Minden, ami van, meg olyasmik is, amik nincsenek

NemGogol

NemGogol

Valamit muszáj mondani

2016. június 27. - Toadwart66

hqzfe6u.jpg

„Na, most, ami ezeket a tanulságokat ránk, illetve az Európai Unióban maradó országokra nézve és magára Brüsszelre nézve illeti, szerintem az egyetlen mondat, amit ma biztosan mondhatunk – megelőlegezve a későbbi hosszas elemzéseket – az, hogy Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját. Ez a legnagyobb tanulsága ennek a döntésnek.” (Orbán Viktor interjúja a Kossuth Rádió „180 perc” című műsorában)

“Na, most”, Orbán Viktor nagyon kedveli azt, ha a kedvéért működtetett Kossuth Rádió „180 perc” című szórakoztató magazinjában őszintén elmondhatja a véleményét a világ történéseiről, Magyarország régóta megígért felemelkedéséről, illetve megmentéséről. Nem mindenki számára adatik meg az ilyesmi az életében. Merész kijelentései irányt mutatnak a követőinek, harcostársainak, akik a tőle hallottakat szinte szó szerint minden lehetséges fórumon el is ismételik. Önálló véleménnyel így szerencsére nem nagyon kell bajlódniuk.

A nyár legfontosabb témája az őszi népszavazás lesz, „mivel mégiscsak a nemzet jövőjének egyik vagy talán legfontosabb kérdéséről van szó”. Ez persze nem igaz. A menekültválságot Orbán úgy használja, mint egy minden bajra hatásos csodaelixírt, amely azonban csak akkor hatásos, ha közben nem ejti ki a menekült szót.

Magyarországnak az évek során sikerült olyan társadalmi problémákat felhalmoznia, amelyek az emberek élete, közérzete, megélhetése szempontjából sokkal fontosabbak, mint Orbán Viktor dicstelen nyugati hadjáratai. Valójában arról van szó, hogy a kvóta-népszavazással lehet a leghatékonyabban elterelni a figyelmet az egyre szaporodó kellemetlen történésekről és a jóléti kormányzásról. „Blöff, blöff és blöff”, ahogy azt Matolcsy György a saját védelme érdekében ravaszul kieszelte.

A magáncélra kisajátított ország nem egészen úgy működik, ahogy azt Orbán Viktor elvárná. A Matolcsy-féle csodatétel szimpla szélhámosságnak bizonyult, az eddig busásan jövedelmező rablógazdálkodás forrásai pedig kimerülőben vannak. Az Európai Unió megpróbálja lassítani a Fidesz-KDNP kontrolálhatatlan finanszírozását, ami ellen az érintettek természetesen kézzel-lábbal kapálóznak. A miniszterelnök egy leharcolt és kifosztott ország teljhatalmú ura, ami egyre kevésbé tűnik hálás feladatnak. A végén még keríteni kell magának valahonnan egy ellenfelet, aki elviszi helyette a balhét. Nem lesz könnyű 2018-ban győztes miniszterelnöknek lenni.

Ilyen körülmények között rendkívüli módon felértékelődik a hazugság művészete. Rogán Antal, Portik Tamás vádja elleni védekezése azt mutatja, hogy már ez sem megy túlságosan gördülékenyen. Egyes vélemények szerint a dörzsölt kabinetminiszter védekezése szánalomra méltó és nevetséges volt. Mások úgy vannak ezzel, teljesen mindegy, hogy mit hord össze Rogán magáról, mivel az V. kerületi ingatlanügyleteknek semmiféle káros következményei nem lesznek a karrierje szempontjából. Túlságosan sok embert ránthatna magával jól megérdemelt bukása közben, aminek következtében 2018-ra nagyjából elfogynának a választható pártjaink.

Mostanában még a láncáról időnként elengedett Kövér László is arról beszélt, hogy bár ő személy szerint – mint nagyjából mindent – az Európai Uniót is szívből gyűlöli, de ha betartják azt, amit a Fidesz-KDNP előír a számukra, akkor szívességből nem lépünk ki. Komoly fenyegetésnek tűnik, bár ezzel David Cameron kissé pórul járt. (Milyen EU-t szeretne Kövér László?)

A házelnök a szíve szerint egy egész világra kiterjedő, jól működő rendőrállamot szeretne. Kövér László csak azért nem képes Magyarországnak jelentősebb károkat okozni, mivel nyelvismeret hiányában elég szegényesek a kapcsolatai és korlátolt a cselekvőképessége. Modora és diplomáciai érzéke ráadásul híresen csapnivaló. Az ő célközönsége a Fidesz kemény magja, akiket mélyről jövő gyűlölettel és bizalmatlansággal lehet jóllakatni. Kövér megszólalásai erre tökéletesen alkalmasak, más funkciójuk pedig nincs is.

„Magyarország ebben a pillanatban «elég jól van»” jelentette ki Kövér őrmester egy jól sikerült tüdőlövés után, amit ők okoztak. A Brexit bekövetkeztével jó esélyünk lesz egy újabb gazdasági válság kialakulására, de szerencsére az ilyesmik Magyarországot általában nagy ívben elkerülik, ha van hozzá elegendő nemzeti önrendelkezésünk. Ez az, amit a kormánynak sürgősen el kell hitetnie a választóival. Nagyon nehéz dolguk persze nem lesz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium lázas igyekezettel próbálja Magyarországot adóparadicsommá változtatni, amiben értek is már el komoly sikereket. Varga Mihály emiatt már nagy lehetőségeket lát Nagy-Britannia kiválásában. Ha az adócsábító-trükkökkel sikerül átvágni az Európai Bizottságot, akkor szerencséjük lesz, ha nem, akkor az adófizetők majd kifizetik az ezért kirótt büntetést. (Leleplezte magát a magyar adóparadicsom gigantikus haszonélvezője)

Ha a kvóta népszavazásnak nevezett humbugot a választópolgárok jelentős része komolyan veszi, akkor a Fidesz-KDNP ezzel valószínűleg meg is nyeri a 2018-as országgyűlési választásokat.

Valamit azonban mindig muszáj lesz mondaniuk. 2018 után például azt, hogy kik miatt került nagy bajba az ország.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemgogol.blog.hu/api/trackback/id/tr718847610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2016.06.28. 08:59:09

Kicsit azert zarhatna sorait az EU a muszlim ozonnel szembe, mert tenyleg annyi lesz europnak. Azutan reklamalhatnak a libsi csajok a csador alol.

röf 2016.06.28. 09:01:26

Kedves olvasónk, a szokásos, mindennapos,fizetett, Orbánfóbiás hirdetésünket látják.
(A valóságban semi baja az ország gazdaságának, a dolgozni vágyók dolgozhatnak, bizonyos szakmákban munkaerőhiány van.
Az ország pénzügyi helyzete sokkal jobb, mint ahogy sugalljuk, és a hátunk közepére sem kellene egy újabb Bokros-csomag.
Diktatúrát vizionálunk, és sajtószabadságért jajveszékel az összes Ringier-haver. De ne higgyenek ám nekünk…)

DFK 2016.06.28. 09:08:15

Még mindig nem fogták fel, hogy a balosoknak és a liberálisoknak a 2002-2010 közötti kormányzati "teljesítményük" okán végleg megszűnt az erkölcsi alalpjuk arra, hogy bármiféle kritikát gyakorolhassanak.

Kivlov 2016.06.28. 09:19:44

@bkkzol:
már így is annyi van.
millióik bejöttek ellenőrizetlenül.

Pár hete volt egy riport, hogy a németeknek 2020ig kb 100 mrd ojróba kerül majd az integrációjuk.
Ami ráadásul siertelen lesz. :D :D :D

bekerült 2016.06.28. 09:25:43

Na, pontosan ez az !
Miért ne adnánk meg azt a lehetőséget Orbánnak, hogy saját maga mondhassa majd el, hogy miért kell megmagyarázni 2018 után az elbaszott helyzetet ?

Ki az a marha, aki szívesen veszi át a balek szerepét helyettük, amikor már mindent tönkre tettek, mindent elloptak és csak a csőd maradt utánuk. ?

Az biztos, hogy ennek megint a Gyurcsány lesz az oka, mert ők mindent jól csinálnak és csak szorgalomból költik el az ország deviza tartalékát, amely már 11 milliárd EURÓVAL kevesebb, mint amikor átvették a kormányzást.
Közben pedig még elloptak ezermilliárdokat a bankoktól és a MANYUPTÓL:

Mi lehet ennek a vége és melyik az a marha ellenzéki párt, aki majd igyekszik ezt orvosolni, hogy azután majd őt okolják mindenért ?
Mert, ha netán nyerne valaki 2018-ban Orbán helyett, akkor Orbán örülne ennek a legjobban, mert hivatkozhatna arra, hogy megakadályozták őt abban, hogy a Kánaánt kiépíthesse !
Pont a győzelem végkifejlete előtt !

Mert ez lenne a duma és persze menne a "kommunikáció" ezerrel, meg a betartás az új kormánynak !

A kigyúrt kopaszok meg készséggel bizonyítanák, hogy békésen is lehet ellenzékből politizálni, ugye ?
Mindent össze törekelnének, mint 2006-ban és még ők lennének a hazafiak !

röf 2016.06.28. 09:30:26

@Kivlov:
A (nyugat)németek már túl vannak egy sikertelen integráción, ami szintén sok pénzükbe került.
Nem tanulnak az Istennek se....

Kivlov 2016.06.28. 09:37:50

@röf:
Sz*rnám én le, hogy sikerül-e nekik vagy nem. Ha nem etetnék meg egész európával amit kifőztek..

Faszerkezet 2016.06.28. 10:02:04

A cikk címe lehetett volna az is, hogy "Valamit muszáj írni..."

Mankel 2016.06.28. 10:18:12

Hagyjuk már a migráncsozást. Egyszerűen csak unalmas. Törökök lefizetve, migráncsok ott tartva. Ezen már kár feszülni.

Ha meg ránk osztanak pár 10ezret akkor mi van? Azért a németek meg az Eu sem teljesen hülye.(legalábbis azért nagyon remélem) 1-2-3 év és aki használhatatlan össze lesz szedve és visszabuszoztatva a rommábombázott szétvert országába, mivel biztonságosnak tekinthető. Ez csak elhatározás kérdése. Aki meg marad az nem fogja érdemben megváltoztatni az utcaképet. Úgy néznek ki mint a romák, csak nem érted mit beszélnek. Biztosan lesz pár kopasz aki önszorgalomból megrendszabályozza őket, ha nem bírnak a vérükkel.
Nekem az a bajom, hogy nem érzem úgy, hogy betartanák az ígéreteiket. Nem érzem a dübörgő gazdaságot, nem érzem a munkaerőhiányt, vagy amin érzem ott azért van munka erőhiány, mert olyan keveset fizetnek, hogy menjen ennyi pénzért csinálja a rosseb.
De kaptunk föld árverést, nemzeti dohányboltot, vasárnapi zárva tartást, megszüntették a több lábon álló nyugdíjrendszert, különadókat Bankadó stb...(amiket a szemét multi áthárított fujj), az adófizetők elkezdhetik fizetni a rezsicsökkentést és szép stadionokat. Ja és CSOK-ot.

Egyszerűen csak kiábrándult vagyok és frusztrált. Nem azt mondom, hogy minden húzásuk rossz volt. Mert ez egyszerűen nem lenne igaz, csak az bajom, hogy így kapásból egyet sem tudok felidézni.

1ghost 2016.06.28. 10:32:51

Hogy mi lesz 2018 után? Ennél egyszerűbb kérdés nincs a világon!

A narancsos trágyadomb betemeti Magyarországot. Csak a magukat gennyesre lopó fideszslepp éli túl. Már amennyiben az ország polgárai elnézik nekik, hogy a rablott vagyonnal angolosan távozzanak.

De nem fogják. Mert lesz annyi kurázsi bennük, hogy a fidesz nevű bűnszövetkezet tagjait törvény elé állítsák, felelősségre vonják.

ubu1a 2016.06.28. 11:06:09

Ugyan, nem lesz itt semmi. A magyar nép birka. Két lehetőség van: A valószínűbb, hogy megint (mint mindig, folyamatosan) csak kicsit lesz szarabb az élet, mint előző nap. Így ugyanez a banda harmadszor is megnyeri a választásokat és minden megy tovább. A másik, kevésbé valószínű lehetőség, hogy nyer a mostani ellenzéknek valamiféle koalíciója. Ha Thürmer Gyulától Vona Gáborig mindenki összefogna, erre talán lenne is esély, bármilyen irreálisnak is tűnik egy ilyen összefogás. Ha ez bejön, el lehet kezdeni elmúltnyócévezni és ebben az esetben is minden megy tovább, csak kicsit másképp és más irányba folyik el a pénz.

bkkzol 2016.06.28. 12:57:43

Mert, ugye a nyugat "demokrácia szent tehene" különb? Az amerikai elnök nagyköveti posztokkal jutalmazza a neki legtöbbet tarhálót. Juncker nagybani pénzmosója a multi cégeknek... amint kelet európában korrupicónak mondanak az ott lobbi tevékenység... A svédek is ideküldtek egy xy..sont egy ikea-s táskányi pénzzel, hogy "lobbizzon" a grippennek.
Mit várunk mi akkor a huszon éves "demokráciánktól"?

1ghost 2016.06.28. 13:12:50

@bkkzol:

A demokráciánktól sokat várunk, sőt egyre többet.
Például azt, hogy a narancsos gazembereket és a hozzád hasonló kollaboránsokat végre a megfelelő helyre tegye.

konrada 2016.06.28. 14:29:30

@1ghost: ..elég meredek elképzelésed van a demokráciáról, és abban a szólás szabadságáról...;))

bkkzol 2016.06.29. 00:49:59

@1ghost: Megfeledkeztél , hogy mit csinál a "demokráciád" a pénzmosó Junckerrel? Vagy az országok gazdaságát (távol-keleti vagy angol font ellenni akciók) viccből megroggyantó Sorossal. Az európai kultúrát tönkre tevő NDK-s öregasszonnyal? Majd gondolkozhattok a "demokráciáról" a csador alatt, ha megnől az a könnyes szemű arab kis fiú a címlapról...
süti beállítások módosítása