Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Hogy mik vannak mostanság!

2016. január 17. - Toadwart66

yes-you-eric-cartman-24771701-719-403_1.png

Ezt a hiperbuzgó Kövér Lászlót az érdemeire való tekintettel előbb vagy utóbb ki fogják nevezni az Elnöki Tanács elnökévé. Az őszes hajú ifjú demokrata mostanában szentimentálisan és párás szemekkel emlékezik vissza mozgalmas fiatalkorára és a Kádár-rendszer előremutató vívmányaira. Sorkatonaság, hűséges, megbízható párttitkárok a munkahelyeken, egypártrendszer, pártmédia. Idővel minden gyönyörűség megvalósulni látszik. Stadinger István örökösének már saját munkásőrsége is van, csak ezt most Országgyűlési Őrségnek nevezik. Ennek jelenleg ugyan mindössze 349 tagja van, de a munkásőröktől eltérően zsoldot is kapnak.

Kövér László lassan már egy hónapja folyamatosan dörmögi tele a Kárpát-medencét a magánéleti problémáival és bánatával. Nagyon kegyetlen érzés lehet minden áldott nap nemzethalálos vízióval felkelni és nyugovóra térni. Erre az áfiumra bizony nincs medicina. Marad a kesergés és az indulati tőke.

Kövér László multimédiás celebkedése arra mindenesetre kiválóan alkalmas, hogy elterelje a figyelmet a szubjektív és ad-hoc módon bevethető „terrorveszélyhelyzet” törvénybe iktatásáról. Átok reá, ki megszavazza! Brutális fenékbe rúgásról van ugyan szó, de mivel a Fidesz részéről érkezik, így nem sok embernek fáj, sőt örülnek is neki, mert nem valami liberális-féle, nyavalygós, hanem igazi férfias dologról van szó:

"Csodálatos kocsik jönnek,
Legendás férfiak érkeznek,
Ezt nézd meg, érdemes!
Soruk nyílegyenes!
Első a rend,
Aztán a csend!
Fegyelem!
Figyelem!"

Hobo Blues Band - A vadászok gyülekezője (részlet) 1984!

Egy 30 pontos listát gyorsan odagyurmázni a gránitszilárdságú alaptörvényhez elég érdekes megoldás. Ennyi erővel a statáriumot is be lehet vezetni, ha a szükség majd úgy hozza vagy zordabbra válik a nemzetközi helyzet. A legveszélyesebb terroristák jelenleg a külföldről finanszírozott civil szervezetekben és az interneten garázdálkodnak. Na és persze ott van még a Public Enemy No.1, azaz az első számú közellenség, Hosszú Katinka, elvetemült terrorúszó.

A magyarok nagy részét a demokrácia nagyjából annyira érdekli, mint Albert Einstein ekvivalenciaelvének magyarázata. Tudják, hogy van valami ilyesmi, de, hogy mire lehet használni, azt annyira nem. Mindenesetre otthon nem sok mindent lehet vele kezdeni.

"Feltételezzük a gravitációs tér és a vonatkoztatási rendszer megfelelő gyorsulásának egyenértékűségét. Ez a feltevés általánosítja a relativitás elvét arra az esetre, amikor a vonatkoztatási rendszer egyenletesen gyorsul." Rendben, legyen így, ha valakinek ez megnyeri a tetszését. Van, aki még a nevetséges evolúcióban is hisz.

Orbán Viktor általános relativitáselmélete azonban ennél sokkal érthetőbben hangzik. "Feltételezzük a terrorveszély és a vonatkoztatási rendszer megfelelő gyorsulásának egyenértékűségét. Ez a feltevés általánosítja a relativitás elvét arra az esetre, amikor terrorveszélyhelyzetben a szükségállapotnál gyengébb, de az általában természeti katasztrófáknál elrendelt veszélyhelyzetben megszokottnál szélesebb jogköröket adunk a kormánynak." Szabadon átírható költségvetéssel, határok lezárásával, a sajtó és az internet korlátozásával, a külföldiek, legfőképpen Soros György és reakciós bandájának fokozott ellenőrzésével, kijárási tilalommal, jegyrendszerrel, általánosan kötelező, egész napos pizsama-használattal meg más efféle csip-csup, említésre sem méltó megszorításokkal.

Minden józanul és felelősen gondolkodó magyar állampolgár számára egyértelmű az a tény, hogy a választások közeledtével a terrorveszély rendkívüli módon megnő. Különösen igaz ez az ellenséges választási plakátok elhelyezésére, az államellenes gyülekezésekre, csoportosulásokra, a gyalázkodó, hamis információt terjesztő internetes mémekre, blogokra és a korrupció mértékének mániákus emlegetésére. A plakátokkal kapcsolatos kegyetlen harcok már el is kezdődtek Budapest területén.

A mostani áldatlan állapotokkal ellentétben, ha már meglenne, „terrorvészhelyzet" esetén a Honvédség simán leszerelhetné ezeket a diverzáns hirdetőoszlopokat. Az ellenállást tanúsítókat – természetesen kizárólag az állampolgárok biztonsága érdekében – szomorú szívvel, de teljesen jogosan lőhetnék halomra. Ezek a randa oszlopok az alakjukkal amúgy is nagyon emlékeztetnek a minaretekre csak egy kicsit kövérebbek és nem ordibál senki a tetejükről.

Ha ez az alattomos, univerzális, szóbeszéd alapján könnyedén bevethető „terrorveszélyhelyzet” bekerül az alaptörvénybe vagy mibe, akkor az 1989. október 23-án kikiáltott, harmadik magyar köztársaságot úgy ahogy van megette a fene. Különösebb ellenállás nélkül, közönyösen hagytuk szétrohadni. Visszacsúsztunk a kiindulási pontra, csak közben elszegényítettük az ország majd harmadát és sikerült néhány szerencsés családnak jól meggazdagodnia.

1989-ben sem mi vívtuk ki a demokráciát, csak megkaptuk, hogy szórakozzunk vele kedvünkre. Mivel sok mindent nem nagyon tudtunk vele kezdeni, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy gond nélkül, simán és következmények nélkül le lehetett nyúlni. Valójában ez egyáltalán nem a Fidesz-KDNP hibája. Ügyesek, szemfülesek és gátlástalanok voltak.

Kövér László házelnök úr bölcs szavaival teljes mértékben egyetértek: „A hülyét még a templomban is megverik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr298279174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZX 2016.01.18. 09:50:57

Szélkakas elvtárs újra irányba állt.

ex-dr. vuk 2016.01.18. 10:01:43

Egyiptomban 40 evig volt szuksegallapot, egeszegyszeruen azert, mert ezzel a kormanynak teljhatalma lett. Ezt akarju, tenyleg?

ob,szerver 2016.01.18. 10:09:31

Magyarországon eddig csak ballibek verettek ellenzékieket beazonosíthaatatlan karhatalmistákkal.

Nem akarjuk.

SOHA TÖBBET MSZP_GYURCSÁNY DIKTATÚRÁT !

mojoking77 2016.01.18. 10:12:15

@ob,szerver: Huha... Valaki elfelejtette bevenni reggel a gyogyszeret.
Gyorsan fiam, meg mielott valami olyan hulyeseget csinalsz, hogy a munkahelyeden is kiderul a betegseged.
Utana, ha mar hat a szer, folytathatjuk.

mojoking77 2016.01.18. 10:13:36

Lassan mar Viktornak is kenyelmetlen az oreg, de ugyanakkor meg jo is, hisz igy nyugodtan csinalhatja a boltai, az emberek ugyis az udvari bolondra figyelnek

Toadwart66 2016.01.18. 10:20:44

@ob,szerver: Rendben van Szerver, de használd a fantáziádat. Mi lesz akkor, ha egyszer más jut hatalomra. Mondjuk olyan, aki valami miatt nem tetszik neked. Ott lesz neki ez a jó kis ad hoc törvény az alaptörvényben. Azt mondja, hogy te terrorista vagy, mivel veszélyes mértékben demonstrálsz ellene, jól megveret, aztán titkosítja a történteket. Ez a nagyobb gond. Az MSZP-től nem kell félni, az nagyjából K.O., de a FIDESZ sem lesz örökké hatalmon, vagy valami miatt megsértődik és bekeményít. Nem úgy teljesít a gazdaság, az oktatás, egészségügy, ilyesmik. Ki tudja, hogy egy hatalom miért kap hisztériás rohamot?

csak egy néző 2016.01.18. 10:21:18

„A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok."
Kövér gyökér és ez az axióma a te esetedben tökéletesen beigazolódott, ezért jutottál ilyen házmesteri magasságba.

Egyébként pedig csak, hogy tisztán lássunk.

"Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell.(2001. március 1.) OV"
"Nagy öröm, hogy a sorkatonaság általunk már 2000-ben kezdeményezett eltörlését sikerült alkotmányos módon rendezni. (Magyar Nemzet, 2004. november 20.) OV"
"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél. (1993) OV"

kisQtya 2016.01.18. 10:56:47

Terrorizmus ügyben Orbánnak igaza van, nem akkor kell kapkodni, amikor már megöltek egy-kétszáz embert. Az más kérdés, hogy visszaélnek-e a jogszabály alkalmazásával.
Sorkatonaság a mai világban már nem kell, hivatásos katonaság pedig van.
Polgárii védelem vonalon viszont lenne mit erősíteni

Kövér László egyre kínosabb, már majdnem Kunhalmi Ágnes szintjén tolja a marhaságokat, tehát ki kell vonni a forgalomból. De gyorsan!!!

kisQtya 2016.01.18. 11:03:24

@csak egy néző: Nincs egyedül. "Nem kell kerítés, nem kell lezárni a határt, kapu oldalszárnyakkal, le kell zárni a határt......"
"Nincs felső korlát, megcsináljuk, osszuk el, nem bírjuk tovább, lezárjuk a határt."

Csendesen megjegyzem, jól is néznénk ki, ha a politikusok a helyzet változása ellenére soha nem módosítanák a véleményüket, gondolataikat. Épp úgy, mint az őrült diktátorok, akik a végsőkig kitartanak agyszüleményeik mellett.

andrásúr 2016.01.18. 11:04:05

A mai fiatalok többségére ráférne egy kis katonai kiképzés ! Vállalnám az alap kiképzésüket !

high up! 2016.01.18. 11:09:28

Kövér Lackó? Aki fajtiszta komcsi családból jön? Akinek a faterja Vas megy legfőbb párttikára volt? Aki aztán jó túlélő komcsiként elprivatizálta maguknak az állami tulajdont?
Csak úgy mint az Orbenszku, L. Simon meg s többi MSZMP-s káder gyerek eftárs családja?
Akik ugye a komcsik ellen küzdenek?

Ahogy Hofi mondta: a Kárpát medencébében sokáig megmarad a bűz. Ez a nép egyszerűen ezt szereti, hagyni kell őket minél tovább ezt belélegezni.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.01.18. 11:12:36

@andrásúr: "A mai fiatalok többségére ráférne egy kis katonai kiképzés ! Vállalnám az alap kiképzésüket !"

Oszt nehogy úgy járj, mint ezek a kemény kötésü "magyar gárdisták", akiknek az avatásukkor 25 fok volt, oszt két perc után már ájultak is el ebben a "forróságban".

FOLYTASSUK!

ZX 2016.01.18. 11:19:47

@andrásúr: Amíg meg kiképzésen vannak, addig dolgozzon helyettük a radai rossebb ugye? A nyugdíjadat meg majd a kismanók kitermelik.

csak egy néző 2016.01.18. 11:33:54

Csak úgy halkan kérdezem, hogy mi lenne, ha kb 10-15000 embernek fegyvert adnának a kezébe?

Nbl 2016.01.18. 11:34:39

Kíváncsi leszek, mikor lesz más a Fidesznek is annyira ciki ez a rőzsebajszú f@szkalap, hogy a Tompihoz hasonlóan őt is parkolópályára tegyék...

kisQtya 2016.01.18. 11:37:08

@high up!: Jogos! Itt MINDENKI komcsi, vagy komcsiivadék még negyedszázaddal a rendszerváltás után is, azért nem változik semmi. Ez a politikai elit csak ezt tudja, csak így.....

Még a netadó elleni megmozdulást is Gurmai Zita et.nő fia szervezte. A jobbikot is az oroszok pénzelik.

kisQtya 2016.01.18. 11:39:57

@Nbl: Sajnos már nincs több hely az EU-szervezeteinek hulladéklerakatában.

kisQtya 2016.01.18. 11:47:40

@csak egy néző: Semmi. Az ember csak akkor viszi vásárra a bőrét, ha nyomorog. Politikai elvekért, korrupcióért, fékekért és ellensúlyokért nem fog lőni senki.
Szerte a nyugati világban gondosan ügyel a hatalom arra, hogy a kritikus határ fölött tartsa a nyomort.
Míg a GDP állandóan nő és nő és nő, USA-ban pl. eltűnt a középosztály a Forbes statisztikája szerint.

andrásúr 2016.01.18. 11:49:28

@ZX: Azt én már régen megtermeltem a több mint negyven évi becsületes munkámmal !

andrásúr 2016.01.18. 11:50:27

@high up!: Ha kell veled kezdeném !

kisQtya 2016.01.18. 11:59:29

USA-ban - a Natgeo cikke szerint - negyvenmillió minőségi éhező van, olyan családok, amelyekben egyes családtagok dolgoznak, de nem tudnak megélni belőle. Segélycsomagban jön - az egyébként jó minőségű és márkás, gazdagok által levetett - ruhanemű és gyerekjáték, szintén segélycsomagban jön a csókos állami beszállító cégek által gyártott tészta, chips, zacskós-kaja, ami annyiba kerül, hogy abból jó minőségű élelmiszert is adhatnának.
Lényeg, hogy a GDP folyton csak nő és nő.
index.hu/mindekozben/poszt/2016/01/16/kiderult_hogy_az_usa-ban_sincs_kozeposztaly/

ZX 2016.01.18. 12:14:58

@andrásúr: Nem barátom, a te általad befizetett részt az elvtársak ellopták, meg szétosztották az akkori nyugdíjasok között. Ahogy az enyémet is, csak ezt már az új elvtársak ették.

bElannaTorres 2016.01.18. 12:20:09

@ZX: nem csak az, amit ők termelésnek neveznek az is vicc.
Egy fiatal a 2000-es évektől 2010-ig többet termelt, mint sok öreg egész életében a fánkos sorbaállós délben piacozós rendszerben. De nevelni azt bazdmeg tudnak.

átlátó 2016.01.18. 13:28:20

Az van, hogy a látens labanc rendőr büntet, ha uszkve 23 centit kilóg a közúti gépjármű arra a helyre, ahol már tilos ácsorogni...az van, hogy ettől még sokkal praktikusabban műkszenek a látens labancok, - nem fogok olyanokkal ezen vitatkozni, akik eddig a SCS (soppingszitiszüd) és a Marihilfer kombóban gondolkodtak...előre szólok, hogy voltam sorkatona, igazán nem szívesen. Ennek ellenére így utólag azt vallom, hogy ott férfiak jöttek össze, - azokkal ne jöjjön most senki, akik a budiban vagdosták az ereiket, azzal az indokkal, hogy az édesanyjuktól vasalt in gben búcsúztak. A látens labancoknél 6 hónap a kötelező, nem azt mondom, hogy mindből vasas lovastiszt lesz ezen idő alatt, viszont előnyükre van. Nem, nőket nem szívesen látok még Afganisztánban sem gépesített lövészként, mert amikor kilövik a harcjárművet, előre kell engedni a menekülési útvonalon...bár egyenjogú partnernek tekintem őket, ilyesmit inkább egyéjszakás kaland előtt és után teszek a szálloda bejáratánál.
Szóval lehet itt picsogni, hogy migráns áradat ide, vagy oda, meg vilkomenkultúr, a sorkatonaság nem ördögtől való ötletelés, - mondom ezt úgy, hogy az anyja picsáját a fidesznek is. Az "is"-nek erős a jelentősége polgártársak, gyászhuszárok, paprikajancsik, stb. Valamint polgártársnők és kurtizánok is.
Jut eszembe... a látens labancok kancellárja is nagy gondolkodó.

kvadrillio 2016.01.18. 14:20:13

Már nyomoz a Klik a tiltakozó pedagógusok után ??????
EZMIJEZ ??????????? EZ A DEMOKRATIKUSSSS KAPITALIZMUS ????

KK, 2016. január 17., 09:56, frissítve: hétfő 11:06
Az oktatás állapota ellen indított netes petícióról több pedagógus is visszavonta aláírását, mert fél.

Több pedagógus is visszavonta aláírását arról a petícióról, amit a miskolci gimnáziumok indítottak az oktatásban kialakult tarthatatlan helyzet ellen. A Hvg.hu arról ír: a netes aláírásgyűjtéstől többen azért léptek vissza, mert félnek az esetleges retorzióktól.

Az egyik makói gyógypedagógus a Délmagyarnak azt mondta, főnöke szerint a Klebelsberg intézményfenntartó Központ is figyelemmel kíséri, hogy kik adják a nevüket a tiltakozáshoz.

Netuddki. 2016.01.18. 15:13:28

A kötélmackó? Az egy balfasz, néha elböffenti magát, de szóra se érdemes...

Netuddki. 2016.01.18. 15:17:33

Két eset van, aki volt katona és aki nem. Aki nem volt, az ugye nem tudja miről beszél. Főleg könnyen kibickedik, ha már nem sorköteles korban van.
A másik aki volt, az meg egyszerűen geci. Csak azt akarja másokat is szívassanak meg ugyanolyan értelmetlenül min őt valamikor.

A sorkatonaságban egy dolgot lehetett tanulni. Rászokni a cigire és a piára...
süti beállítások módosítása