Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

2009-ben lejárt a működési engedélye a fóti verekedő "orvosnak"

2022. január 11. - Jogálom 2.0

lestar_ferenc_ripost.jpg

Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző.

A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem tudósít először.

UPDATE: A 2014-ben Lestár által megtámadott doktornő a cikkem közlését követő megkeresésemre felhívott, az általa közölt, Lestárról tudható, további megdöbbentő információkról, sorozatos feljelentésekről, amit évtizedek óta tétlenül szemlél az orvosi szakma, cikkem tudósít egyedül.

Lestár 2 ismert támadásakor akkor lett agresszív, amikor gyógyszert kellett volna felírnia, bélyegzővel, és amikor nem kapott egy orvostól bianco bélyegzős receptet. Mivel ő nem jogosult receptet felírni.

UPDATE (2022.01.13.) : A 13 éve lejárt engedélyű, a működéséhez szükséges orvosi szakvizsgát sosem letett álorvos Lestár Ferenc főnöke, aki a fóti orvosi ügyeleti céget vezeti, és kiállt az agresszor mellett, a középfokú szakiskolát végzett, mentőápoló végzettségű, dr. (?) Grécs László. Tehát nem orvos.
Az ő nyilvántartási adatlapját Lestár adatlapja alatt tettem közzé.

Zacher Gábor, Lestár fóti foglalkoztatója – pontosabban a Fóton ügyeletre szerződött kft anyacégének szakértője – azt állítja, Lestár előéletéről nem tudtak, ami akkor ismét a Magyar Orvosi Kamarának (MOK) róható fel, hogy sem a szakmát, sem a pácienseket nem tájékoztatta, de cáfolja ezt a 2014-ben megtámadott kolléganője is, ugyanis Lestárt sorozatban rúgták ki több egészségügyi munkahelyről, az őt körülvevő szakmában ismertek az ügyei, a jogerős ítélet ügyében pedig eljárni volt köteles a MOK.

Viszont Lestár 2009 óta érvénytelen orvosi működési engedélyéről kellett tudjon Zacher és  Grécs cége, aki alkalmazza, és most sem rúgta ki.

Cikkem folymatosan frissül a Budapest Környéki Törvényszék, a 2014-es bűncselekmény doktornő áldozata, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, az egészségügyet felügyelő Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Magyar Orvosi Kamara és az álorvost napjainkban szerződtető Zacher Gábor őket megkereső leveleimre adott esetleges reakcióival.

A jogtalanul praktizáló, tettlegességgel már elítélt orvost egy, a SOTE-hoz köthető orvosi rezidens csoport vette védelmébe, a róluk szóló frissítés is cikkem alján olvasható, véleményükre a MOK Etikai Bizottságánál kérdezek rá.


Cikkem megjelenése előtti napon a Telex alatti mérsékelt kommentszekció esett nekem, ahol azt mertem leírni, hogy egy orvos egy többhelyiséges, általa számos pontján zárható ügyeleti épületben egy esetleges támadás során lökje ki a támadót a rendelőből, és zárja magára a helyiséget. Amennyiben a parkolóig követi az állítólag neki támadó pácienst, és ott az orvos a páciens fejét a kocsiba veri, és a páciens szenved el koponyasérülést, ő egy könyökhorzsolással megússza a bunyót, ott erősen sántít a sztorija, de semmiképp sem tekinthető önvédelemnek a tette.


lestar_ferenc_metropol.jpgKép: Lestár Ferenc, a fóti ügyeletes "orvos" az őt ért, állítólagos páciensi támadás utáni sérülése, míg betege koponyasérülést szenvedett / Metropol

Tegnap kommentelőként felvetettem, mit tesz egy ilyen indulatkezelésben defektes ember, ha valaki csak verbálisan mond neki ellent.

Ma hajnali infó a Borstól, hogy Lestár a saját orvos kolléganőjét is bántalmazta, fojtogatta, amikor a doktornő ellentmondott neki. Az eset 2014-ben, Dunakeszin történt, a kolléganő feljelentését követően a büntetőbíróság 4 évvel később, 2018-ban jogerősen elítélte Lestárt. Több munkahelyéről is kirúgták már a bunyós "orvost".

Nyilvános adatbázisban ellenőrizhető a hazai egészségügyi szakma, közte orvosok működési engedélye, hogy érvényesek-e a praktizáláshoz törvényi alapfeltétel szakvizsgáik. Ezt tettem meg elsőként a tettleg fellépő Lestárt első körben ünneplő sajtó helyett.


Lestár, a fóti agresszor nem praktizálhatna, ugyanis nincs érvényes orvosi működési engedélye

Lestár Ferencnek az orvosi egyetem elvégzése után volt utoljára érvényes, 5 évig tartó általános orvosi működési engedélye, de már az ügyeletes orvosi praxishoz is szükséges háziorvostan szakvizsgája sem volt meg sosem. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság (EFF) Alap- és Működési keresője tanúsága szerint Lestár pusztán egy orvosi egyetemet 2004-ben elvégzett ember, orvosnak nem tekinthető a 2009-ben lejárt, 5 évente megújítani köteles szakvizsgák hiányában. A lejárt működési státusza 13 éve áll fenn, ennyi kihagyást az orvosokra érvényes működési szabályzat nem tesz lehetővé, nem pótolhatja be utólag, a szakma elfutott mellette.

Lejárt működési státusszal nem szerződtethették volna ügyeletes orvosnak, ez a nyilvántartás az alkalmazó intézményeknek és a pácienseknek is információt ad. A szakvizsgákat az orvostudomány aktuális állására felkészítő elméleti és gyakorlati vizsgák során szerzik meg 5 évente az orvosok, ez kötelező számukra. Ezeket nem tette le soha Lestár Ferenc.

lestar_eef_lejart_statusz.png

Kép: Lestár Ferenc orvosi nyilvántartási adatlapja az EFF Alap- és Működési keresőjében

Összevetésnek, hogy néz ki egy aktív státuszú orvos adatlapja a szakvizsgánként megadott "Érvényes" státusszal, és az 5 évente, több éves lyukak nélkül megújított szakvizsgákkal:

lestar_ungar_eef.jpg

Kép: egy aktív orvos nyilvántartási adatlapja az EFF Alap- és Működési keresőjében

Azt csak külön teszem hozzá, hogy egy általános panaszokkal érkező beteghez egy házi- és ügyeleti orvosnak az alap háziorvosi szakvizsga mellé a belgyógyászati szakvizsga is elvárható szakismeret, ahogy ez látható a fenti, anonimizált adatlapon. Az általános orvosi végzettséggel csak a diplomázás követő évben kapnak 5 éves jogosultságot, azt követően kizárólag érvényes szakvizsgával praktizálhat orvos.


UPDATE

Cikkem elején jeleztem, hogy a médianyilatkozata alapján Lestár tettleg fellépésével sajtónyilatkozatában is kifejezve nem törődő, annak ellenére őt "ügyeleti orvosi" állásban tartó főnöke, a fóti ügyeletre az önkormányzattal 2020-ban szerződött Emergency Service Kft. egyik ügyvezetője, a sajtóban nyilatkozó dr. Grécs László egy egészségügyi szakközépiskolát végzett, mentőápolói szakvizsgát tett egészségügyi szakdolgozó. Hogy miként doktorál egy szakközepet végzett egyén, és miből, rejtély.



screenshot_2022-01-13_at_14-41-07_okfo_eff_publikus_adatbazis.png

Kép: Grécs László, a fóti ügyeletet ellátó Emergency Service Kft. ügyvezetőjének EFF nyilvántartási lapja, az egészségügyi szakdolgozók menüpont alatt, tehát nem orvos. Doktori végzettségét biztosan nem orvosin szerezte, de egy szakközepet követően is aligha. A következő képen az adatlap középfokú végzettségét bemutató része látható.

screenshot_2022-01-13_at_14-50-02_okfo_eff_publikus_adatbazis.png

Kép: Grécs László, a fóti ügyeletet ellátó cég ügyvezetőjének EFF-adatlapján a diploma és szakképesítési adatok

Grécs cége, az Emergency Service Kft. eddig 40 közbeszerzést nyert el.

Tehát amikor Fóton valaki sürgős, ügyeleti ellátásra szorul, egy pár éve szakközépiskolát végzett személy által vezetett ügyeleten, az ő beosztottjaként működő, a pályáról 13 éve kibukott álorvos szolgálja ki a pácienseket, csak akkor, ha nem haragítják fel, mert akkor el is veri a pácienst.

Nem csodálom, amikor indulatos lett Lestár, mert gyógyszert kellett volna felírnia ügyeletben, amire, ugye, nem jogosult. Lestár akkor esett neki a vele dolgozó doktornőnek 2014-ben, amikor a doktornő nem adott át neki lebélyegzett recepteket. Mivel Lestár nem jogosult orvosi bélyegzőt sem használni.

Zacher Gábor annak az Inter-Ambulance Zrt-nek a szakmai vezetője, amely cégnek országos lefedettségű ügyeleti hálózata van, alájuk tartozó cégekkel, közte egy Emergency Kft-nek nevezett céggel is, ami a hanyag weboldal közlés alapján azonosnak kell lennie a hivatalos rövid nevén Emergency Service Kft-vel, Zacher és a fóti agresszor főnöke, Grécs közlése alapján. Úgy tűnik, jó biznisz az ügyeleti szolgáltatás.

Az Inter-Ambulance Zrt országosan 90, abból az egyik leánycégük, az Emergency Service Kft. 28 településen működtet ügyeleti ellátást, utóbbi kft 1 fő dunántúli orvossal, 1 fő középfokú végzettségű, Pest megyei mentőorvossal, az egyik ügyeleti városban már biztosan egy orvosi pályáról 13 éve kihullott agresszorral.

Kérdés, a többi ügyeleti helyet kikkel töltötték fel, és Zacher mennyiben képes az anyacég zrt. nevében szakértője lenni 90 ügyeleti helyszínnek. A vesztes ismét a magyar páciens társadalom.



Milyen szakmai felügyelet lát el a Magyar Orvosi Kamara?


A Magyar Orvosi Kamara honlapján szerepel egy nyilvános kamarai tagsági kereső, az EFF működési keresőt nem ők kezelik. Ez azért érdekes, mert az orvosok büntetőeljárás során kirótt, hivatásgyakorlásának ideiglenes vagy végleges megszüntetését a kamarai tagság megvonásával lehet végérvényesen elérni. Érvényes szakvizsga is kell a működéshez, de a hivatástól eltiltást a kamarai tagság felfüggesztése vagy a kamarából végleges kizárás éri el.

Lestár Ferenc orvosi kamarai tagsága aktív. Kérdés, azzal mit kezd egy 13 éve lejárt működési engedéllyel, és valójában szakmailag mit mutat egy kamarai tagság

screenshot_2022-01-11_at_11-24-08_magyar_orvosi_kamara.png

Kép: a MOK tagsági keresőjében Lestár Ferenc alapnyilvántartási száma alapján aktív státuszú, de működési engedélye nincs

A lúgos támadó esetén a jogerős büntetőítélet része volt a hivatásától végleges eltiltás, így Bene Krisztián EFF-adatlapja a működési engedélyt tekintve "törölt" státuszú, az orvosi kamarai tagságra rákérdező adatlapon pedig a "NEM" válasz látható. Ami nem ellenőrizhető páciensek és orvos kollégák számára sem, de egy brit orvosi rendszerben már működik az, hogy kereshető, ha egy orvos ellen szakmai vagy etikai kifogások merültek már fel korábban, netán folyamatban lévő eljárás alatt áll. Magyarországon az egyetemi tanárokat értékelő honlapok már vannak, a felsőfokú intézmények rendszeres diákértékelést kérnek be tanáraikról a nemzetközi egyetemi gyakorlathoz igazodva, egyedül az emberi test olyan olcsó idehaza, hogy kontrollálatlan módon bárkire rábízható.

Lestár Ferenc esetében belső orvosi körökben ismertek voltak az ellene folyó, nem csak a 2014-es büntetőeljárások, feljelentések és sorozatos kirúgásai, ezekről cikkem alján a megtámadott doktornő nekem adott nyilatkozatát idézem.

A Lestár által korábbi munkahelyén, Dunakeszin fojtogatott doktornő 2014-ben feljelentést tett, büntetőperben jogerősen elítélték támadó kollégáját, Lestárt. Ezt igazolta vissza a Borsnak a Budapest Környéki Törvényszék. Kérdés, kapott-e hivatásától eltiltást az ítéletben. Ezt én kérdeztem meg a Törvényszéktől, a válaszukat várom. Nem tudjuk, hogy a MOK Etikai Bizottsága intézkedett-e a büntetőítéletet követően. Most talán fog, hogy kiderült, egy működési engedély nélküli, a megújításhoz szükséges szakmai vizsgáktól mintegy másfél évtizede távolmaradt felcser praktizálhat Fóton, de már a 2014-es dunakeszi támadásnál sem volt orvosi működési jogosultsága, ráadásul hivatása gyakorlása körében visszaeső agresszor.

Amennyiben egy büntetőeljárás csak korlátozott hivatásbeli felfüggesztést ró ki az orvos vádlottra, a MOK-nak joga van akkor is az orvosi esküre, a belső etikai és szakmai szabályzatukra alapozva annál szigorúbb intézkedést is kirónia, de semmiképp sem hagyhatták volna figyelmen kívül a jogerős büntetőítéletet Lestár ellen. A bíróság eldöntheti, és az kötelező érvényű, hogy minimálisan meddig nem praktizálhat egy elítélt orvos, de orvosi képességeket csak az Orvosi Kamara ítélhet meg, és meg is kellene ítélnie emberekre támadó, nekik ártó, a gyógyító hivatásra alkalmatlan emberek esetén.

A MOK azzal, hogy pusztán egy egyetemi diplomával megszerezhető kamarai tagságot tart nyilván, egy öregdiák-találkozókat szervező egyesülettel egyenértékű a szakmai felügyeleti tevékenysége. Amennyiben csak jogerős ítéletkor foglalkoznak praktizáló, perbe fogott vagy hivatásában orvosok és páciensek által bepanaszolt orvosokkal, a MOK honlapja helyett elegendő újságot olvasni vagy ügyészségi híreket bújni. Érdemi, az orvosi szakmára és a páciensekre nézve létfontosságú, nyilvánosan elérhető szakmai tevékenységet nem végeznek saját bevallásuk szerint. Egy szakmailag vagy etikailag vétkező orvos esetén rendre csak a sajtóhírekbe került rendőri intézkedés után, vagy akkor sem tesznek semmit, lásd legutóbb, amikor kiderült, az Orvosi Kamara hazudott a sajtónak, amikor a BRFK megírta nekem, a Kamara tudott a nőkkel erőszakos, budapesti, jemeni származású háziorvosról is.


A Magyar Orvosi Kamara minden esetben mossa kezeit, ha nyomozatilag megvádolt vagy elítélt orvosuk praktizál, és ebben a minőségében érkeznek be ellene páciens panaszok


A Kamara a visszaesőnek számító, többrendbeli szexuális visszaéléssel megvádolt – nyomkövetővel a lábán dolgozó – tehát már bűnügyi felügyelet alatt álló fővárosi jemeni háziorvos ügyében a kamarai elnökség azzal hárította az írásos megkeresésemet, hogy "az elnökség és a területi – a szexuális erőszakoló orvosuk esetében a budapesti – szervezet közt nincs kötelező információátadás", valamint álláspontjuk szerint egy betegek közelében hagyott, a büntetőeljárás alatt is erőszakoló orvos ügyében "nincs szándékuk és hatáskörük sem intézkedni a magyar bírósági gyakorlat alapján több évig tartó büntetőeljárás végéig."

A MOK ráadásul csak akkor nyilvánul meg, ha valaki kérdezi őket, maguktól nem érzik feladatuknak sem eljárni, sem megszólalni, ha orvos ellen szakmai és etikai vádak kerülnek a nyilvánosságba.

Azt biztosan állíthatom válaszleveleik hangvételéből, hogy ilyen ügyekben a mainstream sajtó hébe-hóba nekik feltett kérdései mellett az én rendszeresen megírt számonkéréseimet külön a zárt szférájukat sértésként kezelik. Szomorú érzékelni, hogy a Kamara inkább a bűnelkövetőkkel azonosul, mintsem a tőlük a szakmát megtisztítani szándékozó páciens kérdésekkel, és a transzparencia iránti igény rettentően zavarja őket.

A MOK budapesti területi szervezeti vezetője, aki azzal sem mosakodhatott kérdésemre, hogy a BRFK-tól befutó budapesti illetőségű orvos adatait nem tudja – hozzáteszem, a rendőrség nem orvosi nyilvántartási számot közöl nyomozás és vád esetén, hanem pontos nevet és az elkövetés, a kerületi rendelő helyét, és abban sem vagyok biztos, hogy a területileg illetékes kamarai címre küld infót, és nem központilag – a MOK-elnökhöz hasonlóan a jogerős ítéletre illetve annak hiányára hivatkozott egy jelenleg is páciens által bepanaszolt, praktizáló orvos ellen. A Kamara tétlenségét végül a visszaeső jemeni orvos ellen elrendelt – a korábbi mozgást és munkavégzést lehetővé tevő bűnügyi felügyeleteti szintet szigorító – háziőrizet elrendelése oldotta meg, ami szintén nem lesz fenntartható még a tárgyalás megkezdéséig sem, nemhogy a jogerős ítéletig, tehát újra praktizálni fog.


Kérdés a Törvényszéknek és az Orvosi Kamarának címezve

Jelen cikkem után arra kérdeztem rá a Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztályán, hogy a Bors kérdésére megerősített, a fóti agresszor álorvos, Lestár elleni korábbi büntetőítéletnek része volt-e az orvosi hivatásától valamilyen szintű eltiltás, a MOK-tól pedig arra fogok rékérdezni, hogyan praktizálhat 13 éve lejárt működési engedéllyel egy orvos, és mit tettek egy jogerős büntetőítéletet követően a kollégáival és betegeivel is agresszív, több munkahelyéről emiatt kirúgott orvos ellen. (A Kamarát az eddigi rendszeresen tétlen és cinikus hozzáállása miatt már csak a rendőrségi és az őket felügyelő NVSZ intézkedését követően értesítem, érdemi cselekvést tőlük a páciensi társadalomból nem várhatunk, ezt ők fejezték ki nem egyszer világosan. Kiderül, milyen lesz rendre az eseményeket alibiszervezetként csak lekövetni, a sokadik bűnöző orvos kollégájuk által a teljes orvosi társadalom reputációját sértő eseményt a hivatali fotelból végignézni, mintsem szakmailag a kezükbe venni a dolgokat.)

A most feltárt  – működési engedély nélküli praktizálás – törvénysértésről a fóti ügyben eljárást indító Pest Megyei Rendőrkapitányságot, az ORFK Sajtóosztályát valamint az egészségügyet törvényileg felügyelő Nemzeti Védelmi Szolgálatot is értesítem. Csalás, megtévesztés, kuruzslás vádban Lestár és ismeretlen munkáltatója ellen feljelentést tettem, mindketten a pácienseket tévesztették meg, Lestárt orvosnak beállítva egy orvosi szolgáltatásban.


Lestár az orvos kolléganője magánemberi, női énjét támadva védekezett az ellene folyt büntetőeljárás során
Az orvos ellen számos más eljárás indult, több helyről rúgták már ki, a szűk szakma ismeri múltját

UPDATE:
Lestár Ferenc 2014-ben Dunakeszin orvos kolléganőjét, dr. Elor Juditot cikkem közlése után megkerestem, a doktornő szinte azonnal visszahívott. A 2014-ben őt megtámadó és fojtogató Lestár ügyéről a Bors írt elsőként ma hajnalban, én az ítélet részleteiről kérdeztem őt. A doktornő több, megdöbbentő infót árult el.

A Budapest Környéki Törvényszék – több más büntetőeljárásból ismerve ezt az áldozatokat lenéző hazai bírósági gyakorlatot – a rendőrségnél feljelentést kezdeményező áldozati tanút a jogerős ítéletről nem tájékoztatta. Őt egy átlagosan több évig tartó büntetőeljárásra tanúként hívta be. Az áldozat doktornőnek, ha kíváncsi az eljárás végére, munkanapokon több óráig tartó számos tárgyalási napot kellett volna eltöltenie a bíróságon éveken át – ahogy tette ezt a lúgos orvos áldozata is –  hogy nyomon kövesse és megtudja, támadóját elítélték-e. Az ügyében látlelettel, szemtanúval 4 évig tartott az ítélet meghozatala.

A tanúként neki kiadható bírósági anyagok másolati díját az áldozat köteles kifizetni. Egy olyan horderejű és bizonyítéki anyagot felvonultató büntetőügyben, mint pl. a lúgos támadóé volt, ahol az ügyészi eljárással szemben is védekezni kénytelen az áldozat, holott az ügyész képviselné őt, egy ilyen anyag sokszáz oldalra rúg, annak térítési díja százezer forint nagyságrendű.

A mostani, fóti álorvos támadóról szakmai körökből úgy tudja a dunakeszi korábbi áldozata, hogy Lestár felfüggesztettet kapott. (A sajtó napjainkban közölt törvényszéki infója ezt igazolja.)

A Törvényszék válaszát még várom arra nézve is, kapott-e akár ideiglenesen orvosi hivatásától eltiltást, miután 2014-ben is hivatása körében követte el tettét, ráadásul akkor doktornő, tehát közfeladatot ellátó kolléganője ellen. Nagyon nem mellesleg, hogy az orvosnő orvosi eljárásban tagadott meg tőle szakmaiatlan kérést, erre kezdte fojtogatni őt Lestár.

Itt jelzem, hogy a próbára bocsátott ítélet is ítélet, a letöltendő börtönbüntetés alól mentesítik csak, de priusznak számít. A doktornő elmondása szerint Lestár azzal védekezett az eljárás során, hogy a doktornő nyakán látható fojtogatási valamint a dulakodással szerzett sérülési nyomok a doktornő magánéleti életviteléhez és női identitásához köthető. (Lestár által védekezésnek felhozott, a doktornőt méltóságában inszinuáló definiciót az ő kérésére nem nevesítem.) A doktornő elmondta, hogyha a támadás idején nem lett volna még bent egy korábbi rendőr, akkor műszaki feladatokat ellátó kolléga a rendelőben, további szemtanú nélkül akár megússza Lestár az ügyet. Az eljárás alatt áldozatként azt érezte, igen nehezen neki kell bizonygatnia igazát, külsérelmi nyomokkal is.

Lestár a mostani, 2022. januári fóti támadáskor egyenesen már kérkedett tettével, azt bunyónak nevezte, külön ecsetelte, hogy verte bele a páciens fejét az autójába, aki koponyasérülést szenvedett.

Orvosi körből származó informátorok elmondták továbbá, hogy Lestárról köztudott környezetében, hogy érvénytelen az orvosi működési engedélye. Kirúgta már viselkedése miatt a Váci Kórház is. Igazságügyi orvos szakértőnek készült, de sem az ahhoz szükséges vizsgáit nem tette le sosem, de a róla kiállított pszichológiai szakvélemény alkalmatlannak ítélte meg.

Állítólag dolgozott a rendőrségnek is, de kirúgták onnan is, utóbbi információra a folyamatban lévő ügye kapcsán szintén rákérdezek a rendőrségnél.


Szakmai informátorok szerint számos engedély nélküli orvos dolgozik az egészségügyben

Bár az orvoshiányra hivatkozva, de mégis, a működéshez szükséges szakvizsgákat nem egy folyamatban lévő, éppen azt végző orvosok, de a kötelezően megújítandó szakvizsgákba az 5 év lejárati időt meghaladóan bele sem fogó, valójában a pályáról évek óta kiesett alkalmatlan, orvosnak jogilag nem nevezhető, pusztán valaha orvosi diplomát szerzett egyéneket is alkalmaznak orvosként. A doktornő elmondása alapján volt olyan eset, hogy súlyos, a beteg életét veszélyeztető döntés miatt értesítették a szakmát, és hívtak vissza beteget, amikor egy lejárt jogosultságú "orvos" kezelt félre valakit.

Az információk szerint a fóti ügyeletet vezető cég feketén alkalmazza, és zsebbe fizeti Lestárt, mint sok más, hozzá hasonló, engedély nélküli társát az országban.

Lestár esetében az is látható, hogy évekkel korábban az orvosi szakmából kiesett réteg nem véletlen hullott ki, szakmailag és emberileg alkalmatlan felcserek tömegei kérkednek az orvosi hivatással járó, emberek feletti hatalommal. Ennek viszont semmi köze ahhoz, ki ment ki külföldre, sokkal inkább az a döntő, hogy az az orvos, aki külföldre kimegy, egy magára hagyott, a szakmai elvárások nélküli felhígult orvosi társadalmat hagy hátra. Az orvosi egyetemeken az orvosi etika, a betegkezelés nem ismert, mennyire tananyag, és mennyire van pszichológiai alkalmassági vizsga, akár a szakvizsgákkal együtt azt is 5 évente megújítandó.

Az Orvosi Kamaránál és az őket felügyelő NVSZ-nél az engedély nélküli "orvosok" alkalmazására külön rá fogok kérdezni. Lestár esete igazolja, hogy jelenleg a Kamara által sem ellenőrzött módon agresszív felcsereket engedtek rá a magyar társadalmra.

A büntetőeljárás alá vont orvosokról a jogerős ítélet kivárására mutogató Kamara hozzáállása nem csupán felháborító, de az Egészségügyi törvényben hivatkozott betegjogot is sérti. Azt semmiképp nem teheti meg a Kamara, hogy praktizáló orvosról a beteget megtévesztő információt közöl, azaz semmit nem közöl folyamatban lévő büntetőügyekről, magyarul makulátlannak állítja be a vád alá helyezett orvosokat.


Egy korábbi kérdésemre adott kamarai válasz

A jemeni származású, budapesti erőszakoló háziorvos ügyében az arról írott cikkemet és nekik e-mailben feltett kérdéseimet követően a Magyar Orvosi Kamara elnökségi és területi elnöki – fent említett – írásos válaszok előtt telefonon beszéltem a MOK Etikai Bizottság elnökével. Álláspontommal egyedül ő egyetértve – azt csak telefonon, de már írásban nem közölve velem – egy olyan törekvéséről számolt be, ahol a brit minta alapján külön orvosi bíróság lenne felállítható nem csak az orvosok által elkövetett bűntettek, de műhiba esetekre is. Jelenleg az orvosok elleni szankciókkal szembeni erős orvoslobbiról tudott csak beszámolni és a MOK hatáskörét kibővíthető magyar törvényi háttér hiányáról. Ahogy ő is, én is megerősítettem, jogalkotói javaslathoz minden szakmai szervezetnek joga van, már pedig az egészségügyben észlelhető visszaélésekről az orvosok leginkább érintettek törvénymódosítási javaslatot kezdeményezni az Igazságügyi Minisztériumnál.


A Főváros válasza a jemeni erőszakoló orvos ügyében

A Főváros gyakorlatilag a MOK budapesti szervezetét követve a kerületre hárította a felügyeleti jogot a fent említett, és másik cikkemben részletesen elemzett jemeni háziorvos ügyében. Ám a hírekből épp azt nem tudjuk, melyik fővárosi kerületben követett el szexuális kényszerítést évekig női páciensekkel szemben egy jemeni háziorvos. Marad az, hogy péntekenként a bírósági híreket figyelve kell a tárgyalását kiszúrni, és marad az infó, hogy a XXIII. kerületben található egyedül arab identitású orvos a Fővárosban. A Főváros az ő személyét sem volt hajlandó tisztázni, inkább kitették őt is akár jogtalan gyanúsításnak.

A jemeni háziorvos ügye még a Tarlós-érában indult, a kerületre hárító választ már a Karácsony-kabinet tagadta meg.


Egy orvosi rezidens csoport védelmébe vette az engedély nélkül praktizáló agresszor fóti orvost

Magukat "egy weboldalból kinőtt orvostanhallgató és rezidens közösségnek" nevező Facebook-csoport ünnepelte a tettleg fellépő fóti álorvost, majd amikor egy hír alá kommentként betettem a folyamatosan frissülő, a jogosulatlan státuszáról szóló cikkemet, engem is gúnyolva megszólítottak:

screenshot_2022-01-11_at_16-03-59_mediqs_az_orvostanhallgato_es_rezidens_kozosseg_facebook.pngKép: A MedIQs - Az orvostanhallgató és rezidensközösség fb-oldalának 2022. 01.10-ei posztja
Cikkem megjelenése óta ezt törölte az oldalán, a lenti kommentje még látható.

A Lestárról szóló hírek egyike alatt a rezidens joghallgató így szólított meg engem, a fóti álorvosnak a sosem letett szakvizsgáját, működési jogosultságát meg nem újítását szakmai nyilvántartással igazoló cikkemre reagálva:

screenshot_2022-01-11_at_18-04-41_168_ora_bejegyzesek_facebook.pngKép: A MedIQ-s fb-oldal kommentje a 168 óra 2022.01.11. délelőtti fb-posztja alatt, a komment letöltési ideje: 2022.01.11, 15.58 h

A megosztásai alapján a SOTE-hoz köthető orvostanhallgatói és rezidens "közösség" fb-oldala azt reprezentálja, hol tart a magyar orvosi szakma jövője: önbíráskodást és jogosulatlan működést üdvözölnek, nem értik a kötelező szakvizsgák nyilvános adatbázisát. Nyilvános, az orvosi szakma és az orvosi egyetemek hitelét aláásó orvostanhallgatói hozzáállásukra az ő és az általuk megosztott, egyfajta hallgatói szervezetnek tűnő, Semmelwis 250 BC fb-oldalra is rákérdezek a Kamaránál. Utóbbi fb-oldal esetén további érdekes posztokat lehet olvasni arról, hogyan szórakozik az orvostanhallgatói ifjúság a magyar orvosi jövőben elsősorban személyes szórakozást látó rétege.

Visszatérve az Orvosi Kamara Etikai Bizottság elnökének velem egyetértő nézetére, mi az ára a kamarai tétlenségnek.
Jelenleg egy rendőrtábornok által vezetett rendvédelmi szervezet felügyeli az egészségügyben tapasztalható törvénysértéseket.

screenshot_2021-11-26_at_12-50-54_nemzeti_vedelmi_szolgalat_nemzeti_vedelmi_szolgalat.png
Az NVSZ alakulásáról és hatásköréről a korábbi, a jemeni háziorvosról szóló, fentebb átlinkelt cikkemben írtam először.

Amiben egyetértettünk a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottság elnökével, hogy hosszú távon az orvosi reputációt nem az arra alkalmatlanok érdekében, az orvosi esküt sértve, a pácienspanaszokat félrelökve van mód megvédeni. Most teszem hozzá, talán az is emelhetné az orvosok a fenti esetek miatt romokban heverő reputációját, ha a szakmai felügyeletet nem engednék át a rendvédelem kezébe, de minimum markáns szakmai részt vállalnának belőle.

A bíróságra mutogatás a gyógyítás kiemelt, más által nem megítélhető szakmai területén édeskevés.

Cikkemet folyamatosan frissítem a fentebb hivatkozott szervezetek válaszaival, avagy a választ megtagadásokról is tudósítok.

Eszes Beáta



A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr4316809748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2022.01.11. 20:14:05

Basszus!
Ennél több most nem tud kijönni belőlem!
Ja, de és a pofám leszakad, ilyen nincs! És mégis van?

Jogálom 2.0 2022.01.12. 02:05:31

@BiG74 Bodri: a 2014-ben áldozatává vált doktornő szerint a jogosultságukat meg nem újító álorvosok alkalmazása nem egyedülálló gyakorlat, volt már ebből életveszélyes helyzet is. Cikkemmel ennek kivizsgálást is kérem az egészségügyet felügyelő Nemzeti Védelmi Szolgálatnál. Felcserek kezébe adta a magyar pácienseket az orvosokat és a munkájukat sehogy sem kontrolláló Orvosi Kamara.

okleveles naiv 2022.01.12. 13:33:23

Na, ez az igazi hungarikum.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2022.01.12. 13:52:56

A MOK elnöke elgondolkodott már a lemondáson, vagy Márky-Zaj minisztere szeretne először ahhoz lenni?

_Amatőr_ 2022.01.12. 14:16:21

Itt a lényeg: "Bár az orvoshiányra hivatkozva, de mégis, a működéshez szükséges szakvizsgákat nem egy folyamatban lévő, éppen azt végző orvosok, de a kötelezően megújítandó szakvizsgákba az 5 év lejárati időt meghaladóan bele sem fogó, valójában a pályáról évek óta kiesett alkalmatlan, orvosnak jogilag nem nevezhető, pusztán valaha orvosi diplomát szerzett egyéneket is alkalmaznak orvosként."

És a szakember hiány az élet más területein is felüti a fejét (építőipar, oktatás, stb.).

lenörd hofstadter 2022.01.12. 14:41:27

"Itt jelzem, hogy a próbára bocsátott ítélet is ítélet, a letöltendő börtönbüntetés alól mentesítik csak, de priusznak számít."

Itt jelzem, hogy a próbára bocsátás a bírósági ítéletek között u.n. "intézkedésnek" számít, amely a kiszabott időtartam letelte után nem számít büntetett előéletnek, azaz "priusznak".

zati 2022.01.12. 14:50:07

Az első cikk az volt, hogy őt támadták meg. Akkor ő az agresszor?
Ha úgy történt, ahogy a hírben szerepel, akkor jogosan védte meg magát.
Szerintem...

kéki béla 2022.01.12. 14:52:30

Pár apróság:
1. Az, hogy az illető orvos vagy "orvos" milyen úgy egyébként, mennyiben befolyásolja azt a tényt, hogy megtámadták és védekezett?
2. Zacher cége... Velem konkrétan megtörtént, hogy stroke-ra(TIA, hogy pontos legyek) utaló mentem az ügyeletre és a kedves nővér nem engedett be, hogy a dokival beszéljek. Zacher, mikor közvetlenül őt, mint a cég vezetőjét megkerestem, elég bunkó módon reagált.
3. Visszatérve az eredeti egyedre: valószínűleg ez járt párom anyjánál, megállapítani a halál beálltát. Hogy nem vagyok lecsukva, csak azért van, mert nem voltam ott. Párom szerint iszonyatosan bunkó volt. (Nem 100%, hogy ő, de nehezen tudom elképzelni, hogy ekkora településen két ilyen doktor legyen)

bordon 2022.01.12. 15:01:40

Agresszív geci bűnöző. Ezt nem jogsértő kimondani, hisz jogerősen elítélték egy kolléganője elleni aljas támadásért. Sitten a helye ennek az ember-gorilla korcsnak. Roid rage-nek nevezik ezt a pszichés állapotot angolul, agyára ment a sok tesztoszteron, amivel doppingolja magát. A mogyorói meg valószínűleg mogyoró méretűek már. Ez ezzel jár.

Az a legviccesebb (valójában legszörnyűbb), hogy a közvélemény egyből és egyöntetűen beállt a szteroidhuszár orvos mögé.
Pont mint amikor tanárt vernek, az emberek egyből, kérdés és kételkedés nélkül a tanár pártjára állnak.
Mintha még sose létezett volna verekedő, pökhendi, agresszív, pedó, embertelen tanár a világon.
Orvos is csak szent lehet, kétség sem férhet hozzá, hogy igazat mond. A szent teheneket le kell vágni. Csak azért, mert tanár, ügyvéd, rendőr, katona vagy orvos valaki, a hivatásrendbelieknek nem szabad kiállniuk mellette. Sajnos ezek a hivatásrendek jellemzően összezárnak és megvédik a rohadt tagjaikat is. Így sikerül eljátszani a társadalom bizalmát az egész szakmájuk iránt.

Az meg külön balkáni, hogy orvosként dolgozhat elítélt bűnözőként, megfelelő képesítés hiányában. Ez amolyan közép-afrikai szintű helyzet, ahol bárki lehet orvos, aki kicsit többet tud az orvoslásról, mint a többi helyi lakos.

Pepejoe 2022.01.12. 15:31:17

Ha az utolsó verekedés úgy volt valóban ahogy eddig tudjuk, miért baj, hogy leverte azt a hülyét a parkolóban? Én is levertem volna, ha tudom.
Értem én, hogy volt már ügye támadóként, nem is praktizálhatna stb., az egy ügy,cselekednie kellett volna a megfelelő szerveknek, ez meg egy másik ügy. Ha valóban úgy történt ahogy eddig hivatalos, akkor max. annyit tudok felróni neki, hogy esetleg túl keményen védekezett a támadáshoz képest, az autóba már nem kellett volna belebólintgatni.

bordon 2022.01.12. 15:45:19

@zati: A hírekben lévő eseményleírás kizárólag a orvosbűnöző saját maga által előadott sztorija. Mivel ugye az orvos szent, ezért az újságíró mást.meg se kérdezett. Az orvosbűnöző meg úgy adta elő a sztoriját, ahogy egy jó pszichopata előadja, beforgatta vele a közvéleményt, magát mátrírnak és hősnek állította be. A birka közvélemény meg mélytorokra beszopta a sztoriját.

Előélete alapján és miatt (nincs engedélye, szakvizsgája, képesítése, egy kolléganőjét brutálisan megtámadta, ezért jogerősen el is ítélték, több munkahelyéről kirúgták a magatartása miatt) nem az orvosnak hinnék. Az események részéről történt előadása is életszerűtlen.

@kéki béla: "Az, hogy az illető orvos vagy "orvos" milyen úgy egyébként, mennyiben befolyásolja azt a tényt, hogy megtámadták és védekezett?"

Mondjuk annyiban, hogy közel sem biztos, hogy megtámadták. Életszerűtlen, ahogy előadta az eseményeket. Előélete alapján szavahihetetlen. Engedély nélkül praktizál, elítélt, agresszív bűnöző. Persze lehet, hogy megtámadták ezt a szegény, kiszolgáltatott hústornyot, de én nem ezt a verziót tartom valószínűnek.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudjuk mi történt valójában, de az ő nem túl hihető szava áll szemben két megvert, fizikailag gyengébb ember szavával.

Gondolj bele, ha nem egy "orvossal" történik mindez, hanem egy közönséges, elítélt nőverő bűnözővel, akkor mennyi hitelt adnának a szavának?

Alick 2022.01.12. 15:46:04

@Pepejoe: Agresszív cigó, agresszív orvos - a zsák megtalálta a foltját. :)

bordon 2022.01.12. 15:48:01

@Pepejoe: Az a baj, hogy ő pszichopátiás személyiség, ezért úgy adta elő a sztorit, ahogy neki megfelelő. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy történt az eset, ahogy ő előadta.

Millerdraft 2022.01.12. 16:23:02

Érdekes lett volna ez ha mondjuk két héttel ezelőtt állsz elő vele. Így nekem úgy tűnik a személyes sértettség munkál benned. Na ki vele, lecserélt egy másik csajra vagy nem fogadta a közeledésed?

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.01.12. 16:28:12

Tök mindegy. Az egész csak az orvos piszkolása. Valakik bementek és agresszívek voltak. Rossz emberbe kötöttek bele.
Ez egy garázdaság ügy, az doki előélete szerintem irreleváns. Eszes Beátának valamilyen személyes baja van a dokival.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.01.12. 16:29:09

@Millerdraft: Nekem is rögtön ez jött le. A csaj már a fészbukon is nekiállt lejáratni a dokit.

Csiberi 2022.01.12. 16:51:08

@zati: van az a helyzet, amikor képes az ember kiprovokálni, hogy nekimenjenek, ő pl erre tökéletesen alkalmas. Aztán önvédelem címén szarrá veri a másikat.

Muhammad Balfas 2022.01.12. 17:02:32

Nem tudom megítélni a történteket, de abból, hogy másnap a nő egyik rokona visszament bosszút állni, sejthető a párocska etnikai hovatartozása...Ezeknél a mai napig érvényes a vendetta.

Muhammad Balfas 2022.01.12. 17:19:06

@Alick: Valószínű..egyrészt többnyire roma nők képesek nekimenni egy férfinak (ridegtartás). Másrészt a másnap megjelenő bosszúszomjas rokon is erre utal.

Marostői 2022.01.12. 17:49:24

Szálka és gerenda. A szerző felcserez és egyéb dehonesztáló megjegyzést tesz. Ráadásul hamis információt közöl. 1.Orvos az, aki orvosi diplomát szerez. Így orvos a volt tisztifőorvos, aki kusza gondolatait a sajtóban osztja meg rendszeresen is, és a XI. kerületi polgármester is, akinek keretorvosi és sport vezetői működés alatt súlyos doppingbotrányokkal rázták meg a sportéletet. 2.A rezidensekhez hasonlóan, akinek lejárt a működési engedélye, dolgozhat, felügyelettel, ami nem egyenlő azzal, hogy mellette kell állni-ülni. 3.Jogerős ítélet alapján lehet valakit a munkájától megfosztani, illetve bizonyos kényszerintézkedés által - ez minden szakmára igaz. 4.Attól,mert a szerzőnek nincs ismerete arról, hogy milyen etikai ügyekben járnak el, attól a MOK EB dolgozik, a jogszabályok betartásával, és nem a szerző elképzelései és vágyai szerint. 5. A szerző által citált nem magyar származású orvos által elkövetett esetek nem Budapesten, hanem Balassagyarmaton történtek, ahogy a sajtó is beszámolt róla.
Ha a szerző jóindulattal állna nagy általánosságban az orvosokhoz, akkor pontosan tudhatná, hogy számos olyan ok lehet, ami miatt lejárat egy működési engedély, amitől az illető még kiváló, a szakmáját jó színvonalon művelő ember lehet (több gyermekkel otthonmarad, betegség, házastársként követi a férjét, feleségét olyan helyre, ahol nem dolgozhat, stb.). Ezek az orvosok, attól mert szabály szerint meghatározott procedúra szerint végezhet ék ismét önálló tevékenységet, nem érdemlik meg a cikkben szereplő minősíthetetlen megjegyzéseket. Ennek az írásnak a hangnemet is súlyos etikai kérdéseket vet fel. Mielőtt összemosásra kerülne, nem szeretném védeni a cikk főszereplőit, mert annak ellenére, hogy a páciensek viselkedése is a BTK-rá tartozik, nehezen magyarázható a koponyasérülés.

DarthVader 2022.01.12. 18:06:52

Csak finomitanám, - a konkrét esettől függetlenül - hogy a lejárt működési engedély nem zárja ki, hogy az orvos dolgozzon, csak "önálló tevékenységre" nem alkalmas, azaz más, önálló tevékenységre alkalmas orvos szakmai felügyelet mellett - ami lehet telefonos elérhetőség is - dolgozhat. (Azért ha öt év alatt nem volt x csak x-1 továbbképzésen, attól még nem veszti el a diplomáját. ) Az alapellátási ügyelet ellátásához pedig elég a háziorvosi szakvizsga. Azért alapellátási ügyelet.
A kamara akkor zárhatja ki a tagját, ha vegrehajtandó (!) szabadságvesztésre itélték, vagy bíróság eltiltja a hivatás gyakorlásától. Ez esetben ez nem állt fenn. (Könnyű testi sértés vétsége a kolléganővel szemben). Etikai eljárást persze érdemelne, de nem feltétlen érne véget felfüggesztéssel. Szóval lehet itt nagy szavakkal dobálózni, a kolléga szakmai és egeszségügyi alkalmassága vizsgálat tárgyát képezheti, de kevesebb hév több lenne...

rbsat1 2022.01.12. 18:08:26

Igen tanulságos történet, de miért érzem azt, hogy az egész csak egy apropó, amivel lehet az Orvosi Kamarát a szükségesnél jobban ekézni. Mintha politikai felhang szűrődne bele, ugye a Kamara kissé érdes a NER irányba....... Láttam már egy történetből kifejlődni az igazi támadási célpontot....

DarthVader 2022.01.12. 18:09:15

@DarthVader: nem frissitettem, látom, előttem már megírták, amit akartam :)

ember100 2022.01.12. 19:33:29

@Pepejoe:
Helló !

Bélám a PARKOLÓBAN azért odáig el is kellett jutni UTÁNUK ment miért ?????

Irbisz 2022.01.12. 19:33:34

@pincébezuhanási tudományok doktora:
ez nem doki, hanem egy engedély nélkül praktizáló kuruzsló, bünözőnek is nyugodtan lehet nevezni. Ki tudja mennyi kárt okozott a hozzá kerülő szerencsétleneknek.

Raven! 2022.01.12. 20:11:06

Mar majdnem leirtam, hogy " Mekkora fereg vagy te ember" mikor rajottem, hogy az utolso szo mennyire hamis vad...

Raven! 2022.01.12. 20:26:56

Szoval, javitok: Mekkora fereg vagy te "ember"!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2022.01.12. 21:08:40

Ne csináljunk már úgy, mintha ebben az orvoshiányos országban nem lenne számos szakvizsga nélküli körzeti orvos. A konkrét ügy meg nyilvánvalóan a cigánybűnözés újabb megnyilvánulása. Csakhogy most egy hozzájuk hasonlóan agresszív embert próbáltak befenyíteni, és beletört a bicskájuk.

Raven! 2022.01.12. 21:59:53

@Irbisz: Csak ugy iderakom neked, fotelhuszar: "Másik volt kollégája, Kunstár Edit szerint kiváló szakember Lestár Ferenc, akit Pest megye legjobb orvosának is megválasztottak a sok sikeres újraélesztése miatt."

Randy Marsch 2022.01.12. 23:04:36

leszarom milyen ember. orvos, az az elvárásom, hogy gyógyítson meg. több rohadék bunkó orvossal találkoztam már, kivétel nélkül kiváló szakemberek voltak.

horex · http://horex.uw.hu/ 2022.01.12. 23:38:17

Törököt fogott a cigány kiscsalád? Úgy jártak, egyszer visszanyalt a fagyi. Több ilyen kellene

bordon 2022.01.13. 00:13:34

@Randy Marsch: Így van, gyógyítson meg. Persze ha nem végzi a munkáját és ezt szóvá teszed, akkor megver.
Hasonló hozzáállással kimondhatjuk, hogy a tanár is csak tanítson, nem számít milyen ember. Ha néha benyúl a lányok lába közé, meg megver neki nem tetsző diákokat, de mind megérdemelte...
A rendőr is csak bírságoljon, mit számít az, ha néha eljár a keze. A politikus politizáljon, ha néha elveri az asszonyt, arról a vak komondor tehet. Mindenki végezze a dolgát, nincs itt miről beszélni.

@horex: Igazad van, a kolléganőjének, akit megtámadott, szintén csak visszanyalt a fagyi.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudjuk mi történt, de előélete alapján az orvosbűnöző nem túl megbízható, szavahihető.

Lutriboy 2022.01.13. 01:11:00

@Millerdraft: Erről a dokiről már 2014 óta gyűlnek a facebook-on a horror történetek. Névvel arccal (a fele magyar, nem cigó) panaszkodnak a dunakeszi,- göd és fót-környéki emberek rá.

kéki béla 2022.01.13. 07:23:11

@bordon: azt hiszem, elég komoly kavarodás van a fejetekben. Sajnos egyáltalán nem életszerűtlen az előadott történet.
És attól, hogy valaki akár erőszakos bűnöző vagy az volt, még előfordulhat, hogy megtámadják. Ez a két dolog teljesen független egymástól. Nem kellene összemosni, ahogy a poszter teszi.

Egyébként a fickóról több fóti is negatív véleményt mondott, én elhiszem, hogy egy tahó.

kéki béla 2022.01.13. 07:28:49

@pincébezuhanási tudományok doktora: tudod, hitelesebb lennél, ha nem pár perc eltéréssel jöttél volna több néven. :D

kéki béla 2022.01.13. 07:39:59

@Marostői:
"Ha a szerző jóindulattal állna nagy általánosságban az orvosokhoz, " - na eddig még so so egyetértettem. Huszonkét éve vagyok cukros. Ezidő alatt volt dolgom 50-60 orvossal, javarészt a cukrommal kapcsolatos dolgok és a fájós derekam miatt. Azt a jóindulatot talán hat-nyolc orvos érdemelte ki.
A nagy többség sajnos nulla empátiával és még kisebb tudással esik a betegnek tapasztalataim szerint. Ez még akkor is csúnya lenne, ha tahó stílusban beszélnék velük. Rossz szokásom, hogy ismeretlenekkel udvarias vagyok.

kéki béla 2022.01.13. 07:46:27

@rbsat1: MOK... úgy egy éve történt, hogy egy hülyegyerek és/vagy elmebeteg magát orvosnak kiadva terjesztett elég durva rémhíreket a neten, egyes covid vakcinákról.
Megkerestem ezeket a léhűtőket, hogy segítsenek, mit lehet ilyenkor tenni, ha minden fassága ellenére tényleg orvos az illető. Kb annyi volt a válasz, hogy nem rájuk tartozik.

bordon 2022.01.13. 08:48:48

@kéki béla: Mondjuk szerintem az törénhetett, hogy a pácienseket addig szidalmazta, amíg elszakadt náluk a cérna és mondjuk az arcába mászott a nő, ez az orvosbűnöző (ez nem becsületsértő, hisz elítélték köztörvényes, erőszakos bűncselekményért) meg verekedni kezdett. Persze szerinte úgy kezdődött, hogy a beteg visszaütött. Ez a pszichopata típus ilyen, élvezi, ha balhézhat. Ha kidobó lenne egy szórakozóhelyen, akkor naponta köthetne bele emberekbe, de így orvosként is összejön neki elég sok balhé.

Egyáltalán nem életszerű, hogy egy ilyen hústoronynak nekiesnek a betegei. A kolléganőjét is bántalmazta, amiért elítélték.

Az a legviccesebb számomra, hogy a közvélemény egyből beállt az orvos mögé, kérdés nélkül. Most meg derülnek ki róla a szégyenletes dolgai. Ilyen az, amikor egy szakma művelőit hamisan hősöknek állítják be a médiában. Nem kérem, ez is csak egy szakma, aminek művelői közt silány emberek is vannak. Erőszakolók, zaklatók, lúggal nőkre támadók, sikkasztók, drogosok, nőverők.

kéki béla 2022.01.13. 09:42:10

@bordon: ez már hihetőbb annak alapján, amit eddig hallottam. De ettől függetlenül nem kellene a vizsgálat lezárása előtt ítélkezni, pláne nem összemosni az engedély (?) hiányát ezzel az esettel.

marand22 2022.01.13. 09:56:45

A poszter nem linkelte be a teljes mezőt az ENKK oldaláról (Alap és Működési Kereső). Az oldal alján (Iktató adatok) két kérelem is szerepel 2018 és 2019 évszámokkal. Mivel a tárgykör nincs megadva, csak találgatni tudok, de ezek lehetnek azok a kérelmek, amikkel az illető kimentette magát a továbbképzési kötelem alól (GYES, etc.). A COVID ideje alatt a saját példámból is tudom, hogy a működési engedély meghosszabbítása iránti kérelem feldolgozása sokáig (hónapokig) tartott, ebből így nem feltétlenül következik, hogy nincs érvényes működési engedélye, ami amúgy "csak" annyit tesz, hogy ÖNÁLLÓAN nem végezhet SZAKORVOSI tevékenységet.

powerage 2022.01.13. 10:20:21

"Viszont Lestár 2009 óta érvénytelen orvosi működési engedélyéről kellett tudjon Zacher cége, aki alkalmazza, és most sem rúgta ki."

Zacher épp fotózáson van a következő interjúhoz, nem ér rá ilyesmikkel foglalkozni...

frikazojd · http://kocs.ma 2022.01.13. 12:11:34

ha a támadó jobban megsérül mint a megtámadott, az attól még önvédelem, illetve nem csak önvédelem hanem önvédelem ÉS igazság.

CSOKKl MÁLNA 2022.01.13. 12:24:06

Egy mocskos, szennyes cikk egy beszáradtpicsájú hülye kis kurva tollából.
Ennyi.
A "páciensek" a viselkedésük alapján retkes cigányok voltak. Az ő "kultúrájuk" része, hogy nekimennek orvosnak, tanárnak, rendőrnek...
Oszt ha valamelyik megvédi magát akkor nekiesik a sok jogvédő majom.
Anyátok picsáját. Néznétek végig ahogy ezek a rétiniggerek baltával kergetik a mentőorvost, verik szét a mentőautót ami segíteni jött.

bordon 2022.01.13. 13:04:04

@CSOKKl MÁLNA: Az orvosbűnöző korábban egy kolléganője életére tört, aljas indokból, mert az nem akart közreműködni az okirathamisításban. Lepecsételt receptet kért tőle, amire majd ő bármit ráírhatott volna.

bordon 2022.01.13. 13:07:51

@frikazojd: Persze, ahogy a kolléganőjéte is rátámadt, erről van bírósági ítélet. Én nem tudom hogy hinnék-e ilyen embernek, amikor előadja, hogy ő itt az áldozat. Valószínűleg ő élvezi a balhét, igényli ezt a túlcsorduló szteroidok miatt. Roid rage. Ez az angol neve ennek a tudatállapotnak.

CSOKKl MÁLNA 2022.01.13. 13:26:26

@bordon: "Orvosbűnöző"...
Kicsit lazán bánsz a fogalmakkal. A bíróság előtt is ilyen bátor lennél? A műtőasztalon is?

bordon 2022.01.13. 13:50:15

@CSOKKl MÁLNA: Figyelj, ha bűncselekményért elítélték, akkor bűnöző. Ehhez nem bátorság kell. Ahhoz se kell bátorság, hogy egy 50 kilós kolléganőt megverjen.
Engem te ne fenyegess, pubika.
Mellesleg nem véletlenül nem találkozhatsz ezzel a verekedős orvossal műtőasztal közelében, csak ügyeletet vállal, mert szakvizsgája nincs, ha az igaz, ami a posztban le van írva. Szóval felírja a szokásos gyógyszeredet, amiről van már szakorvosi papírod, meg paracetamolt. Több ilyen orvosnak nevezett személyt ismertem, ahol éltem, az egyik egy Ukrajnából áttelepült ügyeletes orvos volt (nem ukrajnai magyar, hanem szép ukrán nevű, idősebb pasas), semmihez se értett, a képzése silány volt, mikroszkópot nem látott egyetemi képzése alatt (Romániában is hasonló szintű a képzés ahogy mész egyre keletebbre, Marosvásárhelyen azért még nem). Tüdőgyulladásomat nem ismerte fel, lettek szövődmények... Ezt csak azért írom le, mert ez tipikus eset, hogy máshova alkalmatlan, papírokkal nem rendelkező orvos ügyeleteket vállal. Mert az egészségügyi szolgáltatónak mindegy. Ez az agresszív, verekedő orvos legalább magyar egyetemet végzett, ha minden igaz. Csak hát ha mondjuk egy ügyvédi tevékenységre nem jogosult ember ügyvédkedik, azt az ügyvédi társadalom kiveti magából, feljelentik, nem mentegetik. Vagy ha elkezeli a letétbe vett pénzt, senki nem mentegeti. Pedig hát az ügyvédekről sok jó elmondani nem lehet. De legalább a kamara kizárja, ha elítélnek egyet közülük. Az orvosoknál meg megvan ez az összezárás minden szinten. Ezért se lehet Magyarországon orvosi műhibák esetén pert nyerni, mert orvos nem fog orvos ellen tanúskodni.

bordon 2022.01.13. 13:51:53

@CSOKKl MÁLNA: Az orvosnak mi a kultúrája része? Kolléganőt verni, mert nem ad neki lepecsételt biankó receptet?

javított állomány 2022.01.13. 13:55:21

"kolléganője életére tört,"
Ezek szerint a bíróság jogerősen megállapította hogy a doki meg akarta ölni a kolleginát. Ha nem akkor remélem szarrá perel.
Gyönyörű példája a cancel culture-nek. Gyomor forgató és kontraproduktív.

CSOKKl MÁLNA 2022.01.13. 13:56:04

@bordon: Pubika, neked az egész világgal van bajod ezért mocskolsz mindenkit.
Javasolnám az öngyilkosságot, mindenki jobban járna...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2022.01.13. 13:58:22

a MOK 40 orvossal áll kapcsolatban, egy rakás adatbázis áll a rendelkezésre, és elsősorban ők orovosok, akik a hivatásukban dolgoznak a hétköznapokban. Nem igazán értem hogy egy rossz rendszer hiányosságait, a magyar igazságszolgáltatás útvesztőit, az információáramlás hiányát stb, miért rajtuk akarod leverni? Gondolod, hogy a folyamatosan, napi 1000 plussz rekorddal módosuló adatbázist valaki napont elelnőrzi? Ez a munkaadó feladata, ezért van lekérdezhető rendszer. Ha pedig ő vállalkozóként van jelen, akkor magát ellenőrzi kis túlzással, ami önmagában persze irracionális, de egy rendszerszibtű hiba, egy rosszul szervezett és tervezett folyamat, nem igazán éretm hogy miért a MOK a hibás. A közvélemény felhördülve, az orvos mellé állt, most pedig majd lehet hogy kiáll mögüle. A tömeg ilyen. De neked, kedves posztíró, aki folyamatosan gyűjtöd az információkat, nem igazán van mentséged arra, hogy egy 3 éve tartó fokozott vírusjárvány alatt, a teljesen kiégett szétcsúszott orvosokat cseszteted, hogy miért nem szervezik meg jobban magukat, amikor égbekiáltó a rendeletalkotók évtizedes felelőssége ezena területen, szinten mindegyik általad felhozott anomáliát tekintve. Megdöbbentő a rossz erndszer egyik szenvedő szereplőjére ráverni mindent.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2022.01.13. 14:02:37

40000 orvossal helyesen... álál kapcsolatban a MOK -

luis5 2022.01.13. 14:54:08

Válasszuk ketté. A multjaert ő felel. Jelen esetben viszont sértett. És igaza van

bordon 2022.01.13. 15:07:22

@CSOKKl MÁLNA: Szopsz vagy golyót nyalsz?
Pubika, nekem azzal van bajom, hogy Magyarországon az egészségügy szent tehénként van kezelve. A korrupció, hálapénz kivezetése is olyan cirkuszt vont maga után, hogy elképesztő. Az egészségügy az egyik utolsó feudális, háttérhatalmi rendszer, ami védi a saját tagjait akkor is, ha azok ilyen állatok.
Volt egészségügyis rokonom, aki etikai bizottság előtt tanúskodott egy szexuális zaklató, hálapénzt kikövetelő nőgyógyász ellen. Aztán a végén neki kellett elmennie a munkahelyről, mert a doktor úr úgy bánt vele utána mindenki előtt. Sajnos az van, hogy attól, hogy valaki elvégzi az egyetemet, nem lesz normális ember. Sőt, isteneknek képzelik magukat. A sok birka ember meg ahelyett, hogy elvárná az egészségügytől, hogy szolgáltasson, meghunyászkodik, elfogadja, hogy őt jobbágyként kezelik.

Gődény is orvosi egyetem gyógyszerész szakára járt, normálisnak nem nevezném őt se.
Zacher meg önmarketingból jeles, minden nap címlapon szerepel valami bulváros cikkben. De mossa kezeit, ő semmiről se tudott, mert hát hivatalos úton nem értesítették. Hogy kit tekint hivatalos útnak, azt majd ő eldönti. Kizárt, hogy ne tudott volna arról milyen embert alkalmazott. A kolléganő elleni támadás híre valószínűleg megyeszerte elterjedt. Ez nem olyan dolog, ami titokban marad.

bordon 2022.01.13. 15:09:55

@luis5: Nem tudjuk mi történt.
A múltja alapján szavahihetetlen, erőszakos ember, aki egy nő ellen követett el súlyos bűncselekményt.

"A bíróság 2018 októberében jogerősen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt 1 év 6 hónapra ítélte az orvost, de a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette."

Ez a magatartás pont az, amivel amúgy itt a kommentezők 90%-a a romákat vádolja. Csakhogy pont ilyen aljas, a társadalom ellen elkövetett bűncselekmény miatt ítélték el az orvost korábban.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.01.13. 15:11:54

@kéki béla: És melyek lennének a többi nickjeim? Azt látom hogy te szerepelsz itt vagy 10 példányban.

kéki béla 2022.01.13. 15:25:23

@pincébezuhanási tudományok doktora: skizofrén vagy, halucinálsz? És a saját nickjeidre sem emlékszel. Ciki.

Kunhalmi Nelymar 2022.01.13. 15:52:59

@Muhammad Balfas: "abból, hogy másnap a nő egyik rokona visszament bosszút állni, sejthető a párocska etnikai hovatartozása...Ezeknél a mai napig érvényes a vendetta."

Ez nem vendetta, ez csak sima önbíráskodás. Ne nemesítsük fel ezeket a szutykokat. Nem tudom, hogy csak nem törődnek azzal a törvénnyel, hogy büntetni csak bírónak szabad, vagy nem értik.

CSOKKl MÁLNA 2022.01.13. 16:08:09

@bordon: Pubi, neked mindennel bajod van...egyik felét nem érted, másikra meg irigykedsz...
Egy alapos önismereti tréning rádférne. Magadba nézhetnél...az se baj, ha fejszével. Ha gondolod, összehozlak pár szakértővel akinek nagy gyakorlata van ebben(mármint a fejszével tuskót hasogatásban).

gigabursch 2022.01.13. 16:47:49

Maga maga mindent mindent (legalább) kétszer kétszer mond mond?

gigabursch 2022.01.13. 16:50:36

@Jogálom 2.0:
Akkor mondjuk a magát Balaton Fővárosának hirdető, nyugat csücskében lévő település 70 km-s körzetében lêvő full alkoholista orvosokra is szándékoztok odafigyelni?
Jó lenne ...

De ez csak egy 'körzet'.

gigabursch 2022.01.13. 16:54:53

@Muhammad Balfas:
Ezek cigányok, nem romák.
A roma a nyelvükön annyit tesz ember.

gigabursch 2022.01.13. 16:59:04

@bordon:
Nem az a kérdés, hogy szerinted mi történt, hanem, hogy mik a tények.

gigabursch 2022.01.13. 17:02:56

@bordon:
Mond már meg őszintén! Sose láttál/hallottál nőkkel szembeni erőszakos ügyről, ahol kiderült, hogy a nő az aljadék?
Mert van belőle bőven.
De a pasi egy életre meg lett ráncigálva.

hanah 2022.01.13. 21:35:30

Ijesztő, megdöbbentő a történet és az, ami a hozzászólásokban bontakozik ki. Őszintén remélem, hogy a szerencsétlen házaspárt a parkolóig követő izomember nem kerül vissza az orvosi székbe. Remélem és félek, mert bár eddig bizalommal léptem be minden orvos rendelőjébe, nem zsidóként, cigányként vagy magyarként, nem szegényként vagy gazdagként, hanem emberként, aki segítséget kér, az idézett orvoscsoport és az előttem szólók kommentjeit olvasva elbizonytalanodtam. Szomorú.

bordon 2022.01.14. 04:46:22

@gigabursch: A szteroidos orvos kolléganője szerinted aljadék? Jogerősen el lett ítélve az orvosbűnöző. Szóval miről is beszélsz?
A mond szót nem értem. Az magyarul, ebben a mondatban, amit írtál mondd kellene hogy legyen.

"Nem az a kérdés, hogy szerinted mi történt, hanem, hogy mik a tények." - Egy elítélt bűnözőtől nem fogod megtudni, hogy mik a tények.
Zacher meg mentegeti magát. Igazi bulvárceleb szintre süllyedt az az ember is. Csak mert nyomin néz ki, furcsa a viselkedése, elhiszik az emberek, hogy ő a magyar Dr. House.

kéki béla 2022.01.14. 08:26:44

@kommenthuszárok felvonulása: magadat kifelejtetted, ócska kis trollocska.

gigabursch 2022.01.14. 09:12:15

@bordon:
Te elolvasod amit írtam, vagy megállsz az első félmondatnál?
Tedd már meg, hogy végigolvasod! Az egész hsz-t.
S igen, nekem a legtöbb ilyen üggyel kapcsolatban vannak fenntartásaim.
(Akárcsak a bontóperekben ítélkező elvált bírónők döntései kapcsán is...)

gigabursch 2022.01.14. 09:14:20

@bordon:
Egyébként Zacher celeb szerepében teljesen egyetértek.
Az az orvos már kiírta magát a hiteles emberek közül. Régen.

Dan da Man 2022.01.14. 09:35:38

@CSOKKl MÁLNA: Jaj, de aranyos. Hogy felajánlod a saját ismeretségi körödből a bevált kezelőorvosokat...

Te egy ellenérv vagy a szólásszabadságra, mert kulturáltan nem tudsz megnyilvánulni, és ezzel negálod minden igazságtartalmadat.

Én csak azt szeretném tudni, hogy a mai világban, amikor szabadon hozzáférhető az önismereti pszichológia, hogy tud valakinek ekkora arca lenni, mint Neked? Aki egy gyűlölködő troll vagy.
De az igazán vicces az, hogy az ilyenek MINDIG (!!!!) 160 centis kis fityfasz, nőnélküli, csóró senkik, akiknek az egyetlen luxus az életükben az internet-előfizetés.
Szóval megengedek neked egy döntetlent bárkivel szemben, csak hogy jobb napod legyen, mert egyébként MINDENKI le tudna iskolázni, ha szemtől szemben állnátok.

Te kis hőbörgő senki!

CSOKKl MÁLNA 2022.01.14. 12:31:32

@Dan da Man: Megbuktál... :-)
(egyébként 186 centi és sajnos vagy 150 kiló. Szóval ha rádülök, meghalsz)

CSOKKl MÁLNA 2022.01.14. 12:55:14

@bordon: "Egy elítélt bűnözőtől nem fogod megtudni, hogy mik a tények."
Még jó, hogy te itt vagy nekünk és majd objektíven tájékoztatsz...mert véletlenül sem süt minden szavadból a gyűlölet és az előítéletes gondolkodás...
Elmész te a jó kurva anyádba...

kéki béla 2022.01.14. 12:59:53

@CSOKKl MÁLNA: mert te aztán objektív vagy...

bordon 2022.01.14. 13:20:47

@CSOKKl MÁLNA: Milyen előítélet? El lett ítélve. Ez nem olyan dolog, hogy mert kigyúrt és marcona megjelenésű, a legrosszabbat feltételezem róla.
Ahogy azért, mert egyszer elvégezte az orvosi egyetemet, nem feltételezem róla, hogy egy angyal.
A múltbeli, erőszakos, közösségellenes, nőverő hozzáállása és jogerős bírósági ítélete alapján ítélem meg. Ez pont az ellenkezője az előítéletnek.

Ha nem orvos lenne, hanem egy Dózsa György úti gázolóhoz hasonló senki, akkor te se szopkodnád a szteroidoktól összezsugorodott heréit. Szóval te vagy az előítéletes.
Mert ti szent teheneket akartok, amik ha a szátokba szarnak, azt is élvezitek.

Az orvostársadalomnak ki kellene vetnie magából az ilyet.

Ez milyen előítélet?

CSOKKl MÁLNA 2022.01.14. 14:00:47

@kéki béla: Hol állítottam én ilyet? :-)

CoolKoon 2022.01.14. 23:10:09

@lenörd hofstadter: "a kiszabott időtartam letelte után nem számít büntetett előéletnek, azaz "priusznak". " - De addig igen.

CoolKoon 2022.01.14. 23:11:48

@zati: "Ha úgy történt, ahogy a hírben szerepel, akkor jogosan védte meg magát." - Ja, hogyne. Megtámadták a rendelőben, erre ő "önvédelemből" az autójáig lökdöste, amit aztán lefejeltetett vele, szintén önvédelemből, mi? Gondolom, te a vakkomondoros idiótát is ugyanilyen szánalmasan védted anno, ugye?

CoolKoon 2022.01.14. 23:13:49

@kéki béla: "Az, hogy az illető orvos vagy "orvos" milyen úgy egyébként, mennyiben befolyásolja azt a tényt, hogy megtámadták és védekezett?" - Például annyiban, hogy igencsak kikezdi a szavahihetőségét az, ha egyszer már elítélték a "kolleganője" fojtogatásáért....

CoolKoon 2022.01.14. 23:16:38

@bordon: "Gondolj bele, ha nem egy "orvossal" történik mindez, hanem egy közönséges, elítélt nőverő bűnözővel, akkor mennyi hitelt adnának a szavának? " - Az átlagmagyar trollokat elnézve ugyanannyit...hiszen minek ment oda/minek öltözött úgy stbstb.

CoolKoon 2022.01.14. 23:19:56

@Muhammad Balfas: Gratulálok nácikám, rátapintottál a lényegre.....

CoolKoon 2022.01.14. 23:22:08

@Marostői: "Mielőtt összemosásra kerülne, nem szeretném védeni a cikk főszereplőit" - Érdekes, pedig ez tökéletesen sikerült...

CoolKoon 2022.01.14. 23:25:24

@horex: Persze, nincs jobb dolog a polgárháborúnál. Gondolom, ezt a jugók is szívesen megerősítenék neked, főleg a bosnyákok...

CoolKoon 2022.01.14. 23:26:33

@Lutriboy: "Névvel arccal (a fele magyar, nem cigó) panaszkodnak a dunakeszi,- göd és fót-környéki emberek rá. " - Mondjuk ha azokat is megverte, akkor már tehetett volna feljelentést más is....

CoolKoon 2022.01.14. 23:30:56

@marand22: "a működési engedély meghosszabbítása iránti kérelem feldolgozása sokáig (hónapokig) tartott" - Én ezt elhiszem, de ez akkor se magyarázza, hogy miért nincs már tizenkét éve érvényes engedélye. Ha elmennék villanyszerelőnek és valami baj történne (pl. zárlat miatt kigyulladna valami), akkor nagyon gyorsan elővennének, hogy mi az, hogy engedély nélkül villanyszereltem. De gondolom a betegekért nem kár...

CoolKoon 2022.01.14. 23:33:42

@CSOKKl MÁLNA: "A bíróság előtt is ilyen bátor lennél?" - Azzal szemben, akit jogerősen elítéltek, én személy szerint igen.

CoolKoon 2022.01.14. 23:37:08

@Legelő Őse: "A közvélemény felhördülve, az orvos mellé állt, most pedig majd lehet hogy kiáll mögüle." - Úgy legyen. Egyelőre nem így fest a helyzet.

CoolKoon 2022.01.14. 23:43:03

@bordon: "Csak mert nyomin néz ki, furcsa a viselkedése, elhiszik az emberek, hogy ő a magyar Dr. House. " - Meg lehúzott nagyon-nagyon sok ügyeletet, évtizedeken át, a toxikológián is, meg egyetemi tanár is. Ilyenből azért nagyon kevés van Mo-n. Függetlenül attól, hogy mennyit beszéltetik a médiában.

CoolKoon 2022.01.14. 23:44:08

@gigabursch: "Az az orvos már kiírta magát a hiteles emberek közül. Régen. " - Igazán? Mert te talán jobban csinálnád, mi? Az élet iskoláját hívva segítségül...

gigabursch 2022.01.15. 02:29:27

@CoolKoon:
No mi van? Ideküldtek?

Igen, jobban csinálom. Nem celebkedek a szakmai munkám területén.

CoolKoon 2022.01.17. 22:50:48

@gigabursch: Dehogy kell engem küldeni, jövök én magamtól is. És ha valaki celebkedik a szakmai munkája területén, akkor abból automatikusan következik, hogy kókler? Nem mindenki Lenkei doktor ám...

gigabursch 2022.01.18. 09:24:46

@CoolKoon:
Nem csak a szakmai munkája területén celebkedik és épp ezért kilóg a lóláb. De miattam hihetsz neki - te dolgod. Én már egy lyukas tejeszacskót nem bíznék rá Szaharov elvtársra.

Amúgy az összes orvos, aki kussol a D-vitaminról (napi 2000-5000 NE minimum) és a csak az 'oltás! Oltás! OLTÁS!' jelszót tudja tolni - az nem csak hiteltelen, de az alábbi két dologért is felelős.
1.) Egy adott állam (ebből elég sok van ezen a bolygón) költségvetésének szétrugdosása, tönkretétele
2.) Egy adott állam állampolgárai immunrendszerének hazavágása.
A D-vitamin alkalmazásának kérdésében elég érdekes, hogy a SOTE és pl. a Sportkórház a felszín mögött mennyire totálisan más állásponton van. Tanulságosak a Sportkórháznál lévő ismeretek.

Aki meg nem hiszi: járjon utána!

kéki béla 2022.01.18. 15:35:50

@gigabursch: a D vitamin zsírban oldódik(k). Vigyázni kell vele, mert túladagolható.

gigabursch 2022.01.18. 17:51:41

@kéki béla:
Olvasd el figyelmesen az utolsó mondatomat!
Ne nekem higgy!

CoolKoon 2022.01.18. 20:59:23

@gigabursch: Ezek szerint te mintha tényleg olyan kókler lennél mint a Lenkei doktor. És nem, a napi "2000-5000 NE" nem a minimum, hanem a maximálisan ajánlott adag.

"Egy adott állam állampolgárai immunrendszerének hazavágása." - Ez egy ordas nagy hazugság.

"A D-vitamin alkalmazásának kérdésében elég érdekes, hogy a SOTE és pl. a Sportkórház a felszín mögött mennyire totálisan más állásponton van. " - Érdekes, hogy én eddig EGYETLENEGY orvostól se hallottam olyat, hogy ne javasolta volna a D-vitamin szedését. Viszont ez önmagában nem feltétlenül akadályozza meg a súlyos lefolyást.

kéki béla 2022.01.18. 22:13:05

@gigabursch: az a gáz, hogy ezek a D vitamint érintő új adagolások merő véletlenségből, a járvány alatt kerültek elő.
Én még ott tartok, hogy nagyon max. 2000NE és kb 10000NE orvosi felügyelettel.

gigabursch 2022.01.19. 09:21:15

@CoolKoon:
1) nem vagyok orvos
2) Ne hozz egy szintre Lenkeivel
3) fentebb megírtam két orvosi intézmény _totálisan_ eltérő hozzáállását egy adott problémához

+1) Még mindig mondom: ne nekem higgy!
Járj utána!

(persze ez a legnehezebb...)

gigabursch 2022.01.19. 09:33:35

@kéki béla:
Ezzel kapcsolatban már bő 10 éve is voltak nagyon eltérő kutató orvosi szakmai vélemények, amelyekről nem mondható el az, ne lettek volna ismertek, de mégis: Mit vársz olyan közegtől, amely még most is azzal kezdi, hogy allergia - akkor kálcium???
S amikor felvonod a szemed és megkérdezed tőle, hogy Ön még mindig itt tart? Akkor meg meg van sértődve...

Sőt! Jó adag orvos szerint a napi 75 mg C vitamin untig elegendő. Még mindig itt tartanak!
Valójában ez az érték a II. VH-s német orvosoktól származik és arra elegendő, hogy skorbut ne léphessen fel.
Azért ez elég problémás..., hogy még ennyit sem tudnak.

De hát mit is várjak egy komplett orvosi társadalomtól (kéz a kézben: fogorvosok, gyógyszerészek, állatorvosok, jogászok), akik még a nevüket sem tudják helyesen leírni. Annyit nem tudnak hogy a hozzájuk vágott, tudományos fokozat nélküli, bazári doktori címet nem írhatják le Dr. -ként, csak dr. - ként.

S amikor valamit nem tudnak igazolni, akkor mondanak egy olyat, ami ugyan nem igazolható, de jól hangzik. Sok D-vitamin => vesekárosodás.
Egy(!), csak egy tudományos publikációt mutass ebben a kérdésben! Hátha neked sikerül. Orvos még nem mutatott nekem ilyet. Pedig többet is kértem.

No, ezért nem érdekelnek a celeborvosok és ezért vagyok teljes fenntartással az orvosok tekintélyes hányadának irányába. Szakmai és az emberek iránt érzett alázat nuku, felelősségtudat sehol, Szakmai képesség tömeges szintje megfelel egy Horváth Ilona féle receptkönyv napi alkalmazásának, s mindezt azzal a nagyképű hozzáállással, melyből kiderül , hogy se magyarul, se latinul nem tudnak.

kéki béla 2022.01.19. 14:08:47

@gigabursch: ott a gond, hogy 30-40 éve még volt (többnyire) tudományos alapjuk az ilyen állításoknak. A mai "orvosok" és hasonlók meg ész nélkül hordanak össze minden fasságot. Lásd covid, naponta jelenik meg egyszerre 4-5 totál eltérő kinyilatkoztatás. (Kell a sok oltás/nem kell/árt, lesz nyájimmunitás, nem lesz, majd az omikron, mindmeghalunk. Stb.)
Sajnos a régi anyagokat nem nagyon lehet, pláne a mai szar keresőkkel megtalálni.
Kalcium vs allergia? Páromnak bevált a kalciumos pezsgőtabletta enyhe esetben. Amikor már durvul a helyzet, már kevés persze. Nem tűnt placebonak.

erbenagy 2022.04.03. 17:32:38

Igen érdekes egy társaság ez lehet hogy egy picit jobban utána kéne nézni ezeknek az embereknek. Dr? Grécs szerintem nem doktor a neve egy négy évvel ezelőtti pályázaton nem doktor hanem mentőápoló szerepel. A Facebook lapján össze vissza vannak írva az el végzett egyetemek éa főiskolák olyan mennyiségbem amit lehetetlen elvégzezni. Ezen kívül nem túl valószínű az sem hogy egy Dr elvégez 2020 ban egy mentőápoló iskolát elég gyanús dolgok ezek. Sajnos egy ismerőstől hallottam aki ott dolgozott tele van az ügyelet szakképzetlen emberrel sőt vezető beosztásban is dolgozik ilyen ember. Nagyon jó a cikk gratulálok a blog írójának és várjuk a folytatást szerintem még egy picit kutakodik az író találni fog még érdekes dolgokat.. Várjuk a további updateket mert ez tényleg egy kuruzsló banda...

erbenagy 2022.04.03. 17:50:38

@Jogálom 2.0:
Igen érdekes egy társaság ez lehet hogy egy picit jobban utána kéne nézni ezeknek az embereknek. Dr? Grécs szerintem nem doktor a neve egy négy évvel ezelőtti pályázaton nem doktor hanem mentőápoló szerepel. Csak be kell írni a keresőbe higy (Grécs László pályázat). A Facebook lapján össze vissza vannak írva az el végzett egyetemek és főiskolák olyan mennyiségbem amit lehetetlen elvégzezni. Ezen kívül nem túl valószínű az sem hogy egy Dr elvégez 2020 ban egy mentőápoló iskolát elég gyanús dolgok ezek. Sajnos egy ismerőstől hallottam aki ott dolgozott tele van az ügyelet szakképzetlen emberrel sőt vezető beosztásban is dolgozik ilyen ember. Nagyon jó a cikk gratulálok a blog írójának és várjuk a folytatást szerintem még egy picit kutakodik az író találni fog még érdekes dolgokat.. Várjuk a további updateket mert ez tényleg egy kuruzsló banda...

erbenagy 2022.04.03. 20:23:07

@Jogálom 2.0:
Még egy kis bennfentes információ...
A kifizetések ennél a cég csoportnál bizonyos cégeken keresztül történik Non profit vállalkozások. 2021 ben Nav vizsgálat is folyt nevezetesen a Nexus nonprofit Kft ellen arról nincs infó milyen eredménnyel. De azóta is költségtéritessél fizetnek a dolgozók nagy részének természetesen úgy hogy nincs semmilyen költség elszámolás. Érdemes utána nézni ennek is mert állandóan változtatják a cég neveken. Ringer medical nonprofit Kft Nexus nonprofit Kft Nexus alapítvány. Ezeket is egy most is ott dolgozó kolléga osztotta meg velem..

Bojár Iván András 2023.02.06. 14:52:31

a saját lányát szexjátéknak használó bojár iván andrásról meg továbbra sem mer írni Eszes Bea?

Tarlós már korábban is mondta, hogy neki nem tetszik a főváros zászlaja, azt meg fogják változtatni. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadóra bízta.

Orbán emberei a váltás szimbolikus jelentést hangsúlyozták: a zászló és a címer használata egyikük szerint az önállóságot jelképezi, ezért is "aggatta tele" Demszky a várost ünnepnapokon a budapesti lobogóval. Egy másik képviselő szerint Tarlós szabaddemokrata elődje szándékosan nem használta a nemzeti szimbólumokat, amelyeket sajátjaival helyettesített. "Ennek vége, Budapest nem városállam"

Elkészült Budapest új arculata, amely azt a célt szolgálja, hogy az új városvezetés szimbolikusan szakítson a Demszky Gábor időszakához kapcsolódó szimbólumokkal. Tarlós korábban Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadót bízta meg az új zászló megalkotásával.
Tarlós korábban már közölte, megváltoztatja piros-sárga-kék lobogót, amely még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadó kapta azzal a kéréssel, hogy az új zászlóban ne legyenek túl hangsúlyosak a régi színei, az új arculati elemek pedig egyszerűek és kevéssé harsányak legyenek.

Bojár Iván András, városarculati tanácsnok az Indexnek azt mondta: a most elkészült városarculati kézikönyv készítőjeként foglalkozott az új zászlóval, mint a városarculat új elemével.
"A főváros korábbi zászlaja nekem sem tetszett, meg fogjuk változtatni" - jelentette ki Tarlós
"Nekem sem tetszik, nincs benne semmi, ami kifejezné, hogy Budapest a nemzet fővárosa" - mondta az [origo]-nak a zászlóról pénteken Wintermantel Zsolt fővárosi fideszes képviselő, Újpest polgármestere. Szerinte alapvetően nem politikai kérdésről, hanem személyes ízlésről van szó, a jelenlegi városvezetésnek egyszerűen nem tetszik a piros-sárga-kék zászló, amit Tarlós elődje, Demszky Gábor kifejezetten szívesen használt, és amely kiemelt helyet kapott a közgyűlés korábbi üléstermében is.
privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=gyermekmolesztalas&LN=Hungarian
süti beállítások módosítása