Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Állami Könyvterjesztő

2016. június 08. - Toadwart66

rakay_philip.jpg

A Schwarzkopf Professional hajápolás támogatásával

Kerényi Imre grandiózus, random összeállítású könyvsorozata, Matolcsy György fiktív életrajza és a teljesen elfogulatlan tényfeltáró krónikás, Rákay Philip „Szabadság tér '89 – a Pokoli rendszerváltoztatás aktái” könyvsorozatának direkt állami marketinggel történő értékesítése után sokan kaptak kedvet egy kis irodalmi kalandozásra. Mivel az arra méltó műveket a magyar állam bőkezűen támogatja, majd nagylelkűen szét is osztogatja, szép anyagi és művészi sikereket lehet elérni ezen igényes irodalmi alkotásokkal.

A szerzők természetesen mindenképpen szerették volna elkerülni azt, hogy az olvasóikat műveik élvezetében megzavarja az alkotók politikusi mivolta, ezért írói álneveken jelentették meg azokat.

Egyike ezeknek a műveknek Felipe Lasar izgalmas kémtörténete, a "Connaught Hotel". A mű cselekménye egy közelebbről meg nem nevezett városban, Londonban játszódik. Ide érkezik meg a jóképű, magas főhős, aki egy közelebbről meg nem nevezett ország befolyásos politikusa. Kilétére nem derül fény, mivel a kalandjai során következetesen Mr. Ikszként mutatkozik be. Közelebbről meg nem nevezett társa egy kiválóan képzett, profi titkosügynök, aki feltehetően nő. Titkos tevékenységük célja, hogy tárgyalásokat folytassanak a közelebbről meg nem nevezett ország belépéséről a Brit Nemzetközösségbe. A ravaszul megtervezett, életveszélyes akcióban az ügynökök szerelmespárnak álcázzák magukat és minden rafinált trükköt bevetnek a látszat fenntartása érdekében. Precízen kidolgozott tervük tökéletesen sikerül, így a személyzet nem sejt semmit. A pár közös jakuzzi használata még a leselkedő szobalányok gyanúját is elaltatja.

Az évődéssel álcázott pár a Connaught Hotelben szeretne találkozni a közelebbről meg nem nevezett brit miniszterelnökkel, aki egy Sir Winston Churchill nevű, londoni taxisofőrnek adja ki magát. A szállodában azonban hirtelen megjelennek a Transparency International, szélsőséges, maoista terrorszervezet tagjai, akik azt követelik, hogy adják át számukra a szállodai számláikat. Mr. Iksz ekkor bravúrosan vágja ki magát szorult helyzetéből. Azt állítja magáról, hogy ő valójában a Connaught Hotel főszakácsa, ez meg itt mellette csak egy szobalány. A terroristák ennek hallatán dühösen távoznak, de bosszúból egy „Fizetve!” pecsétet ütnek a hidegvérű politikus homlokára. Ekkor érkezik meg a brit miniszterelnök, tradicionális sofőr-sapkában. A terroristák azonnal lecsapnak rá és követelni kezdik tőle a taxióra állását. A brit miniszterelnök megtévesztésül az Admiralitás egyik útvonaltervét adja át nekik, amely a Falkland szigetekre szól, oda-vissza.

Sir Winston Churchill ezután gyorsan egy közelebbről meg nem nevezett királyi palotába szállítja az ügynököket, ahol egy közelebbről meg nem nevezett idősebb hölgy fogadja őket, aki Viktória királynőnek adja ki magát, pedig egyáltalán nem is hasonlít rá.

A könyv végére kiderül, hogy a Transparency International véres merényletei ellenére vajon sikerül-e a közelebbről meg nem nevezett országnak felvételt nyernie a Brit Nemzetközösségbe. A regény cselekményét átszövi egy szerelmi szál, ami persze mindössze csak heves fedőakció. A könyvben arra az izgalmas kérdésre is választ kapunk, hogy mit találnak a Transparency International emberei a távoli Falkland Szigeteken.

Filippyne Kosa izgalmas kalandregénye a „Maurice Chevalier, a búr háború győztese” a misztikus Afrikában játszódik. Ide, pontosabban a Kongói Népi Köztársaságban található Kinduba érkezik az éles eszű, bátor antropológus, Luis Felipe Kosa. Célja a rejtélyes tuszihuti törzs kincses bányáinak felkutatása, majd módszeres kifosztása.

Kindában azonban lázadások törnek ki. A tábornokok végül a Ngeta Mura Cultural Homestay főpincérét, Jesse Agra-t segítik hatalomra, mivel őt jól ismerik és sokkal tartoznak neki. Az elnök azonnal felveszi a Maurice Chevalier nevet és kinevezi magát az új ország, Plaatland elnökének. Hivatalos megszólítása ezután, Maurice Chevalier elnök, Kinda grófja, a búr háború győztese lesz. A tábornokoknak azt az utasítást adja, hogy Plaatland határait egy Kindát körülvevő 400 kilométeres sugarú, szabály kör alakú terület kerületéig tolják ki. A tábornokok kíváncsiságból megkérdezik az elnököt, hogy miért akar pont kör alakú országot. Miután Chevalier elnök hármat kivégeztet közülük, azt válaszolja nekik: – Mert az szép! Az ország nemzeti jelképe ezután egy halványzöld porcelán tányér lesz, hófehér abroszon. Maurice Chevalier első rendeletével halálbüntetés terhe mellett megtiltja a porcelán tányérok elnöki engedély nélküli használatát.

Az új ország azonnal területi igényekkel lép fel Ugandával, Ruandával, Burundival, Tanzániával és természetesen a Kongói Népi Köztársasággal szemben.

Luis Felipe Kosa a váratlan hatalomátvétel miatt bajba kerül, mivel a vízuma kizárólag az ellenséges Kongói Népi Köztársaságba szól és emiatt Plaatlandben ellenséges ügynök számít. Helyzetét súlyosbítja az, hogy letartóztatásakor épp egy halványzöld porcelántányérból eszik pirítóst, természetesen a szükséges elnöki engedély hiányában.

A fordulatokban gazdag regény cselekménye során Kosat megpróbálják agyonlőni, de egy tévedés miatt a kivégzőosztag az elnöki palotát rohanja le. A kalandor antropológus ezután a búr háború győztesével együtt menekül el Kindából. Az exelnökről kiderül, hogy jól ismeri a tuszihuti bányák titkát, amit Kosa módszeresen ki is ver belőle. Rengeteg izgalmas kalandba keverednek, melynek során többször el is tévednek. Több heti keserves vánszorgás után végre megtalálják a titokzatos bányákat, ahol rengeteg színes kagylót és üveggyöngyöt találnak.

Andreas Philipp von Tallai izgalmas kultúrtörténeti munkája a "Halálos nyavalyák és ragályok hatékony átadása" igazi hiánypótló mű a hazai könyvpiacon. Ebben a szakavatott szerző részletesen taglalja az emberiség története során felbukkant összes ragályos betegség átadásainak változatos módozatait.

„A pestis ünnepélyes átadása” című fejezet tizenötféle hatékony módszert ismertet a betegség megfelelő terjesztésére. A mű értékét nagyban emeli az, hogy ebből hármat maga von Tallai talált meg gondos kutatómunkája során.

A tudományos értékű műben többek között megismerhetjük a kolera, a Dengue-láz, az amőbás dizentéria, a kiütéses tífusz, a krími-kongói láz, a lepra, a malária, a papagáj-kór átadásának részletes elméleti és gyakorlati ismereteit. Az influenzával foglakozó rész kitér annak bemutatására, hogy 1918-19-ben az európai lakosság miért adott át egymásnak annyi spanyolnáthát.

A szerző ismerteti a leggyakoribb tüsszentési, köhögési módokat, az intenzív nyálelválasztást, valamint a testfolyadékok kiválasztása és az ünnepélyes kézfogások tragédiákhoz vezető összefüggését.

Ezek a sikerkönyvek már a megjelenésük előtt is hatalmas példányszámban keltek el, ami elsősorban a forradalmian új, állami direkt marketing módszer hatékony alkalmazásának köszönhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr458789128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása