hogy mi van....

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:20:46

@Hasdrubai Barcas: Látom, te is azt hiszed, hogy a határon túliakat is örökkön örökké meg lehet vezetni. Pedig nem. Ez lesz a nektek oly kellemetlen meglepetések egyike.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:22:27

@Hasdrubai Barcas: Miért gondolod, hogy nekem van ilyesmire időm? Hogy nekiállok egy meggyőződéses fideszest győzködni? Külön-külön mindegyiket, aki ellátogat a blogomba?

Én legfeljebb arra bíztatlak, hogy próbálj meg LÁTNI is, ne csak nézni.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:22:42

@Tölgyes Péter: szerintem már 11 éve várja a programot, mennyi még az a picit?

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:29:50

@a nagy hohohorgász: Megismétlem: tekintve, hogy kézenfekvő, ez így nem mehet tovább, egy a pályán semmit sem produkált, félrefuserált jogászcsapat ne dönthesse el például, hogy egy selejtes főkülügyér engedélyezheti az oltást nem csak az Európai Gyógyszerügynökség, de még az OÉGYI szakembereit is átlépve; ne írhassa szakmányban a személyre szóló törvényeket, ne csorgathasson bele EU-milliárdokat Mészáros és családja, Garancsi, a miniszterelnök veje és néhány másik villámgyorsan lett milliárdos strómann zsebébe.

Jöjjenek azok, akik - ha nem tudták volna, most megtanulták -: a tömegek elvárják, hogy az ő érdekeiket is vegye figyelembe a hatalom, ne csak a sajátjait. Akik nem populista jelszavakkal etetnek, akik például bevezetik, hogy a képviselő visszahívható, hogy az egykori ügynökről nyilvánosságra kerül, hogy egykori ügynök, stb.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:30:58

@a nagy hohohorgász: Orvost neked. Csődbe megy vagy csődbe juttatja a kormány, az neked ugyanaz? Csak sajnálni tudlak, ha ezt még magyarázni is kell.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:32:36

@a nagy hohohorgász: Miért, valaha is benne volt a nevében, hahó?

Ennyi agyatlan vagy magát agyatlannak tettető trollt vajon hol szed össze a Fidesz?

Tölgyes Péter 2021.02.02. 20:36:41

@a nagy hohohorgász: Okoska, tizenegy éve legfeljebb attól az Orbántól bárhatja a programot, aki elsőre SEM hirdetett mást, mint hogy másként fogja csinálni, másodjára is harmadikra pedig annyit csikart ki magárból, hogy... "folytatjuk". Mármint a másként csinálást. Az ellenzék októberben jelentette be, hogy együtt indul és valamennyi körzetben közös jelöltet indít. A külön-külön meglévő pártprogramok összedolgozása nem könnyű - folyamatban van.

Egyébként néhány hangsúlyos pontját már bejelentették - képzelheted, hogyan fogadták az előszeretettel kommunistázó, de régi kommunistákat felsorakoztató Fidesz Lendvay utcai székházában például azt, hogy nyilvánosságra hozzák az ügynöklistákat...

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:38:01

@Tölgyes Péter: csak nehogy az legyen hogy kijon a programotok aztán a fidesz 4/5

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:43:33

@Tölgyes Péter: olyan szép látni hogy hazudsz és elhiszed. Olyan vagy mint az apósom aki váltig állítja hogy 2010ig a kenyér 2forint volt utána meg a rohadt Orbán felemelte az árát mert a pekektol is lop. A feleségem meg nem győz szégyenkezni miatta....

Rodney_2 2021.02.02. 20:50:26

@Tölgyes Péter: Semmit nem tudsz rólam, minden amit írtál irreleváns számomra. Arra hívnám fel a figyelmed, hogy 2010-ben úgy lett meg a 2/3, hogy nagyon sokan úgy szavaztak, hogy a Gyurcsánynál bármi csak jobb lehet. Aztán ott állunk majd 2022-ben, hogy választhatunk a fidesz és a Gyurcsány által összekalapált, kontraszelektált idiótákból álló hányadékra. Szuper lesz. Te újságíró vagy és ilyen szemmel nézed a politikát, ha valaki szépen nyomja a bullshittet, akkor az neked tetszik. Nekem felsővezetői tapasztalatom van több országból, én az ellenzéket kb annyira taksálom, hogy egy Nemzeti Trafikot is csődbe vinnének 1-2 év alatt. Ilyen ott az emberanyag. Ez a kurva nagy probléma. Egyik választás szarabb mint a másik.
Azt kellene felfogni, hogy ezt a nagyon diverz ideológiájú koalíciót azért sikerült összekalapálni, mert a kulcsfigurák már minden elvüket, személyi ellentétüket, stb. feladták annak érdekében, hogy végre már ők lophassanak. Arról már nem is beszélve, hogy a klasszikus ballibsi politikák a mai magyar helyzetben csak ártani fognak és még azt is elbasszák ami most működik.

És most látom itt feljebb hogy agyatlan fidesz trollozod azokat, akik máshogy látják a dolgokat. Van egy nagyon rossz hírem: lehet hogy ők jobban látják mint te és akkor ez a trollozás nagyon nagy égés NEKED. Ez az egyik érdekes dolog a ballibsi blogokban hogy a sok félhülye degenerált ballibsi mindenkit letrolloz aki nála értelmesebb vagy egyszerűen csak más vetületét látják ugyanannak a dolognak. Fogadjunk hogy a 70 éved alatt nem szereztél olyan tapasztalatokat, hogy tévedhetetlenül meg tudd mondani hogy milyen gazdaságpolitikát kellene folytatni, hogyan érdemes menedzselni az államadósságot, milyen befektetés vonzó politikát érdemes folytatni, mi az optimlis social enginneering a jelenlegi magyar valóságban (nem valami dreamlandben, hanem itt ami van) stb stb. Lehet hogy vannak akik ezt jobban látják mint te és esetleg más következtetésekre jutnak mint te. Nehogy észrevedd egyszer csak, hogy mindenki szembe jön az autópályán, a sok hülye :)))

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:51:56

@Tölgyes Péter: én nem írtam hogy mitől megy csődbe.... te viszont azt írtad hogy nem megy csődbe... na ki hazudott??? Tudom az Orbán:)

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:55:36

@Tölgyes Péter: jut eszembe most az MSZP hol szekel, a dk főhadiszallas budijaban????

Reding Roli 2021.02.02. 20:55:49

A 2020 - as választás tulajdonkèppen nèpszavazás lesz Orbán Viktorról, a mestersègesen kètosztatúvá tett politikai rendszerben az elmúlt 10 èvről kell dönteni az embereknek, hogy szeretnènek valami új társadalmi rendszert, vagy maradjon az fennálló rezsim..
Az ellenzèk , szinte az összes mèrhető pártja összeállt, hogy megdöntsèk a kvázi egypárti államberendezkedèst , és most, amikor a hatalomváltás reális lehetősège van a levegőben , megfogalmazták a "korszakváltás garanciáit" ,szemèlyi ès tartalmi èrtelemben is
Nèhány pont :
- A rendszerszintű korrupció felszámolása
- Új alkotmány , nèpszavazassal megerősített
- Új, arányos választási rendszer
Sok olyan "demokrácia -vállalás" , amivel az Orbán - rendszer adós maradt idáig ...
Ez a választási összefogás most más mint az eddigiek , hiszen a politikai skála teljes egèszèt átfogja, ès 2022- ben lesz először reális esèly a rendszerváltásra. Biztos lesznek olyanak akik , akik nem támogatják Gyurcsányt, a koalícióra szavazók közt, de ez a dolog most másról szól, mindenki èrti , hiszen először lesz az országnak valós lehetősège levetkőzni a familiáris rendszert , ès elindulni a pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodásán alapuló , arányos politikai rendszer megteremtèse felè . Jöjjön a koalíciós kormányzás , ès a kèsőbbiekben ebből következő " gyenge " kormány , amely megteremti a nagy társadalmi konszenzusok ès a megbèkèlès feltèteleit...Soha többet kvázi egypárti hatalmi rendszer , ès az ebből adódó haveri kapitalizmus! !

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 20:59:22

@Reding Roli: ifjú padavan, neked szóltak már hogy 2021 van? Hahaha

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:02:26

@a nagy hohohorgász: Ne röhögj egy baki miatt annyira törvénytelenül, mert a torkodon akad a szálka...

Reding Roli 2021.02.02. 21:02:42

@a nagy hohohorgász: Miről beszèlsz Troll , kifejtenèd?

Reding Roli 2021.02.02. 21:03:38

2022- es válsztás, elírás , a lènyegen nem változtat..

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:04:41

@Tölgyes Péter: ezek szerint megkaptatok az amerikai licencet a választáshoz biden bácsi támogatoitol...

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:11:08

@Reding Roli: a lényegen valóban nem változtat, hogy hülye vagy. Népszavazás bmeg, Budapesten miért nincs Népszavazás 2019 október óta te nagyon okos? Egy állítólag a kormány által csodkozelbe lévő Budapest megbízott egy szadesz közeli céget tripla áron a lánchíd felújításaval , hogy végezze el a korábban kiirt munkák felét.... éles kés vagy te is....

Reding Roli 2021.02.02. 21:16:00

@a nagy hohohorgász: Hogy a Lánchíd felújítása , illetve Budapest ügye ide te kretèn Troll?

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:17:10

@Tölgyes Péter: na mindjárt akasztanal is te demokrácia gyöngye .... nehogy a torkomon akadjon mi....

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:19:43

@Reding Roli: mondom hogy hülye vagy... kérdezd a posztert... Budapest =demokrácia 2019 október óta. Hány népszavazás volt arról hogy mire költik azt a kevés pénzt amit tarlós Pityu nem lopott el?

Reding Roli 2021.02.02. 21:20:00

@a nagy hohohorgász: Fedd fel magad , ha felmered , ès nèzzük meg ki mit tett le eddig az asztalra való èletben, mert úgy tűnik nagy a szád , pedig nem ismersz engem ..Tipikus "ugatós " kormanytroll!

Reding Roli 2021.02.02. 21:25:12

@a nagy hohohorgász: Hány népszavazás volt arról hogy mire költik azt a kevés pénzt amit tarlós Pityu nem lopott el?"
Nem releváns , ne tereld a tèmat olyan trollosan, hanem a blogposzra válaszolj!

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:27:39

@Reding Roli: tudsz olvasni? Akkor látod hogy válaszoltam.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:29:23

@Reding Roli: te írtad hogy népszavazás lesz akkor most magadnak mondasz ellent???

Reding Roli 2021.02.02. 21:29:29

@a nagy hohohorgász: mi az hogy fedd fel magad?" Mutatkozz be szèpen ! Ha már ilyen " illedelmesen " megszólítottál!

Reding Roli 2021.02.02. 21:31:33

@a nagy hohohorgász: Azt ítrtam ,hogy a "korszakváltás garanciái" dokumentum egy új Alkotmányról beszèl, amit nèpszavazás erősítene meg ...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:34:12

@a nagy hohohorgász: Ilyen és hasonló licenszeket csak Trump szokása volt osztogatni - és kapni. Na, ezért volt a számára szobatiszta Orbán.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:35:41

@a nagy hohohorgász: Szadesz-közeli? Te szerencsétlen, ezek szerint Mészáros már ott-hagyta a kenyéradó gazdit?

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:39:13

@a nagy hohohorgász: Horgász létedre akasztásnak minősíted, ha attól óvlak, nehogy már a torkodon akadjon egy szálka? Vagyis még a nick neved is hazugságon alapszik, gratulálok.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:41:45

@Reding Roli: az nem úgy van hogy az mutatkozik be először aki elvarja? Mutass példát...

Reding Roli 2021.02.02. 21:43:03

@Tölgyes Péter: Az olyanokat, mit a " nagy hohohorgász" ki kell rakni, mert nem a valós èrveken alapuló polèmiát keresi, csak trollkodni akar, a sokadik álnevèn ...Kár egy betűt is rá vesztegetni ,csak rombolni akarja az èrtelmes párbeszèdet, az a fő cèlja..

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:43:49

@Tölgyes Péter: én meg csak attól ovlak firkasz letedre nehogy toll álljon a szívedbe. Ugye nem tűnik durvanak.... avosok gyöngye

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:44:43

@Reding Roli: na feltalaltad te is a demokráciát a cenzuraban.... gratulálok

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:46:05

@Tölgyes Péter: ugyan mondd már meg ki nyerte a lanchid tendert... hahaha

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:46:55

Az index is megirta, vigyázz!!!!

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:48:04

@a nagy hohohorgász: Képzeld, nem tánik durvának, csak végtelenül ostobának. Azt jelzi, hogy az agyad önálló gondolkodásra nem képes. Ha egy újságírónak toll áll a szívébe, az rendhagyó dolog, mert a toll általában nem szokott a használóinak a szívébe fúródni. Ezzel szemben a szálka könnyen bárkinek a torkán akadhat, kivált, ha minden értelem nélküli zagyvaságokat, hetet-havat összehord, csak hogy hallassa a hangját és bizonyítson a kenyéradóinak.

Te már a hivatalosan bejelentett fideszes trollképző növendéke vagy?

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:48:40

@a nagy hohohorgász: Hahaha - az index kié, erre válaszolj...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:51:31

@a nagy hohohorgász: Az viszont, hogy ávósnak nevezel - ami egyben azt is jelzi, fogalmad sincs, mikor ténykedtek Magyarországon és én akkor hány éves lehettem -, red flag. Még egy hasonló kijelentés, és repülsz. Nem azért, mert cenzúrázok, hanem azért, amiért te is kib...nád az otthonodból azt, aki a vendégjoggal visszaélve a szoba közepére rondít.

Reding Roli 2021.02.02. 21:53:55

@a nagy hohohorgász: Nem kommunikálni akarsz , hanem csak szèttrollkodni a blogot, mert egyetlen , de egyetlen èrtelmes mondatod nem volt eddig , akkor mi a fenènek tartanának bent? Előbb írjál 10 releváns mondatot a blogposzt tèmájához, mert eddig csak egy- kèt mondatos marhaságokat böfögtèl!

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:54:06

@Tölgyes Péter: újságíró elvtárs volt néhány kérdésem feléd előtte ha válaszolsz én is megtisztellek a válaszommal

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:54:46

@Reding Roli: Minden posztomhoz hozzá szokott szólni egy - amúgy kitűnően érvelő - kommentelő, aki nem képes moderálni saját magát, ezért az elvadulás megakadályozása miatt a szélsőséges kommentjeit néha törölnöm és őt tiltanom kellett.

Ez a szerencsétlen, horgászbotot legfeljebb fotón látott troll még nem érte el a tűrésküszöbömet, de már dörömbül az ajtaján. Hidd el, ha eléri a határt, rögtön repülőgépre ültetem, retúrjegy nélkül.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:56:33

@a nagy hohohorgász: Én bemutakoztam mindenkinek. Te mintha nem tettél volna eleget egy másik kommentelő ilyen irányú kérésének. Nem tudom, mit értesz megtisztelés alatt, de hogy tiszteletlen már voltál, az biztos.

Milyen kérdésedet tartod annyira fontosnak, hogy arra válaszolnom kellene?

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:56:49

@Reding Roli: ha tudsz olvasni, akkor látod hogy írtam. Erre írtad te hogy tiltsanak ki.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:58:17

@a nagy hohohorgász: Még valami. Elvtársazd azokat, akikkel együtt őriztél disznót.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:58:17

@Tölgyes Péter: ő akarja hogy bemutatkozzak nem te. Vagy te is ő vagy? Vigyázz, fogós kérdés...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 21:59:10

@a nagy hohohorgász: Dehogy akarom, csak az újságíró elvtárs-ra reagáltam azzal, te tudod, én ki vagyok, én meg legfeljebb annyit tudok rólad, hogy - szellemileg nagyon kivagy.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 21:59:21

@Tölgyes Péter: az összes kérdést fontosnak tartom amit feltettem.

Reding Roli 2021.02.02. 21:59:24

@a nagy hohohorgász: ha tudsz olvasni, akkor látod hogy írtam"
nem írtal semmi relevánsat, nem cáfoltál semmit abból, amit írtam ( max. annyit, hogy elírtam egy dátumot ..)

Ménár Atya 2021.02.02. 22:00:28

@Tölgyes Péter:
" Sebaj, azt bízd ránk, mi tartja össze az ellenzéket. Megsúgom, nem az Orbán-gyűlölet, hanem a szabadságvágy. Elég abból, hogy az enyves kezűek kotorásznak a zsebünkben és beleszólnak mindenbe. Összevesznek mindenkivel és külföldön az ember - ha nem elég edzett - jobban teszi, ha nem nagyon hangoztatja, honnan érkezett..."

Kizárólag az Orbán démonizálás, és Fletó féle hataloméhség tartja össze az ellenzéket.
Látható ez az önkori választás eredményein.
Nem kellett fél év sem, és egymást nyírják a pártocskák az érdekellentétek miatt, a teszetoszaság, és a korrupció azonnal felütötte a fejét, Lásd BKV busz tender pl.
Nézőpont kérdése az összeveszés.
Az én nézőpontomból, nem hagyják hogy elveszítsük a maradék önállóságunkat, és helyes hogy védik az érdekeinket, lásd most vakcina beszerzés-
Ugye előbb jött a tiltás magyarországnak, az ellenzék jött a putyinnak akar orbi megfelelni, rossz a vakcina, ezért jött az "összeveszés".
Mára mindenki orosz meg kínai vakcinát akar, és az a legfőbb baj, hogy bezzeg a magyarok leszerződtek...............
A zsebemben kotorászásról csak annyit, hogy amióta az orbán patás kotorászik benne, valahogy gyarapodik a bankszámlám, fletó alatt meg a befizetetlen csekk szaporodott csak az agyonadóztatott jövedelmem miatt, meg mivel 2 gyerekem van még szinte büntettek is, semmi kedvezményt nem kaptam.
Szóval bírom amikor mások akarják eldönteni mennyire rossz nekem.
Majd a szavazófülkében eldöntöm.
Ez az összefogás, gittegylet, semmi célja a hatalom, és a pénz megszerzésén kívül.
Semmilyen alternatívát, programot, és garanciát nem ad, tehát ezekkel a feltételekkel soha nem szavaznék rájuk.
Az egyetlen értelmes ellenzéki Schiffer András volt, őt ki is nyírták, mert nem állt bele az orbánozásba.
Rá szavaznék.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 22:00:41

De most, ha megengeded, elmegyek vacsorázni, mivel amióta hazaértem, a zagyváitokra kíséreltem meg reagálni. úgyhogy vagy húsz percig nem leszek, addig az okos kommentjeid itt fognak lebegni a levegőben...

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 22:03:03

@Reding Roli: legyenneked, de azt az állításom folyamatosan bizonyitod hogy hülye vagy.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 22:05:07

@Ménár Atya: Schifferel én is így vagyok. Ki is csinálták ahogy írod.

Reding Roli 2021.02.02. 22:07:25

@a nagy hohohorgász: Te mit írtál ide eddig releváns dolgot? Nagyjából semmit , csak ugatni tudsz , ami bizonyítja, hogy kretèn , szellemileg sèrült, fideszes troll vagy !

Tölgyes Péter 2021.02.02. 22:07:33

@Ménár Atya: Arra szavazol, akire akarsz. Annyi következetlenséget hordtál össze, hogy érdektelen a véleményed. Kifejtetted, nem szánok időt arra, hogy szóról szóra, mondatról mondatra cáfoljam, mert még te is tudod, hogy úgy hazugság, ahogy van.

Schiffert pedig, aki a kezdetektől meghirdette az egyenlő távolságtartást, amelyen belül valahogy a Fideszhez mindig közelebb helyezkedett - elvégre Orbánnak köszönhette a Parlamentbe jutását - emlékszel még a kopogtatócédulák átadására? -, s egyetlen célja: hogy megakadályozza az ellenzékiek egymásra találását.

Tölgyes Péter 2021.02.02. 22:09:21

@a nagy hohohorgász: Még itt voltam, ezért az újabb személyeskedést kidobtam. És amikor visszajövök, hasonlóan megteszem - még egyszer. Utána, a másodiknál már pihenőre küldlek.

Reding Roli 2021.02.02. 22:10:52

@a nagy hohohorgász: Schifferel én is így vagyok. Ki is csinálták ahogy írod."

Ki "csinálta " ki ? Lássuk , mennyire informált vagy?

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 22:16:44

@Reding Roli: azok akik nem akarnak változást: fidesz, MSZP, dk, jobbik.... mindenki. Egy hivatalosan zsidó embert kicsinaltak mert jót akart. Érdekes külföldön ez nem baszta ki a biztosítékot. Pedig zsidó. Én meg szavazni akarnék rá de nem tudok csak az osszefosasra és a szaros talpú o1gre.

a nagy hohohorgász 2021.02.02. 22:18:19

@Tölgyes Péter: ügyes vagy, de én meg nem vagyok hülye.... hahaha

Reding Roli 2021.02.02. 22:49:42

@a nagy hohohorgász: azok akik nem akarnak változást: fidesz, MSZP, dk, jobbik."

Ezt mèg leírom neked , hogy volt ..." Vèletlenül " nagyon jól ismerem a párt belső viszonyait ...
Az LMP kezdetben egy liberális, zöld , ès konzervatív èrtèkeket egyaránt elfogadó, programjába èpítő párt volt Schhiffer vezetèsèvel, politikailag pedig a " matematikai " közèpen állást jelöltèk ki a pártpalettán.....Az LMP - ből 2013 januárban kiváltak " liberálisabb , balosabb" tagok, ettől kezdve a konzervatív-nemzeti- zöld irány lett az uralkodó , ès az volt a párt alapállása ,hogy az LMP mindig a maga útját járja , nem köt senkivel választási szövetsèget: sem Orbán, sem Gyurcsány ...Schiffer vilagnèzetèt tekintve enyhèn jobbos társadalmi szemlèletű ( nyomkövető a migránsokat , stb) gazdaságilag inkább balos , szakszervezetek stb ès ez határozta meg a párt politikai irányvonalat is , jó ideig ....Kèsőbb kèt politikai tábor alakult: a Schiffer mögött állók, ès a "változást" - szövetsègkötèst akarók tábora ..
A nemzeti konzervatív vonala,- Schiffer, Sallai Róbert , Keresztes Lóri - a másik " liberálisabb oldal " amelyik erősebben kiállt az Orbán- kormány ellen- Szèll Detti ès Hadházy Ákos- , vègül ők lettek a párt elnökei , azok , akik egy választási szövetsèg lètrehozasát szorgalmazták ...A változást akarók azért kerültek ki győztesen a párton belül, mivel a többsèg belátta ,hogy ebben a kètosztatú pártrendszerben - "többsègibb" választási rendszer , második forduló nincs ,stb - csak egy kènyszerű szövetsègben lehet valaha kormányt váltani..
...Schiffer András pedig önkènt visszavonult , látván hogy az ő elvei szerint már nem megy tovább a párt, ès egyèbkènt is megrekedt a pártèpítès....ès a magyar politikai rendszerből is elege lett...Az ezt követő botrányok ès elnökváltások sorozata pedig már ismert ...

Tölgyes Péter 2021.02.02. 22:54:08

@a nagy hohohorgász: Már hogyne lennél hülye, méghozzá méretes... Miért kellene "ügyeskednem" és két néven jelen lennem ahhoz, hogy egy személyeskedésedet az idő alatt dobjam ki, amikor már a konyhában kellene lennem megkésetten vacsorázni?

Ha igazad lenne, belegondoltál, miért sürgetném annyira a kommentedtől való megszabadulást, hogy azzal eláruljam: Reding Roli is én vagyok?

Bizony, hülye vagy, de még csak nem is ez a legnagyobb baj veled. Bár rátok mindig is jellemző volt a különféle összeesküvés-elméletek megalkotása és népszerűsítése, azért ennél jobb is lehetne a fantáziád. Ha már azt mondják, valamiben mindenki tehetséges, igazán elárulhatnád magadról, te miben vagy az.

Egyelőre csak az ellenkezője sikerült.

eßemfaßom meg áll 2021.02.03. 07:08:57

@Tölgyes Péter összes

Brendel Matyi is igy kezdte a megháborodást pár éve.

midnight coder 2021.02.03. 08:08:50

@Reding Roli: "A 2020 - as választás tulajdonkèppen nèpszavazás lesz Orbán Viktorról, a mestersègesen kètosztatúvá tett politikai rendszerben"

Ez az egyik balliberális legenda aminek a világon semmi alapja nincs. A magyar politikai rendszer nem mesterségesen lett kétosztatú, mindig is ilyen volt. Már Rákóczi szabadságharc idején megvoltak a labancok és a kurucok. A mostani ellentétek még a szocializmusra vezethetõk vissza, ahol megvoltak a reakciósok és a kommunisták. Késõbb a reakciósok egy töredéke rosszul értelmezett liberálisként összebútorozott a volt állampárttal, õk lettek a balliberálisok, a maradék pedig az MDF-FIDESZ vonalon ment tovább. A balliberális MSZP-SZDSZ-t pedig belülrõl felfalta egy Fletó nevû élõsködõ, és a két döglött párt hullájából elõmászott a DK. Ezen túl van még pár pártocska körben különösebb jelentõség nélkül, ott az MSZP hullája, a Jobbik ami bebábozódott hogy a hernyóból pillangó legyen, de valahol középen megrekedt, és azóta sem tudja megmondani hogy valójában micsoda, viszont sehogy sem tûnik életképesnek. Van a momentum nevû tiszavirág ami egyszer felrebbent, de nem jött össze a párosodás, azóta várja a véget, és a kétfarkú kutyák akik belezavarodtak a dilemmába hogy melyik farkukat kergessék. Közben a másik oldalon a liberósból lett tehetségtelen pocakos focista örül, hogy ez a bolhacirkusz az ellenzéke, és nyugodtan tömi a zsebét és építi a kis játékait a stadionoktól a kisvasútig, mert tudja hogy ezeknek a kipusztításához még chemotox sem kell.

midnight coder 2021.02.03. 08:24:26

Amúgy ez a balliberális dolog ami ma az ellenzék vezetõ ideológiája már eleve hülyeség. Régen a baloldal a melósok érdekeit védte. Szarul, de legalább az elvi jószándék megvolt. Ma viszont a melósok többsége már Kínában van, ami maradt arra már nemigen lehet pártot építeni, ráadásul az érdekvédelem lehetõségei is korlátozottak ott, ahol egy tollvonással arrébb lehet vinni a céget egy-két-sok határral. De mivel pártfunkci nem vész el, csak átalakul, a balfékek immár nem a melósok érdekeit védik, hanem mindenféle destruktív kisebbségekét: bûnözõk, köztereken maguk alá csináló hajléktalanok, migránsok, stb. A baloldal által eddig támogatott rétegeket megvetik, lásd a hazai szoclib hozzáállása a vidékiekhez, vagy a BRExit-re való reagálás. Ezzel viszont csak a nagyon jóllakott és a jól hangzó propagandát nagyon könnyen benyaló népességet lehet maguk mögé állítani. Ezért aztán ez a vonal idehaza nem nagyon tud megerõsödni - igazából addig volt erõs, míg a Kádár-rendszer iránti nosztalgiával tudtak operálni. És Európában is gyengül, és még tovább fog: a népesség érzékenysége a ballib agitpropra fordítottan arányos a jóllakottságával, viszont a ballib kormányzás velejárója a népesség gazdasági hanyatlása. Ezért aztán Európában is, és az USA-ban is egyre több az elégedetlen ember a társadalmi ranglétra alsó 80%-án.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 08:49:38

@eßemfaßom meg áll: Látom, a saját oldalad neve az, hogy tahobloggerek - ez azt jelenti, hogy (1) többen vagytok, (2) valamennyien tahók? Tekintve, hogy ott van a posztod alatt, hogy a hozzászólás nem engedélyezett, a kérdőjelet akár ki is javíthatnám. De inkább jút derülök rajtad, szegény, aki egyrészt egy sor bloggert magába ötvözött, másrészt az esze meg a f@sza is áll - ráadásul ezzel el is dicsekszik.
(Gondolom, nálad ez a stabil állapot.)

De hogy a zseniális észleletedre is reagáljak: rossz hírem van, feleslegesen reménykedsz. Matyitól abban egészen biztosan különbözöm, hogy én csak mosolygok az erőlködéseiteken, ugyan már, miért idegesítene, főleg dühítene fel a sok névtelen csúsztatás, logikátlan mocskolódás? Ráadásul nem ontom a posztokat, csak akkor írok, ha feltétlenül szükségesnek érzem valamiről elmondanom a véleményemet és ameddig a normalitás keretei között maradnak, elfogadom a más véleményeket.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 08:52:33

@midnight coder: Köszönöm, de erre a temetői szintű okfejtésre nem kívánok reagálni. Áss csak nyugodtan tovább, minél mélyebbre - ahogy te látod -, de azt azért észrevehetnéd, hogy közben a veremnek te - is? - az alján vagy. Vagyis az az egy biztos, hogy: magad alatt ásod. :)

Fikalnyik Eugén 2021.02.03. 09:01:49

@midnight coder:
ez jó volt :)
annyi kiegészítéssel, hogy MDF-Fidesz vonal soha nem létezett, 1994-ben az SZDSZ-Fidesz-Agrárszövetség-Vállalkozók Pártja nevű libsi konglomerátum gondolta magáról, hogy majd kormányt alakít, a második oldalon jó a fotó, ezt kéne mutogatni, pont olyan, mint a mostani ellenzéki összefosás:
tinyurl.com/26d998xc
A Zwackék találták ki a polgári szöveget, onnan nyúlta a Vermer unszolására Orbán, és tűzte később zászlajára (annyira volt igaz, mint minden más, már akkor is populista volt)
Külön vicces a polgári erkölcsökkel házaló unicumgyáros, figyelembe véve a tíz évvel későbbi botrányát
nol.hu/archivum/archiv-369803-183683

Tölgyes Péter 2021.02.03. 09:08:50

@midnight coder: Ritka szar az objektíved, torzít, miközben te azt hiszed, éles. Pedig itt Zorbi második hatalomátvétele óta teljesen érdektelenek az oldalak. (Amúgy a világban is elmosódnak a különbségek, mert két tábor közötti eltéréseknél van egy nagyobb veszély: a vad nacionalizmust a populizmussal ötvöző, zsigerekre hatni akaró, a diktatorikus berendezkedést valójában nem is titkoltan megcélzó politizálás.)

Nem vetted észre az egymásra találást: a nem szélsőséges bal és a nem szélsőséges jobb rádöbbent arra, hogy az őket elválasztó mezsgye sokkal könnyebben - kölcsönösen - áthidalható és jóval kevesebb veszélyt rejt magában a két oldalon lévőkre, no meg nagy általánosságban a sodródó mindenkire, mintha kettejük versengésével a radikálisan népnemzetieskedő, múlt dicsőségét felemlegető újfasiszta nárcisztikus önjelölt Führereknek engednének még több teret.

Az elégedetlenek joggal elégedetlenek, de ez az állapot el fog múlni, ha sikerül a világ Orbánjait egyenként, de gyorsuló egymásutánban elküldeni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára.

Ha netán ki akarnál szeretni saját soraidból, íme hozzá egy kis segítség, Abraham Lincoln szavain keresztül: "Szinte mindenkit be lehet csapni rövid ideig vagy néhány embert sokáig, de nem lehet becsapni sok embert sokáig.”

Tölgyes Péter 2021.02.03. 09:22:18

@Fikalnyik Eugén: Na, még egy jólértesült. Sebaj, miért kellene mindenkit nekem útbaigazítanom?

AngeI 2021.02.03. 11:22:42

@Tölgyes Péter: Amíg az ellenzék Gyurcsány foglya, soha nem fognak választást nyerni.

Reding Roli 2021.02.03. 11:56:32

@midnight coder: " A magyar politikai rendszer nem mesterségesen lett kétosztatú, mindig is ilyen volt. "
A választási törvèny erőszakolta ki a kènyszerű választási szövetsègeket, hiszen korábban volt második választási forduló, azaz: èrvènyesülhettek a választópolgárok másodlagos preferenciái, ès kisebb , önálló pártokra is " megèrte " első körben szavazni ...
Most ez a lehetőség már nincs meg, ès a parlament összetètele is inkább az egyèni körzetekben dől el, ès mindössze 93 listás hely van, abból is kb 35 a töredèkszavazok , ès a másik pár 10 pedig a győzteskompenzáció alapján osztódik, ami mèg jobban felerősíti a győztes valós társadalmi súlyát ...
A fent említett okokból kifolyólag szinte lehetelen legyőzni az állampártot a kisebb pártoknak, csak összefogással egy techikai szövetsèggel
Az sem igaz, hogy nem voltak kísèrletek a magyar politika kètosztatúságának megszüntetèsère , más fent: LMP

Minden egyszerűbb lenne a tisztán arányos választasi rendszerben : mindnen párt kapjon annyi parlamenti helyet, amennyi a valós társadalmi támogatottsága , százalèkosan , ès akkor nem jönnèk létre kènyszerű választási szövetsègek, ès nem nyerhetne valószínűleg egy párt sem 2\3 - ot ...
Az arányos választási rendszerben általában koalíciós kènyszer van , ami a legjobb feltètelt biztosítja a konszenzuális demokrácia kialakulásának !

Reding Roli 2021.02.03. 12:08:51

@/\ngel: Amíg az ellenzék Gyurcsány foglya, soha nem fognak választást nyerni."

Nem feltètlenül igaz! Lásd : önko választások - az összefogás működött , kulcsfontosságú megyei jogú városokat vitt el az ellenzèk, Budapest mellett , sőt , a 100 legnèpesebb települès felèben nem kormánypárti polgármester van...
A nagyobb városok polgársága , főleg Budapest , inkább ellenzèki beállítottságú, ès a fiatalabb választók is. A kisebb települèsek, vidèk, idősebb generáció inkább kormánypárti ..Ebből adódnak a majd a változások a szavazói preferenciakban...A covid - válság hatásai is kiszámíthatatlanok : " egèszsègügyi reform - jogfosztó új közszolg jogviszony stb , a tudomány ès a kultúra "gleichschaltungja " , egyes szektorok teljes magára hagyása...
Ezek a döntő momentumok, ès nem Gyurcsány kèrdèses szemèlye..
Az egèszsègügyi dolgozók pl minden nap èrzik a bizonytalanságot ès kiszolgáltatottságot és ez fog számítani leginkább !

Reding Roli 2021.02.03. 12:21:54

@/\ngel: ....ès persze a szinte már minden nap felszínre kerülő " korrupció szagú " ügyek : a politika osztály mèrhetetlen gazdagodása, ügyeskedèse : Varga Judit, Bártfai Mager , Rogán vagy a miszterelök családja ...
Az nem normális, hogy egy országában a politikai vezetők közvetlen családtagjai nem ritkán milliárdos közpènzeket akvirálnak, ezért fognak veszteni Orbánèk, nem azért mert az ellenzèk olyan jó lenne , de most nincs más esèly, hogy ettől a korrupt familiáris rendszertől megszabaduljunk. Egy esèlyt kell adni az országnak a változásra ,hiszen egy koalíciós kormány mindig sokkal jobban lekèpezi az össztársadalmi akaratot, mint az egypárti !

Billy Hill 2021.02.03. 12:31:42

@Tölgyes Péter: >>Abraham Lincoln szavain keresztül: "Szinte mindenkit be lehet csapni rövid ideig vagy néhány embert sokáig, de nem lehet becsapni sok embert sokáig.”<<

Ajjaj! Hát akkor hogyan lesz meg a kellő többsége a köztársaság-téri... ö, köztársaság-párti ellenzéknek...? :-)

Billy Hill 2021.02.03. 12:43:37

@Reding Roli: "Néhány pont:
- A rendszerszintű korrupció felszámolása
- Új alkotmány, népszavazassal megerősített
- Új, arányos választási rendszer"

Azért voltak itt kormányok már 2010 előtt is, valahogy nem látom azt, hogy miért lenne a felsoroltaktól törvényszerűen (!) jobb az országvezetés minősége vagy az ország leendő állapota. Gyönyörű választási rendszer és meseszép alkotmány is voltak már a 90-es, 2000-es években, sokkal szebbek mint a mostani, és mégis volt korrupció, eladósodás, csóróság, alkoholizmus, egyéb hanyatlás...

AngeI 2021.02.03. 12:49:34

@Reding Roli: A legutóbbi önkormányzatin a Fidesz több szavazatot kapott összességében, országosan, mint az ellenzék. Még úgy is, hogy az önkormányzati választásokon külföldi állampolgárok is szavazhattak. Ez utóbbi alapvető fontosságú volt a fővárosban, viszont nem lesz adott a parlamenti választásokon.

Reding Roli 2021.02.03. 12:53:49

@Billy Hill: Az embereket , a mentalitást nem lehet lecserèlni , az csak nagyon hosszú idő alatt változik ( ha változik...)
A vezetőkkel lehet " kísèrletezni" a demokráciában , tulajdonkèppen ez is lenne az egyik lènyegi eleme: " a pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszer "
A" váltógazdálkodás"nagyon fontos lènyegi elem!

AngeI 2021.02.03. 12:53:57

@Reding Roli: A ‘19-ben megszerzett önkormányzatokban számos korrupciógyanús ügy van az ellenzék körül már most. Elég csak a fővárosi busztenderre vagy Czeglédy megbízásaira gondolni.

Reding Roli 2021.02.03. 12:58:18

@/\ngel: az önkormányzati választásokon külföldi állampolgárok is szavazhattak." Semennyire sem volt döntő az önko választások eredmènyet tekinte , jelentős városokat megnyert\ megfordította viszont az ellenzèk...
...ès hol volt még akkor covid- válság ès egèszsègügyi reform...Az ellenzèknek most úgy tűnik ,már több szavazója van ,mint az állampártnak ,de ez majd 2022- dől el vègèrvènyesen ...az összes trendváltozas az ellenzèki összefogást segíti, viszont ...

Reding Roli 2021.02.03. 13:05:35

@/\ngel: K.- ra nem èrdekel senkit sem a fővárosi busztender...Ennèl sokkal húsbavágóbb dolgok vannak, ami a mindennapi èletünket érinti ! A feleségem megkapta a fizetesèt,50- el kevesebb mint a szokasos ...Kivettèk a kollektív szerződès hatálya alól , kevesebb pótlèk ...
Közalkalmazotti statusz kuka, bizonytalan jövő.."Alapítványi " jogviszony ???
Szerencsére van egy gyógyászati eszközöket forgalmazó vállalkozásunk - jól èlünk...
Most engedèlyt kell kérni ehhez is , vagy megkapjuk vagy nem ...Ilyen bizonytalanság soha nem volt és ezért nem szavazunk a Fideszre ( korábban 4x szavaztam ) többek között..

Billy Hill 2021.02.03. 13:10:31

@Reding Roli: Ez tiszta sor! De váltógazdálkodás is volt már... :-) És azok a szempontok, amelyek a "zemberek" számára (vagy hogy még trendibb legyek, a "magyar családok" számára) fontosak, úgymint felzárkózás az EU-átlaghoz és reálbérnövekedés, azok nem javultak annyira a 90-es években és a 00-ás években, mint ahogy mindeki (realistán vagy nem) várta volna... (Szerintem innen jöhet az, hogy egy nagy többség számára az alkotmány, választási törvények, sokpártrendszer, koalíciós kényszer stb. körülbelül a "mindegy" kategória. Önmagukban nem lelkesítenek, mert az átlagember számára jólétet, gyarapodást, vagy legalább békén hagyást és nyugalmat régen sem hoztak.)

AngeI 2021.02.03. 13:17:30

@Reding Roli: Az ellenzék legutóbbi önkormányzati térnyerése negatív következményeként elvesztette “szűzességét” korrupció ügyben. Ezek az ügyek lassan, de biztosan rájuk égnek. Mostmár nemcsak 10-15 éves korrupciós disznóságokat lehet felhozni velük kapcsolatban. Azt se feledjük, hogy a választások közeledtével megindulnak majd a letartóztatások, a vádemelések és a bírósági tárgyalás a Lakner ügy kapcsán.

AngeI 2021.02.03. 13:19:38

@Reding Roli: Több tízezer külföldi állampolgár nem fog szavazni ‘22-ben, több tízezer külhoni magyar viszont igen.

Reding Roli 2021.02.03. 13:30:40

@Billy Hill: Mindenki egyènileg dönti el , elsősorban szubjektív èrzetek alapján ,hogy kire szavaz ....Az èszèrvek keveset számítanak , és az átlagnak sokszor absztraktnak tűnő demokrácia - probèmák sem tűnnek fontosnak, de a szemèlyes èletèben bekövetkezett negatív változások igen.. ..A múltba kár tekinteni, az egy teljesen más világ volt : akkori ès a mostani közgáz feltètelek nagyban különböznek , így a kormányzas felèteli is ....Az egèsz közèp- eu règió felzárkózást mutatott, de ezzel a kormánnyal sem lettünk èllovasok, de ez megint egy szubjektív èrzet, hogy ki mennyire érzi hogy jobb lett a sorsa és ha igen az mennyiben a kormány eredménye, vagy inkább saját tehetsègènek köszönheti ..
Tavaly a kormány - konszolidáció helyett - jól " beleköpött " pár társadalmi csoport "tányèrjába " : egèszsègügy , tudomány , kultúra , ès erre nem lett volna a válság miatt szüksèg ...Sokakat jogfosztás èrt...

Reding Roli 2021.02.03. 13:39:27

@/\ngel: Több tízezer külföldi állampolgár nem fog szavazni ‘22-ben, több tízezer külhoni magyar viszont igen."
....ès ez hány szavazót fog jelenteni a kormányoldalnak , egyet vagy kettőt? Nem ezen fog múlni semmi!

Az ellenzék legutóbbi önkormányzati térnyerése negatív következményeként elvesztette “szűzességét” korrupció ügyben."

Soha nem állította , senki hogy az " ellenzèk " szűz korrupció ügyèben , de legalább a közösen aláírt " garanciák " között fontos szerepet kap a korrupció felszámolása ès összefèrhetetlensègi törvènyket kell hozni , nincs mese!
Az nem normális , hogy a miniszterelnök családja milliárdos közpènzeket akvirál..
Most a napi szintű botrányoktól ne beszèljünk ( Varga , Barfai- Mager, Rogán ..)

A lènyeg : egy koala kormány mindig jobban ellenőrzött mint az egypárti , adott esetben autoriter , ès ha vannak törvènyi garanciák akkor fokozatosan fel lehet számolni a korrupciót , ( nem rögtön..)

Reding Roli 2021.02.03. 13:41:04

ès ez hány szavazót fog jelenteni a kormányoldalnak , egyet vagy kettőt". Bocsánat , mandátumot akartam írni...

AngeI 2021.02.03. 13:44:13

@Reding Roli: 2002-ben 70-80 ezer szavazaton múlt a kormányzás. A baloldal akkori állapota pedig csak álom a mai aknak.

Reding Roli 2021.02.03. 14:28:34

@/\ngel: baloldal akkori állapota pedig csak álom a mai aknak."
Ez nem baloldal, hanem szinte az összes ellenzèki párt szövetsège , hogy megdöntsenek egy abszolút jellegű államhatalmat , egypárti rezsimet , ami nem könnyű termèsztesen ( szinte nulla pènzforrással ) ès a politikai helyzet is teljesen más ...

Tölgyes Péter 2021.02.03. 15:28:37

@/\ngel: Amíg te Orbán és/vagy Habony foglya vagy, aligha tudsz olyan kommentet írni, amelyre civilizált formában lehetne reagálni.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 15:34:16

@Reding Roli: Ráadásul éppen azért tudott most létrejönni a működőképesnek tűnő összefogás, mert, szemben a korábbi próbálkozásokkal, mindenki visszavett az egójából. Gyurcsány is, de a korábban a múltat teljességében eltörölni akarók is. Mondjuk, ez utóbbihoz az is hozzájárult, hogy (1) a DK a legtámogatottabb ellenzéki párt, (2) a karaktergyilkosság hatsai jelentősen csökkentek, (3) a politikusi réteg jelentős többsége, beleértve egy sor konzervatív politikust (amilyen a Fidesz-KDNP korábbi miniszterelnök-jelöltje, Bod Péter Ákos) is azt vallja, véget kell venni Orbán egyre veszélyesebb egyeduralmi rendszerének.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 15:38:34

@Billy Hill: Úgy, humroncskám, hogy tizenegy éve egyfolytában átveri őket Orbán és díszes serege, miközben olyan szemérmetlenül lop az egész társaság, persze kiemelten a miniszterelnöki strómannok, hogy az már a saját tábora egy részének elbizonytalanodását is kiprovokálta.

Hozzájuk képest az ellenzék csak iparitanuló (volt és) lehet, ráadásul az egész politikájukat arra építik fel, hogy az az állampolgárok által jobban ellenőrizhető legyen - lásd: képviselők visszahívhatóságának bevezetése, fékek és ellensúlyok nem egyszerű visszaállítása, hanem megerősítése, stb.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 15:41:22

@Billy Hill: Persze, hogy volt korrupció, lopás, de - nem volt állami szintre emelve. És a joghézagok korábbi keresése után sem épült be a mindennapokba előbb az új joghézagok szándékos kreálása (lásd névre szóló törvények sora), a visszamenőleges törvénykezés, majd immár néhány éve a törvénytelenségek törvénybe iktatása.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 15:43:36

@/\ngel: Mi a korrupciós elem abban, ha Czeglédy - a fideszes önkormányzatok ügyvédi költségének ntöredékéért eddig minden peres ügyet megnyert?

Tölgyes Péter 2021.02.03. 16:12:56

@/\ngel: Egyrészt felesleges baloldalról beszélni, ahogy felesleges jobboldalról is. Vannak a kézivezérlésnek hívei, velük szemben pedig a demokraták - meglepően sok "jobboldalival" együtt. A lemorzsolódás a Fideszről elsősorban ezért olyan fájdalmas a nagyvezírnek. A pártja, a zubehörrel (KDNP) együtt már nem középen van, hanem kisodródott a jobb szélre, miközben a ténylegesen középen levők nem kis hányada inkább az összefogást választja, mint ezt a kiszámíthatatlan, mindenkibe belekötő, folyamatos harcban álló félidióta mostani vezetést.

eßemfaßom meg áll 2021.02.03. 16:37:15

@Tölgyes Péter: lenyűgöző levezetés volt.

Azt hiszem a brendeles dolgot nem értetted meg, nem azt írtam, hog yte olyan vagy most mint brendel most hanem azt, hogy ő is igy kezdte a megháborodást mint ahol te most vagy. Még csak enyhe monománia és mindentisjobbantudásérzet, aztán szép lassan elhatalmasodik...

Tölgyes Péter 2021.02.03. 16:46:47

@eßemfaßom meg áll: Értettem, hogy miként értetted... És meg is válaszoltam. Ha az enyhe monománia és mindentjobbantudásérzet a brendelesedés kezdetét jelentené, akkor rettenetes jövő elé nézne a világ. Csak ebben a posztban legalább 3-4 új Matyi jelentkezett volna be, pedig, ismerjük be, egy is sok belőle. Főleg, ha begurul - márpedig manapság egyre kevesebb kell hozzá.

AngeI 2021.02.03. 17:40:20

@Tölgyes Péter: Büntetett előéletű, valamint kizárták az ügyvédi kamarából.

AngeI 2021.02.03. 17:43:13

@Tölgyes Péter:

" Egyrészt felesleges baloldalról beszélni, ahogy felesleges jobboldalról is."

Na, ezzel egyetértek. Meghaladott az ellentétpár, és nemcsak itthon. Mára globalista és lokalista oldal van. Az ellenzék az előbbi ,a kormányoldal az utóbbi táborba tartozik.

eßemfaßom meg áll 2021.02.03. 18:58:30

@Tölgyes Péter: Majd a következő elvesztett választás után szintet lépsz.

a nagy hohohorgász 2021.02.03. 20:11:21

@Tölgyes Péter: továbbra is kérdezem, mitől lesz jobb ha az ellenzék nyer? Az átlag Józsinak mitől lesz több? Forintban kifejezve pls.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 22:19:50

@/\ngel: Nem ő kapta a megbízást, hanem az ügyvédi irodája, amely többek között szintén ügyvéd feleségét foglalkoztatja. A jogi képviseletet nem Dr. Czeglédy, hanem mindannyiszor a Czeglédy ügyvédi iroda látta és látja el - nem éri semmi sérelem a jogszabályokat. Az ellene zajlott eljárások túlnyomó többsége a felmentésével zárult.

Imádom, amikor a jogszabálykövetés híveivé váltok - persze, mintha kizárólag az ellenzékre lennének érvényesek a törvények.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 22:23:52

@/\ngel: Egy frászt. Ha az érdeke úgy kívánná, Orbán nyomban váltana, mint az eddigek során oly sokszor, és lenne globalista. De neki most az felel meg, hogy folyamatosan "megvéd" bennünket, ha nincs kitől, akkor gyorsan kreál néhányat. Már összeszólalkozott a világban szinte mindenkivel, bár... érdekes, azzal a Putyinnal, aki miatt Washingtonig is elutazott néhány éve, hogy a legveszélyesebb ellenségként tüntesse fel, ma puszi pajtások.

Mivel az orosz elnök azóta csak rossz irányban változott, érzékelhető, hogy a magyar miniszterelnöknek elvei egyáltalán nincsenek - csak a közpénzt szereti elvi-szemmel nézni.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 22:25:10

@eßemfaßom meg áll: Nyilván. De azért arra készülj, hogy előbb egyszer-kétszer-háromszor neked kell szintet lépned. De ne ijedj meg, onnan lentről még könnyen megy... :D

Tölgyes Péter 2021.02.03. 22:34:54

@a nagy hohohorgász: Forintban? Garatáltan a munkájával, a teljestményével az eddiginél arányosabb fizetést fog kapni, továbbá a nagy adócsökkentés paravánja mögött bevezetett számtalan különadó jó része kivezetésre kerül. Az EU-támogatásokat nem a csókosok nyúlják le, azt átláthatóan szétterítik a gazdaságban, ezáltal nem két tucat Fidesz-közeli oligarca fog lefölözni mindent, hanem a szerkezet egészeválik erősebbé, kiegyenlítettebbé, mások is lehetőséghez jutnak, ezáltal jobban meg tudják fizetni a munkaerőt.

Az aránytalan jövedelmi különbségeket jó irányban kell változtatni, hogy végre ismét szűküljön az olló. Emelni fogják a családi pótlékot, amely Orbán hatalomra kerülése óta - tizenegyedik éve - változatlan. Ez szégyen, hiszen az adókedvezmények csak azokon segítenek, akiknek elég magas a jövedelmük ehhez, az igazán nélkülözőket, gyerekeikkel együtt, benne hagyja a slamasztikában.

A nyugdíjaknál ismét bevezetik a svájci indexálást, hogy ne legjobb esetben szinten maradjanak a juttatások, hanem a jövedelmekkel együtt növekedjenek. Hogy ettől mi változik meg, mennyivel lesz könnyebb az átlag-Józsi élete? Keveebb gondja lesz, mert tudja, hogy a papa és a mama egy kicsit talán könnyebben él, nem szorul segítségre.

Tölgyes Péter 2021.02.03. 22:35:36

@a nagy hohohorgász: Mi lenne? Gondolod, hogy én főállásban itt tudok csücsülni a gép előtt egész nap?

AngeI 2021.02.03. 23:15:53

@Tölgyes Péter: Egy büntetett előéletű ember nevén és tulajdonában lévő ügyvédi irodának nem kellene önkormányzati megrendelést adni. Persze ő ugye lehet, hogy túl sokat tud...

AngeI 2021.02.03. 23:20:00

@Tölgyes Péter: Orbán sokáig globalista volt, aztán leesett neki a tantusz, hogy ez nem más, mint egy új függőségi viszony gyakran a régi függőségi viszony egykori kiszolgálói által támogatva..

Tölgyes Péter 2021.02.04. 10:12:58

@/\ngel: Várjunk azzal a büntetett előélettel. Lesz még ott felülvizsgálati kérelem, mert hasonló módon "fejre" ment a játék, mint amikor előbb zárolták a cége számláján az éppen beérkezett pénzt, hogy aztán meggyanúsítsák azzal, hogy kétezer (!) diáknak nem fizette ki a járandóságát. Hallottunk már olyant, hogy "a rendszerrel szembenállók ellenében minden eszköz megengedett, mert a politikai ellenfeleket az ember megsemmisíti, ha tudja"...

Tölgyes Péter 2021.02.04. 10:30:22

@/\ngel: Személyedben az egyik önkéntes - vagy fizetett? - Orbán-magyarázóhoz van szerencsém? Levágtad a gondolatsor leglényegesebb részét: "... aztán leesett neki a tantusz, hogy ez nem más, mint egy új függőségi viszony gyakran a régi függőségi viszony egykori kiszolgálói által támogatva..." - ezért néhány érdekes állapotváltást követően átsodródott és átszegődött, ráadásul eminens feladatvégrehajtónak, a régi függőségi viszonyok megtestesítőjéhez, aki ugyanazon régi függőségi viszonyokra alapozott zsarolópotenciállal szeretné létrehozni új függőségi viszonyokat.

Olyan ez, mint amikor az utcai harcos (...) belátja, hogy azok, akiket barátainak tekint, veszélyesek lehetnek rá nézve, ezért körül sem nézve, de a szemét a "barátain" tartva próbál meg visszavonulni az aktuális küzdőtérről, és nagy igyekezetében nyíl egyenesen egy teherautó alá hátrál.

a nagy hohohorgász 2021.02.04. 14:26:05

@Tölgyes Péter: lehetne a blogod neve kettős mérce:))) nem tanultatok semmit az elmúlt 10 évben.... azt ne felejtsd hogy qurcsany eljátszotta a hiteleteket.... ezért csak csalassal nyerhettek. Amit meg is fogtok tenni. Kíváncsi vagyok mi lesz 1,5 év múlva....

Tölgyes Péter 2021.02.04. 15:24:40

@a nagy hohohorgász: Hogy szerinted Gyurcsány eljátszotta - egy kis fogalmi tisztázás néha nem árt, a hitelünket biztosan nem játszotta el, amit viszont mondani szerettél volna -: a hitelességünket, az megérne egy külön misét. Orbán híveként ezt a szót ki sem lenne szabad ejtened, na de te tudod, mindenki úgy csinál hülyét magából, ahogy akar.

Már megint olyan szót vettél a szádra, aminek égetnie kellene a bőrödet. Hogy is volt az a sztori, a választási szoftver eladására rákényszerített és öngyilkosságba menekült IT-szakembertől a mit ád Isten, éppen az urnazárás után meghibásodott szoftveren át a négy évvel korábbi, 2018-ban értelemszerűen nem is hitelesített szoftverre történő átállásig, no meg addig, hogy az első részeredmény maga a végeredmény volt, a parlamenti patkó képében?

Jó, ez ismert számítástechnikai trükk, amikor a végeredményhez igazítják aztán a körzeti eredményeket, na de az egy idióta feltételezés, hogy a demokratikus oldal csak csalással nyerhet - miküözben az egész rendszert a kormányzó úr őfőméltósága emberei vezénylik le, hivatalból.

Látod, ennyire vagy akaratlan, önálló gondolkodásra képtelen báb, ugyanazt a baromságot mondod, amit már Orbán sem átallott kiejteni a száján, miközben ők, vagyis ti vagytok ott minden választási csomópontban, a választási irodákban, minden a ti kezetekben van.

Noha az ellenzéknek eszébe sem jutna csalni, ha akarna, sem tudna. Rólatok ellenkező pozíciók ismertek. Kubatov különítményesei szállítják az embereket választani, lételemetek a csalás, méghozzá a kezdetektől, és már a gyakorlatotok is megvan, hogyan lehet épppen kihozni a kétharmados sikert.

Csakhogy a győztes mindent visz alapon most a köztársasági összefogásnak lesz többsége, így hoppon maradtok. Nem kicsit - nagyon.

a nagy hohohorgász 2021.02.04. 15:29:37

@Tölgyes Péter: Miniszterelnök Úr ugye nem akar hazugsaggal választást nyerni????? Hazudtunk reggel délben meg este... ilyen boszmeseget még nem csinált senki Európában.... hahaha

Tölgyes Péter 2021.02.04. 16:26:52

@a nagy hohohorgász: Nyilván az MSZMP-s tagkönyvre gondolsz - képzeld, nincs. Más köynveket szeretek, tőletek eltérően, forgatni. Nem úgy, mint az ellenzékiek közé sorolt szövetségesetek, a Mi Hazánk elnökhelyettese, Dúró Dóra, aki inkább égeti őket. Meg titeket is ezzel.

Különben se engem faggass, ott vannak a kormánytagok, ugye, tudod, mennyien voltak közülük MSZMP-tagok?

Szopóágra kerültél, öcsi, ha így folytatod, kezdheted elölről a trollképzőt. :D

Tölgyes Péter 2021.02.04. 16:31:41

@a nagy hohohorgász: Haha-ha - ha nem ismersz valamit, csak az ezerszer felböfögött manipulált változatot, azzal legalább ne kérkedj. Az ember ne dicsekedjék azzal, hogy néhány nem túl bonyolult mondatból összeálló mondatfüzért képtelen másként érteni, mint azt a szájába rágták.

A magyar politikai elit párthatárokon átívelő megélhetési részéről szól az a gondolatsor, arról, hogy a politikusok - nem ő személy szerint, hanem en bloc - éveken át visszaéltek a bizalommal, és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni.

Ameddig lesznek ilyen agyfolytonosság-hiányosak, mint te, ez bizony emberes feladat lesz, de majd csak megbirkózunk ezzel is. Te meg csak mondogasd a magadét, legfeljebb bérelt helyed lesz a kényszerből a 93 ezer négyzetkilométerről ismét néhány épületbe összezsúfolandó hárshegyi műintézetben.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:50:31

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 00:54:29

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:13:07

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:14:15

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:18:15

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:18:48

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:22:13

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:26:46

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:27:56

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:35:27

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:38:18

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 01:48:26

@Sir Galahad: @Tölgyes Péter: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 02:01:27

@Sir Galahad: @Tölgyes Péter: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 02:02:36

@Sir Galahad: @Tölgyes Péter: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

Rodney_2 2021.05.04. 04:54:34

@Reding Roli: Miért hívsz egypárti rezsimnek valamit ami egyszerűen azért van hatalmon 3 cikluson keresztül, mert sok ember annyira megutálta a ballib szemetet, elkúrást, ország és társadalomrombolást, hogy a kisebbik rosszat választotta. Ha egy SZDSZ szerű párt nyerne 3x akkor is rezsimeznél? Persze ismerve azokat a figurákat (voltam SZDSZ tag még az elején) 3 ciklus után kő kövön nem maradna és 110% PC és egyéb diktatúra lenne.
Ha az emebrek jelentős része annyira megbolondul hogy 2022-ben a nyilvánvalóan teljesen kormányzásképtelen 6 párti összefogást választja, akkor megérdemli. Erről szól az evolució: a hülyék kipusztulnak :) Nézd meg a németeket. Miután Merkel 4 cikluson keresztül "vezette" az országot, sikerült sok mindent lerombolnia és elkúrnia, közte a saját pártját is. Ha a németek ebből azt tanulják, hogy most a zöld hölgy következzen, akkor majd a Németország helyén keletkező gödörbe is bedobnak egy Darwin djat. Sajnos ilyen kegyetlen a világ :(

Rodney_2 2021.05.04. 05:03:10

@Tölgyes Péter: Kedves Péter. Én olyan szinten vagyok megrémülve attól a perspektívától, hogy jövőre esetleg ez a kontraszelektált idiótákból, pszichopata akarnokokból és levitézlett tolvajokból álló, ideológiailag teljesen heterogén 6 párti összefogás fog hatalomra kerülni, hogy életemben először (!!!) fogok a fideszre szavazni. Nyilván nem vagyok átlagos szavazó, de ilyen is van/lesz. Ezeket csak az tartja össze, hogy most már végre ők szeretnének lopni, a legkisebb koncokért már most is összamarakodnak, biztosan alkalmasak lesznek egy ország irányítására.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:28:46

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:32:04

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:33:42

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 08:45:21

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:07:06

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:12:35

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:28:51

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:37:10

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:46:41

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:47:48

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 09:48:55

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:04:18

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:06:01

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:07:08

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 10:08:50

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:33:24

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:38:27

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 11:39:36

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:04:18

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:09:53

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:11:33

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:26:38

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:32:09

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:43:46

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:44:18

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:44:52

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:52:04

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 12:58:39

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:08:01

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:15:13

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 13:16:23

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 15:53:16

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 15:54:23

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:00:56

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:02:36

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:04:15

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:11:57

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:21:21

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:23:33

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:29:38

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:30:45

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 16:31:54

@Sir Galahad: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 19:25:11

@Sir Galahad: @Tölgyes Péter: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

jozsef_12 · https://lencsespityu.blog.hu/ 2021.05.04. 19:25:45

@Sir Galahad: @Tölgyes Péter: @Hasdrubai Barcas: @/\ngel: @Rodney_2: @eßemfaßom meg áll: @ben2: @a nagy hohohorgász: @kvadrillio: @Reding Roli: @Ménár Atya: @midnight coder: @Fikalnyik Eugén: @Billy Hill: Еz а blоggег еgу ӧnkénуеѕ kіѕ сеnzог, dіktátог kӧсѕӧg. Utálјák mіndеn оldаlгól. Аz еlőbb láttаm, hоgу máѕоkаt іѕ сеnzúгázоtt а kіѕ kӧсѕӧg.

Rodney_2 2021.05.04. 19:54:35

@jozsef_12: Ez a Tölgyes Péter is egy hardcore ballib propagandista, miért csodálkozol azon hogy cenzúrázni próbál?? Te tényleg gyengeelméjű vagy amikor szétcseszed az összes ballib propaganda blogot. Miattad fog veszíteni az Összefogás és marad Orbán az idők végezetéig :)))

gigabursch 2022.01.15. 03:25:34

Azóta kisült a valóság:
A teljes összefos.s szétcsúszott.
Ugyan még Feri hazahívja Brüsszelből a férjét, ööö... akarom mondani a nejét, de ez mit sem számít...
süti beállítások módosítása