Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

A keresztény ifjak nevelése

2015. augusztus 07. - Toadwart66

snn1421mm_532_1375354a.jpg

A Tormay Cécile fiú gimnázium és leánynevelde igazgatója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tájékoztatóját nézegette, meglehetősen vidám hangulatban. Ezek ott fent mindig kitalálnak valami tréfás dolgot. – gondolta magában – Végül is… Pont erre találták ki őket. Nagyon unalmas lenne az élet nélkülük. 

A neki legjobban tetsző dolgokat sárga jelölőfilccel ki is húzta. „A tanári karból egy főt ki kell jelölni arra, hogy a tantermek megfelelő szellőztetését leellenőrizze. Az illető erről havonta, naponkénti bontásban köteles az intézményfenntartónak jelentést tenni, melyet az igazgatónak alá kell írnia és le kell pecsételnie. A központ ezeket az adatokat összesíti és ezek alapján majd ajánlásokat tesz az iskolák felé, a megfelelő légcsere szabályozására. A jelentésnek ki kell térnie a napi középhőmérsékletre, az osztályterem légköbméterére, a levegőt be- és kilélegző személyek számára, valamint azok összsúlyára. Természetesen azt is bele kell írni a jelentésbe, hogy aznap az ablakot ki nyitotta ki, ki zárta be és a levegőcsere mennyi ideig tartott. Az is fontos, hogy a szellőztetési művelet az adott osztályban hány ablakot érintett és mikor.”

Halkan kopogtak az ajtón. Az igazgató felnézett és barátságosan kiszólt:

– Itt vagyok, ragyogok. Jöjjön csak be, ha akar!

Egy 40 év körüli, jó karban lévő, határozottan csinos nő lépett be. Az igazgató azonnal elkezdte legeltetni rajta a szemét, persze csak úgy keresztényi módon. Az intézmény gondosan ügyelt a központilag előírt erkölcsökre.

– Jó napot, asszonyom. Már vártam önt. Ha nem tévedek a matematika-fizika szakos állás betöltése miatt keresett fel. Nagyon örvendek. A nevem Tormay Cirill.

– Üdvözöm, igazgató úr. Így van. Ezek szerint megkapta a portfóliómat.

– Igen, igen. Nagyon szépen összeállított munka. Különösen a nyaralásán készült képek tetszettek. Pontosan nem értem ugyan, hogy a KLIK ezt miért írta elő, de valami okuk biztosan volt rá. Szakmailag tökéletes. Meg kell, hogy mondjam nagyon szép eredményeket ért el. Ez dicséretes. Pont egy ilyen szaktanárra lenne szükségünk. Pompás, pompás. Van itt még néhány dolog, amit tisztáznunk kell, de ezek persze csak buta formaságok. Várjon, előkeresem a KLIK előírásait a felvételi beszélgetéssel kapcsolatosan. Na, már itt is van. Kezdhetjük?

– Természetesen, igazgató úr!

– Nézzük csak, nézzük. Azt mondja… hajszín. Megkérdezhetem, ön festeti a haját?

– Ez meg, hogy jön ide? Mi köze van ennek a matematikához?

– Ahhoz semmi asszonyom, csak az erkölcsökhöz. Ide van írva. Nem én találtam ki. Nos?

– Hát jó. Festetem. Vörösre.

– Köszönöm. Megkérhetném, hogy ezt a színskálát emelje a frizurájához.

– Elég furcsa kérés, de legyen. Így most jó?

– Köszönöm. Nézzük csak. Sajnálom, de ez túlságosan vörös. Nagyon kihívó. Mindenképpen diszkrétebb árnyalatúnak kéne lennie. Nagy gond lenne, ha áttérne a gesztenyebarna színűre? A KLIK is ezt ajánlja. Tudja, az egy erkölcsös szín. A vörös, az meg, hogy úgy mondjam…

– Igazgató úr, azt akarja mondani, hogy kurvás vagyok?! Felháborító. Ez egyszerűen őrület. Na jó. Nehéz döntés. Majd megbeszélem a férjemmel. A hossza azért megfelelő?

– Azt hiszem igen, de ebben, és a diszkrét sminkben, majd az iskola stylistja segít önnek. Ruhákat és megfelelő kiegészítőket is választ magának. Nagyon ügyes. Kiváló ízlése van. Nézze milyen pompás nyakkendőt vetetett velem.

– Szép. Szóval ő mondja majd meg, hogy mit vehetek fel?

– Dehogy, ő csak ajánlást tesz az ön számára, majd jelentést küld erről a KLIK-nek. Egyszerű formaság. Ez is hozzátartozik az erkölcsi neveléshez. Forrónadrágban mégsem lehet az ifjúságot erkölcsösen nevelni. Ezt önnek is be kell látnia. A stylist valójában azt mondja meg, hogy mit nem vehet fel. Minden reggel ott áll az iskola kapujában. Ha valamelyik tanár nem öltözik fel tisztességesen, azt hazaküldi. Ez teljesen méltányolható.

– Ez is KLIK, mi? A differenciálegyenletek remélem még erkölcsösek?

– Ne vicceljen, asszonyom. Természetesen. A gömbbel, mint téridommal, akadt ugyan egy kis probléma, de végül engedélyezték, de párosával természetesen tilos használni.

– Ez teljesen érthető. El tudom képzelni, hogy ez mennyire megragadja a kamaszfiúk fantáziáját.

– Úgy van. Kivehető fogsora van, asszonyom?

– Miért? Talán el akar altatni?

– Nem, de ide van írva. Meg kell vizsgálnom a fogazatát. Kérem nyissa ki szép nagyra a száját és mondja, hogy ÁÁ. Így. Nagyon jó, ügyes.

– ÁÁÁÁÁÁ!

– Köszönöm. Szép, egészséges fogai vannak. Tökéletesen megfelelnek. Akkor most vetkőzzön le kérem alsóneműre.

– Micsoda? Miért?

– Mivel a KLKIK ezt is előírja. Megkérdezhetem, hány kiló?

– Hát ez tényleg furcsa. 75 kg. A testmagasságom nem érdekli?

– De. Az mennyi?

– 168 cm.

– Akkor a BMI értéke: 26,6, enyhe túlsúly. Úgy 5 kilót le kell dobnia magáról. A testnevelő tanárral majd megbeszélheti a napi edzéstervet és mérsékelje a szénhidrátok bevitelét. Megkérhetném, hogy forduljon körbe.

– Mi ez? Rabszolgavásár?

– Nem, nem. Ez is egy előírás. Így, ni, szép lassan. Nagyon szép alakja van, asszonyom. Sajnos a mellei túlságosan nagyok. A KLIK azt írja, hogy semmiképpen sem vehet fel testhezálló ruhát. Különösen a blúzokra kell nagyon ügyelnie. Kizárólag a felső gombot szabad kigombolnia. Nagyon csábító combjai vannak, ezért nem javaslom a szűk farmer viselését sem. A stylist majd kitalál valamit.

– Köszönöm. Meg kell, hogy mondjam, nem gondoltam volna, hogy önök modellügynökséget is üzemeltetnek.

– Nagyon jó a humora, asszonyom. Én is szeretem tréfát. Micsoda egy poén! De, folytassuk! Ne sértődjön meg asszonyom, de meg kell esküdnie arra, hogy nem szerepelt pornófilmben. Tudja nagyon kínos lenne számunkra, ha ez kiderülne.

– Megnyugtatom, igazgató úr, nem szerepeltem. Sőt pucér képeket sem szoktam magamról feltenni a netre. Remélem most elégedett?

– Igen, tökéletesen. Bevallom nagy kő esett le a szívemről. Ilyen alakkal és ekkora mellekkel…, na mindegy, hagyjuk is. Egy kicsit elkalandozott a fantáziám. Mondja kérem, volt idült alkoholista a családjában?

– Nem. Néha a vacsorához megiszunk a férjemmel egy kis vörösbort, remélem ez nem gond?

– Nem, nem. Persze, hogy nem. Megnézhetném a karját. Csak azt szeretném leellenőrizni, hogy nincsenek-e rajta tűszúrásnyomok. Látom nincs. Pompás. A háziorvosától majd kérjen beutalót vérvételre. Májfunkció, drogteszt és AIDS vizsgálat. Volt már valamilyen nemi betegsége?

– Hát ez kissé megalázó. Nézze, én nem vadászpilóta szeretnék lenni. Egyszerű matematika-fizika szakos tanár vagyok. Nem. Képzelje csak el, soha nem volt még semmilyen nemi betegségem. A szüzességemet 16 évesen vesztettem el. Érdeklik esetleg a részletek?

– Természetesen. Jaj, bocsánat nem, nem. Én is nagyon erkölcsös vagyok. Huhh.

– Hallatlan. Van még valami?

– Igen, egy pillanat. Hölgyem, hogy is mondjam… Szóval, ugye ön nem leszbikus?

– Nem, de ahogy így magára nézek, igazgató úr, elgondolkodom a dolgon. Nem, nem vagyok leszbikus, de nem is tartom bűnnek. Boldog házasságban élek a férjemmel. Kérjek tőle írásos igazolást, hogy hetente hányszor szeretkezünk? Hozzak esetleg fényképet is magának?

– Ne izgassa fel magát asszonyom. Ön keresztény ifjakat fog oktatni. Meg kell róla győződnünk, hogy nem tereli-e őket rossz útra. Kérem, nyugodjon meg. Eddig az összes kérdésre remekül felelt. Az utolsó kérdés jön. Tud ön énekelni?

– Miért? Éneket is kell tanítanom?

– Nem, dehogy. De az órák elején és végén célszerű lenne, ha zsoltárokat énekelnének. Persze nem kötelező, de nagyban elősegíti a keresztény ifjak lelki fejlődését. Tud esetleg valami szép zsoltárt?

A tanárnő megadóan felsóhajtott, felállt és elénekelte a „Hit a szabad Istenben” című zsoltárt. Az igazgató úr lelkesen hallgatta, és gyönyörködve nézte, amint a fehérneműben előtte álló, kimondottan formás, vörös hajú hölgy keblei ütemesen fel és le mozogtak. Úgy látom rendkívül szép és formás erkölcsei vannak. – gondolta elégedetten.

 

***

Hit a szabadító Istenben

 

Az ÚRhoz menekülök.

Hogyan mondhatjátok nekem:

Menekülj a hegyre, mint a madár?!

 

Mert a bűnösök már feszítik az íjat,

rátették a nyilat a húrra,

hogy rálőjenek lesből

a tiszta szívűekre.

 

Ha az alapokat is lerombolják,

mit tehet az igaz ember?

 

Az ÚR ott van szent templomában,

az ÚR, akinek trónja a mennyben van,

lát a szemével,

pillantása megvizsgálja az embereket.

 

Az ÚR megvizsgálja

az igazat és a bűnöst,

szívből gyűlöli azt,

aki az erőszakot szereti.

 

Hullasson a bűnösökre

kénköves, tüzes parazsat,

perzselő szél legyen osztályrészük!

 

Bizony, igaz az ÚR,

igaz tetteket szeret;

a becsületes emberek meglátják arcát.  

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr627688294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása