Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A magyar határrendészeti szervek kínai ember-csempészeket fogtak el

Körülbelül 5.612 megélhetési bevándorlót tartóztattak le. Ez meglehetősen sok embernek számít.

2015. június 01. - Toadwart66

081125-n-5961c-067.jpg

A Siklósi Rendőrkapitányság két szolgálati kisgéphajó segítségével feltartóztatta az USS Ronald Reagen (CVN-46) Nimitz osztályú atommeghajtású repülőgép-, illetve megélhetési bevándorló-hordozót, becenevén a Gippert. A bravúros akciót a Külső Határok Alap 2013/3.2.3.1 számú, a „Határrendészeti szervek reagáló képességének fejlesztése a külső határon” elnevezésű projekt segítségével valósították meg.

A fedélzeten úgy nagyjából 5.612 fő kínai típusú megélhetési bevándorlót találtak. Pontos számot a hatóságot nem nagyon tudtak mondani, mert a menekültek azonnal elkezdtek fel alá rohangálni és képtelenség volt megszámolni őket. Ez még a hatodik alkalomra sem sikerült. Mire végeztek volna,  valahonnan mindig előkerült pár darab és kezdhették előröl az egész népszámlálást.

A Magyar Külügyminisztérium jegyzékben fejezte ki értetlenségét. John Kerry amerikai külügyminiszter közölte, hogy ez bizony kölcsönös, mert ők sem értik, hogy mi a fenét keres az egyik repülőgép-hordozójuk a Dunán. Azt is kijelentette, hogy a nevezett hajó tényleg nincs ott, ahol lennie kéne. Azt hogy honnan lopták el, nemzetbiztonsági okokra hivatkozta nem mondta el. A közvélemény megnyugtatása érdekében azonban közölte, hogy okulva a történtekből, gyorsan leltárt készítettek. Eszerint a többi hajójuk, három motorcsónak kivételével, még megvan.

130813nht107082.jpg

Christopher E. Bolt kapitány (a fenti képen a legmagasabb és fehér ruhában van) a hajó parancsnoka is megdöbbent. Őt a magyar rendőrök egy lövegcsőben találták meg, összekötözve és meglehetősen feldúlt állapotban. Kijelentette, hogy egy életre megutálta rizst és a kínai konyhát. A legénységről nincs hír, feltehetően Kínában maradtak. A kínai hatóságok jelentették is, hogy mostanában feltűnően sok részeg amerikai tengerészgyalogost láttak, de azt hitték csak szimpla városnézési turistákról van szó. Ígéretet tettek arra, hogy megpróbálják nagyjából összeszedni őket, de kérik az amerikaiak türelmét, mivel nagyon nagy területen szóródtak szét. Még a Mongol határnál is találtak két példányt belőlük, igaz ők azt állítják magukról, hogy vietnámi veteránok. Tényleg elég öregnek néznek ki.

Bogdan Aurescu, román külügyminiszter telefonon konzultált Szíjjártó Péterrel. Elmondta, hogy valóban többször is jelentették neki, hogy egy marha nagy hajó úszik felfelé a Dunán, feltehetően atommeghajtású, mert nem nagyon füstöl. Aurescu nem vette ezt komolyan és elküldte őket az anyjukba. Ennek hatására a jelentések megszűntek.

Ivica Dačić, szerb külügyminiszter szerint ők azért nem foglalkoztak a hajóval, mert azt hitték Orbán Viktor vette meg a felcsúti csónakázótóhoz. Részükről nem akarnak foglalkozni az üggyel, de ha az amerikaiak vissza akarják vinni, akkor vámot fognak fizettetni velük. Nem szeretnék ha rendszeresen repülőgép-hordozók szaladgálnak fel-alá a Dunán. Főleg nem amerikaiak, ráadásul Nimitz osztályúak.

Orbán Viktor miniszterelnök izgatottan a helyszínre utazott és nagy szakértelemmel megállapította, hogy ezek tényleg hasonlítanak a kínaiakra. Elég sokat látott már belőlük életében. Szereztek egy tolmácsot és kiderült, a félreértést az okozta, hogy a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján a kormányfő kijelentette, legyen a magyar emberek példaképe a kínai munkás. Ők meg úgy gondolták, hogy akkor nagyon szívesen lesznek azok. A kínai partok közelében találtak egy nagy hajót. A legénységnek és a katonáknak ingyen italt és nőket ígértek. A kapitányt a tengerészgyalogosok és a kínai példaképi bevándorlók közösen gyömöszölték be az ágyúcsőbe. Kiderült az is, hogy az egyik atommeghajtású menekült nagybátyja Budapesten vezet egy éttermet és üzent az unkaöccsének, hogy kéne egy-két konyhai kisegítő. Pontos számot nem mondott a bácsi, de úgy gondolták öt-hatezer biztosan elég lesz neki. A kínaik között mindig akad tíz-tizenöt, aki simán elboldogul egy repülőgép-hordozóval, végül is csak arra kell ügyelniük, hogy a vízen maradjanak.

A magyar kormányfő kijelentette, ha papírokkal is igazolni tudják, hogy igazi kínaiak, akkor maradhatnak, de kizárólag példaadás céljából. Mással ne is próbáljanak kereskedni. Ha van sárga pólójuk azt azért szívesen megveszi.

A repülőgép-hordozót Magyarország hadizsákmánynak tekinti. Ha az amerikaiknak annyira kell, akkor üzenjenek hadat a NATO-nak. Őt ez nem izgatja, de ettől fogva Magyarország tengeri nagyhatalomnak számít és mindenkitől megköveteli az ennek kijáró tiszteletet. Emlékeztetett arra a tényre, hogy a hajó hatótávolsága korlátlan. Ha kedvünk szottyan rá, ezentúl  bármelyik országot leigázhatjuk. Még Augsburgot is simán eltörölhetjük a Föld színéről.

A név kitalálásán jelenleg Kerényi Imre, pszichodelikus könyvárus, T.N.K.G.M.É.E.K.A.M.K.M.É.F.Ö.F.E.F. miniszterelnöki megbízott lázasan dolgozik. Valami blikkfangos, az amerikaiaknak  fügét mutató, maró gúnyt űző elnevezést szeretne prezentálni. Mind elmondta, van egy Nimitz-osztályú repülőgép-hordozónk, hát átnevezzük. Nagy a valószínűsége, hogy Reagen elnök urat az amerikaiak bosszantására át fogja keresztelni Szputnyiknak. Orbán Viktor ezentúl pártelnök, miniszterelnök, valamint a császári és  királyi haditengerészet (kaiserliche und königliche  Kriegsmarine) Első  Lordja egy személyben. Ha kell megtanul szivarozni és szeretni fogja a whiskyt is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr837508684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andie 2015.06.04. 09:38:39

Első osztályú! :D
Ellopott cirkáló új verziója. Frappáns!
Egy időben én is írkáltam ilyeneket, Rejtő hatása alatt, ha frissen olvastam a sorait, akkor meglehetősen gyorsan jöttek az ütős poénok - de nem tudtam ilyen mesteri módon belekeverni az aktuálpolitikát (igaz nem is próbálkoztam). Nálad a pont :)

Beavatár 2015.06.04. 13:39:20

A sok tökkelütött, aki szapult a diktátoros szösszenet miatt, fele olyan jót se tudna összerakni :) azért ide írom, mert itt nem válaszolnak rá, feleslegesen teleszemetelve a posztodat.

Andie-val teljesen egyetértek, jó hogy írsz, elsősorban Neked, mert élvezed, másodsorban nekünk, mert olvashatjuk, ez a bejegyzés pedig kifejezetten jó lett, majd elolvasom a többit is! :)

Uff én szóltam 2015.06.05. 19:11:38

rögtön rájöttem, hogy ez egy hírhamisítás, miután az első tényképen tisztán látszik, nem is a Dunán parkíroz a Nimitz, - nem is férne el rajta, - hanem a Balatonon.
A Tihanyi-félsziget a háttérben rögtön leleplezte a csalási kísérletet. Mázlitok van, hogy figyelek.

Toadwart66 2015.06.05. 19:16:04

@Uff én szóltam: Végre! Visszaadtátok az emberiségbe vetett hitemet. Mindenki annyira komolyan veszi magát és abból csak a baj van. Köszi!
süti beállítások módosítása